Αποστολέας Θέμα: ANSON MK1  (Αναγνώστηκε 12649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: ANSON MK1
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 03, 2011, 10:35:05 πμ »
Κοίτα, εγώ δεν την αδικώ... :) Το Ανσον είναι ένα "όμορφα άσχημο" αεροπλάνο, που χτυπάει στο μάτι! Τί αεροπλανάκια της πήρες; (Πολεμικές αποζημιώσεις εεε; :mrgreen:) Για τα δικά σου ερωτήματα, σίγουρα θα βρείς απαντήσεις στα θέματα των τηλεκατευθυνόμενων που υπάρχουν εδώ μέσα! (Δές αρχική σελίδα :wink:) Καλή συνέχεια και στους δύο! ::salut:: ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 03, 2011, 10:47:18 πμ »
αππππ  σας τσακοσαααα....οχχχ τι έγραψε εδώ.....
χα......λοιπόν μου πήρε....

όχι εγώ θα φτιάξω το anson πρωτααα

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 03, 2011, 11:56:34 πμ »
το ξανά στόκαρα....και αύριο ξύσιμο...με 1000 βρεγμένο.

και το χειρότερο ...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 03, 2011, 12:58:31 μμ »
αππππ  σας τσακοσαααα....οχχχ τι έγραψε εδώ.....
χα......λοιπόν μου πήρε....

όχι εγώ θα φτιάξω το anson πρωτααα

Spoiler (hover to show)
το ξανά στόκαρα....και αύριο ξύσιμο...με 1000 βρεγμένο.
Μην σε ανησυχεί, αύριο με απαλό τριψιματάκι θα γίνει Τζι-τζί!

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 03, 2011, 02:08:35 μμ »
σ'ευχαριστω ελιξ-ιριος..εσύ λες να αρχίσω με το texan ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #105 στις: Ιουνίου 03, 2011, 02:25:21 μμ »
σ'ευχαριστω ελιξ-ιριος..εσύ λες να αρχίσω με το texan ?
Εγώ λέω να τελειώσεις με την Αννούλα, και να κάνεις μια προσπάθεια να βρείς το τζαμάκι της! Και μετά, εδώ είμαστε και το κουβεντιάζουμε :lol:
Αμάν αυτό το multi-tasking  θηλυκό μυαλό! ::danseuse::
Spoiler (hover to show)

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #106 στις: Ιουνίου 03, 2011, 05:21:47 μμ »
ελιξ-ιριος το τζαμακι ξέχασε το οριστικώς..αφού το έτερον ήμισυ δεν θελη να συνεχίσω αυτό το αεροπλάνο.αλλά εγώ θα το τελειώσω όπως και να είναι.
ακόμα και με ένα φτερό. :) άλλωστε προπόνηση κάνω με την ευκαιρία...που ξέρεις...μπορεί να βγει καλό και με ένα μάτι...χαχαχαχαχα.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #107 στις: Ιουνίου 04, 2011, 09:26:18 πμ »
καλημέρα σε όλους εδώ  ::danseuse:: ::danseuse::...λοιπόν μόλις τελείωσα και αυτό το τρίψιμο...σε κάποια σημεία έβαλα πάλι λίγο στόκο ακόμα.

και επίσης χτες έβαψα και κάποια κοματια...

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #108 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:14:15 πμ »
καλημέρα σας σήμερα μασκαρισα από κάτω το αεροσκάφος και έβαλα μασκολ στον πολυβολητή...αν το πα καλά... :D :D...
και σήμερα το μεσημεράκι αρχίζει το βάψιμο.....

και το χρώμα  είναι αυτό...εγώ το λέω χώμα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #109 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:18:41 πμ »
Πρώτα ξεκινάμε από το ανοιχτότερο χρώμα. Στην περίπτωσή σου από το Sky των κάτω επιφανειών. Μετά το καφέ, (το...χώμα), και τέλος το πράσινο. Έτσι πάει... ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #110 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:53:30 πμ »
ευτυχώς που με πρόλαβες...να σε καλά ....:) θα το βάψω μόνο από κάτω η όλο ?

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #111 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:21:19 μμ »
και να το πρώτο χεράκι....ελαφρός...

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #112 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:25:08 μμ »
 Το καλύτερο είναι να βάψεις το κάθε χρώμα στην περιοχή που βρίσκεται, πχ το Sky μόνο από κάτω.

Για τις επάνω ή βάφεις πρώτα όλη την επιφάνεια με το ανοικτότερο και ύστερα συγκεκριμένες περιοχές με το σκουρότερο χρώμα, ή διαχωρίζεις τα σημεία που βάφονται με διαφορετικό χρώμα κάνοντας όρια με μαλακό μολύβι. Μόνο μην πας ακριβώς πάνω στο μολύβι, παρά σταμάτα λίγο πριν, ώστε να το αφαιρέσεις πριν το επόμενο χρώμα, έχει μια τάση να φαίνεται η γραμμή του...

Edit: Δε σε πρόλαβα... καλό είναι πριν αρχίσεις να περνάς χρώματα παραλλαγής, να περνάς όλο το μοντέλο με ένα αστάρι, συνήθως μεσαίο γκρι χρώμα, το οποίο και θα βοηθήσει τα άλλα χρώματα να κάτσουν καλά, αλλά και θα αποκαλύψει τυχόν μικροκενά που σου ξέφυγαν στο στοκάρισμα.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #113 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:24:27 μμ »
γεια σου Palanadine, το γκρι  είναι  το Ν.1 humbrol ? δηλαδή από πάνω το περνάω ένα χέρι γκρι και μετά το βασικό χρώμα ? πόσο είναι ο χρόνος από βάψιμο σε βάψιμο ? την τυραννισμένη μου την Αννουλα ? :D :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #114 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:28:59 μμ »
γεια σου Palanadine, το γκρι  είναι  το Ν.1 humbrol ? δηλαδή από πάνω το περνάω ένα χέρι γκρι και μετά το βασικό χρώμα ? πόσο είναι ο χρόνος από βάψιμο σε βάψιμο ?
Προσωπικά χρησιμοποιώ το 64. Επίσης το γκρι έχει την ιδιότητα να κάνει ορατές τις όποιες ανωμαλίες σε στοκαρίσματα, ενώσεις κλπ. Από χέρι σε χέρι αφήνω 24 ώρες, βάφω με αερογράφο αλλά και με πινέλο μάλλον ισχύει το ίδιο. Αν τα χρώματα είναι από διαφορετικές εταιρείες, τότε αφήνω 2-3 μέρες, να στεγνώσουν όλα καλά μην έχω συμφορές στη συνέχεια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #115 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:32:01 μμ »
σ'ευχαριστώ και σένα gkontog. οπότε το δεύτερο χέρι αυριοοοο  :)..περιμένω με αγωνία το πως θα βγει... ::salut::
τώρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να παίξω με τον σύζυγο μου pes2011 γιατί μου κολαει...(θα χάση πάλι...χιχιχιχιχιχ).

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #116 στις: Ιουνίου 06, 2011, 08:46:16 μμ »
..λοιπόν..αν και έμενα δεν μου αρέσει....γιατί φαίνονται οι στόκοι...αλλά πέστε μου και εσείς την γνώμη σας..θα το ξανά τρίψω στους στόκους....φαίνονται :(

με φλας...

χωρίς φλας

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #117 στις: Ιουνίου 06, 2011, 08:48:21 μμ »
Με φλας και χωρίς φλας δεν φαίνεται τίποτα.Αν μπορείς βάλε καμιά καλύτερη φωτό γιατί μόνο μια θολούρα φαίνεται  :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #118 στις: Ιουνίου 06, 2011, 09:56:34 μμ »
 Πρώτον, ότι είπε ο s-mat. Δεύτερον, αν είναι αυτό που νομίζω (να φεγγίζει δηλαδή ο άσπρος στόκος κάτω από το χρώμα), τότε 2 επιλογές έχεις.

Ή τρίβεις το σημείο μόνο, περνάς ένα τυχαίο γκρι που να μοιάζει στο γκρι του πλαστικού του μοντέλου και ξαναβάφεις με το sky.

Ή το χρώμα σου ήταν εξαρχής αραιό/ πέρασες μόνο ένα χέρι, οπότε δεν ήταν αρκετά πυκνό για να καλύψει ότι υπήρχε από κάτω, άρα περνάς τα σημεία εκείνα ξανά.

Προσωπικά όπως είπα και σε προηγούμενη απάντηση, θα πέρναγα όλο το μοντέλο μ'ένα ελαφρύ στρώμα γκρι χρώματος το οποίο και λειτουργεί ως αστάρι (δεν φεγγίζει τίποτα), και ανακαλύπτεις ατέλειες. Υπάρχουν σε σπρέι τα οποία βρίσκεις και σε χρωματοπωλεία (απλά ψέκαζε κατά ριπές, και από απόσταση, είναι συχνά καυστικά για το πλαστικό), ή σε καταστήματα μοντελισμού και είναι ότι πρέπει (και κρατάνε καιρό, δεν το χρησιμοποιείς ούτε συχνά ούτε πολύ).

Στην περίπτωσή σου πάντως θα ακολουθούσα την πρώτη λύση που πρότεινα.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #119 στις: Ιουνίου 07, 2011, 01:37:37 μμ »

δυο χέρια είναι...30 σταγόνες χρώματος και 4 white spirit.οσο για το γκρι δεν με προλαβες...οπως λες... :( :roll:
τι να κάνω...θα το τρίψω.είναι χάλια ούτε ένας αρχάριος δεν θα το έκανε έτσι... :wink:

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #120 στις: Ιουνίου 07, 2011, 06:50:56 μμ »
μετά από καλό ξύσιμο και αστάρωμα με ν.64 humbrol ...να τα αποτελέσματα...από πάνω όπως το έχω κάνη, θα φανούν οι ατέλειες για να το ξύσω και πάνω ?

από κάτω τώρα μου φαινετε καλό ...έτσι ?αλλά θα φάει πάλι ένα ψιλό...βλέπετε ο σύζυγος άφησε από κάτω ολόκληρη καβαθα... :x
παρατήρησα ότι και χρώμα να βάλεις η ατέλεια φαίνεται....νομίζω...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #121 στις: Ιουνίου 08, 2011, 09:13:25 πμ »
 Αφ'ενός, ο αρχάριος είναι που θα κάνει αυτά τα στραβοπατήματα (αμά δεν χαλάσεις μερικά κιτ δεν θα μάθεις, καλύτερα με τα μικρά Airfix παρά με κανά πανάκριβο μεγάλο γιαπωνέζικο.... ).

Αφ'ετέρου, σου προτείνω να μην πολυκόπτεσαι πλέον, αλλά να τελειώσεις την κατασκευή σου και να πας για το επόμενο, στο οποίο θα περάσεις όσα σου έχουμε πει εδώ, και θα δοκιμάσεις και καινούριες τεχνικές.

Για να το τελειώσεις πάντως, τώρα που πέρασεις το γκρι για έλεγχο και αστάρωμα, πάρτο πολύ ελαφρά με βρεγμένο ντουκόχαρτο (το πιο ψιλό που έχεις), και όταν είναι έτοιμο πέρασε τα χρώματά σου, και αφού τ'αφήσεις να στεγνώσουν καλά (1-2 μέρες τουλάχιστον), ξαναπερνάς μερικά σημεία που ίσως δεις ότι το χρειάζονται. Αν όλα οκ περνάς σήματα, βάζεις τις λεπτομέριες και τέλος.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #122 στις: Ιουνίου 08, 2011, 10:24:47 πμ »
Συμφωνώ με τον Παλάνανταϊν. Μην το κουράζεις άλλο. Τελείωσέ το να σταθεί στο ραφάκι σου να το καμαρώσεις, έστω και χωρίς τζαμάκι, να το δούμε κι εμείς! ::salut:: Έμαθες ήδη, πολλά επάνω του, κι ας μήν το πιστεύεις. Όπως σου είπα και αλλού, ήδη θα βγεί καλύτερο από τα μοντέλα που  πρωτοέφτιαξαν αρκετοί από εμάς. Το πρώτο δικό μου, ήταν αστοκάριστο, βαμμένο με πινέλο "χλάπα-χλούπα", και ούτε λόγος για μασκάρισμα. Κι όμως, το κρατάω ακόμη στην βιτρίνα, διότι μου αρέσει να θυμάμαι πώς ξεκίνησα, και επειδή το είχα χαρεί πολύ τότε.
Κάνε σκέψεις και οργάνωσε το επόμενο, που σίγουρα θα βγεί καλύτερο ακόμη!

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #123 στις: Ιουνίου 08, 2011, 05:39:06 μμ »
ok παιδιά μην σας κουράζω άλλο με αυτό...όπως είπατε για αρχή καλό είναι....λοιπόν το ψιλοεξισα,το πέρασα ένα χέρι πηχτό χωρίς αραίωμα  χρώμα και τώρα το αφήνω να ηρέμηση για 2 μέρες.
εντωμεταξύ να ξεκινήσω ένα άλλο, η να τελειώνω πρώτα με αυτό ?
και κάτι τελευταίο.σε πιες ρόδες είχε φρένα  το αεροπλάνο ? γιατί δεν βρίσκω φώτο.μάλλον στης εμπρός..αλλά θέλω φώτο κοντινή να τα δω καλά.
αυτά ευχαριστώ όλους σας για της απαντήσεις. :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #124 στις: Ιουνίου 08, 2011, 06:38:23 μμ »
Δεν μας κουράζεις...Αρχή είναι και το πάς ψαχτά...Πράγματι πάντως, είναι καλύτερα τώρα. Γνώμη μου είναι να τελειώσεις το ένα πρώτα, και μετά να πιάσεις το 2ο.
Στις μπροστινές ρόδες είχε φρένα, αλλά δεν νομίζω πως μπορείς να βάλεις κάτι, εκτός, ίσως από κάποια καλωδίωση. Αλλά το θεωρώ υπερβολικό για την ώρα.

Tags: anson