Αποστολέας Θέμα: Τι έγινε με την Στρατιωτική Ιστορία?  (Αναγνώστηκε 29332 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Τι έγινε με την Στρατιωτική Ιστορία?
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 04:03:25 μμ »
Ας βγάλουν μια ανακοινωση στο site που εχουν για να ξερει ο κόσμος. Δηλαδή θα πέσει η υπόληψη της εταιρείας στα μάτια του κόσμου, αν πουν οτι έχουν οικονομικές δυσκολίες?
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος ROMANOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ελεύθερον το εύψυχον
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 04:30:10 μμ »
Εχω στείλει και μυνήματα στο mail τους αλλά δεν έχω λάβει απάντηση.
Από την άλλη μεριά όμως για να έχουν φυλλάδια στην έκθεση σημαίνει οτι κάποιο τμήμα τους (απόθεμα) όπως αναφέρθηκε από τον Χρήστο πρέπει να λειτουργεί,
δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο παρά να περιμένω, στα γραφεία τους έχει πάει κάποιος τελευταία, λειτουργούν ή είναι κλειστά?

Αν έχουν κλείσει πάντως θα είναι κρίμα γιατί οι εκδόσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες για μοντελιστές και μή.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 04:53:59 μμ »
  Ρομανέ από όσο ξέρω (ανεπίσημα) εκδοτικός οίκος  ::arrowred::τέλος. (Περισσότερα δεν μου πέφτει λόγος να πω, ο νοών νοείτο).
 Τώρα για την παραγγελία σου τι να σου πω δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος να σου στείλει τα βιβλία αλλά δικά σου τα λεφτά δικό σου το ρίσκο! Στη θέση σου θα ακύρωνα την χρέωση και θα πήγαινα μια βόλτα από τα γραφεία να δω από κοντά τι υπάρχει (ή τι δεν υπάρχει  :wink:) και ανάλογα να χμ... αγόραζα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχει βγει κάποιος από την εταιρία και να έχει κάνει επίσημη ενημέρωση. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε :!:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 05:00:26 μμ »
παιδιά... λίγη προσοχή με το τι ανακοινώνουμε (αν έχει κλείσει η οχι, κλπ.. κλπ ).  το τελευταίο που θέλουμε ειναι να μας κατηγορήσουν για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

και για να προλαβω απαντησεις ... ριξτε μια ματι εδω :

http://www.capital.gr/news.asp?id=1047294

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 05:08:31 μμ »

ΟΚ, αν υπάρχει πρόβλημα σβήστο.
Πάντως μια βόλτα από τα γραφεία για κάθε ενδιαφερόμενο δεν βλάπτει...

Αποσυνδεδεμένος ROMANOS

• Scale 1/144
  • *
  • Ελεύθερον το εύψυχον
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 05:12:56 μμ »
Εγώ θα ενημερώσω την κοινότητα όταν μου στείλουν την παραγγελία. ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 07:11:32 μμ »
Τίτλοι τέλους δυστυχώς  :(

Παράθεση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αγαπητοί αναγνώστες,

Μετά από συνεχή παρουσία 33 ετών στον εκδοτικό χώρο, οι Εκδόσεις ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ βρίσκονται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την παύση της δραστηριότητάς τους. Αντιμέτωπη με πληθώρα προβλημάτων και έχοντας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους, η εταιρία μας αποτελεί ένα ακόμη θύμα της οικονομικής κρίσης. Αρνούμενοι να υποβαθμίσουμε την ποιότητα των εντύπων μας και σεβόμενοι τις υψηλές απαιτήσεις του αναγνωστικού μας κοινού, προτιμήσαμε να αναστείλουμε την εκδοτική μας δραστηριότητα, διαφυλάσσοντας έτσι το κύρος και την αξιοπρέπεια της εταιρίας μας.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που δείξατε στις Εκδόσεις μας καθόλη τη μακρά τους πορεία και να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη μας για την απόφαση που οι συνθήκες μας ανάγκασαν να λάβουμε.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται, ομολογουμένως, καθυστερημένα, ωστόσο κάτι τέτοιο κρίθηκε αναγκαίο καθώς μια τέτοια αναγγελία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν οριστικοποιηθεί η απόφαση της αναστολής της λειτουργίας της εταιρίας μας. Ζητούμε την κατανόησή σας και σας διαβεβαιώνουμε πως οι Εκδόσεις μας θα σταθούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αναγνώστες τους - οι εκκρεμότητες που αφορούν παραγγελίες που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα θα τακτοποιηθούν εντός της εβδομάδας. Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα, τα οποία λόγω του μεγάλου τους αριθμού ήταν αδύνατο να απαντηθούν μεμονωμένα.

Οι τίτλοι Περισκόπιο της Επιστήμης, Στρατιωτική Ιστορία, Ιστορικά Θέματα, Μεγάλες Μάχες και Μονογραφίες της Στρατιωτικής Ιστορίας δεν ανήκουν πλέον στον εκδοτικό μας οίκο, ευελπιστούμε όμως ότι ο νέος τους κάτοχος θα συνεχίσει κανονικά την κυκλοφορία τους, ώστε η ιστορία που χάραξαν αυτά τα έντυπα να μη λάβει τέλος με την αναστολή των δραστηριοτήτων μας.

Ευχόμαστε υγεία και ευημερία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, καθώς και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Εκ της διεύθυνσης,
Εκδόσεις ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

http://www.periscopio.gr/site/newsd.asp?type=1&ID=221

Αφήνει βέβαια ένα παράθυρο αισιοδοξίας για επανακυκλοφορία των περιοδικών από άλλο εκδοτικό οίκο
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 07:19:47 μμ »
Πάει και το Model Expert.....

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 07:44:21 μμ »
Ε κι εσύ τώρα βρε Φάνη ...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 07:51:21 μμ »

Συγγνώμη, μάλλον ζητάω πολλά αν έλεγα να υπήρχε ένα Ελληνικό μοντελιστικό περιοδικό.
 :( :oops:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 08:10:14 μμ »
Υπάρχει... Αυτό της IPMS Ελλάδος...

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 08:43:06 μμ »
Είναι πραγματικά άσχημο κάποιοι άνθρωποι να χάνουν την δουλειά τους. Και είναι επίσης άσχημο να κλείνει ακόμα ένα περιοδικό "ειδικού τύπου". Πιο πολύ όμως λυπάμαι για το Περισκόπιο της Επιστήμης, με το οποίο πολλοί από εμάς μεγάλωσαν...
Για το Model Expert... ε, φαινόταν από χρόνια...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 09:39:35 μμ »
 :( :( :(Kριμα,ειχα πραγματικα την ελπιδα οτι εστω κ την τελευταια στιγμη κατι θα γινοταν κ θα σωζοταν η "Σ.Ι".Κατα την ταπεινη μου γνωμη,η "Στρατιωτικη Ιστορια" υπηρξε το κορυφαιο περιοδικο στον χωρο.Τα αρθρα της ηταν εγκυρα κ πολλα απο αυτα γλαφυρα κ συναρπαστικα ενω δεν δισταζε σε πολλες περιπτωσεις να στηλιτευσει κ τα "κακως κειμενα" της μιζερης Ελληνικης κ οχι μονο,πραγματικοτητας.Επειδη την αγοραζα απο τα 18 μου διαμορφωσε σε μεγαλο βαθμο τον τροπο που σκεφτομαι κ ερμηνευω τα ιστορικα γεγονοτα.Με συντροφεψε απο τα θρανια μεχρι τα πρωτα "αντα" μου.Το κενο που αφηνει τεραστιο.Ας ειναι καλα ολοι οι εργαζομενοι που συντελουσαν στην εκδοση της κ μακαρι να εχουν βρει ηδη δουλεια... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 11:25:14 μμ »
Καλύτερα ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να αφήσουμε τα υποκριτικά δάκρυα...

Όταν μας είχανε ανάγκη τα περιοδικά, εμείς αδιαφορούσαμε...

...Κατα την ταπεινη μου γνωμη, η "Στρατιωτικη Ιστορια" υπηρξε το κορυφαιο περιοδικο στον χωρο. Τα αρθρα της ηταν εγκυρα κ πολλα απο αυτα γλαφυρα κ συναρπαστικα ....

Συμφωνώ απόλυτα. Η "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" είχε την τύχη να έχει έχει πλαισιωθεί από επίλεκτους αρθρογράφους, - ιστορικούς, αλλά και προερχόμενους από τις Ε.Δ.- που με απλό και κατανοητό τρόπο, με πλούσια πάντα εικονογράφηση, και με εύστοχη επιλογή θεμάτων,  είχε διαμορφώσει το δικό του αναγνωστικό κοινό, από απαιτητικούς και ψαγμένους αναγώστες.

Αρκετές φορές στις σελίδες του φιλοξενήθηκαν αρθρα και μελέτες που προωθούσαν την ιστορική έρευνα, δεν αποτελούσαν δλδ "αναμάσηση" των ήδη δημοσιευθέντων πηγών, αλλά και άλλα που για πρώτη φορά έβγαιναν στην δημοσιότητα. Ιδιαίτερης αξίας τα άρθρα τα σχετικά με την στρατιωτική/αεροπορική αρχαιολογία.

Για το χόμπυ μας το περιοδικό αυτό υπήρξε ένα απαραίτητο βοήθημα, και θα μας λείψει.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 11:57:13 μμ »
Καλύτερα ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να αφήσουμε τα υποκριτικά δάκρυα...

Όταν μας είχανε ανάγκη τα περιοδικά, εμείς αδιαφορούσαμε...

::icon_thumright::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 12:08:40 πμ »

Προσωπικα θλιβομαι πραγματικα κ οχι υποκριτικα αλλα συμφωνω πως κ εγω αν δεν αδιαφορησα σιγουρα παρεμεινα αδρανης... :?

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 01:31:18 πμ »
Λυπάμαι για το άδοξο τέλος των αγαπημένων μας εκδόσεων. Τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω τύψεις αφού αγόραζα το Model Expert και την Στρατιωτική Ιστορία κάθε μήνα ασχέτως θεματολογίας. Ελπίζω να βγει κάποιος άλλος εκδοτικός οίκος το συντομότερο για να συνεχίσει την προσπάθεια... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 09:09:44 πμ »
Εγώ βρέ παιδιά δέν έπαιρνα το περιοδικό ανελλειπως, δέν άντεχε η τσέπη μου κάτι τέτοιο, δέν έχω τύψεις, και θεωρώ πως είναι λάθος να αισθανόμαστε έτσι....
Ένας ιστοριοδύφης, ναι, θα μπορούσε να το παρακολουθεί ανελλειπως...Έγώ σαν μοντελιστικό βοήθημα το χρησιμοποιούσα. Στενοχωρήθηκα πολύ που έκλεισαν οι εκδόσεις, διότι ήταν πραγματικά αξιόλογες, αλλά όχι και τύψεις...Το κριτήριό μου να αγοράσω κάτι, είναι να το χρειάζομαι πραγματικά...ιδίως στους καιρούς που ζούμε...

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 09:57:44 πμ »
Εγώ θα εκφράσω την λύπη μου, αλλά παράλληλα, και την αγωνία μου, για την επανέκδοση...

Οι εκδόσεις περισκόπιο, είχαν καταφέρει να κρατήσουν την εύθραυστη ισορροπία, στην διαχείριση των ιστορικών θεμάτων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό που ανέβασε δραματικά τον πήχη της ιστορικής πληροφόρησης στην χώρα μας...

Προσωπικά ήμουν συνδρομητής από το 2ο τεύχος της Σ.Ι, αλλά και του PANZER, όσο αυτό κυκλοφόρησε...

Ελπίζω σύντομα οι εκδόσεις Περισκόπιο, να ανακάμψουν και να επαναλάβουν αυτές, την έκδοση των περιοδικών, στα  στάνταρ που μας είχαν μάθει... 

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 10:05:14 πμ »
Λυπάμαι πάρα πολύ... Ειδικά η ΣΙ μου είχε κρατήσει ατέλειωτες ώρες συντροφιά. Ελπίζω να επανακυκλοφορήσουν.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 12:31:18 μμ »
Καλα,μιλατε σοβαρα? Τυψεις? Σιγα μην πεθανουμε κιολας! Το προβλημα της επιχειρησης αυτης δεν ηταν οι πωλησεις. Αλωστε το Model Expert δεν πουλαγε τιποτα πια. Και γιατι να πουλησει αλωστε? Αρθρα ελαχιστα,νεα μπαγιατικα,και το 60-80% της υλης αφιερομενο στις φιγουρες γιατι..."αυτο ειναι το χομπυ μου" οπως ελεγε ο αρχισυντακτης του! Το αποτελεσμα ηταν να το διαβαζει μονο αυτος στο τελος! Λαθος επενδυσεις ηταν αυτο που οδηγησε την εταιρια στε παυση εργασιων και οχι τα ιδια τα περιοδικα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 12:37:49 μμ »
Οταν κλεινει μια επιχειρηση και καποιοι ανθρωποι χανουν τη δουλειά τους ειναι ενα λυπηρό γεγονός.
Οταν δε, αυτη η επιχειρηση ειναι εκδοτικος οικος το γεγονός ειναι ακόμα πιο λυπηρό γιατι χανεται μια πηγή γνωσης.   
Και όταν αυτος ο εκδοτικός οικος ειδικέυεται στην Ιστορια την επιστημη και την ερευνά ειναι τρεις φορες πιο λυπηρό, ειδικά για τους λατρεις της ιστοριας και οχι μονο.

Απο την αλλη πρλευά όμως δεν μπορώ να μην παρατηρήσω και να μην επισημανω κατι.
Τον τελευταιο καιρο,  τα τελευταια χρονιά, η αγορά ειχε κατακλυστεί στην κυριολεξία απο περιοδικά τετοιου τυπου, ιστορικου και στρατιωτικου ενδιαφέροντος. Δεκάδες περιοδικά, ειδικές εκδόσεις εκτακτες εκδόσεις, βιβλια τσεπης, μονογραφιές,  μινι σειρές..... και ξανα περιοδικά... και ξανά ειδικες εκδόσεις.... και παει λεγοντας. Πραγματικός κατακλυσμός! Βεβαια ζουμε στην Ελλαδα, τη χώρα της υπερβολής, αλλα τετοιο πραμα πραγματικα ήταν πρωτοφανές. Δεν ηξερες τι να πρωτοαγοράσεις, και τι να πρωτοδιαβάσεις. Εγω προσωπικα αδυνατούσα να παρακολουθήσω τις κυκλοφορίες, τοσο οικονομικά όσο και σε επιπεδο ενημερωσης. Καθε τρεις κ λιγο....τσουπ....  εβλεπες στα περιπτερα και κατι νεο,  ενω εχανες αλλα κανα δυο τρια, σε βαθμό να σου διμηουργούνται "τυψεις" γιατι δεν αγορασες το ταδε τευχος ή την δεινα ειδικη εκδοση και παει λεγοντας.

Ολος αυτός ο "κατακλυσμός" εμενα μου αρεσε  απο τη μια,  αλλα απο την αλλη μου προκαλούσε ερωτηματικά.
Ποιος διαβάζει ολα αυτα τα βιβλιά? Υπαρχει στην Ελλαδα τοσο μεγαλο κοινό (δε μιλαω μονο για μοντελιστες φυσικά), ωστε να συντηρέι τόσες εκδόσεις περιοδικές ειδικές κλπ?
Τελικά αποδικνέιεται οτι πραγματι ήταν αλλη μια Ελληνική υπερβολή και σε συνδιασμό με την οικονομική κριση φτασαμε εδω που φτασαμε.

Εγώ ευχομαι η αγορά να βρει την ισορροπία της γιατί σιγουρα υπαρχει και χωρός και αναγκη,  αλλα και κοινό να αγοπρασει  (αν οχι για τοσα πολα περιοδικά),   δυο τρια τουλαχιστον.

Αποσυνδεδεμένος ROMANOS

• Scale 1/144
  • *
  • Ελεύθερον το εύψυχον
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 12:47:24 μμ »
Ελαβα σήμερα μύνημα από το 'ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ' οτι η παραγγελία μου θα εκτελεστεί κανονικά και οφείλω να ενημερώσω τη κοινότητα, με βάση παλαιότερή μου αναρτηση.

Ελπίζω και εγώ να βρουν λύση μέσα ίσως από αλλο σχήμα ώστε να συνεχίσουν οι σχετικές εκδόσεις ΣΙ, ΜΕ, κλπ. με διατήρηση όσο το δυνατό περισσότερων θέσεων εργασίας.

::salut::   

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 01:41:49 μμ »
Το ελεγαν και στην ανακοίνωση τους, πιο πάνω
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 02:14:33 μμ »
Κρίμα για την  Στρατιωτική Ιστορία ήταν το καλύτερο περιοδικό στο τομέα του. :( Τώρα όσον αφορά το Model Expert εδώ και πολύ καιρό είχε πάρει την κατιούσα, πραγματικά απορούσα και υποθέτω αρκετοί συνάδελφοι μοντελιστές επίσης πως κυκλοφορούσε έως τώρα και πως κατάντησε έτσι αυτό το περιοδικό. :? Τώρα σχετικά με την υποστήριξη των περιοδικών που αναφέρθηκε πιο πάνω τα πράγματα είναι απλά, αν με ικανοποιεί το προϊόν το αγοράζω εάν όχι εγώ προσωπικά δεν διαθέτω χρήματα για πέταμα...

Tags: