Αποστολέας Θέμα: ANSON MK1  (Αναγνώστηκε 12166 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

cat

• Επισκέπτης
ANSON MK1
« στις: Μαΐου 31, 2011, 10:52:07 πμ »
καλήμερα σας λοιπόν μετά από μια συμφωνία με τον σύζυγο μου δηλαδή με βοηθάς-σε βοηθάω. Από την μεριά μου για το στατικό μοντελισμό ....

και από την μεριά του...αγώνες με αυτοκίνητα....1/9 .....

ξεκινάω σήμερα το anson ...πιστεύω να έκανα καλή συμφωνία ....να με συμφερη δηλαδή....χιχιχιχιχιχιχιχ :mrgreen:.
μετά από μελέτη διαπίστωσα ότι τα τζαμακια τα πλάγια εάν τα έβαζα θα τα έβαφα μαζί με το αεροπλάνο.
τα μασκαρισε ο συζυγος χιχιχιχιχιχ....και εγω προχωρισα στο copkit ...ετσι λεγετε ? το εβαψα ,περασα τα οργανα,
τα καθίσματα απ'οτι διάβασα εδώ μπορώ να βάλω και ζώνες με διάφορους τρόπους εγώ θα της βάλω με αλουμίνιο μου αρεση πιο πολύ...
για καλώδια δεν ξέρω πως ... :roll:...μήπως όμως προτρέχω πολλή ? σταματήστε με..λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτωχια...να μερικές φώτο,και να σκεφτείτε ότι είμαι πρωτάρα...
ευχαριστώ.αααα  βάφω με αερογραφο και πινέλο,και χρώματα της humbrol και μόνο αυτά.με βολεύουν αφάνταστα και στης δοκιμές που έκανα. αυτά ::salut::

ακούω...που θα ακούσω..... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: ANSON MK1
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 31, 2011, 11:06:11 πμ »
Καλή αρχή!  Ωραίος ο πίνακας οργάνων, και πολύ θαρραλέα η απόφαση ::salut:: για ζώνες (αν και θα συνιστούσα ψιλές λωρίδες αυτοκόλλητης χαρτοταινίας που έχουν και πιό σωστό χρώμα για ζώνες) και καλωδιώσεις!
Εχμ...νομίζω πως έχεις κολλήσει τα φτερά της ουράς ανάποδα  (οι "κινητές" επιφάνειες είναι προς τα πίσω) :mrgreen: και θα ήταν καλύτερο να κολλήσεις τα φτερά αφού κλείσει η άτρακτος, ώστε να μπορείς να ελέγξεις την συμμετρία της κατασκευής καλύτερα! Πάντως δέν είναι και το πιό εύκολο μοντέλο, και ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 31, 2011, 11:09:46 πμ »
...λοιπόν άμα θα σας πω ότι του το είπα θα με πιστέψετε ? θα το ξηλώσω εγώ και θα το φτιάξω, ευχαριστώ ελιξ-ιριος.
τα όργανα δεν είναι ανάγλυφα είναι αυτοκόλλητα.
τώρα που το βλέπω ούτε το μασκαρισμα μου αρεση....αχχχχ  αυτός ο άντρας μου πολλή βιαστικός...λέω να αναλάβω εγώ.... :oops:

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 31, 2011, 11:45:55 πμ »
κοιτάξτε εδώ χάλια του συζύγου... τώρα τι κάνω ?

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 31, 2011, 01:03:44 μμ »
μετά μια ώρα...για ένα μασκαρισμα...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 31, 2011, 01:14:57 μμ »
Αν και θολή η φωτογραφία, μια χαρά σε βλέπω. Με τι υλικό μάσκαρες;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 31, 2011, 01:23:00 μμ »
με ζελοτειπ της 3μ το πράσινο, άσχετα εάν γραφη απάνω tesa.  :D

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 31, 2011, 01:36:24 μμ »
 Καλημέρα και καλώς όρισες!

Δεν χρειάζεται να σκας για την παραμικρή λεπτομέρια ειδικά αφού όπως λες είσαι πρωτάρα. Κάνε λάθη, γιατί από αυτά θα γίνεις καλύτερη (έχουμε σφάξει/ βασανίσει/ και γενικά κακοποιήσει μοντέλα εδώ.... που να σου λέω  :roll:  ).

Καλή αρχή με το Anson. Όντως δεν διάλεξες και το πιο εύκολο θέμα, αλλά με υπομονή, προσοχή και επιμονή δεν βλέπω γιατί να μην κάνεις μια αξιόλογη προσπάθεια. Πάντως το μασκάρισμα μια χαρά μου φαίνεται!

Για ότι θέλεις να ρωτήσεις εδώ είναι το κατάλληλο μέρος να το κάνεις. Απλά προσπάθησε μόνο να βελτιώσεις λίγο τις φωτό, βγαίνουν λιγάκι θολές.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 31, 2011, 01:37:15 μμ »
με ζελοτειπ της 3μ το πράσινο, άσχετα εάν γραφη απάνω tesa.  :D
Εχω άσχημες εμπειρίες με το συγκεκριμένο. Για προσπάθησε να ξεκολλήσεις ένα για δοκιμή και δες τι γίνετε...

Προσπάθησε να εστιάζεις σωστά στις φωτογραφίες γιατί το κύριο θέμα θολώνει και η μηχανή εστιάζει στο υπόβαθρο.

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 31, 2011, 01:59:13 μμ »
Cat καλώς ήλθες.
 Μια συμβουλή από μένα: κάνε όσα πιο πολλά λάθη μπορείς είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλων. Και μια ακόμη: αν είναι να ασχοληθείς εσύ μόνη σου με το Hobby, κάνε ότι θέλεις μόνη σου. Θα μάθεις πιο γρήγορα. Αν τώρα αποφασίσετε να ασχοληθείτε συνεταιρικά, αλλάζει. Πάντων είναι φανταστική ενασχόληση.     
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 31, 2011, 02:09:51 μμ »
παιδιά σας ευχαριστώ όλους εδώ για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν θέλω να μου δείχνετε επιειικεια γιατί είμαι γυναικά, στο ψαχνό έτσι ? να μαθαίνουμε όπως είπατε.για της φώτο θα μάθω που θα μου πάει....πάω κοντά για να δείξω λεπτομερειακά και την πατάω...
ναι θα ασχοληθώ μόνη μου γιατί ο άντρας μου....όλο βρρρρρ  με το 1/9 του. καλύτερα να μην τρέχω από πίσω του.....χιχιχιχιχιχιχιχιχ.
ευχαριστώ όλους.  κάνω προσπάθεια να απομονώσω τα πίσω πτερύγια...γιατί μου είπε ο άντρας μου ότι τα κώλυσε με κόλα στιγμής...φτουυυυ γ....
για να δούμε.....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 31, 2011, 02:28:05 μμ »
Να σου στείλω να μασκάρεις και τα δικά μου διαφανή; Έχω δύο "Αννούλες" να φτιάξω :mrgreen: :mrgreen: ::salut::
Δύσκολα θα καταφέρεις να ξεκολλήσεις τα πίσω φτερά, εάν είναι κολλημένα με κόλλα στιγμής (κυανοακρυλική).
Εάν δέν τα καταφέρεις, τότε το καλύτερο είναι να τα κόψεις σιγά-σιγά, με το λεπίδι του κόφτη, χαράζοντας από την κάτω μεριά, ώστε αν τυχόν γίνει ζημιά, να μην φαίνεται από πάνω. :wink:
Καλά κάνεις και το πάς ρωτώντας, έτσι θα τα καταφέρεις καλά σίγουρα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 31, 2011, 02:36:14 μμ »
Προσωπικά είμαι και εγώ αρχάριος και έχω ένα παλιό μοντελάκι και το έχω "ξεσκίσει" στις δοκιμές...Πιστεύω είναι ένας καλός τρόπος για να μάθεις και να δείς ορισμένα λάθη...Όσο για τη ταινία μασκαρίσματος αγόρασα μια απο ένα χρωματοπωλείο η οποία αφαιρείται εύκολα χωρίς να αφήνει κόλλες στο πλαστικό και το χρώμα δεν μπορεί να την περάσει..Το τζάμι σου έχει χαραχθεί;

