Αποστολέας Θέμα: Mιά Λίλυ σε μπελάδες  (Αναγνώστηκε 50590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες
« Απάντηση #425 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 08:54:09 πμ »
Πάσο Συμεών,  ζητώ συγνώμη για το κατίνιασμα μου :oops: απλά ήταν μια στενοχώρια που -κ λόγω ηλικίας  :(-δεν μπόρεσα να συγκρατήσω.Αυτό ήταν μου πέρασε, καλη συνέχεια σε όλους μας! :D
 ::keep_mod::
Spoiler (hover to show)

Παναγιώτη, νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά γράφω σε δικό σου θέμα. Κατ' αρχήν χαίρομαι ιδιαίτερα για την τελευταία σου τοποθέτηση και θέλω να σε συγχαρώ για την κίνησή σου (λέγεται και λεβεντία), να το γράψεις δημόσια. Να ξεκαθαρίσω ότι οι γνώσεις μου στα αεροπορικά θέματα, είναι.....χμμμμ μάλλον ανύπαρκτες, οπότε δεν μπορώ να πω κουβέντα για το μοντέλο σου. Πάντως, όπως ήδη γράφτηκε, η συμμετοχή σου ήταν διόραμα, οπότε κρίθηκε συνολικά και όχι σαν αεροπλάνο μόνο. Επίσης, όντως οι κριτές, ήταν παρόντες όλη την Κυριακή (φορώντας και ταμπελάκια που δήλωναν την ιδιότητά τους), για να δώσουν εξηγήσεις σε όποιον είχε απορίες ή αμφιβολίες για την κρίση τους (αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν - ενδεχομένως - λάθη ή αδικίες - άνθρωποι είναι και αυτοί). Προσωπικά, είδα τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας (η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια) - χωρίς φυσικά να γνωρίζω αν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις.

Δυστυχώς, όπως είπε και ο Μάκης, δεν έχουν όλοι οι κριτές βήμα εδώ, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημά σου. Από την άλλη, ξέρω ότι έχεις προσωπική και καλή σχέση με κάποιους από αυτούς, οπότε ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις εσύ μαζί τους, για να απαντηθούν οι απορίες σου (ήδη όσο πληκτρολογούσα, βλέπω ότι σου απάντησε ο Γιάννης).

Προσωπικά πάντως, θα ήθελα να σε συγχαρώ για το μεράκι σου και το τσαγανό σου να καταπιάνεσαι με απαιτητικά projects.  Tελειώνοντας, να σου πω ότι χάρηκα που σε είδα στην Έκθεση (έστω και για πολύ λίγο). Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά και να ειδωθούμε πάλι του χρόνου. ::salut::
Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #426 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 08:59:07 πμ »
Παναγιώτη, πήρες παραπάνω τις απαντήσεις που θα σου έδινα και εγώ, κυρίες δε για ερωτήσεις στους κριτές.
Από την πρώτη στιγμή που είδαμε το διόραμά σου, παρέα 3 φίλοι "διοραματάδες",  πριν καν βγουν τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής, θίξαμε μεταξύ μας κάποια λάθη σου, πάντα υποκειμενικά ο καθένας, ειδικά εγώ που ήμουν και ο πιο άσχετος από τους 3, και το βασικό "λάθος" για μας ήταν το στήσιμο, που στις φωτό δεν φαίνεται, είχες ΚΡΥΨΕΙ όλη την άψογη δουλειά στο αεροπλάνο.
Στη θέση σου θα ρώταγα πάντως τους κριτές, πάντα σου δείχνουν λεπτομέρειες, πολλές φορές απλές, που λες gamoto, δεν το σκέφτηκα, δεν το πρόσεξα...
Νοιώθω την πικρία σου, αλλά η χαρά του μοντελισμού εστιάζεται αλλού, για τον καθένα μας φυσικά, κυρίως όμως στην προσωπική ευχαρίστηση.
Με ειλικρινή και φιλική εκτίμηση
Φίλιππος
Φιλ Καλημέρα, μάλλον θαπρεπε να μετονομασω τον τίτλο "μια Λίλυ με έβαλε σε μπελάδες"  :lol: αφού δεν την έστησα όπως έπρεπε.
ʼσε που αυτή η μύτη της μου έβγαλε το λάδι κ τέλικα την εκρυψα-όχι με δόλο βέβαια!  ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #427 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 09:18:30 πμ »
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Μπαα, δεν υπάρχει θέμα, κ τα δύο Γιαπωνέζικα κ δικινιτηρια ήταν!  :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #428 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 12:16:07 μμ »
Αγαπητε φιλε Πανο.....
Λιγο πολυ στα ειπαν και τα υπολοιπα παιδια παραπανω.Ασε με ομως να σου πω και εγω μερικα....

Καταρχην εκανες 2 ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ.......
1ον Πηγες να δεις την ΑΕΚ....Αυτη η ομαδα δεν βλεπετε με τιποτα........ :lol:.....Συγνωμη αλλα θα εσκαγα εαν δεν σου το εγραφα.

2ον Παμε τωρα στο ρεζουμε.......Θα σου μιλησω ειλικρινα.Χαντακωσες ολη την δουλεια σου με την πολυπλοκοτητα του στησιματος.......Δεν υπηρχε σχεδον καμια οπτικη γωνια να δουμε ''ολοκληρη'' την υπερκατασκευη του αεροσκαφους......Περισσοτερο εμενε στον θεατη το βυτιο παρα η Λιλυ.

Δυστηχως η επιλογη να το εκθεσεις σαν αεροπορικο διοραμα ηταν λαθος.....Ηταν διαφορετικο το στορυ....και δυσκολοτερο..... σε σχεση με τα προηγουμενα που εχεις εκθεσει κατα καιρους.

Με απλα λογια σε ''εφαγε'' η ζουγκλα.Καταλαβαινεις τι θελω να πω.

Και ερωτω εγω τωρα ολους μας κατι το οποιο θα ρωταγα εαν ημουν στην θεση σου........Και καλα ρε μαγκες ολον αυτον τον καιρο δεν βρεθηκε ενας να μου πει ''.....Ρε Πανο νομιζω οτι θα το χαντακωσεις εαν το βαλεις σε διοραμα οπως το εχεις στο μυαλο σου....''.Εδω θα συμφωνησω μαζι σου πως οσοι γραψαμε στο θεμα σου επρεπε τουλαχιστον να βρεθει καποιος να σου το πει......Ισως λοιπον η κριτικη που κανουμε ολοι μας εδω μεσα καποιες φορες θα πρεπει να εχει ουσια.....Βαζω και την αφεντια μου μεσα...και εγω ειμαι λαθος σε αυτο το κομματι.

Φιλικα και Ερυθρολευκα οσα σου εγραψα..... ::salut:: ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Yannis_v

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ν. Ηράκλειο, Αθήνα
  • Γιάννης Β
« Απάντηση #429 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 01:59:04 μμ »

1ον Πηγες να δεις την ΑΕΚ....Αυτη η ομαδα δεν βλεπετε με τιποτα........ :lol:.....Συγνωμη αλλα θα εσκαγα εαν δεν σου το εγραφα.

Φιλικα και Ερυθρολευκα οσα σου εγραψα..... ::salut:: ::salut::

::bioliicon:: ::bioliicon:: ::bioliicon:: ::bioliicon::

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #430 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 05:46:42 μμ »
Παναγιώτη,

Καταρχάς προσπάθησα να σε βρω αλλά ήταν δύσκολο διότι δεν σε γνωρίζω φυσιογνωμικά και ρωτούσα να με συστήσει κάποιος αλλά κυρίως διότι είχα υποχρεώσεις στο εμπορικό μου περίπτερο και λίγο χρόνο όταν ήταν ανοικτά για το κοινό.

Θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στο διόραμα σου και όχι στο αεροσκάφος διότι δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στα Ιαπωνικά αεροσκάφη του Β΄ΠΠ αφενός και αφετέρου οι ικανότητες σου στο είδος είναι μακράν καλύτερες από τις δικές μου.

Θα είμαι αυστηρός μαζί σου για 4 λόγους:
Α. Το αεροσκάφος σου είναι κατά την μη-ειδική μου άποψη ένα μικρό αριστούργημα και άξιζε τοποθέτησης σε ανάλογης ποιότητας σκηνικό.
Β. Κατηγορία «Π» σημαίνει αυστηρή κριτική.
Γ. Θα ήθελα να δω από τα χέρια σου ένα εξαιρετικό κομμάτι του χρόνου γιατί πιστεύω πως έχεις την ικανότητα!
Δ. Όπως είπε και ο αγαπητός GIOMEF πήγες να δεις την ΑΕΚ.  :mrgreen:

Στο προκείμενο. Το διόραμα σου δεν πείθει από την πρώτη ματιά.

1. Η βασική μου παρατήρηση είναι πως όταν κάποιος αντικρίζει το διόραμα πιστεύει πως το έχουν κατασκευάσει δυο διαφορετικοί μοντελιστές! Ένας δημιούργησε το αεροσκάφος και ο άλλος το σκηνικό, έδαφος, βλάστηση κλπ. Το αεροσκάφος δεν έχει δέσει στο διόραμα.

2. Διόραμα σημαίνει αποτύπωση μιας ιστορίας ή αποτύπωση μιας φωτογραφικής σκηνής. Έχεις μια ιστορία αλλά δεν μας την λες ολοκληρωμένα. Υπάρχουν κενά στην τοποθέτηση των φιγούρων που δεν τραβούν τον παρατηρητή. Δεν υπάρχει μια αισθητικά και γεωμετρικά μελετημένη τοποθέτηση των φιγούρων. Σε συνέχεια του παραπάνω παρατηρούνται μεγάλοι κενοί χώροι που αφενός δεν σου χρησιμεύουν αφετέρου δείχνουν άδειοι!  Πάνω σε αυτό θα πρότεινα μια πολύ μικρότερη βάση με διαφορετική προσέγγιση τοποθέτησης χωρίς να χάσει η σκηνή.
Επίσης υπάρχουν παράλληλες και κάθετες νοητές ευθείας πάνω στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα διάφορά στοιχεία του διοράματος που χαλούν την όποια προσπάθεια. Η γεωμετρική μελέτη των διάφορων στοιχείων είναι πολύ βασικό τόσο ως προς το οριζόντιο επίπεδο όσο και ως προς το κατακόρυφο. Οι πτέρυγες είναι σχεδόν παράλληλες με το χαντάκι και η άτρακτος σχεδόν παράλληλη με τα ίχνη στο χώμα, ενώ τα δέντρα και η βλάστηση είναι παράλληλα επίσης με το χαντάκι. Τέλος υπάρχουν γωνίες που το όχημα δείχνει άσχετο με το όλο σκηνικό.
Σε συνέχεια του παραπάνω σημειώνω πως μια διαφορετική προσέγγιση θα αναδείκνυε και την υπέροχη δουλειά που έχει γίνει στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Προτάσεις για την τοποθέτηση και το μέγεθος της βάσης:
Το αεροσκάφος θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί σε πολύ μικρότερη βάση . Η αριστερή πτέρυγα θα έπρεπε να ήταν εκτός βάσης και το ρύγχος να βρίσκεται σχεδόν στην άκρη της βάσης. Θα προτιμούσα να έχει συμπαρασύρει και μερικούς θάμνους ή να έχει βρεθεί ανάμεσα σε αυτούς όταν το αεροσκάφος σταμάτησε. Επίσης μια κλίση δεξιά και μακριά από την τροχιά του αεροσκάφους θα έδιωχνε την ενοχλητική παράλληλη νοητή ευθεία ίχνους και ατράκτου. Περισσότερα επίπεδα. Τα επίπεδα δίνουν ατμόσφαιρα και αέρα! Ίσως εδώ να δοκίμαζες και άλλου σχήματος βάση ξεφεύγοντας από την ορθογώνια διάταξη.

3. Βλάστηση και έδαφος. Τα δένδρα σου είναι αφύσικα τόσο ως προς το σχήμα όσο και ως προς τα χρώματα. Νομίζει κάποιος πως είναι βιαστικά κατασκευασμένα. Δεν δίνουν την αίσθηση του ζωντανού. Κάποια μάλιστα μου δείχνουν εκτός κλίμακας. Το έδαφος δείχνει μονότονο και πολύ «στεγνό». Η φύση κατά την γνώμη μου είναι ένας πυλώνας που μπορεί να σου απογειώσει το διόραμα ή να σου το χαντακώσει! Απαιτεί ίση μεταχείριση με ένα αεροσκάφος ή ένα άρμα για να δέσει σε ένα σύνολο και να δείξει διόραμα.

Προτάσεις για την φύση:
Μελέτησε την φύση με μια βόλτα. Παρατήρησε πόσα χρώματα και κοντράστ υπάρχουν. Φυσικά το σκηνικό δεν είναι στην Ελλάδα αλλά πάνω κάτω ένα λιβάδι στην Ασία μοιάζει πολύ με ένα στην Ελλάδα. Παρατήρησε τα δένδρα. Πως τοποθετεί η φύση τα φυλλώματα στον κορμό; Ο κορμός καταλήγει σε κλαδιά και αυτά καταλήγουν σε μικρότερα οπού βγαίνουν τα φύλλα. Προσπάθησε να βάλεις υφή στους κορμούς βάσει φωτογραφικού υλικού όπως θα έβαζες καλώδια σε ένα κινητήρα! Σκέψου την ιδέα να βάλεις επιλεκτικά ένα νερόλακκο. Ή χώμα που έχει βραχεί πρόσφατα. Γενικά εναλλαγή στο τοπίο και επικέντρωση στα χρώματα και τα κοντράστ. Συλλογή φυσικών υλικών. Τα καλύτερα διοραματικά υλικά βρίσκονται στην φύση!
Θα σου πρότεινα μια όμορφη εκδρομή στο Ναύπλιο να σε ξεναγήσω στον τρόπο που μαζεύω υλικά από την φύση. Δεν πάει ο νους σου πόσο χρήσιμα πράγματα συναντάμε καθημερινά και δεν το προσέχουμε! Ανοικτή πρόσκληση! 

4. Ατμόσφαιρα! Βάλε τον εαυτό σου σε ένα αεροσκάφος που προσπαθεί να προσγειωθεί με πρόβλημα. Νιώσε την αγωνία και την ένταση του να πετάς με μεγάλη ταχύτητα χαμηλά προσπαθώντας να προσγειωθείς σε ένα χωράφι ενώ παρασύρεις πέτρες, φυτά και χώμα. Θα ήθελα περισσότερη φθορά στο αεροσκάφος δεδομένων των παραπάνω συνθηκών. Το αεροσκάφος δείχνει να έχει τοποθετηθεί με ακρίβεια στο τέλος του λιβαδιού και δείχνει ουσιαστικά εκτός του κινητήρα και του σκέλους άθικτο. 

παρακάτω παραθέτω τις παρατηρήσεις του αγαπητού Ηλία Κορομπίλη που αν μη τι άλλο η παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο τον καταξιώνει ως έναν από τους πλέον αξιοσέβαστους μοντελιστές.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό και ικανότατο μοντελιστή που θα ήθελα να είχε έρθει ώστε να έχω τη χαρά να μιλήσουμε για τη δουλειά του. Δυστυχώς δεν ήρθε, ελπίζω να τα πούμε του χρόνου. Προσωπικά την Κυριακή είχα διεξοδική συζήτηση με πάνω από 15 διαγωνιζόμενους από τις 10 το πρωί μέχρι και την ώρα που γινόταν η απονομή.

Για να μην μακρηγορώ, τα λάθη του:

1)Συμμετοχή στην κατηγορία Π. Βέβαια η συμμετοχή σ αυτήν την κατηγορία είναι επιλογή του διαγωνιζόμενου αλλά πρέπει να υπενθυμίσω ότι την κατηγορία αυτή (που η κριτική είναι αλύπητη) την φτιάξαμε κυρίως για να «ξεμπλοκάρουμε» τον διαγωνισμό από τους πολύπειρους και πολυβραβευμένους, να μείνει κανένα μετάλλιο και για τον υπόλοιπο κόσμο.  Δεν νομίζω ότι ο κος Κουμπέτσος έχει σαρώσει τα χρυσά και BOS επι σειρά ετών ώστε να πάει σ αυτήν την κατηγορία, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην Ε.

2)Το αεροπλάνο
-Η μετατροπή και ιδιοκατασκευή των διαφανών που έκανε δυστυχώς δεν πέτυχε. Ξέρω ότι είναι μια δυσκολότατη και επίπονη δουλειά που θα επιβραβευόταν στη Ε αλλά στην Π τα λάθη δεν συγχωρούνται. Οι αναλογίες στις διαστάσεις των παραθύρων του πιλοτηρίου είναι πιο «στενόμακρες» απο τις πραγματικές το ίδιο και η πίσω σειρά παραθύρων της μούρης καθώς και το σχεδόν τριγωνικό σχήμα στο επάνω παράθυρο της μπροστινής σειράς.

-Τα καλύμματα του αριστερού κινητήρα έχουν αφαιρεθεί (σαν να έχουν ξεβιδωθεί) αδικαιολόγητα. Δεν στέκει να έχουν ξηλωθεί επειδή το αεροπλάνο σύρθηκε λίγα μέτρα στη λάσπη με την έλικα και όλη την πλευρά ανέπαφη, ούτε να έφυγαν στον αέρα με τέτοιον επιμελή τρόπο. Ξέρω ότι ήθελε να μας δείξει τη δουλειά που έχει κάνει στον κινητήρα, αλλά τότε δεν έπρεπε να κάνει διόραμα με αυτό το σενάριο (αυτή η επιλογή, να το  παρουσιάσει σαν διόραμα ήταν και το βασικό του λάθος)

3)Το διόραμα
-Έλλειψη «ευρήματος»
 Kάθε διοραματική σκηνή πρέπει να έχει μια μικρή έκπληξη, μια έξυπνη ιδέα που θα προξενήσει κάποιο συναίσθημα στο θεατή και θα είναι εύκολα ορατή και αντιληπτή.
-Σενάριο.
Τη  σκηνή της αναγκαστικής προσγείωσης από τότε που την θαυμάσαμε από τον S. Paine πριν 30+ χρόνια την έχουμε δεί χιλιάδες φορές. Όταν συμμετέχεις σε οποιονδήποτε διαγωνισμό οι κριτές κατά κανόνα είναι στο χόμπυ πολλές δεκαετίες, δεν είναι και η καλύτερη στρατηγική να τους δείχνεις τα ίδια και τα ίδια αν θες διάκριση.
-Σκηνοθεσία
Έλλειψη «κύριου άξονα θέασης»  Αν και ένα διόραμα μπορεί να το δεί κανείς από πολλές γωνίες πρέπει να υπάρχει ένας κύριος άξονας προς τον οποίο να προβάλλεται η σκηνή. Εδώ είχαμε την μία πλευρά μπλοκαρισμένη από τα δέντρα, αναγκαστικά βλέπαμε την ουρά όχι το «πρόσωπο» του αεροσκάφους, και οι φιγούρες μας είχαν οι περισσότερες γυρισμένη την πλάτη. Ο θεατής από την φύση του θέλει να βλέπει πρόσωπα είτε «έμψυχα» είτα «άψυχα».

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #431 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 07:12:36 μμ »
Θα τολμήσω να προσθέσω την άποψή μου στα όσα πολύ σωστά είπαν ο Ηλίας και ο Γιάννης.
Το διόραμα της Λίλυ ήταν μια σκηνή αναγκαστικής προσγείωσης που όμως από "τεχνικής άποψης", δεν θύμιζε σημείο αναγκαστικής προσγείωσης. Οποιος δει φωτογραφία από κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα θα καταλάβει τι εννοώ.
Μερικά σημεία που συνηγορούν σε αυτό που λέω:
1. ο κινητήρας έχει φύγει από την θέση του. προφανώς από ένα βίαιο χτύπημα στο έδαφος. στην πραγματικότητα δεν θα ήταν πεσμένος ακριβώς μπροστά από την πτέρυγα  - σα να τον ξεβίδωσε κάποιος από την θέση του - αλλά, θα είχε αποκολληθεί στο σημείο πρόσκρουσης και είτε θα είχε μείνει εκεί  - με αποτέλεσμα λόγω αλλαγής της γεωμετρίας και των βαρών του αεροσκάφους να αλλάξει και η πορεία αυτού στο έδαφος, είτε  - λόγω αδράνειας - θα είχε συνεχίσει δική του πορεία. πάντως ....δεν θα έμενε εκεί ....
2. συνεπεία της αρχικής προσκρουσης, θα είχε λερωθεί το αεροπλάνο και ιδίως η περιοχή του σπασμένου κινητήρα - όχι από τα λάδια που και αυτά έχουν ένα άπλωμα που νομίζω δεν ταιριάζει σε κινούμενο εντός του αέρα αεροπλάνο, αλλά - από τις λάσπες του εδάφους. ...
3. το δεξί συστημα προσγείωσης έχει καταστραφεί.  δείχνει όμως και αυτό σα να έχει καταρρεύσει επειδή κάποιος το "έλυσε" και όχι επειδή προσέκρουσε βίαια στο έδαφος ενώ ήταν ανοικτό. Επιπλέον , αφού η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που το διέλυσε, πιθανότερο είναι η ζημιά να είχε επεκταθεί και στην δοκό της πτέρυγας και  στην άνω επιφάνεια αυτής , γεγονός όμως που δεν φαίνεται να έχει γίνει ... 
4. στο χώρο, πέριξ της διαδρομής του αεροπλάνου στο έδαφος , θα έπρεπε να υπάρχουν τα υπολείματα - σπασμένα κομμάτια, από την πρόσκρουση ...

Είναι γενικά παραδεκτό ότι τα μοντέλα και διοράματα "καταστροφής" απαιτούν περισσότερη δουλειά και λεπτομέρεια διότι τα πάντα "διαλύονται" και σε ότι αφορά ιδίως στα κύρια αντικείμενα, χρειάζονται επιπλέον κατασκευές για την αναπαράσταση του εσωτερικού (με τις όποιες καταστροφές και φθορές του), των κύριων καταστροφών με ότι αυτές λογικά και τεχνικά συνεπάγονται και φυσικά την κατασκεύη των "σπασμένων" ή κατεστραμένων τμημάτων και πάλι με την "καταστροφή" η οποία τα αφαίρεσε.
Γι αυτό και οι κατασκευές τέτοιων μοντέλων και διοραμάτων είναι μεγάλο τόλμημα και πραγματικά το θαυμάζω όπου και όποτε το βλέπω.

Φιλικά πάντα και με τεράστιο θαυμασμό για τον όγκο και την ποιότητα της δουλειάς σου
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #432 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 08:39:21 μμ »
Παιδιά φτάνει, μην πυροβολείτε άλλο!  :)
Ο Παναγιώτης είναι ο πιο τολμηρός Έλληνας διοραματάς που έχω γνωρίσει - τουλάχιστον στα αεροπορικά θέματα. Το πρόβλημα με τα διοράματα που φτιάχνει είναι ότι είναι όλα περίπλοκα. Δεν αρκείται στο να βάλει ένα αεροπλάνο σε μια βάση, να πετάξει δίπλα ένα όχημα και αυτό ήταν...

Η περιπλοκότητα όμως φέρνει μπελάδες όπως πολύ σωστά έγραψε και ο ίδιος. Αυτούς τους μπελάδες προσπάθησαν πολύ εύστοχα οι δύο κριτές παραπάνω και μερικώς εύστοχα ο Σουπερ Πρόεδράς μας, να αναλύσουν. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Παναγιώτης όχι μόνο δεν τσαντίζεται με την κριτική των έργων του αλλά ακούει προσεκτικά και μαθαίνει από τα λάθη του - μέγιστα προτερήματα που πολύ λίγοι διαθέτουν. Επίσης ανεβάζει την δουλειά του στο φορουμ και μάλιστα με ερωτήσεις προς βελτίωση ήδη από την αρχή της κατασκευής. Επίσης σπάνιο. Είναι στο χέρι μας να συμβάλλουμε (όσοι γνωρίζουν) ώστε να βγει καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι η ουσία των φορουμ! Απλά.

Έτσι, παράλληλα, θωρακίζεται τούτο εδώ το τοπικ και από δυνητικό ξεκατίνιασμα προάγεται σε επικοδομητική συζήτηση-σεμινάριο για όλους μας. Σας ευχαριστώ γι' αυτό.

Η εκτενής απάντηση του Γιάννη (Eagle) που εμπεριέχει τον (επιβεβαιωμένο από εμένα) ζήλο του Ηλία να εξηγήσει σε όσους κρινόμενους το ζήτησαν την ανάλυση της διάκρισής τους ή μη, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η κριτική γίνεται υπεύθυνα και σοβαρά - πιστέψτε με, το έχω κάνει και ξέρω.

Παναγιώτη ευχαριστούμε και...απλά συνέχισε την καλή δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #433 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 08:59:14 μμ »
Παιδιά φτάνει, μην πυροβολείτε άλλο!  :)
Ο Παναγιώτης είναι ο πιο τολμηρός Έλληνας διοραματάς που έχω γνωρίσει - τουλάχιστον στα αεροπορικά θέματα. Το πρόβλημα με τα διοράματα που φτιάχνει είναι ότι είναι όλα περίπλοκα. Δεν αρκείται στο να βάλει ένα αεροπλάνο σε μια βάση, να πετάξει δίπλα ένα όχημα και αυτό ήταν...

Η περιπλοκότητα όμως φέρνει μπελάδες όπως πολύ σωστά έγραψε και ο ίδιος. Αυτούς τους μπελάδες προσπάθησαν πολύ εύστοχα οι δύο κριτές παραπάνω και μερικώς εύστοχα ο Σουπερ Πρόεδράς μας, να αναλύσουν. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Παναγιώτης όχι μόνο δεν τσαντίζεται με την κριτική των έργων του αλλά ακούει προσεκτικά και μαθαίνει από τα λάθη του - μέγιστα προτερήματα που πολύ λίγοι διαθέτουν. Επίσης ανεβάζει την δουλειά του στο φορουμ και μάλιστα με ερωτήσεις προς βελτίωση ήδη από την αρχή της κατασκευής. Επίσης σπάνιο. Είναι στο χέρι μας να συμβάλλουμε (όσοι γνωρίζουν) ώστε να βγει καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι η ουσία των φορουμ! Απλά.

Έτσι, παράλληλα, θωρακίζεται τούτο εδώ το τοπικ και από δυνητικό ξεκατίνιασμα προάγεται σε επικοδομητική συζήτηση-σεμινάριο για όλους μας. Σας ευχαριστώ γι' αυτό.

Η εκτενής απάντηση του Γιάννη (Eagle) που εμπεριέχει τον (επιβεβαιωμένο από εμένα) ζήλο του Ηλία να εξηγήσει σε όσους κρινόμενους το ζήτησαν την ανάλυση της διάκρισής τους ή μη, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η κριτική γίνεται υπεύθυνα και σοβαρά - πιστέψτε με, το έχω κάνει και ξέρω.

Παναγιώτη ευχαριστούμε και...απλά συνέχισε την καλή δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #434 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 09:55:41 μμ »
Καλησπέρα.
Αν μου επιτρέπεται η άποψη (ως αναγνώστη του θέματος και μοντελιστή) , θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον αγαπητό Παναγιώτη για την συμμετοχή του και στην συνέχεια τους κριτές, όπου μας έδωσαν δημόσια την άποψη τους σχετικά με την σκηνοθεσία και παρουσίαση ενός θέματος.
Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια Παναγιώτη.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #435 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 10:28:07 μμ »
Νομιζω οτι δινεις πολλη σημασια σε ανουσια πραγματα(ΒΡΑΒΕΙΑ) η δουλεια σου ηταν σουπερ και πραγματικα ακυρωθηκε απο την σκηνοθεσια
Αλλα σιγουρα περασες υπεροχα φτιαχνοντας το
οσο για αυτο το τελευταιο οτι πηγες και ειδες την ΑΕΚΑΡΑ καλα εκανες  περιμενουμε τα μοντελιστικα σου νεα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #436 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 10:41:27 μμ »
  λοιπόν αυτή η συζήτηση ήταν τελικά μια πολύ ωραία ευκαιρία να διαβάσουμε όλα αυτά τα σημεία/λεπτομέρεις που έθιξαν οι κριτές στα προηγούμενα ποστ. Τουλάχιστον για εμένα που ως "χαλαρός" θεατής δεν πρόσεξα ούτε τα μισά από αυτά τα σημεία, ειδικά για τη βλάστηση που στα δικά μου διοραματικά άσχετα μάτια φαινόταν πολύ καλή.

Πάντως  δύο σημεία από τα γραφόμενα του κ.Κορομπίλη με προβλημάτισαν :
 1. ως προς την κατηγορία Π,  από τα γραφόμενα καταλαβαίνω ότι μάλλον πρέπει να σημαίνει "πολυβραβευμένος" ;
  Δηλαδή κάποιος που ας πούμε ασχολείται χρόνια με το χόμπι και είναι καλός / έμπειρος αλλά δεν φτιάχνει τα "σούπερ" μοντέλα ή δεν χρησιμοποιεί τεχνικές της μόδας ή τέλος απλά δεν θέλει να φτιάχνει τα μοντέλα του με "διαγωνιστική" φιλοσοφία που πρέπει να μπαίνει ; Στην Ε ;

2.
Παράθεση
-Σενάριο.
Τη  σκηνή της αναγκαστικής προσγείωσης από τότε που την θαυμάσαμε από τον S. Paine πριν 30+ χρόνια την έχουμε δεί χιλιάδες φορές. Όταν συμμετέχεις σε οποιονδήποτε διαγωνισμό οι κριτές κατά κανόνα είναι στο χόμπυ πολλές δεκαετίες, δεν είναι και η καλύτερη στρατηγική να τους δείχνεις τα ίδια και τα ίδια αν θες διάκριση.
δηλαδή όταν σκεφτόμαστε ποιό θα είναι το επόμενο πρότζεκτ μας θα το επιλέγουμε με βάση τι είναι πιο πιθανό να αρέσει στους κριτές ή αν κάποιος κάπου στον κόσμο το έχει ξαναφτιάξει ; Υποτίθεται ότι τα μοντέλα που διαγωνίζονται κρίνονται αυτοτελώς, όχι συγκρινόμενα με τα υπόλοιπα στην έκθεση ή με άλλο παρόμοιο που κάποιος κάποτε έχει ξανακάνει. Συγνώμη αλλά ακόμη και αν είναι έτσι και η διεκδίκηση ενός βραβείου απαιτεί "στρατηγική" προσωπικά προτιμώ να φτιάχνω τα μοντέλα που θέλω (και όπως τα θέλω) γιατί αυτό είναι για μένα το νόημα του χόμπυ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #437 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 10:44:41 μμ »
Εντάξει βρε παιδιά.
Μοντελιστής είναι ο άνθρωπος, όχι σκηνοθέτης :mrgreen:
Θα συμφωνήσω πάντως ότι το αεροπλάνο θα έπρεπε να είναι μόνο του να μπορέσουμε να θαυμάσουμε τη δουλειά που έχεις κάνει πάνω του.
Δεν κάθισες πολύ στην παράδοση των μοντέλων σου να στα "χώσω" λίγο ακόμα...  ::glossa:: :mrgreen:
Μάλλον σε τρόμαξα ε;
 :wink:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #438 στις: Οκτωβρίου 05, 2015, 11:09:18 μμ »
Εγω δεν εχω καταλαβει το εξης;
Που ημασταν ολοι εμεις που τωρα του επισημαινουμε τα λαθη του,οταν αυτος το κατασκευαζε και μαλιστα οταν ειναι απο του λιγους που δινει τις κατασκευες του βημα βημα.
Δυστυχως ομως το Forum εχει γινει χωρος χειροκροτηματων και συλλογης συνολικου αριθμου σελιδων και σχολιων.
Παναγιωτη συνεχισε,αξιζει
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #439 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 07:51:46 πμ »
Μμμμμ. ...,να αρχίσω αναποδα. Ο Περικλής μου έβγαλε ένα παράπονο κ απορία ταυτόχρονα. Γιατί βρε παίδες δεν μου λέγατε δύο λόγια να ξεστραβωθω σε θέματα που αφορούν κυρίως στο στήσιμο της Λιλικας πριν πέσουν οι κόλλες? Έκανα τα πρώτα dryfit της στο έδαφος πολύ πριν αρχίσω να βάφω, όταν ήταν ακόμα φελιζολ κ είχα χαράξει μόνο το χαντάκι. Από εκεί έπρεπε να δεχτώ παρατηρήσεις-και μ αρέσει να δέχομαι παρατηρήσεις  :wink:. Οι επισημάνσεις του Ηλία για το αεροπλάνο κυρίως σε ότι αφορά τα διαφανή είναι πολύ σωστές. Για την κατηγορία που ανήκω απλά να αναφέρω ότι φυσικά δεν έχω σαρώσει τα χρυσά και τα BOS-ευσεβής πόθος  8)- πάντως στις χρονιές 2008 ( desert Stuka), 2009 (Bf 110 χειμερινό )-κ τα δύο βραβεύτηκαν εκτός από χρυσό κ με το έπαθλο Στάθης Γρισπος για το καλύτερο μοντέλο Λουφτβαφε.Επίσης όταν έκανα την -οριστική -μεταστροφή στα Ιαπωνικά, το 2011 με την Μπετυ κ το '12 με την Μυρτώ πήρα ξανά το χρυσό. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στην κατηγορία Π -άσχετα αν από γνώσεις μηχανικές ανήκω στην κατηγορία  Α, (άσχετων ) :D.
Πάνω από όλα όμως θα το ξαναμεταπαναλάβω.: Η Λίλυ ΔΕΝ προοριζόταν να παίξει αυτό τον ρόλο. Την προοριζα κάτι ανάμεσα σε abandoned παρέα με ένα starter truck που μετά έγινε βυτιακι ή έτοιμη να καταστραφεί από μια parafrag στη Ν. Γουινέα ή ακόμα και να πέσει στα χέρια Αμερικανών. Όπως κ να χει πάντως, εγκαταλειμενη με ανοιχτά πάνελ όπως κ ανοιχτό καπω στο φορτηγάκι. Σίγουρα μια σκηνοθεσια κ ενα θεμα πιο ενδιαφερον. Η παραλλαγή ήταν λάθος ομως-όχι δικό μου-και από τότε άρχισαν τα όργανα. Όπως κ να χει τα λάθη είναι λάθη κ φυσικά τα αποδέχομαι. Νομίζω ότι από την υπόθεση  αυτή πρέπει να γίνει σαφές ότι καλά τα παλαμάκια αλλά πολύ καλύτερες οι προτάσεις, οι παρατηρήσεις κ οι επισημάνσεις.Ούτως ή άλλως για μένα τέρμα οι ογκώδεις διαστάσεις παρά μόνο -όπως είχα πει κ στον φίλο alangelo την Πέμπτη που ήμασταν στην έκθεση, θα υπάρχει μόνο ένα έκαστοτε εναλασσομενο έδαφος ισα ίσα εντός των σημείων  που θα πατούν οι τρεις τροχοί των κατασκευών μου.Νομίζω εδώ η παρλα μου τελος, σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια κ το πιο σημαντικό; ... Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν πήρα κάποια ανώτερη διάκριση.
 ::keep_mod:: guys!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #440 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 08:38:37 πμ »
  λοιπόν αυτή η συζήτηση ήταν τελικά μια πολύ ωραία ευκαιρία να διαβάσουμε όλα αυτά τα σημεία/λεπτομέρεις που έθιξαν οι κριτές στα προηγούμενα ποστ. Τουλάχιστον για εμένα που ως "χαλαρός" θεατής δεν πρόσεξα ούτε τα μισά από αυτά τα σημεία, ειδικά για τη βλάστηση που στα δικά μου διοραματικά άσχετα μάτια φαινόταν πολύ καλή.

Πάντως  δύο σημεία από τα γραφόμενα του κ.Κορομπίλη με προβλημάτισαν :
 1. ως προς την κατηγορία Π,  από τα γραφόμενα καταλαβαίνω ότι μάλλον πρέπει να σημαίνει "πολυβραβευμένος" ;
  Δηλαδή κάποιος που ας πούμε ασχολείται χρόνια με το χόμπι και είναι καλός / έμπειρος αλλά δεν φτιάχνει τα "σούπερ" μοντέλα ή δεν χρησιμοποιεί τεχνικές της μόδας ή τέλος απλά δεν θέλει να φτιάχνει τα μοντέλα του με "διαγωνιστική" φιλοσοφία που πρέπει να μπαίνει ; Στην Ε ;

2.  δηλαδή όταν σκεφτόμαστε ποιό θα είναι το επόμενο πρότζεκτ μας θα το επιλέγουμε με βάση τι είναι πιο πιθανό να αρέσει στους κριτές ή αν κάποιος κάπου στον κόσμο το έχει ξαναφτιάξει ; Υποτίθεται ότι τα μοντέλα που διαγωνίζονται κρίνονται αυτοτελώς, όχι συγκρινόμενα με τα υπόλοιπα στην έκθεση ή με άλλο παρόμοιο που κάποιος κάποτε έχει ξανακάνει. Συγνώμη αλλά ακόμη και αν είναι έτσι και η διεκδίκηση ενός βραβείου απαιτεί "στρατηγική" προσωπικά προτιμώ να φτιάχνω τα μοντέλα που θέλω (και όπως τα θέλω) γιατί αυτό είναι για μένα το νόημα του χόμπυ.

Δεν είναι ακριβώς αυτό το πνεύμα των παρατηρήσεων του Ηλία:

1. Όλοι οι Ενήλικες Μοντελιστές , εξ ορισμού διαγωνίζονται στην "Ε".
Στην "Π" διαγωνίζονται : υποχρεωτικά οι έμπειροι και πολυβραβευμένοι (με βάση λίστα που υπάρχει από παλιά και ανανεώνεται) και προαιρετικά όσοι επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό και να συναγωνιστούν άλλους που είναι στην ίδια κλάση ("Π"). Ας το πώ αλλιώς με ένα προσωπικό παράδειγμα που μου έχει συμβεί ... είναι ωραίο συναίσθημα να διαγωνίζεσαι δίπλα-δίπλα με μοντελιστές όπως ο MIG κι ας λάμβάνεις στο τέλος το ... "Bird in the Hand Trophy", όταν εκείνοι ας πούμε λαμβάνουν ένα ταπεινό ...  Αργυρό  (και μάλιστα με ίδιο μοντέλο με εσένα - SMW2015) ......

2. Τα σημεία που εξετάζονται προς αξιολόγηση σε ένα διόραμα είναι  - εκτός από τα καθαρά τεχνικά που αφορούν στα κύρια στοιχεία αυτού (στην προκειμένη περίπτωση η Λίλυ), η πρωτοτυπία της ιδέας, το σενάριο και η σκηνοθεσία. Δεν είναι θέμα προσωπικού γούστου του Κριτή αλλά εάν ο διαγωνιζόμενος έφτιαξε ένα διόραμα με δική του πρωτότυπη ιδέα - και ο βαθμός με τον οποίο αυτή "περνά" στον θεατή - ή εαν απλώς "επανέλαβε" (για να μην πω ¨αντέγραψε" και φάω κράξιμο) κάτι που έχει φτιαχτεί πολλές φορές σε διάφορες παραλλαγές. Εννοείται πως είναι δικαίωμα του καθενός να φτιάχνει ότι θέλει και όπως το θέλει (πχ. υπάρχουν και ζωγράφοι που κάνουν καριέρα αντιγράφωντας ακριβώς , φημισμένους πίνακες και έργα άλλων ζωγράφων) αλλά εδώ αναφερόμαστε στο κατα πόσο μια ιδέα είναι πρωτότυπη ή όχι και βαθμολογείται αναλόγως. Εννοείται πως αμέσως μετά εξετάζεται ο τρόπος εκτέλεσης αυτής.
Ελπίζω να ξεκαθαρίστηκε ....
Χαίρομαι που ο Παναγιώτης, τον οποίο λόγω του τρεξίματος είδα και μιλήσαμε πολύ λίγο στην Εκθεση, δέχεται με ωραίο τρόπο αυτή την εκ των υστέρων κριτική
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #441 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 08:40:34 πμ »
Παναγιώτη καλημέρα.

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις περί πολλών επαίνων στο forum χωρίς κάποιος να παρατηρεί και να συμβουλεύει. Πιστεύω όμως πως πολλοί από τους κριτές της κατηγορίας δεν είχαν δει το διόραμα σου στο forum για να σχολιάσουν κατά την κατασκευή. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ μιας και σπάνια πλέον συμμετέχω λόγω έλλειψης χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #442 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 09:58:47 πμ »
Spoiler (hover to show)

Μήπως ένα τμήμα από αυτό ή και ολόκληρο να έμπαινε εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,31203.0.html και να γινόταν sticky για κάθε επίδοξο διοραματιστή; Επίσης να συμπληρώσω ότι πρέπει να είσαι παραπάνω από σκηνοθέτης για ένα καλό διόραμα αφού δεν βλέπεις μια σκηνή μέσα από το συγκεκριμμένο οτικό πεδίο της TV ή άλλου μέσου αλλά απ' όλες τις πλευρές και αυτό ακριβώς είναι το απαιτητικό του όλου εγχειρήματος.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #443 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 01:48:39 μμ »
Απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα όμορφο και ενδιαφέρον. Γι' αυτό θαυμάζω τους διοραματάδες και πιστεύω ότι "έχουν κότσια".
Να συμπληρώσω στα παραπάνω λόγια σχετικά με την ελλιπή τροφοδότηση συμβουλών προ διαγωνισμού, τα εξής:
Καθώς ζητήθηκαν (και δόθηκαν) και από εμένα συμβουλές για το συγκεκριμένο, έχω λίγες τύψεις για το φτωχό "πριν" και το "πλούσιο" μετά, οι οποίες όμως απαλύνονται από δύο τινά.

Πρώτον, καλές οι συμβουλές αλλά δεν πρέπει να εξαρτώμαστε τόσο πολύ από τους άλλους. Πρέπει να το ψάχνουμε πολύ καλά από μόνοι μας πρώτα. Παράδειγμα (ακραίο και άσχετο με τον Παναγιώτη) : στο δικό μου διόραμα δεν θα ήθελα ποτέ και από κανένα να μου υποδείξει πχ το βασικό στήσιμο/σκηνοθεσία. Αν δεν είμαι ικανός από μόνος μου τότε πολύ πιθανόν -ακόμα και αν κάποιος με συμβουλέψει σωστά- να φανώ ανεπαρκής και στην συνέχεια και να χρειάζομαι συνεχώς συμβουλές που δεν έρχονται πάντα ή/και επαρκώς.

Δεύτερον,  εγώ που δίνω συμβουλές δεν είμαι παντογνώστης (ένας απλός κσιπασμένος είμαι) ούτε είναι οποιοσδήποτε άλλος οπότε (καταλήγουμε στο παραπάνω συμπέρασμα) καλό είναι ο αιτών τις συμβουλές να έχει φροντίσει να περιορίσει πρώτα το εύρος/πλήθος τους για να μην "χαθεί στην μετάφραση". Αυτό γίνεται αν έχει σιγουρευτεί για την βασική δομή της κατασκευής του και του λείπουν οι λεπτομέρειες όπου πιθανόν να χρειαστεί βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #444 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 04:27:55 μμ »
Εγώ πάντως την αμαρτία μου θα την πω. Αυτά τα σκηνοθετικά κόλπα δεν τα καταλαβαίνω. Έχω μια σκηνή στο μυαλό μου και θέλω να την αναπαραστήσω, την φτιάχνω όπως την φαντάζομαι χωρίς να υπολογίζω άξονες και λοιπά. Και ειδικά για εμένα η παραλληλία είναι must. Θεωρώ την σκηνή σαν αποτύπωση σε κάδρο και μου αρέσει να είναι όλα ζυγισμένα στοιχισμένα. Βίτσιο, παιδικά κατάλοιπα, δέν ξέρω. Ίσως να φταίει και ο στρατός. Πάντως εμένα το διόραμα μου άρεσε και ειδικά το στήσιμο του

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #445 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 07:34:06 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #446 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 10:11:13 μμ »
 ::thumbleft:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #447 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 10:34:20 μμ »
Γιατί το λες αυτό; Δε θα έλεγα ότι δεν το έχεις με τα διοράματα. Στα προηγούμενα που είχες κάνει, είχες ρίξει το βάρος πιο συνολικά και ήταν κατά τη γνώμη μου πιο πετυχημένα - Akagi, μπέτι, το άλλο με το υδροπλάνο κλπ. Εδώ ίσως παρασύρθηκες από τη λεπτομέρεια στο κυρίως θέμα, τη Λίλυ, και κάπου να χάθηκες. Συνέχισε ακάθεκτος και να εκθέτεις για να τα βλέπουμε και από κοντά.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #448 στις: Οκτωβρίου 06, 2015, 11:05:42 μμ »
Spoiler (hover to show)

Tags: