Οτι είναι φασαρία να βάψει με Vallejo στον αερογράφο, είναι. Έχουν όμως και καλή γκάμα χρωμάτων, αλλά και όντως στρώνουν πολύ καλά - μετά το παίδεμα.
Εχεις περιορίσει τις επιλογές σου σε χρώματα που δεν χρησιμοποιούν και τόσο οι αεροπλανάδες πάντως.
Τα Gunze, Tamiya, ή ακόμα τα Citadel γιατί τα αφήνεις απ'έξω?
Τώρα αν τα χρώματα αυτά δεν τα χρησιμοποιούν πολύ οι αεροπλανάδες δεν ξέρω, προσωπικά τα θεωρώ πολύ καλή προσθήκη στην παλέττα μου - αλλά ναι, δεν είναι μονόδρομος. Πάντως χρωματικά δίνουν οτι προσφέρουν κι οι άλλες εταιρίες - και κάτι παραπάνω.
Τα Citadel τα πρότεινα κι εγώ, ειδικά αν σκεφτείς οτι μπορείς να τα αραιώσεις με απλό νεράκι. Όσα έχω χρησιμοποιήσει - και πινέλο και αερογράφο - με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Προσοχή, και αυτά στεγνώνουν σχετικά γρήγορα όμως.
Tamiya δεν πολυχρησιμοποιώ, κυρίως γιατί δεν βρίσκω τις αποχρώσεις που θέλω, έχουν αρκετά περιορισμένη γκάμα, αλλά είναι πολύ καλής ποιότητας. Από την άλλη τα Gunze προσφέρουν
σχεδόν τα πάντα, και με απίστευτη ευκολία χρήσης.
Δυστυχώς όμως, προσφέρουν
σχεδόν τα πάντα, μερικές αποχρώσεις πρέπει να ψάξεις αλλού πριν καταφύγεις σε μείγματα (ΔΕΝ μου αρέσουν τα μείγματα, μια ματσολιά να γίνει, και δεν έχεις κρατήσει λίγο από το χρώμα που έφτιαξες => την πάτησες...).
Όλα τα χρώματα έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ευαισθησία στο άγγιγμα αλλά ούτως ή άλλως και βερνίκια θα πέσουν, και αποφεύγουμε να τα πολυπιάνουμε - ιδίως με γυμνά χέρια!
Για τα Humbrol ακρυλικά, δεν το έχω ψάξει. Δύο φορές που τα δοκίμασα απηύδησα και τα πέταξα στα σκουπίδια, αλλά πάλι, τα είχα δοκιμάσει μόνο με διαλυτικό της Gunze, μπορεί και να έφτιαχναν με ισοπροπυλική. Δεν γνωρίζω κάτι για αυτά, οπότε αν το δοκιμάσεις, πες μας τα αποτελέσματα!