Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν «μοντελίζω» καθόλου και τείνω να χαρακτηριστώ επίτιμος μοντελιστής...

Μια η βιασύνη να τελειώσω την 599 πριν την έκθεση της Καβάλας και μια κάποια τρεξίματα, έριξαν την μοντελο-όρεξη

με συνέπεια ο πάγκος εργασίας να έχει μοναξιές...

Αλλά, σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της BMW, επιστρέφω με τις πρώτες, έστω και μικρής σημασίας, εργασίες πάνω στην Beta...
Το δεύτερο μέρος του Tribute ξεκίνησε, με τη μελέτη των λίγων φωτογραφιών, που έχω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αυτό, δυστυχώς διαφέρει σε αρκετά σημεία, από την πιο πολυφωτογραφημένη μακριά έκδοση του αυτοκινήτου. Η έρευνα αυτή αποσαφήνισε μια ασάφεια των οδηγιών της Hiro, ως προς τη θέση των ασφαλειών του καπό. Η θέση αυτή σημαδεύτηκε με ένα μολύβι και ανοίχτηκε με τρυπανάκι των 0,4mm.

Το μπέρδεμα μου σε αυτή τη φάση αφορούσε, ότι από τις φώτο φαινόταν κάτι σαν ασφάλειες στη μπροστινή πλευρά του καπό. Αυτό επιδεινώθηκε από την ασάφεια των οδηγιών αλλά και από τη λάθος θέση των ασφαλειών (στο μπροστά μέρος του καπό) στο έτοιμο μοντέλο επίδειξης της Hiro. Τελικά διαπίστωσα ότι στο εμπρός μέρος, αυτά τα κάτι σαν ασφάλειες, είναι η υποδοχή για τα έξτρα φωτά του αυτοκινήτου (δεν είναι αναδιπλούμενα), κάτι το οποίο η Hiro αποκρύπτει εντέχνως

. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη πως θα τα φτιάξω, για αυτό δεν πείραξα τίποτα ακόμη στο συγκεκριμένο σημείο.

Το κιτ δεν δίνει καμιά τρύπα ανοικτή

, οπότε το άνοιγμα τους συνεχίστηκε με αυτές για τον υαλοκαθαριστήρα, την ασφάλεια, τους καθρέπτες. Στο εμπρός μέρος ανοιχτήκαν τρύπες για τα φλας και τις δοκίδες συγκράτησης του σπόιλερ, ενώ στο πίσω μέρος ανοίχτηκαν αυτές για τα φώτα. Τέλος στην οροφή τρύπησα τα σημεία που πιάνουν οι μηχανισμοί ανοίγματος του πίσω καπό.

Οι επόμενες εργασίες στο αμάξωμα, αφορούν την επαναχάραξη των γραμμώσεων (τις βάθυνα γιατί είναι πολύ ρηχές) και το τρίψιμο του. Για τα δύσκολα σημεία επιστρατεύτηκε ένα μανταλάκι!

Μετά τις παραπάνω διαδικασίες το αμάξωμα είναι έτοιμο για πλύσιμο και αστάρωμα.

Καλό τριήμερο και να είστε όλοι καλά...
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...