Γιώργο & Νίκο δεν ξέρω τι επεξεργασία (και αν έχει υπάρξει) έχετε κάνει στις φώτο σας που παραθέσατε αλλά ειλικρινά μετά απο χιλιάδες "κλίκ" που έχω κάνει & έχω δεί, μπορώ με άνεση να πώ οτι είναι απο τις καλύτερες φώτο αεροπλάνου που έχω δεί
Και μόνο το "τρίγωνο" αεροσκ/φος - ήλιος - φακός, που δίνουν τέλεια εικόνα, αξίζει πολλά συγχαρητήρια
Τώρα περι "οδηγιών" του site που σας προτείνει, λυπάμαι αλλά άμα το ίδιο "οδηγεί" τους "φωτογράφους του" να χρησιμοποιούν "κόλπα του photoshop" τότε είναι μια πλήρη αποτυχία και φιάσκο (εννοώ τους masters του site και οχι εννοείται τους φωτογράφους
) Τότε δεν ζητά φωτογράφους αλλά "καλλιτέχνες του photoshop".......Αλήθεια θα ήθελα, έστω και με p.m. , να μάθω ποιοί είναι οι "κριτές" του ποιές φώτο "ανεβαίνουν" στο εν' λόγω site......και ιδιαίτερα αυτοί που "έκαψαν" αυτή τη φωτογραφία......
Παναγιώτη ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Η δική μου φωτό επειδή την έστειλα γρήγορα στην ουσία έχει μόνο λίγο cropping (είναι όρος ότι το αεροπλάνο πρέπει να φαίνεται ισορροπημένα στο κάδρο) και ένα ελαφρό unsharp mask (όπως το προτείνουν). Κάτι παρόμοιο πρέπει να έκανε και ο Νίκος, απλά ήταν πιο έντονο ίσως απ' ότι πρέπει το sharpening. Κοινώς οι φωτό είναι λίγο πολύ όπως βγήκαν. Για να πούμε την αλήθεια, δεν κάναμε τίποτε το ιδιαίτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες εκατοντάδες φωτό που τραβήξαμε εκείνη την ημέρα. Αν έχει κάτι το ιδιαίτερο η συγκεκριμένη είναι το φως, αλλά εκεί είμασταν εντελώς τυχεροί, επειδή σπογειώθηκε αντίθετα από τα υπόλοιπα.
Οι κριτές στο airliners είναι ένα θέμα από μόνο του και έχουν γραφτεί σελίδες και σελίδες σε φόρουμ από φωτογράφους σε απόγνωση. Για να μην τους αδικούμε όμως, αυτά που συνήθως προτείνουν είναι ελαφρές επεμβάσεις βελτίωσης. Οτιδήποτε υπερεπεξεργασμένο το απορρίπτουν ούτως ή άλλως. Και στη φωτό του Νίκου για παράδειγμα, οι λόγοι που του είπαν είναι στην ουσία πιο έντονο shaprening απ' ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να βγάλει και θόρυβο στον ουρανό και να έχει και τις γραμμές στα άκρα που αναφέρουν (προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου ενοχλητικό, αλλά έτσι όπως στο θέτουν δεν μπορείς να τους πεις ότι δεν έχουν και δίκιο). Βέβαια, αν τα διόρθωνε αυτά υπάρχει περίπτωση να του βρουν κάτι άλλο μετά. Αλλά είπαμε δεν βγάζεις εύκολα άκρη...
Εγώ δεν έχω στείλει πολλές. Η συγκεκριμένη είναι η τρίτη και οι άλλες δύο ήταν μια δεκτή και μια στον κουβά. Αλλά επειδή ξέρω τι έχει στείλει ο Νίκος, μπορώ να πω ότι αυτό που με πειράζει μερικές φορές είναι ότι αυτές που του έκαναν δεκτές δεν είναι (με τα δικά μου κριτήρια πάντα) οι καλύτερες που έστειλε!!! Και το ακόμη χειρότερο, ότι ρίχνοντας μια ματιά μετά από κάθε φωτό που σου απορρίπτουν, βρίσκεις αντίστοιχες φωτό με πολύ πιο έντονα τα προβλήματα που σου ανέφεραν, οι οποίες έχουν περάσει... Γι' αυτό μετά καταλήγεις στη φιλολογία περί ...παράγκας (δανείζομαι την χαρακτηριστική φράση του Νίκου).
Τέλος πάντων. Μικρό το κακό. Το σημαντικό είναι ότι εμείς πήγαμε, τραβήξαμε τις φωτογραφίες μας, το φχαριστηθήκαμε και αν αυτοί βρούνε σφάλματα στο "μικροσκόπιο" δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Κάθε φωτό, ανεξαρτήτως ποιότητας, συνοδεύεται και με αναμνήσεις. Και όσο και αν οι απογειώσεις των F-16 που ακολούθησαν έγιναν 10 λεπτά αργότερα απ' ότι έπρεπε (από άποψη φωτισμού) με αποτέλεσμα να έχει σκοτεινιάσει αρκετά, η εικόνα του F-16 να περνά με πλήρη μετάκαυση τόσο κοντά σου και να σε τραντάζει ολόκληρο, μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σου, άσχετα αν δεν αποτυπώθηκε σωστά στον σένσορα της μηχανής...