Αποστολέας Θέμα: H μοντελιστικη αγορά στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 26494 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Ο μοντελισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 03:57:18 μμ »
Aγαπητοι φιλοι
μεσα απο δημοσιευσεις με υπονοουμενα ολοι θα βγουμε ζημιωμενοι,αυτο ειναι βεβαιο,ας πορευτουμε με ηρεμη κουβεντα και εποικοδομητικό διαλογο ετσι ωστε ολες οι πτυχες (καλες η κακες) του χομπυ που αγαπαμε να διερευνηθουν σε βαθος.

Παντα φιλικα

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 04:28:35 μμ »
Εγώ μιλάω εδώ όπως θα μίλαγα σε μια παρέα με φίλους (Γιατί έτσι σας θεωρώ). Αν κάποιοι παρεξηγήθηκαν με αυτά που είπα λυπάμαι. Με αυτό το topic εγώ δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθώ.

Χάρης.
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #152 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 06:26:28 μμ »
Εγώ μιλάω εδώ όπως θα μίλαγα σε μια παρέα με φίλους (Γιατί έτσι σας θεωρώ). Αν κάποιοι παρεξηγήθηκαν με αυτά που είπα λυπάμαι. Με αυτό το topic εγώ δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθώ.

Χάρης.
Φίλε Χάρη,χαίρομαι που και εσύ όπως και άλλα πολλά παιδιά εδώ μέσα θεωρούν ότι είμαστε μια καλή παρέα και θεωρούμαστε φίλοι.
Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό απ όλους ότι άλλο ο γραπτός λόγος και άλλο η κουβέντα με προσωπική επαφή.
Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δεν είναι σωστό να απευθυνόμαστε με άσχημο ή ειρωνικό τρόπο σε κάποιον τρίτο,και γενικά θα πρέπει να προσέχουμε όσο είναι αυτό δυνατόν να μην προσβάλουμε κάποιον με τα γραφόμενα μας.
Εν τέλει θα πρέπει πριν κάτσουμε να γράψουμε την γνώμη μας για κάτι,να σκεφτούμε αν κάποιος άλλος έγραφε τα ίδια για εμάς πως θα αντιδρούσαμε και θα απαντούσαμε.
Επίσης θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι λόγω αυτής της ανωνυμίας μέσω του φόρουμ και του Ιντερνετ γενικότερα,είμαστε όλοι ίσοι και δεν έχει σημασία η κοινωνική μας θέση,επάγγελμα,ακόμη και η ηλικία μας, πάρα μόνο ότι θα πρέπει να έχουμε όλοι, ίδια συμπεριφορά και αντιμετώπιση απ τον άλλον.
Τέλος θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα το ότι εδώ μέσα δεν είναι το οποιοδήποτε φόρουμ συζητήσεων και διαφόρων απόψεων...
Είναι ένας χώρος που ενώνει ανθρώπους με την ίδια μανία και αγάπη.
Δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να αφήσουμε ούτε τους εγωισμούς μας,ούτε τον Ελληνικό τσαμπουκά,ούτε την γκρίνια,να σκεπάσουν αυτό το τόσο όμορφο που συμβαίνει εδώ!
Όσοι είναι καιρό στον χώρο,γνωρίζουν από λίγο εως αρκετά,τις γκρίνιες,τους τσακωμούς και τις κόντρες μεταξύ όλων των φίλων του μοντελισμού,επαγγελματιών και μη!
Θα πρέπει να αφήσουμε όλοι τους εγωισμούς και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Θα πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους επαγγελματίες,αλλά θα περιμένουμε και ανταπόκριση.
Ας αφήσουμε τις μικρότητες και ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την μέχρι τώρα κατάσταση προς το καλύτερο...

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #153 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 06:41:15 μμ »
 Λοιπόν φίλοι μου θέλω λίγο να αναφερθώ στο τομέα τελωνείο και εκ-τελωνισμός......προμηθεύομαι πολύ συχνά πράγματα αξίας....επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό της τάξεως των 8000 και 10000 ευρώ, απο το εξωτερικό χώρες Ε.Ε και μή, λόγω της φύσης της δουλειάς μου και της 2ης ημιεπαγγελματικής μου απασχόλησης. Τέλοσπάντων.....ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα εκτελωνισμού, σύμφωνα με τον νόμο 2111/00 της Ε.Ε. το αδασμολόγητο όριο εισαγωγής προιόντων είναι 10.000 ευρώ απο κράτη μή μέλη της Ε.Ε., 12.000 ευρώ απο κράτη μή μέλη της Ε.Ε. αλλά τα οποία έχουν δια-εμπορικές σχέσεις με το κράτος μέλος στο οποίο γίνεται η εισαγωγή και 20.000 ευρώ απο κράτος μέλος της Ε.Ε. Μόνες εξαιρέσεις α) Πληθώρα εισαγωγής ΕΝΟΣ προιόντος π.χ. εισαγωγή 10 πλυντηρίων ή ακόμα και 10 ίδιων μοντέλων β) Αποδειχθεί οτι τα προιόντα εισαγωγής προτίθονται να μεταπωληθούν δλδ να προωθηθούν στο λιανικό εμπόριο. Εισαγωγές απο Ιαπωνία - Η.Π.Α. - Ηνωμένο Βασίλειο ΠΑΝΤΑ περνούν τελωνείο και υπάγονται σε φορολογία λόγω ειδικού καθεστώτος.
 Έτσι εαν π.χ. παραγγείλω 1-2-3 μοντέλα απο Γαλλία ή Γερμανία ΔΕΝ περνάνε τελωνείο....γιατί όμως όταν παραγγέλνουν τα καταστήματα υπάγονται σε τελωνείο? Απλά είναι μεγάλες ποσότητες εννίοτε αλλά και προωθούνται στο λιανικό εμπόριο.
 Προσωπικά πιστεύω οτι ΠΡΕΠΕΙ να αγοράζουμε απο τα ελληνικά καταστήματα και τους έλληνες αντιπροσώπους ώστε να τους υποστηρίζουμε και να ενισχύουμε το "άθλημα" μας ώστε να εξακολοθούν να υπάρχουν μοντελιστικά καταστήματα ΚΑΙ να αγοράζουμε απο mail-orders του εξωτερικού οτι δεν εισάγεται ή απλά δεν βρίσκουμε εδώ.
 Απο την άλλη οι καταστηματάρχες και οι αντιπρόσωποι να ψάχνουν, να οργανώνουν τα διαθέσιμα είδη τους ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μοντελιστών ώστε να τους προτιμούν. Ρε παιδιά έτσι δεν είναι? Ξέρουμε όλοι και το συζητάμε μεταξύ μας ποιός είναι τί και τον προτιμούμε....
       Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #154 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 07:06:12 μμ »
Το θέμα όμως είναι ότι οι καταστηματάρχες-εισαγωγείς κοιτάνε πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους εισάγοντας τα προϊόντα "κράχτες" όπως εγώ τα αποκαλώ :!:
Μερικές φορές δεν ενδιαφέρονται για τις πραγματικές ανάγκες των πελατών τους, ιδιότροπων ή μη.
Αυτό βέβαια είναι ένα φαινόμενο που διακατέχει λίγο πολύ όλους τους έλληνες εμπόρους και όχι μόνο τους εισαγωγείς μοντέλων.
Θεωρώ ότι είναι απόλυτα λογικά για έναν επιχειρηματία να κοιτάξει πώς θα αυξήσει τα κέρδη του.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι απαραίτητος για την αύξηση των κερδών του είναι ο πελάτης και κυρίως ο σταθερός και ευχαριστημένος πελάτης και όχι ο ευκαιριακός πελάτης του Σαββάτου ή των Εορτών :!:
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να "ψωνίζω" από ελληνικά καταστήματα μοντελισμού.
Αυτό που θέλω όμως είναι να με αντιμετωπίζουν ως σταθερό πελάτη με απαιτήσεις (πάντα σε λογικά πλαίσια).
Δε είμαι απλά ένα ακόμη φουσκωμένο πορτοφόλι :!: :!: :!:
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #155 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 08:34:24 μμ »
Το γεγονός ότι δύο από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες του εγχώριου Μοντελισμού έχουν γίνει μέλη, εκφράζουν τις απόψεις τους και ακούν τις απόψεις των άλλων, είναι, κατ αρχήν εξαιρετικά θετικό. Όλοι μπορούμε να βγούμε  κερδισμένοι, αρκεί να σταματήσει η πολύ γκρίνια και να πέσουν οι τόνοι εκατέρωθεν, κατά τη γνώμη μου λίγο περισσότερο από τη μεριά μας. Για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία στους επαγγελματίες να ακούσουν και να κατανοήσουν τις απαιτήσεις-ανάγκες ενός μεγάλου και ίσως του δυναμικότερου τμήματος των Ελλήνων Μοντελιστών. Αυτός ο δίαυλος θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθεί η εγχώρια αγορά όχι τόσο στο θέμα των τιμών, είναι τελείως παράλογο να απαιτούμε να έχουμε στην Ελλάδα τιμές Hong-Kong-Ιαπωνίας, αλλά στον τομέα των διαφόρων αξεσουάρ-υλικών-σπάνιων κιτ κ.λ.π., που για πολλά καταστήματα είναι αυτή τη στιγμή είναι κλινικά νεκρός. Το πώς μπορεί πρακτικά να υλοποιηθούν αυτά, είναι θέμα των επαγγελματιών (π.χ. τμήμα παραγγελιών που όμως θα πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μια φορά το χρόνο).         
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #156 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 08:51:27 μμ »
Να προσθέσω μόνο οτι η ευγένεια και ο αλληλοσεβασμός, βοηθάει πολύ περισσότερο στο να γίνουν δεκτές και κατανοητές οι απόψεις μας απο τις "φωνές" και τους χαρακτηρισμούς... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #157 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 12:14:50 πμ »
οπως λενε και οι φιλοι μας οι Αμερικανοι το 5% ειναι καλυτερο απο το 0%,
εχουμε φτασει στο σημειο οπου πρεπει να καταλαβετε οτι ποσοστά κέρδους ανω του 20% ειναι αισχροκέρδια κυριοι προμηθευτές.
Πρεπει να καθισετε κστω και να βγάλετε το ποσοστό εξοδων (ρευμα νοικι μεταφορικα τελωνεια τεβε μισθους κτλ)
αυτη τη στιγμή ο μεσος ορος μιας μικρης ειχειρησης ειναι γυρω στο 8 με 11 %, προσοχη με πετρελαια μαζι που εσεις δεν εχετε.
Αν σας βγει περισσοτερο καντε περικοπες, δεν ξερω πως, εσεις το ξέρετε.
Παρτε και αλλους εμπορους και φτιαξτε μια κοινη εταιρεια αγορων για κοινα υλικα που πουλάτε όλοι. Πιεστε τις εταιρειες
περισσοτερο, καντε διαπραγμάτευση των μεταφορικων, δοξα το Θεο εταιρειες logistics κανουν κρα για νεους
πελάτες. Καντε επενδυσεις οπως e-shop και καμια διαφημιση σε ξενα site, αλλιως θα σας φάει οχι ο Κινεζος αλλα ο Αγγλος ο Γερμανος κ.ο.κ.

