Spitfire FR. Mk. XIVe "Special Edition", 1/48 Academy review - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Spitfire FR. Mk. XIVe "Special Edition", 1/48 Academy review

Spitfire FR. Mk. XIVe "Special Edition" σε limited edition με ασυνήθιστες επιλογές σημάτων

Spitfire FR. Mk. XIVe "Special Edition" 1/48
Academy 12211
In box review
Σταύρος Σουλής

Κουτί με παράξενα «παλ» χρώματα, ίσως για να το κάνει να ξεχωρίσει. Δεν τραβάει όμως μόνο αυτό την προσοχή. Είναι και η επιγραφή “limited edition” που αφορά τη συγκεκριμένη έκδοση με τις ασυνήθιστες επιλογές σημάτων. To περιεχόμενο αποτελείται από 4 πλαίσια γκρι μαλακού πλαστικού και ένα με διαφανή, με περίπου 90 κομμάτια.

Πλαίσιο A: Δίνει 2 μεγάλα κομμάτια για τα δυο μισά της ατράκτου.
Έχουν πολύ καλή χαραγμένη και ανάγλυφη λεπτομέρεια. Τα παράθυρα των φωτομηχανών δίνονται ανοικτά. Το προφίλ του ρύγχους στο κάτω μέρος, δείχνει σωστό συγκρινόμενο με τα σχέδια τριών όψεων που υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://membres.lycos.fr/wings2/3vues/3vues.html.
Το σημειώνω διότι έχουν κυκλοφορήσει και κάποια ρητινένια σετ για να «διορθώσουν» τη συγκεκριμένη περιοχή του κιτ. Στο εσωτερικό υπάρχει λεπτομέρεια στα τοιχώματα του κόκπιτ αλλά υπάρχουν και στρογγυλά σημάδια που θέλουν στοκάρισμα.

Πλαίσιο Β: Δίνει 3 κομμάτια για τις πτέρυγες (μονοκόμματο κάτω τμήμα με ενσωματωμένη τη δίεδρο γωνία και τα δυο άνω μισά).
Πολύ καλή χαραγμένη λεπτομέρεια η οποία φαίνεται σωστή. Σε σύγκριση με τα προαναφερθέντα σχέδια φαίνεται να λείπουν κάποια …πριτσίνια (είναι μπόλικα) αλλά δεν τρέχει τίποτα. Τα ακροπτερύγια δίνονται ίσια ενώ οι «μυτερές» απολήξεις δίνονται χωριστά (στο πλαίσιο D). Οι φωλέες των τροχών έχουν κάποια λεπτομέρεια. Μερικές λεπτομέρειες των κομματιών του "Β":

Πλαίσιο C: Με 59 κομμάτια για διάφορες λεπτομέρειες:
Δίνει ουσιαστικά όλες τις λεπτομέρειες, όπως : την 5φυλλη έλικα με χωριστό κώνο και φύλλα σε σωστό σχήμα, τα κομμάτια του κόκπιτ που έχουν εξαιρετική ανάγλυφη λεπτομέρεια (πίνακας οργάνων, χειριστήριο, μέτριου πάχους κάθισμα (χωρίς ζώνες), ποδωστήρια, πολλά εξαρτήματα για τα πλάγια), λεπτό σύστημα προσγείωσης με τροχούς χωρίς radial αλλά με πάτημα (για το βάρος).
Οι χωριστές εξατμίσεις θα χρειαστούν τρύπημα. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, νομίζω οι αντιπροσωπευτικές φωτό τα λένε όλα:

Το 4ο Πλαίσιο D: με 20 κομμάτια σε δυο επιμέρους υπό-πλαίσια.
Tο ένα έχει τα οριζόντια σταθερά σε δυο κομμάτια έκαστο, τα «μυτερά» ακροπτερύγια και τις «ίσιες» απολήξεις των κύριων πτερύγων, ανάλογα με την έκδοση που θέλουμε να φτιάξουμε. Το δεύτερο υπό-πλαίσιο έχει κυρίως τα πυροβόλα, τις εσωτερικές λεπτομέρειες τους, τα καπάκια των ανοικτών θυρίδων τους και τις πολύ καλές φωτομηχανές.

Το τελευταία πλαστικό Πλαίσιο E, δίνει 6 κομμάτια για τα «διαφανή».
Τα φώτα, τα στρογγυλά παράθυρα των θυρίδων των φωτομηχανών και φυσικά την ανοικτή καλύπτρα σε δυο κομμάτια. Είναι διαυγή αλλά κάπως χοντρά ενώ έχουν και μια διαμήκη γραμμή που θέλει τρίψιμο και γυάλισμα για να αφαιρεθεί.

Χαλκομανιες

Τελευταίο άφησα το ατού αυτού του κιτ, την τεράστια καρτέλα με τα σήματα: Δια χειρός Cartograf με 7 διαφορετικά "φανταχτερά" και σχετικά ασυνήθιστα μεταπολεμικά Spitfire (προσωπικά μου αρέσει τα τελευταίο):

  • RAF SEAC, Burma 1945-46, δίχρωμο γκρι-πράσινο πάνω και ανοικτό γκρι κάτω,
  • RAF, Germany 1946, No2 Squadron/No35 Wing/2nd TAF, μονόχρωμο ασημί,
  • Belgian Force 1957-50, No2 Squadron / No2 Wing, μονόχρωμο ασημί,
  • Royal Thai Air Force, μονόχρωμο ασημί,
  • Royal Indian Air Force, No4 Squadron, μονόχρωμο ασημί,
  • Royal Indian Air Force, 1947-49 Indo-Pakistani War, μονόχρωμο ασημί
  • Cleeveland Air Race, 1949, μονόχρωμο ασημί,

Επίλογος. Δεν έχω ιδιαίτερη ειδίκευση στα αεροσκάφη ιδίως στα ελικοφόρα, συνεπώς δεν θα πω πολλά για την ακρίβεια κλπ του κιτ. Ως κιτ όμως με μια πρώτη εξέταση το βρίσκω πολύ καλό, σχετικά εύκολο (οι πρόχειρες δοκιμές δεν δείχνουν προβλήματα στην εφαρμογή). Επίσης, τα πολύχρωμα σήματα νομίζω εγγυώνται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Συνιστάται.

Βαθμολογία : 8 /10 με μια επιφύλαξη μόνο σε ότι αφορά την ακρίβεια του κιτ (σχήμα ρύγχους και έλικας) για τα οποία διάβασα πολλά αρνητικά αλλά δεν μπόρεσα να τα διασταυρώσω λόγω της πολύ περιορισμένης αεροπορικής βιβλιογραφίας μου. Εαν βαθμολογούσα τις επιλογές των σημάτων και μόνο, βάζω ένα ολοστρόγγυλο 10.

Παρακαλώ για τα σχόλια σας εάν ξέρετε κάτι παραπάνω για την ακρίβεια του κιτ.

Παρουσίαση κιτ, επιμέλεια κειμένου και φωτογραφίες

- Σταύρος Σουλής
Μοιραστείτε το άρθρο
 
Our website is protected by DMC Firewall!