Σχετικά με τα ξένα περιοδικά συμφωνώ απόλυτα με τον
Wildcat και τον
Ramfighter, το Wing Masters κυρίως (αλλά και τα Replic και Model Time) αποτελούν πρότυπα αυτή τη στιγμή (την γνώμη μου για τα περιοδικά της Tamiya την έγραψα πριν, δεν τα συγκρίνω καν με τα ανωτέρω). Wildcat η πρότασή σου για συνεργασία με το γαλλικό περιοδικό ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δεν νομίζω να γίνει τέτοια πρωτοβουλία στην Ελλάδα με τη νοοτροπία που επικρατεί.
pink_panzer το ερώτημα σου ως προς τη θεματολογία αφορά τον ξένο Τύπο ή το Model Expert; Πάντως το ιταλικό Model Time πολύ συχνά δημοσιεύει ιδιοκατασκευές/μετασκευές υψηλού επιπέδου.
Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα (που θα σας το απαντήσω σύντομα), ώστε να διαπιστώσετε όλοι κάποιες αλήθειες?
Πόσα τεύχη είναι η μέση κυκλοφορία ενός περιοδικού ειδικής θεματολογίας (όπως τα μοντελιστικά) στην Ελλάδα?
1000
1000 και πολλά λέμε νομίζω! Και πιθανόν αυτό το νούμερο να είναι πλέον φθίνον!
.... Ας αναρρωτηθουν και ας προσαρμοστουν αν θελουν κερδη....
.... Οπως και να εχει πρεπει να προσαρμοστει το περιοδικο στις απαιτησεις αν θελει να ειναι βιωσιμο, αλλωστε αυτο δεν κανουν ολες οι επιχειρησεις? Διοτι στην τελικη επιχειρηση ειναι....
Φίλε είναι επιχείρηση αλλά
ελληνική επιχείρηση που σημαίνει ότι μπορεί και να
ΜΗΝ θέλουν κέρδη!!!!!
Αυτό που ίσως αρκετοί αγνοείτε είναι ότι το περιοδικό δεν εκδίδεται αυτόνομα, ανήκει στις εδκόσεις Περισκόπιο που βγάζουν αρκετά περιοδικά. Το Model Expert δεν αποτελεί το κύριο μέρος του τζίρου τους συνεπώς δεν νομίζω ότι πολυκαίγονται για κέρδη, ανταγωνιστικότητα κλπ. Απλά το εκδίδουν στηριζόμενοι στο σύστημα (γραφίστες κλπ...) που υπάρχει για τα υπόλοιπα περιοδικά και μάλλον έχουν "βολευτεί" με την υπάρχουσα κυκλοφορία/αναγνωσιμώτητα..... Αυτός είναι ο λόγος που το κάνει βιώσιμο με τις παρούσες συνθήκες.
Πάντως πέρα από όλα αυτά, τόσο ο Σταύρος όσο και εγώ (και σε παλαιότερες παρόμοιες συζητήσεις) επαναλαμβάνουμε το ίδιο : το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη άρθρων από Έλληνες αρθρογράφους!!! όλα τα άλλα που συζητάμε είναι παράπλευρα προβλήματα. Αν υπήρχε ύλη δεν θα τα συζητάγαμε καν!
Για αρκετό καιρό πίστευα ότι πολλοί δεν κάνουν άρθρα κυρίως επειδή δεν τους ικανοποιούν τα χρήματα ή την έχουν "ψωνίσει" (είπαμε είμαι λίγο κακός

).
Πλέον έχω αναθεωρήσει αυτή την άποψη (ακόμη όχι τελείως

) βλέποντας ότι ούτε για το περιοδικό της IPMS υπάρχει προσφορά άρθρων. Ο Σταύρος περιέγραψε αναλυτικά τις διάφορες αιτίες αλλά η λύση εξαρτάται από εμάς.
Όσοι κατά καιρούς στις παρόμοιες συζητήσεις, παραπονοιούνται για την έλειψη (ποιοτικής) ύλης και οι ίδιοι έχουν δείξει ότι είναι ικανότατοι δημιουργοί,
μήπως πρέπει να αναρωτηθούν αν αποτελούν μέρος του προβλήματος ;