Αποστολέας Θέμα: Σύντροφος Lavochkin La-7 by Eduard (Profipack)  (Αναγνώστηκε 14274 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Σύντροφος Lavochkin La-7 by Eduard (Profipack)
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:07:05 μμ »
 Για τα ΑΚΑΗ (Akan), αν έχεις κάπου πλήρες χρωματικό κατάλογο ή ακόμα και αντιστοιχία σε άλλες εταιρίες ή σε κωδικούς FS, θα ήταν θεόσταλτο Μάστορα!

Όπως λες έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την ακρίβειά τους. Υπάρχουν δύο κύριες απόψεις:

1) Οτι είναι πιο σκούρα απ'οτι πρέπει, και θέλουν ξάνοιγμα
 2) Οτι αναπαριστούν φθαρμένα χρώματα, και άρα πρέπει να τα σκουρύνεις (!!!)

Από δείγματα χρωμάτων αντιπαραβαλόμενα με χρώματα αληθινών αεροσκαφών, μπορώ να πω οτι ... ΚΑΙ οι δύο απόψεις ισχύουν, κατά περίπτωση.

Για τα White Ensign από την άλλη, η άποψη είναι οτι δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβή. Τα περισσότερα βασίζονται στα "στοιχεία" του Pilawski...  Και κρίνοντας από την ποιότητα και ακρίβεια των ερευνών και στοιχείων του τελευταίου, δεν θα χρησιμοποιούσα τα WE. Πολλοί το κάνουν, αλλά τα ΑΚΑΗ είναι σωστότερα.

Βέβαια, η όλη συζήτηση είναι θεωρητική, καθώς άνετα βρίσκεις σχεδόν ακριβείς αποχρώσεις σε άλλες εταιρίες, με άλλα ονόματα. Οπότε δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένες εταιρίες, 100% σωστές ή όχι.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μενίδι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 08:03:04 μμ »
To AMT-7 είναι ακριβώς σαν το 70901 της Vallejo. Πολύ χαίρομαι γιαυτο! Ευχαριστούμε Μάστορα!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 08:36:42 μμ »
Για τα ΑΚΑΗ (Akan), αν έχεις κάπου πλήρες χρωματικό κατάλογο ή ακόμα και αντιστοιχία σε άλλες εταιρίες ή σε κωδικούς FS, θα ήταν θεόσταλτο Μάστορα!

Όπως λες έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την ακρίβειά τους. Υπάρχουν δύο κύριες απόψεις:

1) Οτι είναι πιο σκούρα απ'οτι πρέπει, και θέλουν ξάνοιγμα
 2) Οτι αναπαριστούν φθαρμένα χρώματα, και άρα πρέπει να τα σκουρύνεις (!!!)

Από δείγματα χρωμάτων αντιπαραβαλόμενα με χρώματα αληθινών αεροσκαφών, μπορώ να πω οτι ... ΚΑΙ οι δύο απόψεις ισχύουν, κατά περίπτωση.

Για τα White Ensign από την άλλη, η άποψη είναι οτι δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβή. Τα περισσότερα βασίζονται στα "στοιχεία" του Pilawski...  Και κρίνοντας από την ποιότητα και ακρίβεια των ερευνών και στοιχείων του τελευταίου, δεν θα χρησιμοποιούσα τα WE. Πολλοί το κάνουν, αλλά τα ΑΚΑΗ είναι σωστότερα.

Βέβαια, η όλη συζήτηση είναι θεωρητική, καθώς άνετα βρίσκεις σχεδόν ακριβείς αποχρώσεις σε άλλες εταιρίες, με άλλα ονόματα. Οπότε δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένες εταιρίες, 100% σωστές ή όχι.

Δυστυχώς δεν έχω Παναγιώτη,αλλά άμα πέσει κάτι στα χέρια μου θα το δημοσιεύσω.

