Το βάψιμο είναι, ίσως, η πιο ανιαρή παρουσίαση κατά τη διάρκεια της κατασκευής, αλλά αποτελεί το 80% της επιτυχίας ενός project αυτοκινήτου. Οπότε δεν έχω πολλά να σας δείξω αυτή τη φορά... μιας και το σημερινό update αφορά, τι άλλο, το βάψιμο της Beta. Αρχικά όμως, είχαν περαστεί 3 χέρια άσπρο αστάρι της Tamiya
Εδώ πρέπει να επισημάνω, ότι το μυστικό για ένα γυαλιστερό βάψιμο είναι το ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ ΤΟ ΑΣΤΑΡΙ. Οπότε τρίβουμε την ασταρωμένη επιφάνεια με ένα micromesh (π.χ. 3200 βαθμών). Μετά καλό είναι να περάσουμε ένα fine compound (ναι, γυάλισμα στο αστάρι) και στη συνέχεια βούρτσισμα και πλύσιμο. Στην Beta δεν πέρασα compound στο αστάρι, γιατί πουθενά δεν έχω δει φώτο μιας πολύ γυαλιστερής Beta, οπότε θέλησα να έχω ένα πιο μετρημένο - αγωνιστικό φινίρισμα. Τα παραπάνω (το γυάλισμα του ασταριού), δεν είναι θεωρίες αλλά δοκιμασμένες λύσεις-ιδέες. (π.χ. Δείτε 599, όπου δεν χρειάστηκα, καν βερνίκι για ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα).
Στη συνέχεια, όπως είχα υποσχεθεί στο Χρηστάρα,

ακολούθησε το βάψιμο με το TS26 της Tamiya. Δύο mist coats στην αρχή και δύο semi-wet στη συνέχεια (με μία μέρα καθυστέρηση το ένα από το άλλο). Επειδή το αμάξωμα καλύπτεται κατά 75% από decals, ήμουν ιδιαίτερα ευγενικός στα wet coat. Επίσης βάφτηκαν τα κύρια μεταλλικά κομμάτια (προσέξτε τη μέθοδο συγκράτησης της αεροτομής

).
Αντίθετα με τη συνήθη πρακτική μου, να γυαλίζω μετά από περίπου μια εβδομάδα από το βάψιμο, προχώρησα σε ένα γρήγορο γυάλισμα του μοντέλου, μόλις 2 μέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βαψίματος.

Επίσης μασκαρίστηκαν και βάφτηκαν, μαύρες, οι εισαγωγές αέρα.
Οπότε, σε αυτή τη φάση είμαστε κάπου εδώ :

Ακολουθεί η πιο δύσκολη διαδικασία του συγκεκριμένου project, που δεν είναι άλλη από την κόλληση των decals, τα οποία, για να σας τα θυμίσω, είναι αυτά :

Μια αρχική μελέτη των αυτοκόλλητων, με οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι τουλάχιστον τα Νο.3 και 5 θα πρέπει να κοπούν σε επιμέρους τμήματα. Επίσης, δεν ξέρω τι θα κάνω με το Νο.6 που θα πρέπει να ακολουθήσει τις γρίλιες του καλύμματος του κινητήρα. Κάθε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη...
ΥΓ. Στις φώτο ξεπέρασα τον εαυτό μου. Μα τόσο χάλι. Σας ζητώ ειλικρινά συγνώμη για αυτό.

ΥΓ2. Μην με κράξετε για το λάστιχο στων παρμπρίζ. Είναι πρόχειρα περασμένο με μαρκαδόρο για να έχω σημείο αναφοράς , για τα decals.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Nα είστε όλοι καλά...
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...