Αποστολέας Θέμα: Σύντροφος Lavochkin La-7 by Eduard (Profipack)  (Αναγνώστηκε 14273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Σύντροφος Lavochkin La-7 by Eduard (Profipack)
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 12:22:15 πμ »
Μάστορας με την ένωση των 2 φτερών δημιουργείται τρύπα αλλά απο μέσα στο εξαρτηματάκι αυτο της εισαγωγής αέρα δεν πρέπει να υπάρχει και άλλη τρύπα αφού ουσιαστικά είναι σωλήνας, αλλιώς δεν φαίνεται ρεαλιστικό.΄Να το στοκάρω?

Και το βαρελάκι κίτρινο το δίνει η eduard όπως την φωτό που πόσταρες. Aν πάω στο γκρί ομως πιο γκρί να βάλω το ΑΜΤ-11?

Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου και αυτα που μας παραθέτεις! :D

Ναι καλύτερα να το στοκάρεις.

Εγώ θα έβαζα το 164 Dark Sea Grey της Humbrol με μια σταγόνα άσπρο ή κάτι παρόμοιο  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 03:16:10 μμ »
Αν και δεν θα επρεπε να μιλαω στο φορουμ αφου δεν εχω ξεκινησει τιποτα (σχεδον) ακομη...αλλα παρατηρησα κατι για τις φωλεές....
Το ανοιχτο γαλαζιο με το οποιο ειναι βαμμενο το κατω σκελος μου φενεται πως απλα περαστηκε και μεσα στις φωλεες κατα τη συντηρηση των μοντελων για τον εκθεσιακο χωρο.
Ενοω πως αν παρατηρησεις καλα (τουλαχιστον ετσι μου φενεται) μεσα στις φωλεες το κατω μισο μερος των εξαρτηματων ειναι και αυτο στο ιδιο χρωμα της "κοιλιας" αλλα το πανω μισο των εξαρτηματων (αυτα που δεν βαφτηκαν απο το ψεκασμα του πιστολιου) ειναι γκρι...Συμπεραινω λοιπον πως οι φωλεες κατα τα χρονια των επιχειρησεων του ηταν διαφορετικο χρωμα (μαλλον γκρι) απο αυτο που εχουν τωρα στο εκθεσιακο κεντρο....

Παντως η δουλεια σου ειναι πολυ ωραια και φενεται να βαζεις πολυ μερακι πανω σε αυτο....πραγμα που με εμπνεει και εμενα να ξεκινησω να μοντελαρω ξανα μετα απο χρονια...και να σταματησω απλα να σκεφτομαι τι και πως θα το κανω..... :roll: :lol:

Συνεχισε την ομορφη δουλεια σου tovarisch!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μενίδι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 03:28:59 μμ »

Σε ευχαριστώ πολυ φίλε μου αντε ξεκίνα και εσυ ένα μοντελάκι να ανταλλάσουμε απόψεις και απορίες!! Δεν είναι σωστό αυτο που λές, οτι δεν θα έπρεπε να μιλάς, απο την ανταλλαγή απόψεων βγαίνουν τα πιο σωστά συμπεράσματα.

Εχεις δίκιο για αυτο που λές για την συντήρηση και εγω ετσι ακριβώς το σκέφτηκα. Τα εκθεσιακά μοντέλα φαίνεται πώς έχουν ξαναβαφτεί πρόχειρα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 04:17:37 μμ »
Αν και άργησα λιγάκι, μπόρεσα να ψάξω το θέμα παραπάνω, για να έχω μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη απάντηση.

Για τις φωλέες (παρεπιπτόντως, δεν είναι δική μου ορολογία, έτσι λέγονται, χεχεχε!) δύο τινά: ή τις βάφεις με το χρώμα των κάτω επιφανειών, ή με το γκρι που λέει κι η Eduard, νομίζω και τα δύο έπαιζαν. Προσωπικά θα έβαζα το χρώμα των κάτω επιφανειών. Από την φωτό που έχεις συνάψει, κατά 90% είναι βαμμένες μ'αυτό το χρώμα. Αν μπορείς να περιμένεις καμιά μέρα ακόμα να το εξακριβώσω ακόμα καλύτερα πάντως!  :wink:

Τελικά τα λάθη ανθρώπινα, και πρώτος θα αναγνωρίσω το δικό μου. Mea culpa λοιπόν! :oops:

Οι φωλέες τελικά βάφονταν με το ίδιο χρώμα που βάφονταν και οι υπόλοιπες εσωτερικές επιφάνειες, δηλαδή με το A-14 steel gray FS 36270/ DD-118 grey FS 26173. Τα ποιο κοντινά είναι τα Humbrol 126/ 153, Gunze Η 306/ Η82, Vallejo 70.870/ 70.992 αντίστοιχα.

