Αποστολέας Θέμα: Israeli Air Force F-16? Barak από Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 12500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
Απ: Israeli Air Force F-16? Barak από Hasegawa 1/48
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:57:29 μμ »
Spoiler (hover to show)
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 11, 2010, 07:04:12 μμ »
Νάσο στο Μιχάλη αναφερόμουν γιατί προσωπικά τα prepaint δεν τα γουστάρω καθόλου

Αναφορικά με την λεπτομέρεια εννοώ καλωδιώσεις

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 11, 2010, 07:20:49 μμ »
Θάνο, ευχαρίστως, το σκέφτηκα, είδα και μερικές φωτογραφίες στο in action και στο walk around της squadron signal και θα κάνω μερικές προσπάθειες.

Μιχάλη και Rambo, η ιστορία του hasegawa είναι η εξής:

Το κιτ είχε αποκτήσει big mouth μιας μάλλον αμφιλεγόμενης εταιρίας. Ρητίνη το big mouth αλλά χρησιμοποιούσες το κομμάτι της hase για το κάτω μέρος του αεραγωγού με τη θυρίδα του σ/π. Το κόλλησα λοιπόν ωραία-ωραία με c.a., το στόκαρα και πήγα να τρίψω. Να μην μιλήσω βέβαια για το πόσο στόκο ήθελε για να "έρθει" στο ύψος της ατράκτου της hasegawa. Στο τρίψιμο λοιπόν πάνω έκανε κρακ, ρωγμή και προφανώς ξεκόλλησε. Οκ λέω, πάμε πάλι. Ξανά τα ίδια, ξανά στόκος από πάνω, ξανά τρίψιμο, κρακ-ρωγμή... Ψυχραιμία Νάσο, πάμε τρίτη... Ε, στο τρίτο κρακ και αφού ήδη μου είχαν σπάσει τα νεύρα απεριόριστα γιατί ο τόσος στόκος δεν τριβόταν με τίποτα, όπως το κρατούσα απ' το ρύγχος του ρίχνω μια γερή στο γραφείο, μου μένει το ρύγχος στο χέρι, το πετάω κι αυτό κάτω, αρχίζω να το πατάω όλο μαζί και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπετε στη φωτό.

Το mefisto τώρα που το λες, θα ήταν γαμάτη ιδέα, αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: Μεγάλος χρόνος προετοιμασίας. Θα σήμαινε ότι είμαι ψύχραιμος, αφήνω το κιτ στην άκρη, πάω και βρίσκω mefisto (που δεν τα βρίσκεις και εύκολα τα τιμημένα στις μέρες μας, εκτός αν είναι Πάσχα), θα ξαναγύριζα, θα έβρισκα ασφαλές σημείο, θα του έβαζα το ματσούκι μέσα κάπου (εισαγωγή, εξαγωγή δεν ξέρω), θα το άναβα και θα έμενα να βλέπω το show. Μπααααααα..... Θα μου είχαν περάσει τα νεύρα μέχρι να γίνει όλο αυτό!!! Εγώ θέλω μπαμ και κάτω άμα μου τη βιδώσει!!! Γενικά πάντως να ξέρετε είμαι ήρεμος άνθρωπος και δεν έχω παρόμοια ξεσπάσματα. Μόνο ένα u-boat, απ' το οποίο έμεινε και το avatar μου και τώρα το f-16. Χεχεχε...

Α, εν τω μεταξύ, μια φωτογραφία αυτού του τιμημένου του oxygen/communications hook-up από αληθινό α/φ για να δούμε μήκος, σχήμα κρεμάσματος, χρώμα, σημείο σύνδεσης με το στέλεχος του κράνους κτλ, υπάρχει; (για να είμαστε και λίγο on-topic...)

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 11, 2010, 07:48:33 μμ »
Φιλαράκι μια ερώτηση...Τι στόκο χρησιμοποίησες για να στοκάρεις ρητίνη με πλαστικό;

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 11, 2010, 07:55:29 μμ »

από την πίσω θέση ελληνικού block 50, ελπίζω να βοηθάει αν και κουνημένη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 11, 2010, 08:21:56 μμ »
Ωχ ωχ ωχ... Ορέστη, όταν μου κάνεις ερωτήσεις των οποίων η απάντηση για εμένα φαντάζει αυτονόητη, αμέσως σκέφτομαι: "Χμ, τι μαλακία έκανα πάλι;;;"  :mrgreen: Η απάντηση είναι με κανονικό στόκο σωληναρίου... Την έκανα τη λαλακιούλα, ε;  :oops: :roll:

Παναγιώτη, ΟΧΙ!!! Η φωτογραφία σου δεν βοηθάει καθόλου!!! Το αντίθετο μάλιστα, μου κάνει τη ζωή πατίνι!!! Τι είναι αυτό το ματσούκι εκεί πέρα με τις 2 εξόδους, τι είναι το καλώδιο που συνδέεται με το κάθισμα και πώς θα το κολλήσω εγώ εκεί στο πλάι μετά που θα βάλω τη μπανιέρα στο cockpit και πριν βάλω τα καθίσματα που σκόπευα να τα βάλω στο τέλος;;;;;;;;;; Δεν ήθελα τέτοια φωτογραφία, ήθελα μία που να το δείχνει πεταμένο στο κάθισμα, όπως το φανταζόμουν δηλαδή! Χαχαχα!!!

Πλάκα κάνω φίλε μου, η φωτογραφία σου είναι άψογη, απλά εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς θα το φτιάξω αυτό τώρα!!! Μάλλον απλά θα φτιάξω ένα U με τη σωλήνα και θα το ρίξω εκεί στο πλάι... Καλά του δεν είναι;  :oops:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 11, 2010, 10:53:51 μμ »
Ωωωωωωπ, τι βρήκα;;;

(edit: Sorry, είναι τεράστια. Σας τη δείχνω σε link)

http://attach.high-g.net/attachments/f-2b-01-front.jpg

Χεχεχε!!! Οκ, κάτι τέτοιο μπορώ να το κάνω. Θα φτιάξω και το καλώδιο που συνδέεται με το κάθισμα. Το σημείο της σύνδεσης εξακολουθώ να μην ξέρω πώς θα φτιάξω. Καμμιά ιδέα; Σε λεπτομέρεια φαίνεται άψογα στην παραπάνω φωτογραφία του Παναγιώτη.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:16:20 μμ »
Ίσως με 2 πολύ μικρά κομματάκια ζεσταμένου και τεντωμένου πλαστικού που θα τα ενώσεις με λίγη υγρή κόλλα. Ή απλά βάψε τη σωλήνα του οξυγόνου μαύρη στην απόληξη της να ξεμπερδέψεις :) Και μπορείς απλά να την αφήσεις πάνω στην πλαινή κονσόλα και όχι στο πιαστράκι που είναι στην φωτό που πόσταρα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 12, 2010, 12:08:36 πμ »
Χεχε, τη 2η λύση που προτείνεις θα εφαρμόσω. :)

Και επίσης κατέληξα στην ιδέα που δίνει η προηγούμενη φωτογραφία που έδειξα, παρατημένο στο κάθισμα. Έτσι έφτιαξα αυτό:

Με λίγη περισσότερη προσοχή στο σχήμα που θα δοθεί (όταν κολληθούν πλέον) και με το βάψιμο, πιστεύω να δείχνουν κάπως καλά... Θα δείξει η νεκροψία! :)

Σας ευχαριστώ!!!

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 12, 2010, 12:59:35 πμ »

φιλε και γαμώ τα διοράματα.... απο την έφαγε???? απο τη Χαμας?

μου το πουλας? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

καλή συνέχεια
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 12, 2010, 08:22:47 πμ »
Χαχα, λυπάμαι φίλε Προκρούστη, είναι ανεκτίμητο το συγκεκριμένο διόραμα, δεν μπορώ να το αποχωριστώ!  :lol:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 20, 2010, 01:50:52 μμ »
Καλημέρα.

Θέλω μια βοήθεια. Διαστάσεις για RBF έχουμε; Βρήκα αυτό το jpeg αρχείο, αλλά κατ' αρχήν δεν είναι αρκετά καθαρά τα γράμματα, οπότε άκυρο και δεύτερον δεν γράφει διαστάσεις αναφοράς για την κλίμακα. Οπότε αναγκαστικά θα φτιάξουμε. Σε 1/48, πόσα να τα κάνω; Ή σε 1/1 πόσα είναι για να τα υπολογίσω. Θα τα κάνω σε CAD και θα τυπώσω σε wmf ή σε pdf (όχι jpg που δεν έχει καλή ανάλυση), οπότε αν μου δώσετε διαστάσεις σε 1/1, θα τα φτιάξω και στις 3 δημοφιλείς κλίμακες και θα τα ανεβάσω σε pdf για έτοιμη εκτύπωση.

