Αποστολέας Θέμα: H μοντελιστικη αγορά στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 26461 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Ο μοντελισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #100 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 12:44:11 μμ »
Κύριε Καλφάκη πουθενά δεν έγραψα οτι είστε παράλογος στις τιμές σας. Αν το πίστευα δεν θα περνούσα από το κατάστημα σας καθε εβδομάδα.

Για τα die-cast, όπως και για τα τρένα άλλωστε, οι τιμές στα αθηναϊκα καταστήματα είναι γενικά στα ίδια επίπεδα με ανάλογο ευρωπαϊκό κατάστηματα. Η διαφορά είναι στα mail order και στα e-shop που δίνουν καλύτερες τιμές στον καταναλωτή έχοντας λιγότερα λειτουργικά έξοδα. Περαν τούτου, καποιοι μεγανοδιανομείς/ αντιπρόσωποι τροφοδοτούν σε πολύ καλές τιμές αυτά τα καταστήματα (και ειδικά με αυτά που  θελουν να διώξουν από τις αποθήκες τους) σε πολύ χαμηλές τιμές χονδρικής, λόγω του απευθείας κέρδους που έχουν.

Περισσότερη ποικιλία είναι που θελουμε και γρηγορότερη προσέλευση των νεων μοντελων στην ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #101 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 12:51:42 μμ »
πες και κανένα καλό λόγο για το www.kalfakis.gr
ενημερώνετε κάθε μέρα και είχει 250 ΜΒ υλικό, παρά την συμπίεση εικόνων.
Φτιάχνω και το www.tamiya.gr  αλλά έχει ακόμη δουλειά η τελική μορφή, γιατί θα έχει άλλο ήφος.

και μιας και μιλάτε για αερογράφους εδώ, κοιτάτε και το http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/products/BADGER_airbrush_prices.htm
και το
http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/tips/what_airbrush.htm
για να διαβάσετε πράγματα που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, γραμμένα από αυτόν που έδειξε το 1972 για πρώτη φορά στην Ελλάδα τι είναι αερογράφος. Τότε ούτε οι γραφίστες δεν τον ξέρανε.

φιλικά
ΚΚ.

Τελείως φιλική παρατήρηση προς Κο. Καλφάκη:

Αρκετά καλή η ιστοσελίδα σας και πολύ καλή η κατανομή των 250 ΜΒ υλικού.
Μήπως όμως θα ήταν επιβεβλημένη (πάντα κατά τη γνώμη μου) η εικαστική παρέμβαση ενός επαγγελματία γραφίστα ή web designer???

Όσο καλή και πλούσια και να είναι μια ιστοσελίδα είναι τρομερά δύσχρηστη όταν το φόντο π.χ. είναι φλούο μπλε και τα γράμματα φλούο πράσινο!!!

Καταλαβαίνω ότι το μπλε χρώμα είναι κάτι σαν το (trademark) της εταιρίας σας. (Κρίνοντας και από της έντυπες καταχωρίσεις σας στον ειδικό τύπο).
Αλλά αν θέλετε την υποκειμενική πάντα άποψή μου σαν επαγγελματία του χώρου είναι τουλάχιστον υπερβολική η χρησιμοποίησή του σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Επαναλαμβάνω πως το παραπάνω δεν είναι παρά μια φιλική συμβουλή και ότι εγώ θα συνεχίσω να επισκέπτομαι τη σελίδα ακόμα και στην μορφή που είναι τώρα (για τσεκάρισμα των τιμών κυρίως)

Με εκτίμηση
Νίκος Τσίτσος

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #102 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 12:58:46 μμ »
Αγαπητέ Κώστα πιστεύω πως παρεξήγησες.
Στην αρχη της συζήτησης δεν έγινε πουθενά σύγκριση τιμών Κινέζου με Ελλάδα. Απλώς αναφέρθηκε πως αγόρασα το κιτ σε χαμηλή τιμή και μάλιστα θα έρθει και στην πόρτα μου πριν καν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.
Αυτό που μας πείραξε ήταν το ύφος σου και ο τρόπος που προσπάθησες να νας πείσεις για τα περι ΦΠΑ και ταχυδρομίων. Λες και εμείς δεν είμαστε φορολογούμενοι και δεν πληρώνουμε τον ΦΠΑ στις δουλειές μας. Γιατι, πιστεύεις πως η Ελλάδα, όπως ανέφερες, θα σωθεί από το να πληρώνουμε το ΦΠΑ στα 2-3 μοντέλα που αγοράζουμε απο το εξωτερικο; Λες και αυτα τα χρήματα καταλήγουν σε έργα και παροχές για τον ελληνικό λαό και όχι στις τσέπες κάποιων υψηλά κρατούντων! :twisted:

Ας αφήσουμε λοιπον τις κρίτική για το πόσο Έλλην είναι ο καθένας και αν διαφέυγει την καταβολή του ΦΠΑ από μερικά μοντέλα και ας πιάσουμε την ουσία.