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 31, 2011, 02:37:44 μμ »
 Αν είναι με κόλλα Logo ή Uhu, με λίγο προσεκτικό κούνημα θα ξεκολλήσουν, αυτές είναι μεν δυνατές, αλλά εύθρυπτες, δεν αντέχουν σε κραδασμούς. Αν έχει βάλει καμία καλύτερη, τότε ναι, με τον κόφτη προσεκτικά - και μετά τη σωστή επανατοποθέτηση θα έχεις στοκάρισμα και τρίψιμο.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 31, 2011, 02:46:20 μμ »
Ξερω οτι θα βγω εκτος θεματος αλλα θα σου προτεινα να αφησεις στην ακρη το Anson και να παρεις ενα πιο απλο και συγχρονο κιτ.Το Airfixακι ειναι πολυ παλιο κιτ και θα σου σπασει τα νευρα χωρις λογο.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 31, 2011, 03:01:00 μμ »
Καλη αρχη απο μενα και να πω οτι συμφωνω με τον Crow.Μπορεις να παρεις ενα hobby boss με 5 ευρω,πχ το hellcat f-5 1/72. Λιγα κομματια,σχετικα απλο βαψιμο και θα μαθεις και θα το ευχαριστηθεις.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 31, 2011, 05:18:32 μμ »
παιδιά ευχαριστώ για της συμβουλές σας αλλά θα μείνω στο anson  επειδής είμαι τελειομανής, και για να μου σπάσουν να νεύρα πρέπει πρώτα να σκάσουν 40 γάιδαροι.....(αστείο)πάντως ευχαριστώ και εσένα crow εσενα nosdio.
μετά από αυτό θα δούμε...

λοιπόν έχουμε εξελειξης....
κατάφερα και έβγαλα τα πίσω φτερά χωρίς καμιά ζημιά!!!!, άρε τη είναι οι γυναίκες,,,χωρίς εμάς να δούμε τι θα κάνατε....(πλακα) :lol: :lol: :lol:
και τα ξανακολησα κανονικά....

,

μετά μασκαρισα και την άλλη καλύπτρα .
και στην συνέχεια έβαλα ζώνες από αλουμινόχαρτο που έβαψα με αερογραφο.

έπειτα τοποθέτησα και τα όργανα και την θέση του πιλότου...

και τέλος τα τοποθέτησα έτσι χωρίς κόλα στο αεροπλάνο για να δω εάν είναι σωστό....

εδώ θέλω να πω είναι σωστή η θέση ? τα όργανα δεν πρέπει να είναι πρόσωπο με την καμπύλη που κάνη το αεροπλάνο πάνω στο kopkit ?

και τελος θελω να φτιαξω αυτο ...

θα ήθελα εάν γίνετε να μου πείτε τα νούμερα των χρωμάτων, έχω χρώματα της humbrol  . το ένα είναι καφέ και το άλλο χακί η γκρι ? ευχαριστώ. φυσικά έχω ακόμα πολύ δουλειά στοκαρίσματα κάργα ,ξυσίματα κ.α. μέχρι να φτάσω στο βάψιμο ,απλά ρωτάω για να ξέρω μπορεί να μην έχω κάποιο χρώμα να πάω να το αγοράσω. ευχαριστώ παίδες. ::salut:: :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 31, 2011, 05:33:59 μμ »
Τα χρώματα είναι 29 (καφέ) 30 (πράσινο) πάνω και 90 (...απερίγραπτο....) ή μαύρο (33) κάτω. Ωραίες οι ζώνες, αλλά σκούρες. Οι πραγματικές ήταν καννάβινες νομίζω, και όχι δερμάτινες. (μικρό βέβαια το κακό). Η θέση του κόκπιτ μάλλον είναι σωστή, διότι στα πιό πολλά αεροπλάνα ο πίνακας οργάνων έπρεπε να σκιάζεται. Το στίκ το έχεις βάλει λοξά σκοπίμως, για να δώσεις αντίστοιχες κλίσεις στα πηδάλια; Εάν όχι, τότε πρέπει να μπεί κατακόρυφα ::salut:: Θα στοκάρεις; Έχω κάτι απλό να προτείνω γι'αυτή την δουλειά, ώστε να γλυτώσεις το πολύ τρίψιμο... ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 31, 2011, 05:45:36 μμ »
οκ ελι-ριος σ'ευχαριστω όταν λες κανναβινες πως μπορώ να της φτιάξω να φαίνονται κανναβινες ? επίτηδες ναι το έχω γύρη για να φαινετε το πιδαλειο.
για πες περί στόκου και τριψίματος....:)

δεν λες που εβαλα και ζωνεσ ? 2 ωρες παλευα.... :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 31, 2011, 05:52:38 μμ »
Τα χρώματα είναι 29 (καφέ) 30 (πράσινο) πάνω και 90 (...απερίγραπτο....) ή μαύρο (33) κάτω.
Αν τα δικά μας Anson είχαν χρώματα της RAF, τότε για πράσινο πιο σωστό είναι το 116 ή, αν έχεις όρεξη για χημικό πόλεμο, η παρακάτω ανάμιξη:

21*Hu:80 + 6*Hu:33 + 2*Hu:99 + 1*Hu:34

Το 90 από την Humbrol ονομάζετε Beige Green. Δε θα μπλέξω με το θέμα, εφιάλτης, σπίτι έχω καναπέ σάπιο μήλο και κουρτίνες ζαχαρί. Τέλος. Εγώ το 90 το λέω sky ή ψόφιο πράσινο και ξεμπερδεύω... Αλλωστε μιλάμε σε κυρία, ΔΕΝ θέλετε να ξεκινήσετε συζήτηση με χρώματα ::glossa::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 31, 2011, 05:57:48 μμ »
οπότε το τελικό είναι πράσινο 116, καφέ 29, και από κάτω sky όπως το λες το 90 ?

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 31, 2011, 06:03:19 μμ »
το 29 δεν είναι καφέ γκρι το βλέπω εγώ...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 31, 2011, 06:22:47 μμ »
Το 29 της Χάμπρολ είναι Dark Earth, και είναι σίγουρα καφέ, μήν σε μπερδεύει το σκονισμένο καπάκι από το κουτάκι :wink: Το χρώμα στίς ζώνες ήταν μπέζ, βάλε όποιο σου αρέσει, μέσα θα είσαι!
Για το στίκ τώρα...Εννοώ πως πρέπει να βάλεις ίσια, δηλαδή κάθετα το πηδάλιο. Αλλιώς θα πρέπει να κόψεις τις επιφάνειες ελέγχου και να τις βάλεις με κλίση, πράγμα που δέν νομίζω πως θές να κάνεις, είναι μπέρδεμα....
Υπάρχει ένας στόκος που μπορείς να βρείς στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς, και είναι για να κλείνεις τρύπες στους τοίχους. Λέγεται ακρυλικός στόκος για τοίχους, είναι φθηνός, και αφού κλείσεις το κενό που θέλεις, απομακρύνεις το περισσευούμενο με νοτισμένο χαρτί κουζίνας. Ακόμη και άν σου στεγνώσει πρίν το σκουπίσεις, δουλεύεται εύκολα, χωρίς πολύ τρίψιμο. Δέν είναι όμως για κενά μεγαλύτερα από 1-2χιλιοστά. (Δέν νομίζω να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερα).

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 31, 2011, 07:04:50 μμ »
Το 29 της Χάμπρολ είναι Dark Earth, και είναι σίγουρα καφέ, μήν σε μπερδεύει το σκονισμένο καπάκι από το κουτάκι :wink: Το χρώμα στίς ζώνες ήταν μπέζ, βάλε όποιο σου αρέσει, μέσα θα είσαι!
Για το στίκ τώρα...Εννοώ πως πρέπει να βάλεις ίσια, δηλαδή κάθετα το πηδάλιο. Αλλιώς θα πρέπει να κόψεις τις επιφάνειες ελέγχου και να τις βάλεις με κλίση, πράγμα που δέν νομίζω πως θές να κάνεις, είναι μπέρδεμα....
Υπάρχει ένας στόκος που μπορείς να βρείς στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς, και είναι για να κλείνεις τρύπες στους τοίχους. Λέγεται ακρυλικός στόκος για τοίχους, είναι φθηνός, και αφού κλείσεις το κενό που θέλεις, απομακρύνεις το περισσευούμενο με νοτισμένο χαρτί κουζίνας. Ακόμη και άν σου στεγνώσει πρίν το σκουπίσεις, δουλεύεται εύκολα, χωρίς πολύ τρίψιμο. Δέν είναι όμως για κενά μεγαλύτερα από 1-2χιλιοστά. (Δέν νομίζω να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερα).
Μώλις θυμήθηκα πως το κίτ δίνει χωριστά τις επιφάνειες ελέγχου, άρα δέν χρειάζεται να κόψεις. Όλα καλά. Απλώς το δεξί πτερύγιο θα το κολλήσεις με κλίση πρός τα άνω, ενώ το αριστερό με κλίση πρός τα κάτω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 31, 2011, 07:18:18 μμ »
οπότε το τελικό είναι πράσινο 116, καφέ 29, και από κάτω sky όπως το λες το 90 ?
Ναι!

το 29 δεν είναι καφέ γκρι το βλέπω εγώ...
Και όμως είναι καφέ. Καλώς ήρθες στον κόσμο στον εφιαλτικό κόσμο των χρωμάτων και πως αυτά φαίνονται στις φωτογραφίες. Και που να δεις τις παλιές έγχρωμες φωτογραφίες. Πανχρωματικά film, διαδικασία εκτύπωσης, φθορά λόγω χρόνου, γενικώς άστα να πάνε... :evil:

Tags: anson