Και για το χρωματολόγιο του ΑΚΑΗ έχουν γραφτεί πολλά αρνητικά σχόλια,με σημαντικότερα το ότι εχει συγκροτηθεί μεταπολεμικά,το '48 νομίζω,και τα δείγματα της περιόδου του πολέμου είναι στο "περίπου",μέχρι οτι είναι "ύποπτης" προέλευσης!Βγήκε στη δημοσιότητα πρόσφατα,έχοντας υποστηρικτές κάποια "δυνατά" ονόματα στο χώρο του μοντελισμού της εποχής εκείνης και σχεδόν αμέσως στήθηκε μια Ρώσικη εταιρεία χρωμάτων που τα κυκλοφόρησε στην πιάτσα... :roll:
Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και μια εκστρατεία αμαύρωσης του έργου του Pilawski,πριν τον οποίο το θέμα "Ρωσικά αεροσκάφη" ήταν το απόλυτο χάος.
Για μένα η πλάστιγγα γέρνει προς τις απόψεις του Pilawski, κυρίως γιατί η δουλειά του ήταν να βρίσκει και να συντηρεί πεσμένα αεροσκάφη και είχε την ευκαιρία να μελετήσει από κοντά τα χρώματα που ήταν βαμμένα.

Ποιά προσέγγιση είναι η πιο σωστή,μάλλον θα το δείξει το μέλλον,το κακό είναι οτι έχουμε βρεθεί στη μέση μιας διαμάχης που μπερδεύει ακόμα περισσότερο μια ήδη ομιχλώδη περίοδο! ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 09:32:58 μμ »
 Ομιχλώδες δε λες τίποτα!

Για μεν τα ΑΚΑΗ έχω δει ότι έχουν βασιστεί μεν σε πραγματικά χρώματα, αλλά... ΦΘΑΡΜΈΝΑ!!!

Για τον Pilawski σε site που ασχολούνται με Σοβιετικά/ Ρωσικά θέματα, τον έχουν στο πύρ το εξώτερο. Προσωπικά έχω δει τη δουλειά του, και μολονότι ο άνθρωπος έκατσε κι έψαξε κτλ, δυστυχώς συμφωνώ με την άποψη ότι τελικά είναι ανακριβής, και σε αρκετά σημεία εμφανίζει ως "στοιχεία" τελείως φανταστικές καταστάσεις, όπως πχ ένα σμήνος που υποτίθεται επιχειρούσε το '44, ενώ είχε διαλυθεί από το '42, και επανασυστάθηκε μετά το τέλος του πολέμου!!!

Γενικά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τα αποτελέσματά του, και θα χρησιμοποιούσα ως πηγή μόνο εάν όντως ήταν επιβεβαιωμένα από τουλάχιστον 2-3 άλλες πηγές.

Προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά να προμηθευτώ τα χρώματα της ΑΚΑΗ και να τα αντιπαραβάλω με Humbrol/ Gunze/ Vallejo για να δω πόσο ακριβή είναι.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 09:48:58 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 10:00:00 μμ »

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 04:40:47 πμ »
Aγαπητέ  Guideus έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά ως τώρα και σου εύχομαι καλή συνέχεια. ::salut::

Επίσης  χάρηκα που το ποστ σου στάθηκε αφορμή να αρχήσει συζήτηση για τα ρώσικα χρώματα WW2 μιας και το τοπίο είναι ομιχλόδες όπως σωστά προείπανε οι αξιοσέβαστοι Mastoras και Palanadine.
Να συνδράμω λέγοντας οτι ο Pilawski (εάν θυμάμαι καλα) βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα 2 ρώσων ερευνητών (δεν θυμάμαι ονόματα) που δημοσιεύσανε μια σειρα άρθρων στο ρωσικό μοντελιστικό περιοδικό Μ-hobby στις αρχές του '90, και απ'ότι αναφέρουν οι πολέμιοί του, και αυτοί οι 2 διαχωρίσανε την θέση τους απο τον Pilawski μετά την έκδοση του βιβλίου του Soviet Air Force Fighter Colours 1941-45 της Classic Pablications.
Προσωπικά έχω απορίψει τον Pilawski αλλα όπως είπε πολύ σωστά ο  Mastoras το μέλλον θα δείξει.
Οι παρακάτω είναι οι σελίδες που μας τιρανούν όλους εδώ και χρόνια....Τις βρήκα σε ρώσικο μοντελιστικό φόρουμ σε πόστ κατασκευής il-2m της Zvezda στην 1/72 (πολύ υπερσκρατσιά απο τον ρώσο μοντελιστη).

