Γεια και πάλι.
Επιστροφή στο C-27J με το
cargo.
To τμήμα αυτό του μοντέλου το θεωρώ το πιο δύσκολο από όλο το project. H εξέλιξη θα δείξει αν καλά πίστευα ή όχι...
Να αρχίσουμε με τα standard του μοντέλου. Το κιτ δίνει πολύ καλή λεπτομέριεα στο εσωτερικό σε ότι αφορά το πάτωμα και τα πλαϊνά καλύματα. Επιπλέον, το διαχωρισικό με το cockpit καθώς και η χημική τουαλέτα (που δίνεται κλειστή) συμπληρώνουν ένα καλό εσωτερικό. Τέλος, είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι όλο το cargo είναι ξεχωριστό και κολλάται μέσα από την άτρακτο, κάνοντας το όλο σχήμα πιο ρελιστικό, ενώ παράλληλα εξαφανίζει την "ασχήμια" του να φάινονται τα εσωτερικά τζαμάκια κολλημένα. Μόνο "λάθος" όπως έχω γράψει σε άλλο Post είναι η έλλειψη ενός τμήματος πλαστικού για να καλυφθεί το παραλληλόγραμο τζάμι πίσω από την αριστερή και δεξιά πόρτα διαφυγής, το οποίο δεν υπάρχει στα Ελληνικά Αεροσκάφη. Συμπληρώνω ότι το αντίστοιχο "κενό" στην άτρακτο κλείνει με το τζάμι το οποίο μπορεί στη συνέχεια να βαφτεί και να μη φαίνεται καθόλου.
Η απόφαση που έχω πάρει από πριν το μοντέλο κυκλοφορήσει, ήταν όταν το ξεκινήσω, να προσθέσω όσα περισσότερα μπορώ πάνω του, αν και το έχω ξανακάνει μόνο μια φορά σε 1/32 που είχα σαφώς περισσότερο "χώρο". Οι προβληματισμοί μου είναι αρκετοί σε κάποια σημεία, αλλά θα τους αναφέρω με την ώρα τους.
Ξεκινάμε λοιπόν με τα πλαϊνά τμήματα του cargo bay και τις λεπτομέρειές τους.

Όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτό, πάνω από το ύψος των τζαμιών, υπάρχει ένα κομμάτι μέταλλο. Το συγκεκριμένο μέταλλο εκτείνεται από την αρχή του cargo (~30cm από το διαχωριστικό με το πιλοτήριο) και σταματάει λίγο πριν τις θύρες διαφυγής στο πίσω μέρος. Πάνω του υπάρχουν 13 εξογκώματα σε λευκό χρώμα. Δεν έχω ιδέα τι είναι όλα αυτά αλλά υπάρχουν!

Αμέσως μετά, στην αριστερή μεριά υπάρχει αυτό το μαύρο panel που φαίνεται στην παραπάνω φωτό και στη συνέχεια ένα πιο μικρό panel με ένα emergency light. Από πάνω τους, βρίσκεται ένας "γάντζος" που πολλάκις συναντάται σε cargo αεροσκαφών.
Να τονίσω ότι η αριστερή μεριά είναι όμοια, αλλά απουσιάζει το μαύρο panel χωρίς να υπάρχει κάτι στη θέση του.

Ακριβώς πίσω από τη θύρα διαφυγής η εικόνα είναι όπως η παραπάνω. Ένας μηχανισμός με μια μανιβέλα, ένα panel και τα δύο φώτα (πράσινο - κόκκινο) για την έναρξη ρίψης αλεξιπτωτιστών. Τέλος, υπάρχει ένα μικρό ακόμα τμήμα από το μέταλο που υπήρχε και στην 1η φωτό, με 3 λευκά εξογκώματα (πιο κοντά σε απόσταση μεταξύ τους).
Στην αντίστοιχη δεξιά μεριά το μάυρο panel δεν υπάρχει, αλλά στην θέση του υπάρχει ένα ολόιδιο μαύρο κάλυμα χωρίς διακόπτες.
Αυτά ήταν τα πρώτα βασικά πράγματα που σκέφτηκα να προσπαθήσω να φτιάξω, πριν πάμε σε πιο πολύπλοκα μέρη (σε άλλο post, αργότερα).
Χρησιμοποιοώντας λοιπόν φύλλο πλαστικού, λωρίδες πλαστικού παραλληλόγραμμες και κυλινδρικές, ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό καθώς και κυανοακρυλική, ξεκίνησα την κατασκευή τους. Να (ξανα)πώ ότι η κλίμακα είναι "πρόβλημα", κυρίως επειδή αυτά που πρέπει να φτιαχτούν κάνουν τα δάχτυλά μας να φαίνονται πολύ χοντρά...

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις αναλογίες (όπως βέβαια δίνουμε ανάλογη προσοχή και σε άλλου είδους "αναλογίες"...

) μιας και ακόμα και ένα χιλιοστό υπερβολής δυστυχώς φαίνεται λόγω 1/72.
Μέχρι τώρα λοιπόν και αφόύ κλείστηκαν με στόκο οι θέσεις των πίσω παραλληλόγραμμων παραθύρων (που είπαμε ότι δεν υπάρχουν), τοποθετήθηκαν οι μεταλλικές λωρίδες, τα λευκά εξογκώματα, τα δύο μαύρα panel και το αντίστοιχο μάυρο κάλυμα στην δεξιά μεριά, τα emergency light της 2ης φωτό, ο γάντζος που είναι από πάνω και ο μηχανισμός με τη μανιβάλλα και τη μεταλλική λωρίδα πίσω από τη θύρα διαφυγής.
Παραθέτω μερικές φωτό.

Η συνέχεια έχει κάποια μικρά ακόμα τμήματα στα πλαϊνά μέρη πριν περάσω στο "πακέτο"...

-=Manwlo=-