Κι εγώ όπως πάρα πολλοί, σαν λάτρης της ιστορίας και ιδιαίτερα της στρατιωτικής ιστορίας, μεγάλωσα με τις εκδόσεις του "Περισκόπιου". Διαθέτοντας στην βιβλιοθήκη μου τα περισσότερα τεύχη της Σ.Ι., όλα τα τεύχη του PANZER, πολλά τεύχη της Αεροπορικής Ιστορίας, τα περισσότερα αν όχι όλα τα βιβλία των ειδικών σειρών και μονογραφιών θα ήθελα να πω, ότι όλες αυτές οι ειδικού τύπου και ενδιαφέροντος εκδόσεις ήταν για τα Ελληνικά δεδομένα αξιολογότατες "χτυπώντας" μάλιστα στα ίσια πολλές άλλες αντίστοιχες ξένων (και ονομαστών) εκδοτικών οίκων. Το να πάψει να υπάρχει ο εκδοτικός οίκος - πέρα από τις θέσεις εργασίες που χάθηκαν που είναι ακόμα πιο λυπηρό - μας κάνει όλους πιο φτωχούς. Εύχομαι το επιτελείο του, οι συγγραφείς και λοιποί συνεργάτες να μην εξαφανιστούν και να δούμε να εκδίδονται όλοι οι παραπάνω τίτλοι και πάλι, έστω και υπό την σκέπη κάποιου άλλου εκδοτικού οίκου.
Το Model expert το άφησα απ'έξω και τελευταίο, ως ακόμα πιο ειδικό έντυπο. Και από αυτό έχω πάρα πολλά τεύχη, αν και τα τελευταία χρόνια είχα πάψει να το αγοράζω, γιατί πιστεύω από επιλογή των ίδιων των εκδοτών για πολλούς και διάφορους, δικαιολογημένους ή μη λόγους, είχε καταστεί προ πολλού "κλινικά νεκρό".