Πολυσυζητημένο θέμα το οποίο νομίζω ήδη καλύφθηκε απο τους προλαλήσαντες (κυρίως το Γιώργο, το Νίκο, το Βασίλη και το Διονύση) αλλά νομίζω πρέπει να απαντήσω κι εγώ (έστω και καθυστερημενα λόγω των καλοκαιρινών διακοπων) καθώς αφενός με ενέπλεξαν προσωπικά (με τα πολύ τιμητικά σχόλια τους και νιώθω υποχρεωμένος ειλικρινά γι αυτό), αφετέρου έχω προσωπική εμπλοκή στο θέμα με την ευρύτερη έννοια και απο διαφορετικές θέσεις (ως αρθρογράφος, ως μελος των φόρουμ, ως μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού της IPMS Hellas κλπ).
Κατ' αρχην θα απαντήσω στο πρώτο ερώτημα:
τι προσφερει το Μodel Εxpert 
:
Η απάντηση ειναι απλούστατη

Το Μodel Εxpert προσφέρει μοντελιστική ενημέρωση κυρίως για την Ελληνική μοντελιστική πραγματικότητα, για όσους (και είναι πάρα πολλοί ακόμη) δεν εχουν προσβαση στο ιντερνετ και στα (ακριβά και όχι ευκολα προσβασιμα στην επαρχία) ξενογλωσα περιοδικά.
Μην παρασυρόμαστε απο την
υποτιθέμενη διάδοση του ιντερνετ ή του δικου μας και άλλων ηλεκτρονικών φόρουμ. Υπάρχουν πολλοί Ελληνες ακόμη που βασίζονται αποκλειστικά στα εντυπα για την ενημέρωση τους (λόγω ηλικίας ή συνθηκών διαβίωσης) και γι αυτούς το Μodel Expert είναι μοναδική πηγη μοντελιστικής πληροφορησης και ενημερωσης.
Η σύγκριση με τα παλαιότερα περιοδικά (Μοντελο, Modelling) είναι νομιζω λιγο άστοχη και μάλλον άδικη γιατί έχουν αλλάξει οι εποχές και τα δεδομένα. Tα περιοδικά εκείνα (και όχι όλα τους τα τεύχη) ήταν εξαιρετικά με τα δεδομένα της εποχής τους αλλά σήμερα με αντικειμενικά κριτήρια τόσο η μορφή τους όσο και το περιεχόμενο τους δύσκολα τα "στεκόταν" με αξιώσεις.
Το ίδιο άδικη είναι και η σύγκριση με τα ξενα περιοδικά γιατί ιδίως τα αγγλόφωνα, έχουν ένα πολύ ευρύτερο (παγκόσμιο) κοινό και παίζουν με άλλα μεγέθη όπως και με άλλες συνθηκες (πόσους Ελληνες full-time επαγγελματίες μοντελιστές ξέρετε να υπάρχουν ?).
Δεν θα υιοθετήσω την ακραία άποψη του Κώστα Κ. για την συνολική εικόνα του ΜΕ γιατί πιστεύω ότι υπάρχει η τεχνογνωσία και το περιοδικό είναι σε καλό επίπεδο με τα
Ελληνικά δεδομένα. ,
Θα εντοπίσω μονο ένα γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει και δε βοηθά στη βελτίωση των Ελληνικών μοντελιστικών περιοδικών το οποίο είναι η απουσία
ολοκληρωμένων άρθρων απο Ελληνες μοντελιστές στα σύγχρονα ΜΜΕ η οποία κατανοώ ότι οφείλεται σε διάφορους λόγους και απλά θα αναφέρω μερικούς:
1. έλειψη όρεξης για γράψιμο ή για γενικότερη μοντελιστική ενασχόληση και "ψάξιμο"
2. έλειψη επιθυμίας μετάδοσης της συσσωρευμένης μοντελιστικής γνώσης ή της όποιας "εξειδίκευσης" σε κάποια τεχνική κλπ.
3. έλειψη χρόνου για γράψιμο ενός ολοκληρωμένου άρθρου,
4. έλειψη κινήτρων για το γράψιμο (είτε οικονομικών είτε άλλης φύσης πχ....προσωπική ματαιοδοξία

)
5. αδυναμία συγγραφής (πχ. απο έλειψη τεχνογνωσίας / τεχνικών μέσων ή γραμματικών γνώσεων ή περιγραφικότητας ή μεταδοτικότητας ή μνήμης κλπ.)
6. έλειψη έμπνευσης , πρωτοτυπίας, φαντασίας
7. άλλοι λόγοι (πχ. υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις κάθε είδους)
Προσωπικά μιλώντας - για να μην κρύβομαι πισω απο το χοντρό ελέω διακοπών δάχτυλο μου - τα παραπάνω #3 (κυρίως), #4α και #7 έχουν συμβάλει στην δική μου "συγγραφική απουσία" απο τα επι πληρωμή έντυπα.
Θα ήθελα και τις απόψεις άλλων για το θέμα

Σ.Σ.