Τα σκέλη ήταν βαμμένα με κάποιο ανοικτότερο χρώμα, είτε αλουμίνιο, είτε ανοικτό γκρι, με τις ζάντες κι αυτές σε κάποιο ανοικτό χρώμα. Με κάθε επιφύλαξη, σκέλη και ζάντες ανοικτό γκρι.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 01:04:38 πμ »
Εχω πρόβλημα με τα Vallejo...

Bάζω 2 σταγόνες απο το thinner τους. Mε νερό δεν κάθεται καλά το χρώμα όπως και με τα Humbrol.

Mε Ajax που στα Humbrol το προτιμώ με πολυ καλά αποτελέσματα, καθώς βάφω και ενώ ξεκινάει να βάφει καλά σε κάποια φάση βγάζει πιο αραιό διάλυμα σαν να έχει κάτσει το χρώμα στον πάτο και μόλις το ξαναανακατέψω φτιάχνει η ροή. Προφανώς δεν είναι ο ιδανικός διαλύτης τους.

Palanadine μου είπες για ισοπροπυλική αλκοόλη. Εδω http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18433.msg385711.html#msg385711 στο δεύτερο πόστ λέει οτι το κάνει τσίχλα.

Θέλω να την δοκιμάσω αλλα να μην δώσω άδικα τα λεφτά.

Να την πάρω θα βρώ όντως την υγειά μου? :D

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 01:22:57 μμ »
Δες και εδω
&lf=plpp&context=C3dc9867FDOEgsToPDskKIQc9Fnd4RCDXJhHIP3pHs τα παιδια που το εφτιαξαν ειναι μεσα απο το φορουμ, αλλα δεν μπορω να βρω το ακριβες αρθρο οποτε ποσταρα το Link απο το γιουτουμπε...ελπιζω να σε βοηθησει , ειναι διευκρινιστικοτατο πιστευω...
Καλη συνεχεια και συντομα θα εχετε και νεα απο τη πρωτη δικη μου προσπαθεια μετα απο πολυυυ καιρο...εχω ηδη προμιθευτει το Συντροφο και ψαχνω να βρω χρονο (και κολα... :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 03:56:02 μμ »
Tα έχω δεί αυτα ευχαριστώ.

Μου έκανε εντύπωση που ο Paladine μου είπε για ισοπροπυλική. Αγόρασα σήμερα 100μλ και το έριξα πάνω σε μια μικρή ποσότητα και όντως τα κάνει τσίχλα. Iσως θέλει με αναλογία σε απιονισμένο νερό. Καλυτερα ας μας πεί ο Παναγιώτης.

Το Αζαξ ενω στα Χάμπρολ μια χαρά στα Vallejo έχει και αυτο πρόβλημα!!

Πήρα και retarder (επιβραδυντικό) και θα δοκιμάσω απιονισμένο με retarder να δώ το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ σύντροφε. Αναμένω να δώ το μοντελάκι σου!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 04:06:19 μμ »
Tα έχω δεί αυτα ευχαριστώ.

Μου έκανε εντύπωση που ο Paladine μου είπε για ισοπροπυλική. Αγόρασα σήμερα 100μλ και το έριξα πάνω σε μια μικρή ποσότητα και όντως τα κάνει τσίχλα. Iσως θέλει με αναλογία σε απιονισμένο νερό. Καλυτερα ας μας πεί ο Παναγιώτης.

Το Αζαξ ενω στα Χάμπρολ μια χαρά στα Vallejo έχει και αυτο πρόβλημα!!

Πήρα και retarder (επιβραδυντικό) και θα δοκιμάσω απιονισμένο με retarder να δώ το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ σύντροφε. Αναμένω να δώ το μοντελάκι σου!!

ʼσε να κάνω μερικά τεστ το απόγευμα να το επακριβώσουμε...

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 04:20:16 μμ »
ʼσε να κάνω μερικά τεστ το απόγευμα να το επακριβώσουμε...

