0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Α και κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει ... η συνέντεξη του Tokunaga θα εκδοθεί κάπου;
Spoiler (hover to show)Ωχ!! είσαι μέλος? Ελπίζω να μην τους μεταφέρεις αυτά που γράφω γιατί δεν θα αντέξω το κράξιμο Πάντως η κριτική τους μερικές φορές τσακίζει κόκαλα, και ανάθεμα αν αυτοί που την υφίστανται γίνονται όντως καλύτεροι. Είναι σαν να βάλει ένας νέος μοντελιστής το μοντέλο που έφτιαξε στο φόρουμ και αντί για έναν καλό λόγο να ακούσει του κόσμου τα σχόλια για το τι έκανε λάθος...Σωτήρη μάλλον δεν πιάσαμε το νόημα. Σου είπε ότι θα έρθει, ή ότι θα ήθελε πολύ να ξαναέρθει (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα). Πάντως αν είναι να ξαναέρθει, μακάρι να μην τον στείλει η Lockheed, αλλά κάποιος άλλος για να φωτογραφήσει τα Phantom ή τα Corsair. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, γιατί ούτε η MDD ούτε η Vought υπάρχουν πλέον, ενώ και τα αεροπλάνα είναι εκτός παραγωγής για να δικαιολογούν κάποιο promotion. Μόνο κάποιο περιοδικό ή η ΠΑ θα μπορούσε να κανονίσει κάτι τέτοιο (και να πληρώσει εννοείται...).
Στον ʼραξο; Αναμενόμενο! Αλλά και ένα φωτο-ρεπορταζ με -5 δεν μας χαλάει.
Σωτήρη μάλλον δεν πιάσαμε το νόημα. Σου είπε ότι θα έρθει, ή ότι θα ήθελε πολύ να ξαναέρθει (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα). Πάντως αν είναι να ξαναέρθει, μακάρι να μην τον στείλει η Lockheed, αλλά κάποιος άλλος για να φωτογραφήσει τα Phantom ή τα Corsair. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, γιατί ούτε η MDD ούτε η Vought υπάρχουν πλέον, ενώ και τα αεροπλάνα είναι εκτός παραγωγής για να δικαιολογούν κάποιο promotion. Μόνο κάποιο περιοδικό ή η ΠΑ θα μπορούσε να κανονίσει κάτι τέτοιο (και να πληρώσει εννοείται...).
Παράθεση από: fisherman στις Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:06:51 μμΣωτήρη μάλλον δεν πιάσαμε το νόημα. Σου είπε ότι θα έρθει, ή ότι θα ήθελε πολύ να ξαναέρθει (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα). Πάντως αν είναι να ξαναέρθει, μακάρι να μην τον στείλει η Lockheed, αλλά κάποιος άλλος για να φωτογραφήσει τα Phantom ή τα Corsair. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, γιατί ούτε η MDD ούτε η Vought υπάρχουν πλέον, ενώ και τα αεροπλάνα είναι εκτός παραγωγής για να δικαιολογούν κάποιο promotion. Μόνο κάποιο περιοδικό ή η ΠΑ θα μπορούσε να κανονίσει κάτι τέτοιο (και να πληρώσει εννοείται...).Ναι το έγραψα λίγο περιέργα στο post περι ευαγγελισμού και τέτοια ... ζητώ συγνώμη Πάρα πολύ εύστοχα το θέτεις Γιώργο ʼραξο ναι, όπως λες και εσύ από την LM γεγονός που γεννά περιορισμούς... ίσως όμως ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και δούμε δουλειά του και από τα υπό απόσυρση α/φη της μονάδας Οίδωμεν Τώρα για την Ανδραβίδα θα μείνουν ευσεβείς πόθοι φοβάμαι.
Η δικη μου απορία είναι ένας μέσος αναγνώστης αμυντικού τύπου, που δεν καταπιάνεται με την φωτογραφία ως hobby, όταν βλέπει μια photo του x φωτογράφου αναρωτιέται πώς την τράβηξε και τι ρυθμίσεις επέλεξε ή απλά θαυμάζει τις καμπύλες του α/φους, την παραλλαγή του και τον οπλισμό τού για παράδειγμα :
Φίλοι μου της αεροπορικής φωτογραφίας μετά από αρκετές μέρες απουσίας καλημέρα σας!Να κάνω μια μικρή παρέμβαση στα λεγόμενα του fisherman. Κάπου παραπάνω Γιώργο αναφέρεις την λέξη "knowledge" που αναφέρθηκε από τον Tokunaga. Έχω την εντύπωση πως αναφέρεται περισσότερο στην γνώση του αντικειμένου που φωτογραφίζει παρά στην γνώση της "τεχνικής" της φωτογράφισης. Σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως θα βγει μια καλή φωτό αλλά αν δεν γνωρίζεις σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες ενός αεροσκάφους και πως αυτό συμπεριφέρεται σε συγκεκριμένες συνθήκες δεν γίνεται τίποτα. Φανταστείτε πως ο Tokunaga έχει απίστευτες γνώσεις για τα μαχητικά αεροσκάφη, διαβάζει πολύ, πετά εξομειωτές κτλ. Μάλιστα κυκλοφορεί και η φήμη από έγκυρη πηγή πως σε ένα briefing στις ΗΠΑ που έκανε ο εν λόγω κύριος στους ιπταμένους κάποιου σχηματισμού διόρθωσε ένα χειριστή γιατί αυτό που προτάθηκε από τον τελευταίο ήταν αδύνατον να συμβεί με την συγκεκριμένη διαμόρφωση του αεροσκάφους! Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη του Tokunaga πάνω στις γνώσεις γιατί το βλέπω στην πράξη όταν φωτογραφίζω αεροσκάφη. Όταν γνωρίζεις κάποιες βασικές αρχές, γνωρίζεις κάποιες ιδιαίτερότητες του κάθε τύπου ή τις ιδιαιτερότητες της κάθε αεροπορικής βάσης θα βρεις αυτήν την διαφορετική προσέγγιση στο θέμα και θα τραβήξεις μια καλή φωτό.
...κάτι patches από 115 μεριά θυμάμαι οτι ήθελες!
Μάλιστα κυκλοφορεί και η φήμη από έγκυρη πηγή πως σε ένα briefing στις ΗΠΑ που έκανε ο εν λόγω κύριος στους ιπταμένους κάποιου σχηματισμού διόρθωσε ένα χειριστή γιατί αυτό που προτάθηκε από τον τελευταίο ήταν αδύνατον να συμβεί με την συγκεκριμένη διαμόρφωση του αεροσκάφους!