Αποστολέας Θέμα: ANSON MK1  (Αναγνώστηκε 12664 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

cat

• Επισκέπτης
Απ: ANSON MK1
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 01, 2011, 07:23:19 μμ »
ok κατάλαβα  
να πω τώρα μια κουταμάρα ,εκεί που θες να βάλεις την ταινία δεν μπορώ να το σημαδέψω με μαρκαδόρο απλό και μετά να το σβήσω ?

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 01, 2011, 07:53:58 μμ »
 Χρησιμοποιείς οτιδήποτε σε διευκολύνει να πετχύχεις ένα καλό αποτέλεσμα.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 01, 2011, 08:26:37 μμ »
..για ρίξτε μια ματιά...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 01, 2011, 08:59:21 μμ »
 Πολύ καλό αποτέλεσμα για πρώτη φορά, keep it up!  ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 01, 2011, 09:25:24 μμ »
για κώλυμα είδα εδώ ότι μπορώ να την κολλήσω με ξυλόκολλα η της ρεβελλ αλλά πάνω σε οδοντογλυφίδα στην μύτη και με μεγάλη προσοχή.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 02, 2011, 07:35:33 πμ »
καλημέρα σας !!! ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::lovemodel::
λοιπόν σήμερα τη συνεχίζω εκτός το να κολλήσω την καλύπτρα ?

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 02, 2011, 08:41:01 πμ »
Χαίρε! ::salut:: Να προσέξεις τον ραχιαίο πύργο! Να δείς εάν η άτρακτος κλείνει με την τοποθέτησή του ή όχι. Η αίρφιξ καμμιά φορά δέν τα καταφέρνει καλά στους πύργους... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 02, 2011, 10:28:48 πμ »
Χαίρε! ::salut:: Να προσέξεις τον ραχιαίο πύργο! Να δείς εάν η άτρακτος κλείνει με την τοποθέτησή του ή όχι. Η αίρφιξ καμμιά φορά δέν τα καταφέρνει καλά στους πύργους... :mrgreen:

Ο πύργος αυτός έχει σοβαρό θέμα εφαρμογής.Γιά δοκίμασε προσεκτικά να εφαρμόσει κι αν έχεις ήδη κολλήσει τα πλαινά παράθυρα,πρόσεχε πως πιάνεις το μοντέλο....
Επίσης καλό θα είναι να τον μασκάρεις πριν τον τοποθετήσεις.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 02, 2011, 10:31:21 πμ »
ναι nick το είδα και το δικό σου, θέλει πολυυυυ  προσοχή...για να δούμε....το δικό σου μελετάω ακόμα....
πάντως δεν ξέρω τι λέτε εσείς...εγώ γουστάρω πολυυυυυ ....το παίδεμα γιατί πιστεύω έτσι θα βγει κάτι και σαν πρώτη φορά.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 02, 2011, 11:03:20 πμ »
λοιπόν δείχνω τα σημεία για τρίψιμο,και στοκάρισμα. εάν έχω ξεχαση κάποιο πέστε...δεν είναι κολλημένο ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 02, 2011, 11:13:49 πμ »
cat καλημερα
λοιπον στοκαρεις κανονικα εκει που ειναι οι ενωσεις.
συμβουλη,για να μην σου παει ο στοκος σε μεγαλη επιφανεια πανω στο
μοντελο θα βαλεις χαρτοταινια δεξια και αριστερα απο τις ενωσεις και αφου περασεις
τον στοκο αναμεσα ,μετα απο λιγο θα τις βγαλεις.
υπολογισε μονο να ειναι 3-4 χιλιοστα η ενωση απο την χαρτοταινια ,απο καθε πλευρα

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 02, 2011, 11:18:14 πμ »
αφού το κολλήσω ενωειτε έτσι ?

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 02, 2011, 11:22:00 πμ »
αφού το κολλήσω ενωειτε έτσι ?
πολυ σωστα :lol: :lol:
νομιζα οτι το ειχες κολησει

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 02, 2011, 11:30:45 πμ »
λοιπόν στο μεγάλο θέμα...το στοκάρω με αυτόν τον στόκο ...