Επίσης, στη δεξιά κονσόλα είναι ο σωλήνας σύνδεσης του κράνους. Υπερβολική η ερώτηση, αλλά.... η anti-G πού συνδέεται;

Thank you!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 23, 2010, 05:21:28 μμ »
Λίγη βοήθεια εδώ βρε παιδιά;;;;; Please???

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 23, 2010, 05:56:19 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Μάλιστα,μάλιστα..... πρέπει όμως να μπει και ο "σωλήνας" pitot!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 23, 2010, 05:58:37 μμ »
Καλημέρα.

Θέλω μια βοήθεια. Διαστάσεις για RBF έχουμε; Βρήκα αυτό το jpeg αρχείο, αλλά κατ' αρχήν δεν είναι αρκετά καθαρά τα γράμματα, οπότε άκυρο και δεύτερον δεν γράφει διαστάσεις αναφοράς για την κλίμακα. Οπότε αναγκαστικά θα φτιάξουμε. Σε 1/48, πόσα να τα κάνω; Ή σε 1/1 πόσα είναι για να τα υπολογίσω. Θα τα κάνω σε CAD και θα τυπώσω σε wmf ή σε pdf (όχι jpg που δεν έχει καλή ανάλυση), οπότε αν μου δώσετε διαστάσεις σε 1/1, θα τα φτιάξω και στις 3 δημοφιλείς κλίμακες και θα τα ανεβάσω σε pdf για έτοιμη εκτύπωση.

Επίσης, στη δεξιά κονσόλα είναι ο σωλήνας σύνδεσης του κράνους. Υπερβολική η ερώτηση, αλλά.... η anti-G πού συνδέεται;

Thank you!  ::salut::

Φιλαράκι έχεις πιει κάτι;;;
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 23, 2010, 06:13:06 μμ »
Φιλαράκι έχεις πιει κάτι;;;
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Εμένα ρωτάς;;; Απ' αυτό που κυκλοφορείτε εδώ μέσα μερικοί-μερικοί... Εγώ το πίνω εκ περιτροπής όμως, όχι συστηματικά (βλ. κάτι σκάλες σε ένα F-14, μη με κάνετε να αναφέρω καταστάσεις, χαχαχα)! :P  :mrgreen:

Σοβαρά τώρα... Μου είναι πανεύκολο να σχεδιάσω στο autoCAD σε 1/1 τα RBF και μετά να τα τυπώσω σε Α4 σε pdf ένα για κάθε κλίμακα, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να τα τυπώνει εύκολα, χωρίς να μπλέκει με υπολογισμούς κλίμακας κτλ. Το θέμα είναι να βρω τις διαστάσεις των πραγματικών. Βρήκα σε ένα forum έναν αμερικάνο (μάλλον) που έλεγε κάτι για διαστάσεις 12 x 3 ίντσες, το σχεδίασα αλλά δεν παίζει, είναι εντελώς λάθος η αναλογία των πλευρών. Πολύ χοντρές βγαίνουν έτσι. Οπότε παραμένει η ερώτηση! Διαστάσεις RBF tags σε 1/1;;;

Όσο για τη σωλήνα σύνδεσης της anti-G, μπορώ να αντέξω και χωρίς.

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 23, 2010, 06:46:00 μμ »
56cm x 7.5cm το πραγματικό του σωλήνα πιτό από F4E. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 23, 2010, 08:39:31 μμ »
Χαχαχα!!!

Τώρα κατάλαβα γιατί με ρώτησε ο Ορέστης αν πίνω τίποτα!!!

www.cretanbikers.eu/store/rbf_48.pdf

Μη σας απασχολήσει το κενό που έχει στην 4η στήλη, κάτι δεν έγινε καλά κατά τη δημιουργία του pdf. Πάντως μην το τυπώσετε!!! Έτσι κι αλλιώς τα γράμματα δεν φαίνονται καν! Και επίσης μια σελίδα Α4 στην 1/48 σας φτάνει πιθανότατα για όλη τη μοντελιστική σας καριέρα! Χαχαχα!!!

Θα φτιάξω και καλύτερο, που ελπίζω όταν τυπωθεί να φαίνονται και τα γράμματα.

Επαναλαμβάνω, μην το τυπώσετε, άδικα το μελάνι και το χαρτί σας θα πάει (εκτός ίσως αν τυπώσετε σε φωτογραφικό χαρτί, αλλά δεν θα τσακίζει...).

Σας το έστειλα απλά για να το δείτε και να γελάσετε μαζί μου, με το μέγεθος κυρίως! :-p

Επίσης, να πω το εξής... Κάθε ταινιούλα διπλώνεται στη μέση για να δώσει ένα RBF. Πάλι οι διαστάσεις της δεν μ' αρέσουν. Εγώ θα τη φανταζόμουν στις διαστάσεις και τις αναλογίες κάθε μιας απ' αυτές που βλέπετε, όπως είναι, χωρίς δίπλωμα στη μέση. Κάτι ας πούμε σαν 1m * 10cm περίπου, στην πραγματικότητα...

Βασικά τώρα για να καταλάβετε τι έχει γίνει...

Περιμένω να μου έρθει το green stuff που έχω παραγγείλει (ευχαριστώ Ηλία) για να φτιάξω το κάλυμμα της εισαγωγής αέρα. Και όσο δεν το έχω, δεν την βάζω στη θέση της στο α/φ και συνεπώς η κατασκευή έχει μείνει στάσιμη, γι' αυτό και π@π@ρίζομαι ελαφρώς μ' αυτά που βλέπετε... Οπότε κάντε λίγη υπομονή, σε καμμιά βδομάδα θα είναι εδώ λογικά. :P

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 23, 2010, 08:43:55 μμ »
naso 79,σε 1/1 από ασφάλεια vulcan F4E:
Από τημύτη της γωνίας όπου είναι δεμένη η μεταλική ασφάλεια
43x7.5mm

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 23, 2010, 08:47:06 μμ »
Αν σου στείλω Ισραηλινή ταινία RBF θα μου βγάλεις καιμιά 100αριά;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 23, 2010, 08:49:49 μμ »
Super!!!

Θα αλλάξω τη γραμματοσειρά και την ανάλυση στο pdf. Ίσως να βγει καλύτερο! Αύριο όμως, τώρα το πρόγραμμα έχει μπύρες! Και πιστέψτε με, δεν θέλετε τα rbf σας να γράφουν BBF (beer before flight), χαχαχα!!!  ::salut::

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες πάντως, και τους 3 φίλους που έσπευσαν να τις παράσχουν! Ο τρίτος δεν έχει γράψει εδώ, αλλά ξέρει εκείνος!  ::icon_thumright::

pink_panzer, αν εννοείς να σου τη φτιάξω ώστε να την έχεις σε pdf, προφανώς και ναι. Αλλά τι εννοείς Ισραηλινή; Με αραβικούς χαρακτήρες; Υπάρχει η γραμματοσειρά αυτή στα windows; Αν υπάρχει και την έχω, τότε σαφώς και ναι. Πες μου πιο αναλυτικά τι θέλεις και θα σου το κάνω.

Θα δω το μήνυμά σου αύριο ή πιο αργά απόψε.

Καλό βράδυ παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 23, 2010, 09:19:41 μμ »

ασφαλειες εχει κυκλοφορησεο και η  eduard αλλα σε λαθος μεγεθος οι 48ρες ειναι για 1/32
αν και οι διαφορες στο μηκος ειναι μικρες απο αφος σε αφοσ και απο εταιρεια κατασκευης περιπου στα 43 με 41 εκατοστα παιζουν

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 24, 2010, 12:22:08 μμ »
Νάσε Νάσε τα ισραηλινά δεν είναι αραβικά!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 24, 2010, 12:58:59 μμ »
Ε καλά, οτιδήποτε... :P

Ξανακοιτάξτε το αρχείο, το άλλαξα λίγο. Είναι σε Α4 και τυπώνεται αρκετά καλά, τόσο σε φωτογραφικό χαρτί όσο και σε απλή Α4 (αρκεί να μην είναι ιδιαίτερα πορώδες το χαρτί και χυθεί το μελάνι, γιατί τα γράμματα είναι πολύ μικρά.

Αν σας φαίνονται υπερβολικά πολλά (που μάλλον είναι), πείτε μου μέγεθος σελίδας ή αριθμό tags που θέλετε, όπως και κλίμακα και σας τα φτιάχνω.

pink_panzer, περιμένω όποτε θέλεις να μου πεις για τα Ισραηλινά. Λογικά θα μου φανούν κι εμένα χρήσιμα.

Και τώρα που τα φτιάξαμε ρε παιδιά τι τα κάνουμε; Χαχαχα, κόβουμε, κολλάμε και αυτό ήταν; :P

www.cretanbikers.eu/store/rbf_48_A4.pdf είναι το αρχείο. Σε 5' θα είναι online.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 24, 2010, 01:15:04 μμ »
Nασο ,σε ευχαριστούμε πολύ!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: f-16 iaf barak f-16c