Παναγιώτη το sky blue του Mig σου με τι μίγμα και τι αναλογία το έβαψες?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 10:01:19 μμ »
 Λοιπόν, στη ζωή τίποτα μπορεί να μην είναι 100% σίγουρο, αλλά από την άλλη, μπορεί με την καθημερινή τρεχάλα να ξεχνάω πράγματα, Alzheimer ακόμα δεν έχω! Ιδού το αποτέλεσμα της δοκιμής:

1) Χρώμα:  Vallejo 70.961

2) Διαλυτικά: 2a ισοπροπυλική αλκοόλη  0.4cc
                       2b διαλυτικό Gunze            0.4cc

* Με το την ισοπροπανόλη, το χρώμα διατήρησε τη χροιά του, διαλύθηκε αμέσως και με πολύ λεπτό κόκκο. Μόνο μειονέκτημα, στεγνώνει αρκετά γρήγορα λόγω ταχείας εξάτμισης της αλκοόλης.
* Με το διαλυτικό της Gunze, το χρώμα ΑΜΈΣΩΣ έγινε πολύ ανοικτότερο, σχηματίστηκαν χοντροί κολλώδεις κόκκοι, και ίνες.

Εδώ και οι εικόνες:

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στα δύο μείγματα, με το 2a να διατηρεί τη σωστή σκιά του αρχικού χρώματος, ενώ οι πρόχειρες πινελιές από κάτω δείχνουν ότι ναι μεν είναι λίγο αραιό, αλλά στρώνει ομαλά χωρίς σωματίδια. Το 2b από την άλλη, φαίνεται σαν να έχει πέσει λευκό μέσα, ενώ έχει στρώσει άσχημα, με πολλούς και έντονους σβώλους στο σώμα του.

Η τελευταία εικόνα, με το πινέλο, δείχνει πόσο άσχημα πέτσιασε το χρώμα με το Gunze. Έπρεπε να πλύνω το πινέλο με καθαρό οινόπνευμα, κι έφυγε ολόκληρο κομμάτι χρώμα...

Τα συμπεράσματα δικά σας...   ::salut::

Παναγιώτη το sky blue του Mig σου με τι μίγμα και τι αναλογία το έβαψες?

Το MiG το έβαψα κατά το 2a, με το ίδιο χρώμα της δοκιμής: Vallejo Model Color 70.961 αραιωμένο αρκετά (πάνω από αναλογία 1:3 (χρώμα:διαλυτικό) με ισοπροπανόλη. Ακριβή αναλογία δε θυμάμαι, απλά όταν δεις οτι έχει περίπου την πυκνότητα γάλακτος είσαι σε καλό δρόμο. Απλά πρόσεξε πολύ να το ψεκάζεις σε πολύ λεπτά στρώματα γιατί θα τρέξει.

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 10:20:49 μμ »
Καταρχάς σε ευχαριστώ για τον κόπο σου.

Σκέτη ισοπροπυλική αλκοόλη έριξες στο 2α? Εμένα μόλις ρίχνω μια σταγόνα  ισοπροπυλική αλκοόλη μου το κάνει ακριβώς όπως της Gunze στο 2β παράδειγμα!!!!

Μήπως παίζουν ρόλο και οι βαθμοί, και εμένα είναι πιο δυνατή π.χ? ή μήπως μου δώσανε ασετόν? Κάπως ετσι δεν μυρίζει?

Απο που την παίρνεις?? Να πάω να πάρω την ίδια! Αν θές στείλε μου πμ!

Εαν θές βάζω και εγω φωτό.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 10:42:12 μμ »
Λοιπόν, στη ζωή τίποτα μπορεί να μην είναι 100% σίγουρο, αλλά από την άλλη, μπορεί με την καθημερινή τρεχάλα να ξεχνάω πράγματα, Alzheimer ακόμα δεν έχω! Ιδού το αποτέλεσμα της δοκιμής:

1) Χρώμα:  Vallejo 70.961

2) Διαλυτικά: 2a ισοπροπυλική αλκοόλη  0.4cc
                       2b διαλυτικό Gunze            0.4cc

* Με το την ισοπροπανόλη, το χρώμα διατήρησε τη χροιά του, διαλύθηκε αμέσως και με πολύ λεπτό κόκκο. Μόνο μειονέκτημα, στεγνώνει αρκετά γρήγορα λόγω ταχείας εξάτμισης της αλκοόλης.
* Με το διαλυτικό της Gunze, το χρώμα ΑΜΈΣΩΣ έγινε πολύ ανοικτότερο, σχηματίστηκαν χοντροί κολλώδεις κόκκοι, και ίνες.

Εξαιρετικο τοπικ και κατασκευη με πολλες πληροφοριες. :wink:

Για την αραιωση τωρα,δειτε λιγο τα πολυ διαφωτιστικα βιντεο στο καναλι του MC.

Δειτε εδω απο το 2:50

...κι εδω απο το 8ο λεπτο

Καλη συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 10:54:03 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.  ::salut::

Το έχω δεί το βιντεάκι και λέει ουσιαστικά οτι τα Vallejo αραιώνονται καλύτερα μόνο με νερό.

Το θέμα είναι οτι ο Paladine τα διαλύει σε ισοπροπυλική αλκοόλη χωρίς πρόβλημα καταρρίπτει δηλαδή αυτα που λέει ο Crow!!! το δείχνει και η φωτό του.

Το περίεργο είναι οτι και εμένα μου τα κάνει τσίχλα. Μόνη λύση να την  αγοράσω απο εκεί που την παίρνει και ο Παναγιώτης! :D

Βρήκα και αυτο το τόπικ οπου πρός το τέλος ο Καλφάκης λέει. http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9935.msg199870.html#msg199870

Ισοπροπυλική αλκοόλη : σε μια αραίωση 40% σε 60% νερό, κάνουμε ένα μίγμα φιλικό στο ακρυλικό χρώμα. Δεν θα πρέπει να βάζουμε όμως περισσότερο από 30% αυτού του μίγματος στο χρώμα.
Όταν λέμε νερό, εννοούμε πάντα απιονισμένο νερό.
Κανόνας: στα γυαλιστερά χρώματα, μόνον "Acrylic Thinner" της κάθε εταιρείας

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 11:37:13 μμ »
Καταρχάς σε ευχαριστώ για τον κόπο σου.

Σκέτη ισοπροπυλική αλκοόλη έριξες στο 2α? Εμένα μόλις ρίχνω μια σταγόνα  ισοπροπυλική αλκοόλη μου το κάνει ακριβώς όπως της Gunze στο 2β παράδειγμα!!!!

Μήπως παίζουν ρόλο και οι βαθμοί, και εμένα είναι πιο δυνατή π.χ? ή μήπως μου δώσανε ασετόν? Κάπως ετσι δεν μυρίζει?

Απο που την παίρνεις?? Να πάω να πάρω την ίδια! Αν θές στείλε μου πμ!

Εαν θές βάζω και εγω φωτό.

Σκέτη έριξα, και στο παράδειγμα, και όταν έβαφα το μοντέλο, χωρίς πρόβλημα εκτός από το γρήγορο στέγνωμα που ανέφερα. Αν θυμάμαι καλά, με επιβραδυντικό μετριάζει λίγο, αλλά το βασικό θέμα είναι οτι εξατμίζεται γρήγορα η αλκοόλη, όχι οτι πήζει το χρώμα. Πάντως δεν μένω στη μία σταγόνα, γιατί το βασικό χρώμα είναι ήδη πολύ πηχτό, όπως είπα, τουλάχιστον 3 μέρη διαλυτικό για 1 μέρος χρώμα, και μπορεί και παραπάνω αν χρειάζεται.

Από την οσμή καταλαβαίνεις αν είναι ασετόν ή οινόπνευμα. Αν μυρίζει σαν ασετόν, πολύ πιθανό να είναι ασετόν! Αν έχεις στο σπίτι αυτό που ξεβγάζουν το βερνίκι νυχιών, κάνε μια σύγκριση (αν κι αυτά έχουν κι αρωματικά μέσα, σε γενικές γραμμές θα καταλάβεις τι έχεις). Η ισοπροπανόλη γενικά μυρίζει σαν οινόπνευμα, αλλά πολύ πιο έντονα, σαν να τσουρουφλίζει τα ρουθούνια ένα πράγμα.

Για βαθμούς δεν ξέρω, τη δική μου πήγα και την πήρα από κατάστημα στο κέντρο, πίσω από το Δημαρχείο - το μέρος άστα να μην τα περιγράφω, 12 το μεσημέρι και πρέπει να οπλοφορείς... - το οποίο πουλάει σύνεργα και ουσίες για χημεία. Το μπουκάλι είναι αυτό: Click to see the original size.

Βρήκα και αυτο το τόπικ οπου πρός το τέλος ο Καλφάκης λέει. http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9935.msg199870.html#msg199870

Ισοπροπυλική αλκοόλη : σε μια αραίωση 40% σε 60% νερό, κάνουμε ένα μίγμα φιλικό στο ακρυλικό χρώμα. Δεν θα πρέπει να βάζουμε όμως περισσότερο από 30% αυτού του μίγματος στο χρώμα.
Όταν λέμε νερό, εννοούμε πάντα απιονισμένο νερό.
Κανόνας: στα γυαλιστερά χρώματα, μόνον "Acrylic Thinner" της κάθε εταιρείας

Για γυαλιστερά δεν γνωρίζω να απαντήσω, τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι σχεδόν όλα matt. Γυαλιστερό βερνίκι χρησιμοποιώ της Gunze, και το αραιώνω με το δικό της διαλυτικό.

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 12:00:37 πμ »
Σκέτη έριξα, και στο παράδειγμα, και όταν έβαφα το μοντέλο, χωρίς πρόβλημα εκτός από το γρήγορο στέγνωμα που ανέφερα. Αν θυμάμαι καλά, με επιβραδυντικό μετριάζει λίγο, αλλά το βασικό θέμα είναι οτι εξατμίζεται γρήγορα η αλκοόλη, όχι οτι πήζει το χρώμα. Πάντως δεν μένω στη μία σταγόνα, γιατί το βασικό χρώμα είναι ήδη πολύ πηχτό, όπως είπα, τουλάχιστον 3 μέρη διαλυτικό για 1 μέρος χρώμα, και μπορεί και παραπάνω αν χρειάζεται.

Από την οσμή καταλαβαίνεις αν είναι ασετόν ή οινόπνευμα. Αν μυρίζει σαν ασετόν, πολύ πιθανό να είναι ασετόν! Αν έχεις στο σπίτι αυτό που ξεβγάζουν το βερνίκι νυχιών, κάνε μια σύγκριση (αν κι αυτά έχουν κι αρωματικά μέσα, σε γενικές γραμμές θα καταλάβεις τι έχεις). Η ισοπροπανόλη γενικά μυρίζει σαν οινόπνευμα, αλλά πολύ πιο έντονα, σαν να τσουρουφλίζει τα ρουθούνια ένα πράγμα.

Για βαθμούς δεν ξέρω, τη δική μου πήγα και την πήρα από κατάστημα στο κέντρο, πίσω από το Δημαρχείο - το μέρος άστα να μην τα περιγράφω, 12 το μεσημέρι και πρέπει να οπλοφορείς... - το οποίο πουλάει σύνεργα και ουσίες για χημεία. Το μπουκάλι είναι αυτό: Click to see the original size.

Για γυαλιστερά δεν γνωρίζω να απαντήσω, τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι σχεδόν όλα matt. Γυαλιστερό βερνίκι χρησιμοποιώ της Gunze, και το αραιώνω με το δικό της διαλυτικό.

Το παλιό δημαρχείο? θα πάω να πάρω απο εκεί...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 12:03:39 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 12:11:23 πμ »
εγινε! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 12:33:02 πμ »
Spoiler (hover to show)

Καλύτερα να κατέβεις την Πειραιώς από την Ομόνοια και να κάνεις αριστερά στην Γερανίου,είναι ...ασφαλέστερα. ::glossa::
Εάν ο Παναγιώτης εννοεί τον Μανή,είναι στο νούμερο 13.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 12:41:54 πμ »
Καλύτερα να κατέβεις την Πειραιώς από την Ομόνοια και να κάνεις αριστερά στην Γερανίου,είναι ...ασφαλέστερα. ::glossa::
Εάν ο Παναγιώτης εννοεί τον Μανή,είναι στο νούμερο 13.

ʼμα σου πω πως όταν πήγα, κοίταζα μην έχω παρατράγουδα και παραλίγο να προσπεράσω το μαγαζί;!   ::glossa::

Προφανώς δε συγκράτησα το όνομα, αλλά μπορεί να είναι αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 12:42:39 πμ »
Παιδιά κυκλοφορώ κέντρο πολλά χρόνια, δεν φοβάμαι γενικά. Ευχαριστώ ήσασταν κατατοπιστικότατοι.

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 09:53:20 μμ »
Αποκάλυψη!

Καταρχάς η ισοπροπυλική που πήρα σήμερα απο εκεί που μου είπε ο Παναγιώτης δείχνει να είναι λίγο πιο φιλική στο χρώμα και αυτο ίσως να οφείλεται στο οτι μπορεί να είναι λιγότερων βαθμών, μπορεί να λέω και βλάκείες και να είναι η ιδέα μου. :D

Ψέκασα με καθαρή ισοπροπυλική και με ισοπροπυλική ανακατεμένη με νερό 30-60(νερό) και 90-10(νερό) διάφορα χρώματα Vallejo.

Τελικά αυτο που συμβαίνει είναι το εξής. Η μία σταγόνα ισοπροπυλική σε μια σταγόνα χρώματος όντος το κάνει κολώδες στην αρχή αλλα όσο ανακατεύεις και προσθέτεις ισοπροπυλική δείχνει να στρώνει η κατάσταση και το αποτέλεσμα είναι αυτο που φαίνεται στο παράδειγμα του Παναγιώτη.

Στον αερογράφο τώρα συμπεριφέρεται ως εξής. Επειδή το μίγμα είναι πολυ αραιό και η ισοπροπυλική εξατμίζεται πολυ γρήγορα, δεν πρέπει να το έχεις πολύ αραιωμένο γιατί στην αρχή τουλάχιστον ψεκάζει μόνο ισοπροπυλική.

Πρέπει να βρείς την σωστή αναλογία οπου πρέπει να υπερισχύει το χρώμα θα έλεγα και τότε έχεις ένα πολυ καλό αποτέλεσμα μικρόκοκκο και χωρίς να νερώνει εαν το ψεκάζεις απο απόσταση.

Ψέκασα με retarder και χωρίς και μπορώ να πώ πώς και χωρίς retarder δεν μπουκώνει πολυ γρήγορα ο αερογράφος (σε χρονικό διάστημα περίπου 10 λεπτών) και έχεις καλό έλεγχο. Επίσης καθώς εξατμίζεται ταχύτατα η ισοπροπυλική πρέπει να προσθέτεις με σύριγγα πολυ συχνά γιατί κατακάθεται το χρώμα και χοντραίνει ο κόκκος με συνέπεια να χαλάει η ροή του χρώματος!

Το μοναδικό ψεγάδι που βρήκα είναι πώς κατα το στεγνωμα του καθώς φυσάς ή και απο το φύσημα του αερογράφου όταν στεγνώνει ασπρίζει λίγο (όπως η κυανοακρυλική) σε κάποια σημεία οπου έχει πέσει λίγο περισσότερο χρώμα οπού διορθώνεται περνόντας άλλο ένα στρώμα μπογιάς απο πάνω.

Στην συμπεριφορά τώρα με το νερό θα έλεγα πώς στην αναλογία 30-60(νερό) νερουλιάζει αρκετά και χάνει την συνοχή του το χρώμα. Ενώ στην αναλογία 90-10(νερό) συμπέριφέρεται όπως περίπου και με την καθαρή ισοπροπυλική αλλα δεν ασπρίζει. Νερουλιάζει ελάχιστα όπου πέσει λίγο παραπάνω χρώμα.

Τελικά νομίζω πώς το ιδανικό είναι καθαρή ισοπροπυλική με δυο τρείς σταγόνες νερό στο μίγμα ή και καθόλου + μια σταγόνα retarder.

Επίσης σημαντικό. Τα Vallejo σίγουρα θέλουν primer. Οπου έβαφα σε γυμνό πλαστικό ξεφλουδίζαν πανευκολα με το περασμα του δακτύλου μου, όπου έβαφα το ένα χρώμα πάνω στο άλλο δεν είχαν πρόβλημα, αντέχανε πολύ περισσότερο στην τριβή!!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 10:08:39 μμ »
Αποκάλυψη!

Καταρχάς η ισοπροπυλική που πήρα σήμερα απο εκεί που μου είπε ο Παναγιώτης δείχνει να είναι λίγο πιο φιλική στο χρώμα και αυτο ίσως να οφείλεται στο οτι μπορεί να είναι λιγότερων βαθμών, μπορεί να λέω και βλάκείες και να είναι η ιδέα μου. :D

Ψέκασα με καθαρή ισοπροπυλική και με ισοπροπυλική ανακατεμένη με νερό 30-60(νερό) και 90-10(νερό) διάφορα χρώματα Vallejo.

Τελικά αυτο που συμβαίνει είναι το εξής. Η μία σταγόνα ισοπροπυλική σε μια σταγόνα χρώματος όντος το κάνει κολώδες στην αρχή αλλα όσο ανακατεύεις και προσθέτεις ισοπροπυλική δείχνει να στρώνει η κατάσταση και το αποτέλεσμα είναι αυτο που φαίνεται στο παράδειγμα του Παναγιώτη.

Στον αερογράφο τώρα συμπεριφέρεται ως εξής. Επειδή το μίγμα είναι πολυ αραιό και η ισοπροπυλική εξατμίζεται πολυ γρήγορα, δεν πρέπει να το έχεις πολύ αραιωμένο γιατί στην αρχή τουλάχιστον ψεκάζει μόνο ισοπροπυλική.

Πρέπει να βρείς την σωστή αναλογία οπου πρέπει να υπερισχύει το χρώμα θα έλεγα και τότε έχεις ένα πολυ καλό αποτέλεσμα μικρόκοκκο και χωρίς να νερώνει εαν το ψεκάζεις απο απόσταση.

Ψέκασα με retarder και χωρίς και μπορώ να πώ πώς και χωρίς retarder δεν μπουκώνει πολυ γρήγορα ο αερογράφος (σε χρονικό διάστημα περίπου 10 λεπτών) και έχεις καλό έλεγχο.

Το μοναδικό ψεγάδι που βρήκα είναι πώς κατα το στεγνωμα του καθώς φυσάς ή και απο το φύσημα του αερογράφου όταν στεγνώνει ασπρίζει λίγο (όπως η κυανοακρυλική) σε κάποια σημεία οπου έχει πέσει λίγο περισσότερο χρώμα οπού διορθώνεται περνόντας άλλο ένα στρώμα μπογιάς απο πάνω.

Στην συμπεριφορά τώρα με το νερό θα έλεγα πώς στην αναλογία 30-60(νερό) νερουλιάζει αρκετά και χάνει την συνοχή του το χρώμα. Ενώ στην αναλογία 90-10(νερό) συμπέριφέρεται όπως περίπου και με την καθαρή ισοπροπυλική αλλα δεν ασπρίζει. Νερουλιάζει ελάχιστα όπου πέσει λίγο παραπάνω χρώμα.

Τελικά νομίζω πώς το ιδανικό είναι καθαρή ισοπροπυλική με δυο τρείς σταγόνες νερό στο μίγμα ή και καθόλου + μια σταγόνα retarder.

Επίσης σημαντικό. Τα Vallejo σίγουρα θέλουν primer. Οπου έβαφα σε γυμνό πλαστικό ξεφλουδίζαν πανευκολα με το περασμα του δακτύλου μου, όπου έβαφα το ένα χρώμα πάνω στο άλλο δεν είχαν πρόβλημα, αντέχανε πολύ περισσότερο στην τριβή!!

Συγνώμη αλλά εφόσον τα Vajello είναι τόσο μανούρα να τα αραιώσεις,ασπρίζουν στην μεγάλη συγκέντρωση,θέλουν primer ,δεν αντέχουν στην τριβή κλπ.,γιατί δεν βάφεις με κάποια άλλα χρώματα να ξεμπερδεύεις? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Guideus

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 10:29:30 μμ »
Σωστή παρατήρηση. :mrgreen:

Η απάντηση είναι γιατί για αυτο το μοντέλο αυτα αγόρασα και εαν δεν τα χρησιμοποιήσω θα μου μείνουν. Η άλλη μου επίλογή είναι τα Humbrol σε ακρυλικό. Τα enamel και τα thinner τους μου βρωμάνε πολύ!

Να σου πώ την αλήθεια και τα humbrol που δοκίμασα με Αζαξ δεν τρελάθηκα, μπουκώνει γρήγορα ο αερογράφος. Θα τα δοκιμασω και αυτα με ισοπροπυλική.

Αν και τελικά μόλις τα συνηθίσεις είναι αρκετά καλά και έχουν μεγάλη χρωματική γκάμα.

Καλύτερα τώρα που είναι αρχή μια βουτιά στα βαθιά. Το οτι θέλουν primer δεν είναι πρόβλημα. Ισα ίσα τώρα που είμαι αρχάριος θα δώ και τις ατέλειες του στοκαρίσματος.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 10:49:39 μμ »
Σωστή παρατήρηση. :mrgreen:

Η απάντηση είναι γιατί για αυτο το μοντέλο αυτα αγόρασα και εαν δεν τα χρησιμοποιήσω θα μου μείνουν. Η άλλη μου επίλογή είναι τα Humbrol σε ακρυλικό. Τα enamel και τα thinner τους μου βρωμάνε πολύ!

Να σου πώ την αλήθεια και τα humbrol που δοκίμασα με Αζαξ δεν τρελάθηκα, μπουκώνει γρήγορα ο αερογράφος. Θα τα δοκιμασω και αυτα με ισοπροπυλική.

Αν και τελικά μόλις τα συνηθίσεις είναι αρκετά καλά και έχουν μεγάλη χρωματική γκάμα.

Καλύτερα τώρα που είναι αρχή μια βουτιά στα βαθιά. Το οτι θέλουν primer δεν είναι πρόβλημα. Ισα ίσα τώρα που είμαι αρχάριος θα δώ και τις ατέλειες του στοκαρίσματος.

Εχεις περιορίσει τις επιλογές σου σε χρώματα που δεν χρησιμοποιούν και τόσο οι αεροπλανάδες πάντως.
Τα Gunze, Tamiya, ή ακόμα τα Citadel γιατί τα αφήνεις απ'έξω?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 10:58:19 μμ »
 Οτι είναι φασαρία να βάψει με Vallejo στον αερογράφο, είναι. Έχουν όμως και καλή γκάμα χρωμάτων, αλλά και όντως στρώνουν πολύ καλά - μετά το παίδεμα.

Εχεις περιορίσει τις επιλογές σου σε χρώματα που δεν χρησιμοποιούν και τόσο οι αεροπλανάδες πάντως.
Τα Gunze, Tamiya, ή ακόμα τα Citadel γιατί τα αφήνεις απ'έξω?

Τώρα αν τα χρώματα αυτά δεν τα χρησιμοποιούν πολύ οι αεροπλανάδες δεν ξέρω, προσωπικά τα θεωρώ πολύ καλή προσθήκη στην παλέττα μου - αλλά ναι, δεν είναι μονόδρομος. Πάντως χρωματικά δίνουν οτι προσφέρουν κι οι άλλες εταιρίες - και κάτι παραπάνω.

Τα Citadel τα πρότεινα κι εγώ, ειδικά αν σκεφτείς οτι μπορείς να τα αραιώσεις με απλό νεράκι. Όσα έχω χρησιμοποιήσει - και πινέλο και αερογράφο - με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Προσοχή, και αυτά στεγνώνουν σχετικά γρήγορα όμως.

Tamiya δεν πολυχρησιμοποιώ, κυρίως γιατί δεν βρίσκω τις αποχρώσεις που θέλω, έχουν αρκετά περιορισμένη γκάμα, αλλά είναι πολύ καλής ποιότητας. Από την άλλη τα Gunze προσφέρουν σχεδόν τα πάντα, και με απίστευτη ευκολία χρήσης.

Δυστυχώς όμως, προσφέρουν σχεδόν τα πάντα, μερικές αποχρώσεις πρέπει να ψάξεις αλλού πριν καταφύγεις σε μείγματα (ΔΕΝ μου αρέσουν τα μείγματα, μια ματσολιά να γίνει, και δεν έχεις κρατήσει λίγο από το χρώμα που έφτιαξες => την πάτησες...).

Όλα τα χρώματα έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ευαισθησία στο άγγιγμα αλλά ούτως ή άλλως και βερνίκια θα πέσουν, και αποφεύγουμε να τα πολυπιάνουμε - ιδίως με γυμνά χέρια!

Για τα Humbrol ακρυλικά, δεν το έχω ψάξει. Δύο φορές που τα δοκίμασα απηύδησα και τα πέταξα στα σκουπίδια, αλλά πάλι, τα είχα δοκιμάσει μόνο με διαλυτικό της Gunze, μπορεί και να έφτιαχναν με ισοπροπυλική. Δεν γνωρίζω κάτι για αυτά, οπότε αν το δοκιμάσεις, πες μας τα αποτελέσματα!  :wink:

Tags: lavochkin la-7