μετά το τρίβω με γιαλοχαστο η μπατονετα με νεράκι ? πόση ώρα θελη να στέγνωση αυτός ?
πω,πω, πολύ ενοχλητικια  όλο μπλα,μπλα.... :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 02, 2011, 01:01:49 μμ »
Ό,τι πασαλειφτεί γύρω-γύρω το παίρνεις με υγρή μπατονέττα, πρίν στεγνώσει.
Σε μια μερούλα θα έχει στεγνώσει, οπότε θα τσεκάρεις άν θέλει κι άλλο.
Εάν θέλήσεις ή χρειαστεί να τρίψεις αφού στεγνώσει, θα το κάνεις με βρεγμένο χιλιάρι ντουκόχαρτο :wink: Θα δείς ότι δεν θα χρειαστεί να επιμείνεις πολύ ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 02, 2011, 02:01:41 μμ »
λοιπόν ανακεφαλαίωση.κάνω πριν τα εξής: 1) κολλάω το copkit στην θέση του ,το είχα βγάλει για να ισιώσω το πηδάλιο.
2) κολλάω την καλύπτρα .εδώ θέλω να πω βάζω και την προστινη τώρα η αργότερα ? την κολλάω με την revell πάνω σε οδοντογλυφίδα και σιγά-σιγά γύρω-γύρω,η βάζω ξυλόκολλα,η κυανοκρυλικη.
και 3) και βασικό κολλάω όλο το αεροπλάνο και το σφίγγω με μανταλάκι η σφιχτιρα (αυτόν του μοντελισμού),η ακόμα και με χαρτοταινία έτσι ?
και μετά στοκάρω αφοί στέγνωση καλά η κόλλα.
επιτέλους θα με ξεφορτωθείτε για μια μέρα.. :D..γιατί έχω πολυυυυ  δουλειά να κάνω... ::salut::..με το ... ::laia::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 02, 2011, 02:29:29 μμ »
Χε-χε όχι copkit, ΚΟΚΠΙΤ ! :lol: Την μπροστινή θα την βάλεις αφού κολλήσεις τα δυό μισά! Το τρίτο που γράφεις είναι σωστό! Αν το κολλήσεις έτσι, τα κενά θα μικρύνουν, και δέν θα θές πολύ στόκο μετά. Αλλά προσοχή στον πύργο! ::sprechende_015::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 02, 2011, 04:54:13 μμ »
και ήρθε το τέλος από τον σύζυγο.... :oops: ::eusa_wall:: ::dontknow:: ::violent1:: ΚΟΙΤΑΧΤΕ  ΤΗ ΜΟΥ ΈΚΑΝΕ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ   Γ......ΤΟΟΟΟΟ.
ΟΥΦΦΦΦΦΦ :cry: :cry: ::violent1:: ::violent1::  το κόλλησε και με κολλά στιγμής λέει για να μην φηγη κανένα κομμάτι...
ΠʼΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝʼΚΙ ΜΟΥ...... :cry: :cry: :cry:έτσι μουρχετε να τον ... ::icon_hang:: ::mastigoma:: ::punch::

δεν τελειώσαμε εδώ έχει και συνέχεια το πράγμα...δεν έφτανε όλο αυτό μου έχασε και την μια καλύπτρα......ελεεεεοοοοοςςςςςςς...αμαν πιαααα....

τα όργανα τον μαραίνατε που έβαλε στο πίσω μέρος...τρομάρα του....οοουυυυυυφφφφφφφ....τώρα έσκασα.....
από αύριο τέρμα ο μεσημεριανός ύπνος.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 02, 2011, 05:32:07 μμ »
Μήν σκάς! Εάν ο στόκος είναι αυτός που λέγαμε, Αφαιρείται εύκολα με υγρή χαρτοπετσέτα, ή άν έχει πήξει, με ελαφρό τριψιματάκι με βρεγμένο 1000αρι ντουκόχαρτο. Γιά ψάξε κάπου τριγύρω να βρείς το τζαμάκι, αυτό είναι το πρόβλημα ουσιαστικά. Και μήν πλακώνεστε, φτιάξτε το μαζύ, ζευγάρι είστε :lol:
Ή πάρτε από ένα ο καθένας και κάντε μοντελιστικές κόντρες!!! Εμείς θα κρίνουμε το αποτέλεσμα, και ο ηττημένος θα μαγειρέψει ένα σπέσιαλ πιάτο για τον νικητή!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 02, 2011, 05:51:47 μμ »
ναι τώρα σώθηκες...εάν μου έλεγες τι μπορώ να του κάνω και εγώ μια λαχταριτσα στο 9 αρκι του να σου πω μπράβο.π.χ. να του βγάλω το μπουζί,να ρίξω νερό στην βενζίνα του....για να μάθει...
λοιπόν παίρνω πάλη θάρρος και αύριο ξεκινάω τρίψιμο...τώρα όσο αφορά την καλύπτρα λέω εγώ, να το αφήσω ως έχει και καλά για να βλέπουν το εσωτερικό του αεροπλάνου...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 02, 2011, 05:59:09 μμ »
Κι αυτό γίνεται. Πάντως πές του, πως η κόλλα στιγμής είναι για μικρότερες κολλήσεις. (Σύστημα προσγείωσης, κεραίες και τέτοια) Οι μεγάλες κολλήσεις γίνονται στο 99% των περιπτώσεων, με την απλή υγρή κόλλα πολυστυρενίου. Εάν την αφήσει κανείς να πάρει το χρόνο της, όχι απλά κολλάει, αλλά γίνεται ένα σώμα η κόλληση.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 02, 2011, 07:21:21 μμ »
ένταξή....ας πούμε ότι κάναμε δοκιμές σ΄αυτό το μοντέλο...τι άλλο να πω...εκπαίδευση. :) και συνεχίζουμε...

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 03, 2011, 08:22:22 πμ »
καλημέρα σας!!!  ::danseuse:: ξεκίνησα χτες βράδυ στις 9 να ξύνω και λίγο τώρα το πρωί και να τα αποτελέσματά. κοιτάξτε από κάτω διαφορά που έχει μεταξύ τους πήγε και το καργαρισε στόκο.

εδώ θελη πολύ ακόμα δουλειά, του πέρασα και άλλο στόκο.και αύριο πάλι ξύσιμο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 03, 2011, 10:05:41 πμ »
 Δεν βγαίνει κι άσχημο, απλά θέλει τρόπο. Μετά το τρίψιμο τσέκαρε με κάποιο υδατοδιαλυτό μελάνι για κενά/ ατέλειες στις ενώσεις και ξαναστοκάρεις.

Όπως είπε κι ο Ελιξ-ιριος πάντως, να βάζεις την λεπτόρευστη υγρή κόλλα μοντελισμού για τις μεγάλες ενώσεις, οι κυανοακρυλικές είναι για να κολλάς μεταλλικά/ ρητίνες και ψιλά κομμάτια.

Επ'ουδενί λόγο μην επιχειρήσεις να κολλήσεις διαφανή με κυανοακρυλική! Θα θολώσουν πολύ άσχημα σε βαθμό σχεδόν ανεπανόρθωτο!

ένταξή....ας πούμε ότι κάναμε δοκιμές σ΄αυτό το μοντέλο...τι άλλο να πω...εκπαίδευση. :) και συνεχίζουμε...

Σωστή η σκέψη σου! Το πολύ πολύ αν δεν σου βγει, το χρησιμοποιείς για να δοκιμάσεις νέες τεχνικές.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 03, 2011, 10:11:40 πμ »
καλημέρα είμαι ο σύζυγος της Βικης ζητώ συγνώμη εάν σας αναστάτωσα με το αεροπανό, αλλά έπρεπε να της δείξω αφού δεν περνη με τα λόγια ότι αυτό το αεροπλάνο δεν είναι για εκείνην όπως αναφέρατε και εσείς πιο πάνω(ο πατριώτης μου από την Κρήτη) ,γιαυτό τον λόγο προσπάθησα να της αλλάξω τα μυαλά με κάθε τρόπο.
της πήρα 2 καινούργια που πιστεύω θα είναι πιο εύκολα για εκείνην να ξεκινήσει. τώρα αφού έχει βαλη σημάδι να το τελείωσή έτσι....ας δούμε τι θα κάνη...
ευχαριστω και πάλι για την ώρα σας να διαβάσετε αυτό το κείμενο.
εγώ όπως σας έχει πι ασχολουμε με αυτοκίνητα γι΄αυτό πιστεύω άμα χρειαστούμε κάτι μπορώ να ρωτήσω έτσι ? ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή σας...και τη να σας πω βρε παιδιά.χαράς το κουράγιο σας που της απαντάτε ακόμα....ένα απλό "μπλέξατε"....με την.....δεν λέμε ονόματα....χαχαχαχχα :))

Tags: anson