Αποστολέας Θέμα: Israeli Air Force F-16? Barak από Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 12518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Israeli Air Force F-16? Barak από Hasegawa 1/48
« στις: Απριλίου 02, 2007, 07:16:04 πμ »
Μοντελιστικών ανασκαφών συνέχεια, με το F-16C (νομίζω, εξ ου και το ερωτηματικό στον τίτλο) της Ισραηλινής Αεροπορίας, με την πανέμορφη παραλλαγή ερήμου και τα εκπληκτικά σήματα Barak, με τον σκορπιό στο κάθετο σταθερό.
Τα πράγματα εδώ είναι απλά:
Το μοντέλο είναι της Hasegawa, πάλι δεν θυμάμαι ποιο, είναι όμως εκείνο με ένα επετειακό βάψιμο, αν βρω το κουτί, θα ανεβάσω φωτογραφία του. Βελτιωτικά σετ ήταν τα καθίσματα από ρητίνη, μίας εταιρίας που δεν θυμάμαι (όχι όμως Verlindern), τα photo-etched της Edwards (φοβερά) και εισαγωγή αέρα και βάση κάθετου σταθερού με το αλεξίπτωτο (όπως στα δικά μας) από εταιρία αμφίβολης ποιότητας, το όνομα της οποίας πάλι δεν θυμάμαι. Τα σήματα είναι της Aeromaster και ο λόγος για τον οποίο σας το λέω αυτό σίγουρα, είναι επειδή... τα βλέπω μπροστά μου. Είναι η καρτέλα 48-093.

Η κατασκευή κατά τα άλλα, έγινε κατ' ευθείαν απ' το κουτί (τα κουτιά, για να είμαι πιο ακριβής), χωρίς scratch προσθήκες δηλαδή. Φωτογραφίες από την κατασκευή, δυστυχώς δεν έχω. Δεν είχα ψηφιακή όταν κατασκευαζόταν! :( Στόκος μπήκε στις ενώσεις της νέας εισαγωγής αέρα με την άτρακτο (απαράδεκτη), στην προέκταση του αλεξίπτωτου πέδησης στο κάθετο σταθερό και... αυτά νομίζω.
Επίσης, για το ακροφύσιο, έκλεψα τα πτερύγια από ένα άλλο F-16 της ίδιας εταιρίας, διότι αυτά που είχε στο κιτ, δεν μου έκαναν... Έτσι κι αλλιώς, το άλλο μοντέλο ήταν παλιό, πλέον δεν υπάρχει.
Σήμερα λοιπόν, το μοντέλο είναι ως εξής (ατελείωτο ΚΑΙ αυτό):
Γενική εικόνα
Το σχήμα της παραλλαγής (θέλει διορθώσεις, το ξέρω)
Η νέα βάση του κάθετου σταθερού (σας παρακαλώ, να είστε επιεικείς.
Το πολύ καλό ρητινένιο κάθισμα (ουπς, εκεί λίγο κάτω απ' το προσκέφαλο, είναι άβαφτο... ντροπήηηη...
Το βελτιωμένο cockpit χμμ, αυτό μάλλον βλέπεται
και η καρτέλα με τα σήματα της aeromaster.

Λοιπόν, είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μοντέλο βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση για πάνω από 10 χρόνια! Γι' αυτό και όλες οι ανακρίβειες στο παραπάνω κείμενο. Το είχα ξεκινήσει μαθητής ακόμα, με το πενιχρό χαρτζιλίκι μου, τώρα πλέον, εργαζόμενος, με τον πενιχρό ελεύθερο χρόνο μου, λέω να το (απο-)τελειώσω!
Η παραλλαγή θέλει διόρθωμα (αν όχι ξαναβάψιμο απ' την αρχή-μην προτείνετε ξέβαμμα, δεν υπάρχει περίπτωση), οι θυρίδες του συστήματος προσγείωσης έχουν μέσα κάτι... υπολείμματα από χαρτάκια ( :shock:πώς βρέθηκαν αυτά εκεί;;;;;;; ) και αναρωτιέμαι επίσης αν τα σήματα θα δουλέψουν, τόσα χρόνια μετά την παραγωγή τους... Χμμμμμ... Ελπίζω ναι!

