Γειααααα...
Συνέχεια στο project και όπως είπαμε, πιλοτήριο.
Κάνοντας μια αντιπαραβολή του σχεδίου με τις φωτό που έχω, διαπίστωσα μερικά λαθάκια, ως επι το πλείστον στον προτεινόμενο χρωματισμό.
Έτσι λοιπόν, είπα να παραθέσω μερικές φωτό με εξηγήσεις, μιας και μπορεί να χρησιμποποιηθούν στο μέλλον από όποιον άλλο θέλει.
Πριν ξεκινήσω να πω ότι η λεπτομέρεια που δίνεται είναι εξαιρετική κατά την άποψή μου για την κλίμακα και υπέραρκετή. Μόνο μείον είναι πολλά πρόσθετα που υπάρχουν στην περιοχή του overhead τμήματος τα οποία θεωρώ μεγάλο ρίσκο να προστεθούν γιατί θα πρέπει να κοληθούν στο τζάμι (κ εγώ φοβάμαι λίγο αν και μπορεί να προσπαθήσω). Κατά κύριο λόγο είναι υφάσματα και κάποιες κουρτίνες (ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ το κάναμε το post...

) απο τα οποία τα πρώτα καλύπτουν τις μεταλικές επιφάνειες και τα δεύτερα κλείνουν τα πάνω τζάμια του πιλοτηρίου. Δυστυχώς για εμάς οι κουρτίνες είναι πάντα κλειστές και μάλλον πρέπει να αναπαρασταθούν

. Αργότερα όμως αυτά...
Επιστρέφω και αναλύω τον χρωματισμό.
Στα αεροσκάφη της ΠΑ, μέσα στο πιλοτήριο επικρατεί το μάυρο χρώμα καθόσον υπάρχει η δυνατότητα ειδικού φωτισμού του για κάποιες επιχειρήσεις.
Σε αντίθεση με αυτό, το σχέδιο δίνει πολλά σημεία με γκρι χρώμα.
Το πίσω διαχωριστικό μεταξύ πιλοτηρίου & cargo δίνεται σε γκρι χρώμα στο σχέδιο (Β:Light Gray). Το ίδιο και το εσωτερικό με τα ηλεκτρονικά καθώς και ο χώρος πίσω από τον συγκυβερνήτη, όπου βρίσκονται το 3ο κάθισμα (μαζεμένο) οι ασφάλειες και κάποια άλλα εξαρτήματα.
Στην πραγματικότητα λοιπόν οι τρεις παρακάτω φωτό (ακολουθεί επεξήγηση).

(1/3) Πίσω από τη θέση κυβερνήτη, τα πράγματα είναι σωστά. Το κάλυμα ηλεκτρονικών δεν δίνεται στο μοντέλο αλλά το εσωτερικό στην πραγματικότητα είναι όλο μαύρο σε αντίθεση με αυτό που προτείνει το σχέδιο. Παρατηρήστε εδώ επίσης, ότι μπορείτε άνετα να κολήσετε τα "μπράτσα" των θέσεων στην πάνω θέση καθώς και ότι όλο το κάθισμα και οι ζώνες έιναι σε μαύρο χρώμα.
Στο διαχωριστικό με το cargo το χρώμα είναι μαύρο με μόνη εξαίρεση το πάνινο κομμάτι πάνω από την πόρτα.
(2/3) Εδώ φαίνεται πιο καθαρά αυτό που έγραψα παραπάνω, ότι δλδ όλα σχεδόν είναι μαύρα.
(3/3) Επίσης, ο χώρος πίσω από τη θέση του συγκυβερνήτη είναι σε μαύρο χρώμα, όπως και το αναδιπλωμένο κάθισμα, με πολύ μικρές εξαιρέσεις. Στο κιτ δίνονται η γκρι θήκη, η πράσινη φιάλη στο διαχωριστικό καθώς και ο κρεμασμένος σωλήνας. Ο χώρος δεν σηκώνει πολλές βελτιώσεις λόγω κλίμακας, μιας και δεν υπάρχει αρκετό κενό.
Η συνέχεια στο πάτωμα και στις κεντρικές & πλαϊνές κονσόλες.
Με μαύρο χρώμα προτείνονται οι οθόνες στην κεντρική κονσόλα, και η πάνω πλευρά του pedestal και των μικρών τμημάτων δίπλα από το πλήρωμα (δεξιά του συγκυβερνήτη και αριστερά του κυβερνήτη).
Με γκρι χρώμα (Ε:Dark Gray) προτείνονται η κεντρική κονσόλα, τα πλαϊνά του pedestal & των κονσολών δίπλα από το πλήρωμα καθώς και το πάτωμα.
Πάμε στις φωτό.

Στην πρώτη φωτό φαίνεται ότι όλες οι κονσόλες είναι μαύρες μέχρι τη βάση τους, όπως και όλη η κεντρική κονσόλα που φαίνεται στη δεύτερη φωτό.
Και πάμε στο πάτωμα...
Όπως φαίνεται στην 1η φωτό, εδώ η ALENIA αποφάσισε να μας "παιδέψει". Οι χρωματισμοί αλλάζουν δύο φορές (

για το πόδι, αλλά ήταν τυφλή η φωτογράφιση

)
Μπαίνοντας λοιπόν στο πιλοτήριο, το πάτωμα είναι μάυρο μέχρι εκεί που "ανοίγει" (εκεί που τελειώνουν τα ηλεκτρονικά απ τη μια και το αναδιπλωμένο κάθισμα από την άλλη, και αρχίζουν τα καθίσματα). Στη συνέχεια είναι "?" χρώμα όπως έχω βάλει και στις φωτό. Ούτε εγώ ξέρω τι ακριβώς θα βάλω εκεί.
Επίσης είναι μαύρο λίγο πιο μπροστά, το οποίο θα το δείξω ευθύς αμέσως

.
Πριν από αυτό να πω ότι στην 1η φωτό φαίνεται και το περίεργο αλλά αναπαυτικότατο κάλυμα που έχουν τα καθίσματα. Σκέφτηκα να το αναπαραστήσω αλλά πέραν της δυσκολίας να φτιάξεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να θυσιαστούν οι ζώνες, οι οποίες είναι εξαιρετικές αν και λίγο χοντρές στο πάχος τους (οι άλλες διαστάσεις μήκος-πλάτος είναι super).
Περνώντας λοιπόν μπροστά από τα καθίσματα, έχουμε τα ποδωστήρια. Το μοντέλο είναι "φτωχό" σε αυτό το σημείο μιας και δεν δίνει απολύτως τίποτα (όχι οτι θα φαίνεται αλλά λέμε τώρα).
Τα ποδωστήρια λοιπόν είναι όπως τα βλέπετε στη φωτό. Έχουν ένα εξόγκωμα ανάμεσά τους σε μαύρο χρώμα, τα ίδια είναι σκούρο γκρι ενώ οι γραμμές πάνω στις οποίες κινούνται είναι μάυρες και φτάνουν μέχρι τις θέσεις του πληρώματος. Εδώ φαίνεται και το χρώμα της "κολώνας" του χειριστηρίου το οποίο αλλάζει χρώμα μόνο στο "τιμονι" και γίνεται μαύρο.
Κάπου εδώ κλείνει η παρουσίαση του 1:1. Καλή (και εύκολη) η real παρουσίαση, πάμε να πιάσουμε και την 1/72 που είναι και το ζητούμενο.
Έτσι, κολλήθηκαν τα πρώτα κομμάτια, δλδ η βάση με τα πίσω διαχωριστικά. Ξαναλέω ότι αυτό που κρατάω στα χέρια μου είναι από μόνο του εξαιρετικό για την κλίμακα και το ποσοστό που θα φαίνεται όταν το μοντέλο τελειώσει. Ακόμα και χωρίς καμία προσθήκη είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό.
Παίζοντας το δημοφιλές για εμάς τους μοντελιστές παιχνίδι "ΠΟΣΟ ΜΑΖΟΧΕΣ ΕΙΣΤΕ" ξεκίνησα την κατασκευή των ποδωστηρίων.
Χρησιμοποίησα δύο είδη φύλλου πλαστικού σε λωρίδες και ένα λεπτό κομμάτι μεγάλου φύλλου.
Η βάση έχει διαστάσεις 5x3mm, φτιάχτηκε από το φύλλο πλαστικού και τρίφτηκε λίγο στις άκρες για να πάρει σχήμα.
Με το 0,25 x 2,00mm, (πάχος επί πλάτος) φτιάχτηκαν τα ποδωστήρια και με το πιο παχύ 1,0x3,2mm το τμήμα που είναι ανάμεσά τους.
Αρχικά κολλήθηκε το διαχωριστικό, τρίφτηκε (πολύ απαλά) και στην συνέχεια τα ποδωστήρια με την ίδια διαδικασία.
Το αποτέλεσμα:
Ελπίζω να μην σας κούρασα (πολύ)
Η συνέχεια σύντομα!
-=Manwlo=-