Ήμουν πελάτης στο κατάστημα σας χρόνια τώρα και έχω αγοράσει σχεδόν όλα τα σύγχρονα τζετ της Hasegawa στην 1:48. Όμως όταν θα βρώ κάτι στο ιντερνετ, που θα έρθει στην Ελλάδα δεν ξέρω και γω πότε, και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή τότε ναι θα το αγοράσω γιατι το χρειάζομαι τώρα και δεν θα σκεφθώ αν κλέβω το ελληνικό κράτος!!!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #103 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 01:02:52 μμ »
πες και κανένα καλό λόγο για το www.kalfakis.gr
ενημερώνετε κάθε μέρα και είχει 250 ΜΒ υλικό, παρά την συμπίεση εικόνων.
Φτιάχνω και το www.tamiya.gr  αλλά έχει ακόμη δουλειά η τελική μορφή, γιατί θα έχει άλλο ήφος.

και μιας και μιλάτε για αερογράφους εδώ, κοιτάτε και το http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/products/BADGER_airbrush_prices.htm
και το
http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/tips/what_airbrush.htm
για να διαβάσετε πράγματα που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, γραμμένα από αυτόν που έδειξε το 1972 για πρώτη φορά στην Ελλάδα τι είναι αερογράφος. Τότε ούτε οι γραφίστες δεν τον ξέρανε.

φιλικά
ΚΚ.

Τελείως φιλική παρατήρηση προς Κο. Καλφάκη:

Αρκετά καλή η ιστοσελίδα σας και πολύ καλή η κατανομή των 250 ΜΒ υλικού.
Μήπως όμως θα ήταν επιβεβλημένη (πάντα κατά τη γνώμη μου) η εικαστική παρέμβαση ενός επαγγελματία γραφίστα ή web designer???

Όσο καλή και πλούσια και να είναι μια ιστοσελίδα είναι τρομερά δύσχρηστη όταν το φόντο π.χ. είναι φλούο μπλε και τα γράμματα φλούο πράσινο!!!

Καταλαβαίνω ότι το μπλε χρώμα είναι κάτι σαν το (trademark) της εταιρίας σας. (Κρίνοντας και από της έντυπες καταχωρίσεις σας στον ειδικό τύπο).
Αλλά αν θέλετε την υποκειμενική πάντα άποψή μου σαν επαγγελματία του χώρου είναι τουλάχιστον υπερβολική η χρησιμοποίησή του σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Επαναλαμβάνω πως το παραπάνω δεν είναι παρά μια φιλική συμβουλή και ότι εγώ θα συνεχίσω να επισκέπτομαι τη σελίδα ακόμα και στην μορφή που είναι τώρα (για τσεκάρισμα των τιμών κυρίως)

Με εκτίμηση
Νίκος Τσίτσος

Έχει δίκιο ο Νίκος.Είναι υπερβολική η χρήση του μπλε και πολύ κουραστική!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #104 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 01:37:54 μμ »
Αγαπητέ κύριε Καλφάκη,

πρέπει να σας πω ότι η ιστοσελίδα που διατηρείτε εδώ και χρόνια αν δεν κάνω λάθος, είναι από τις πρώτες που μπήκαν στα "αγαπημένα" του υπολογιστή μου.
Η κίνησή σας να κάνετε κάτι τέτοιο σίγουρα δείχνει ότι αντιλαμβάνεστε ότι ο χώρος που κινήστε, όχι μόνο εσείς αλλά όλοι οι επαγγελματίες, έχει αλλάξει προ πολλού.
Πρέπει επίσης να σας πω πως δεν ζω στην Αθήνα, με αποτέλεσμα το internet να είναι το σημαντικότερο εργαλείο μου για το χόμπι που τόσο πολύ αγαπώ.
Εκεί λοιπόν μπαίνει ένα μικρό παράπονο-πρόταση (είναι και τα δύο) προς την ιστοσελίδα σας.

Έχω διαπιστώσει ότι παραθέτει λίστα με τους κωδικούς των μοντέλων των εταιρειών που εμπορεύεστε με τις αντίστοιχες τιμές τους.
Ως εδώ καλά.
Αλλά με τη διαθεσιμότητα των κωδικών τι γίνεται;

Θα μπορούσατε να έχετε και κάποιο διακριτικό δίπλα στον κωδικό της λίστας σας που να διαχωρίζει τα μοντέλα, πχ σε αυτά που υπάρχουν τώρα στο στοκ, σε αυτά που πρόκειται να παραγγελθούν και σε αυτά που η μελλοντική τους παραγγελία είναι αβέβαιη.

Με τον παραπάνω τρόπο λειτουργούν πολλά καταστήματα του εξωτερικού και δίνουν μια σχετική εικόνα του τι υπάρχει στο κατάστημα τη δεδομένη στιγμή.
Και λέω σχετική γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να ενημερώνεται το σύστημα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Για μένα λοιπόν (και για πολλούς ακόμα μοντελιστές) που δεν έχουμε τη δυνατότητα να "πεταχτούμε" σε κανένα από τα αθηναϊκά καταστήματα για τις αγορές μας, κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως τις τελευταίες μέρες έχουν ανοιχτεί δύο θέματα (αυτό και το: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3020.30 ) τα οποία παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Δεν έχω σκοπό να αναφερθώ σε αυτά που έχουν γραφτεί, απλά θα ήθελα να σας παροτρύνω να αφουγκραστείτε με μεγάλη προσοχή τα από χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα και παράπονα όλων των μελών αυτού του κλαμπ.
Ξέρω ότι είναι από αυτές τις περιπτώσεις που όλοι έχουν δίκιο, αλλά...

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Παναγιώτης Μαυροειδής

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #105 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 01:40:27 μμ »
Στην αρχη της συζήτησης δεν έγινε πουθενά σύγκριση τιμών Κινέζου με Ελλάδα. Απλώς αναφέρθηκε πως αγόρασα το κιτ σε χαμηλή τιμή και μάλιστα θα έρθει και στην πόρτα μου πριν καν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.
Αυτό που μας πείραξε ήταν το ύφος σου και ο τρόπος που προσπάθησες να νας πείσεις για τα περι ΦΠΑ και ταχυδρομίων. Λες και εμείς δεν είμαστε φορολογούμενοι και δεν πληρώνουμε τον ΦΠΑ στις δουλειές μας. Γιατι, πιστεύεις πως η Ελλάδα, όπως ανέφερες, θα σωθεί από το να πληρώνουμε το ΦΠΑ στα 2-3 μοντέλα που αγοράζουμε απο το εξωτερικο; Λες και αυτα τα χρήματα καταλήγουν σε έργα και παροχές για τον ελληνικό λαό και όχι στις τσέπες κάποιων υψηλά κρατούντων! :twisted:

Ας αφήσουμε λοιπον τις κρίτική για το πόσο Έλλην είναι ο καθένας και αν διαφέυγει την καταβολή του ΦΠΑ από μερικά μοντέλα και ας πιάσουμε την ουσία.

Ήμουν πελάτης στο κατάστημα σας χρόνια τώρα και έχω αγοράσει σχεδόν όλα τα σύγχρονα τζετ της Hasegawa στην 1:48. Όμως όταν θα βρώ κάτι στο ιντερνετ, που θα έρθει στην Ελλάδα δεν ξέρω και γω πότε, και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή τότε ναι θα το αγοράσω γιατι το χρειάζομαι τώρα και δεν θα σκεφθώ αν κλέβω το ελληνικό κράτος!!!

Προσωπικά δεν συμφωνώ με τη λογική << αφού το κράτος σε κλέβει κλέψε το και εσύ>>, βέβαια δεν φταίμε εμείς αν οι τελωνειακές αρχές δεν κάνουν σωστά τη δουλεία τους, αλλά μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε ηθικά τις πράξεις μας με τέτοιου είδους σκεπτικά όπως << ωχ αδερφέ δεν θα καταστραφεί και το Κράτος αν εγώ δεν πληρώσω 5-10-20EUR ΦΠΑ>>       
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #106 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 01:50:45 μμ »

Προσωπικά δεν συμφωνώ με τη λογική << αφού το κράτος σε κλέβει κλέψε το και εσύ>>, βέβαια δεν φταίμε εμείς αν οι τελωνειακές αρχές δεν κάνουν σωστά τη δουλεία τους, αλλά μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε ηθικά τις πράξεις μας με τέτοιου είδους σκεπτικά όπως << ωχ αδερφέ δεν θα καταστραφεί και το Κράτος αν εγώ δεν πληρώσω 5-10-20EUR ΦΠΑ>>       

Σωστός ο Hartman.Γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν είναι τα 50-100
ευρώ τα δικά μας αλλά και όλων των άλλων που δεν τα πληρώνουν...

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #107 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 02:09:15 μμ »
oπως και να χει ομως, ΟΛΟΙ εχουμε κανει τις "ατασθαλιες" μας ετσι :?:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #108 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 02:16:11 μμ »
Σίγουρα αλλά μερικές φορές δεν το ξέρουν όλοι οτι δεν θα πληρώσουν τελωνείο.
Εγώ π.χ. από αμερική αν και έχω αγοράσει 4-5 φορές μόνο μία πλήρωσα τελωνείο
χωρίς να πω η να μου πει κάτι ο αποστολέας.Απλά έκατσε...

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #109 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 03:11:51 μμ »
Κε Καλφακη
Η ιστοσελιδα του καταστηματος σας ειναι ισως η μοναδικη στον Ελληνικο χωρο που ειναι λειτουργικη.
Κι οταν λεω λειτουργικη εννοω οτι περαν του τιμοκαταλογου(πολυ σημαντικο),φερει εικονες καποιων κιτ(εξισου σημαντικο) και μας κατατοπιζει για τις εταιρειες ,προιοντα των οποιων εμπορευεστε,φερει και καποια αρθρα(πχ.περι αερογραφων.-το εν λογω αρθρο με κατατοπισε και τελικα αγορασα αερογραφο απο εσας)
Δεν θα αναφερθω σε αντιστοιχες ιστοσελιδες συναδελφων σας που ειναι επιεικως αχρηστες.
Αυτο που με ενδιαφερει στην συγκεκριμενη ιστοσελιδα,σε καμια περιπτωση δεν ειναι το χρωμα και γενικα το παρουσιαστικο της.
Αυτο που με ενδιαφερει,επειδη δεν ειμαι πολλα χρονια στον χωρο του χομπι και δεν μπορω να γνωριζω τα παντα,ειναι τα εξης-
1.-Να εχω την δυνατοτητα να δω φωτογραφικα ΟΛΑ τα κιτ,οχι μονο της Tamiya
Επειδη το ιντερνετ ειναι καθοριστικος παραγοντας πλεον, εξηγουμαι-
βλεποντας εναν τιτλο καποιου κιτ πχ Italeri το οποιο δεν γνωριζω,ειμαι υποχρεωμενος να κανω copy-paste τον τιτλο του για να το βρω σε εικονα απο καταστημα η εταιρεια του εξωτερικου και να επανελθω στο σαιτ για να το ξανακανω στο επομενο.

2.Οπως πολυ σωστα επισημανε ο Παναγιωτης η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ των εν λογω κιτ.
Υπαρχει ο πληρης καταλογος της Tamiya ΜΕ τιμες(αξιο λογου) ΧΩΡΙΣ να αναφερει την υπαρξη η οχι στα ραφια σας!(απαραδεκτο)
Και λεω απαραδεκτο γιατι?!Γιατι επι σειρα μηνων αναγκαζομουν να επισκεπτομαι το καταστημα σας για να δω αν υπαρχει καποια παραλλαβη.
Καθε φορα που σας ρωτουσα ως προς τον χρονο παραλλαβης νεου εμπορευματος η απαντηση ηταν αβεβαιη και "στο περιπου"
Ακομα,μεχρι και σημερα δεν μπορω να καταλαβω αυτη την αβεβαιοτητα...

3.Σε καμια απο τις επισκεψεις μου στο καταστημα σας (καθ'ολη την διαρκεια των μηνων που εψαχνα ενα συγκεκριμενο κιτ της Tamiya
και εφ'οσον δεν υπηρχαν νεες παραλλαβες)δεν μου δωσατε ποτε την επιλογη του να το παραγγειλω μεσω του καταστηματος σας.
Ισως επειδη ηταν ενα και μονο κιτ για εσας να ηταν αδιαφορο η και ασυμφορο.
Για εμενα ομως που καθε φορα ειχα την ελπιδα οτι θα εξυπηρετηθω ηταν απελπιστικο!
Αποτελεσμα.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ,(και το τονιζω για να καταλαβετε οτι δεν ειχα καμια προθεση να καταφυγω στην λυση του εξωτερικου με την πρωτη ευκαιρεια)ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ να το φερω απ'εξω μεσα σε διαστημα 6 ημερων απο την παραγγελια!!!

Σαν τακτικος πελατης του καταστηματος σας εχω να προσθεσω τα εξης-
Σε καμια περιπτωση δεν εχω την απαιτηση να βρω στα δικα μας καταστηματα τον ογκο η τα περιεργα και εξεζητημενα κιτ που κυκλοφορουν στο εξωτερικο.
Επισης αντιλλαμβανομαι οτι δεν ειναι εφικτο να καλυφθουν στο 100%οι αναγκες ολων!(καποιοι θελουν 35αρια,αλλοι 72αρια,αλλοι 48αρια κλπ)
Κατανοω επισης οτι ειναι μεγαλο το ρισκο μιας μεγαλης η "δυσκολης"απο πλευρας απορροφησης απο την αγορα, παραγγελιας που πιθανον να σας μεινει στο ραφι.
Δεν ειχα ποτε παραπονο απο τις τιμες στα προιοντα σας.
Αυτο που με απομακρυνει σαν πελατη ομως απο το καταστημα σας ειναι (εκτος των προαναφερθεντων) η στασιμη κατασταση των ραφιων  και οι ελλειψη αναπληρωσης των κιτ!
Καθε φορα που σας επισκεπτομαι καταληγω να αγορασω κατι αλλο απο αυτο που πραγματικα ψαχνω και που ξερω οτι μονο εσεις υπαρχει περιπτωση να το εχετε!
Η αποκλειστικοτητα φερει και καποιες υποχρεωσεις απο μερους σας!Το να το εχετε μεσα στα 250 ΜΒ και οχι στο ραφι δεν μου λεει απολυτως τιποτα!
Τουλαχιστον κατεβαστε τα απο την σελιδα να το ξερουμε!
Εκει στοχευε η ερωτηση του "καθε ποτε την ενημερωνετε?"
Και μου εκανε μεγαλη εντυπωση η απαντηση σας οτι την ενημερωνετε καθε μερα!!
Αφαιρεστε οτι δεν υπαρχει για να το γνωριζουμε και προσθεστε μονο οτι εχετε!
Φιλικα και ως χομπιστας που επισκεπτεται τακτικα το "τριγωνο του διαβολου",(οπως εχει καθιερωθει να λεγεται επειδη σε αυτους τους δυσκολους καιρους εμεις διαλεγουμε να καταθετουμε το υστερημα μας εκει!)θα ηθελα να σας τονισω κατι που ισως γνωριζετε καλυτερα απο εμενα!
Μεχρι πριν λιγο καιρο,αναμεσα στους τρεις γειτονες εισασταν το νουμερο ενα σε επιλογη.
Αν κανετα μια επισκεψη στους γειτονες σημερα,θα δειτε τεραστια διαφορα στα ραφια τους!Κι οταν λεω τεραστια το εννοω!!!
Ελπιζω αυτα που εγω παρατηρω σαν πελατης και που σας επισημανα παραπανω να τυχουν καποιας ουσιαστικης προσοχης.
Λιγη προσοχη απο μερους σας σε καποια θεματα και ξερετε οτι σαν αγοραστικο κοινο θα εχετε την υποστηριξη ολων μας!
Φιλικα
Τασος
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #110 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 03:54:14 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι δεν είναι εθνικό το θέμα. Δεν θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη άμα δεν πληρώσω εγώ 3 ή 4 EUR ΦΠΑ??????????????

Για όνομα του ΘΕΟΥ !!!!!!!!! 

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Εγώ δεν μίλησα για Έλληνες και Κινέζους. Εγώ μίλησα για το τι συμφέρει την τσέπη μας. Τώρα όποιος θέλει να κοιτάει το ΦΠΑ και μετά το κόστος του μοντέλου ή την τσέπη του είναι δικαίωμα του. Εγώ κοιτάω μόνο την τσέπη μου και τη με συμφέρει να αγοράσω φτηνότερα.

Κύριε Καρφάκη  μάλλον δεν έχετε διαβάσει καλά τις παραπάνω δημοσιεύσεις. Δεν έκανα προπαγάνδα και κανένα σχόλιο για κανέναν κινέζο και δεν ανέφερα πουθενά το όνομα σας. ¨Όπως επίσης δεν ανέφερα και από που ψωνίζω στο εξωτερικό.

Επίσης και εγώ πληρώνω ΦΠΑ το οποίο δεν μου το πληρώνετε εσείς, σε αντίθεση με εμένα που θα το πληρώσω σε εσάς.

Μια και αναφέρετε προσφορές, θα μου πείτε σας παρακαλώ αυτήν την περίοδο τη προσφορά έχετε στο κατάστημα της Ιπποκράτους; Γιατί την Παρασκευή που πέρασα εκτός από κάποια παλιά  kit που έχετε στο βάθος δεξιά δεν είδα καμιά άλλη! Ή πείτε μου καλύτερα ποια ήταν η τελευταία προσφορά που κάνατε.

Όσο για τα μπράβο που ζητάτε να σας δώσουμε, το ανέφερα και παραπάνω, σας έχω αναφέρει σε αυτό το forum αρκετές φορές σαν κατάστημα και ιδιαίτερα όταν φέρνετε καινούργια πράγματα.

Σχετικά με τον Όλυμπο, PZL και τα υπόλοιπα που αναφέρετε, αν δεν τα φέρνατε εσείς θα τα έφερνε κάποιος άλλος. Δυστυχώς έτσι είναι αγορά. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σας είμαι και ευγνώμων από την στιγμή που σας τα «σκαω» (γιατί αυτό κάνω) και ας είναι και μόρτικη έκφραση όπως λετε.
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #111 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:23:06 μμ »

Φυσικά και μηδενός εξαιρουμένου, αλλά δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να είμαι και ηθικά δικαιωμένος που το κάνω γιατί το Ελληνικό Κράτος έχει τα χίλια κακά της μοίρας του (Διεφθαρμένοι πολιτικοί-κρατικοί λειτουργοί, άδικο σύστημα φορολογίας κατανομής του εισοδήματος κ.λ.π.) 
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:25:01 μμ »

Φυσικά και μηδενός εξαιρουμένου, αλλά δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να είμαι και ηθικά δικαιωμένος που το κάνω γιατί το Ελληνικό Κράτος έχει τα χίλια κακά της μοίρας του (Διεφθαρμένοι πολιτικοί-κρατικοί λειτουργοί, άδικο σύστημα φορολογίας κατανομής του εισοδήματος κ.λ.π.) 

κανεις δεν αισθανεται ηθικα δικαιωμενος :!: ΟΛΟΙ ομως τελικα, τη παρτη μας κοιταμε :!:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:29:33 μμ »
Σχετικά με τον Όλυμπο, PZL και τα υπόλοιπα που αναφέρετε, αν δεν τα φέρνατε εσείς θα τα έφερνε κάποιος άλλος. Δυστυχώς έτσι είναι αγορά. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σας είμαι και ευγνώμων από την στιγμή που σας τα «σκαω» (γιατί αυτό κάνω) και ας είναι και μόρτικη έκφραση όπως λετε.
νομίζω το "πήρες" λάθος.
Ο Ολυμπος, δηλαδή η παγκόσμια κυκλοφορία πλαστικού κιτ με Ελληνικά σήματα είναι 100% "δουλειά" του κ. Καλφάκη, είτε προσωπικά είτε ως αντιπροσώπου της Hasegawa στην Ελλάδα.
κάτι ανάλογο με το PZL με Ελληνικά σήματα.
αναφέρομαι πάντα στις επαφές με τις εταιρέιες σε ότι αφορά τα σήματα, διότι η μεν Hasegawa ήδη κυκλοφορούσε το F-104, η δε Mirage (νομίζω) είχε ήδη κάνει ενέργειες για την κυκλοφορία του σε συνεργασία με τον Πολωνό master builder. Για την ιστορία, το χεράκι του στο master έβαλε και Ελληνας συνάδελφος/οι από την IPMS Ελλάδος (εαν και πάλι δεν κάνω λάθος).
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #114 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:30:05 μμ »
Παιδιά, νομίζω ότι επειδή η επικοινωνία είναι γραπτή το πράγμα "ακούγεται" πιο έντονα και γίνονται και οι σχετικές παρεξηγήσεις.
Είναι δικαίωμα όλων να αγοράζουν από όπου θέλουν και επίσης να βάζουν στο εμπόρευμα όποια τιμή θέλουν. Η επιλογή είναι δική μας. Και βέβαια θα θέλαμε να έχουμε φτηνότερα και ποιοτικότερα κιτ, ειδικά τώρα που με το internet έχει ανοίξει και το μάτι μας!

Θα ήθελα να πω κάτι που σκεφτόμουνα πάντα: σε μια περίοδο όπου τα μαγαζιά με εμπόρευμα για όλους (ρούχα, συσκευές κλπ) ανοίγουν και κλείνουν από την μια μέρα στην άλλη, το να έχεις κατάστημα με εμπόρευμα τόσο ειδικού ενδιαφέροντος ίσως και να θέλει λίγο παραπάνω κότσια από ό,τι αρχικά φαίνεται...
Από κει πέρα νομίζω ότι είναι θέμα όλων των καταστημάτων και όχι μόνο ενός το να "χτυπήσουν" σωστά την αγορά με προσφορές κλπ. Αν κάποιος κινηθεί καλά τότε θα ακολουθήσουν και οι άλλοι. Λέω τώρα...

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #115 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:32:15 μμ »
 :!: ΟΛΟΙ ομως τελικα, τη παρτη μας κοιταμε :!:
[/quote]

Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα.
Πρώην Hartman

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #116 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:41:01 μμ »
νομίζω το "πήρες" λάθος.
Ο Ολυμπος, δηλαδή η παγκόσμια κυκλοφορία πλαστικού κιτ με Ελληνικά σήματα είναι 100% "δουλειά" του κ. Καλφάκη, είτε προσωπικά είτε ως αντιπροσώπου της Hasegawa στην Ελλάδα.
κάτι ανάλογο με το PZL με Ελληνικά σήματα.
αναφέρομαι πάντα στις επαφές με τις εταιρέιες σε ότι αφορά τα σήματα, διότι η μεν Hasegawa ήδη κυκλοφορούσε το F-104, η δε Mirage (νομίζω) είχε ήδη κάνει ενέργειες για την κυκλοφορία του σε συνεργασία με τον Πολωνό master builder. Για την ιστορία, το χεράκι του στο master έβαλε και Ελληνας συνάδελφος/οι από την IPMS Ελλάδος (εαν και πάλι δεν κάνω λάθος).
Σ.Σ.

Καμία αντίρηση σε αυτό που λες!

Για πες μου οι χαλκομανίες τού Ολύμπου κυκλοφορού ξεχωριστα?

Οι χαλκομανίες του Ιάσων (F-16C) κυκλοφορούν και αυτές όπως επίσης και πολλών άλλων παιδιών (βλέπε Παπαθανασίου) που έχουν δουλέψει για αυτό. ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ!

Μην μου λετε όμως να κάνω κωλοτούμπες σε οποινδήποτε επειδή έχουν βγάλει χαλκομανίες ή έχουν κάνει καλές συνεργασίες με εταιρίες του εξωτερικού. Γιατί στο φινάλε εσύ και εγώ τα πληρώνουμε και αυτή είναι η δουλειά τους!

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #117 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:44:21 μμ »
Παιδιά, νομίζω ότι επειδή η επικοινωνία είναι γραπτή το πράγμα "ακούγεται" πιο έντονα και γίνονται και οι σχετικές παρεξηγήσεις.
Είναι δικαίωμα όλων να αγοράζουν από όπου θέλουν και επίσης να βάζουν στο εμπόρευμα όποια τιμή θέλουν. Η επιλογή είναι δική μας. Και βέβαια θα θέλαμε να έχουμε φτηνότερα και ποιοτικότερα κιτ, ειδικά τώρα που με το internet έχει ανοίξει και το μάτι μας!

Σε ευχαριστώ Γιάννη που με συμπληρώνεις σε αυτά που λεω και εγώ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #118 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:57:36 μμ »
Τα πραγματα ειναι απλα,ετσι οπως το βλεπω τουλαχιστον εγω..

Με την εισοδο του internet στο παιχνιδι, οι Ελληνες καταστηματαρχες θα πρεπει να προσφερουν περισσοτερα και να κερδιζουν λιγοτερα.Αδικο ή οχι , ετσι εχει η κατασταση πλεον.Οσο νωριτερα το καταλαβουν,τοσο μεγαλωνουν οι πιθανοτητες επιβιωσης τους..

Κυριε Καλφακη σας συγχαιρω για την τολμη σας να μπειτε στον "λακο με τα φιδια".Συνειδητοποιηστε ομως οτι η φιλικοτερη αντιμετωπιση του πελατη,το ενδιαφερον και η ειλικρινης αντιμετωπιση ειναι αυτα που κερδιζουν εναν πελατη και οχι οι ελιγμοι πισω απο νουμερα και επιχειρηματα...

Γιάννης Μάστορης

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #119 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 05:27:05 μμ »
Να μην ξεχάσω να αναφέρω και πάλι για τις αντίστοιχες συγκρίσεις.

(Image removed from quote.)
1/35 Sdkfz 251/20 Ausf D UHU by AFV pre-order 37$ και θα το έχω μέσα στον Ιανουάριο στο σπίτι μου. Να δω πότε θα έρθει κανονικά εδώ και σε τι τιμή :?

Το σπαμάραμε για τα καλά το thread

Δε νομίζω ποτέ να το δούμε εδώ γιατί ο εδώ αντιπρόσωπος μάλλον θα σταματήσει να φέρνει AFV CLUB γιατί λέει ότι του έρχεται ακριβά :!:
Ουδέν σχόλιον & τα συμπεράσματα δικά μας.

Θέλω να τονίσω φίλε LEOPARD ότι ο εδώ αντιπρόσωπος έχει πεί κατηγορηματικά δεν ξαναφέρνει AFV CLUB .

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 06:39:37 μμ »
Εχει ανοίξει χωρίς νόημα πιστέυω μια αντιπαράθεση τιμών και λέξεων ανάμεσα στους φίλους και συναδέλφους μοντελιστές με τον κύριο Καλφάκη ,ουσιαστικά την αρχή την έκανε ο κύριος Καλφάκης  κατακρίνοντας τον συνάδελφο EAGLE γιατί ψώνισε μοντέλλο της ΤΑΜΙΥΑ από το εξωτερικό.Δεν βλέπω τίποτα κατακριτέο σε αυτό γιατί ο άνθρωπος ήθελε ένα μοντέλλο και το ήθελε φθηνό και σε λογικό χρόνο στα χέρια του ,πουθενά δεν λέει ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ να αγοράζουμε αποκλειστικά και μόνο στο μαγαζί του Καλφάκη , ή οποιουδήποτε άλλου αντιπροσώπου.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε και η σημερινή τεχνολογία και ευημερία μου δίνει την ευκαιρία να αγοράσω από όπου θέλω όσα μοντέλλα θέλω και φτηνότερα. και δεν πρόκειται να μου το αλλάξουν αυτό όσο και να κοπανιούνται εδώ οι κ.κ.αντιπρόσωποι των μοντελλιστικών μαγαζιών και ειδών.Δεν με απασχολούν αν πληρώνουν ΦΠΑ τελωνεία κτλ ,γιατί όλοι μας πληρώνουμε τους φόρους με το παραπάνω μάλιστα και δεν είναι μόνο αυτοί που πληρώνουν.Αν ήταν από τη μεριά μας σαν απλός μοντελιστής - αγοραστής ο  οποιοσδήποτε καταστηματάρχης τι θα έλεγε να ψωνίζουμε από τον ακριβώτερο δεν νομίζω να το έλεγε.Την σήμερον ημέρα ισχύει η προσφορά - ζήτηση είσαι φτηνός παίρνω από σένα δεν είσαι παίρνω από τον άλλον και κανείς δεν πρόκειται να μας το αλλάξει αυτό ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και την τσέπη του, έτσι και εγώ αυτό κοιτάζω τι μου προσφέρει ο καθένας και ασχέτως το τι θα πεί ή γράψει ο κάθε μαγαζάτορας.Και φέρνω ένα παράδειγμα. Γιατί να αγοράσω από εδώ το F-15 BUNKER BUSTER ΣΤΗΝ 1/32 που έχει 145 ευρώ και να μην το πάρω από έξω που έχει μόνο 99 ευρώ διαφορά 45 ευρώ και αναλυτικά οι τιμές 95.99 + 35.09 μεταφορικά =131.08 δολλάρια που είναι όπως είπα 145 ευρώ.Ποιός χαζός θα το έπαιρνε από εδώ, εσείς κύριε Καλφάκη σαν απλός μοντελιστής θα το παίρνατε από εδώ, μάλλον όχι.Μόνο κάποιος που δεν ξέρει ,αλλά ο υποψιασμένος μοντελάκιας θα το πάρει από εκεί που κάνει καλό στην τσέπη του.Αλλο παράδειγμα.A-10 THUNTERBOLT II της TRUMPETER  στην 1/32 τιμή 72.99 δολλάρια +35.09 τα μεταφορικά =108.08 δολλάρια που μεταφράζεται σε 92 ευρώ τι στιγμή που ο εδώ αντιπρόσωπος το έχει γύρω στα 130 ευρώ διαφορά 32 ευρώ.Για αυτό λοιπόν το καλύτερο είναι να σταματήσουμε εδώ την συζήτηση γιατί δεν βγάζει πουθενά ο καθένας θα υπερασπίζεται με πάθος τις απόψεις του όσο σωστές ή λάθος είναι και να πάψουμε να διυλήζουμε τον κώνωπα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 07:38:03 μμ »
Μιας και παίζουμε τις τελευταίες δύο ημέρες σε δύο ταμπλώ, τα κάνουμε ένα για να διευκολυνθούμε όλοι... :arrow:

Να προσθέσω ότι τα μηνύματα μπήκαν με βάση την ημερομηνία δημοσίευσής τους...

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 08:16:16 μμ »
Έκανα προχτές μια παραγγελία στο JadarHobby Shop στην Πολωνία.
Τα προϊόντα που με ενδιέφεραν δυστυχώς δεν εισάγονται στην Ελλάδα (Alpine miniatures & Kora models). Λόγο κάποιας ειδικής κατηγοριοποίησης που έχουν στα ρητινένια αξεσουάρ και φιγούρες από τα πλαστικά και ενώ είναι το ίδιο μαγαζί αναγκάστηκα να κάνω διπλό checkout πληρώνοντας δυο φορές ταχυδρομικά!
Το mail που μου ήρθε πριν λίγο αυτούσιο:

Dear Sir,

19.12.2006 we sent to you ordered items.
We send back on your account difference in P&P costs : 26.60 PLN.

Best regards

Darek Szenfeld

JadarHobby Shop Poland

Για όσους δεν κατάλαβαν μου έστειλαν την διπλή χρέωση (από δική τους λακαμια) πίσω στο λογαριασμό μου.........Και ερωτώ
Ποιο εμπορικό κατάστημα (όχι απαραίτητα μοντελιστικό) στην Ελλάδα θα το έκανε αυτό????????????

Και επειδή δεν θέλω να είμαι μόνο αρνητικός απέναντι στα ντόπια καταστήματα αναφέρω ότι ειδικά στο κατάστημα του Κου. Καλφάκη υπάρχουν άνθρωποι συνεννοήσιμοι (ελπίζω όχι λόγο της μακράς μας γνωριμίας) που είναι διατεθειμένοι έστω και με λίγη καθυστέρηση να φέρουν καλούδια που ούτε φανταζόμασταν κάποτε!

ʼρα η "αλήθεια" είναι κάπου στη μέση!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #123 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 08:49:46 μμ »
Μιας και παίζουμε τις τελευταίες δύο ημέρες σε δύο ταμπλώ, τα κάνουμε ένα για να διευκολυνθούμε όλοι... :arrow:
Να προσθέσω ότι τα μηνύματα μπήκαν με βάση την ημερομηνία δημοσίευσής τους...
(μιμούμενος της παλιά ατάκα του Χάρυ Κλυν)

..θέλω να ξέρω ποιος .... πειράζει τους τίτλους των θεμάτων.
πλάκα κάνω αλλά κάποιος που δεν ξέρει την αρχή, απορεί για τα διάφορα και διαφορετικά λεγόμενα, τη σχέση τους με το (νέο) θέμα, τις προθέσεις του πρώτου γράφοντα κλπ. κλπ.
F-16 ξεκίνησε, φιλοσοφία κατέληξε.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 08:51:35 μμ »

Εχει ανοίξει χωρίς νόημα πιστέυω μια αντιπαράθεση τιμών και λέξεων ανάμεσα στους φίλους και συναδέλφους μοντελιστές με τον κύριο Καλφάκη ,ουσιαστικά την αρχή την έκανε ο κύριος Καλφάκης  κατακρίνοντας τον συνάδελφο EAGLE γιατί ψώνισε μοντέλλο της ΤΑΜΙΥΑ από το εξωτερικό.Δεν βλέπω τίποτα κατακριτέο σε αυτό γιατί ο άνθρωπος ήθελε ένα μοντέλλο και το ήθελε φθηνό και σε λογικό χρόνο στα χέρια του ,πουθενά δεν λέει ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ να αγοράζουμε αποκλειστικά και μόνο στο μαγαζί του Καλφάκη , ή οποιουδήποτε άλλου αντιπροσώπου.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε και η σημερινή τεχνολογία και ευημερία μου δίνει την ευκαιρία να αγοράσω από όπου θέλω όσα μοντέλλα θέλω και φτηνότερα. και δεν πρόκειται να μου το αλλάξουν αυτό όσο και να κοπανιούνται εδώ οι κ.κ.αντιπρόσωποι των μοντελλιστικών μαγαζιών και ειδών.Δεν με απασχολούν αν πληρώνουν ΦΠΑ τελωνεία κτλ ,γιατί όλοι μας πληρώνουμε τους φόρους με το παραπάνω μάλιστα και δεν είναι μόνο αυτοί που πληρώνουν.Αν ήταν από τη μεριά μας σαν απλός μοντελιστής - αγοραστής ο  οποιοσδήποτε καταστηματάρχης τι θα έλεγε να ψωνίζουμε από τον ακριβώτερο δεν νομίζω να το έλεγε.Την σήμερον ημέρα ισχύει η προσφορά - ζήτηση είσαι φτηνός παίρνω από σένα δεν είσαι παίρνω από τον άλλον και κανείς δεν πρόκειται να μας το αλλάξει αυτό ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και την τσέπη του, έτσι και εγώ αυτό κοιτάζω τι μου προσφέρει ο καθένας και ασχέτως το τι θα πεί ή γράψει ο κάθε μαγαζάτορας.Και φέρνω ένα παράδειγμα. Γιατί να αγοράσω από εδώ το F-15 BUNKER BUSTER ΣΤΗΝ 1/32 που έχει 145 ευρώ και να μην το πάρω από έξω που έχει μόνο 99 ευρώ διαφορά 45 ευρώ και αναλυτικά οι τιμές 95.99 + 35.09 μεταφορικά =131.08 δολλάρια που είναι όπως είπα 145 ευρώ.Ποιός χαζός θα το έπαιρνε από εδώ, εσείς κύριε Καλφάκη σαν απλός μοντελιστής θα το παίρνατε από εδώ, μάλλον όχι.Μόνο κάποιος που δεν ξέρει ,αλλά ο υποψιασμένος μοντελάκιας θα το πάρει από εκεί που κάνει καλό στην τσέπη του.Αλλο παράδειγμα.A-10 THUNTERBOLT II της TRUMPETER  στην 1/32 τιμή 72.99 δολλάρια +35.09 τα μεταφορικά =108.08 δολλάρια που μεταφράζεται σε 92 ευρώ τι στιγμή που ο εδώ αντιπρόσωπος το έχει γύρω στα 130 ευρώ διαφορά 32 ευρώ.Για αυτό λοιπόν το καλύτερο είναι να σταματήσουμε εδώ την συζήτηση γιατί δεν βγάζει πουθενά ο καθένας θα υπερασπίζεται με πάθος τις απόψεις του όσο σωστές ή λάθος είναι και να πάψουμε να διυλήζουμε τον κώνωπα.

ωραια ολα αυτα αλλα το συμπερασμα ποιο είναι :?:
οποιος αγοραζει φτηνα και δεν πληρωνει τελωνειο, με απλες λεξεις κλεβει το κράτος
ο καθενας κανει τις επιλογες του.
καλα Χριστουγεννα everybody  :lol: :lol: :lol:
the devil lies in the details

Tags: