Fokker E. V Lozenge- Arma Hobby 1/72 Review - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Fokker E. V Lozenge- Arma Hobby 1/72 Review

Ένα εκπληκτικό, οικονομικό και εναλλακτικό, σαν θεματολογία κιτ που ξεχωρίζει στην δυστυχώς μικρή γκάμα αεροσκαφών του Α' ΠΠ στην 1/72.

Fokker E. V Lozenge 1/72
Arma Hobby 70014 
In box review
Σταύρος Βέρρας

Ιστορία.

To τελευταίο αεροπλάνο που κατασκεύασε η Fokker στον Α'ΠΠ ηταν ένα αρκετά κομψό μονοπλάνο υψηλοπτέρυγο , γρήγορο και ευέλικτο το οποίο δεν πρόλαβε να κάνει πολλά εξαιτίας της προβληματικής του πτέρυγας.
Όταν τελικά βρέθηκε λύση στο πρόβλημα ο΄πόλεμος είχε λήξει.

Το κιτ

Το μικρό μονοπλάνο όμως βρήκε την θέση του στην νεοσύστατη μεταπολεμική Πολωνική αεροπορία και αποτέλεσε τον αρχικό πυρήνα της. Δεν ηταν λοιπόν τυχαία η επιλογή της πολωνικής Arma Hobby να το κυκλοφορήσει.

Το κίτ είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, εξαιρετικό σε όλα του. 40 κομμάτια σε κλασσικό γκρί πλαστικό με καταπληκτική για την κλίμακα χαραγμένη λεπτομέρεια. Οσο για το ντελικάτο σύστημα προσγείωσης η Arma ενσωματώνει Jig το οποίο μετά την τοποθέτηση αφαιρείται εύκολα. Κινητήρας, κάλυμμα, 2 έλικες, πολυβόλα Spandau, πιλοτήριο όλα με απίστευτη μικροσκοπική λεπτομέρεια.

Οι χαλκομανίες καλύπτουν 4 αεροσκάφη -2 γερμανικά & 2 πολωνικά που έλαβαν μέρος στο Ουκρανικό μέτωπο το 1919 και φέρουν την σφραγίδα της Cartograph.

  • Fokker E.V 193/18 „002”. 7. Aviation Squadron. Lwów-Lewandówka Airbase, May 1919. Lt. Ludwik Idzikowski, Cpt. Stefan Bastyr
  • Fokker E.V 158/18 „003”. 7. Aviation Squadron. Lwów-Lewandówka Airbase, April-June 1919.
  • Fokker E.V, serial number conjectural, Jagdstaffel 8. Aeroplane captured by French
  • Fokker E.V 156/18. Jagdstaffel 6, August 1918.

Συμπέρασμα

To "Ιπτάμενο ξυράφι " - όπως έμεινε γνωστό - της Arma Hobby είναι ένα εκπληκτικό, οικονομικό και εναλλακτικό, σαν θεματολογία κιτ που ξεχωρίζει στην δυστυχώς μικρή γκάμα αεροσκαφών του Α' ΠΠ στην 1/72.

Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα.

Παρουσίαση του κιτ, επιμέλεια κειμένου .

- Σταύρος Βέρρας

Tο δείγμα ήταν μια ευγενική προσφορά από τη Arma Hobby με σκοπό την παρουσίαση στα μέλη μας.

Τα προϊόντα της Arma Hobby θα τα βρείτε και στο HOBBY Colours

Ενημερωθείτε από το κατάστημα στατικού μοντελισμού που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα. Αναφέρετε ότι τους βρήκατε από το Modelclub.gr


Μοιραστείτε το άρθρο
 



DMC Firewall is a Joomla Security extension!