Αποστολέας Θέμα: Hasegawa P-47 Eggplane  (Αναγνώστηκε 1134 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Pal Fal
  • Βασίλης
Hasegawa P-47 Eggplane
« στις: Ιουνίου 14, 2011, 02:47:39 μμ »
Καλησπέρα φίλοι συμμοντελιστές,

Πριν λίγο καιρό πήρα δύο μοντέλα της σειράς egg planes της Hasegawa. Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για πραγματικά αεροπλάνα διαφόρων εποχών, επανασχεδιασμένα σε σχήμα και μέγεθος αυγού :lol: Πήρα λοιπόν ένα P-46 Thunderbolt και ένα Focke-Wulf Fw190A. Τώρα το θέμα είναι οτι εγώ αφ' ενός δεν σκαμπάζω γρι από αεροπλάνα και αφ' ετέρου δεν μου αρέσει να έχω στρατιωτικά μοντέλα στο ράφι μου, όσο όμορφα ή χαριτωμένα και να είναι. Οπότε αποφάσισα να αγνοήσω παντελώς τις οδηγίες, τις χαλκομανίες και τις ιστορικές αναφορές και να τα φτιάξω όπως μου αρέσουν. Και, επιπλέον, είναι μια καλή ευκαιρία να εξοικειωθώ με μερικές τεχνικές που ήθελα να δοκιμάσω.

Ξεκίνησα με το P-47. Ξεπέρασα τον φόβο ότι θα του πετάξω τα μάτια έξω, έπιασα το scriber και χάραξα πολλά panels. Μετά πήρα 172 καρφίτσες (ακριβής αριθμός), ένα τρυπανάκι και μια τανάλια και έβαλα rivets γύρω από τα panels. Ένα λεπτό αστάρωμα για να βρω τις ατέλειες (που είναι κάμποσες) και τώρα μένει να στοκάρω/τρίψω/καθαρίσω προτού συναρμολογήσω τα υπόλοιπα κομμάτια και το βάψω. Πληροφοριακά, σκέφτομαι να το βάψω όλο χάλκινο με κόκκινες λεπτομέρειες. Πως σας φαίνεται;

We'll roll on with our heads held high
Our conscience in the gutter
Our dreams up in the sky

cat

• Επισκέπτης
Απ: Hasegawa P-47 Eggplane
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 14, 2011, 05:35:50 μμ »
αχαχχαχχαχα  τι ψαράκι είναι αυτό καλεεε!!!

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 14, 2011, 05:52:48 μμ »
Πολύ σωστό το αυγουλόπλανο,να ξεφύγουμε λιγουλάκι  :D

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 14, 2011, 06:24:15 μμ »
χαχαχαχαχ  το αυγουλόπλανο ? sorry παιδιά αλλά μου φαινετε αστείο ....

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 15, 2011, 03:49:25 μμ »
Σήμερα τελείωσα το P-47. Δεν έμεινα πολύ ικανοποιημένος αλλά δεν πειράζει, ούτως ή άλλως το χρησιμοποίησα για να μάθω καινούρια πράγματα και να δοκιμάσω καινούριες τεχνικές. Κατ' αρχήν δεν έπεσε καθόλου μασκάρισμα πλην των βασικών χρωμάτων (διαχωρισμός του χάλκινου από πάνω με το κόκκινο από κάτω). Γραμμές κλπ τις έκανα με freehand πινέλο για να μαθαίνω πως γίνεται, και χάρηκα που είδα ότι έχω βελτιωθεί από τις πρώτες απόπειρες που έκανα. Βέβαια ακόμα απέχω πολύ από ένα όντως καλό αποτέλεσμα, αλλά αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι! Απλώς μην κοιτάτε πολλή ώρα την καλύπτρα  :lol: εκεί ήταν το τελευταίο που έβαψα, βιαζόμουνα και τα έκανα λίγο μαντάρα. Κατά τα άλλα νομίζω καλούλι είναι,ειδικά για πρώτο αεροπλάνο, και μάζεψα και προϋπηρεσία με το scriber. Επόμενο πρότζεκτ να βάψω αγελαδίτσα το Fw190A!

Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 15, 2011, 05:14:07 μμ »
Η καλύπτρα την διορθώνεις και τώρα πολύ εύκολα.Ή την μασκάρεις απο πάνω καιτην ξαναβάφεις ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις ατέλειες ή με μια οδοντοφλυφίδα αρχίζεις σιγά σιγά και την καθαρίζεις.
Πάντως μ'αρέσουν πολύ τα πριτσίνια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 15, 2011, 11:03:21 μμ »
Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου! Τεχνικά βέβαια αναγνωρίζεις και εσύ οτι ήθελε περισσότερη προσοχή και υπομονή και στο χαραγμα και στο βαψιμο.
Καλή συνέχεια με το Fw!

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 15, 2011, 11:22:43 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά λογια παιδιά! Και wildcat (μπορώ να σε λέω Νίκο;) επανάληψη μήτηρ μαθήσεως! Νομίζω θα επανέλθω στο P-47 κάποια στιγμή στο μέλλον όταν δεν θα είμαι τόσο ανυπομονος!
Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 15, 2011, 11:53:54 μμ »
Φίλε μου τα συγχαρητήριά μου! Και για την ιδέα και για την εκτέλεση!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: