Αποστολέας Θέμα: ANSON MK1  (Αναγνώστηκε 12605 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: ANSON MK1
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 01, 2011, 09:54:26 πμ »
Κοίτα να δεις, αν θες να κάνεις δουλειά, ασχολήσου. Αλλιώς να παίζουμε.

Το post μου ήταν στις 09:34 και η απάντησή σου στις 09:48, δηλαδή σε 14 λεπτά έτριψες διαδοχικά με λεπτότερα ντουκόχαρτα, κρέμα, ξανά ντουκόχαρτα και πάλι κρέμα και πρόλαβες να βγάλεις και τη φωτογραφία; Και περιμένεις να κάνεις και δουλειά;  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 01, 2011, 10:03:07 πμ »
Βρε κορίτσι, θέλει κι άλλο, δέν γίνεται τόσο γρήγορα. Τρίβεις με το πρώτο ντουκόχαρτο λίγη ώρα, ξεθολώνει κάπως. Όταν δέν γίνεται καλύτερα, περνάς στο επόμενο ντουκόχαρτο, ξανατρίβεις... Τώρα ξεθολώνει πιό πολυ...κι ούτω κάθε εξής.
Εσύ είπες πως σκάς 40 γαϊδούρια από υπομονή :lol: :lol:
Αν απογοητεύτηκες, άσ'το στην άκρη, η ζημιά αυτή είναι χοντρή και θα ξενερώσεις...
Πάρε ένα άλλο μοντελάκι πιό βατό, και φθηνό όπως τα ΧόμπυΜπός που σου λεγανε παραπάνω, να το χαρείς από την αρχή ώς το τέλος ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 01, 2011, 10:05:36 πμ »
πόση ώρα να τρίβω δηλαδή ? ανά 1 λεπτό με τα γυαλόχαρτα ? ανά ένα ? πόσο ? εεεε καλά τώρα η φώτο τι είναι δευτερόλεπτα...
όχι υπομονή έχω σίγουρα δεν με νιαζει, τον χρόνο δεν ξέρω .αλλά τώρα που το εξήγησε ο ελι-ξιριος κατάλαβα θελη επιμονή και υπομονή μέχρι να γίνει κανονικό και ωρα.
τώρα οκ .

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 01, 2011, 10:12:54 πμ »
στο τέλος το ρίχνω σε long sine ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 01, 2011, 10:29:28 πμ »
Αφού βάλεις την κρέμα, θα δείς ότι ξεθόλωσε αρκετά. Το πλένεις με νεράκι και υγρό πιάτων, το στεγνώνεις καλά-καλά, και μετά μπανάκι στη Λονγκ Σάιν. Και τώρα το αφήνεις στην άκρη για 2 μερούλες...Μετά, θα μασκάρεις 8) Εν τω μεταξύ ασχολείσαι με τα υπόλοιπα! ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 01, 2011, 10:30:15 πμ »
ok

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 01, 2011, 11:06:06 πμ »
...λοιπόν έχουμε εξέλιξής αργά-και σταθερά.....ακόμα θέλει δουλειά φυσικά....άλλη  φορά δεν το ξανά κάνω...προσοχή μεγάλη στην καλύπτρα....

ξέχασα να σας πω ότι είμαι και λίγο ξεροκέφαλη άμα βάλω κάτι στο μάτι πρέπει να το τελειώσω.πόσες φορές μου λέτε εδώ άλλαξε μοντέλο....μπαααα  εγώ τίποτε...εκιιι... :roll:
δηλαδή το βουτάω στο long sine πόση ώρα ?και το αφήνω 2 μέρες κάπου   εκτός ?

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 01, 2011, 11:18:53 πμ »
Απ' ότι βλέπω οι χαρακιές είναι αρκετά βαθιές. Θα πρέπει να το τρίψεις με κρέμα χονδρόκοκη ή με οδοντόκρεμα που περιέχει σόδα, για αρκετή ώρα μέχρι που να εξαφανιστούν οι χαρακιές. Μετά να τρίψεις με μεσαία κρέμα για να εξαφανιστούν οι γραντζουνιές από την προηγούμενη κρέμα και τέλος με ψηλή κρέμα για να γυαλίσει.   
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 01, 2011, 11:26:13 πμ »
cat καλως ηρθες στην παρεα μας.
θα προτεινω κατι που μπορεις να κανεις για να γλητωσεις την διαδικασια (σε βαζω αμεσως στα βαθια)
παρε απο ενα κουτι απο πουκαμισα την διαφανη ζελατινα που εχει και με
βαση το κανονικο κομματι που εχεις κοψε περιμετρικα ενα ιδιο.
μετα απο αλουμινοταινια κοψε ισια κομματια σαν ριγες (οπως εκανες με τις ζωνες )και κολησε τες επανω
στην ζελατινα. ετσι θα φαινετε ο σκελετος.μετα απλα θα μασκαρεις χωρις να χαραξεις πανω στην ζελατινα.
αλλωστε το κομματι ειναι απο την πλαινη μερια και δεν εχει καμπηλες για να σε δυσκολεψει.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 01, 2011, 11:46:37 πμ »
 σ'ευχαριστω για την συμβουλη σου spyros αλλα εδω που εχω φτασει.... με εχει κερδιση ο architect...
κρεμα για τα δόντια έχω αυτή...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 01, 2011, 11:51:37 πμ »
  Πάντως αν είναι να αγοράσεις όλες αυτές τις κρέμες,ίσως σε συμφέρει να αγοράσεις άλλο ένα ίδιο κιτ για να σου μείνουν και τα ανταλλακτικά.........
  Φτηνότερα θα σου έρθει. :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:04:33 μμ »
...λοιπόν έχουμε εξέλιξής αργά-και σταθερά.....ακόμα θέλει δουλειά φυσικά....άλλη  φορά δεν το ξανά κάνω...προσοχή μεγάλη στην καλύπτρα....

ξέχασα να σας πω ότι είμαι και λίγο ξεροκέφαλη άμα βάλω κάτι στο μάτι πρέπει να το τελειώσω.πόσες φορές μου λέτε εδώ άλλαξε μοντέλο....μπαααα  εγώ τίποτε...εκιιι... :roll:
δηλαδή το βουτάω στο long sine πόση ώρα ?και το αφήνω 2 μέρες κάπου   εκτός ?
Όχι δεν το αφήνεις μέσα, μία μπλούμ του κάνεις και το στήνεις κάπου να μήν ακουμπάει η μεγάλη επιφάνεια κάτω, και το αφήνεις 2 μερούλες να στεγνώσει...

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:13:46 μμ »
εμμμ γιαυτό οι Χιώτες πάνε δυο-δυο..έχεις δίκιο nick.δεν μου έκοψε να πάω να πάρω άλλο ένα....όπως είπες με συμφερε πάρα να τρίβω όλη μέρα.έδωσα 3,90 για την κρέμα
θα έβαζα άλλα 3 ευρώ και τέλος.....τώρα πάει τρίβω,και ξανά τρίβω,και ξανά τρίβω....

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:18:32 μμ »
ένα update...ακόμα...

τι ωραίο που μπήκε αυτό...

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 01, 2011, 01:12:19 μμ »
Για να μπω και εγώ στην κουβέντα... όπως έχεις καταλάβει ήδη τα διαφανή κομμάτια θέλουν πολύ προσοχή και υπομονή πάνω από όλα. Μην βιάζεσαι και θα έχεις σίγουρα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 01, 2011, 01:29:37 μμ »
 Καλημέρα, απ'ότι βλέπω έχουμε προβληματάκι με τα διαφανή. Κανονικά έπρεπε να έχει ξεθολώσει μέχρι τώρα. Πες μας ακριβώς τι διαδικασία ακολούθησες. Για να μην περιμένω απάντηση, να τι κάνω σε παρόμοια κατάσταση:

1) Καλά τα ντουκόχαρτα, αλλά μετά από ψάξιμο στο ίντερνετ, βρήκα μια πολύ καλή λύση, που δεν είναι τίποτα πιο δύσκολο από το να πάρεις μια λίμα νυχιών με 3-4 επιφάνειες βαθμιαία απαλότερες. Το κοινό σημείο είναι οτι δουλεύεις με ΒΡΕΓΜΈΝΟ ντουκόχαρτα/ λίμα, δεν νομίζω να το ανέφερε κανείς αυτό (αν ναι mea culpa, έχουμε και μια κάποια μυωπία.... ).

2) Αφού λοιπόν τρίψεις 1-2 λεπτά σε κάποιους βαθμούς/ επιφάνεια βρεγμένη (το τονίζω γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό), προχωράς σε λεπτότερο και λεπτότερο μέχρι να φτάσεις ουσιαστικά να τρίβεις με πανάκι γυαλίσματος.

3) Τότε και μόνο τότε περνάς οδοντόπαστες, γυαλιστικά για μπρούτζο, Long Shine - όλα όσα έχουν αναφερθεί είναι δοκιμασμένα και κάνουν θαύματα, αλλά ΠΡΈΠΕΙ να έχεις και την κατάλληλα προετοιμασμένη επιφάνεια.

Αν μετά από αυτά δεν βλέπεις άκρη, πάρε όπως είπε ο molinaris κομμάτι από συσκευασία πουκαμίσου (ή άλλο κομμάτι λεπτού διάφανου πλαστικού), και κόψε ένα σωστό κομμάτι για αντικατάσταση.

Προσωπικά για μια άκρη σε καλύπτρα μου πήρε ΏΡΕΣ δουλειάς για να τη διορθώσω, όχι μερικά λεπτά. Οπότε υπομονή και επιμονή, μην περιμένεις αποτέλεσμα γρήγορα!

Κάνε αυτά, και όταν δεις το αποτέλεσμα (ή απουσία του), τότε θα δούμε για το επόμενο βήμα.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 01, 2011, 01:58:18 μμ »
Καλημέρα, απ'ότι βλέπω έχουμε προβληματάκι με τα διαφανή. Κανονικά έπρεπε να έχει ξεθολώσει μέχρι τώρα. Πες μας ακριβώς τι διαδικασία ακολούθησες. Για να μην περιμένω απάντηση, να τι κάνω σε παρόμοια κατάσταση:

1) Καλά τα ντουκόχαρτα, αλλά μετά από ψάξιμο στο ίντερνετ, βρήκα μια πολύ καλή λύση, που δεν είναι τίποτα πιο δύσκολο από το να πάρεις μια λίμα νυχιών με 3-4 επιφάνειες βαθμιαία απαλότερες. Το κοινό σημείο είναι οτι δουλεύεις με ΒΡΕΓΜΈΝΟ ντουκόχαρτα/ λίμα, δεν νομίζω να το ανέφερε κανείς αυτό (αν ναι mea culpa, έχουμε και μια κάποια μυωπία.... ).

2) Αφού λοιπόν τρίψεις 1-2 λεπτά σε κάποιους βαθμούς/ επιφάνεια βρεγμένη (το τονίζω γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό), προχωράς σε λεπτότερο και λεπτότερο μέχρι να φτάσεις ουσιαστικά να τρίβεις με πανάκι γυαλίσματος.

3) Τότε και μόνο τότε περνάς οδοντόπαστες, γυαλιστικά για μπρούτζο, Long Shine - όλα όσα έχουν αναφερθεί είναι δοκιμασμένα και κάνουν θαύματα, αλλά ΠΡΈΠΕΙ να έχεις και την κατάλληλα προετοιμασμένη επιφάνεια.

Αν μετά από αυτά δεν βλέπεις άκρη, πάρε όπως είπε ο molinaris κομμάτι από συσκευασία πουκαμίσου (ή άλλο κομμάτι λεπτού διάφανου πλαστικού), και κόψε ένα σωστό κομμάτι για αντικατάσταση.

Προσωπικά για μια άκρη σε καλύπτρα μου πήρε ΏΡΕΣ δουλειάς για να τη διορθώσω, όχι μερικά λεπτά. Οπότε υπομονή και επιμονή, μην περιμένεις αποτέλεσμα γρήγορα!

Κάνε αυτά, και όταν δεις το αποτέλεσμα (ή απουσία του), τότε θα δούμε για το επόμενο βήμα.
Σωστός ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 01, 2011, 02:01:28 μμ »
ευχαριστώ παιδιά για της συμβουλές σας και σένα Palanadine το έτριψα όσο έπαιρνε το έπλυνα καλά ,και το βούτηξα στο long sine .πιστεύω ότι είναι οκ.

που ήσουν πιο μπροστά  Palanadine που κόπηκαν τα χέρια να τρίβω έτσι ξερά χωρίς νερό στα ντουκοχαρτα ?

αυτή εδώ έκανα ....800αρι,  arrowred 1000αρι,  arrowred κρεμούλα! ή 800αρι arrowred 1000αρι arrowred 1200αρι arrowred κρεμούλα, στοργή και προδέρμ, για να μήν την σπάσεις!
χωρίς να είναι βρεγμένα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 01, 2011, 04:14:53 μμ »
Συγγνώμη, έπρεπε να το είχα πεί ::oops:: ::sorry::  :oops:

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 01, 2011, 04:31:58 μμ »
ok δεν πειραζη εγώ δεν το είπα γι'αυτο...τον τρόπο του είπα.

τώρα πως θα εμφανίσω πάλι της γραμμωσεις που είχε αφού  εξαφανίστηκαν ? από το σχέδιο όπως είπε  ο ελιξιριος ?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 01, 2011, 04:55:35 μμ »
 Ο πιο εύκολος τρόπος να επαναφέρεις τις λεπτομέριες του σκελετού σε καλύπτρα (και γενικά σε διαφανή κομμάτια) είναι να κόψεις λεπτές λωρίδες ταινίας μασκαρίσματος ή αλουμινόφυλλου (πχ από το κουτάκι του καφέ). Επειδή μάλλον το αλουμινόφυλλο θα είναι λίγο ζόρι για πρώτη κατασκευή, βάλε μασκοταινία.

Ως μήτρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το άλλο κομμάτι που δεν έχει χάσει τις λεπτομέριές του. Μην ανησυχείς για το αν θα ξεκολλήσει, αφού το βουτήξεις σε Long Shine μπορείς μετά να μασκάρεις ότι μείνει διαφανές, περνάς υγρό στόκο στα σημεία του σκελετού, τρίβεις ελαφρά και τέλος.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 01, 2011, 05:01:03 μμ »
1) μασκοταινια δεν έχω μόνο αυτή της 3μ
2)εάν δης πιο πάνω το άλλο μέρος το κολησα.
και τώρα ?  ::dontknow::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 01, 2011, 05:31:09 μμ »
 Αν θυμάμαι καλά την πράσινη της 3Μ έχεις έτσι? Μια χαρά δουλειά κάνεις μ'αυτήν, προσωπικά μόνο αυτή χρησιμοποιώ για προστασία διαφανών.

Δεν πειράζει που κόλλησες το άλλο. Πάρε ταινία, κόλλα την πάνω του, και με ολοκαίνουρια λεπίδα στον κόφτη, κόψε στο όριο σκελετού. Μετά απλά σήκωσε το κομμάτι που είναι στο σκελετό και μετέφερέ το στο γυαλισμένο.

Εναλλακτικά, με χαρτί και μολύβι μπορείς να σημειώσεις αποστάσεις και μεγέθη και βάση αυτών να κόψεις λωρίδες μασκοταινίας για να αναπαραστήσεις το σκελετό.

ΥΓ: αν μπορείς να περιμένεις λίγο θα πάρω την κάμερα να ανεβάσω φωτό να καταλάβεις τι λέω.

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 01, 2011, 05:41:45 μμ »
ναι μωρέ μπράβο...το άλλο το έχω μασκαρη όμως και άμα ακουμπήσω πάνω την ταινία δεν θα μου ξεκολληση το μασκαρισμα ?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 01, 2011, 06:17:00 μμ »
 Κοίτα, στην τελική, αναλώσιμο είδος είναι η ταινία, ούτε θυμάμαι πόσα μέτρα είναι, άμα δεν πιάσει αυτό που δείχνω παρακάτω, ξεμασκάρεις, φτιάχνεις τις λωρίδες σου από το ανέπαφο διαφανές και ξαναμασκάρεις.

Πρώτα όμως προσπάθησε αυτό:

1) Ας υποθέσουμε ότι μου ξέφυγε ο κόφτης κι έφαγε την κόκκίνη περιοχή στο πίσω τμήμα της καλύπτρας του MiG 3 (τονισμένο με κόκκινο). Παίρνω χαρτί, μολύβι και χάρακα και μετράω τις διαστάσεις του:

2) Μετά με τις διαστάσεις αυτές παίρνω μασκοταινία, κόβω ένα μικρό κομμάτι, το κολάω πάνω στο cutting mat ή σε ένα κομμάτι γυαλί, ή στην επιφάνεια εργασίας μου τέλος πάντων, και προσεκτικά κόβω μια λωρίδα στο επιθυμητό σχήμα/ μέγεθος:

3) Τέλος την τοποθετώ στην θέση που θέλω να διορθώσω, πατάω καλά να μπει σωστά (με οδοντογλυφίδα, μπατονέτα, όχι με δάκτυλο γιατί μπορεί να την παρασύρει):

Μετά μπορώ να περάσω παρκετίνη και γυαλιστερό βερνίκι για να την 'σφραγίσω' στη θέση της και να μασκάρω για βάψιμο.

Πιστεύω να βοηθάει πιο πολύ από απλή περιγραφή.

Tags: anson