Αποστολέας Θέμα: Mιά Λίλυ σε μπελάδες  (Αναγνώστηκε 50582 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες
« Απάντηση #375 στις: Αυγούστου 16, 2015, 12:42:53 μμ »
Ευχαριστω παιδια..Λαμβανοντας υπ οψιν ΠΑΝΩ απ ολα το οτι το AK grease μου κανει τη χαρη και μπορει να δουλευτει/αραιωθει/εξαφανιστει, τα σχολια σας-και τα π.μ. σας, πιστευω οτι θα πρεπει να ελαττωσω την ποσοτητα της διαρροης στην πτερυγα-στο πισω δεξι οριζοντιο να βγαλω το λαδι και να βαλω ελαχιστη σκονη, καθως και περισσοτερες καμπυλες στο ξεκολλημενο πανελ ακριβως πισω απο το αντιπυρρικο. Τα λεμε οσονουπω.. ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #376 στις: Αυγούστου 17, 2015, 08:03:38 μμ »
Εγω πιστευω οτι εχεις μια συμμετρια στις διαροες η οποια δεν μου καθετε καλα στο ματι........
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #377 στις: Αυγούστου 17, 2015, 08:13:09 μμ »
Κάντε μου ένα σχεδιακι με το σχήμα των διαρροών πάνω σε μια απο τις φωτο μου βρε παλληκάρια, δεν είναι αρκετό να μου λέτε τί δεν φαίνεται σωστό. ʼντε να τελειώσω με την κοπέλα, βαρέθηκα να τη βλέπω στον πάγκο μου πάνω από ένα χρόνο  τώρα .. :twisted: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #378 στις: Αυγούστου 18, 2015, 03:03:40 μμ »
Μην τρελαθούμε τώρα,
το πώς ακριβώς θα πασαλειφτεί το αεροπλάνο απο τα λάδια εξαρτάται απο τόσους πολλούς παράγοντες που καταλήγουμε στη θεωρία του χάους...

Για εμένα μια χαρά το έχεις καταφέρει το εφέ, τουλάχιστον απο αυτά που βλέπω στις φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες (τελευταία απορία)
« Απάντηση #379 στις: Αυγούστου 18, 2015, 07:20:32 μμ »
Θείε έχω προβεί σε κάποιες διορθώσεις με βάση ένα σκιτσάκι του φίλου Trex τον οποίο ευχαριστώ, όπως βεβαίως και τον Βαγγέλη αλλά και όλους όσους βοήθησαν προτείνοντας το τί πρέπει να κάνω προκειμένου να αποδοθεί όσο το δυνατόν σωστότερα ο λόγος που αυτή η Λίλυ έμπλεξε σε μπελάδες  :mrgreen: κ αναγκάστηκε να προσγειωθεί ανώμαλα.
Μια τελευταία απορία: Με το βελάκι δείχνω ένα καλώδιο  :?: που βρισκοταν πίσω από το ψαλίδι του ουραιου τροχού του Ki 45 αλλά και της Λιλυς. Σε κάποια άλλη φώτο δείχνει να μοιάζει με σχοινί. Θα θελα μια βοήθεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #380 στις: Αυγούστου 18, 2015, 10:23:42 μμ »
Αυτό εννοούσα. Μάλλον σύρμα που ανεσυρε τον τροχό φαντάζομαι... ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #381 στις: Αυγούστου 19, 2015, 01:17:26 μμ »
Παναγιώτη, μάλλον για συρματόσχοινο ανάσυρσης του τροχού μοιάζει.

Με κανά Τζαπόνι έχεις επικοινωνήσει να σου πεί τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #382 στις: Αυγούστου 19, 2015, 03:38:20 μμ »
Έχεις δει φωτο του Ki-48 με τέτοιο συρματόσχοινο;
Μήπως το είχε μόνο το Ki-45;

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #383 στις: Αυγούστου 19, 2015, 08:17:49 μμ »
Έχεις δει φωτο του Ki-48 με τέτοιο συρματόσχοινο;
Μήπως το είχε μόνο το Ki-45;
Σχεδιαστικα,(Κawasaki αμφοτερα), ειχαν πολλα κοινα χαρακτηριστικα-ενα ηταν κι αυτο. Εδω εχω σκαναρει μια σελιδα απο το Maru Mechanics που αφορα τη Λιλυ.
 ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #384 στις: Αυγούστου 20, 2015, 12:50:14 πμ »
Απο το σχέδιο φαίνεται ότι το σκέλος ανέβαινε και κατέβαινε μέσω του κυλίνδρου ενεργείας (το έμβολο που είναι στην άκρη) που βρίσκεται κρυμμένος στο εσωτερικό της ατράκτου. Πιθανόν το συρματόσχοινο να το χρησιμοποιούσε για emergency καταστάσεις σε περίπτωση απώλειας υδραυλικής πίεσης.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #385 στις: Αυγούστου 20, 2015, 10:10:34 πμ »
Πολύ λογικό και σωστό το ακούω Αλεξ.Tnx!

Με χαρά σας ενημερώνω ότι η κατασκευή του μοντέλου ΤΕΛΕΙΩΣΕ ::moshi44x42:: ::Laie_41:: ::drumstel:: μετά από παραπάνω από ένα χρόνο. Το 1/5 ή και παραπάνω αναλώθηκε στη προσπάθεια να αναπαραστησω όσο σωστότερα μπορούσα το τελείως λανθασμένο σχήμα της μύτης που έχει δώσει το κιτ της AZ. Θα ποσταρω εν ευθετω χρόνω κάποιο wip που προηγήθηκε κ μετά το τελειωμένο μοντέλο!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #386 στις: Αυγούστου 23, 2015, 09:36:00 μμ »
Λιγο πριν τις τελικες φωτο,θαθελα να σας δειξω τις τελευταιες ενεργειες που εκανα προκειμενου να φερω την κατασκευη εις περας.
Αφου κολλησα τον εξωτερικο σκελετο θα επρεπε να στοκαρω το κομματι στην αριστερη πλευρα της ατρακτου μπροστα που ειχα σκοπο να αναπαραστησω 'χτυπημενο'.Επισης θαπρεπε να τριψω τον εξωτερικο σκελετο που σε σχεση με την ατρακτο εδειχνε πιο 'φουσκωμενος'.Στοκαρισμα,και τριψιμο λοιπον που παραλληλα γεμισε και σκονη το εσωτερικο..Εκτος των αλλων επρεπε να προσθεσω και μια λωριδα ετσι ωστε να καλυφτει η γουβιτσα αναμεσα στον σκελετο και στην ατρακτο. Θα επρεπε ομως να κανω το ιδιο περιμετρικα πισω απο ολο το σκελετο αλλά...δεν υπηρχε κουραγιο πλεον γι αυτη την αμαρτωλη περιοχη.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Mε διαφορους τροπους επαναχαραχτηκε η περιοχη και βεβαια μετα το μασκαρισμα και τον ψεκασμο ,με αρκετη υπομονη θα επρεπε να καθαριστει η μεσα σκονισμενη περιοχη.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Το προειδοποιητικο ''οσουνα'' (προσοχη στριφογυριζουν ελικες μην περνατε απο δω) :mrgreen:  προτιμησα να το βαψω ο ιδιος καθως οι χαλκομανιες αναπαριστουσαν τους χαρακτηρες πολυ μικροτερους απο οτι ηταν στην πραγματικοτητα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Με λωριδες απο βαμενο αυτοκολλητο ρολο αναπαραστησα τον σκελετο του αλεξηνεμου αλλα και των υπολοιπων διαφανων κομματιων.(Ειναι η τελευταια φορα που χρησιμοποιω αυτη τη μεθοδο καθως δεν τη θεωρω πλεον ρεαλιστικη).

Click to see the original size.

Επειτα τοποθετηθηκε ο αριστερος χρεποκινητηρας του κιτ και αρχισε ενα ανηλεες wash σε ολες τις επιφανειες του μοντελου.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στη συνεχεια οπως ηδη εχω ενημερωσει αρχισα την διαδικασια λερωματος του κινητηρα κ της διαρροης λαδιων πισω προσπαθωντας να δωσω ενα ρεαλιστικο εφε παντα με τη δικια σας βοηθεια.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σειρα ειχε η κατασκευη του ουραιου τροχου και το εφε ενος 'exploded' δεξιου τροχου.Τελευταια κινηση ηταν η τοποθετηση του κατω πολυβολου και του κομματιου της ατρακτου που ανοιγε σαν γλωσσα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αναμενοντας τις Κελεσιδειες  :mrgreen: ::salut:: ::salut::  φιγουρες που θα δωσουν ζωη στο διοραμα, αποφασισα να ντυσω τη βαση με μπαλσα..

ΟΥΓΚ! Τελος! Θα επανελθω με το καθιερωμενο ''Owari'', τελευταιο ποσταρισμα.. ::agree:: ::agree:: ::agree::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
τέλος οι μπελάδες για τη Λίλυ!
« Απάντηση #387 στις: Αυγούστου 25, 2015, 07:55:53 μμ »
Λοιπον, η Λιλυ και η ομορφη 12μηνη περιπετεια μαζι της τελειωσε. Τελικες φωτο λοιπον και ελπιζω το τελικο φινιρισμα της διαρροης να σας ικανοποιει.Αν οχι, μπορω κατι να διορθωσω γιατι απαξ και ενσωματωθει στη βαση,...ΤΕΛΟΣ! :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: τέλος οι μπελάδες για τη Λίλυ!
« Απάντηση #388 στις: Αυγούστου 25, 2015, 07:59:18 μμ »
ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ αψωγες οι φθορες!!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #389 στις: Αυγούστου 25, 2015, 08:02:09 μμ »
Παναγιώτη άλλη μια φορά ζωγράφισες, πραγματικά υπέροχη δουλειά! :o :o ::salut::

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #390 στις: Αυγούστου 25, 2015, 10:09:32 μμ »
Παναγιώτη ήρθε, η ώρα να τελειώσει δεν θέλει τίποτα άλλο. Το αγαπήσαμε το θαυμάσαμε το ζηλέψαμε και θέλουμε
 επιτελούς να αναπαυτεί ειρηνικά στη βάση του. Η Λίλη σου είναι πλέον το ποιο επώνυμο μοντέλο του φόρουμ και
αυτό οφείλετε στην επίμονη προσπάθεια σου. Τα θερμά μου συγχαρητήρια! ::thumbleft::  ::thumbleft:: ::salut::
Spoiler (hover to show)

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #391 στις: Αυγούστου 25, 2015, 10:21:56 μμ »
Τέλειο!  ::thumbleft:: ::101::

ʼντε να δούμε και το διόραμα...   ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #392 στις: Αυγούστου 26, 2015, 08:58:46 πμ »
Ως συνήθως... ΤΕΛΕΙΑ δουλειά Mr. Παναγιώτης!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #393 στις: Αυγούστου 26, 2015, 09:13:04 πμ »
Φιλ,Trex,montelakias,heller85 και Λάμπρο, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! ::thanx::  Ήδη η Λίλυ αν και δεν έχει μπει στη βάση της ακόμα -είναι τυπική διαδικασία καλώς εχόντων των πραγμάτων -είναι πλέον παρελθόν ενώ παρόν και μέλλον είναι ένας κατά πολύ ταχύτερος και αξιολογοτερος και νεώτερος ιστορικά παλληκαρος ονόματι Φρανκ!  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #394 στις: Αυγούστου 30, 2015, 10:26:39 μμ »
  Φίλε Παναγιώτη πολύ όμορφη η Λίλυ ( άλλωστε ήταν αναμενώμενο )περιμένω να τη δω και στη βάση της .
  Καλή συνέχεια με το άλλο σου project ( βλέπε Φράνκ) .
  Αντώνης  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #395 στις: Αυγούστου 31, 2015, 01:30:53 μμ »
Συγχαρητήρια Παναγιώτη!
Τα υπόλοιπα από κοντά...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #396 στις: Αυγούστου 31, 2015, 09:08:45 μμ »
Αντωνη και Αλεξανδρε σας ευχαριστω πολυ! ::salut::
Τα υπόλοιπα από κοντά...
 ::salut::
Με μπολικη Γιαπωνεζολογια! :twisted: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #397 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2015, 12:57:24 πμ »
Χ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες (τέλος project)!
« Απάντηση #398 στις: Οκτωβρίου 02, 2015, 01:53:14 πμ »
H αρχη...εν μεσω Μουντιάλ :mrgreen:...

Ειναι η τριτη Γιαπωνεζα που επιχειρω να αναπαραστησω-μετα την Μπετυ και την Μυρτω-Εχω ριξει αρκετη δουλιτσα μεχρι τωρα..Μια μικρη εικονα που δειχνει του λογου το αληθες,

αναλυτικο update μολις αρχισουν τα 'ρεπο' στο καθημερινο ποδοσφαιρικο σφυροκοπημα.Καλη επιτυχια στην Εθνικη-αν και το βλεπω πολυ χλωμο- οι δε φιλοι Ιαπωνες ας κανουν το χρεος τους νa μη κερδισουν για να εχουμε τις καποιες οποιες ελπιδες μας..
Γκανμπατέ,(καλη τύχη)! ::salut::

...και το τελος...

Επειτα απο 15 μηνες-μεσος ορος κατασκευης στα διοραματα μου-τελειωσα και με τη Λιλυ κ την αναγκαστικη της προσγειωση. Θυμιζω οτι το αρχικο μου σχεδιο ηταν να φτιαξω μια εγκαταλλειμενη Λιλυ και ενα βυτιακι-εξ ου και ο αρχικος τιτλος-καπου στη Ν. Γουινεα τα τελη του 1943 οπου οι Αμερικανοι διελυσαν την μεγαλυτερη δυναμη των αεροσκαφων της Ιαπωνιας στους βομβαρδισμους στη βορεια πλευρα του νησιου. Ομως δυστυχως βασιστηκα σε λαθος λεζαντα του βιβλιου της aircam οπου κατω απο τη φωτο μιας Λιλυς με καμουφλαζ που μου αρεσε πολυ κ τελικα ακολουθησα, ανεγραφε οτι το συγκεκριμενο αεροπλανο πετουσε πανω απο τη Ν. Γουινεα ενω τελικα αποδειχτηκε οτι επιχειρουσε σε βασεις της Μαλαισιας ενα χρονο νωριτερα. Οπως κ ναχει τελος καλο ολα καλα..Η φωτογραφιση εγινε στο σημειο που ειχα φωτογραφισει τη Μπετυ λιγα χρονια πριν-δυστυχως το μεγαλυτερο κομματι στο σημειο αυτο στη Βαρυμπομπη εχει καει, στον κηπο του σπιτιου καθως και εντος,επι του μοντελιστικου παγκου.
Να ευχαριστησω τον συνηθη υποπτο ''Αγριο Αετο'', τον καλο φιλο Θοδωρη Κελεσιδη που εβαψε τις φιγουρες και ουσιαστικα τις τοποθετησε πανω στη βαση μεσω απανωτων ιντερνετικων παραβασεων, ::mastigoma:: τον 'vags' Βαγγελη Βασιλοπουλο με τις πολυτιμες συμβουλες του, καθως και πολλα παιδια εδω στο Modelclub που οι παρεμβασεις τους με βοηθησαν σε πολυ μεγαλο βαθμο. Οι φωτογραφιες ειναι μπολικες, πιστευω να αντεξετε να τις δειτε ολες! :mrgreen: ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

H Λιλυ και η παρεα της αναπαυονται προσωρινα σε ενα παγκο στο χωρο εκθεσης της IPMS πριν παρει την οριστικη θεση της στο τελευταιο διαθεσιμο ραφι στο σαλονι του σπιτιου...

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες (τέλος project)!
« Απάντηση #399 στις: Οκτωβρίου 02, 2015, 02:23:49 πμ »
  Παναγιώτη , καλημέρα , πολύ όμορφη η Λίλυ σου στη βάση της , πολύ ζωντανό το σκηνικό και όμορφες στάσεις στις φιγούρες .
 ::good_job_smilie:: ::101:: ::101::
  Πρόλαβες και την έκθεση , σου εύχομαι καλές διακρίσεις .
  Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::
  Αντώνης .

Tags: