Αποστολέας Θέμα: HAF Mirage 2000-5 Kinetic - Heller  (Αναγνώστηκε 20809 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
Απ: HAF Mirage 2000-5 Kinetic - Heller
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 08:39:56 μμ »
Δεν είναι από το καλούπι, στις παρακάτω φωτογραφίες διακρίνονται αμυδρά πίσω από τις μικρές εισαγωγές αέρα:
http://www.mct57.org/media/?sa=album;in=220;nw;start=0  (φωτο DSC0211)
http://data.primeportal.net/hangar/louis_chang/mirage_2000-5/mirage_2000-5_12_of_59.jpg
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 09:38:22 μμ »
Vageli μας έσωσες.... και ήμουν σίγουρος κατά τα άλλα... :oops:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 10:32:21 μμ »
 ::salut::
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 08:04:55 μμ »
Καλησπέρα!
Επειδή οι οδηγίες δεν βοηθάνε καθόλου, έχω δύο ερωτήσεις:

1. Τι χρώμα είναι Τα "φτεράκια"  :mrgreen: πάνω από το εθνόσημο στο κάθετο; ʼσπρα ή κάποιο ανοικτό γκρι;

2. Ποιο είναι το σωστό χρώμα για τις διάφορες κεραίες, όπως αυτές στην ράχη πίσω από το πιλοτήριο, οι ICMS στα ακροπτερύγια και στο χείλος προσβολής του κάθετου;
Αναφέρομαι σε αυτές που έχουν κιτρινωπή απόχρωση, αλλά δεν φαίνεται να είναι κίτρινες όπως πχ τα Η4 - Η329 της gunze ή τα 24 & 69 της Humbrol.

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 03, 2012, 08:17:37 μμ »
Τα φτεράκια πάνω από το εθνόσημο έχουν το χρώμα της παραλλαγής αλλά το εξωτερικό μέρος έχει ένα λεπτό χείλος βαμένο είτε λευκό είτε πολύ ανοιχτό γκρι.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 10:02:01 μμ »
Νομίζω ότι οι παρακάτω φωτό είναι διαφωτιστικές (τουλάχιστον για το κάτω μέρος...)

Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 04:05:27 μμ »
Ποιο είναι το σωστό χρώμα για τις διάφορες κεραίες, όπως αυτές στην ράχη πίσω από το πιλοτήριο, οι ICMS στα ακροπτερύγια και στο χείλος προσβολής του κάθετου;
Αναφέρομαι σε αυτές που έχουν κιτρινωπή απόχρωση, αλλά δεν φαίνεται να είναι κίτρινες όπως πχ τα Η4 - Η329 της gunze ή τα 24 & 69 της Humbrol.

Ανάμεσα στα Hu 24 (trainer yellow) και Hu 69 (yellow), σύμφωνα με τις οδηγίες Heller και Kinetic αντίστοιχα, έχω προτιμήσει το πρώτο για τις δύο κεραίες πάνω στη ράχη, πίσω από το κοκπιτ. Δεν το έχω κοιτάξει περισσότερο, το δεύτερο πάντως, μου φαίνεται πολύ "φωτεινό".
Όσον αφορά τους αισθητήρες στα ακροπτέρυγα και το κάθετο, εκεί θέλει μάλλον κάποιο μπεζ χρώμα. Προσωπικά, έχω δοκιμάσει μείξη Hu 93 (desert yellow)/Hu 127 και μου φάνηκε οκ.

::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 06:38:29 μμ »
PanPan, gpav & PanosG σας ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 09:11:39 πμ »
Μικρή πρόοδος - οπισθοδρόμηση του μοντέλου:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αστάρωσα με μείγμα γκρι 28 και gloss varnish 35 τη humbrol και τώρα μαζεύω τα ασυμμάζευτα...
Πάνω που έκλεισα με σχετική επιτυχία το Grand Canyon στην ένωση πτέρυγας - ατράκτου, έκλεισα τα MLG doors και εμφανίστηκε το ρήγμα της Αταλάντης.  ::violent1::
1. ::alarm:: Πώς να μπαλώσω τα κενά στις πόρτες :?::alarm::
Να στοκάρω με εποξικό και μετά να χαράξω το περίγραμμα  :?::helpsos::

2. Με τι γκρι βάφουμε τους mica;
Στις οδηγίες της Kinetic δεν υπάρχουν καθόλου οι mica,
Πάμε άλα AIM-9 & 120, δηλαδή σώμα γκρι Hu128/Gunze H307 FS36320και άσπρο κώνο :?:
ή
άλα Magic που στις οδηγίες της Kinetic είναι γκρι Hu127/Gunze H308 FS36375 :?:

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 09:29:41 πμ »
Υπομονή, θα το...πατάξεις!
Δεν ξέρω αν σε βολεύει αυτό
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 09:39:07 πμ »
Μπορεις απλα να μεγαλωσεις λιγο τις θυριδες με λεπτο φυλο πλαστικου.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 11:53:13 πμ »
Μιλάμε για πολύ κενό!

Μπορείς για αρχή, να καλύψεις τα κενά με ζεσταμένο - τεντωμένο πλαστικό από τα sprue και λίγη υγρή κόλλα, μετά να στοκάρεις με κυανοακριλική και να επαναχαράξεις τα σημεία.
Από φωτογραφίες πού έχω δει, οι Mica πρέπει να είναι λευκοί ή πολύ ανοιχτό γκρί   ::dontknow::

Επίσης, ΠΡΟΣΟΧΗ με τις πτερυγικές δεξαμενές, σε περίπτωση πού δεν έχεις κάνει dry fit.
Αν έχεις βάλεις τους φορείς στους αντίστοιχους οδηγούς και τοποθετήσεις τις δεξαμενές, ενδέχεται οι θυρίδες να "στριμωχτούν" ανάμεσα σε αυτές και τα σκέλη και να ακουμπούν όλα μεταξύ τους. Τότε θα πρέπει να βάλεις τους φορείς 1-2 χιλιοστά πιο έξω απ' ότι είναι τώρα.
Στο γράφω γιατί το έπαθα με το Ν της Heller και τώρα τρέχω να στοκάρω και να ανοίγω τρύπες!
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 03:29:18 μμ »

Επίσης, ΠΡΟΣΟΧΗ με τις πτερυγικές δεξαμενές, σε περίπτωση πού δεν έχεις κάνει dry fit.
Αν έχεις βάλεις τους φορείς στους αντίστοιχους οδηγούς και τοποθετήσεις τις δεξαμενές, ενδέχεται οι θυρίδες να "στριμωχτούν" ανάμεσα σε αυτές και τα σκέλη και να ακουμπούν όλα μεταξύ τους. Τότε θα πρέπει να βάλεις τους φορείς 1-2 χιλιοστά πιο έξω απ' ότι είναι τώρα.
Στο γράφω γιατί το έπαθα με το Ν της Heller και τώρα τρέχω να στοκάρω και να ανοίγω τρύπες!

Μοντέλο καλαματιανός: Δυο βήματα μπρος - τρία πίσω....
 ::sterb243::  ::Guillotine::
PanoG αυτά τα λέμε νωρίτερα παλικάρι μου  :mrgreen:
Έχω κολλήσει τους πυλώνες με υγρή κόλλα Mr. Cement, έχοντας περάσει και τις ενώσεις με πινελιές για καλύψω το μικρό κενό  ::arrowred:: hot welding...
Πώς το μαζεύω τώρα αυτό :?::brancard::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 04:13:47 μμ »
PanoG αυτά τα λέμε νωρίτερα παλικάρι μου  :mrgreen:

Εμένα δεν μου το είπε κανείς!! Και να δεις, κάπου το διάβασα και δεν έδωσα σημασία.
Είδα πού έχεις κολλήσει τους πυλώνες και 2-3 μέρες νωρίτερα, έφαγα άκυρο στο δικό μου με τις δεξαμενές. Είμαι και στα τελειώματα, τι να πω εγώ!!

Τουλάχιστον σε πρόλαβα πριν ξεκινήσεις τα βαψίματα.
Πάντως, αν δεν το έχεις κάνει, κόλλησε πρόχειρα με bluetack, δεξαμενές, θυρίδες και τροχούς για να δεις αν υπάρχει πράγματι πρόβλημα, μην μπεις άδικα στον κόπο να το διορθώσεις. 
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 02:49:22 μμ »
Πάνο έχεις δίκιο με τις δεξαμενες και τα σκέλη...Τροχός, πόρτα και δεξαμενή = 1  ::eusa_wall::
Το σφάλμα έγινε διότι, ναι μεν τρύπησα την πτέρυγα εκεί που ήταν οι οδηγοί της Heller, αλλά ο πυλώνας και η δεξαμενή είναι από Kinetic. Αν ήταν να έφτιαχνα EGM με Matra 530 δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της επαφής των κομματιών.

Για να αφαιρεθούν οι πυλώνες θα χρησιμοποιήσω τα λεπτά πριονάκια της Tamiya προσπαθώντας για όσο πιο αναίμακτη σφαγή.
Ερωτήσεις SOS:
1. Η νέα θέση των πυλώνων πρέπει να είναι εξωτερικά μεν της υπάρχουσας, αλλά μήπως θα πρέπει να την μετατοπίσω και ελαφρά πιο πίσω, λόγω του οτι η πτέρυγα είναι οπισθοκλινής;

2. Χρειάζεται να μετατοπίσω και τις θέσεις των mica IR ή να τις αφήσω εκεί που είναι;
Σημ: Το ρωτάω για να υπάρχει η σωστή απόσταση μεταξύ των δεξαμενών - μετά τη μετακίνηση -  και των mica.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 05:29:16 μμ »
...τρύπησα την πτέρυγα εκεί που ήταν οι οδηγοί της Heller, αλλά ο πυλώνας και η δεξαμενή είναι από Kinetic.

Το ίδιο ακριβώς έκανα γι' αυτό και βρίσκουν μεταξύ τους.
Δεν ξέρω αν προκύπτει το ίδιο θέμα αποκλειστικά με κομμάτια από Κινετικ αλλά έχω την αίσθηση ότι οι οδηγοί για τις δεξαμενές στο κιτ του Κινέζου, πρέπει να είναι στη σωστή θέση.

Οι πυλώνες όντως πρέπει να πάνε και λίγο πιο πίσω.
Μάλλον, θα πρέπει να μετακινήσεις και τους mica, καθώς προς δυσάρεστη έκπληξη, το διαπίστωσα σήμερα όταν έβαλα τους magic.
Spoiler (hover to show)
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 01:48:26 πμ »
Ευχαριστώ φίλε PanosG.  ::salut::
Μιλάμε πως τα "τυροπιτάκια" έχουν ξινίσει....

Οι πυλώνες των 550 & Mica IR είναι στη σωστή θέση, μην τους αλλάξεις.
Αν έχεις για σημεία αναφοράς το κέντρο μεταξύ των δύο εξωτερικών actuators  :roll: των πηδαλίων, οι πυλώνες πρέπει να είναι ελαφρώς πιο κοντά προς το τέρμα εξωτερικό actuator, όπως και είναι στο μοντέλο.

Φίλε μια παρατήρηση για το δικό σου:
Εφόσον έχεις κλειστές τις πόρτες του κυρίου συστήματος προσγείωσης, θα πρέπει να έχεις κλειστή και την πόρτα του ριναίου σκέλους.
Αυτές τις ανοίγουν προφανώς για κάποιους ελέγχους, όπως κάνουμε και εμείς στα Airbus.
Δες μια φωτογραφία που είχα βγάλει στην Τανάγρα από σταθμευμένο EGM

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 02:05:15 μμ »
Spoiler (hover to show)
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 04:55:09 μμ »
Ωρέ παλικάρια, δεν έχει απαντήσει κάποιος για τα χρώματα των Mica  :(
Δεν έχει φτιάξει κανείς κάποιο Rafale έτσι ώστε να έχει τις οδηγίες;
Προσωπικά έχω μπερδευτεί.
Αν πάμε σύμφωνα με τις οδηγίες των εταιριών για τους Magic έχουμε τα εξής:
Kinetic: Gunze H308  ::arrowred:: FS36375
Heller: Humbrol 146  ::arrowred:: FS34424  ::arrowred:: τελείως άκυρο σύμφωνα με το παρακάτω - οπτικά τουλάχιστον.
http://www.colorserver.net/showcolor.asp?fs=34424%2C+36375

Τώρα από φωτογραφίες έχω τις εξής, αλλά το θέμα μπερδεύεται ακόμα παραπάνω.
1.Οι ΕΜ έχουν διαφορετικό χρώμα από τους IR ή όχι  :?:
Η πρώτη και η τελευταία είναι από ψάξιμο στο airfighters, ενώ η 2η είναι δική μου.

Πάμε λοιπόν,
-Στην πρώτη το α/φος φοράει και τους δύο τύπους. Ο IR φαίνεται λευκός ενώ δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον ΕΜ μιας που ο κώνος - που είναι λευκός - κάνει αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα.
Το ίδιο φαίνεται και στην τρίτη φωτογραφία όσον αφορά τον ΕΜ.
-Στη 2η έχω πάρει φωτογραφία ΕΜ ενεργό - φαίνεται η κίτρινη λωρίδα - αλλά σε αυτή τη φωτογραφία το χρώμα του σώματος μοιάζει με αυτό των IR της πρώτης φωτογραφίας.

Αν δεν έχετε οδηγίες τι θα λέγατε να ακολουθήσω το βάψιμο για το σώμα των πυραύλων:
Mica EM: Η307  - άλα ΑΙΜ-120 & ΑΙΜ-9Μ
Mica IR: H308 μιας που είναι ανοικτότερος τόνος από το 307.

Παλικάρια  ::Help2:: & ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 06:02:04 μμ »
Καλύτερα μην βασίζεσαι σε οδηγίες, γιατί magic και mica διαφέρουν.
Θα πρότεινα να βρεις το χρώμα από φωτογραφίες, αλλά δύσκολα, καθώς αλλού συναντάς γκρι σώμα και αλλού λευκό.

Για κοίτα εδώ, έχει και μερικές φώτο
http://www.redstar.gr/Foto_red/Weapons_HAF/HAF_Mica.html

Προσωπικά, μου κάνει για πολύ ανοιχτό γκρι.   

Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 06:28:45 μμ »
Τελικά θα βάλω όπως λες ένα ανοικτό γκρι όπως το Η334 και ότι βγει φίλε PanoG.... ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος JESTER

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ου παντός πλείν ες Κόρινθον
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 07:45:32 μμ »
Κάπου έχω κάποιες φωτό από MICA που είχα βγάλει πέρυσι στην Τανάγρα, με την πρώτη ευκαιρία θα τις βρω μήπως βοηθήσουν
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 08:04:50 μμ »
Ευχαριστώ Jester  ::salut::
Aπο φωτογραφίες πάω καλά, το χρώμα πάντως είναι που προβληματίζει.
Είχα ασταρώσει τους πυραύλους με το 28 της Humbrol, το Η311 σε Gunze, και έκανα πριν λίγο μια γρήγορη δοκιμή.
Βούτηξα τη μούρη ενός ΕΜ σε άσπρο Η11 για να δω την αντίθεση μεταξύ του άσπρου κώνου και του γκρι σώματος.
Αν και ως γκρι ταιριάζει, σε αντίθεση με το άσπρο έδινε ένα καφετί τόνο.
Οπότε 311 εκτός...
Το 334 φέρει λίγο γαλάζιο τόνο, οπότε το βλέπω να ταιριάζει...

Οσο για το μοντέλο... Το χάσμα μπαλώθηκε με φύλλο πλαστικού, υγρή κόλλα και υγρό στόκο.
Τώρα που εξαφανίστηκε το ρήγμα, θα πρέπει να χαράξω και το βαριέμαι απίστευτα...

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 03:42:51 μμ »
Update:

Το χάσμα των MLG doors έκλεισε & θα χαραχτεί το περίγραμμα σύντομα:
Click to see the original size.

Έβαψα με Aluminium XF-16 τα σκέλη, τις εσωτερικές επιφάνειες των NLG & MLG doors, τις ζάντες των τροχών & το ακροφύσιο.
Μετά ανέμειξα το  XF-16 με τρεις σταγόνες Η91 clear yellow της Gunze, για να αποδώσω την κιτρινωπή απόχρωση που έχουν οι πυλώνες. Δείτε πως φαίνεται στο κυπελάκι του Badger:
Click to see the original size. Click to see the original size.

Η διαφορά με το κανονικό Alum ίσως να μπορέσετε να τη διακρίνετε εδώ, που έχω κάνει ένα διαγώνιο πέρασμα πάνω από καθαρό XF-16: {Το μείγμα είναι αυτό προς το ακροπτερύγιο}

Τέλος οι πυλώνες βαμμένοι, αλλά χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά του παραπάνω μείγματος: {λόγω έλλειψης μοντέλου Rafale, τροποποίησα όσο γινόταν το πίσω και εμπρός μέρος των απλών πυλώνων που δίνει η Hasegawa στα F-16  :oops:. Οι συγκεκριμένοι δεν κάνουν ούτε για ΑΙΜ-9, ούτε για ΑΙΜ-120}

EDIT:
Όσον αφορά το πρόβλημα που προκύπτει με τη θέση των πυλώνων των πτερυγικών δεξαμενών, ένας μεγάλος παράγοντας είναι η γωνία που σχηματίζουν τα σκέλη με την επιφάνεια της πτέρυγας. Τα σκέλη & η πτέρυγα και η θέση των οδηγών είναι της Heller. Οι πυλώνες και οι δεξαμενές είναι της Kinetic.
Αν λοιπόν κολλήσουμε τα σκέλη σύμφωνα με τις οδηγίες, αυτά έρχονται από μόνα τους σχεδόν κάθετα, που είναι λάθος. Αυτό με τη σειρά του θα προκαλέσει τις πόρτες του να σχηματίζουν αρνητική δίεδρο γωνία, ενώ θα πρέπει να είναι κάθετες όπως πολύ σωστά είχε γράψει και ο PanosG.
Αν δείτε την κάτω επιφάνεια της πτέρυγας, οι πυλώνες θα πρέπει να καλύπτουν τα access panels που σας έχω σημαδέψει:
Αν τρυπήσεις όμως εκεί που είναι οι οδηγοί, τότε οι πυλώνες έρχονται ελαφρώς εσωτερικά, 1 με 1.5mm, που μαζί με το πρόβλημα της γωνίας των σκελών δημιουργεί την καταστροφή  ::eusa_wall::

Επειδή εγώ τους είχα ήδη κολλήσει και αρκετά καλά μάλιστα, ηταν αδύνατον να τους αφαιρέσω.
Έτσι έπαιξα με τη γωνία των σκελών κάνοντας το παρακάτω κόλπο.
Τρύπησα με λεπτό τρυπανάκι τα σημεία που εφάπτονται τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Μια τρύπα στη φωλιά και μια στο σκέλος.
Πέρασα σύρμα 0.32" όπως βλέπετε στον σωλήνα ανεφοδιασμού:
Έτσι μπόρεσα και έφερα τα σκέλη στη σωστή γωνία σύμφωνα με φωτογραφίες που βρήκα στο ίντερνετ:

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά ίσως έτσι αποφευχθεί το λάθος σε κάποιους άλλους που είναι να φτιάξουν κάτι παρόμοιο.   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 09:48:22 μμ »
Παιδιά κ μία ακόμα διαφορα μεταξυ EGM & -5 είναι ότι τα δέυτερα δεν έχουν άγκιστρο.
Δεν έχω δεί σε καμία φωτογραφία -5 με άγκιστρο.

Απλά το αναφέρω μιας κ απο ότι είδα δεν έχει αναφερθει παραπάνω...
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Tags: mirage 2000 Kinetic Heller