Αποστολέας Θέμα: H μοντελιστικη αγορά στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 26451 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Ο μοντελισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 19, 2006, 11:32:43 μμ »
επανέρχομαι στο αρχικό θέμα:
τελικά το F-16 1/48 της Tamiya κυκλοφόρησε?
εάν όχι πότε αναμένεται?
ποίου Block θα είναι?
πότε θα έρθει Ελλάδα και πόσο το υπολογίζουμε να κάνει?
υπάρχουν pre-production shots για να χαζέψουμε?
θα γίνεται Ελληνικό?
Τι σήματα θα δίνει (Ελληνικά μήπως ?)
Και τι όπλα, γιατί και αυτό μετράει.

Τους παραπάνω καυγάδες να πω την αλήθεια τους βαρέθηκα.
Ωραίο το e-shopping, δε λέω και το κάνω κι εγώ κάποιες φορές, ιδίως όταν είναι συμφέρον (συνήθως) αλλά,
από τα 500 μέλη του club πόσα το προτιμούν ή το κάνουν συστηματικά?
πιστεύω λίγοι και οι υπόλοιποι ζουν και αντιμετωπίζουν την Ελληνική πραγματικότητα.

και ξαναγυρνάω στον καυγά και στην πρόταση που αναφέρθηκε παραπάνω:
ζητάτε από τον κύριο Καλφάκη να κάνει "προσφορές" στα μέλη, όταν κάποια μέλη στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει "κάπως" τις παρεμβάσεις του.
Πιστεύω πως αν τη συγκεκριμένη πρόταση την έκανε επίσημα η διαχείριση και διασφάλιζε την κόσμια και πολιτισμένη συμπεριφορά όλων, το αποτέλεσμαι θα ήταν σε συμφέρον όλων μας : και των μελών που θα επωφεληθούν της όποιας έκπτωσης και θα γλιτώσουν το μπελά του e-shopping του εμπόρου που θα κερδίσει νέους πελάτες ή κύκλο πελατών.

κλείνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι παρόλο που γνωρίζω τον κύριο Καλφάκη αρκετά έτη και μιλάμε φιλικά όποτε τύχει, δεν έχω μιλήσει μαζί του εδώ και πάρα πολύ καιρό και το παραπάνω είναι 100% δική μου πρωτοβουλία χωρίς να γνωρίζω την πρόθεση του.
επίσης μπορεί το ίδιο να γίνει και με τους άλλους εισαγωγείς.

Σ.Σ.

(πατάω "Αποστολή" και ο θεός βοηθός)

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 19, 2006, 11:40:03 μμ »
Εγώ το κάνω συστηματικά αν πρόκειται για κιτ...
Κοίτα εδώ για το F-16C...http://www.hlj.com/product/TAM61098

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 01:08:40 πμ »
Ήδη όπως ξέρεις Σταύρο έχουμε ξεκινήσει μια είδους "συνεργασία" με το GeHobbies η οποία βαίνει ομαλότατα, διότι πάνω απ'όλα ο καταστηματάρχης είναι συζητήσιμος και ανθρώπινος. Κάτι παρόμοιο προσπαθήσαμε να κάνουμε με το Plastimodellismo, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ο Λαρόζας επιθυμεί μια διεύρυνση της προσφοράς του. Κανένας από εμάς δεν κυνήγησε ούτε τον κο Καλφάκη ούτε οποιονδήποτε θα επιθυμούσε μια συνεργασία σε μορφή προσφορών, γιατί άλλωστε να κάνουμε κάτι τέτοιο!? Έαν όμως ο μόνος λόγος για να ποστάρει ένας καταστηματάρχης είναι για να θίξει κάποιο μέλος επειδή θέλησε να επισυμάνει κάποια καλή τιμή σε κατάστημα εξωτερικού, τότε μάλλον διάλεξε λάθος τρόπο...

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και προσφορές και οτιδήποτε άλλο επιθυμούν οι πατριώτες μας! Αυτό θέλουμε, απλά δεν το βλέπουμε... μήπως πρέπει να τους κυνηγήσουμε έναν έναν, ή μήπως θέλουν να ανοίξουμε εμείς τα μάτια τους γι'αυτούς?? Ο έλληνας μοντελιστής θέλει να έχει κοντά του, ένα ενημερωμένο, συνεργάσιμο, με καλές τιμές και πλούσιο σε στοκ κατάστημα, έαν δεν το βρει θα ψάξει αλλού, δεν πιστεύετε πως αυτός είναι λόγος αφύπνισης (για εσάς τους καταστηματάρχες μιλάω)?!

Εγώ προσωπικά πάντως δεν το έχω και σε πολύ εαν βρω μια πολύ καλή τιμή ενός μοντέλου στο εξωτερικό να το πάρω. Τίποτε μέχρι στιγμής δεν έχει πάει στραβά, και τα μοντέλα έρχονται σε άριστη κατάσταση. Βέβαια θα άλλαζα γνώμη έαν με ΛΙΓΑ περισσότερα υπήρχαν στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων. Και τι είναι αυτό το πράγμα με την παντελή έλλειψη βελτιωτικών, τι είμαστε, πρωτόγονοι? Ή μήπως ξαφνικά βγήκε το συμπέρασμα πως δεν χρειαζόμαστε βελτιωτικά διότι "τα περιέχουν όλα πλέον τα καινούργια κιτ"? ΈΛΕΟΣ?!

Το ξαναλέω, έχουμε όλη τη διάθεση, όλες τις καλές προθέσεις, απλά δεν βλέπουμε κινήσεις στον ορίζοντα...
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 01:13:48 πμ »
Πιστεύω ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε τις τιμές των κιτ των Tamigawa στην Ελλάδα με αυτές που ισχύουν σε Κίνα-Ιαπωνία. Αν τις συγκρίνουμε με τις ισχύουσες σε Ευρωπαϊκή Ένωση (Hannants, Modumi κ.λ.π) και ΗΠΑ (Squadron, Hobbytown, Meteor κ.λ.π.)  θα δούμε ότι οι διαφορές είναι ακαδημαϊκής φύσης και πολλές φορές υπέρ μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το TF-104G 1/48 της Hasegawa (28,5EUR περίπου από ΗΠΑ μαζί με ταχυδρομικά και μετά από έκπτωση στα μέλη του Club και 28,90EUR στην Ελλάδα). Βέβαια μπορούμε όλοι, και εγώ το κάνω, να παραγγέλνουμε από Κίνα-Ιαπωνία-ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τα Ελληνικά Τελωνεία δεν κάνουν σωστά τη δουλεία τους και οι πιθανότητες να μας <<τσιμπήσουν>>  είναι σχετικά μικρές. Επιπλέον κάποια e-shops δίνουν και <<Gift Certificate>>, αλλά δεν γνωρίζω πόσο αποτελεσματικό είναι το κόλπο (το οποίο βέβαια είναι και λίγο παράνομο).

Υ.Γ. Η παραγγελία από το Hobbyeasy  τελικά έφτασε μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση, με ευθύνη των ΕΛΤΑ.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 02:13:06 πμ »
τελικα οντως οι φτηνες τιμες ερχοντε μονο αν κλεψεις απο το κρατος, φορους δασμους κτλπ
το δικαιο ειναι να κρινεις την ιδια τη νομοθεσια και οχι αυτον που την εφαρμοζει. :wink:
Και εγω εχω προσπαθισει να το κανω, προσπαθησα να κλεψω εις γνωσην μου αλλα δεν κατηγορησα κανεναν,
τελος η αποψη του Σταυρου με καλυπτει, ειναι η πλεον δικαιοτερη και αντικειμενικοτερη
 :D
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 02:56:04 πμ »
Εγώ το παράγειλα πριν από μια εβδομάδα από hobbyeasy μόνο 20ευρώ! Το Γενάρη θα κυκλοφορήσει...

γιατί λες μόνον 20,30 ευρώ και δεν λες και τα ταχυδρομικά και το ΦΠΑ που θα φέρουν το τελικό κόστος στα 35 ευρώ ?
Ελπίζω ο Κινέζος να μην κρύψει τη πραγματική αξία, γιατί το "...να υπερασπίζομαι πίστην και αφοσίωσιν μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου τας Σημαίας..." δεν συμβιβάζεται με φοροδιαφυγή του ΦΠΑ και των δασμών !

Το πόσο ΦΠΑ πληρώνω κύριε Καλφάκη αυτό το ξέρω μόνο εγώ! Το πόσα μας κλέβει το ελληνικό κράτος είναι ένα άλλο θέμα και δεν είναι του παρόντος. Τα ταχυδρομικά είναι μόνο 5 ευρώ και έτσι η τελική τιμή θα φθάσει στα 25.

Λυπάμαι που διαπιστώνω αυτήν την απαράδεκτη ειρωνεία εις βάρος μου και μάλιστα ειρωνεία χρησιμοποιώντας κομμάτι του Ιερού Ελληνικού Όρκου.

Παρακαλώ να ανακαλέσεται...

διάβασε πιο προσεκτικά την σύνταξη των λέξεών μου και εάν το εξέλαβες προσωπικά είναι δική σου επιλογή.
Εγώ μιλώ απρόσωπα και βρίσκω νόημα στο «διακριτικό».

Ξέρω όμως πάρα πολύ καλά το τι παίζεται με τις ταχυδρομικές παραγγελίες και ας μην κρυβόμαστε.
Ας γίνεται ότι γίνεται χωρίς διατυμπανισμούς, όχι όμως να γίνεται και προπαγάνδα υπέρ του Κινέζου και να προβάλεις και την τιμή του χωρίς ΦΠΑ και ταχυδρομικά  !
Με βγάζεις δηλαδή εμένα σκάρτο επειδή στη τιμή μου έχω μέσα και το ΦΠΑ ?.
Αυτό με εξοργίζει φίλε μου, γιατί εγώ «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος» κάθε μήνα το καταθέτω το ΦΠΑ , και είναι και αυτό ένα είδος υπεράσπισης της σημαίας μας.
Δεν είναι το ΦΠΑ μου, δεν είναι το ΦΠΑ σου, δεν είναι το ΦΠΑ του, είναι το ΦΠΑ της Ελλάδας.

Το να προβάλλονται τιμές χωρίς ΦΠΑ και ταχυδρομικά, είναι παραπλάνηση και ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

Και κάτι άλλο. Δεν μας κλέβει το κράτος αλλά οι κρατούντες. Σαν Πολίτες ας εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας με άλλους τρόπους, χωρίς να κοιμίζουμε τα αντανακλαστικά μας και χωρίς να κάνουμε μάγκες τους Κινέζους.
ʼλλωστε μήπως ο Κινέζος θα σου φτιάξει το Ελληνικό F-16 ή θα μαζέψει τα σκουπίδια από την Αθήνα μας ?  
Πολύ μου νοιάστηκε !!
Ας ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ σαν τους Ιερολοχίτες

Και κάτι ακόμη. Ας μας πεί ένας από τους φίλους που έρχονται στο κατάστημά μου, εάν ποτέ τους κάναμε κουβέντα, ή  παραπονέθηκα ποτέ που αγοράζουν από έξω. Είναι δικαιωμά τους και δεν μας πέφτει λόγος.
Οταν όμως τίθενται οι τιμές σου σε σύγκριση με τον Κινέζο, δεν μπορώ ..... ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ γιατι ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ  !
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 03:59:16 πμ »
         Ειστε άνθρωπος του εμπορίου και εσείς αγαπητέ κύριε Καλφάκη και μάλιστα όχι χθεσινός.Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κινέζος τρώει τη σάρκα του παγκόσμιου εμπορίου και το πρόβλημα σαφώς δεν είναι τα δύο τρια μοντέλα που πιθανώς (κακώς)θα έρθουν αδασμολόγητα σε μεμονομένους μοντελιστές.
         Δεν είμαι άξιος να σας κάνω μάθημα.Ούτε το επιθυμώ άλλωστε.Όμως η αγορά αλλάζει και φυσικά και η μοντελιστική αγορά.
Ιnternet,ebay πληθώρα καταστημάτων.Ακόμα κι εμείς αλλάξαμε.Ήμασταν παιδιά όταν ψωνίζαμε esci από το μαγαζάκι της στοάς και τώρα έχουμε δικά μας παιδιά.ʼλλαξαν οι ζωές μας και οι μοντελιστικές μας απαιτήσεις.
         Εσείς τί αλλάξατε?Μετα τη μεταφορά σας στο νέο κατάστημα τί.Ούτε κάν η διαρύθμιση και η χωροταξία των μοντέλων.Επισκέπτομαι το κατάστημά σας,όχι τακτικά λόγω υποχρεώσεων και αισθάνομαι ότι τίποτα δεν άλλαξε από την προηγούμενη φορά.
         Θεωρώ ότι είστε ο leader της Ελληνικής αγοράς.Αν δεν τολμήσετε εσείς οι άλλοι δεν πρόκειτε.Μη βλέπετε εχθρούς στο πρόσωπό μας.Γίνετε εξωστρεφής.Στο forum αυτό γίνονται προσπάθειες ομαδικών αγορών.Αν το παρακολουθείτε σίγουρα θα είστε ενήμερος.Γιατί ποτέ δεν κάνατε μια προσφορά?Λέτε να θέλουμε να ψωνίζουμε από το εξωτερικό? Απλά θέλουμε συγκεκριμένα πράγματα σε λίγο καλύτερες τιμές.
         Απαντάτε σε μηνύματα πού θεωρείτε ότι θήγουν εσάς ή τα προιόντα σας και καλά κάνετε.Υπερασπίζεστε την προσωπική και εμπορική σας τιμή.Και εγώ το ίδιο θα έκανα.Ανοίξτε όμως και εσείς ένα θέμα.Ρωτήστε τι ζητάμε?Θα πάρετε απαντήσεις τις οποίες θα κρίνετε και θα αποφασίσετε το καλύτερο.
         Κανείς μας δεν έχει λόγους να αγοράζει από το Βλαδιβοστόκ ή το Τέξας.Όλοι προτιμάμε να ανοίγουμε το κουτί,να βλέπουμε,να μυρίζουμε,να κρίνουμε.Και αυτά γίνονται μόνο στον τόπο μας(και με πληρωμένο το φπα)

Νίκος Αντωνόπουλος 

Η κουβέντα λοιπόν άναψε !
Ίσως απαντώ και σε εσάς ίσως και σε κάποιον άλλο που θέτει αυτό το θέμα.
Το site αυτό είναι πράγματι μοντελιστικό και μου αρέσει πολύ που υπάρχει, γιατί αν μη τι άλλο είμαι και εγώ μοντελιστής και από το 1961, (εάν δεν το γνωρίζετε). 
Η τέτοιου είδους όμως συζήτηση περί τιμών, οι συγκρίσεις και το θάψιμο των Ελληνικών καταστημάτων ξεφεύγει όμως από το μοντελιστικό θέμα.
Εάν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα, με site και με forums, είναι γιατί όλα ξεκίνησαν με πάθος από αυτό το «μαγαζάκι της στοάς» που λέτε και που δεν σταμάτησε να προσφέρει συνέχεια και συνέχεια περισσότερα μοντελιστικά προϊόντα από ότι θα συνέφερε οικονομικά σε αυτήν την χώρα.
Τρέλα ? μοντελιστικό πάθος ? ποιος ξέρει.
Μιλάτε για παλαιές εποχές και τιμές ακριβές υπονοώντας εκμετάλλευση τιμών  : μήπως τότε που οι εισαγωγικοί δασμοί ήταν 120% ?   Μην συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές είναι άδικο.
Εάν διερωτάστε γιατί μπαίνω εγώ ο «έμπορος» στην κουβέντα των ερασιτεχνών, είναι γιατί βλέπω μια αδικία που πρέπει να ξεκαθαρίσει. Οι τιμές μου είναι καλές και τις θεωρώ μάλιστα και πολύ φιλότιμες, μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα των 1000 μοντελιστών. Για κάνετε σύγκριση τιμών με την Γερμανία των 100.000 χιλιάδων.
Βρέθηκα εδώ γιατί βλέπω να αδικούμαι και όχι για να διαφημιστώ από αυτό το Forum, κάνοντας κατάχρηση της φιλοξενίας του και του κόπου κάποιων που το φτιάξανε. 

Ξέρων να διαφημίζομαι με τα δικά μου μέσα και στηρίζομαι στις δυνάμεις μου. Δεν εκμεταλλεύομαι κανένα και κανένα δεν πιάνω γλείψιμο.   

Το θέμα των ειδικών τιμών για τα μέλη σας:  δεν μπορώ να κάνω διάκριση τιμών σε κανέναν. Οι τιμές και οι εκπτώσεις που γίνονται στα καταστήματα μας είναι οι ίδιες για όλους. Οι ίδιες και για το πιτσιρίκο των 8 ετών που φτιάχνει (δυστυχώς) 2 μοντέλα τον χρόνο και για τον συλλέκτη.
Εκείνο όμως που μπορεί να γίνει, είναι projects. Συγκεκριμένη πρόταση για συγκεκριμένο προϊόν, και ειδική τιμή σε συνάρτηση με την ποσότητα. (πχ ομαδική αγορά Αερογράφων).
Όποιος έχει την αρμοδιότητα ας επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν βρίσκω καλό να κάνω το forum αυτό βιτρίνα προσφορών μου.

Στέκομαι στο «Ούτε καν η διαρρύθμιση και η χωροταξία των μοντέλων .... ». Θα προβάλω δεικτικά το σχόλιό σας στον Νίκο και τον Χρίστο, να δω τι θα μου πούνε. Μάλλον το φαντάζομαι: «2000 κιτ πλαστικών μοντέλων, 750 αποχρώσεις χρωμάτων, 300 χαλκομανίες, 250 εργαλεία χειρός, 350 είδη σκηνικών, 100 είδη πινέλων, 30 τύποι αερογράφων κλπ.κλπ  .....σε 98 τμ. καταστήματος και 150 μέτρων ραφιών. Από που να τα βγάλω και που να τα γυροφέρω ? ». ... και θα έχουν δίκιο.
Κάτι πρέπει λοιπόν να γίνει από μένα και ευχαριστώ για την κριτική σας !
Κώστας Καλφάκης
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:17:13 πμ »
Συμφωνώ με τον Νίκο και τον EAGLE,έχoυν δίκιο γιατί πλέον οι καταστηματάρχες μας βλέπουν σαν 10εύρω και τόσα χρόνια υπάρχουν γιατί υπάρχουμε εμείς και τους στηρίζουμε αλλά επειδή δεν το εκτιμούν αυτοί  πιστεύω ότι είναι πλέον ώρα να κοιτάξουμε και μακριά από την εδώ αγορά.Και όπως αντιλαμβάνεστε μιλώ για αγορές από το εξωτερικό γιατί είναι πιο φτηνά και με τα μεταφορικά μέσα.Πρέπει με τον ένα η άλλο τρόπο να κοιτάξουμε και εμείς το συμφέρον μας.Και όσο αφορά αν ο κινέζος βάζει τον φ.π.α. η όχι προσωπικά λίγο με απασχολεί γιατί έχει το μοντέλλο την στιγμή που το θέλω και πολύ πιο φτηνά σε σχέση με εδώ και δεν περιμένω κάποιους μήνες να το φέρει ο εκάστοτε αντιπρόσωπος στο Ελλάντα.Και μην μας πούνε ότι είναι τα τελωνεία και ότι άλλο τους κατέβει στο κεφάλι γιατί οι ποσότητες που παίρνουν είναι πολλές και μπορούν άμα θέλουν να τα δίνουν και σε καλύτερες τιμές σε εμάς τους μοντελιστές που τόσα χρόνια τους στηρίζουμε αλλά αυτοί δεν χαμπαριάζουν τίποτα κοιτούν το συμφέρον τους και έτσι και εγώ θα κοιτάξω το δικό μου.Πιστεύω σε λίγο μόνο για χρώματα θα μας είναι χρήσιμοι αλλά και αυτά τα φέρνουν όποτε θυμηθούν.Είμαι λίγο σκληρός στην κριτική μου αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη και να μην χαιδεύουμε τα αφτιά κανενός.

μου αρέσει η σκληρή κριτική. Τα σύκα όμως και η σκάφη σου καθόλου.
Κάπου κάνεις μεγάλη πατάτα.
Πιστεύεις ότι ο μοντελισμός στην χώρα σου είναι χρυσωρυχείο ?
Πες μου σε ποια χώρα είσαι να έρθω και εγώ εκεί !.
Κάποτε, το 1985-1990, μοντέλα είχαν στα ράφια τους τα ΑΒ, ο Μαρινόπουλος, το Jambo.
Ξέρεις γιατί δεν έχουνε σήμερα ?
Γιατί στις τιμές τις σημερινές δεν βρίσκουν αρκετό κέρδος για να ξοδέψουν το ράφι τους και θεωρούν το πλαστικό μοντέλο ξεφτίλα.
Γι' αυτό πουλάνε Play Station και Nitendo. Σου λέει τίποτα αυτό ?
Μη φτύνουμε στο ποτήρι που πίνουμε !
Κώστας Καλφάκης
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 04:31:24 πμ »
Συμφωνώ κι επαυξάνω σε όσα ανέφεραν οι προλαλήσαντες. Όλοι οι κύριοι κύριοι καταστηματάρχες μηδενός εξαιρουμένου, πιστεύω ότι αν θέλουν να λέγονται σωστοί επαγγελματίες πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξουν νοοτροπία και δεύτερον να κοιτάξουν να αναβαθμίσουν πρώτα από όλα τις υπηρεσίες τους και τα μαγαζιά τους. Έχω κι εγώ μεγαλώσει μέσα στα καταστήματά τους και τους έχω "ακουμπήσει" κι εγώ δεν ξέρω τι, αλλά βλέπω δυστυχώς ότι παρότι έχουν μετακομίσει τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει. Δεν στέκομαι μόνο στο πότε φέρνετε τα κιτ στην ελληνική αγορά, ποιά φέρνετε, σε τι τιμές και σε τι ποσότητες. Με έχει κουράσει πια η μιζέρια σας και γι' αυτό κι εγώ έχω στραφεί στο εξωτερικό εδώ και 3 χρόνια. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΣΑΣ? ΟΙ ΡΗΤΙΝΕΣ ΣΑΣ? ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ - ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ? ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΚΑΙ Ο ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΣ Ή ΜΗ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΠΑΛΙΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΙΟ ADVANCED.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

κάτσε βρε φίλε μου,
στην ψωροκώσταινα ζούμε, μην ζητάς και πράγματα που δεν σηκώνει η Ελληνική πραγματικότητα και μάλιστα τα εξειδικευμένα.
Τα Ελληνικά μαγαζιά, εάν είσαι παλαιός θα το θυμάσαι, έφεραν με πολύ φιλότιμο βελτιωτικά πριν χρόνια. Έβγαλαν όμως τεράστια ζημία και μερικά μάλιστα πτώχευσαν.  Με τι φόντα απαιτείς λοιπόν κάτι ανέφικτο ?.
Αγαπάμε τα αεροπλάνα, αλλά ας είμαστε και λίγο προσγειωμένοι !
Αντε έβγαλε ένας το φτιάρει, άντε να τους θάψουμε όλους και μαζίκά.
Ξεφύγαμε από το θέμα : οι τιμές του mail order ειίναι στο τελικό κόστος ίδιες με της Ελλάδας, σε ΤΑΜΙΥΑ και HASEGAWA σίγουρα (χωρίς μαΙμουδιές, να εξηγούμαστε).
ΚΚ
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 05:32:22 πμ »
Εγώ το παράγειλα πριν από μια εβδομάδα από hobbyeasy μόνο 20ευρώ! Το Γενάρη θα κυκλοφορήσει...

γιατί λες μόνον 20,30 ευρώ και δεν λες και τα ταχυδρομικά και το ΦΠΑ που θα φέρουν το τελικό κόστος στα 35 ευρώ ?
Ελπίζω ο Κινέζος να μην κρύψει τη πραγματική αξία, γιατί το "...να υπερασπίζομαι πίστην και αφοσίωσιν μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου τας Σημαίας..." δεν συμβιβάζεται με φοροδιαφυγή του ΦΠΑ και των δασμών !

Το πόσο ΦΠΑ πληρώνω κύριε Καλφάκη αυτό το ξέρω μόνο εγώ! Το πόσα μας κλέβει το ελληνικό κράτος είναι ένα άλλο θέμα και δεν είναι του παρόντος. Τα ταχυδρομικά είναι μόνο 5 ευρώ και έτσι η τελική τιμή θα φθάσει στα 25.

Λυπάμαι που διαπιστώνω αυτήν την απαράδεκτη ειρωνεία εις βάρος μου και μάλιστα ειρωνεία χρησιμοποιώντας κομμάτι του Ιερού Ελληνικού Όρκου.

Παρακαλώ να ανακαλέσεται...

Εγώ φίλε Γιάννη Tamiyia και Hassegawa πλέον ψωνίζω μόνο από το εξωτερικό γιατί με συμφέρει πολύ περισσότερο.

Όσο για σας κύριε Καλφάκη, το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι έχετε γίνει μέλος μίας παρέας που τους ενώνει το Hobby τους και όχι ενός club παζαριού μοντέλων.

Παρόλα αυτά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την παρουσία σας  (μια και είστε καταστηματάρχης) στην κοινότητα μας, κάνοντας προσφορές  και όχι προσπαθώντας να  ειρωνευτείτε κάποιον συνάδελφο που θέλει να μας υποδείξει τι μας συμφέρει οικονομικά να αγοράσουμε.....

Λάθος τακτική ακολουθείτε κατά την γνώμη μου.....

Επί προσωπικού λοιπόν.
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει γιατί κάνω την παρέμβασή μου.
Μήπως δεν θέλετε να ακούγεται δημοκρατικός αντίλογος όταν δημοσιοποιούνται άδικα πράγματα ?
Μήπως δεν πρέπει τα μέλη σας να ακούνε αλήθειες ?

Είναι δικαίωμά σας να πιστεύεται «Tamiyia (ΤΑΜΙΥΑ) και Hassegawa (HASEGAWA) πλέον ψωνίζω μόνο από το εξωτερικό γιατί με συμφέρει πολύ περισσότερο».
Είναι πολλοί όμως εκείνοι, που έχουν διαφορετική γνώμη από εσάς και μας επιβραβεύουν καθημερινά, αν μιλάτε αποτελέσματα.

Επιτρέψτε μου να σχολιάζω το ότι «το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι έχετε γίνει μέλος μίας παρέας που τους ενώνει το Hobby τους και όχι ενός club παζαριού μοντέλων».
Τελικά αυτό που λέτε ότι σας ενώνει είναι αυτό ακριβώς που με κατηγορείτε.
Θα σας είμαι χρήσιμος εάν τελικά σας δω σαν «club παζαριού μοντέλων» και στο τέλος μάλιστα με παροτρύνετε να αδράξω την ευκαιρία «κάνοντας προσφορές» στα μέλη σας.

Επειδή είμαι μοντελιστής 45 χρόνια τώρα, επειδή ζω στην Ελλάδα και με ενδιαφέρει για το τι συμβαίνει εδώ, δεν μπορώ να αφήσω την εμπορική μου ιδιότητα να διαχωρίσει τους μοντελιστές σε οργανωμένους και μη και να ευνοήσω τους μεν εις ολιγωρία έναντι των δε.
Το μόνον που μπορεί να γίνει είναι ειδικά projects, στα οποία η δική σας ποσοτική δύναμη θα μπορέσει να ρίξει την τιμή σε κάποιο είδος, το οποίο όμως την ίδια χρονική στιγμή θα είναι στη ίδια χαμηλή τιμή και για όλη την Ελλάδα.
Όλοι οι μοντελιστές είναι για μένα ίσοι, και εάν μπορεί να γίνει κάτι ιδιαίτερο θα γίνει για όλους τους Έλληνες μαζί.
Είναι δεκαετίες τώρα που υποστηρίζω καλές συλλογικές προσπάθειες που διαδίδουν τον μοντελισμό, ξοδεύοντας χρήματα εκεί που κανένας Κινέζος ή Τσέχος δεν ξόδεψε.
Γιατί όχι τώρα και σε θέματα προμηθειών.

Δεν θα με κολάκευε ο όρος έμπορος μοντελισμού, (πείτε το μεγαλομανία) θα μου άρεσε ο όρος Γκουρού του μοντελισμού και εάν με γνωρίζατε από κοντά θα βλέπατε ότι δεν μου αρέσουν ούτε τα φρου-φρού κι' αρώματα αλλά η ουσία των πραγμάτων.
Αυτή είναι η στρατηγική μου και διατηρώ αυτήν την πολυτέλεια για τον εαυτό μου.
ΚΚ
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 06:41:12 πμ »
χωρις να θελω να παρω θεση για τα προαναγραφομενα να πω μονο πως χαιρομαι διοτι ο κ. Καλφακης δε δισταζει να απαντησει σε αρκετες αποριες,θετικο και ντομπρο αν μη τι αλλο.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 08:56:21 πμ »
Στα θέματα που αφορούν την Ελληνική πραγματικότητα, θεωρώ ότι ο κ. Καλφάκης έχει σε γενικές γραμμές δίκιο, άσχετα αν ο τρόπος που τα λέει είναι λίγο απόλυτος και αυτό μπορεί να εκνευρίζει κάποιους. Όσον αφορά τα περίεργα-εξειδικευμένα θέματα αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι η εισαγωγή κατά παραγγελία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τιμές παραπλήσιες του εξωτερικού, χωρίς ο Μοντελιστής να έχει τον άγχος πιστωτικών, ΕΛΤΑ, τελωνείων κ.λ.π. Αυτή την τακτική την έχουν είδη υιοθετήσει κάποια εγχώρια καταστήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα mainstream θέματα είναι σε κάθε περίπτωση οι πιο αποδοτικές επενδύσεις. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρελές πωλήσεις του FW-190 της Eduard, στο site της οποίας μπορείτε να διαβάσετε και το σκεπτικό με το αποφασίστηκε η παραγωγή του. Ακόμα και το πολύ  χαμηλής ποιότητας Bf-109F2 της ICM, έγινε sold out στον  Hannants πολύ γρήγορα, μόνο και μόνο λόγω της δημοφιλίας του θέματος. Τέλος επί προσωπικού, θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Καλφάκη αν θα εισαχθούν στο άμεσο μέλλον τα He-162 και Bf-109E4/7 (όχι το Ε3 το οποίο υπάρχει σε άφθονες ποσότητες) της Tamiya.           
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 10:34:54 πμ »
Συμφωνώ κι επαυξάνω σε όσα ανέφεραν οι προλαλήσαντες. Όλοι οι κύριοι κύριοι καταστηματάρχες μηδενός εξαιρουμένου, πιστεύω ότι αν θέλουν να λέγονται σωστοί επαγγελματίες πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξουν νοοτροπία και δεύτερον να κοιτάξουν να αναβαθμίσουν πρώτα από όλα τις υπηρεσίες τους και τα μαγαζιά τους. Έχω κι εγώ μεγαλώσει μέσα στα καταστήματά τους και τους έχω "ακουμπήσει" κι εγώ δεν ξέρω τι, αλλά βλέπω δυστυχώς ότι παρότι έχουν μετακομίσει τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει. Δεν στέκομαι μόνο στο πότε φέρνετε τα κιτ στην ελληνική αγορά, ποιά φέρνετε, σε τι τιμές και σε τι ποσότητες. Με έχει κουράσει πια η μιζέρια σας και γι' αυτό κι εγώ έχω στραφεί στο εξωτερικό εδώ και 3 χρόνια. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΣΑΣ? ΟΙ ΡΗΤΙΝΕΣ ΣΑΣ? ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ - ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ? ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΚΑΙ Ο ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΣ Ή ΜΗ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΠΑΛΙΟΥΣ" ΚΑΙ ΠΙΟ ADVANCED.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

κάτσε βρε φίλε μου,
στην ψωροκώσταινα ζούμε, μην ζητάς και πράγματα που δεν σηκώνει η Ελληνική πραγματικότητα και μάλιστα τα εξειδικευμένα.
Τα Ελληνικά μαγαζιά, εάν είσαι παλαιός θα το θυμάσαι, έφεραν με πολύ φιλότιμο βελτιωτικά πριν χρόνια. Έβγαλαν όμως τεράστια ζημία και μερικά μάλιστα πτώχευσαν.  Με τι φόντα απαιτείς λοιπόν κάτι ανέφικτο ?.
Αγαπάμε τα αεροπλάνα, αλλά ας είμαστε και λίγο προσγειωμένοι !
Αντε έβγαλε ένας το φτιάρει, άντε να τους θάψουμε όλους και μαζίκά.
Ξεφύγαμε από το θέμα : οι τιμές του mail order ειίναι στο τελικό κόστος ίδιες με της Ελλάδας, σε ΤΑΜΙΥΑ και HASEGAWA σίγουρα (χωρίς μαΙμουδιές, να εξηγούμαστε).
ΚΚ

Αγαπητέ φίλε, (πιστεύω να μου επιτρέπετε να σας αποκαλώ φίλο), κε ΚΑΛΦΑΚΗ,
πρώτα από όλα εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι ασχολείστε και απαντάτε προσωπικά στον καθένα, κάνοντας διάλογο και άρα μαρτυρώντας ότι είστε open minded. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω κάθετα στο περί Ψωροκώσταινας, γιατί ακριβώς αυτή η νοοτροπία μας έχει κάνει να είμαστε ΨΩΡΟ-... Πάμε παρακάτω. Ο ισχυρισμός σας περί μη ζήτησης πιο εξειδικευμένων λύσεων και άρα ζημιάς για εσάς ούτε αυτός ευσταθεί γιατί γνωρίζω τουλάχιστον μια δυο περιπτώσεις μικρών καταστημάτων (παράδειγμα κάποιο στους Αμπελόκηπους - ονόματα δεν αναφέρω) που ακολουθούν αυτό το δρόμο επί χρόνια και δεν έχουν κλείσει ΑΚΟΜΑ παρότι "τρυπούλες" και όχι "καταστηματάρες" όπως αυτά του γνωστού τριγώνου.

Τέλος θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η "επίθεσή" δεν ήταν σε εσάς προσωπικά ή στο δικό σας μόνο κατάστημα αλλά όπως προανέφερα σε όλους τους "μεγάλους" του μοντελισμού συναδέλφου σας.
Και κλείνοντας για να σας το αποδείξω αυτό,έγραψα ότι έγραψα 'εχοντας στο μυαλό μου, την πρόσφατη αγορά των παρακάτω (τα οποία δεν τα διαθέτετε εσείς) : συγκρίνετε ΤΙΜΕΣ λοιπόν mail order από Αμερική πόσο μου στοίχισαν και πόσο εδώ και κάντε τις συγκρίσεις σας....

1) 1:35 Trumpeter SA-2 Guidleline SAM Missile with Loading Cabin #204 47.99$ ΗΤΟΙ περίπου 37 Ευρώ. Τιμή εδώ περίπου 55!!!
2) 1:35 Trumpeter Faun SLT-56 Tank Transporter #203 66,99$ ΗΤΟΙ περίπου 53 Ευρώ. Τιμή εδώ περίπου 83!!!
Βάλτε και 5 δολάρια στο κομμάτι για μεταφορικά (περίπου τόσο έρχεται), και έρχονται στην πόρτα του σπιτιού μου. ΛΟΙΠΟΝ;;;;;; :(

Μετά τιμής και εκτιμήσεως στο πρόσωπό σας
 Nino
(με pm αν θέλετε στη διάθεσή σας και τα υπόλοιπα στοιχεία μου)

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:07:42 πμ »
H αλήθεια βρίσκεται καπου στην μεση. Την άποψη μου για τα αθηναϊκά μοντελιστικά καταστήματα συμπτωματικά την έχω διατυπώσει νωρίτερα σε άλλο θεμα με τίτλο επαγγελματίας - υπόδειγμα.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κο Καλφάκη, αν και ψωνίζω χρόνια, ούτε έχω και κανένα όφελος με αυτά που θελω να πω, αλλά πρέπει να συμφωνήσετε οτι εαν θελεις να είσαι στην Ελλάδα νόμιμος και σωστός έμπορος και να διατηρείς ένα κατάστημα, δεν μπορείς να έχεις τις τιμές τις νοτιανατολικής Ασιας που να μην πω πως εισάγονται και μας ζημιώνουν τελικά και εμάς ως πολίτες εξαιτίας της διαφυγής φόρων. Επισης είναι παράλογο να κατακρίνεις καποιον  καταστηματάρχη συγκρίνοντας τον με e-shop.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:10:41 πμ »
H αλήθεια βρίσκεται καπου στην μεση. Την άποψη μου για τα αθηναϊκά μοντελιστικά καταστήματα συμπτωματικά την έχω διατυπώσει νωρίτερα σε άλλο θεμα με τίτλο επαγγελματίας - υπόδειγμα.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κο Καλφάκη, αν και ψωνίζω χρόνια, ούτε έχω και κανένα όφελος με αυτά που θελω να πω, αλλά πρέπει να συμφωνήσετε οτι εαν θελεις να είσαι στην Ελλάδα νόμιμος και σωστός έμπορος και να διατηρείς ένα κατάστημα, δεν μπορείς να έχεις τις τιμές τις νοτιανατολικής Ασιας που να μην πω πως εισάγονται και μας ζημιώνουν τελικά και εμάς ως πολίτες εξαιτίας της διαφυγής φόρων. Επισης είναι παράλογο να κατακρίνεις καποιον  καταστηματάρχη συγκρίνοντας τον με e-shop.

Συμφωνώ σε όλα απόλυτα μαζί σου, περί Ασίας ούτε λόγος να γίνεται, το συγκεκριμένο όμως με το οποίο κάνω σύγκριση τιμών δεν είναι e-shop.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:14:22 πμ »
Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν e-shops και είναι τελικά ουκ ολίγα σε όλον τον κόσμο δε βλέπω γιατί δε θα πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις :!:
Καταναλωτές είμαστε και είμαστε τελικά αναγκασμένοι να ψάχνουμε πάντα για το φθηνότερο λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που υπάρχει.
Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε τα ελληνικά καταστήματα αλλά θέλουμε και τιμές "καλές" και τα κιτ να έρχονται στην ώρα τους.
Δε ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό βέβαια γιατί δεν είμαι εισαγωγέας ούτε καταστηματάρχης.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:19:03 πμ »
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ακριβώς. Νόμος της προσφοράς και ζήτησης όπου καθοριστικότερος παράγων η τιμή του προϊόντος φίλτατε leo  :mrgreen: :mrgreen:

Sorry φίλε, ντεν έκει, ντεν τσωνίζει!!  8)

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:22:56 πμ »
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ακριβώς. Νόμος της προσφοράς και ζήτησης όπου καθοριστικότερος παράγων η τιμή του προϊόντος φίλτατε leo  :mrgreen: :mrgreen:

Sorry φίλε, ντεν έκει, ντεν τσωνίζει!!  8)

Δε νομίζω ότι λέμε κάτι παράλογο :!:
Το συμφέρον και την τσέπη μας πρέπει να κοιτάξουμε...
Το κάνουμε για όλα τα υπόλοιπα καταναλωτικά αγαθά γιατί να μην το κάνουμε και για το χόμπυ μας :?:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #93 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:30:41 πμ »
Να μην ξεχάσω να αναφέρω και πάλι για τις αντίστοιχες συγκρίσεις.

1/35 Sdkfz 251/20 Ausf D UHU by AFV pre-order 37$ και θα το έχω μέσα στον Ιανουάριο στο σπίτι μου. Να δω πότε θα έρθει κανονικά εδώ και σε τι τιμή :?

Το σπαμάραμε για τα καλά το thread

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #94 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:34:35 πμ »
Να μην ξεχάσω να αναφέρω και πάλι για τις αντίστοιχες συγκρίσεις.

(Image removed from quote.)
1/35 Sdkfz 251/20 Ausf D UHU by AFV pre-order 37$ και θα το έχω μέσα στον Ιανουάριο στο σπίτι μου. Να δω πότε θα έρθει κανονικά εδώ και σε τι τιμή :?

Το σπαμάραμε για τα καλά το thread

Δε νομίζω ποτέ να το δούμε εδώ γιατί ο εδώ αντιπρόσωπος μάλλον θα σταματήσει να φέρνει AFV CLUB γιατί λέει ότι του έρχεται ακριβά :!:
Ουδέν σχόλιον & τα συμπεράσματα δικά μας.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:47:01 πμ »

Επί προσωπικού λοιπόν.
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει γιατί κάνω την παρέμβασή μου.
Μήπως δεν θέλετε να ακούγεται δημοκρατικός αντίλογος όταν δημοσιοποιούνται άδικα πράγματα ?
Μήπως δεν πρέπει τα μέλη σας να ακούνε αλήθειες ?

Είναι δικαίωμά σας να πιστεύεται «Tamiyia (ΤΑΜΙΥΑ) και Hassegawa (HASEGAWA) πλέον ψωνίζω μόνο από το εξωτερικό γιατί με συμφέρει πολύ περισσότερο».
Είναι πολλοί όμως εκείνοι, που έχουν διαφορετική γνώμη από εσάς και μας επιβραβεύουν καθημερινά, αν μιλάτε αποτελέσματα.

Επιτρέψτε μου να σχολιάζω το ότι «το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι έχετε γίνει μέλος μίας παρέας που τους ενώνει το Hobby τους και όχι ενός club παζαριού μοντέλων».
Τελικά αυτό που λέτε ότι σας ενώνει είναι αυτό ακριβώς που με κατηγορείτε.
Θα σας είμαι χρήσιμος εάν τελικά σας δω σαν «club παζαριού μοντέλων» και στο τέλος μάλιστα με παροτρύνετε να αδράξω την ευκαιρία «κάνοντας προσφορές» στα μέλη σας.

Επειδή είμαι μοντελιστής 45 χρόνια τώρα, επειδή ζω στην Ελλάδα και με ενδιαφέρει για το τι συμβαίνει εδώ, δεν μπορώ να αφήσω την εμπορική μου ιδιότητα να διαχωρίσει τους μοντελιστές σε οργανωμένους και μη και να ευνοήσω τους μεν εις ολιγωρία έναντι των δε.
Το μόνον που μπορεί να γίνει είναι ειδικά projects, στα οποία η δική σας ποσοτική δύναμη θα μπορέσει να ρίξει την τιμή σε κάποιο είδος, το οποίο όμως την ίδια χρονική στιγμή θα είναι στη ίδια χαμηλή τιμή και για όλη την Ελλάδα.
Όλοι οι μοντελιστές είναι για μένα ίσοι, και εάν μπορεί να γίνει κάτι ιδιαίτερο θα γίνει για όλους τους Έλληνες μαζί.
Είναι δεκαετίες τώρα που υποστηρίζω καλές συλλογικές προσπάθειες που διαδίδουν τον μοντελισμό, ξοδεύοντας χρήματα εκεί που κανένας Κινέζος ή Τσέχος δεν ξόδεψε.
Γιατί όχι τώρα και σε θέματα προμηθειών.

Δεν θα με κολάκευε ο όρος έμπορος μοντελισμού, (πείτε το μεγαλομανία) θα μου άρεσε ο όρος Γκουρού του μοντελισμού και εάν με γνωρίζατε από κοντά θα βλέπατε ότι δεν μου αρέσουν ούτε τα φρου-φρού κι' αρώματα αλλά η ουσία των πραγμάτων.
Αυτή είναι η στρατηγική μου και διατηρώ αυτήν την πολυτέλεια για τον εαυτό μου.
ΚΚ

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας, το εκτιμώ ιδιαίτερα. Όμως πάντα υπάρχει και ο αντίλογος και είστε υποχρεωμένος να το ακούσετε. Θα ακολουθήσω την μέθοδο σας στις απαντήσεις μου για να σας διευκολύνω.

«Μάλλον δεν έχετε καταλάβει γιατί κάνω την παρέμβασή μου.» --> δεν μπορεί να κατάλαβα μόνο εγώ λάθος από την στιγμή που και άλλοι συνάδελφοι αντέδρασαν στα λεγόμενα σας.

«Μήπως δεν θέλετε να ακούγεται δημοκρατικός αντίλογος όταν δημοσιοποιούνται άδικα πράγματα ?» -> Τα άδικα πράγματα που αναφέρεστε ότι σας θίγουν είναι οι τιμές? Αν ναι τότε μάθετε ότι είμαι και εγώ ένας από αυτούς που έχουν ¨σκάσει¨ αρκετά χρήματα στην Ιπποκράτους και ιδιαίτερα στο κατάστημά σας. Και πλέον επειδή τυχαίνει να συνεχίζω να τα ¨σκαω¨ έχω κάθε δικαίωμα να κάνω κριτική των τιμών και να αγοράζω από το εξωτερικό εφόσον αυτό με συμφέρει. Δεν έχετε λοιπόν κανένα δικαίωμα να μας κατακρίνεται επειδή λέμε τι μας συμφέρει.

«Μήπως δεν πρέπει τα μέλη σας να ακούνε (ΑΚΟΥΝ) αλήθειες ?» --> Τα μέλη του club πρέπει να ακούν αλήθειες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αναφέρουμε τις πιο καλές τιμές που μας συμφέρει να αγοράζουμε είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αυτές είναι οι αλήθειες.

«Είναι πολλοί όμως εκείνοι, που έχουν διαφορετική γνώμη από εσάς και μας επιβραβεύουν καθημερινά, αν μιλάτε (ΓΙΑ ΤΑ - μάλλον θέλετε να πείτε) αποτελέσματα.» --> Ίσως να είμαι και εγώ ένας από αυτούς που σας επιβραβεύουν όπως λετε και μπορώ να σας το αποδείξω έμπρακτα αν δείτε τις δημοσιεύσεις μου μέσα σε αυτήν την κοινότητα που πολλές φορές έχω αναφέρει το κατάστημα σας όταν κάνετε καινούργιες παραλαβές. Αυτό δεν θα μου στερήσει όμως το δικαίωμα να κάνω κριτική. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ όπως αναφέρατε παραπάνω.

«Θα σας είμαι χρήσιμος εάν τελικά σας δω σαν «club παζαριού μοντέλων» και στο τέλος μάλιστα με παροτρύνετε να αδράξω την ευκαιρία «κάνοντας προσφορές» στα μέλη σας.» --> Πράγματι έχετε δίκιο. Αν μας βλέπατε σαν club παζαριού μοντέλων ίσως να σας παροτρύναμε να μας κάνετε και προσφορές. Όμως, αν και δεν είμαι 45 χρόνια στο χώρο όπως είστε εσείς, τα 12 χρόνια που ασχολούμαι με τον μοντελισμό δεν έχω δει ούτε μία προσφορά σας. Εκτός (για να μην σας αδικήσω) όταν θέλετε να απαλλαχτείτε από παλαιότερα kit που ίσως να έχετε σε stock.

Και τελειώνοντας εδώ την παρέμβαση μου, θα πω κάτι τελευταίο. Κύριε Καλφάκη δεν σας ζήτησε κανείς να διαχωρίσετε τους μοντελιστές βάση κάποιον κριτηρίων απλά αυτό που ζητήσαμε εμείς είναι λίγο καλύτερες τιμές (και όχι τιμές μονοπωλίου) και μεγαλύτερη ποικιλία μοντέλων. Έτσι και εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι και εσείς θα έχετέ standard πελάτες που δεν θα ανατρέχουν στα ξένα καταστήματα μοντελισμού. Δεν πιστεύω ότι σας θίξαμε προσωπικά σε αντίθεση με σας που μας ειρωνευτήκατε, απλά σχολιάσαμε τις τιμές για το F-16C blk 50 1/48 Tamiyia.

Ευχαριστώ

Κρουστάλλης Προκόπης
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 11:48:57 πμ »
Συγνώμη, διέκοψα μπηκε ο προϊστάμενος!!
Ο ελληνας καταστηματάρχης μοντελιστικου καταστήματος στηρίζεται στον τζίρο της ελληνικής αγοράς. Το κατάστημα της ευρώπης και της Αμερικής έχει μεγαλύτερο κύκλο εργασιων γιατί απευθυνεται σε μεγαλύτερο κοινό και τοπικά στην πόλη που βρίσκεται και επειδή σε ευρώπη και αμερική η διακίνηση αγαθων ταχυδρομικά είναι ανεπτυγμένη εδώ και δεκαετίες.

Απο κεί και πέρα είναι στην διακριτική ευχέρεια του καταναλωτή να διαλέξει τι είναι καλύτερο για την τσέπη του.
Ειδικά στα die-cast αυτοκίνητα στιν τιμη 2 από την ελλάδα παίρνεις από Ευρώπη 3 με μεταφορικά μεσα.
Και να συγκρίνουμε ταμιγια με ταμιγια και τρουμπετερ με τρουμπετερ. minichamps με minichamps. Και υπόψη : αλλιως φαίνεται κατι στην φωτογραφία και αλλιως το βλέπεις ολοζώντανο μπροστά σου οπότε το κρίνεις διαφορετικά (μεγάλο πλεονέκτημα του ζωντανού καταστήματος)

Ομως Κυριε Καλφακη το παράπονο όλων των ψαγμενων μοντελιστών είναι η ελλειψη στην ελλάδα βελτιωτικών υλικων και εξαρτημάτων που τα βλέπουμε απέξω και ζηλεύουμε και τα περίεργα μοντέλα που δεν είναι ευρείας κατανάλωσης. Γνωρίζω με πραγματικά νούμερα πόσο κοστίζει μία τέτοια εισαγωγή αλλά πιστέψτε με, λειτουργεί σαν κράχτης και πιστεύω οτι είναι ενα μεσο για να αντιμετωπίσετε το mail-order.
Κανενας δεν παραπονιεται για τις τιμές του Γρηγόρη στην Αργυρούπολη που σε καποια κιτ είναι τσουχτερός, γιατί παρέχει βελτιωτικά, εξυπηρετήσεις με παραγγελιες και τελικά αγοράζουμε και απο αυτον.

Δράτομαι της ευκαίριας που δώσατε με την είσοδο σας στο φορουμ να σας προτείνω να δημιουργήσετε wish-list μεσω της ιστοσελίδας σας  και καθε 3 μηνες να εισάγετε όσα μπορείτε από τις εταιρίες που συνεργάζεστε.

Υ.Γ1 το 72άρι F-86D πότε θα το ξαναφέρετε? 3 μηνες το ζητάω...
Υ.Γ2  είμαστε μη κερδσοσκοπικό forum και θεωρώ οτι επειδή είμαι μέλος toυ δεν πρέπει σώνει και καλά να μου κάνουν όλοι έκπτωση. Δεν γράφτηκα μελος του για να κερίζω από προσφορές αλλά να κερδίζω από ενημέρωση και συμπαράσταση

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #97 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 12:11:45 μμ »
αγαπητοί όλοι σας,
προσγειωθήτε και σκεφτήτε.
Οταν κρίνετε ανόμοια πράγματα κάνετε λάθος.
Μέχρι το βράδυ που θα έχω χρόνο να σας απαντήσω, σκεφτείτε και πείτε μου για το γάλα που έχει διπλάσια τιμή στην Ελλάδα από την Ευρώπη, έχετε προβληματιστεί και διαμαρτυρηθεί ποτέ σας !
Αυτοί είναι που σας κλέβουν τα λεφτά σας, συστηματικά και καθημερινά και όχι τα τίμια μοντελιστικά καταστήματα.
Και λεω τίμια καταστήματα αυτά που έχουν τιμές παράλληλες με αυτές της Ευρώπης. Εγώ τον ΗANNANT'S τον κτυπάω στις τιμές και ας έχει αυτός πολλαπλάσιο κύκλο εργασιών από εμένα.
Εάν ήμουν στη Αγγλία θα το είχα διαλύσει με 20-25% χαμηλώτερες τιμές, αλλά είμαι στην Ελλάδα και που είμαστε και είσαστε αριθμητικά πολύ λίγοι. Πάρα πολύ λίγοι, πιστέψτε με. Λόγω δουλειάς έχω πάει σε 35 χώρες και έχω δεί και καλύτερα και χειρότερα.
Εάν αργώ να φέρω κάποια μοντέλα, δεν είναι γιατί κοιμάμε όρθιος, αλλά γιατί γκρουπάρω παραλαβές για να ρίξω τα κοστολόγια και να μπορώ να έχω τις καλές τιμές που λέω. Αυτό φαίνεται άλλωστε σε συγκρίσεις τιμών με προϊόντα που δεν εισάγονται από μένα.
Αν η κατανάλωση των μοντέλων και η Ελληνική αγορά ήταν μεγαλύτερη, θα ήμουν και εγώ ταχύτερος.
Ετσι όπως τρέχουν τα πράγματα, Ισως χάνω κάποιους "τρελαμένους", αλλά δίνω έδαφος στην ανάπτυξη του μοντελισμού και συγρατώ τα επίπεδα τιμών.
Αν τα HASEGAWA και τα ΤΑΜΙΥΑ είχαν υψηλώτςρες τιμές, που είναι το βαρόμετρο της αγοράς, σκεφτήτε σε ποια ύψη θα πέταγαν όλα τα άλλα. π.χ. αν δεν πωλούγαμε τα HUMBROL EUR 1,30 η τιμή τους θα ξεπέρναγε τα EUR 2,20 στα άλλα καταστήματα που δεν είναι αντιπρόσωποί μας.
Αλλο παράδειγμα τα Die-cast, που δεν ασχολούμε εισαγωγικά, στην Ελλάδα παίρνεις 2 και στην Ευρώπη 3.
Φέρνω πάντος μόνον CMC 1/18, και αυτά από μεράκι και έχω τιμές Γερμανίας, παρά τα μεταφορικά και την διαφορά ΦΠΑ.

Είπαμε ίσως πολλά, μπορεί μερικοί και να θίχθηκαν, αλλά όμως τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη για όλους μας μαζί.
Ετσι δεν πρέπει ?

φιλικά
ΚΚ
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #98 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 12:22:43 μμ »
Και μια απλη απορια μου προς τους φιλους καταστηματαρχες,αν ακουνε...
Ποσοι απο εσας εχετε ιστοσελιδα?
Αυτοι που δεν εχετε....ΧΑΣΑΤΕ!
και δεν αξιζει ο κοπος να σας ενημερωσω ΕΓΩ για τον λογο.
ΕΠΡΕΠΕ ηδη να τον ξερετε.
Εσεις που εχετε ομως και που την πληρωνετε την ρημαδα
Για ποιον την φτιαξατε?
-Για εμας
Για ποιον λογο?
ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-
-Για να ξερουμε τι εχετε και ποσο το εχετε.
-Για τυχον προσφορες σας
-για ανακοινωσεις περι παραλλαβων και νεων αφιξεων
-για να τα βλεπουμε πως ειναι σε φωτογραφια και οχι απλα τον τιτλο του κιτ
-Για να ερχεστε στο φορουμ μας και να μας δινετε την διευθυνση οταν ενα απο τα παραπανω αλλαζει(πως το ειπαμε αυτο να δεις....χμμμ...ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ!!?????!!ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ!!?????!!ΠΩΛΗΣΕΙΣ!!?????!!!)

Αρα....

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ???????????

Ολα τα παραπανω δεν βοηθουν εμενα!Για ΕΣΑΣ το κανω και απ'οτι βλεπω μεχρι στιγμης ειμαι ο μονος που κραταει θετικο πνευμα απεναντι σας
(Αντε να δουμε τι θα αλλαξει ρε Φανη!!Διατηρω μια ελπιδα)
Εμενα προς το παρον κυριοι,για σοβαρες αγορες μου με εξυπηρετουν συναδελφοι σας του εξωτερικου που κατεχουν την "τεχνη" του εμποριου!

Και επαναλαμβανομαι
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

πες και κανένα καλό λόγο για το www.kalfakis.gr
ενημερώνετε κάθε μέρα και είχει 250 ΜΒ υλικό, παρά την συμπίεση εικόνων.
Φτιάχνω και το www.tamiya.gr  αλλά έχει ακόμη δουλειά η τελική μορφή, γιατί θα έχει άλλο ήφος.

και μιας και μιλάτε για αερογράφους εδώ, κοιτάτε και το http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/products/BADGER_airbrush_prices.htm
και το
http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/tips/what_airbrush.htm
για να διαβάσετε πράγματα που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, γραμμένα από αυτόν που έδειξε το 1972 για πρώτη φορά στην Ελλάδα τι είναι αερογράφος. Τότε ούτε οι γραφίστες δεν τον ξέρανε.

φιλικά
ΚΚ.
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #99 στις: Δεκεμβρίου 20, 2006, 12:39:53 μμ »
αγαπητέ Προκόπη,

δεν "απλά σχολιάσαμε τις τιμές για το F-16C blk 50 1/48 Tamiyia."
έκανες, ίσως άθελά σου, σαφή προαπαγάνδα για τον Κινέζο, διαφήμισες το κόλπο αποφυγής του ΦΠΑ και ταυτόχρονο έθεψες εμένα που πληρώνω φόρους για να ζούμε όλοι μαζί στο "ελλάντα" που κάποιος άλλος με ειρωνεύτηκε.
Βλέπω μια νοοτροπία περίεργη. Καλύτερα να προβληματιστείτε, γιατί πάρα πολλοί από τα μέλη σας, λογικά σκεπτόμενοι, μου δίνουνε πολύ δίκιο για τις διαμαρτυρίες μου.

Αλήθεια για τον Κινέζο έκανες αυθόρμητο σχόλειο. Για τις προσφορές που έχω διαρκώς στο κατάστημά μου, έγραψες ποτέ ?  Τον Κινέζο θεό και τον Ελληνα για φτήσιμο.
Συμβαίνει αυτό στη ράτσα μας.

Μπράβο για τον ΟΛΥΜΠΟ 1/48 και 1/72, για το PZL-24, για τον αγώνα τέλος πάντων που έγινε για να φτιαχτούνε δεν άκουσα από εσένα. Μάλλον λες επιδεικτικά ότι δήθεν μου τα "σκάς" χωρίς να αναλογίζεσαι ότι ίσως μπορεί να "έσκασες" λιγότερα από αυτό που έλαβες, ή τουλάχιστον σκέψου ότι αυτή η έκφρασή σου αν μη τι άλλο είναι πολύ μόρτικη.

συγνώμη αλλά αυτό καταλαβαίνω.
STARFIGHTER

Tags: