Αποστολέας Θέμα: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4120 100%  (Αναγνώστηκε 24620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (15%)
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 07:13:24 μμ »
Πραγματικα πολυ ομορφη δουλεια!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 07:19:16 μμ »
δεν το γυρνας κ ενα βιντεο να βλεπουμε εμεις οι αρχαριοι???θα μου πληρωσεις οφθαλμιατρο κ εσυ κ ο Δοξας με τα μοντελα σας....εχω χασει την οραση μου τελευταια με σας....πολυ ωραια δουλεια καθαρη κ με προσθηκες....
X1000
Πού είναι τα παλαμάκια;;; οέο;;;
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:04:43 μμ »
Ωραίο το κάθισμα φίλτατε. Αναμένουμε!

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 03, 2011, 12:33:55 πμ »
Μικρή πρόοδος (με πολύ κόπο).

Φτιάχτηκαν τα έξι ζευγάρια καθισμάτων και κολήθηκαν στο αριστερό cargo. Η κόληση έγινε μόνο στην πίσω μεριά τους για να μπορέσουν να βαφτούν. θα κοληθούν μεταξύ τους στην ίδια ευθεία και στη συνέχεια στο πάτωμα όταν έρθει η ώρα του να πάρει θέση.

Στη συνέχεια, έπρεπε να φτιαχτούν και οι ιμάντες της πλάτης.
Κόπηκαν λοιπόν συνολικά 56 κατακόρυφες και 41 οριζόντιες λωρίδες (αντί για 60 και 48 που είχε στην πραγματικότητα αλλά δε χώραγαν λόγω μεγέθους) οι οποίες κολλήθηκαν σε λωρίδα πλαστικού και ενώθηκαν μεταξύ τους  ::mastigoma::. Οι αποστάσεις μετρήθηκαν από πριν καθόσον έπρεπε να φτιαχτούν ξεχωριστά (δεν γινόταν απ' ευθείας πάνω στο cargo). Έλεγξα όμως ότι είναι οκ.

Στη συνέχεια μασκαρίστηκε το αριστερό cargo και περάστηκε το κόκκινο χρώμα. Δεν έχω ακόμα φωτό μια και στεγνώνει...
Η διαδικασία θα επαναληφθεί με ένα ζευγάρι παραπάνω στη δεξιά μεριά  ::violent1::

Ακόμα δεν ξέρω πως θα κολλήσω τα καθίσματα στο πάτωμα από τη μεριά που θα μπει τελευταία... :? Είδωμεν...

::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 03, 2011, 12:57:19 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα!!

Αποσυνδεδεμένος διαμαντης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: βολος
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 03, 2011, 01:04:58 πμ »
Εξαίρετη δουλειά

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 03, 2011, 11:30:55 πμ »
Πολύ καλή δουλειά! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (20%)
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 06, 2011, 12:10:29 πμ »
Προχώρησα λίγο ακόμα το cargo με τα παρακάτω:
Τα τμήματα του προηγούμενου post βάφτηκαν και μπήκαν στη θέση τους. Δεν κολήθηκαν στο πάτωμα (δεν έχει μπει ακόμα), και επίσης δεν έχουν περαστεί με βερνίκι, για να χαθεί η όποια γυαλάδα του semigloss χρώματος σε κάποια σημεία αλλά και της κυανοακρυλικής, όπου έχει αφήσει σημάδια γυαλάδας.

Τρεις φωτό από το πως δείχνουν εως τώρα:

Σκέφτομαι να τα περάσω και ένα στεγνό πινέλο αλλά δεν ξέρω αν πρέπει. Τι λέτε; Θα δείξουν καλύτερα;

Στη συνέχεια προχώρησα στα μεμονωμένα καθίσματα. Στην πίσω μεριά του Α/Φ υπάρχουν τρία καθίσματα μεμονωμένα. Δυατυχώς, το ένα δεν χωράει λόγω μιας εξοχής που έχει το μοντέλο για να στηριχθεί η κάτω cargo bay (που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει). Από την άλλη δεν μπορεί και να αφαιρεθεί. Επομένως αποφάσισα να φτιάξω μόνο τα 2.

Τα καθίσματα είναι αναδιπλωμένα και έτσι:

Οι διαστάσεις τους είναι 0,65x0,65mm πάνω στο μοντέλο. Έτσι, κόπηκαν ανάλογα 4 κομμάτια λωρίδας πλαστικού (κυλινδρικού), κολλήθηκαν σε τετράγωνο, με μια τσιμπίδα "καμπυλώθηκαν" ώστε να είναι περίπου όπως το σχήμα των αναδιπλούμενων.
Πάνω τους κολλήθηκε χαρτοταινία της TAMIYA η οποία κόπηκε στις σωστές διαστάσεις.
Στη συνέχεια κόπηκαν λωρίδες χαρτοταινίας (όπως στα άλλα καθίσματα), και μπήκαν από πίσω (τρεις κάθετες και μια οριζόντια) για να αναπαραστήσουν τους ιμάντες της πλάτης όσο φαίνοται.
Τέλος, κόπηκε άλλο ένα κομμάτι λωρίδας πλαστικού το οποίο έγινε η βάση στήριξης του καθίσματος στο αεροπλάνο (βλ φωτό παραπάνω).

Τα 3 βήματα με εικόνες...

Επόμενο βήμα, ήταν η κόλλησή τους στο cargo. Το ένα από τα 2 βάφτηκε, στέγνωσε και προστέθηκαν οι ζώνες ασφαλείας του επιβάτη, η οποίες είναι τεντωμένες διαγώνια και δεμένες στην πλάτη του καθίσματος (για να μην "αλωνίζουν")  :mrgreen:

Στην παρούσα φάση λοιπόν το τμήμα αυτό έχει ένα πλήρες κάθισμα και ένα κολλημένο-άβαφο-χωρίς ζώνες.

Και από εδώ απουσιάζει το (τυχόν) στεγνό πινέλο και το matt βερνίκι.

Αυτάαααα....  ::salut::

-=Manwlo=-   

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 06, 2011, 12:16:40 πμ »
Πολυ ομορφη δουλεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 06, 2011, 12:21:28 πμ »
Εξαιρετική δουλειά, τολμώ να πω ως τώρα!!!!! Καλή συνέχεια!!!! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 06, 2011, 12:41:41 πμ »
Καλό είναι να αποφύγεις το στεγνό πινέλο με ξανοιγμένο κόκκινο μιας και είναι δύσκολο στο ξάνοιγμα...
Καλύτερα να σκιάσεις με κόκκινο-καφέ και σε κάποιες ζάρες με κάποιο καφέ λάδι...
Εκεί που νομίζω θα ωφεληθεί πολύ,είναι στα πλαινά που έχει μονωτικό με κάποιο μπεζ/γκρι
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 06, 2011, 01:59:41 πμ »
Καλό είναι να αποφύγεις το στεγνό πινέλο με ξανοιγμένο κόκκινο μιας και είναι δύσκολο στο ξάνοιγμα...
Καλύτερα να σκιάσεις με κόκκινο-καφέ και σε κάποιες ζάρες με κάποιο καφέ λάδι...
Εκεί που νομίζω θα ωφεληθεί πολύ,είναι στα πλαινά που έχει μονωτικό με κάποιο μπεζ/γκρι

Συνφωνω και εγω για το ξανοιγμα του κοκκινου!

Πολυ ομορφη δουλεια!

αντε καλη συνεχεια!

Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 06, 2011, 10:59:28 μμ »

Που :?:mrgreen: :mrgreen:

Sorry αλλά δεν κατάλαβα  :roll:

-=Μanwlo=-

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 06, 2011, 11:08:54 μμ »
Όλη η ρομβοειδής επένδυση!
Νομίζω ότι πρέπει να παίζεις με διάφορους τόνους με drybrush!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 07, 2011, 12:23:21 πμ »
Καλά... Εσύ δεν παίζεσαι.  Η κατάσταση σου έχει φτάσει στο απροχώρητο.  Είσαι για δέσιμο!
Ρε αγόρι μου γλυκό.  Από όοοολα αυτά τα καλούδια που φτιάχνεις, ΤΙ θα φαίνεται όταν κλείσει η άτρακτος;;;!
Εκτός αν ανοίξεις τη ράμπα πίσω και δεν έχεις πει τίποτα!  Ε; Καλά κατάλαβα; (εκτός αν έχασα επεισόδια οπότε θέλω γιατρό)

Καταπληκτική δουλειά πάντως.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 07, 2011, 03:38:14 μμ »
  Από όοοολα αυτά τα καλούδια που φτιάχνεις, ΤΙ θα φαίνεται όταν κλείσει η άτρακτος;;;!
Εκτός αν ανοίξεις τη ράμπα πίσω και δεν έχεις πει τίποτα!  Ε; Καλά κατάλαβα; (εκτός αν έχασα επεισόδια οπότε θέλω γιατρό)

Γιώργος

Ναι Γιώργο θα είναι ανοιχτή η ράμπα. Όχι όμως ότι έτσι θα φαίνονται και πολλά.
Ομως: Ασχολούμαι :arrow:εκπαιδεύομαι, ρωτάω :arrow:μαθαίνω με όλο αυτό :roll:

@mmaker: Έχω κάνει στεγνό πινέλο εκεί που λες αλλά μόνο με μια απόχρωση γκρι. Ξέρω ότι δε φαίνεται πολύ γιατί έγινε σε λάθος χρόνο και μετά από υπόδειξη.
Πήρα όμως το feeling πως να συμπεριφερθώ στο επόμενο τέτοιο θέμα :wink:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος panaisd

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 08, 2011, 01:01:46 πμ »
Φοβερή η δουλειά σου!!!
Οδηγός για τους επόμενους ::salut::
[img width=283 height=100]http://s9.postimg.org/licnwowlr/

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 08, 2011, 01:54:16 πμ »
Οσο προσθέτεις λεπτομέριες, τόσο πιο όμορφο γίνεται!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 08, 2011, 05:49:10 μμ »
Τρελή και άψογη δουλειά ως τώρα Μανόλο έχεις κάνει.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:412X 1/72 (25%)
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 07, 2011, 01:15:16 μμ »
Γεια σας και πάλι.

Μετά από αρκετές ημέρες, τελείωσε και η δεξιά πλευρά του cargo.
Δεν έκανα κάποια ανάλυση, μιας και στο μεγαλύτερο ποσοστό, αποτελεί ένα copy-paste της αριστερής.

Αποφάσισα όμως στην πορεία να μετατρέψω το εσωτερικό σε διαμόρφση Α/Ν που στην ουσία στην 354ΜΤΜ εκτελεί αεροδιακομιδές  ::brancard::.
Έπρεπε λοιπόν να ξαναδώ ένα αεροσκάφος (με τέτοια διαμόρφωση) για να διαπιστώσω τις διαφορές και να δω αν μπορούν να γίνουν.
Η ευκολία να επισκεφθώ ξανά τα C-27J (πράγμα που έκανε ένα συνάδελφο και συνχομπίστα να μου πει ότι ο κόσμος θα τα παίρνει στο κρανίο που έχω τέτοια δυνατότητα  :mrgreen: και το γράφω συνέχεια), δυστυχώς δε συνοδεύτηκε από χρήση φωτογραφικής, μιας και δεν κράταγα την ημέρα που μπορούσα να πάω.

Spoiler (hover to show)

Περιγράφω λοιπόν την (απλή) διαφορά.

Τα αεροσκάφη αυτής της διαμόρφωσης, πολύ απλά, είναι ως εξής:
Στις τρεις τελευταίες σειρές καθισμάτων (έχει 6 αντί για 5 της αριστερής) έχουν αφαιρεθεί οι ιμάντες που σχηματίζουν την πλάτη τους και στην θέση τους, στο μέσο της απόστασης από το κάθισμα έως τον μεταλικό σωλήνα που στηρίζονται οι ιμάντες, έχουν δύο ράντζα στη σειρά, πακτωμένα στην άτρτακτο.
Οι βάσεις των καθισμάτων έχουν μείνει στη θέση τους χωρίς ασφαλώς να μπορεί κάποιος να καθίσει εκεί.
Τα ράντζα είναι σε χακί χρώμα σαν αυτά που οι περισσότεροι έχετε δει στη θητεία σας  :roll: και είναι λίγο πιο μακριά από το πλάτος των καθισμάτων.

Επομένως, σε διαστάσεις 1,8Χ1,0cm κόπηκαν τα αντίστοχα κομμάτια από την πολυχρησιμοποιημένη κυλινδρική λωρίδα πλαστικού και κολλήθηκαν σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Αφέθηκε περίπου μισό χιλιοστό από κάθε μεριά στο μήκος και από πάνω "ντύθηκαν" με ταινία της TAMIYA.
Κολλήθηκαν στο σωστό σημείο και φάφτηκαν με olive drab.

To αποτέλεσμα έχει ως εξής:

Όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια με την αριστερή πλευρά, με την προσθήκη (σε σχέση με τις προηγούμενες φωτό) λίγου λερώματος με στεγνό πινέλο με λάδι στα καθίσματα, (αντί για ξανοιγμένο κόκκινο) που (κρίνοντας από πειραματισμό και εκ του αποτελέσματος) ήταν πολύ καλή λύση (thanks guys!!!  ::salut::).
Το αποτέλεσμα λοιπόν της δεξιάς μεριάς είναι ως εξής:

Στο επόμενο στάδιο πρέπει να κολληθεί η αριστερή μεριά με το πάτωμα, τα καθίσματα πάνω της και να ξεκινήσει η δημιουργία του κεντρικού "δικτυώματος" που στηρίζει τα καθίσματα στο μέσο του Cargo.
Αναλυτικά, στα επόμενο post!

Σχόλια και προτάσεις, πάντα απαραίτητα!!!

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 10, 2011, 11:07:45 μμ »
Γεια και πάλι.

Μικρή πρόοδος.
Μετά το βερνίκωμα των εσωτερικών, ήρθε η ώρα να κολληθεί το αριστερό μέρος του cargo με το πάτωμα. Πάνω σε αυτό κολλήθηκαν τα καθίσματα και θα ακολουθήσει το κεντρικό δικτύωμα (όπως το βάπτισα παραπάνω).
Η άλλη μεριά θα κολληθεί πιο μετά, κάνοντας σαφώς πολύ πιο δύσκολο το εγχείρημα "κόλλημα καθισμάτων στο πάτωμα, με μικρή πρόσβαση". Αλλά γι αυτό έχουμε καιρό.

3φωτό από την 1η ένωση:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 10, 2011, 11:17:54 μμ »
Απλά .... RESPECT !
Splendid, marvelous!

Γιώργος
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 10, 2011, 11:23:47 μμ »
Πολύ ''ψαγμένη'' δουλειά Μανώλη  :wink: Καλή συνέχεια φίλε  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #98 στις: Απριλίου 11, 2011, 12:46:59 πμ »
Παρά πολυ καλή δουλεία...είμαι και εγω αυτό το καιρό κατασκευαστης ενός C-130 J...αλλά δεν είναι τοσο περίτεχνο όσο το δικό σου!έχω παραμείνει σε αυτά που δίνει το κιτ και δεν έχω πρσθέσει κάτι παραπάνω είμαι και αρκετά αρχάριος..αν θες κοιτα το θέμα μου.μου αρέσουν συμβουλές και παρατηρήσεις απο άτομα που ξέρουν.άλλωστε είναι ο μοναδικός τρόπος για να γίνουμε καλύτεροι!!!καλη συνέχεια και άψογο μέχρι τώρα

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #99 στις: Απριλίου 14, 2011, 08:04:59 μμ »
Γεια χαρά.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, το επόμενο τμήμα (κατά τη γνώμη μου ίσως το πιο δύσκολο σε εκτέλεση) είναι το δικτύωμα και τα καθίσματα στο κέντρο του cargo.

Αυτό που πρέπει να φτιαχτεί, είναι αυτό που φαίνεται παρακάτω:

Μερικές παρατηρήσεις:
Οι κολώνες δεν βρίσκονται στο μέσο του Cargo σε ότι αφορά το πλάτος του, αλλά είναι μετατοπισμένες πιο αριστερά.
Παράλληλα, καθίσματα (τα οποία είναι διπλωμένα) υπάρχουν μόνο από την δεξιά μεριά (σε αντίθεση πχ με το C-130B/H που έχει και από τις δύο πλευρές). 

Όπως φαίνεται από την παραπάνω φωτό, το "σύστημα" περιλαμβάνει τέσσερεις μονές και δύο διπλές κολώνες, οι οποίες ενώνονται και οριζόντια μετξύ τους.
Για την κατασκευή τους, αποφάσισα την χρήση λωρίδων πλαστικού 1,5X1,0cm. Για τα οριζόντια μικρά τμήματα που είναι τετράγωνα και όχι παραλληλόγραμμα, χρησιμοποιήθηκε 1,0X1,0cm.

Το πρώτο και βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν το ύψος που έπρεπε να κοπούν. Μετρώνατς και βάζοντας το πρώτο στη σωστή θέση, διαπίστωσα ότι κλείνοντας την άτρακτο στη συνέχεια με το cockpit και το δεξιό τμήμα, αναγκάστηκα να πιέσω το όλο "πακέτο" προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να καμπυλώνει το σχήμα τους.

Αποφάσισα λοιπόν να αφήσω ένα μικρό κενό από πάνω, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Πρώτο λοιπόν βήμα ήταν η (προσωρινή) ένωση της μέχρι τώρα κατασκευής με το cockpit, έτσι ώστε να έρθει στο σωστό σημείο.

Στη συνέχεια, αποφάσισα να φτιάξω πρώτα τις τέσσερεις βασικές κολώνες και πιο μετά τις "διπλές". Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί η σωστή τους θέση.
Ο καλύτερος οδηγός για αυτό το σκοπό, άποδείχτηκε ότι είναι τα μαύρα κομμάτια στο πάτωμα.
Μετρώντας από το cockpit και με βάση και τις λοιπές φωτό που διαθέτω, έχουμε:
6 μαύρα---> 1η κολώνα, 4 μαύρα---> 2η κολώνα, 8 μαύρα---> 3η κολώνα, 4 μαύρα---> 4η κολώνα.
Τα σημεία κόλλησης, σημαδεύτηκαν με μικρές λωρίδες χαρτοταινίας, όπως φαίνεται παρακάτω.

Η κατασκευή λοιπόν ξεκίνησε με τις παραπάνω λωρίδες πλαστικού, σε ύψος 3,6cm. Η 2η και 4η κολώνα, περιλαμβάνει και ένα επιπλέον τμήμα με 4 λευκά κυλινδράκια, όμοια με αυτά που υπάρχουν στις πλευρές του cargo.
Μια φωτό της 4ης κολώνας.

Οι κολώνες κολήθηκαν στο πάτωμα και με "το μάτι" ήρθαν κατακόρυφα, παράλληλα και στην ίδια ευθεία. Πιο μεγάλη σημασία από όλα έχει το πρώτο και το τελευταίο, μιας και μετά το τελικό κλείσιμο του cargo αυτά είναι που θα φαίνονται από την cargo door.

Τρεις φωτό από το πως είναι μέχρι τώρα:

Το επόμενο που θα κατασκευαστεί και κολληθεί, είναι οι δύο διπλές κολώνες.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ;-)

-=Manwlo=-   

Tags: c-27