Αποστολέας Θέμα: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4120 100%  (Αναγνώστηκε 24099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4120 100%
« στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 11:47:39 μμ »
Γειά χαρά!

Το thread αυτό είναι κόντρα στην φήμη που θέλει όλους εμάς να σπεύσαμε να αγοράσουμε το νέο Ελληνικό θέμα για να το βάλουμε στο ράφι και νατο έχουμε στο stock μας.  ::glossa::

Μετά από διάφορες επισκέψεις (που με έβαλαν σε σκέψεις) στην 354ΜΤΜ ξεκινάω το C-27 μου.

Παρότι η εταιρεία δίνει χαλκομανίες μόνο για το 4125, αποφάσισα να μην φτιάξω αυτό, μιας και είναι μακράν το πιο καθαρό.
Το αν θα είναι το 4121, 4122 ή 4123 θα το δω λίγο πιο αργά.

Θα χωρίσω το thread σε ενότητες, ανάλογα με το τι θα ασχοληθώ.

Ενότητα πρώτη: γράμμωση
Ανοίγοντας το κιτ, η γράμμωση με ικανοποίησε, αλλά ήμουν βέβαιος ότι υπάρχουν πιο πολλές γραμμώσεις στο αεροσκάφος.
Κάνοντας λοιπόν μια επίσκεψη σε ένα από αυτά διαπίστωσα ότι όχι μόνο δεν λείπουν γραμμώσεις, αλλά στην άτρακτο υπάρχουν πιο πολλές από την πραγματικότητα!!
Το αεροσκάφος έχει τις γραμμές μέχρι το τέλος του πιλοτηρίου (των αλεξίνεμων), στους κινητήρες, στα εξογκώματα που φιλοξενούν το Σ/Π, στην ουρά, τις μισές εκεί που είναι τα τζάμια του cargo και αρκετές στις πτέρυγες. Από πάνω δεν το έχω δει ακόμα αν και φιλοδοξώ.

Έχει όμως...

Πιρτσίνα!!!
Χιλιάδες και παντού. Ακόμαι και οι περισσότερες γραμμώσεις περιβάλονται από πιρτσίνια που είναι εμφανέστατα στην άτρακτο.
Αρχικά σκέφτηκα να τα αναπαραστήσω με γράμμωση, αλλά μετρώντας ~12 σειρές πχ στην άτρακτο δεξιά και αριστερά από την cargo door, θεώρησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άσχημο στην όψη.

Αποφάσισα λοιπόν να πιρτσινώσω το μοντέλο και εύχομαι το αποτέλεσμα να βγεί καλό!!

ʼρα ξεκινάω με απαλοιφή των περιττών γραμμώσεων και την δημιουργία πιρτσινιών! ::pop::  ::mastigoma:: ::violent1::
"Καλή τυχη στη συναρμολόγηση" (που έλεγε και μια διαφήμιση του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ στο ραδιόφωνο), εικόνες από τα πρώτα αποτελέσματα με την πρώτη ευκαιρία! 

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (0%)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 11:56:12 μμ »
Καλή αρχή... κ καλή υπομονή γιατί βλέπω ότι θα ρίξεις πολύ δουλειά
Είσαι ο "Νονός" μιας κ συ το ξεκινάς πρώτος.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (0%)
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 12:26:13 πμ »
Καλή αρχή φιλέ! χαρά στο κουράγιο σου!!!! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (1%)
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 09:33:45 μμ »
Ένα πρώτο update του "έργου".

Μετά από μελέτη των φωτογραφιών και της τεχνικής οδηγίας (Τ.Ο.) του αεροσκάφους, διαπίστωσα ότι η ITALERI (λογικά) έχει χαράξει γράμμωση βάση της 2ης, γιατί είναι οι ίδιες. Παρόλα αυτά όπως έγραψα, αρκετές δεν φαίνονται στο αεροσκάφος. Όσες λόιπόν δεν βρήκα στις φωτό, μαρκαρίστηκαν με μολυβάκι...

Επίσης κολλήθηκε το τζάμι στο κενό πίσω από την πίσω πόρτα, το οποίο επίσης στοκαρίστηκε αφού τα ελληνικά C-27J εκεί διαθέτουν μόνο ένα decal σαν σημείο διάσωσης.
Το αποτέλεσμα από το στοκάρισμα...

Μετά το στοκάρισμα ακολούθησε το τρίψιμο, το οποίο έγινε πολύ μαλακά, αφού διαπίστωσα ότι αν τρίψεις δυνατά, ο στόκος κάνει (ανεπαίσθητο) βαθούλωμα στη γράμμωση.
Ένα zoom από το αποτέλεσμα της δεξιάς πλευράς (η αριστερή είναι όμοια)

Θα ακολουθήσει επαναχάραξη στα μικρά σημεία όπου οι κλεισμένες κάθετες γραμμώσεις συναντούσαν τις οριζόντιες και έπειτα το "riveting" ::eusa_pray:: ::eusa_pray::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 09:44:11 μμ »
Προβλέπω θεματάρα!!!
Και με πριτσίνωμα?  ::salut:: ::salut::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Περιστερι
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 09:57:09 μμ »
καλη αρχη! και γω χθες το σκαλιζα τι κουτι μπας και...φυσικα κουτατο.και  σημερα εριξα μια ματια στη πιατσα για το γκρι του το 36280 που δεν υπαρχει ουτε ακρυλικο μα ουτε σμαλτο.απλα απο καποιες μαρκες πηρα 36270 που ναι οτι πιο κοντινο. και θα παιξω οταν και...

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 10:09:38 μμ »
Μανώλη καλή αρχή στο πολύ ενδιαφέρον θέμα σε πολλούς από εμάς :D.
Είσαι ο πρώτος που ξεκινάει αυτό το project και θα είναι οδηγός και πηγή αναφοράς για τα επόμενα C-27 που θα φτιαχτούν τουλάχιστον για τώρα σε αυτήν τη κλίμακα :wink:.
Έχεις όλα τα απαιτούμενα τεχνικά προσόντα για να πετύχεις το θέμα που έχεις επιλέξει ::icon_thumright::.
Εμείς όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε σε τυχόν απορίες σου που μπορεί να προκύψουν. Καλή αρχή...   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 10:21:34 μμ »
που θα φτιαχτούν τουλάχιστον για τώρα σε αυτήν τη κλίμακα :wink:.

Το έπιασα το υπονοούμενο ποιος θα είναι ο πρώτος που θα τo φτιάξει στην 1/48  :lol:

Εμείς όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε σε τυχόν απορίες σου που μπορεί να προκύψουν.

Είμαι βέβαιος ότι θα τη χρειαστώ τη βοήθεια, ακόμα ποιο βέβαιο ότι θα τη ζητήσω. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει το θάρρος από τους συμφορουμίτες, να γραφτεί το "δεν μου αρέσει αυτό, άλλαξε-διόρθωσε-φτιάξε αυτό".
Θα ήθελα πολύ να το δω όμως ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 10:29:37 μμ »
Καλή αρχή κι από μένα Μανώλη  :wink: Ελπίζω να είναι μιά απολαυστική κατασκευή και να τη γουστάρουμε και όσοι την παρακολουθούμε  ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 11:37:27 μμ »
καλη αρχη ... μπραβο σου.... καλο κουραγιο σε οτι κάνεις... σίγουρα με τοση δουλεια που θες να ρίξεις θα το κάνεις εξαιρετικο...
καλο κουραγιο ..... ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 09:43:58 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (3%)
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 09:46:10 πμ »
Γεια και πάλι.
Χθες είχα αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου, οπότε προχώρησα ένα στάδιο ακόμα αρχίζοντας τα πιρτσίνια.
Ενότητα λοιπόν:

Πιρτσίνια:
Πριν γράψω οτιδήποτε, να τονίσω ότι ενώ έχω πολλάκις χαράξει γραμμώσεις, δεν είχα ποτέ ξαναφτιάξει πιρτσίνια. Ως "θαρραλέος" (κατά άλλους ίσως & μ@λ...) έχω την συνήθεια να πειραματίζομαι πάνω σε αυτό που φτιάχνω. Ευτυχώς ξέρω πολλές βρισιές και δεν γίνομαι μονότονος αν κάποιος είναι δίπλα και ακούει. :mrgreen: :mrgreen:

Εργαλεία:
Τα εργαλεία που χρησιμοποίησα είναι τα παρακάτω:

Το κάτω εργαλείο είναι o "πιρτσινωτής" της TRUMPETER, ο οποίος δίνει 4 δίσκους, από τους οποίους χρησιμοποίησα τον "Β".
Το πάνω είναι μια ιδέα του Γιάννη Δόξα. Είναι η σκληρή ταινία που χτυπάγαμε πάνω γράμματα και τα κολλάγαμε στα κουδούνια! Έχει το απίστευτο πλεονέκτημα ότι κολλάει πολύ γερά και ξεκολλάει πολύ εύκολα (χωρίς να αφήνει ίχνη), άρα με σωστή τοποθέτηση είναι ένας "πακτωμένος" και πολύ καλός οδηγός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2-3 φορές το κάθε κομμάτι, αλλά μετά χάνει και την κολλητική του ικανότητα και την ευθεία του άρα το άλλαζα.
Το παρόν αποτελεί πλέον για μένα τον καλύτερο οδηγό και για γραμμώσεις (ευθείες) και το κόστος του είναι περίπου 2,5EUR. "Κυκλοφορεί" στα βιβλιοποωλεία σε χρώματα ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και μαύρο.

Σε σχέση με τα χαρακτικά γραμμώσεων, το εργαλειάκι αυτό έχει το μειονέκτημα ότι το "κυλάς" για να κινηθεί το γρανάζι του με αποτέλεσμα:
α. Να μπορεί πιο εύκολα να "χάσεις το δρόμο"*
β. Αν φρακάρει στιγμιαία, χαράζει αντί να φτιάχνει πιρτσίνια και μάλιστα χαράζει "άκομψα". 

ʼρχισα λοιπόν με την άτρακτο.
Και πάμε στην ιδιομορφία του μοντέλου.
Αν δείτε την 2η φωτό του 1ου ποστ, θα διαπιστώσετε ότι τα πιρτσίνια είναι οριζόντια και κατακόρυφα.
Διαπίστωσα λίγο μετά την έναρξη, ότι είναι αδύνατον να αναπαραστήσεις και τις 2 "φορές" των πιρτσινιών λόγω κλίμακας. ʼρα πρέπει σε αυτό το σημείο να πάρετε την απόφαση που θα πιρτσινώσετε οριζόντια και που κατακόρυφα.
Επίσης θα πρέπει να αγνοήσετε την ποσότητα των γραμμών μιας και στην πραγματικότητα είναι περίπου μια παλάμη, άρα στην 1/72 είναι αδύνατον να τα φτιάξουμε όλα (ειδικά αν είμαστε "πρωτάρηδες" στο πιρτσίνωμα)

Πρώτο τμήμα πίσω από την θύρα εισόδου μέχρι την επόμενη πόρτα αριστερά. 
Η πρώτη γραμμή έγινε στο μέσο των τζαμιών.

Λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα με τον * παραπάνω, προτείνω να μην κάνετε μονοκόματες γραμμές αλλά από την πρώτη κάθετη γραμμή μετά την πόρτα ως το πρώτο παράθυρο, από το παράθυρο στο επόμενο και από το επόμενο στην γραμμή που δίνει το μοντέλο πριν την δεύτερη πόρτα**.
Εγώ δεν το έκανα έτσι στην αριστερή μεριά και κάποιες φορές "έχασα το δρόμο".
Μετά από εκεί, μέτρησα και έφτιαξα παράλληλες γραμμές ανά 3 χιλιοστά πάνω και κάτω, φτιάχνοντας συνολικά είκοσι γραμμές.

Στις δύο χαραγμένες από το μοντέλο γραμμές άφησα επίσης 3 χιλιοστά πάνω και κάτω.

Λίγες φωτό:

Στην συνέχεια και αφού περάστηκαν πιρτσίνια και στην πίσω πόρτα, πήγα στην περιοχή αριστερά από την cargo door. Εδώ, επειδή στην πραγματικότητα τα πιρτσίνια αλλάζουν φορά στο 1/4 της περιοχής, ακολουθώντας την γωνία της πόρτας, θεώρησα πιο σωστό να κάνω την "χάραξη" κάθετα. Οι αποστάσεις επίσης 3 χιλιοστά μαρκάροντας κάθε φορά με μολύβι την αρχή της επόμενης και τοποθετώντας την ταινία παράλληλα με την προηγούμενη. Η πρώτη γραμμή έγινε με "οδηγό απόστασης" την γραμμή που είχα κλείσει πριν με στόκο.
Το αποτέλεσμα είναι πιο καλό (νομίζω) και η χάραξη έγινε πιο εύκολα. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις αν θα έπρεπε και τα προηγούμενα να χαραχτούν κάθετα.
Τελικά, ξεκινώντας και την άλλη μεριά, και αφού διαπίστωσα ότι φαίνεται με ποια φορά πιρτσίνωνα, αποφάσισα ότι καλώς έπραξα, απλά θα πρέπει στην άλλη μεριά να ακολουθήσω την ιδέα με το **.

Μια φωτό από το αποτέλεσμα:

Οι περιοχές στην ένωση της ατράκτου με τις πτέρυγες και των φωλεών του Σ/Π δεν έγιναν. Εκεί θα χρησιμοποιηθεί πιο μεγάλος δίσκος, μιας και τα πιρτσίνια είναι πιο αραιά και πιο μεγάλα.

Στο τέλος, έγινε πολύ ελαφρύ τρίψιμο με 1000άρι για να φύγει η ανεπαίσθητη ανωμαλία που δημιουργεί η χάραξη, χωρίς να χαθούν τα πιρτσίνια.
Έχω ξεκινήσει και την άλλη μεριά όπως είπα και δουλεύοντας γίνεται και πιο εύκολο μιας και παίρνει σιγά σιγά το χέρι μπροστά.

Ακολούθησαν μερικά πιρτσίνα στην ουρά, που λόγω ευθείας ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Εδώ δεν πρέπει να το παρακάνετε γιατί δεν είναι πάρα πολλά τα πιρτσίνια στην πραγματικότητα εκεί

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πτέρυγες.

Πριν κλείσω το ποστ να πω και κάτι άλλο:
Στα πρώτα λάθη που έκανα, έτριψα με 800αρι, στόκαρα με υγρό στόκο και ξαναέτριψα.
Διαπίστωσα λοιπόν ότι ο στόκος δύσκολα καλύπτει τέτοιες μικρές επιφάνειες και χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή στο τρίψιμο, για να μην χάσεις προγούμενη δουλειά που έχει κάνει (3 χιλιοστά απόσταση είναι αυτή).
Επιπλέον, η δουλειά που καλύπτεις φαίνεται και σε μπερδεύει στο μάτι όταν πας να ξαναχαράξεις.

Στην άλλη μεριά λοιπόν, στο 1ο λάθος (που ήταν και το τελευταίο μιας και όπως είπα συνηθίζω σιγά σιγά) έκανα το εξής.
Έξυσα απαλά την περιοχή με την μύτη της λεπίδας μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το αποτέλεσμα. Αυτό και δεν επηρέασε την μορφή της ατράκτου και εξαφάνισε τελείως το αποτέλεσμα και ήταν μακράν πιο εύκολο.
Συστήνω λοιπόν αυτόν τον τρόπο για να διορθωσετε τα λάθη σας.

Επίσης!! Το εργαλείο όταν χαράζετε, να το κινείτε ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ γιατί αν το γυρίσετε πίσω μπορεί να αγγίξει ελάχιστα πιο πέρα και να τα κάνει σκ... ::brancard:: Το είδα και αυτό το έργο κάποια στιγμή

Παρακαλώ, σχόλια παντός είδους!! ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 10:39:55 πμ »
Το πριτσινωτήρι της Trumpeter το έχω αλλά δεν με ικανοποίησε και το έβαλα στην άκρη  :?
Για να στοκάρω τέτοια μικροπράγματα χρησιμοποιώ κυανοακρυλική με ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα  ::icon_thumright::

καλή συνέχεια και ...υπομονή  :wink:

::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 10:44:58 πμ »
Φίλε manwlo, όπως έλεγε και ένας φιλόλογος στο σχολείο όταν σχολίαζε μια καλή έκθεση :

"Πολύ καλό λεξιλόγιο, αναλυτική σκέψη,  πλήρης κάλυψη του θέματος, ευχάριστος ο τρόπος γραφής με άριστο συντακτικό...  "

Όπως θα έλεγα εγώ, σε ευχαριστούμε  για το μικρό σεμινάριο πριτσινώματος.... !

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 03:24:25 μμ »
Φίλε manwlo, όπως έλεγε και ένας φιλόλογος στο σχολείο όταν σχολίαζε μια καλή έκθεση :

"Πολύ καλό λεξιλόγιο, αναλυτική σκέψη,  πλήρης κάλυψη του θέματος, ευχάριστος ο τρόπος γραφής με άριστο συντακτικό...  "

Όπως θα έλεγα εγώ, σε ευχαριστούμε  για το μικρό σεμινάριο πριτσινώματος.... !

Πράγματι αδερφέ αναλυτικότατος!!! καλή συνέχεια! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 03:56:32 μμ »
Μιάς και ανέφερες το εργαλείο της Trumpeter για το πριτσίνωμα,θα ήθελα να σου πώ πως υπάρχει κάποιο πολύυυυ καλύτερο (σαν εφαρμογή),αλλά αγνοώ το πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε  :roll: Εάν δε με απατά η μνήμη μου,λέγεται Rosie The Riveter και συναντάται στις ΗΠΑ  :wink: Είχε γίνει παλαιότερα Ομαδική αν θυμάμαι καλά τα όσα μου είπε ο Λευτέρης  :? Ίδωμεν!!!

Όσο για το μοντέλο,έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στο πριτσίνωμα και θαυμάζω την υπομονή σου Μανώλη  :wink: ::icon_thumright:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 04:30:00 πμ »
Μιάς και ανέφερες το εργαλείο της Trumpeter για το πριτσίνωμα,θα ήθελα να σου πώ πως υπάρχει κάποιο πολύυυυ καλύτερο (σαν εφαρμογή),αλλά αγνοώ το πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε  :roll: Εάν δε με απατά η μνήμη μου,λέγεται Rosie The Riveter και συναντάται στις ΗΠΑ  :wink: Είχε γίνει παλαιότερα Ομαδική αν θυμάμαι καλά τα όσα μου είπε ο Λευτέρης  :? Ίδωμεν!!!

Όσο για το μοντέλο,έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στο πριτσίνωμα και θαυμάζω την υπομονή σου Μανώλη  :wink: ::icon_thumright:: ::salut::

ναι το έχω κ γω από την ομαδική εκείνη κ είναι κορυφή...!!!

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,925.0/highlight,riveter.html

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 06:34:13 πμ »
Πολυ ωραιο θεμα,θα παρακολουθω με ενδιαφερον-καλη συνεχεια- ::salut::
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 08:49:19 πμ »
Καλημέρα!
Ευχαριστώ για τα λόγια σας.

Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας το εργαλείο, βρήκα το review και την ομαδική παραγγελία πριν καταλήξω στο TRUMPETER.
Στο site όμως του τύπου ήταν out of stock και δεν το προχώρησα παραπάνω. Μακάρι το 2008 που κάνατε την ομαδικιή παραγγελία να ήμουν ενεργός, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να μην το είχα παραγγείλει και εγώ.

Από κει και πέρα, προσωπικά αυτό που βλέπω σαν αποτέλεσμα με το εργαλειάκι της TRUMPETER με ικανοποιεί αρκετά. Το αποτέλεσμα βέβαια θα φανεί μετά από βάψιμο και wash που μπορεί να έχει πάει στράφι η δουλειά.
Αλλά το όλο εγχείρημα έχει νόημα μόνο και μόνο για την προσπάθεια, την απόκτηση εμπειρίας, και την εξαγωγή συμπερασμέτων για μένα και ελπίζω και για όσους διαβάσουν το παρόν thread!

Ήδη προσωπικά, "τσίμπησα" την ιδέα του μικροστοκαρίσματος με κυανοακρυλική και σκέφτομαι να το εφαρμόσω αν χρειαστεί (βέβαια  ::eusa_pray:: ::pop:: να μην χρειαστεί!!)

Καλή συνέχεια!

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Περιστερι
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 06:57:51 μμ »
εγω το κανω κουτατο αλλα επειδη εσυ κανεις καλη και πολυ δουλεια στο κιτ. προσεξε τα βηματα 1/3 και 13 τσεκαρε!! την ενωση μπροστα στην εξωτερικη ατρακτο  ειναι περιεργη δε ξερω αν ειναι λαθος μου αν και κουμπωνει παντου καλα μπροστα και κατω δε φτανει να ενωθει.εβαλα κομματια πλαστικου.και στα σκελη προσοχη!! να τα  ενισχυσεις. εχουν αρκετο βαρος να κρατησουν.+ 50 γραμμ. που θελει αντιβαρο εμπρος.και κατι ακομα. αυτο!
σε σαιτ ελεγε οτι τα 4 επομενα θα φουλαρουν και στον αερα.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 06:33:31 μμ »
Μανώλη καταρχην χρόνια πολλά για τη γιορτη σου...
Σε ευχαριστούμε για την καταπληκτική παρούσιαση της τεχνικής.  ::eusa_clap::
Και να σκεφτεις, ασχολούμε με ένα αυτοκίνητο που πρέπει να χαράξω rivets και έψαχνα κάτι παρόμοιο...
Καλη συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 12:38:19 πμ »
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 01:02:22 πμ »
Και ένα ωραίο cad
http://www.brazmodels.com/3D%20CAD/3D%20CAD%20C-27J.htm
Το οποιο ειναι της Brazmodels, της εταιρια που σχεδιασε τα καλουπια για λογαργιασμο της Italeri. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (5%)
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 11:53:03 μμ »
Γειά σας και καλή χρονιά σε όλους μας!

Μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, (που ήμουν εκτός χώρου "δράσης") συνέχισα το riveting.
Αυτό που λένε ότι όσο εξασκείς κάτι βελτιώνεσαι, είναι γεγονός, οπότε τελείωσε και η δεξιά μεριά της ατράκτου.
Ο τρόπος ήταν ο ίδιος (μην τον επαναλάβω) αλλά η σύγκριση που κάνω στο αποτέλεσμα συνηγορεί με την παραπάνω διαπίστωση...

Επιπλέον έμφαση έδωσε και το γεγονός ότι αυξήθηκε και η ταχύτητα.

Δυο φωτό από την δεξιά πλευρά του κάθετου σταθερού και της ατράκτου:

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, διορθώθηκαν και κάποιες λεπτομέρειες στην αριστερή μεριά. Για στόκο χρησιμοποίησα κυανοακρυλική, υλικό που μου φάνηκε όχι μόνο το καλύτερο για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και το μόνο που εξαφάνιζε μετά το τρίψιμο τα παλιά πιρτσίνια.

Επόμενο σημείο τρυπήματος είναι η πάνω μεριά της πτέρυγας.
Όπως είδα από την Τ.Ο. του αεροσκάφους, τα πιρτσίνια είναι και στις δύο κατευθύνσεις μέχρι εκεί που ξεκινούν τα δεύτερα τμήματα των flaps ενώ περιορίζονται στην παράλληλη με τις γραμμώσεις διεύθυνση έξω από εκεί.

Δύο φωτό και για τυχόν δική σας χρήση:

(σχ.1)

Όπως και στην άτρακτο, οι διαστάσεις τις κλίμακας δεν επιτρέπουν (τουλάχιστον σε εμένα) να αναπαραστήσω όλα τα πιρτσίνια και νομίζω ότι δεν θα το έκανα ούτως ή άλλως γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ...σουρωτήρι, και μάλλον άσχημο.
Επιπλέον, δεν μπορούσα να φτιάξω πιρτσίνια στο χείλος προσβολής γιατί:
α. Είναι χωρισμένο στα 2
β. Η καμπύλη είναι μεγάλος μπελάς
γ. Νομίζω ότι δεν χωράνε και μάλλον θα το έκανε πιο άσχημο
δ. Αν τα κατάφερνα, το 80% θα το "έτρωγε" το "στρώσιμο" του Χ/Π μετά το κόλλημα (στοκάρισμα, τρίψιμο κλπ).

Επομένως στην περιοχή που υπάρχουν κάθετα πιρτσίνια (σχ.1 ) αποφάσισα να φτιάξω μια γραμμή ανάμεσα από κάθε οβάλ χάραξη του μοντέλου και ασφαλώς όλες τις παράλληλες με τις γραμμώσεις.
Να πω ότι ασφαλώς το να δουλεύεις σε μια επίπεδη επιφάνεια και δη μεγάλη κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τις καμπύλες, (άτρακτος) όπου ψάχνεσαι ακόμα και πως θα στηρίξεις το μοντέλο... ::pop::
Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό με μόνο λάθος μια μικρή καμπύλη στη δεξιά άκρη την οποία θα διορθώσω με τον προαναφερθέντα τρόπο.

Στα δύο άλλα τμήματα ακολούθησα μόνο τη γράμμωση:

Όπως παρατήρησα στην Τ.Ο. και σε φωτό που έχω, τα υπόλοιπα μέρη όπου υπάρχουν πιρτσίνια (πχ κινητήρες) είναι πολύ μικρών διαστάσεων και μάλλον δεν θα είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα.
Αποφάσισα λοιπόν κάπου εδώ, να τερματίσω την διαδικασία του πιρτισνώματος. Όταν φτάσω σε αυτά τα σημεία και αν δω ότι αξίζει τον κόπο, (έχω και ένα συνήθειο να μην μου αρέσει να ξεκολάω τα κομμάτια από τα πλαίσια)... :roll: μπορεί να ξαναπιάσω το εργαλείο  :oops: :oops:

Επόμενη φάση...cockpit

Τα σχόλιά σας ελεύθερα!

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (5%)
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 13, 2011, 11:59:33 μμ »
Εξαιρετικά! Καλή συνέχεια Μανώλη!

Tags: c-27