Supermarine Spitfire Part.4 decals, 1/72 - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Supermarine Spitfire Part.4 decals, 1/72

Η Lifelike Decals πρόσφατα κυκλοφόρησε μια σειρά χαλκομανιών για Spitfires σε κλίμακα 1/72. Το σετ με κωδικό 72-024 και όνομα Supermarine Spitfire Part 4

Lifelike Decals 72-024
Supermarine Spitfire Part 4
Κλίμακα 1/72

Η Lifelike Decals πρόσφατα κυκλοφόρησε μια σειρά χαλκομανιών για Spitfires σε κλίμακα 1/72.Το σετ με κωδικό 72-024 και όνομα Supermarine Spitfire Part 4 έρχεται με 4 καρτέλες χαλκομανιών που αφορούν 4 αεροσκάφη,2 Mk.XVI και 2 Mk.V – ένα Va και ένα Vb , και μία καρτέλα με πλήθος προειδοποιητικών καθώς και ένα σύντομο ιστορικό σημείωμα για το κάθε αεροσκάφος.

Η πρώτη επιλογή είναι ένα Spitfire Mk.XVI με αριθμό SL721 το οποίο άνηκε στον άσσο, με 7 καταρρίψεις ,Sir James Robb όπως ήταν από τον Οκτώβριο του 1948 έως την 21η Σεπτεμβρίου του 1951 οπότε και δόθηκε στον επόμενο ιδιοκτήτη του, τον διοικητή του Central Flying School στο Little Rissington. Το αεροσκάφος είχε βαφτεί μπλε (Oxford Blue), μετά από ένα ατύχημα που συνέβη κατά την διάρκεια μιας προσγείωσης τον Οκτώβριο του 1948 . Αυτό το χρώμα χρησιμοποιούταν σε VIP αεροσκάφη αφού ο Sir James Robb είχε προαχθεί σε διοικητή της Αεροπορίας Δυτικής Ευρώπης (Commander-In-Chief Air Force Western Europe).Τέλος τα εθνόσημα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα μεταπολεμικά τύπου “D”.

Η δεύτερη επιλογή είναι ένα Mk.Va με κωδικό W3185 που άνηκε στον Douglas Bader οποίος έχασε τα πόδια του τον Δεκέμβριο του 1931 σε ένα ατύχημα που είχε με ένα Bulldog Mk.IIA. Τότε είχε προσπαθήσει να κάνει ένα ακροβατικό ελιγμό πάνω από το αεροδρόμιο Woodley αλλά όντας σε χαμηλό ύψος, η πτέρυγα χτύπησε στο έδαφος. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και 8 χρόνια αργότερα πέταξε ξανά με τεχνητά πόδια!!!Το αεροσκάφος είναι βαμμένο με Dark Earth - Dark Green - Sky αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η εικόνα μιας μπότας να κλωτσάει τον Χίτλερ. Αυτό το σχέδιο το είχε και στο Hurricane του, μόνο που τώρα είχε προσθέσει στο σχέδιο και την Ευρώπη. Βέβαια το σχέδιο του καμουφλάζ δεν είναι απόλυτο διότι βασίστηκε σε φωτογραφίες της εποχής αλλά όχι στου ίδιου του αεροσκάφους καθότι υπάρχουν μόνο δύο αλλά δεν είναι διαφωτιστικές.

Η τρίτη επιλογή είναι το Mk.Vb του James Montgomery που πέταξε στις αρχές του 1944 στην Κορσική. Ήταν το δεύτερο “Impatient Virgin” του. Έτσι είχαν ονομαστεί και τα δύο αεροσκάφη του, λόγω της απίστευτης ανυπομονησίας του για την πρώτη του κατάρριψη. Πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι σαφές τι τύπου πτέρυγα είχε καθώς λέγεται ότι ήταν “c” αλλά από την μία φωτογραφία που υπάρχει φαίνεται να είναι “b”.Το καμουφλάζ είναι βαμμένο με Dark Earth - Middle Stone - Azure Blue αλλά ο σειριακός αριθμός είναι άγνωστος.

Η τελευταία επιλογή αφορά ένα Mk.XVI με αριθμό TD248 το οποίο άνηκε στην BAC Aviation και πέταγε το 1997.Είχε βαφτεί ασημί με κόκκινες λωρίδες όπως ακριβώς ήταν βαμμένο ένα Spitfire Mk.21.Το 2005 πουλήθηκε και ξαναβάφτηκε στα χρώματα της 74 Sqn. 2nd Tactical Air Force του 1945.Πετάει μέχρι και σήμερα με την βοήθεια της Spitfire Ltd και συντηρείται από την Aircraft Restoration Company.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει κάνει άλλη μια υποδειγματική δουλειά τόσο στην υψηλή ποιότητα εκτύπωσης σε πολύ λεπτό γυαλιστερό φίλμ όσο και στην ιστορική τεκμηρίωση που στηρίζεται σε μια μεγάλη βιβλιογραφία.

Συστήνονται ανεπιφύλακτα!

Παρουσίαση, επιμέλεια κειμένου:

-Ματούσης Σταύρος

INFO: Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Lifelike Decals για περισσότερες πληροφορίες για τις κυκλοφορίες της.

Tο δείγμα ήταν μια ευγενική προσφορά από τη Lifelike Decals με σκοπό την παρουσίαση στα μέλη μας.

Ενημερωθείτε από το κατάστημα στατικού μοντελισμού που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο
 
Our website is protected by DMC Firewall!