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Για τα ΑΚΑΝ ενδιαφέρομαι κ'εγω Palanadine. Τα έχει το http://www.lindenhillimports.com/akan.htm με 4$/μπουκάλι
και το http://www.hobbyshop.ru/product.php3?vendor=akw&category=accessories&tid=58&lang=en με 2.32$/μπουκάλι.

::salut:: ::salut:: ::salut::
«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 06:57:17 μμ »
Σε ευχαριστώ Aeon πολυ ενδιαφέροντα αυτα που μας παραθέτεις!!

Παιδια μιας και ετοιμάζομαι να βάψω το πλαινο ατσάλινο κομμάτι οπου βγαίνουν πάνω οι καπνιές του κινητήρα τι θα το βάφατε?

Η eduard δίνει ατσάλι της Gunze H213 αλλα είναι πολυ σκοτεινό.

Σκέφτομαι το Silver της Humbrol για το πλαϊνό και το 27002 polished aluminium για τις 2 λωρίδες μπροστά.
Ξέρω ιδανικά το Chrome της Alclad θα έκανε για τις λωρίδες που καθρεπτίζει αλλα δεν θέλω να μπλέξω με Alclad τώρα είδικά που είναι αρχή μην απογοητευτώ :D.

Επίσης ποιο χρώμα απο τα παραπάνω θα βάφατε την άτρακτο ώστε να φαίνεται στο chipping?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 07:48:42 μμ »
 Για μικρές επιφάνειες τέτοιου είδους, μου έχουν λύσει τα χέρια τα μεταλλικά χρώματα της Citadel. Αυτά είναι υδατοδιαλυτά χρώματα και πολύ χρήσιμα.

Το τμήμα πίσω από τις εξατμίσεις θα το έβαφα αρχικά με Chainmail που έχει μεσαία τονικότητα (ούτε πολύ γυαλιστερό, ούτε πολύ σκούρο).
Μετά θα περνούσα από πάνω αρχικά ένα υπερβολικά αραιωμένο φιλμ από GS18 Steel ή GS76 Burnt Iron, ίσα να σκουρύνει ελαφρά.
Ακολούθως ένα πλυσιματάκι με νερομπογιά ή διαλυμένο ξηρό παστέλ να τονιστούν οι γραμμώσεις στο σημείο.
Και τέλος σιγά σιγά με διάφορους μεταλλικούς και μη τόνους, τόσο με τον αερογράφο και χρώματα, όσο και με πινελάκι και τριμμένα ξηρά παστέλ, να αναπαραστήσω τις αλλοιώσεις του μετάλλου και τις καπνιές.

Τους δακτυλίους του cowling είτε με το Mithril Silver της Citadel, ή με το Silver 11 της Humbrol.

Για chipping, θα περιοριζόμουν σ'ενα προσεκτικό πέρασμα με καλοξυσμένο ασημί μολύβι στις άκρες ορισμένων μεταλλικών πάνελ, τα La-7 παρέμεναν σε αρκετά σημεία ξύλινα, και δεν υφίσταντο μεγάλο βαθμό ξεφλουδίσματος (οι Ρώσσοι είχαν πάρει το πάνω χέρι πλέον).

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:01:39 μμ »
Παναγιώτη θα ήθελα να το βάψω με ένα απο αυτα που ήδη έχω. Τα Citadel θα τα δοκιμάσω άλλη φορά.

Τώρα έχω Silver 11, Alluminium 56, Polished alu 27002 , polished steel 27003 aπo Humbrol και H213 steel Gunze.

Να κάνω το πλαινό Silver 11 και το δαχτυλίδι polished alu 27002?

Eπίσης αλλη μία απορία ατο Mig σου το chipping πάνω στο φτερό πως το έχεις κάνει? Περασμα με μπατονέτα οσο ηταν υγρή η μπογιά ή με τον αερογράφο!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:23:22 μμ »
 Πρώτα πρώτα, το chipping στο MiG είναι κάτι που έχω κάνει 'ποιητική αδεία', και με την προ'υ'πόθεση οτι δεν είχε καταστραφεί μέχρι να φτάσει σ'αυτό το σημείο. Καν;eνα La-7 δεν πρέπει να έφτασε ούτε καν στα αρχικά στάδια τέτοιου είδους φθοράς!

Πάντως το έχω κάνει με συνδυασμό βαψίματος ασημί με αερογράφο, στεγνό και νωπό πινέλο με ασημί, και ασημί μολύβι.

Με τα χρώματα που έχεις, θα έβαζα ή Αλουμίνιο 56 ή Polished Aluminium 27002 (το steel νομίζω είναι αρκετά σκούρο για βάση). Τους δακτυλίους με το Silver 11. Το 213 της Gunze, ποιο είναι;;; Μπορείς να ανεβάσεις φωτό;

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:32:01 μμ »
Το Polished Aluminium 27002 βγαίνει ίδιο με το 11 της Humbrol και το Polished Steel 27003 είναι πολύ σκούρο. To Aluminium 56 είναι για πέταμα (δεν κάνει για οποιαδήποτε αναπαρασταση μετάλου λόγω χοντρού κόκκου) οπότε μάλλον για μίξη των metalcotes σε βλέπω...

Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:52:14 μμ »
To Steel είναι αυτο στην φωτο ουσιαστικά είναι σαν αλουμίνιο αλλα μαυρίζει λίγο (είχα βάψει μια σύριγγα :mrgreen:)

Wildcat συμφωνώ για το Aluminium 56 είναι χάλια!

Οπότε λέω να περάσω το πλαϊνο Polished aluminium με λίγο steel απο πάνω ενδεχoμένως ή μίξη με λίγο 27003 steel και τα δαχτυλίδια Silver ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 08:55:56 μμ »
Σε ευχαριστώ Aeon πολυ ενδιαφέροντα αυτα που μας παραθέτεις!!

Παιδια μιας και ετοιμάζομαι να βάψω το πλαινο ατσάλινο κομμάτι οπου βγαίνουν πάνω οι καπνιές του κινητήρα τι θα το βάφατε?

Η eduard δίνει ατσάλι της Gunze H213 αλλα είναι πολυ σκοτεινό.

Σκέφτομαι το Silver της Humbrol για το πλαϊνό και το 27002 polished aluminium για τις 2 λωρίδες μπροστά.
Ξέρω ιδανικά το Chrome της Alclad θα έκανε για τις λωρίδες που καθρεπτίζει αλλα δεν θέλω να μπλέξω με Alclad τώρα είδικά που είναι αρχή μην απογοητευτώ :D.

Επίσης ποιο χρώμα απο τα παραπάνω θα βάφατε την άτρακτο ώστε να φαίνεται στο chipping?

Το μόνο σημείο να κάνεις chipping στο La-7 είναι το ρύγχος,από το πιλοτήριο και μπρος και τα slats,το υπόλοιπο αεροσκάφος ήταν ξύλινο.

Για τα γυαλιστερά δαχτυλίδια στο ρύγχος μια ιδέα:αντί να τα βάψεις,μπορείς να κολλήσεις από μια λουρίδα στο φάρδος τους ,από αυτοκόλλητη αλουμινοταινία για τα μπουριά της σόμπας.Μετά απλά κάνε τους ένα απαλό wash με μαύρο και θα είναι μέγκλα!

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 09:06:47 μμ »
Mastoras επειδή είμαι newbie μπορείς να μου εξηγήσεις που είναι το ρύγχος και τα slats σε παρακαλώ? :mrgreen:

Palanadine σε ρώτησα γιοτι μου άρεσε πολύ η τεχνική σου στο chipping εννοείται δεν σκέφτομαι να κάνω ετσι το La!!

Aλουμινοταινία για μπουρί που την βρίσκουμε? Σκεφτόμουνα και baremetal foil αλλα δεν είμαι εξοικειωμένος καλά καλά με τον αερογράφο κ φοβαμαι μην μπλέξω και τα θαλασσώσω!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 09:43:38 μμ »
 Το ρύγχος είναι η μύτη των αεροσκαφών, τα slats είναι τα μικρά πτερύγια στο χείλος προσβολής (μπροστινή επιφάνεια) των κυρίως πτερύγων. Αυξάνουν την ευελιξία.

Σε ορισμένα αεροσκάφη αυτά είναι σε κατεβασμένη θέση στο έδαφος (πχ Me 109, Me 262), επειδή ήταν υδραυλικά και εξαρτώνταν από το αν ο κινητήρας ήταν σε λειτουργεία. ʼλλα που ήταν ηλεκτρικά παρέμεναν στη θέση τους. Νομίζω στα Σοβιετικά α/φη έμεναν στη θέση τους, αλλά ποιητική αδεία μπορείς να τα κατεβάσεις - όπως και τα flaps.

Για τους δακτυλίους μπορείς να κόψεις/ ράψεις ακόμα και αλουμινόχαρτο (της κουζίνας). Απλώνεις λίγο γυαλιστερό βερνίκι επάνω στο δακτύλιο, μετά παίρνεις μια σχετικά λεπτή λωρίδα (αλλά να μπορείς να την χειρίζεσαι άνετα) αλουμινόχαρτου και αφού την εφαρμόσεις πάνω στο σημείο, τρίβεις απαλά με πανάκι/ μπατονέτα, να εφαρμόσει καλά. Μετά με μια ολοκαίνουρια λεπίδα στον κόφτη και πολλή προσοχή, κόβεις στο περίγραμμα.

Το bare metal foil, νομίζω είναι αυτοκόλλητο; Αν όντως είναι, απέφυγέ το, θα σε παιδέψει πολύ μέχρι να κάτσει σωστά - πειραματίσου πρώτα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 09:47:05 μμ »
Οτι είπε κι ο Παναγιώτης με εικόνα:

Οτι είναι σε κόκκινο κύκλο είναι μεταλλικό.

Αλουμινοταινία για μπουρί θα βρεις στα χρωματοπωλεία.Είναι φθηνή,δεν έχει πάνω από 5EUR και θα σου κρατήσει για μια ζωή...λέμε τώρα...

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 09:58:29 μμ »
Kατάλαβα, ευχαριστώ πολυ παιδιά πιάνω δουλειά!

Τελευταίο, το μέσα στο αποκάτω μέρος ηταν ίδιο χρώμα με το έξω ΑΜΤ-7 σωστά? η eduard το δίνει γκρί ::violent1::

οπως εδώ

λέω να βάλω κ καλωδιάκια! :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 10:22:35 μμ »
 Συνήθως οι φωλέες ήταν βαμμένες στο χρώμα που ήταν βαμμένες οι κάτω επιφάνειες, θα το κοιτάξω πρώτα όμως, να σου πω με σιγουριά για το συγκεκριμένο α/φος.

λέω να βάλω κ καλωδιάκια! :D

Όπως έλεγε και στη γνωστή διαφήμιση τυριού... "Να βάλει!"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 09:50:16 μμ »
Καλησπέρα είχα μια μικρή πρόοδο και είπα να ποστάρω κάποιες φωτό και να θέσω και κάποιες απορίες :mrgreen:

Εκανα μια προσπάθεια να παρουσιάσω λίγο καλύτερα τις εξατμίσεις. Ανοιξα τρυπούλες με τριπανάκι στο πλαστικό για να βάλω εξατμισεις ροδελίτσες που τύλιξα πάνω σε καρφίτσα. Η αλήθεια είναι οτι με κούρασε αρκετά (μόνο που δεν έβαλα τα κλάματα :lol:) και δεν ήμουν σίγουρος για το τι θα προκύψει μιας και δεν έχω πείρα αλλα το τελικό αποτέλεσμα μου αρέσει μπορώ να πώ. Τουλάχιστον το βίσκω καλύτερο απο το να το άφηνα όπως το δίνει η eduard. Το καπάκι δεν θα είναι ετσι στον αερα οταν πιέζεται με το δάκτυλο εφάπτεται στα πλαϊνά.
Τελικά τα πλαϊνα τα έβαψα polished alu με λίγο steel μέσα και μαρέσει, απλά δεν έβαψα όλο το κομμάτι που πρέπει γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Τις εξατμισούλες θα τις βάψω με dark iron και θα πασπαλίσω και λίγο καρβουνάκι πάνω. :roll:

Στην προσπάθεια μου μου ξεφυγε λίγο το τρυπανάκι και έγδαρα το πλαστικό αλλα νομίζω πώς με το στοκάρισμα δεν θα φαίνεται.

Επίσεις έκοψα το πλαστικό και ενσωμάτωσα μεταλλικά καπάκια που έφτιαξα απο φύλλα χαλκού. Μου πήρε μια μέρα να κάνω τα δύο καπάκια να είναι περίπου ίδια.

Νομίζω μου βγήκαν λίγο μεγαλύτερα τα σωληνάκια της εξάτμισης και θα τυλίξω άλλα, λίγο πιο μικρά.

Συγκέντρωσα και τα υλικά για τις φωλέες (δανείζομαι ορολογία απο τον Palanadine, ευχαριστώ Παναγιώτη :wink:) και σχημάτισα με το τριπανάκι τρυπούλα στο πλαστικό του αεραγωγού. Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι αεραγωγός, εαν οχι διορθώστε με!

Παιδιά θα ήθελα λίγο τα φώτα σας γιατί δεν έχω πείρα και έχω χαώσει. Για τις φωλέες  θα ήταν καλύτερα να βάψω κομμάτι-κομμάτι και να το κολλάω ή τα κολλάω και βάφω απο πάνω?

Επίσης να ξεκινήσω να ασχολούμαι και με την καλύπτρα απο τώρα ή να συναρμολογήσω να βάψω και μετα βάζω και την καλύπτρα?

Παναγιώτη τελικά οι φωλέες ηταν βαμμένες ΑΜΤ-7 και αυτές τελικά ή οχι :D? Τις ρόδες με ποιο μάυρο τις βάφεις?

Ευχαριστώ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 10:57:08 μμ »
 Ωραία δουλειά μέχρι εδώ, ειδικά με τις σκρατσιές!

Για τον αεροαγωγό που λες οτι έκανες μια τρυπούλα στο κέντρο του, δείξε μου λίγο στο σχέδιο που μπαίνει, ίσως να είναι για την ψύξη του λαδιού.

Για τις φωλέες (παρεπιπτόντως, δεν είναι δική μου ορολογία, έτσι λέγονται, χεχεχε!) δύο τινά: ή τις βάφεις με το χρώμα των κάτω επιφανειών, ή με το γκρι που λέει κι η Eduard, νομίζω και τα δύο έπαιζαν. Προσωπικά θα έβαζα το χρώμα των κάτω επιφανειών. Από την φωτό που έχεις συνάψει, κατά 90% είναι βαμμένες μ'αυτό το χρώμα. Αν μπορείς να περιμένεις καμιά μέρα ακόμα να το εξακριβώσω ακόμα καλύτερα πάντως!  :wink:

Σχετικά με το σύστημα προσγείωσης, και τα δύο μπορείς να κάνεις, απλά διαλέγεις αυτό που σε βολέυει περισσότερο - πάλι, προσωπικά, προτιμώ να έχω τελειώσει με τις στεγνές εφαρμογές, τις κολλήσεις και προσθήκες, βάφω τα σκέλη και τροχούς, και τα τοποθετώ στο μοντέλο στο τέλος αν γίνεται. Για τους τροχούς, βάλε μαύρο χρώμα σαν βάση, και μετά τους λερώνεις με γκρι και καφέ τόνους στο πέλμα.

Για την καλύπτρα, καλό είναι να έχει κολλήσει τα σταθερά τμήματα (αλεξινέμιο και πίσω σταθερό τμήμα), αφού τα έχεις βάψει εσωτερικά. Αυτό γιατί μπορεί να χρειαστεί στοκαροτρίψιμο σε κάποιο σημείο, και καλύτερα να το έχεις ξεπετάξει πριν πέσουν τα χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 10:59:39 μμ »
Φοβάμαι οτι δεν είναι πετυχημένες οι τυλιχτές εξατμίσεις που έκανες.Γιατί δεν χρησιμοποιούσες ψιλό σωληνάκι να τις φτιάξεις?
Υπάρχουν είτε μπρούτζινα είτε αλουμινένια στην αγορά που θα ήταν ότι πρέπει ή μπορούσες να ζεστάνεις και να τεντώσεις στέλεχος από μπατονέτα για τα αυτιά.
Για το βάψιμο των εξατμίσεων προτίμησε ένα σκούρο καφέ στο οποίο από πάνω βάλε μαύρη σκονίτσα.Οχι κάρβουνο.Καλύτερα με μαύρη σκόνη ή μαύρο παστέλ.Εάν δεν έχεις τίποτε από τα δύο,πλησίασε ένα μεταλλικό καπάκι Νεσκαφέ πχ στην φλόγα ενός κεριού και χρησιμοποίησε,με πινέλο,την μαυρίλα που θα μαζευτεί εκεί.Με την ίδια μπορείς να κάνεις και μαυρίλες από τις εξατμίσεις στην άτρακτο ή μαυρίλες από τα πυροβόλα.

Για τις φωλεές τώρα,δεν υπάρχει παγιωμένη σειρά βαψίματος.Εγώ προτιμώ να τα κολλάω πρώτα όλα και να τα βάφω μετά,εκτός κι αν υπάρχει κάτι μεγάλο,πχ μπουκάλα αμορτισέρ,που θα με εμποδίζει να φτάνω παντού με το πινέλο,οπότε το κολλάω βαμμένο στο τέλος.
Για τα διάφανα,εγώ συνήθως κολλάω τα σταθερά μέρη πριν το βάψιμο, καθώς συνήθως χρειάζονται και στοκάρισμα και τα κινητά εννοείται στο τέλος.
Για τις ρόδες χρησιμοποιώ το Tire Black της Gunze.

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 11:10:21 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, τελικά οτι δεν μου κάθεται καλά στο μάτι δεν κάθεται και σε άλλους!

Θα αγοράσω χαλκοσωλήνα για τις εξατμίσεις γιατί δεν φαίνεται ωράιο το δίπλωμα που φαίνεται!!

Τις φωλέες λέω να τις βάψω στο χρώμα του εξωτερικού μέρους μιας και τα 2 παίζανε αλλα μπορώ να περιμένω μια μέρα ακόμα Παναγιώτη :wink:!

Ο αεραγωγός που λέω εγω είναι η τρύπα μπροστά στο φτερό το κοκκινο κομμάτι που εδώ το έχουνε κλειστό

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 11:42:47 μμ »
Η εισαγωγή αέρα είναι ανοιχτή σε όλο της το μήκος και όχι μόνο στο κέντρο της.

Οι φωλεές στις περισσότερες φωτό που έχω δει,φαίνονται διαφορετικός τόνος από τις κάτω επιφάνειες.Θα πήγαινα για το γκρι.
Εάν παρατηρήσεις στην φωτό που έχεις ποστάρει,στο αεροπλάνο έχει ξαναβαφτεί τουλάχιστον το μπλε χρώμα από κάτω.Δες προσεκτικά την μπουκάλα του αμορτισέρ οτι είναι δίχρωμη,μισή μπλε και μισή από πάνω γκρι,που σημαίνει οτι το γκρι προυπήρχε,ακόμα στα σημεία που έχει chipping το μπλε βγαίνει από κάτω το γκρι.Προφανώς είναι άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια φρεσκαρίσματος και ωραιοποίησης από τον συντηρητή του μουσείου...
Δες και αυτή τη φωτό από το La-7 του Kbely.

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 11:56:27 μμ »
Μάστορας με την ένωση των 2 φτερών δημιουργείται τρύπα αλλά απο μέσα στο εξαρτηματάκι αυτο της εισαγωγής αέρα δεν πρέπει να υπάρχει και άλλη τρύπα αφού ουσιαστικά είναι σωλήνας, αλλιώς δεν φαίνεται ρεαλιστικό.΄Να το στοκάρω?

Και το βαρελάκι κίτρινο το δίνει η eduard όπως την φωτό που πόσταρες. Aν πάω στο γκρί ομως πιο γκρί να βάλω το ΑΜΤ-11?

Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου και αυτα που μας παραθέτεις! :D

Tags: lavochkin la-7