ΤG Decals, All Hellenic Air Force's F-16, 1/48 & 1/72 Decal - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

ΤG Decals, All Hellenic Air Force's F-16, 1/48 & 1/72 Decal

All Hellenic Air Force's F-16, 1/48 & 1/72 Decals που αφορούν όλα τα ελληνικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (καλύπτουν όλα τα Block - 30, 50, 52+, 52M, όλων των Μοιρών

All Hellenic Air Force's F-16 decals  1/72 , 1/48
ΤG Decals 48002, 72002
Review
Σωτήρης Κωνσταντινίδης

TG Decals είναι το όνομα μιας νέας εταιρίας σημάτων που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τους Fernando Chacon, Abner Velasquez και Gabby Gonzalez στη Γουατεμάλα, όπου γίνεται η έρευνα και η σχεδίαση (με τελική παραγωγή στις ΗΠΑ). Η ομάδα ξεκίνησε να αναπτύσσει μια σειρά προϊόντων με στόχο τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, σχεδιασμένων από μοντελιστές για μοντελιστές. Στόχος της είναι αυτά τα προϊόντα να είναι ακόμα καλύτερα από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά και επενδύει πολλά στην έρευνα και την ποιότητα εκτύπωσης. Συνολικά αναμένεται να κυκλοφορήσει άλλες δέκα καρτέλλες σημάτων, πέρα από αυτές που σας παρουσιάζουμε εδώ.

Η μεγάλη έκπληξη είναι οι καρτέλλες υπ’ αριθμόν 48002 και 72002 που αφορούν όλα τα ελληνικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (καλύπτουν όλα τα Block - 30, 50, 52+, 52M, όλων των Μοιρών).

Η 48άρα καρτέλα έχει διαστάσεις 22,5 Χ 9,5 εκατοστά και περιλαμβάνει τα πάντα όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική, τα χρώματα σωστά, το φίλμ πάνλεπτο και τα στένσιλς/προειδοποιητικά αποδίδονται με τη μέγιστη ευκρίνεια. Τα εθνόσημα έχουν δύο τονικότητες μπλέ, τα χαρακτηριστικά σήματα των Μοιρών και οι λοιπές απεικονίσεις στο κάθετο σταθερό περιλαμβάνουν όλες τις Μοίρες (335, 340, 343, 341, 346, 347, 337, 330), μαζί με τα tail art που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα ή ήταν δύσκολο να βρεθούν ή φτιαχτούν από τον μοντελιστή.

Κάθε καρτέλα συνοδεύεται από δύο σετ βινυλικών αυτοκόλλητων μασκών για την αναπαράσταση των δομικών επιφανειών ενίσχυσης του άνω μέρους της ατράκτου των F-16, καθώς και για το βάψιμο του κεραυνού της 330 Μοίρας στο κάθετο σταθερό.

Το οκτασέλιδο φυλλάδιο οδηγιών είναι έγχρωμο, περιέχει οκτώ profiles με το pattern του καμουφλάζ και χρωματολόγιο με τους κωδικούς των κατάλληλων χρωμάτων FS από όλους τους γνωστούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων Gunze/Μr Hobby, Humbrol, Tamiya, Model Master, Hataka κλπ. Οπου δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία δίνεται αναλογία για ανάμειξη. Οι οδηγίες είναι κοινές και για την αντίστοιχη καρτέλα στην 1/72, όπου και εδώ βρίσκουμε όλα τα σήματα, καθώς και τις βινυλικές μάσκες.

Σαν γενική εικόνα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σαφώς καλύτερο από οποιαδήποτε αντίστοιχη καρτέλα έχουμε δεί ως σήμερα να κυκλοφορεί στην αγορά. Θα αναμένουμε φυσικά και τις εντυπώσεις των μοντελιστών που ασχολούνται κυρίως με ελληνικά F-16, καθώς και όσων τις χρησιμοποιήσουν για να έχουμε μια πιό ολοκληρωμένη εικόνα. Τα σήματα της TG Decals μπορείτε να τα παραγγείλετε ταχυδρομικώς στέλνοντας ένα e-mail: tgdecals (at) gmail (dot) com (ώστε να σας ενημερώσουν για τον τρόπο πληρωμής και ταχυδρομικά) ή μέσω της ιστοσελίδας ΤG decals στο Facebook.

To κόστος της καρτέλας στην 1/72 είναι 15$ και της 1/48 είναι 21$. Τα ταχυδρομικά για Ελλάδα είναι 14$ για μία έως και επτά καρτέλες, οπότε συμφέρει να πάρετε ποσότητα ή να οργανώσετε ομαδική παραγγελία. Φυσικά οι καρτέλες θα διατίθενται και από μοντελιστικά καταστήματα, οπότε οι επιλογές δεν περιορίζονται μόνο στον κατασκευαστή. H TG Decals ψάχνει για συνεργάτες μεταπώλησης των προϊόντων της στην Ελλάδα, συνεπώς όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν. 

Παρουσίαση, σύνταξη-επιμέλεια κειμένου, φωτογραφίες

- Σωτήρης Κωνσταντινίδης

INFO: Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις της TG DEcals θα βρείτε στην σελίδα τους.

Ενημερωθείτε από το κατάστημα που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο
 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!