AAAAA ξεχασα να αναφερω οτι εχετε το προνόμιο να ανηκετε στις επιχειρησεις οπου το cash flaw αγγιζει το 100% μεγαλο
πλεονεκτημα να στα σκανε τα ευρω οι πελατες σου ζεστά στο χερι, επι τη εμφανιση που λεμε
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #158 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 12:27:11 πμ »
Πιστεύω ότι το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει.
Πόσοι από εμάς που μιλάμε για τα παραπάνω θέματα και έχουμε μια κάποια (συνήθως αρνητική) στάση έναντι των Ελλήνων εμπόρων μοντελισμού, έχουμε βρεθεί από τη δική τους "μεριά" για να δούμε τα πράγματα από την ανάποδη.
Λέμε τι μας αρέσει/συμφέρει/βολεύει ως μοντελιστές, συγκρίνοντας πολλές φορές με τα δεδομένα άλλων πιο ανεπτυγμένων αλλά και πιο μεγάλων αγορών και νομίζω ελάχιστα σκεφτόμαστε/υπολογίζουμε/εκτιμούμε εάν μπορούν τα ίδια ή ανάλογα να γίνουν και στην Ελλάδα.
Έχοντας επαφή με το "άθλημα" τα τελευταία περίπου 25 χρόνια (και βάλε!) μπορώ με σιγουριά να πω ότι η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται αλλά η γκρίνια που επικρατεί όπως παραπάνω ίσως βελτιώνει την κατάσταση αλλά πολύ λίγο.
Περισσότερο είναι κουραστική και εκνευριστική και προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 12:45:14 πμ »
Οι αγαπητοί mmaker, Hartman & Wildcat, διατυπώνουν (κατά τη γνώμη μου πάντα) τα πιό σημαντικά σχόλια/συμπεράσματα σε αυτήν εδώ την συζήτηση.

Κατ'αρχήν δεν κρύβω την ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι συμμετέχουν ενεργά στην παρέα μας, τουλάχιστον δύο από τα κυρίαρχα στελέχη του μοντελιστικού εμπορικού χώρου της χώρας μας, ο κύριος Καλφάκης και ο κύριος Λαρόζας. Ας αναλογιστούμε λιγάκι αυτό και ας συνειδητοποιήσουμε τα οφέλη....ποιός θα φανταζόταν ποτέ, ότι θα μπορούσε να υποβάλει τις απόψεις και τις επιθυμίες του κατ'ευθείαν στην "πηγή", καθισμένος στο ωραίο γραφείο του; Και πόσο μάλλον με τόση ευκολία και αμεσότητα.

Προσωπικά κρίνω ότι η τακτική του κάθε καταστήματος δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλους μας, κάτι τέτοιο απλά δεν είναι εφικτό. Επίσης κακά τα ψέματα, η αγορά στην Ελλάδα δυστυχώς δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών απο τους επιχειρηματίες. Από τη μεριά μας πάλι οφείλουμε να στηρίζουμε τα εγχώρια αλλά έχουμε και το δικαίωμα στην έρευνα αγοράς για το συμφέρον μας. Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να ψωνίσω από τα μαγαζιά μας εκτός αν προκύψει ανάγκη για κάτι που δεν κυκλοφορεί εδώ την δεδομένη στιγμή. Έχω κι εγώ δυσαρεστηθεί μερικές φορές από την εικόνα κάποιων καταστημάτων αλλά είναι πολύ περισσότερες οι φορές που ικανοποιήθηκα πέραν του αναμενόμενου! Επισης πάντα επιδιώκω να επικροτώ και να στηρίζω ολόψυχα την παραμικρή προσπάθεια βελτίωσης & εκσυγχρονισμού.

Όπως και να έχει και όπως πολύ σωστά διατύπωσαν οι συνάδελφοι παραπάνω, οι όποιες απόψεις, είτε θετικές είτε αρνητικές, οφείλουν να διατυπώνονται με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και πάνω από όλα την ευγένεια που μας αρμόζει, από αμφότερες πλευρές. Προσωπικά θα ήθελα το modelclub να διατηρήσει το επίπεδο που διαθέτει από αρχής του για πολλά πολλά χρόνια ακόμα και να μην υποκύψει ποτέ στην φτηνή νοοτροπία της απλούστευσης και "καφενειοποίησης" των θεσμών όπως είθισται σήμερα. Ειλικρινά η μόνη στιγμή που πιστεύω (και ομολογώ πως αποζητώ) την ατμόσφαιρα του καφενέ, είναι όταν καταφέρνω να σας δω από κοντά στις συναντήσεις! Εκεί νιώθω σαν να την έχω κάνει κοπάνα με συμμαθητές μου! Όταν όμως είμαι στο Forum οφείλω και απαιτώ σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλα και προς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη. Είναι αυτό που έγραψε παραπάνω ο Γιώργος ότι ο γραπτός λόγος σαφώς και έχει διαφορετική βαρύτητα από τον προφορικό.

Κλείνοντας σας ομολογώ ότι μου αρέσει πάρα πολύ η στιγμή που πληκτρολογώ τις λέξεις "..our local club.." όταν αλληλογραφώ με ξένους συναδέλφους   :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #160 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 12:48:53 πμ »
Πόσοι από εμάς που μιλάμε για τα παραπάνω θέματα και έχουμε μια κάποια (συνήθως αρνητική) στάση έναντι των Ελλήνων εμπόρων μοντελισμού, έχουμε βρεθεί από τη δική τους "μεριά" για να δούμε τα πράγματα από την ανάποδη.
Λέμε τι μας αρέσει/συμφέρει/βολεύει ως μοντελιστές, συγκρίνοντας πολλές φορές με τα δεδομένα άλλων πιο ανεπτυγμένων αλλά και πιο μεγάλων αγορών και νομίζω ελάχιστα σκεφτόμαστε/υπολογίζουμε/εκτιμούμε εάν μπορούν τα ίδια ή ανάλογα να γίνουν και στην Ελλάδα.
Έχοντας επαφή με το "άθλημα" τα τελευταία περίπου 25 χρόνια (και βάλε!) μπορώ με σιγουριά να πω ότι η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται αλλά η γκρίνια που επικρατεί όπως παραπάνω ίσως βελτιώνει την κατάσταση αλλά πολύ λίγο.
Περισσότερο είναι κουραστική και εκνευριστική και προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου.
Σ.Σ.

Επειδή με πρόλαβες δευτερόλεπτα πριν ποστάρω το παραπάνω, θα πρέπει να προσθέσω πως συμφωνώ απόλυτα!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 01:06:57 πμ »
Σ.Σ.

Επειδή με πρόλαβες δευτερόλεπτα πριν ποστάρω το παραπάνω, θα πρέπει να προσθέσω πως συμφωνώ απόλυτα!

Και επαυξάνω !!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #162 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 01:08:54 πμ »

επειδη ετυχε και εχω δει τα πράγματα απο την αναποδη, σε πληροφπρω οτι μοντελο 48αρι κράχτης που πουλιετε 35 ευρω ειχε τιμη αγορας 17
βαση τιμολογιου. Εγω το τελειωνω εδω γιατι οντως ειναι εκνευριστικο μια δηλωση θα κανω μονο 
ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ SCRATCHBUILD :lol: :lol: :lol: :lol:

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 11:57:51 πμ »
Rambo στα 35EUR περιλαμβάνεται Φ.Π.Α 6.65EUR. Εαν το μοντελο κρακτης διατηρεί την ίδια τιμή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο (που σε τόσο συνήθως χρόνο αλλάζουν τιμές στους κράχτες) είναι 4,9% /2 = 2.45% πληθωριστική απώλεια στον έμπορο (που την χρεώνει σε εμας), δηλαδή 0,86EUR.

Προκύπτει 35-6,65-0,86-17=10.51EUR. Από αυτό το ποσό ένα μέρος είναι έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης και ένα μερος κέρδος του εμπόρου. Το ποσοστό δεν μπορώ να το ξερω γιατί καθε επιχείρηση έχει τα δικά της λειτουργικά δεδομένα. Απο καποιες κουβεντες που έχω κάνει υπολόγιζε 60/40 στην καλυτερη των περιπτώσεων. Δηλαδή 0,4x10.51=4,2EUR που αντιστοιχεί σε 12% καθαρό κερδος.
Να διευκρινησω οτι ουτε φίλος είμαι με κανεναν από το τρίγωνο, ούτε έχω δεί κανενα ισολογισμό.

Συμφωνούμε οτι γενικά στα βασικά μοντέλα οι τιμές στην Ελλάδα είναι παραπλήσιες με της Ευρώπης? Συμφωνούμε οτι και στα χρώματα οι τιμές είναι καλές? Γιατί το humbrol το ψωνιζα 450-500 δρχ και τώρα το ψωνίζω 1,5EUR - με 4% το λιγότερο πληθωρισμό ετησίως το βλέπω λογικό νούμερο.

Για να αλλάξουν το ποσοστό κέρδους είτε θα αυξησουν την λιανική τιμή (κατι που το απεύχομαι), είτε θα μειώσουν το ποσοστό κέρδους τους εξαιτίας ανταγωνισμού στο ίδιο προϊον (που δεν βλέπω να γίνεται), είτε να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα.

Στα λειτουργικά έξοδα υπολογίζεται και το μοντελο που δεν θα πουλήθεί τόσο συχνά αλλά καλυφθεί η τιμή του από τον κράχτη που θα πωληθεί πολλαπλάσιες φορές. Μπορεί και το άλλο μοντέλο να πουληθεί περισσότερες φορές? Αν ναι τα δεδομενα θα αλλάξουν. Γατι μισθοί ενοίκια, λογιστές, φωσ-νερό  τηλέφωνο δεν αλλάζουν.

Νομίζω οτι εαν θελουμε καλύτερες τιμές με λογικό κέρδος (ώστε να είμαστε αμφότεροι ικανοποιημένοι), η λύση είναι αύξηση του τζίρου. Αλλά για να γίνει αυτό απαιτέιται  μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων (άρα και περισσότεροι αγοραστές), πολλαπλάσια βελτιωτικά και συναφών στο χόμπυ εξαρτηματων και υλικών,( που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κερδους και σας παρακαλώ μην αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για ταινίες μασκαρίσματος). Κσι κσλύτερη διαφήμιση / ενημερωση. Το ξερετε οτι χτές εξαφανίστηκε το beaver? (πηγα σε 5 καταστήματα!)

Αρα καποιος από το τρίγωνο πρέπει να κανει μία επένδυση.....

RAmbo, ξερεις πως ζηλεύω τους Αμερικάνους που κάνουν ιδιοκατασκευές, έχοντας όμως τρομερή υποστήριξη από βελτιωτικά και μικροϋλικά? Μακάρι να μπορούσα ... Εαν θέλεις κοίτα στα www.culttvman.com & www.starshipmodeller.com να δείς κατι τρελλές ιδιοκατασκευές.

Επίσης παρακαλώ για την ποιότητα στην συμπεριφορά των μελών του Forum.

Αποσυνδεδεμένος larozas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #164 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 02:03:40 μμ »
Χαρη, ο Σταυρος με καλυψε.
   φιλικα
ο εξυπνοτατος  (χαρακτηρισμος του Χαρη που δεν δυσφημει κανεναν).

Κατ' αρχή εγώ είπα πανέξυπνος και όχι εξυπνότατος και αν παίζουμε με τις λέξεις τότε και εγώ μπορώ να κάνω παιχνίδι λέγοντας ότι αν κάποιος θεωρεί δυσφήμηση τον χαρακτηρισμό πανέξυπνος (Γιατί έξυπνη κίνηση για την τσέπη του είναι εφόσον με αυτή την κίνηση κερδίζει και όχι χάνει χρήματα) τότε εγώ σταματώ εδώ γιατί δεν μπορώ να κατέβω στο επίπεδο του. Και βρίστε με όσο θέλετε.... ΤΕΛΟΣ....

P.S. Όσο για το review στο περιοδικό κανονικά θα έπρεπε το ίδιο το κατάστημα να επικοινωνήσει με το περιοδικό ώστε σε νεότερο τεύχος να γίνει διόρθωση... άλλα δυστυχώς η τσάμπα διαφήμιση δεν έβλαψε κανέναν.......
Χαρη εχεις απολυτο δικιο,ζητω χιλια συγνωμη για το λαθος μου, και επανορθωνω αμεσως,ωφειλω να σε συγχαρω για την απολυτη ελλειψη ειρωνιας και τελος χαιρομαι που τελειωνει εδω αυτη η διαμαχη.
φιλικα
ο πανεξυπνος

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #165 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 02:18:29 μμ »
 Έλληνες μοντελιστές υποστηρίξτε τα ελληνικά μοντελο-καταστήματα
 Ελληνικά μοντελο-καταστήματα υποστηρίξτε τους (λίγους δυστυχώς) έλληνες μοντελιστές
Μόνο έτσι θα εξακολουθούμε να "υπάρχουμε" και οι 2 μας!!!!!

Υ.Γ. Χαιρετίζω και συμφωνώ απόλυτα με την "ύπαρξη" μοντελο-καταστηματαρχών στην παρέα μας εδώ μέσα.
   Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 05:29:16 μμ »
@ramfighter
στα 35 eur το ΦΠΑ ειναι 5.58

λοιπον η τιμη βγαίνει ως εξής

17 eur *10% = 18.70 eur αυτη ειναι η πραγματικη τιμη αγορας υπολογισμένα και τα πάγια εξοδα μαζι, μεσος ορος 10%

18.70 eur * 20% = 22.44 eur η τιμή με κέρδος 20% αν λάβεις υπ οψιν σου το mark up το κέρδος ειναι 22,44 - 20% = 17,92 δηλαδη +0,78ευρω απο το 18,70
Μark up ορος που χρησιμοποιείτε μονο στις εκπτωσεις. Αν καποιος σου κανει εκπτωση πχ 5% αν υπολογισεις το mark up η εκπτωση πεφτει στο 3% περιπου

22.44 eur *19% = 26.70 eur η τιμή φίξ με φπα 19% μαζί

μεχρι τα 35 εχουμε μια μικρη διαφορά των 8,30
το συγκεκριμενο αυτη τη στιγμη το hannants το πουλάει £ 17.30= 26,013 euro

οσο για πληθωρισμό δεν ξερω τι ισχυει στις σχεσεις  μεταξυ εμπορων και εταιρειών συγκεκριμενα,
αλλα υπάρχει μονο στην περιπτωση που η πληρωμη γινετε με μετρητά
αν γινετε με πιστωση τοτε αυτο μειωνετε κατα πολύ και αν η πιστωση ειναι πανω απο τριμηνη τοτε
πληθωρισμος = 0 

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 07:11:32 μμ »
        Αγαπητέ RAMBO.Η λέξη φόρος(όχι ΦΠΑ) σου λέει κάτι?Η λέξεις συνάφεια,αυτοπεραίωση,κλείσιμο 5ετίας,ΦΜΥ?Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι φόροι και μάλιστα Ελληνικές εφευρέσεις.Εσύ αυτά συν τα υπόλοιπα έξοδα τα υπολογίζεις 8%?
        Αν αυτά τα διαβάζεις σε βιβλία,είναι πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα.Αν εργάζεσαι ή γνωρίζεις μιά μη μονοπωλιακή επιχείρηση που λειτουργεί με τον τρόπο που γράφεις(εκτός coka cola)και με αυτά τα λειτουργικά έξοδα ενημέρωσέ με γιατί με ενδιαφέρει.

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 10:03:52 μμ »
Βγαίνω λίγο εκτός θέματος αλλά ένα από τα -λίγα - καλά που προέκυψαν από την μετατροπή μου σε δημόσιο υπάλληλο είναι οτι γλύτωσα από την συνάφεια.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 17, 2007, 10:54:43 μμ »
        Αγαπητέ RAMBO.Η λέξη φόρος(όχι ΦΠΑ) σου λέει κάτι?Η λέξεις συνάφεια,αυτοπεραίωση,κλείσιμο 5ετίας,ΦΜΥ?Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι φόροι και μάλιστα Ελληνικές εφευρέσεις.Εσύ αυτά συν τα υπόλοιπα έξοδα τα υπολογίζεις 8%?
        Αν αυτά τα διαβάζεις σε βιβλία,είναι πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα.Αν εργάζεσαι ή γνωρίζεις μιά μη μονοπωλιακή επιχείρηση που λειτουργεί με τον τρόπο που γράφεις(εκτός coka cola)και με αυτά τα λειτουργικά έξοδα ενημέρωσέ με γιατί με ενδιαφέρει.

παλιά ηταν κλεισιμο της πενταετίας μετα ονομάστηκε συνάφεια και τωρα λεγετε αυτοπεραίωση οποτε ειναι ενα το μετρο και οχι τρια οπως το εγραψες
εγω δεν εγραψα για φπα αλλα για παγια εξοδα. Εξοδα= ΦΜΥ+Ασφαλιστικα Ταμεια+Δεη+Νερο+Τηλ+Νοικια+Μισθοδοσια+ οτι άλλο
Απο τα συνολικα εσοδα αφαιρεις τις αγορες και μετα αφαιρεις τα εξοδα και μας μενουν τα καθαρά Πανω στο καθαρα υπολογιζετε φόρος (αυτοπεραιωση)
Παιζει ρολο και τι ειδους εταιρεια εχεις και ποσο τζιρο κάνεις, δεν εχουν ολοι την ιδια φορολογία
νοιμιζω οτι μετα απο ενα οριο δεν μπορεις να κανεις αυτοπεραιωση.

Οπως και να χει νομιζω οτι τελικα αερολογουμε οποτε εδεν εχει νοημα να το συνεχίσουμε :D

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 18, 2007, 12:09:49 πμ »
στο δικό μου ερώτημα/καημό δεν απαντάμε...
πως θα γίνει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη/πολλαπλάσια δηλ. ποικιλία στα προσφερόμενα μοντέλα στην Ελλάδα?

Γιατί θέλω να βλέπω τι αγοράζω, δεν θέλω να μπλέκω με κάρτες και ταχυδρομεία.
Και θέλω καi βελτιωτικά, και θελω και αυτοκίνητα και θέλω και sci-fi

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #171 στις: Ιανουαρίου 18, 2007, 01:40:03 πμ »
Παίδες, ακούστε παρακαλώ πως βλέπω όλα τα προαναφερθέντα :
Τα μαγαζιά και οι επαγγελματίες θα αρχίσουν να φέρνουν συστηματικά όλο και περισσότερα πράγματα όταν αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερη πελατεία. Αυτή είναι η δουλειά τους κι έτσι πρέπει.
Η ανωτέρω πελατεία θα μεγαλώσει, όταν νέοι άνθρωποι, πιτσιρίκια και λίγο μεγαλύτεροι, γνωρίσουν το χόμπι και αρχίσουν να φτιάχνουν μοντέλα.
Οι παραπάνω θα μπουν στο μοντελισμό όταν εμείς που είμαστε ήδη μέσα τους προκαλέσουμε το ενδιαφερον για να ασχοληθούν.
Το ενδιαφέρον σίγουρα δεν θα το κινήσουμε με τη γκρίνια και τα συνεχή παράπονα.
Αυτά θα διώξουν τους νέους από το χόμπι και θα τους πάνε αλλού όπου δεν υπάρχει γκρίνια.
Εφόσον δεν υπάρχει "νέο αίμα" στο χόμπι, αυτό θα συρικνώνετε.
Η συρίκνωση θα μειώσει την κίνηση και τα μαγαζιά για να μειώσουν τη χασούρα, θα το γυρίσουν στα λίγα και εύκολα.
Αρα?
Φαύλος κύκλος.
Πως σπάει?
Εκεί που μπορούμε να επέμβουμε ως μοντελιστές.
Διαδώστε το χόμπι  και σταματήστε τη γκρίνια.
Αντί για πολλά λόγια και θεωρίες ...φτιάξτε μοντέλα και εκθέστε τα όπου μπορείτε.
Να τα βλέπουν οι "απ' έξω" και να θέλουν να κάνουν το ίδιο.
Αυτά. Τα' πα και ξαλάφρωσα.
Καληνύχτα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #172 στις: Ιανουαρίου 18, 2007, 03:36:52 μμ »
Εν ολίγοις... Μοντελάρετε γιατί... χανόμαστε :!:

Δέν απαξιώνω αυτά που γράφει ο Σταύρος, αντιθέτως πιστεύω οτι έχει δίκιο... :?
Αλλά χρειαζόμαστε και τα καταστήματα στο πλάι μας για την διάδοση του μοντελισμού, έτσι :?:

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #173 στις: Ιανουαρίου 18, 2007, 04:02:44 μμ »
αρα κατεβαίνουμε στον αρχάγγελο ενιαίο περίπτερο IPMS modelclub μοντελέμποροι?

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #174 στις: Ιανουαρίου 19, 2007, 01:15:11 πμ »
Ρε παιδια τι γινετε παλι εδω? Οποτε την κανω για λιγο σας βλεπω κ τα τσουκριζετε.  :mrgreen:

Μου πηρε ωρα να διαβασω ολα αυτα τα ποστς. Οντως ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος αλλα δυστυχώς ελαχιστοι ελληνες το εχουν παρει χαμπαρι. Οι υπηρεσιες θα παρουν χρονια να φτασουν τα Ευρωπαικα επιπεδα. Δεν θελω να πω αυτα που προ ειπατε, ας μεινουμε εδω. Τσιμπηστε φτηνα μοντελακια απο την ακρη του κοσμου η απο την γειτονια κ χαθειτε στον κοσμο που προσφερει γαληνη γιατι ο πραγματικος ειναι επιεικώς για τα μπαζα. :oops:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Tags: