Ειστε άνθρωπος του εμπορίου και εσείς αγαπητέ κύριε Καλφάκη και μάλιστα όχι χθεσινός.Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κινέζος τρώει τη σάρκα του παγκόσμιου εμπορίου και το πρόβλημα σαφώς δεν είναι τα δύο τρια μοντέλα που πιθανώς (κακώς)θα έρθουν αδασμολόγητα σε μεμονομένους μοντελιστές.
Δεν είμαι άξιος να σας κάνω μάθημα.Ούτε το επιθυμώ άλλωστε.Όμως η αγορά αλλάζει και φυσικά και η μοντελιστική αγορά.
Ιnternet,ebay πληθώρα καταστημάτων.Ακόμα κι εμείς αλλάξαμε.Ήμασταν παιδιά όταν ψωνίζαμε esci από το μαγαζάκι της στοάς και τώρα έχουμε δικά μας παιδιά.ʼλλαξαν οι ζωές μας και οι μοντελιστικές μας απαιτήσεις.
Εσείς τί αλλάξατε?Μετα τη μεταφορά σας στο νέο κατάστημα τί.Ούτε κάν η διαρύθμιση και η χωροταξία των μοντέλων.Επισκέπτομαι το κατάστημά σας,όχι τακτικά λόγω υποχρεώσεων και αισθάνομαι ότι τίποτα δεν άλλαξε από την προηγούμενη φορά.
Θεωρώ ότι είστε ο leader της Ελληνικής αγοράς.Αν δεν τολμήσετε εσείς οι άλλοι δεν πρόκειτε.Μη βλέπετε εχθρούς στο πρόσωπό μας.Γίνετε εξωστρεφής.Στο forum αυτό γίνονται προσπάθειες ομαδικών αγορών.Αν το παρακολουθείτε σίγουρα θα είστε ενήμερος.Γιατί ποτέ δεν κάνατε μια προσφορά?Λέτε να θέλουμε να ψωνίζουμε από το εξωτερικό? Απλά θέλουμε συγκεκριμένα πράγματα σε λίγο καλύτερες τιμές.
Απαντάτε σε μηνύματα πού θεωρείτε ότι θήγουν εσάς ή τα προιόντα σας και καλά κάνετε.Υπερασπίζεστε την προσωπική και εμπορική σας τιμή.Και εγώ το ίδιο θα έκανα.Ανοίξτε όμως και εσείς ένα θέμα.Ρωτήστε τι ζητάμε?Θα πάρετε απαντήσεις τις οποίες θα κρίνετε και θα αποφασίσετε το καλύτερο.
Κανείς μας δεν έχει λόγους να αγοράζει από το Βλαδιβοστόκ ή το Τέξας.Όλοι προτιμάμε να ανοίγουμε το κουτί,να βλέπουμε,να μυρίζουμε,να κρίνουμε.Και αυτά γίνονται μόνο στον τόπο μας(και με πληρωμένο το φπα)
Νίκος Αντωνόπουλος
Η κουβέντα λοιπόν άναψε !
Ίσως απαντώ και σε εσάς ίσως και σε κάποιον άλλο που θέτει αυτό το θέμα.
Το site αυτό είναι πράγματι μοντελιστικό και μου αρέσει πολύ που υπάρχει, γιατί αν μη τι άλλο είμαι και εγώ μοντελιστής και από το 1961, (εάν δεν το γνωρίζετε).
Η τέτοιου είδους όμως συζήτηση περί τιμών, οι συγκρίσεις και το θάψιμο των Ελληνικών καταστημάτων ξεφεύγει όμως από το μοντελιστικό θέμα.
Εάν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα, με site και με forums, είναι γιατί όλα ξεκίνησαν με πάθος από αυτό το «μαγαζάκι της στοάς» που λέτε και που δεν σταμάτησε να προσφέρει συνέχεια και συνέχεια περισσότερα μοντελιστικά προϊόντα από ότι θα συνέφερε οικονομικά σε αυτήν την χώρα.
Τρέλα ? μοντελιστικό πάθος ? ποιος ξέρει.
Μιλάτε για παλαιές εποχές και τιμές ακριβές υπονοώντας εκμετάλλευση τιμών : μήπως τότε που οι εισαγωγικοί δασμοί ήταν 120% ? Μην συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές είναι άδικο.
Εάν διερωτάστε γιατί μπαίνω εγώ ο «έμπορος» στην κουβέντα των ερασιτεχνών, είναι γιατί βλέπω μια αδικία που πρέπει να ξεκαθαρίσει. Οι τιμές μου είναι καλές και τις θεωρώ μάλιστα και πολύ φιλότιμες, μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα των 1000 μοντελιστών. Για κάνετε σύγκριση τιμών με την Γερμανία των 100.000 χιλιάδων.
Βρέθηκα εδώ γιατί βλέπω να αδικούμαι και όχι για να διαφημιστώ από αυτό το Forum, κάνοντας κατάχρηση της φιλοξενίας του και του κόπου κάποιων που το φτιάξανε.
Ξέρων να διαφημίζομαι με τα δικά μου μέσα και στηρίζομαι στις δυνάμεις μου. Δεν εκμεταλλεύομαι κανένα και κανένα δεν πιάνω γλείψιμο.
Το θέμα των ειδικών τιμών για τα μέλη σας: δεν μπορώ να κάνω διάκριση τιμών σε κανέναν. Οι τιμές και οι εκπτώσεις που γίνονται στα καταστήματα μας είναι οι ίδιες για όλους. Οι ίδιες και για το πιτσιρίκο των 8 ετών που φτιάχνει (δυστυχώς) 2 μοντέλα τον χρόνο και για τον συλλέκτη.
Εκείνο όμως που μπορεί να γίνει, είναι projects. Συγκεκριμένη πρόταση για συγκεκριμένο προϊόν, και ειδική τιμή σε συνάρτηση με την ποσότητα. (πχ ομαδική αγορά Αερογράφων).
Όποιος έχει την αρμοδιότητα ας επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν βρίσκω καλό να κάνω το forum αυτό βιτρίνα προσφορών μου.
Στέκομαι στο «Ούτε καν η διαρρύθμιση και η χωροταξία των μοντέλων .... ». Θα προβάλω δεικτικά το σχόλιό σας στον Νίκο και τον Χρίστο, να δω τι θα μου πούνε. Μάλλον το φαντάζομαι: «2000 κιτ πλαστικών μοντέλων, 750 αποχρώσεις χρωμάτων, 300 χαλκομανίες, 250 εργαλεία χειρός, 350 είδη σκηνικών, 100 είδη πινέλων, 30 τύποι αερογράφων κλπ.κλπ .....σε 98 τμ. καταστήματος και 150 μέτρων ραφιών. Από που να τα βγάλω και που να τα γυροφέρω ? ». ... και θα έχουν δίκιο.
Κάτι πρέπει λοιπόν να γίνει από μένα και ευχαριστώ για την κριτική σας !
Κώστας Καλφάκης