Αποστολέας Θέμα: Σύντροφος Lavochkin La-7 by Eduard (Profipack)  (Αναγνώστηκε 14268 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Σύντροφος Lavochkin La-7 by Eduard (Profipack)
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 11:08:34 μμ »
Οτι είναι φασαρία να βάψει με Vallejo στον αερογράφο, είναι. Έχουν όμως και καλή γκάμα χρωμάτων, αλλά και όντως στρώνουν πολύ καλά - μετά το παίδεμα.

Που να δεις πως στρώνουν τα Gunze-Tamiya χωρίς παίδεμα!! ;)

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μενίδι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 11:23:22 μμ »
Για μένα είναι σημαντικό να υπάρχει πλήρης γκάμα και να μην κάνουμε προσμίξεις πάντως.

Νομίζω κριτήριο είναι να είναι και οικονομικά το Vallejo έχει 17ml μέσα ένω το Gunze 10ml και είναι και πιο φτηνο.

Τα Citadel που τα βρίσκουμε?

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 05:59:10 πμ »
Για μένα είναι σημαντικό να υπάρχει πλήρης γκάμα και να μην κάνουμε προσμίξεις πάντως.

Νομίζω κριτήριο είναι να είναι και οικονομικά το Vallejo έχει 17ml μέσα ένω το Gunze 10ml και είναι και πιο φτηνο.

Τα Citadel που τα βρίσκουμε?

Καλή και η οικονομία δε λέω, αλλά δεν το τρώς κιόλας το χρώμα, μερικές φορές αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις το σωστό χρώμα, ή βελτιωτικό.

Spoiler (hover to show)
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 12, 2012, 11:17:03 μμ »
Χαιρετώ το φόρουμ ::salut::

Ο ''σύντροφος'' έχει προχωρήσει αρκετά και θα ήθελα την γνώμη σας. :D

Πριτσινώθηκε περιμετρικα, στο σημείο της εξάτμισης και στα flaps με βάση αυτο το σχέδιο.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν και κάποιες άλλες τρύπες πιο μεγάλες που δεν τις έχει αυτο το σχέδιο, τις βρήκα όμως σε πολλά άλλα La-7 στο διαδίκτυο και τις έκανα και αυτες.

Ανοίχτηκαν τρυπούλες και περάστηκαν εξατμίσεις καθώς περάστηκαν και χάλκινα κομμάτια στις λαμαρίνες των εξατμίσεων και στον κάτω αεραγωγό.

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 12, 2012, 11:41:06 μμ »
Μπραβο φιλε πολυ ωραια δουλεια μεχρι στιγμης...το πριτσινωμα το εκανες με το γνωστο εργαλειο η με καποια αλλη τεχνικη?
Και οτι σε εψαχνα σημερα γιατι ειχα καιρο να δω νεα απο τη δουλεια σου....

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 13, 2012, 12:21:32 πμ »
Γειά σου φίλε μου.

Περνάω το γνωστό πριτσινωτήρι πάνω σε ζελατίνα, τσεκάρω εαν είναι ευθεία η γραμμή, ανοίγω τρύπες στην ζελατίνα, κάνω wash στις τρύπες να τις βλέπω, κάνω γραμμές με μολυβάκι στο μοντέλο, κολλάω με σελοτέιπ την ζελατίνα και με καρφίτσα πριτσινώνω. Το πλεονέκτημα είναι οτι ελέγχεις ανα πάσα στιγμή την δουλεία σου. Το αρνητικό οτι σου παίρνει πολύ ώρα και βγάζεις τα μάτια σου, αλλα το αποτέλεσμα μου αρέσει και νομίζω οτι αξίζει τον κόπο.

Αν πάς με χαρακάκι η mini print ταινία με το πριτσινωτήρι μπορεί να σου ξεφύγει και να βγεί η γραμμή ελλειπτική εαν δεν έχεις πείρα. Ασε δε που το πριτσινωτήρι κάνει κωνικές τρύπες και πρέπει ετσι και αλλιώς να το ξαναπεράσεις με καρφίτσα. Επίσης δεν μπορείς να τρυπήσεις σε όλα τα σημεία που μπορείς με την ζελατίνα!

:twisted:

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 13, 2012, 12:57:20 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ ησουν κατατοπηστικοτατος! Οντως θελει λιγο παραπανω πεδεμαρα αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ περισσοτερο απο ικανοποιητικο....μου εδωσες και μια ιδεα βελτιωσης της μεθοδου...θα τη δοκιμασω και αν δουλεψει θα σου πω. Επισης θα χρειαστω και τα φωτα σου ,μιας και ασχολεισαι με την κοκκινη αεροπορια, στο δικο μου συντροφο Ilyusha που μαλλον μεχρι το βραδυ θα εχω ανεβασει φωτο απο το κιτ....με το χρωματισμο των σοβιετικων δεν μπορεσα να βρω ακρη ακομα και θα χρειαστω μαλλον πολυ βοηθεια για την επιλογη χρωματων.
Καλη συνεχεια και αναμενουμε φωτο απο την πορεια της δουλειας σου...! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 13, 2012, 01:24:30 μμ »
Ωραια η τεχνικη που αναφερες παραπανω, ενα μεγαλο μπραβο για την ομορφη δουλεια που εχεις κανει μεχρι τωρα στον συντροφο.
Αναμενουμε συνεχεια  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 13, 2012, 03:56:59 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ ησουν κατατοπηστικοτατος! Οντως θελει λιγο παραπανω πεδεμαρα αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ περισσοτερο απο ικανοποιητικο....μου εδωσες και μια ιδεα βελτιωσης της μεθοδου...θα τη δοκιμασω και αν δουλεψει θα σου πω. Επισης θα χρειαστω και τα φωτα σου ,μιας και ασχολεισαι με την κοκκινη αεροπορια, στο δικο μου συντροφο Ilyusha που μαλλον μεχρι το βραδυ θα εχω ανεβασει φωτο απο το κιτ....με το χρωματισμο των σοβιετικων δεν μπορεσα να βρω ακρη ακομα και θα χρειαστω μαλλον πολυ βοηθεια για την επιλογη χρωματων.
Καλη συνεχεια και αναμενουμε φωτο απο την πορεια της δουλειας σου...! :wink: ::salut::

Eυχαριστώ παιδιά!

Δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα απλά μου αρέσουν τα σοβιετικά και ψάχνομαι. Ο,τι ξέρω τα έχω μάθει απο τον Παναγιώτη (Palanadine). Θα σε βοηθήσει και εκείνος σίγουρα!

Τσέκαρε εδώ και θα το συζητήσουμε! Aν και το Ilyushin είναι μεταγενέστερο. Περιμένω φωτό απο τις εργασίες σου!

http://mig3.sovietwarplanes.com/colors/color-table.html

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 13, 2012, 07:39:18 μμ »
 Πολύ έξυπνη η τεχνική σου πρέπει να ομολογήσω, την έκανα κλοπυ-paste ήδη! Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε κάτι ανάγλυφα χρεποκίτ που σκοπεύω να χαράξω.  :wink: :mrgreen:

Και φυσικά πολύ ωραίο το αποτέλεσμα στον Σύντροφο! Και οι εξατμίσεις και το πριτσίνωμα ανεβάζουν πολύ το επίπεδο του κιτ. Καλή συνέχεια, αναμένω τα χρώματα!

Φίλε Cpt.Morgan, για ανέβασε και συ καμιά φωτό από τον Σύντροφο Ilyushin να δούμε κι εμείς ομορφιές! Όπως είπε κι ο Guideus
Spoiler (hover to show)
ασχολούμαι με όλα τα Σοβιετικά/ Ρωσσικά αεροσκάφη, οπότε αν ψάχνεις κάτι κατά μεγάλη πιθανότητα να μπορώ να σου δώσω κάποιες πληροφορίες.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος pavesi24

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 14, 2012, 11:12:32 πμ »
καλημερα  ::salut::
πολυ ωραιο μεχρι στιγμης,μπραβο!
απλα ηθελα να σου πω μονο αν μπορεσεις να λεπτινεις τις αποληξεις απο τις εξατμισεις
γιατι εχεις κανει ωραια δουλεια και θα εδειχνε αρκετα πιστευω!
παντα φιλικα :wink:

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 14, 2012, 01:07:55 μμ »
καλημερα  ::salut::
πολυ ωραιο μεχρι στιγμης,μπραβο!
απλα ηθελα να σου πω μονο αν μπορεσεις να λεπτινεις τις αποληξεις απο τις εξατμισεις
γιατι εχεις κανει ωραια δουλεια και θα εδειχνε αρκετα πιστευω!
παντα φιλικα :wink:

Δεν έχεις άδικο, ιδανικά θα ήθελε λίγο πιο λεπτή η κάθε εξάτμιση αλλα τώρα είναι λίγο δύσκολο να το κάνω αυτο. Δεν έχω και τόσο μικρό τριπανάκι! Πάντως είναι και η φωτό πολύ κοντινή. Στην πραγματικότητα στην απόσταση του ματιού δεν πολύ φαίνονται οι διαφορές στο πάχος απο εξάτμιση σε εξάτμιση. Θα μπεί και μαύρο ξηρό παστέλ πάνω και δεν θα φαίνεται τίποτα. Σε ευχαριστώ

@Palanadine. Χαίρομαι που σε βοήθησα και εγώ σε κάτι. Αμοιβαία πρέπει να είναι αυτα! :wink:

Αντε να δώ πώς θα κολλήσω την καλύπτρα τώρα. Εχω ξυλόκολλα Bison και λέω να πάω με αυτη και να στοκάρω με τον διαφανή υγρό στόκο της Gunze.

Εκτός αυτων έχω να αντιμετωπίσω και ένα μικρό θόλωμα που μου έγινε στην καλύπτρα επειδή ήθελα να ξεβάψω σε ένα σημείο χρώμα που τελικά θέλησα να το αφαιρέσω. Την ξέβαψα με ισοπροπυλική αλλά δεν είναι και το καλύτερο τελικά. Καλύτερα να είχα πάει με άζαξ.

Είχα προσπαθήσει να βάψω το χρώμα του κόκπιτ απο την μέσα μεριά της καλύπτρας αλλα δεν τα κατάφερα με το μασκάρισμα. Οπότε θα βάψω εξωτερικά πρώτα το χρώμα του κόκπιτ και μετα απο πάνω το χρώμα της παραλλαγής.

Εαν τρίψω με ντουκόχαρτο 2000λιαρο μετά με τι είναι ιδανικό να την γυαλίσω? Μου είπαν για οδοντόκρεμα αλλα να μην έχει σόδα μέσα για να μην την γδάρει. Κάτι άλλο εναλλάκτικά?

Την βούτηξα σε παρκετίνη αλλα δεν έμεινα ευχαριστημένος αφήνει χοντρά στίγματα και ετσι την αφαίρεσα με άζαξ.

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 02, 2012, 10:10:49 μμ »
Καλησπέρα ο ''σύντροφος'' αισίως έφτασε στο αστάρωμα του. Το αστάρι δυστυχώς ανέδειξε αρκετές λεπτομέρειες που ήθελαν διόρθωση και με καθυστέρησε αρκετά, τρίψιμο-αστάρωμα, τρίψιμο-αστάρωμα. Νομίζω πως το έφτασα σε ένα ικανοποιητικό σημείο ώστε πλέον να μπορώ να πω ασφαλώς πώς προχωράω με το βάψιμο :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 03, 2012, 12:28:07 πμ »
Ωραιος!!! Το εχεις προσεξει το μοντελακι! ριξε και τα χρωματακια τωρα να παρουμε ματι τη συνεχεια  :wink: Τι παραλαγη επελεξες???

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 03, 2012, 12:56:28 μμ »
H παραλλαγή θα είναι του Vladimir Lavrinenkov της 9 GIAP όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτό απο το παιχνίδι Il-2 Sturmovik και οχι όπως το δίνει η Eduard με βαμένο όλο το μπροστινό μέρος κόκκινο, καθώς ύστερα απο συζητήσεις που διαβάζω στο ίντερνετ πρέπει να ήταν λάθος.

http://sovietwarplanes.com/board/index.php?topic=1136.0

Η Εduard το δίνει με βαμένο κόκκινο όλο το μπροστά μέρος!

Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. ::salut::

Επίσης επειδή θα ήθελα μια σύμβουλή όσον αφορά ποιο μέρος να βάψω πρώτο, το πάνω ή το κάτω. Σκέφτομαι πρώτα για το πάνω ωστε το πλαινό γαλάζιο να γράψει ομαλά πάνω απο την παραλλαγή. Τι λέτε?

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 03, 2012, 02:16:47 μμ »
Ωραια παραλαγη  :wink: το παιχνιδι Il-2 νομιζω οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο σε colour schemes κλπ,αλλα συμφωνα και με αλλες πληροφοριες και φωτο απο αλλες πηγες που υπαρχουν στο νετ καποια coloyr scehme, δεν ειναι εντελως σωστα, εχει ανακριβειες... Ειχα ψαξει εγω για καποια Γερμανικα και δεν ειχα βγαλει ακρη. Τωρα για το Lavochkin δεν ξερω, δεν γνωριζω σχεδον τιποτα απο σοβιετικα αεροσκαφη Β'ΠΠ. Ισως καποιος φιλος εδω μεσα σε βοηθησει για τη κοκκινη μυτη.

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 04, 2012, 03:39:33 πμ »
Πολύ καλή δουλειά και εμπνευσμένη τεχνική πριτσινώματος!!!
Για την παραλλαγή έχεις πμ.
Καλή συνέχεια!  ::salut::

Το technical manual του  La-7 για τους μερακλήδες .  :wink:
http://letitbit.net/download/46435.46b19d5f881c8769071c246392ac96c91/La7.rar.html
«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 04, 2012, 12:49:49 μμ »
Αeon σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!! Νά σαι καλά. Είναι πολύτιμες όλες αυτές οι πληροφορίες!

Τελικά διασταύρωσα πολλές ανάφορές στο ίντερνετ και σε βιβλία (thanx για το πμ ::salut::) και παρατήρησα το εξής. Oταν το βέλος ηταν λευκό, κόκκινο ηταν μόνο το μπροστά μέρος. Οπως εδώ.

Οταν το βέλος ηταν κόκκινο (οπως το δίνει και η eduard στις χαλκομανίες της Απρίλιος του 1945) βάφανε κόκκινο και το μέρος ανάμεσα στα δαχτυλίδια όπως εδώ

Στο  sovietwarplanes στο παρακάτω link αναφέρει κάποιος πώς το βέλος ηταν λευκό πριν τον Απρίλιο του 1945 και μετά κόκκινο.

As I could read, the arrow was white before april 1945, then red. The aircraft I would like to represent were all AMT-11 on upper surfaces, with the white arrow, I guess as it was in december 1944... But I'm not sure. Do you know if or when La-7 were painted in a uniform gray on upper surfaces ?

http://sovietwarplanes.com/board/index.php?topic=1136.0
http://airaces.narod.ru/all1/lavrinen.htm

Αρα δεδομένου οτι μου δίνει κόκκινο βέλος στις χαλκομανίες και αναφέρει Απρίλιο του 1945 το βάφω ετσι

::salut::

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 04, 2012, 01:13:49 μμ »
καλημέρα και από μένα,
πολύ καλό το αποτέλεσμα της τεχνικής σου. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες και με εμάς. Πειραματιζόμουν σε ένα παλιό μοντέλο με το πιρτσινωτίρι αλλά πήγαινε όπου ήθελε.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 04, 2012, 05:34:06 μμ »
Φιλε μου θα σου πω την αληθεια μου. Αυτο το αερ/νο ΔΕΝ μου αρεσει καθολου!!!!! (Δεν νομιζω να το πιασω ποτε στα χερια μου....).ΟΜΩΣ σαν δουλεια, εχεις κανει ''ΠΑΠΠΑΔΕΣ''.ΤΡΟΜΕΡΗ εργασεια, που θελει ΜΕΡΑΚΙ και ΥΠΟΜΟΝΗ. ΜΠΡΑΒΟ ρε φιλε.... καλη συνεχεια... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 04, 2012, 06:25:26 μμ »
Φιλε μου θα σου πω την αληθεια μου. Αυτο το αερ/νο ΔΕΝ μου αρεσει καθολου!!!!! (Δεν νομιζω να το πιασω ποτε στα χερια μου....).ΟΜΩΣ σαν δουλεια, εχεις κανει ''ΠΑΠΠΑΔΕΣ''.ΤΡΟΜΕΡΗ εργασεια, που θελει ΜΕΡΑΚΙ και ΥΠΟΜΟΝΗ. ΜΠΡΑΒΟ ρε φιλε.... καλη συνεχεια... ::salut::

Γούστα είναι αυτα, χεχεχεχχε εμένα πάλι το σχήμα του στο μάτι μου αρέσει πάρα πολύ. Αυτο και το La-5.

Εχω χρόνο και δεν βιάζομαι, κάτσε να πέσουν και τα χρώματα μην στραβώσει κάτι εκεί! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 04, 2012, 06:29:32 μμ »
καλημέρα και από μένα,
πολύ καλό το αποτέλεσμα της τεχνικής σου. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες και με εμάς. Πειραματιζόμουν σε ένα παλιό μοντέλο με το πιρτσινωτίρι αλλά πήγαινε όπου ήθελε.  ::salut::

Τίποτα. χαίρομαι που μπόρεσα να δώσω και εγώ κάτι σε μια κοινότητα που προσφέρει τόσα πολλά σε γνώσεις. ::salut::\

Την διαφάνεια με τις τρύπες την σκέφτηκα σαν λύση  ::alarm:: σε μια στιγμή καλλιτεχνικού οίστρου πάνω που είχα απηυδήσει και εγώ με το πριτσινωτήρι!! :mrgreen:

Tags: lavochkin la-7