Αποστολέας Θέμα: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4120 100%  (Αναγνώστηκε 24087 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (5%)
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:09:35 πμ »
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:21:40 πμ »
Καλή συνέχεια

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:27:18 πμ »
ʼψογος  :wink:

Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:28:47 πμ »
Όμορφη και καθαρή δουλειά - καλή συνεχεια!
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:29:31 πμ »
Μανώλη βλέπω το εργαλείο του έχεις δώσει να "καταλάβει" ::mastigio::.
Μπράβο για την υπομονή σου και την υπέροχη δουλειά σου :!:.
Τα πριτσίνια στις καμπύλες, στα χείλη προσβολής, εγώ τα περνάω με μια καρφίτσα στο χέρι εκεί που δεν πάει το εργαλείο.
Πάντως το αποτέλεσμα του πριτσινόματος στο τέλος της κατασκευής σου θα σου δώσει ακρως ρεαλιστικό αποτέλεσμα :wink:.
Καλή συνέχεια...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:39:50 πμ »
Αψογη δουλεια Μανωλη!
Ευχομαι αναλογη συνεχεια! :wink:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 08:46:04 πμ »
Μανωλη καλημερα.
ε.....ε.....ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΩ. :lol: ::salut::
Μακαρι να ειχα την υπομονη σου. ::cry2:: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 09:28:51 πμ »
Γιάννη την καρφίτσα έχω να την χρησιμοποιήσω από το λύκειο  :mrgreen: :mrgreen: για τέτοια δουλειά, αλλά είναι καλή λύση για σημεία όπου ο τροχός του εργαλείου δεν φτάνει, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζονται ακόμα 5-6 πιρτισνάκια....
Υπάρχουν σημεία (λίγα) πάνω στο μοντέλο οπότε θα το κάνω έτσι και εκεί!

Ευχαριστώ όλους τους άλλους για την ένεση αυτοπεποίθησης, είναι απαραίτητη για τη συνέχεια!

Όσον αφορά την υπομονή, αλήθεια τη διασκεδάζω τη διαδικασία! Μαζόχας ε; :lol:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 10:20:13 πμ »
Το καλό με το μονόχρωμο γκρι camo είναι ότι θα αναδειχθεί όλη η προσπάθεια της εργασίας που τόση υπομονή κάνεις τώρα.

Καλό κουράγιο!

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 10:43:36 πμ »
Μανωλη χαρα στην υπομονη σου φιλε μου.Ευτυχως που δεν ασχολουμε με συγχρονα θεματα γιατι γιατι θα με εβαζες σε ενα "τριπακι" ασ΄τα να πανε.
Το θεμα σου περισσοτερο με τεχνικη μοιαζει παρα με την κατασκευη του C-47.Συνεχισε ετσι  να μαθαινουμε
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 14, 2011, 12:41:59 μμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα μέχρι τώρα Μανώλη! Εκτός από την καρφίτσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα χαρακτικό που έχει η Hasegawa, το οποίο έχει παρόμοια μύτη.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 12:53:27 πμ »
Γεια χαρά και πάλι.

Όπως έγραψα στο προηγούμενο post, σειρά είχε το cockpit.
Βγάζοντας το πρώτο κομμάτι που είναι η βάση του, διαπίστωσα ότι πάνω της βρίσκεται και η φωλεά του ριναίου σκέλους. Κοιτώντας την εσωτερικά, αποτελείται από 4 βάσεις στήριξης του σκέλους και ένα μικρό κυκλάκι (υπερυψωμένο κιόλας!) στην πίσω μεριά κάτι που το έκανε ιδιαίτερα απλό.
Αποφάσισα λοιπόν να το βελτιώσω, όσο μπορεί να πάρει η κλίμακα σε συνδυασμό με τις ικανότητές μου. Όλο αυτό έπρεπε να γίνει πριν την κατασκευή του πιλοτηρίου για να μην καταστραφεί μετά.
Ο κύκλος (σαν αυτόν με το βελάκι στην δεύτερη φωτό) εξαφανίστηκε με επίμονο τρίψιμο με ντουκόχαρτο, τυλιγμένο σε οδοντογλυφίδα μιας και εκεί μέσα δε χώραγε τίποτα άλλο.

Στη συνέχει προστέθηκαν από φύλλο πλαστικού μερικά κομμάτια στο "πάτωμα" και τρυπήθηκαν με βελόνα για να αναπαρασταθούν τα πιρτσίνια (παλιά μου τέχνη!! :mrgreen:).
Τέλος, προστέθηκαν από σύρμα μερικές από τις βασικές καλωδιώσεις που είδα στη φωτό.

Και μιας και σας έπρηξα με τις φωτό, να τις βάλω κιόλας, είναι από τη φωλεά του ριναίου Σ/Π του C-27J...

...και στην 1/72...

Όταν έρθει η ώρα του σκέλους θα μπουν ίσως λίγα ακόμα πράγματα (καλωδιώσεις πάνω του και οι διαγώνιοι γρύλλοι που νομίζω δεν υπάρχουν στο μοντέλο).

Τα λέμε!! ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 01:02:24 πμ »
Μπράβο Manwlo!! χαρά στο κουράγιο σου βρε φιλέ!!! Καλή συνεχεία!! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 04:49:38 πμ »
πολυ ωραιο μανωλη και καθαρη δουλεια
μπραβο, και για την κλημακα του τι να λεμε τωρα
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 23, 2011, 12:18:47 μμ »
Γειααααα...

Συνέχεια στο project και όπως είπαμε, πιλοτήριο.
Κάνοντας μια αντιπαραβολή του σχεδίου με τις φωτό που έχω, διαπίστωσα μερικά λαθάκια, ως επι το πλείστον στον προτεινόμενο χρωματισμό.
Έτσι λοιπόν, είπα να παραθέσω μερικές φωτό με εξηγήσεις, μιας και μπορεί να χρησιμποποιηθούν στο μέλλον από όποιον άλλο θέλει.

Πριν ξεκινήσω να πω ότι η λεπτομέρεια που δίνεται είναι εξαιρετική κατά την άποψή μου για την κλίμακα και υπέραρκετή. Μόνο μείον είναι πολλά πρόσθετα που υπάρχουν στην περιοχή του overhead τμήματος τα οποία θεωρώ μεγάλο ρίσκο να προστεθούν γιατί θα πρέπει να κοληθούν στο τζάμι (κ εγώ φοβάμαι λίγο αν και μπορεί να προσπαθήσω). Κατά κύριο λόγο είναι υφάσματα και κάποιες κουρτίνες (ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ το κάναμε το post... :mrgreen: ) απο τα οποία τα πρώτα καλύπτουν τις μεταλικές επιφάνειες και τα δεύτερα κλείνουν τα πάνω τζάμια του πιλοτηρίου. Δυστυχώς για εμάς οι κουρτίνες είναι πάντα κλειστές και μάλλον πρέπει να αναπαρασταθούν  :? :?. Αργότερα όμως αυτά...

Επιστρέφω και αναλύω τον χρωματισμό.
Στα αεροσκάφη της ΠΑ, μέσα στο πιλοτήριο επικρατεί το μάυρο χρώμα καθόσον υπάρχει η δυνατότητα ειδικού φωτισμού του για κάποιες επιχειρήσεις.
Σε αντίθεση με αυτό, το σχέδιο δίνει πολλά σημεία με γκρι χρώμα.

Το πίσω διαχωριστικό μεταξύ πιλοτηρίου & cargo δίνεται σε γκρι χρώμα στο σχέδιο (Β:Light Gray). Το ίδιο και το εσωτερικό με τα ηλεκτρονικά καθώς και ο χώρος πίσω από τον συγκυβερνήτη, όπου βρίσκονται το 3ο κάθισμα (μαζεμένο) οι ασφάλειες και κάποια άλλα εξαρτήματα.
Στην πραγματικότητα λοιπόν οι τρεις παρακάτω φωτό (ακολουθεί επεξήγηση).

(1/3) Πίσω από τη θέση κυβερνήτη, τα πράγματα είναι σωστά. Το κάλυμα ηλεκτρονικών δεν δίνεται στο μοντέλο αλλά το εσωτερικό στην πραγματικότητα είναι όλο μαύρο σε αντίθεση με αυτό που προτείνει το σχέδιο. Παρατηρήστε εδώ επίσης, ότι μπορείτε άνετα να κολήσετε τα "μπράτσα" των θέσεων στην πάνω θέση καθώς και ότι όλο το κάθισμα και οι ζώνες έιναι σε μαύρο χρώμα.
Στο διαχωριστικό με το cargo το χρώμα είναι μαύρο με μόνη εξαίρεση το πάνινο κομμάτι πάνω από την πόρτα.

(2/3) Εδώ φαίνεται πιο καθαρά αυτό που έγραψα παραπάνω, ότι δλδ όλα σχεδόν είναι μαύρα.

(3/3) Επίσης, ο χώρος πίσω από τη θέση του συγκυβερνήτη είναι σε μαύρο χρώμα, όπως και το αναδιπλωμένο κάθισμα, με πολύ μικρές εξαιρέσεις. Στο κιτ δίνονται η γκρι θήκη, η πράσινη φιάλη στο διαχωριστικό καθώς και ο κρεμασμένος σωλήνας. Ο χώρος δεν σηκώνει πολλές βελτιώσεις λόγω κλίμακας, μιας και δεν υπάρχει αρκετό κενό.

Η συνέχεια στο πάτωμα και στις κεντρικές & πλαϊνές κονσόλες.
Με μαύρο χρώμα προτείνονται οι οθόνες στην κεντρική κονσόλα, και η πάνω πλευρά του pedestal και των μικρών τμημάτων δίπλα από το πλήρωμα (δεξιά του συγκυβερνήτη και αριστερά του κυβερνήτη).
Με γκρι χρώμα (Ε:Dark Gray) προτείνονται η κεντρική κονσόλα, τα πλαϊνά του pedestal & των κονσολών δίπλα από το πλήρωμα καθώς και το πάτωμα.

Πάμε στις φωτό.

Στην πρώτη φωτό φαίνεται ότι όλες οι κονσόλες είναι μαύρες μέχρι τη βάση τους, όπως και όλη η κεντρική κονσόλα που φαίνεται στη δεύτερη φωτό.
Και πάμε στο πάτωμα...

Όπως φαίνεται στην 1η φωτό, εδώ η ALENIA αποφάσισε να μας "παιδέψει". Οι χρωματισμοί αλλάζουν δύο φορές ( ::sorry:: για το πόδι, αλλά ήταν τυφλή η φωτογράφιση  :mrgreen: )
Μπαίνοντας λοιπόν στο πιλοτήριο, το πάτωμα είναι μάυρο μέχρι εκεί που "ανοίγει" (εκεί που τελειώνουν τα ηλεκτρονικά απ τη μια και το αναδιπλωμένο κάθισμα από την άλλη, και αρχίζουν τα καθίσματα). Στη συνέχεια είναι "?" χρώμα όπως έχω βάλει και στις φωτό. Ούτε εγώ ξέρω τι ακριβώς θα βάλω εκεί.
Επίσης είναι μαύρο λίγο πιο μπροστά, το οποίο θα το δείξω ευθύς αμέσως  8).
Πριν από αυτό να πω ότι στην 1η φωτό φαίνεται και το περίεργο αλλά αναπαυτικότατο κάλυμα που έχουν τα καθίσματα. Σκέφτηκα να το αναπαραστήσω αλλά πέραν της δυσκολίας να φτιάξεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να θυσιαστούν οι ζώνες, οι οποίες είναι εξαιρετικές αν και λίγο χοντρές στο πάχος τους (οι άλλες διαστάσεις μήκος-πλάτος είναι super).

Περνώντας λοιπόν μπροστά από τα καθίσματα, έχουμε τα ποδωστήρια. Το μοντέλο είναι "φτωχό" σε αυτό το σημείο μιας και δεν δίνει απολύτως τίποτα (όχι οτι θα φαίνεται αλλά λέμε τώρα).
Τα ποδωστήρια λοιπόν είναι όπως τα βλέπετε στη φωτό. Έχουν ένα εξόγκωμα ανάμεσά τους σε μαύρο χρώμα, τα ίδια είναι σκούρο γκρι ενώ οι γραμμές πάνω στις οποίες κινούνται είναι μάυρες και φτάνουν μέχρι τις θέσεις του πληρώματος. Εδώ φαίνεται και το χρώμα της "κολώνας" του χειριστηρίου το οποίο αλλάζει χρώμα μόνο στο "τιμονι" και γίνεται μαύρο.

Κάπου εδώ κλείνει η παρουσίαση του 1:1. Καλή (και εύκολη) η real παρουσίαση, πάμε να πιάσουμε και την 1/72 που είναι και το ζητούμενο.

Έτσι, κολλήθηκαν τα πρώτα κομμάτια, δλδ η βάση με τα πίσω διαχωριστικά. Ξαναλέω ότι αυτό που κρατάω στα χέρια μου είναι από μόνο του εξαιρετικό για την κλίμακα και το ποσοστό που θα φαίνεται όταν το μοντέλο τελειώσει. Ακόμα και χωρίς καμία προσθήκη είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό.
Παίζοντας το δημοφιλές για εμάς τους μοντελιστές παιχνίδι "ΠΟΣΟ ΜΑΖΟΧΕΣ ΕΙΣΤΕ" ξεκίνησα την κατασκευή των ποδωστηρίων.
Χρησιμοποίησα δύο είδη φύλλου πλαστικού σε λωρίδες και ένα λεπτό κομμάτι μεγάλου φύλλου.
Η βάση έχει διαστάσεις 5x3mm, φτιάχτηκε από το φύλλο πλαστικού και τρίφτηκε λίγο στις άκρες για να πάρει σχήμα.
Με το 0,25 x 2,00mm, (πάχος επί πλάτος) φτιάχτηκαν τα ποδωστήρια και με το πιο παχύ 1,0x3,2mm το τμήμα που είναι ανάμεσά τους.
Αρχικά κολλήθηκε το διαχωριστικό, τρίφτηκε (πολύ απαλά) και στην συνέχεια τα ποδωστήρια με την ίδια διαδικασία.
Το αποτέλεσμα:

Ελπίζω να μην σας κούρασα (πολύ)
Η συνέχεια σύντομα!

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 23, 2011, 12:35:14 μμ »
θα μπορούσα καληστα να σε βαθμολογήσω με 8 η 9 με άριστα το δέκα πάντα στο θέμα του ποσό μαζόχας είστε!!!!
Καλή συνεχεία φίλε!Τις καλωδιώσεις εκεί κάτω που φαίνονται δεν θα τις φτιάξεις? :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: A8hna
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 24, 2011, 09:24:12 πμ »
Απίστευτη παρουσίαση... ΑΠΟΘΗΚΕΎΤΗΚΕ στα Αγαπημένα... ;)
Πολύ καλή δουλειά!!! Περιμένουμε την συνέχεια!
[

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
https://www.facebook.com/Vitrina.Collection

Αποσυνδεδεμένος Dimosthenis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 03:27:04 μμ »
Εξαιρετική δουλειά Μανώλη! Keep it up!! :D
Dimosthenis Chouliaras

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 03:30:30 μμ »
ʼρτια μοντελιστική παρουσίαση και εργασία Μανώλη,φοβερή προσπάθεια  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (7%)
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 12:46:40 πμ »
Γεια σας.

Συνέχεια στην παρουσίαση με μικρή πρόοδο.
Πάμε σε μια ακόμα λεπτομέρεια, "φεύγοντας" για λίγο από το πιλοτήριο.
Το C-27J της ΠΑ δεν έχει πόρτα στο πιλοτήριο.
Στη θέση της υπάρχει μια μαύρη κουρτίνα (συνήθως μαζεμένη) η οποία κλείνει εφ' όσον απαιτηθεί.

Στην εικόνα φαίνεται ότι πίσω από το Pedestal υπάρχει το "eject", ένας μοχλός που είναι ίδιος με αυτόν στα πιλοτήρια των μαχητικών αλλά έχει σίγουρα άλλη λειτουργία (δεν ξέρω ποια).
Κανένα από τα παραπάνω δεν δίνεται στο μοντέλο, ούτε το μικρό "κουτί" πάνω στο οποίο είναι ο μοχλός αυτός.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, παρατήρησα ότι δίνεται στο πιλοτήριο μια θήκη πάνω και πίσω από το κάθισμα του κυβερνήτη, το οποίο τα Ελληνικά C-27J δεν έχουν (όπως φαίνεται στην πρώτη φωτό του προηγούμενου post).
Πιάνοντας και πάλι δουλειά λοιπόν, πρόσθεσα το κουτί με το μοχλό στο pedestal.

H επόμενη φωτό έχει τις εξής αλλαγές:

Έχει βαφτεί και μασκαριστεί το πάτωμα οποτε δεν φαίνεται το χρώμα που χρησιμοποίησα ( ::pop:: )

1. Αφαιρέθηκε η θήκη πάνω από το κάθισμα, (φαίνεται στην τελευταία φωτό του προηγούμενου post). Στην συνέχεια στοκαρίστηκε και τρίφτηκε αλλά η φωτό είναι πριν από αυτό το στάδιο. Η αλήθεια είναι ότι η φωτό με έκανε να το στοκάρω γιατί στο μάτι μου φαινόταν οκ αλλά στη φωτό με χάλαγε.

2. Προστέθηκε με μια λωρίδα κυλινδρικού μικρού πλαστικού η ράγα και στη συνέχεια η κουρτίνα της εισόδου.
Παρένθεση: Είναι τρελό το που πως και με ποιο τρόπο το ανθρώπινο μυαλό (όσο και αν είναι  :mrgreen: ) συνδυάζει πράγματα. Την τελευταία φορά που πήγα για κούρεμα, ζήτησα από το μαγαζί να μου δώσουν ένα από τα κολλάρα μιας χρήσης (αυτά που μπαίνουν μεταξύ της "κουρτίνας" που ζου βάζουν για να μην λερωθείς και του λαιμού). Ο σκοπός μου είναι, επειδή τεντώνεται και μαζεύει, όντας παράλληλα αρκετά σκληρό να το χρησιμοποιήσω ανάμεσα στα blue tac σε επόμενο μασκάρισμα για ευκολία -δεν ξέρω μόνο αν θα περνάει το χρώμα, αλλα θα το δω-.
Η κουρτίνα είναι φτιαγμένη από τέτοιο κομμάτι, κομμένο στα σωστά μέτρα, μαζεμένο, και δεμένο στο σημείο που έπρεπε με μικρό σύρμα από καλώδιο ηχείων.
Τελικά, κολλήθηκε στη ράγα και σε λίγα σημεία στο πλαστικό με κυανοακρυλική.

3. Τέλος προστέθηκε το κάλυμα των ηλεκτρονικών το οποίο χαράκτηκε για να δείχνει (όσο γίνεται) ρεαλιστικό. Εδώ "χάσαμε" την λεπτομέρεια των ηλέκτρονικών αλλά η "αλήθεια" τα θέλει κρυμμένα.

Πριν από λίγο βάφτηκε με μάυρο το υπόλοιπο πιλοτήριο, το Pedestal με το front panel το πάνω μέρος των χειριστηρίων και τα καθίσματα.
Όταν στεγνώσουν πάμε για προσθήκη χρωμάτων σε φιάλες, θήκες και άλλα συστήματα, πίνακες οργάνων, ζώνες, weathering κλπ.

Εν αναμονή της συνέχειας, τα σχόλιά σας!  ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 01:23:29 πμ »
Παρένθεση: Είναι τρελό το που πως και με ποιο τρόπο το ανθρώπινο μυαλό (όσο και αν είναι  :mrgreen: ) συνδυάζει πράγματα. Την τελευταία φορά που πήγα για κούρεμα, ζήτησα από το μαγαζί να μου δώσουν ένα από τα κολλάρα μιας χρήσης (αυτά που μπαίνουν μεταξύ της "κουρτίνας" που ζου βάζουν για να μην λερωθείς και του λαιμού). Ο σκοπός μου είναι, επειδή τεντώνεται και μαζεύει, όντας παράλληλα αρκετά σκληρό να το χρησιμοποιήσω ανάμεσα στα blue tac σε επόμενο μασκάρισμα για ευκολία -δεν ξέρω μόνο αν θα περνάει το χρώμα, αλλα θα το δω-.
Μανώλη γέλασα αρκετά με το παραπάνω, συμπληρώνοντας παράλληλα στο "αρχείο" του μυαλού μου, τους "απίστευτους συνειρμούς" του "πονηρού μας μοντελιστικού εγκεφάλου", και όσα "διεστραμμένα" κόλπα μπορεί να σκεφτεί για να πετύχει τον απόλυτο σκοπό του! Ένα σωστό μοντέλο!  :mrgreen:

Καλή συνέχεια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 09:56:55 πμ »
Παρακολουθώ με πολύ προσοχή την δουλειά σου... Θα μου φανούν πολύ χρήσιμα όλα αυτά που κάνεις και δείχνεις!
Όσο για το αποτέλεσμα.. θα είναι ένα ΚΟΥΚΛΙ!!!!.....
[

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 10:28:40 πμ »

Kαταρχάς συγχαρητήρια  για την παρουσίαση και για την εξέλιξη των εργασιών μεχρι στιγμής..
Πιστεύω πως αν ακολουθούσα το 10% αυτών που εσύ κάνεις θα έφτιαχνα ενα αξιοπρεπέστατο μοντέλο .. Αρα το δικό σου, πιθανώς και να απογειωθεί !!

Η κουρτίνα είναι φτιαγμένη από τέτοιο κομμάτι, κομμένο στα σωστά μέτρα, μαζεμένο, και δεμένο στο σημείο που έπρεπε με μικρό σύρμα από καλώδιο ηχείων.

Και μια ερώτηση : δεν κατάλαβα από τι κομμάτι ειναι τελικά η κουρτίνα.. Από αυτό το κολάρο που σου βάζει ο κουρέας ?

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 10:47:23 πμ »
Βρήκα και το παρακάτω που έχει καλό φωτογραφικό υλικό.. αν και θα το έχεις... :)

Spoiler (hover to show)
[

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 11:28:00 πμ »
@ dsk: Ναι από αυτό το "υλικό" είναι η κουρτίνα.

@ micaGR: Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες οι φωτό άσχετα αν έχω αρκετές του Ελληνικού.

-=Manwlo=-

Tags: c-27