Rambo στα 35EUR περιλαμβάνεται Φ.Π.Α 6.65EUR. Εαν το μοντελο κρακτης διατηρεί την ίδια τιμή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο (που σε τόσο συνήθως χρόνο αλλάζουν τιμές στους κράχτες) είναι 4,9% /2 = 2.45% πληθωριστική απώλεια στον έμπορο (που την χρεώνει σε εμας), δηλαδή 0,86EUR.
Προκύπτει 35-6,65-0,86-17=10.51EUR. Από αυτό το ποσό ένα μέρος είναι έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης και ένα μερος κέρδος του εμπόρου. Το ποσοστό δεν μπορώ να το ξερω γιατί καθε επιχείρηση έχει τα δικά της λειτουργικά δεδομένα. Απο καποιες κουβεντες που έχω κάνει υπολόγιζε 60/40 στην καλυτερη των περιπτώσεων. Δηλαδή 0,4x10.51=4,2EUR που αντιστοιχεί σε 12% καθαρό κερδος.
Να διευκρινησω οτι ουτε φίλος είμαι με κανεναν από το τρίγωνο, ούτε έχω δεί κανενα ισολογισμό.
Συμφωνούμε οτι γενικά στα βασικά μοντέλα οι τιμές στην Ελλάδα είναι παραπλήσιες με της Ευρώπης? Συμφωνούμε οτι και στα χρώματα οι τιμές είναι καλές? Γιατί το humbrol το ψωνιζα 450-500 δρχ και τώρα το ψωνίζω 1,5EUR - με 4% το λιγότερο πληθωρισμό ετησίως το βλέπω λογικό νούμερο.
Για να αλλάξουν το ποσοστό κέρδους είτε θα αυξησουν την λιανική τιμή (κατι που το απεύχομαι), είτε θα μειώσουν το ποσοστό κέρδους τους εξαιτίας ανταγωνισμού στο ίδιο προϊον (που δεν βλέπω να γίνεται), είτε να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα.
Στα λειτουργικά έξοδα υπολογίζεται και το μοντελο που δεν θα πουλήθεί τόσο συχνά αλλά καλυφθεί η τιμή του από τον κράχτη που θα πωληθεί πολλαπλάσιες φορές. Μπορεί και το άλλο μοντέλο να πουληθεί περισσότερες φορές? Αν ναι τα δεδομενα θα αλλάξουν. Γατι μισθοί ενοίκια, λογιστές, φωσ-νερό τηλέφωνο δεν αλλάζουν.
Νομίζω οτι εαν θελουμε καλύτερες τιμές με λογικό κέρδος (ώστε να είμαστε αμφότεροι ικανοποιημένοι), η λύση είναι αύξηση του τζίρου. Αλλά για να γίνει αυτό απαιτέιται μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων (άρα και περισσότεροι αγοραστές), πολλαπλάσια βελτιωτικά και συναφών στο χόμπυ εξαρτηματων και υλικών,( που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κερδους και σας παρακαλώ μην αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για ταινίες μασκαρίσματος). Κσι κσλύτερη διαφήμιση / ενημερωση. Το ξερετε οτι χτές εξαφανίστηκε το beaver? (πηγα σε 5 καταστήματα!)
Αρα καποιος από το τρίγωνο πρέπει να κανει μία επένδυση.....
RAmbo, ξερεις πως ζηλεύω τους Αμερικάνους που κάνουν ιδιοκατασκευές, έχοντας όμως τρομερή υποστήριξη από βελτιωτικά και μικροϋλικά? Μακάρι να μπορούσα ... Εαν θέλεις κοίτα στα
www.culttvman.com &
www.starshipmodeller.com να δείς κατι τρελλές ιδιοκατασκευές.
Επίσης παρακαλώ για την ποιότητα στην συμπεριφορά των μελών του Forum.