Αυτά λοιπόν. ΚΑΙ για αυτό το μοντέλο, θα έχετε νέα, όταν έχω κι εγώ... Λέω να το φτιάξω πριν το P-47, είναι και ευκολότερο να τελειώσει μάλλον.

Καλημέρα σας!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Israeli Air Force F-16? Barak από Hasegawa 1/48
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 02, 2007, 09:22:36 πμ »
Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με τα σήματα... Και σίγουρα δε θα χρειαστείς ξέβαμα... Βελτίωση με προσοχή θέλει και θα είσαι οκ... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 02, 2007, 09:34:19 πμ »
Καλό! Αφού βρήκες την διάθεση κάποια στιγμή θα βρεθεί και ο χρόνος!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 02, 2007, 09:35:01 πμ »
Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με τα σήματα... Και σίγουρα δε θα χρειαστείς ξέβαμα... Βελτίωση με προσοχή θέλει και θα είσαι οκ... :wink:

Εγώ βασικά σκέφτομαι να το περάσω ένα χέρι ακρυλικά από πάνω, να ξαναβάψω όλη την παραλλαγή δηλαδή. Να το τρίψω με ένα λεπτό γυαλοχαρτάκι για να καθαρίσει η επιφάνεια απ' τις σκόνες που έχουν μαζευτεί (σε κούτα ήταν, αλλά απ' την αρχή η επιφάνεια δεν ήταν πολύ καλή) και να το ψεκάσω gloss ακρυλικά. Σας ακούγεται κακή ιδέα αυτή;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 02, 2007, 10:04:46 πμ »
και αναρωτιέμαι επίσης αν τα σήματα θα δουλέψουν, τόσα χρόνια μετά την παραγωγή τους... Χμμμμμ... Ελπίζω ναι!

Πάρε ένα σήμα που δεν θα χρειαστεί, κόλλα το κάπου και δες συμπεριφορά. Η χειρότερη περίπτωση είναι με το νερό να σπάσει και να γίνει κομματιάκια αλλά και αυτό διορθώνετε με ειδικό σπρέϋ. Πάντως στη φωτό η καρτέλα δείχει μια χαρά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 02, 2007, 11:00:15 πμ »
Όταν λες ειδικό ποιο εννοείς?
Έχω αγοράσει από το Πλαίσιο ένα το οποίο δουλεύει
σαν κάλυμα.Ψεκάζεις στρώνει και μετά το χαρτί είναι
ανθεκτικό σε δαχτυλιές,νερά κτλ(πάντα σε λογικά πλαίσια).
Ίσως αυτό να είναι αυτό που θέλει ο φίλος μας.
Λέγεται PROTECTING SPRAY και έχει και τον αριθμό 680
επάνω.Το βγάζει η TALENS.
Εγώ με αυτό ψεκάζω τις χαλκομανίες που φτιάχνω στο pc.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 02, 2007, 12:20:33 μμ »
Το χες κανει οταν ησουν μαθητης?Για μαθητη δεν εχω δει καλυτερο και μιλαω ειλικρινα....
Εμενα μου αρεσει παρα πολυ αλλα το μονο που θα πρεπει να διορθωσεις ειναι το "σβησιμο" της παραλλαγης...Στα IAF F-16 ,οπως και στα HAF ειναι "κοφτο"...
Υποψιν πως εχεις και μια καρτελλα που μπορει να μετατρεψει το Γερακι σου σε ενα αριστουργημα...Συνεχισε λοιπον και περιμενουμε φωτο!

;-)

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 02, 2007, 01:36:20 μμ »
πολυ καλο,συνεχισε με προσοχη και επιμονη (υπομονη δεν σου λεω γιατι 10 χρονια πιστευω ειχες παααααααρα πολυ) και θα βγει ενα αριστουργημα ::icon_thumright::

οσο για τις χαλκομανιες,εγω χρειαστηκα κατι stencils για F-16 πριν λιγο καιρο και τα χρησιμοποιησα απο ενα σετ ενως αρχαιου κιτ της revell (ειχαν μεινει στοκ στη ντουλαπα μου) που το ειχα φτιαξει το 98' και ηταν μια χαρα. :wink:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 02, 2007, 02:05:59 μμ »
Το χες κανει οταν ησουν μαθητης?Για μαθητη δεν εχω δει καλυτερο και μιλαω ειλικρινα....
Εμενα μου αρεσει παρα πολυ αλλα το μονο που θα πρεπει να διορθωσεις ειναι το "σβησιμο" της παραλλαγης...Στα IAF F-16 ,οπως και στα HAF ειναι "κοφτο"...
Υποψιν πως εχεις και μια καρτελλα που μπορει να μετατρεψει το Γερακι σου σε ενα αριστουργημα...Συνεχισε λοιπον και περιμενουμε φωτο!

;-)

Φοβάμαι ότι ο αερογράφος μου ΔΕΝ βγάζει τόσο κοφτό σβήσιμο, όσο χρειάζεται η παραλλαγή αυτή. Το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι με έναν graphotech GH-135A, διπλής λειτουργίας, ο οποίος παρέδωσε πνεύμα. Τώρα έχω έναν badger, νομίζω τον 200, αλλά στις πολύ λεπτές δέσμες, παρουσιάζει overspray και με εκνευρίζει. Η βλακεία είναι ότι τον έχω αγοράσει πρόσφατα και είναι καφριλίκι να τον αντικαταστήσω τώρα με έναν μεγαλύτερο. Αν όμως το έκανα, ποιον θα προτείνατε; Κομπρεσέρ υπάρχει, με υδατοπαγίδα και όλα μια χαρά. Στο εργαλείο έχω πρόβλημα. Καμία ιδέα; Και αν έχετε, μπορώ άραγε να πουλήσω τον badger σε μία συμπαθητική τιμή; Είναι μηνών και έχω βάψει μόνο 3-4 μοντέλα. Δεν είναι διαφήμιση, ΔΕΝ τον πουλάω αν δεν μου προτείνετε κάτι που να με βολεύει. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 02, 2007, 02:07:53 μμ »
Μια ειναι η λυση....."Μασκες"
Ρωτα τον φιλτατο Double Ugly που εκανε το φαντομ με αυτον τον τροπο και με το ιδιο βαψιμο...και σε 1/72 παρακαλω...!
;-)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 02, 2007, 02:19:57 μμ »
Ρωτα τον φιλτατο Double Ugly που εκανε το φαντομ με αυτον τον τροπο και με το ιδιο βαψιμο...και σε 1/72 παρακαλω...!
;-)

Μα... με μασκάρισμα δεν θα έχουμε καθόλου σβήσιμο, σωστά; Ενώ εγώ θέλω λίγο. Γίνεται σβήσιμο με μασκάρισμα;

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 02, 2007, 08:25:05 μμ »
;-)

Μα... με μασκάρισμα δεν θα έχουμε καθόλου σβήσιμο, σωστά; Ενώ εγώ θέλω λίγο. Γίνεται σβήσιμο με μασκάρισμα;
Αν είσαι Ηρακλειώτης όπως είδα σε άλλο ποστ το συγκεκριμένο phantom ίσως να το έχεις δει στο "κλίμαξ"...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 02, 2007, 08:33:38 μμ »
Πιθανόν, όμως δεν θα το έχω προσέξει! Όταν ξαναπάω στον Αντώνη, θα του πω να μου δείξει! Το θέμα είναι... πώς γίνεται αυτή η τεχνική; ::eusa_pray::

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 02, 2007, 08:40:20 μμ »

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 02, 2007, 09:11:50 μμ »
Νομίζω πως αν χρησιμοποιήσεις Bluetac θα καταφέρεις να έχεις
το σβήσιμο που θες.
Απλά το κάνεις "φιδάκια" και το τοποθετείς στο σχήμα της παραλλαγής.
Μετά καλύπτεις οτι δεν θες να βαφτεί με ταινία και είσαι μια χαρά.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 02, 2007, 09:17:18 μμ »
Έτσι:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2783.msg59472#msg59472

Χμ, καλά, εκτός του ότι έχεις κάνει και γ@μw τις δουλειές στο F-4, είναι και φοβερό το αποτέλεσμα! :D

OK, είμαι κρετίνος!

Όντως η παραλλαγή του barak είναι πολύ κοφτή! ʼρα πάμε για μάσκες!

Ευχαριστώ παιδιά! Και έτσι δεν χρειάζεται να αλλάξω αερογράφο! Και θα γίνει και πιο εύκολα η δουλειά μου!

btw, tips για να μένει κολλημένη η μάσκα στη θέση της, στις άκρες; Υπάρχουν;

(μόλις είδα και την απάντηση του mirrage... Τελικά ίσως και να μη χρειάζεται σβήσιμο! Αυτό με το blue tac δεν το είχα σκεφτεί ποτέ! Καλό ακούγεται! Καλά, αυτό το παλιό B-17, έχει να φάει πείραμα.... πανικός θα γίνει! Χαχαχα)

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 05, 2007, 06:54:52 μμ »
;-)

Αν είσαι Ηρακλειώτης όπως είδα σε άλλο ποστ το συγκεκριμένο phantom ίσως να το έχεις δει στο "κλίμαξ"...

Φίλε "ʼσχημε" 8) :D, είδα το F-4 σου στο Κλίμαξ... Καλά, τι να πω τώρα;;; :shock: :shock: :shock: Πάλι καλά που δεν τράκαρα, στην επιστροφή μου προς το σπιτι! Τα μάτια μου ακόμα δεν έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό τους. Λύσε μου μια απορία: Πόσο καιρό σου πήρε για να τοποθετήσεις ΟΛΑ ΑΥΤΑ :shock: τα προειδοποιητικά;;;;;;;; Χαρά στο κουράγιο σου. Φοβερό αποτέλεσμα πάντως.

Και άλλη μία ερώτηση: Γιατί αυτό το αριστούργημα δεν το έχεις σπίτι σου να το βλέπεις;;;;;;;;;; Μη μου πεις ότι είναι πρόβλημα χώρου;  :(

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 05, 2007, 07:03:04 μμ »

Πόσο καιρό σου πήρε για να τοποθετήσεις ΟΛΑ ΑΥΤΑ :shock: τα προειδοποιητικά;;;;;;;; Χαρά στο κουράγιο σου. Φοβερό αποτέλεσμα πάντως.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2783.msg62540#msg62540

Και άλλη μία ερώτηση: Γιατί αυτό το αριστούργημα δεν το έχεις σπίτι σου να το βλέπεις;;;;;;;;;; Μη μου πεις ότι είναι πρόβλημα χώρου;  :(
Όχι, μου ζήτησε ο Αντώνης μοντέλα για τη βιτρίνα του... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 02, 2009, 06:08:30 μμ »
Χρειάζομαι λίγη βοήθεια εδώ...  :oops:

Κοίταξα στο cybermodeler http://www.cybermodeler.com/aircraft/f-16/f-16d_profile01.shtml

και βλέπω οτι τα χρώματα της Humbrol που αντιστοιχούν στα FS που προτείνει, είναι λίγο άλλα για άλλα. Ας πούμε κανένα δεν είναι καφέ... Μήπως έχετε κάποια λύση, για να μην το πάω στο περίπου;

Επίσης, το 885 της air vallejo μου είναι λίγο δύσκολο να το βρω. Υπάρχει κάποιο πολύ κοντινό humbrol για να χρησιμοποιήσω;

Ευχαριστώ πολύ.

(Ναι, αποφάσισα να το ολοκληρώσω!!! )

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 28, 2010, 07:46:53 πμ »
Ανασκαφή θέματος (πάλι)...

Απορία... Η IDF έχει διθέσια χωρίς την ράχη ηλεκτρονικών;

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 28, 2010, 10:57:15 πμ »
Μάλιστα, Νίκο σε ευχαριστώ πολύ.

Το ζήτημα έχει ως εξής:
Πήρα χτες αυτό: http://www.italeri.com/VisualizzaProdotto.aspx?PROD=00523 προς αντικατάσταση του Hasegawa που άνοιξε αυτό εδώ το θέμα, το οποίο είχε ένα άσχημο ατύχημα με τη ρητινένια εισαγωγή και αχρηστεύτηκε. Το πήρα κυρίως για να μην πάνε χαμένες οι χαλκομανίες της aeromaster για το Barak.
Το θέμα είναι ότι αυτό το κιτ της Italeri είναι στην ουσία αυτό: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/kin/kit_kin_48005.shtml, δηλαδή DG/DJ. Έχει όμως μέσα και βάση κάθετου σταθερού χωρίς το αλεξίπτωτο και δίνει το τμήμα εμπρός απ' την καλύπτρα σε διαφορετικό κομμάτι, ώστε να μην υπάρχουν οι κεραίες του IFF. Δεν γνωρίζω όμως τι άλλες διαφορές έχει το Β που μου δείχνεις απ' το μοντέλο που βγαίνει απ' το κιτ της Italeri/Kinetic. Η εισαγωγή ας πούμε και ο κινητήρας (ακροφύσια) είναι σωστά;
Για να είμαι βέβαια απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, αυτό που ήταν η πρώτη σκέψη μου μόλις είδα τις φωτογραφίες σου, ήταν να φτιάξω ένα F-16 που εξωτερικά να είναι όσο πιο "γεμάτο" γίνεται (άρα και εντπυωσιακό) και ας μην είναι σωστό Ισραηλινό χωρίς τη ράχη. ʼλλωστε, οι χαλκομανίες που έχω, ενώ αφορούν ΚΑΙ διθέσιο, λένε ότι ο τέλειος σκορπιός (για τον οποίο άλλωστε τις πήρα) δεν μπαίνει σε διθέσιο. Εγώ όμως έχω αποφασίσει να τον βάλω. ʼρα ευθύς εξ αρχής η ακρίβεια δεν είναι το ζητούμενό μου.

Εν πάση περιπτώσει, θα δούμε πώς θα πάει...

Μιλώντας τώρα για το κιτ της Italeri....... Ρίξτε μια ματιά στο τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που θα προσπαθήσει να το φτιάξει...

Έτσι ακριβώς είναι και η έκδοση με κουτί της Kinetic; Ωραία πράγματα!!! :P  :lol: :mrgreen: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 28, 2010, 08:25:09 μμ »
Φιλε Νασο αν θες κοφτο σβησιμο να το κανεις οπως ειπωθηκε με μπλου τακ.Το εχω δοκιμασει πολλες φορες και παντα το αποτελεσμα ηταν πετυχημενο.
Μια συμβουλη μονο.Οταν Βαφεις να εχεις παντα τον αερογραφο καθετα στο μοντελο για να σου βγει παντου ομοιομορφο το σβησιμο.
Καλο βραδυ ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 28, 2010, 09:11:40 μμ »
Βαγγέλη μου, μέεεεεεεχρι να φτάσουμε στο βάψιμο ΑΥΤΟΥ του μοντέλου, μπορεί να έχουν ανακαλυφθεί και νέες τεχνικές βαψίματος! :P  :lol:

Για την ιστορία πάντως, θεωρώ ότι με δεδομένο το πόσο κοφτό σβήσιμο έχει στην πραγματικότητα καθώς και το εφέ της κλίμακας, μάλλον με κανονικές μάσκες με βλέπω να το βάφω. Το blue tac καλό είναι, αλλά νομίζω ότι για τη συγκεκριμένη παραλλαγή σε 1/48, είναι υπερβολικό. Γνώμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος, θα το δω όταν έρθει εκείνη η ώρα. :)

Ευχαριστώ πάντως! Χεχε.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 29, 2010, 01:36:17 πμ »
Βαγγέλη μου, μέεεεεεεχρι να φτάσουμε στο βάψιμο ΑΥΤΟΥ του μοντέλου, μπορεί να έχουν ανακαλυφθεί και νέες τεχνικές βαψίματος! :P  :lol:

Για την ιστορία πάντως, θεωρώ ότι με δεδομένο το πόσο κοφτό σβήσιμο έχει στην πραγματικότητα καθώς και το εφέ της κλίμακας, μάλλον με κανονικές μάσκες με βλέπω να το βάφω. Το blue tac καλό είναι, αλλά νομίζω ότι για τη συγκεκριμένη παραλλαγή σε 1/48, είναι υπερβολικό. Γνώμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος, θα το δω όταν έρθει εκείνη η ώρα. :)

Ευχαριστώ πάντως! Χεχε.

Το βάψιμο με μάσκες δίνει πιο σκληρό αποτέλεσμα από εκείνο με  bluetack,  αρκεί να τηρήσεις αυτό που είπε και ο φίλος πιο πάνω...
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: f-16 iaf barak f-16c