Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303670 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #300 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 01:03:26 μμ »
Ωραίες απόψεις fisherman  ::icon_thumright::

Νομίζω ότι πρέπει να διαλογιστώ  :roll: για να σχολιάσω αυτά που έγραψες... (δεν λέω ότι έχεις λάθος αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί, αυτή την όψη του νομίσματος  :wink:)

Ετσί, πρόχειρα πάντως μπορώ να πω ότι όλοι, τελικά, οι κριτικοί είναι ξενέρωτοι... :lol:

ʼραγε πόσοι φωτογράφοι εδάφους μπορούν να βγάλουν καλυτεχνικές φωτογραφίες έχοντας κάνει μπριν 30 δεύτερα... (θα το πω χύμα, ας μου επιτραπεί)... εμέτο;!

Α και κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει  :oops:... η συνέντεξη του Tokunaga θα εκδοθεί κάπου;
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #301 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 03:03:27 μμ »
Παιδιά ανοίξατε μεγάλο θέμα περι "καλλιτενχικής φωτογράφησης"  :D :D :D   Όπως ξέρετε μερικοί συνεργάζομαι κάποιες φορές με το National Photographic για μερικά θέματα απλά σαν hobby και τπτ άλλο. Η φωτογραφία είναι τέχνη απο μόνη της, οπότε ο όρος "καλλιτεχνική" μάλλον είναι αδόκιμος. Απλά μερικοί τον χρησιμοποιούν για να δηλώσουν την "τεχνική φωτογράφηση" κάποιου αντικειμένου ή προσώπου.....Τί εννοώ, καλλιτεχνική εννοούν όταν "πειράξεις" τα βήματα +/- , χρησιμοποιήσεις ρεφλεκτέ κτλ.  Όλου του είδους οι φωτογραφήσεις έχουν ενα βαθμό δυσκολίας και διαφορετικές τεχνικές, που όλες όμως απαιτούν γνώση....Χωρίς γνώση απλά "χτυπάς" και άμα πετύχεις ok - αλλά κατα 99% θα σου "βγεί" φλουταρισμένη ή με καμμένα τα λευκά κτλ....
 Μια φωτογράφηση φύσης (χλωρίδας ή πανίδας) απαιτεί ανάλογο εξοπλισμό και ανάλογες ρυθμίσεις, τελείως διαφορετικές για μια φωτογράφηση studio (για μόδα) ή για μια φωτογράφηση γάμου.....Φυσικά τελείως διαφορετικός τρόπος για μια φωτογράφηση ενός airshow....εδώ για φωτογράφηση ενος "στατικού" αεροπλάνου θέλεις άλλες ρυθμίσεις και άλλο εξοπλισμό απ' οτι για ενα jet που πετά στα 2 mach.....
 Δεν υπάρχει "εύκολη" φωτογράφηση.....φανταστείτε οτι για την φωτογράφηση της καφετί αρκούδας απαιτείται μέχρι και 3 μέρες σ' ενα ξύλινο κλουβί στα 3 μέτρα απο το έδαφος  :D :D :D  Στην macro φωτογράφηση των άγριων λουλουδιών - βοτάνων του Ολύμπου χρειάστηκαν 20 ώρες πεζοπορία στα 2.700 με 40 κιλά βάρος στην πλάτη..και μετά 3 ώρες ξαπλωμένοι σε μια βελέτζα με το ντεκλασέ στο χέρι περιμένοντας να σταματήσει να φυσά για να "βγουν" οι ρίγανες  :D :D :D :D  Ανάλογες δυσκολίες "περνά" και ο Κος Tokunaga φορόντας την anti-g και πετώντας μαζί με τους πιλότους.....Μπορείτε να φανταστείτε τί "μανίκι" περνάνε οι φωτογράφοι στους γάμους (και μιλώ για επαγγελματίες, οχι τύπου ο φίλος φωτογραφίζει τον φίλο του που παντρεύεται) με το μαύρο κουστούμι του γαμπρού και το λευκό νυφικό της νύφης  :?: :?: :?: :?:
 Κατα 99% οι φωτογράφοι "ειδικεύονται" σε κάποιο τύπου φωτογράφησης. Ο Κος Tokunaga είναι "άσσος" στην αεροφωτογραφία αλλά σε μια φωτογράφηση μόδας (studio) δεν θα αποδώσει....θα περάσει τον μέσο όρο (λόγω γνώσεων προς Θεού) αλλά δεν θα φτάσει τον Newton  :D :D :D Και τουμπαλίν  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #302 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 03:11:58 μμ »

Α και κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει  :oops:... η συνέντεξη του Tokunaga θα εκδοθεί κάπου;

Οχι, η συνεντευξη του Tokunanga ειναι αποκλειστικοτητα του airforce.gr, και ειναι αναρτημενη στο blog της σελιδας. Μονο εκει ::salut::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #303 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 03:44:37 μμ »
Παναγιώτη πολύ σωστά τα λες εσύ και συμφωνώ μαζί σου. Τη διάκριση όμως σε καλλιτεχνικές και μη φωτογραφίες δεν την κάνουμε εμείς. ʼλλοι την κάνουν... Μπες για παράδειγμα στο dpgr και δες τις κατηγορίες που έχουν. Δράσης, Δρόμου, Τοπία... κλπ, κλπ και Καλλιτεχνικές. Eννοείται ότι αν κάποιος βάλει μια φωτογραφία από airshow σαν αυτές που μας αρέσουν εμάς για κριτική στις καλλιτεχνικές, μάλλον θα τον πάρουν με τις τομάτες. Θα μου πεις γιατί δεν τις βάζει στις "Δράσης". Συμφωνώ. Αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω στο ότι "καλλιτέχνες" (με την απλή λαϊκή έννοια του όρου) είναι μόνο αυτοί που βγάζουν φωτό της συγκεκριμένης κατηγορίας. Και η μουσική είναι τέχνη. Κάποιοι όμως έχουν ορίσει μια δική τους κατηγορία που την ονομάζουν "έντεχνο" τραγούδι, υποδηλώνοντας με βάση την απλή λογική ότι όλα τα άλλα είναι "άτεχνα". Δυστυχώς συμβαίνει σε όλες τις Τέχνες κάτι ανάλογο.
Προσωπικά, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αν κάποιοι δεν θεωρούν το είδος φωτογραφίας που μου αρέσει καλλιτεχνική. Το σημαντικό είναι να το ευχαριστιέσαι εσύ, ώστε να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες που εμπεριέχει το κάθε είδος, όπως πολύ σωστά τις περιέγραψες.
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #304 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 04:12:50 μμ »
Γιώργο φίλε μου ξέρω πολύ καλά τί εννοείς και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Το τί εννούν "καλλιτεχνική" το ξέρω απο "πρώτο χέρι"
Spoiler (hover to show)
  Υπάρχουν "καλές" φωτογραφίες (και αναφέρομαι στην σκέψη + τεχνική ανάλογη των καταστάσεων = τελικό αποτέλεσμα), "άριστες" και "προσπάθειες".....Π.χ. εχω να φωτογραφήσω κάτι απλό....ενα άγαλμα ας πούμε, πρώτα βάση των γνώσεων μου σκέφτομαι πώς να το φωτογραφήσω (φόντο + σκιές + "καλή" πλευρά του αντικειμένου κτλ) - έπειτα και πάλι βάση των γνώσεων μου ρυθμίζω τον εξοπλισμό μου (ταχύτητα + f + τυχόν μεταβολή "βημάτων" +/-  + βοηθητικός φωτισμός κτλ) - έπειτα προσπαθώ ξανά & ξανά.....Ποτέ με την "πρώτη" δεν θα το πετύχω  :wink: :wink: :wink: Το 90% των φωτογραφιών θα τις "πετάξω" και μόλις λίγες θα είναι ok (να δείτε "σβήσιμο" που πέφτει και απο επαγγελματίες  :D :D ). Σήμερα με τις digital είναι εύκολο  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #305 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 04:36:11 μμ »
Ας παραδεχτούμε καλόπιστα ότι κάποια πράγματα είναι θέμα συλλογικής θεώρησης και ορισμού τους. Τι εννοώ; Οι τέχνες είναι έξι. Ο κινηματογραφος προστέθηκε ως εβδομη γιατί θεωρήθηκε ότι συνδυάζει κάποιες από τις υπόλοιπες έξι μεταξύ τους. Η φωτογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται στις 7 καλές τέχνες. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε σε ένα φωτογραφικό αποτέλεσμα διαφοροποιείται από μια απλή απεικόνιση της πραγματικότητας μπορεί να θεωρηθεί καλλιτεχνική φωτογράφιση.
Παίζω με τις λέξεις θα μου πείτε!  :roll:
Ασπάζομαι ό,τι λέει ο Tokunaga λοιπόν απαντώντας ότι δεν είναι καλλιτεχνικός φωτογράφος.
Η δικη μου απορία είναι ένας μέσος αναγνώστης αμυντικού τύπου, που δεν καταπιάνεται με την φωτογραφία ως hobby,  όταν βλέπει μια photo του x φωτογράφου αναρωτιέται πώς την τράβηξε και τι ρυθμίσεις επέλεξε ή απλά θαυμάζει τις καμπύλες του α/φους, την παραλλαγή του και τον οπλισμό τού για παράδειγμα :?:
Τώρα ότι όταν βλέπω τις φωτογραφίες που ανεβάζετε εσείς εδώ στο MC (ξέρετε σε ποίους αναφέρομαι) μέσα μου λέω "τι έκανε ο καλλιτέχνης πάλι;" είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν αναιρεί τα προηγούμενα. Το τελευταίο με κάθε διάθεση ειλικρίνειας και για να προλάβω τυχόν παρανοήσεις που προκύπτουν από τον γραπτό λόγο.

ΥΓ: Κανεις δεν στάθηκε στο γεγονός ότι ο Tokunaga θα ξαναέρθει στην Ελλάδα;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #306 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:06:51 μμ »
Spoiler (hover to show)

Σωτήρη μάλλον δεν πιάσαμε το νόημα. Σου είπε ότι θα έρθει, ή ότι θα ήθελε πολύ να ξαναέρθει (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα). Πάντως αν είναι να ξαναέρθει, μακάρι να μην τον στείλει η Lockheed, αλλά κάποιος άλλος για να φωτογραφήσει τα Phantom ή τα Corsair. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, γιατί ούτε η MDD ούτε η Vought υπάρχουν πλέον, ενώ και τα αεροπλάνα είναι εκτός παραγωγής για να δικαιολογούν κάποιο promotion. Μόνο κάποιο περιοδικό ή η ΠΑ θα μπορούσε να κανονίσει κάτι τέτοιο (και να πληρώσει εννοείται...).
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #307 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:13:00 μμ »
Spoiler (hover to show)

Σωτήρη μάλλον δεν πιάσαμε το νόημα. Σου είπε ότι θα έρθει, ή ότι θα ήθελε πολύ να ξαναέρθει (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα). Πάντως αν είναι να ξαναέρθει, μακάρι να μην τον στείλει η Lockheed, αλλά κάποιος άλλος για να φωτογραφήσει τα Phantom ή τα Corsair. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, γιατί ούτε η MDD ούτε η Vought υπάρχουν πλέον, ενώ και τα αεροπλάνα είναι εκτός παραγωγής για να δικαιολογούν κάποιο promotion. Μόνο κάποιο περιοδικό ή η ΠΑ θα μπορούσε να κανονίσει κάτι τέτοιο (και να πληρώσει εννοείται...).

Θα ερθει...και απο τα λεγομενα σου μπορεις να φανταστες και που  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #308 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:17:29 μμ »
Στον ʼραξο; Αναμενόμενο! Αλλά και ένα φωτο-ρεπορταζ με -5 δεν μας χαλάει.

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #309 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:26:08 μμ »
Στον ʼραξο; Αναμενόμενο! Αλλά και ένα φωτο-ρεπορταζ με -5 δεν μας χαλάει.

Εγω phantom θελω να δω...ή Charlie...

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #310 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:29:33 μμ »

Ναι το έγραψα λίγο περιέργα στο post περι ευαγγελισμού και τέτοια ... ζητώ συγνώμη  :?
Πάρα πολύ εύστοχα το θέτεις Γιώργο  ::icon_thumright::
ʼραξο ναι, όπως λες και εσύ από την LM γεγονός που γεννά περιορισμούς... ίσως όμως ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και δούμε δουλειά του και από τα υπό απόσυρση α/φη της μονάδας :wink:  Οίδωμεν :!:
Τώρα για την Ανδραβίδα θα μείνουν ευσεβείς πόθοι φοβάμαι.

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #311 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:38:34 μμ »

Ναι το έγραψα λίγο περιέργα στο post περι ευαγγελισμού και τέτοια ... ζητώ συγνώμη  :?
Πάρα πολύ εύστοχα το θέτεις Γιώργο  ::icon_thumright::
ʼραξο ναι, όπως λες και εσύ από την LM γεγονός που γεννά περιορισμούς... ίσως όμως ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και δούμε δουλειά του και από τα υπό απόσυρση α/φη της μονάδας :wink:  Οίδωμεν :!:
Τώρα για την Ανδραβίδα θα μείνουν ευσεβείς πόθοι φοβάμαι.

υπαρχει και η Λαρισα Σωτο...να ερθει εδω

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #312 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 05:39:23 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #313 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2009, 09:11:50 μμ »
Η δικη μου απορία είναι ένας μέσος αναγνώστης αμυντικού τύπου, που δεν καταπιάνεται με την φωτογραφία ως hobby,  όταν βλέπει μια photo του x φωτογράφου αναρωτιέται πώς την τράβηξε και τι ρυθμίσεις επέλεξε ή απλά θαυμάζει τις καμπύλες του α/φους, την παραλλαγή του και τον οπλισμό τού για παράδειγμα :?:

Είναι θέμα γενικότερης παιδίας.
Πλέον ΟΛΟΙ έχουμε γίνει ξερόλες.
Το "δεν βαριέσε" και "το έλα μωρέ" πλέον έχει γίνει πάθος.

Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #314 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 08:55:04 πμ »
Φίλοι μου της αεροπορικής φωτογραφίας μετά από αρκετές μέρες απουσίας καλημέρα σας!

Να κάνω μια μικρή παρέμβαση στα λεγόμενα του fisherman. Κάπου παραπάνω Γιώργο αναφέρεις την λέξη "knowledge" που αναφέρθηκε από τον Tokunaga. Έχω την εντύπωση πως αναφέρεται περισσότερο στην γνώση του αντικειμένου που φωτογραφίζει παρά στην γνώση της "τεχνικής" της φωτογράφισης. Σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως θα βγει μια καλή φωτό αλλά αν δεν γνωρίζεις σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες ενός αεροσκάφους και πως αυτό συμπεριφέρεται σε συγκεκριμένες συνθήκες δεν γίνεται τίποτα.

Φανταστείτε πως ο Tokunaga έχει απίστευτες γνώσεις για τα μαχητικά αεροσκάφη, διαβάζει πολύ, πετά εξομειωτές κτλ. Μάλιστα κυκλοφορεί και η φήμη από έγκυρη πηγή πως σε ένα briefing στις ΗΠΑ που έκανε ο εν λόγω κύριος στους ιπταμένους κάποιου σχηματισμού διόρθωσε ένα χειριστή γιατί αυτό που προτάθηκε από τον τελευταίο ήταν αδύνατον να συμβεί με την συγκεκριμένη διαμόρφωση του αεροσκάφους!  

Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη του Tokunaga πάνω στις γνώσεις γιατί το βλέπω στην πράξη όταν φωτογραφίζω αεροσκάφη. Όταν γνωρίζεις κάποιες βασικές αρχές, γνωρίζεις κάποιες ιδιαίτερότητες του κάθε τύπου ή τις ιδιαιτερότητες της κάθε αεροπορικής βάσης θα βρεις αυτήν την διαφορετική προσέγγιση στο θέμα και θα τραβήξεις μια καλή φωτό.  

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #315 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 09:24:01 πμ »
Φίλοι μου της αεροπορικής φωτογραφίας μετά από αρκετές μέρες απουσίας καλημέρα σας!

Να κάνω μια μικρή παρέμβαση στα λεγόμενα του fisherman. Κάπου παραπάνω Γιώργο αναφέρεις την λέξη "knowledge" που αναφέρθηκε από τον Tokunaga. Έχω την εντύπωση πως αναφέρεται περισσότερο στην γνώση του αντικειμένου που φωτογραφίζει παρά στην γνώση της "τεχνικής" της φωτογράφισης. Σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως θα βγει μια καλή φωτό αλλά αν δεν γνωρίζεις σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες ενός αεροσκάφους και πως αυτό συμπεριφέρεται σε συγκεκριμένες συνθήκες δεν γίνεται τίποτα.

Φανταστείτε πως ο Tokunaga έχει απίστευτες γνώσεις για τα μαχητικά αεροσκάφη, διαβάζει πολύ, πετά εξομειωτές κτλ. Μάλιστα κυκλοφορεί και η φήμη από έγκυρη πηγή πως σε ένα briefing στις ΗΠΑ που έκανε ο εν λόγω κύριος στους ιπταμένους κάποιου σχηματισμού διόρθωσε ένα χειριστή γιατί αυτό που προτάθηκε από τον τελευταίο ήταν αδύνατον να συμβεί με την συγκεκριμένη διαμόρφωση του αεροσκάφους!  

Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη του Tokunaga πάνω στις γνώσεις γιατί το βλέπω στην πράξη όταν φωτογραφίζω αεροσκάφη. Όταν γνωρίζεις κάποιες βασικές αρχές, γνωρίζεις κάποιες ιδιαίτερότητες του κάθε τύπου ή τις ιδιαιτερότητες της κάθε αεροπορικής βάσης θα βρεις αυτήν την διαφορετική προσέγγιση στο θέμα και θα τραβήξεις μια καλή φωτό.  

ʼσε ρε Λέκκα... τι ξέρεις εσυ απο φωτογραφία και αεροπλάνα....Μας έγινες και φωτογράφος τώρα!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #316 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 10:08:06 πμ »
...κάτι patches από 115 μεριά θυμάμαι οτι ήθελες!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #317 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 11:12:03 πμ »
...κάτι patches από 115 μεριά θυμάμαι οτι ήθελες!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!
ΛΕΚΚΑΣ ΟΛΕ ΛΕΚΚΑΣ ΟΛΕ!!!!!!!!!

Τι Tokunaga και μα@@$@$#$ες Λεκκας και παλι Λεκκας! :mrgreen: :mrgreen:
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #318 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 11:22:41 πμ »
ʼσε τα γλυψήματα! :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #319 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 11:36:42 πμ »
Δεν διαφωνώ Γιάννη και νομίζω ότι το ανέφερα, ίσως όμως δεν έδωσα την ανάλογη έμφαση. Επέμεινα όμως στο τεχνικό μέρος, γιατί αφορά περισσότερο εμάς και είναι το πρώτο βήμα για να συνεχίσεις παραπέρα. Ο Tokunaga καλά κάνει και τα σκέφτεται αυτά, γιατί έχει και πάνω από 1000 ώρες πτήσης με μαχητικά. Εμείς με τις 0 ώρες πτήσης, τι να συζητήσουμε για τον φάκελο πτήσης του κάθε αεροπλάνου... :D Επίσης δίνει και μεγάλη έμφαση στον όλο σχεδιασμό του εγχειρήματος. Δηλαδή δεν πάει εκεί μπαίνει στο αεροπλάνο και ότι κάτσει. Όλα όσα βλέπουμε είναι προσχεδιασμένα. Σημαντικό για όσους έχουν τη δυνατότητα να το ζητήσουν (εσύ το ξέρεις πολύ καλά και το εφαρμόζεις πολύ επιτυχημένα πιστεύω στις επισκέψεις σου). Όλα αυτά σωστά είναι, απλά ανήκουν στο επόμενο βήμα. Αν είσαι ακόμη στη φάση που έχεις πρόσβαση μόνο με τον πολύ τον κόσμο (airshow, spotting κλπ.) τότε πρέπει να φτάσεις σε ένα επίπεδο για το οποίο απαιτούνται φωτογραφικές γνώσεις και ένας μίνιμουμ εξοπλισμός. Αν τα καταφέρεις καλά εκεί, μπορεί να πείσεις κάποιον να σου εμπιστευτεί ένα φώτο-ρεπορτάζ, όπου ως ψαρωμένος δεν θα ζητήσεις και πάρα πολλά, αλλά θα καταγράψεις απλά ότι συμβαίνει. Σιγά-σιγά στο δεύτερο αυτό βήμα θα πρέπει να εξελίξεις και το επιπλέον διάβασμα που λες, αλλά και τις απαιτήσεις σου ως προς το τι θα ήθελες να τραβήξεις. Και αν καταφέρεις και φτάσεις στο 3ο βήμα του να σου εμπιστευτούν εναέρια φωτογράφηση, τότε ισχύουν και όλα αυτά που λες στο μέγιστο. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το κομμάτι. Για να φτάσεις στα βήματα 2 και 3 και να απαιτείς πράγματα, θα πρέπει (τουλάχιστον στην Ελλάδα) να το κάνεις διότι θα γράψεις και ένα άρθρο. Και αυτό απαιτεί άλλα πράγματα (συμπεριλαμβανομένης και της γνώσης στα αεροπορικά), τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τη φωτογραφία... Εκτός αν είσαι μοντέλα, ολυμπιονίκης, πρωθυπουργός κλπ. κλπ., οπότε ξεκινάς την επαφή σου με τα μαχητικά απευθείας από το βήμα 3, χωρίς υποχρέωση ούτε για καλές φωτογραφίες, ούτε για άρθρο. Η καλύτερη περίπτωση, αλλά δυστυχώς λίγοι είναι οι τυχεροί... :(
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #320 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 11:40:08 πμ »
Γιώργο είναι ακριβώς όπως τα λες!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #321 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 02:51:07 μμ »
Μάλιστα κυκλοφορεί και η φήμη από έγκυρη πηγή πως σε ένα briefing στις ΗΠΑ που έκανε ο εν λόγω κύριος στους ιπταμένους κάποιου σχηματισμού διόρθωσε ένα χειριστή γιατί αυτό που προτάθηκε από τον τελευταίο ήταν αδύνατον να συμβεί με την συγκεκριμένη διαμόρφωση του αεροσκάφους!  

Οπως το είπες... φήμη   :!:

Κάπου είχα ακούσει ότι έχει 1000άδες (δεν το άκουσα πρώτη φορά από σενα  fisherman !!! αλλά μου έδωσες πολύ ωραία ...πένα !!! ) ώρες πτήσεις με πολεμικά αεροπλάνα... 

:shock:  ποίος μπορεί να το πιστέψει αυτό  :?:

Και πότε έβαλε αυτές τις ώρες    :?:

1000  ώρες εγώ σου λέω ότι θέλει το λιγότερο 900 πτήσεις  :shock:
900 πτήσεις σημαίνει ότι πρέπει να πετάει κάθε ημέρα κάθε εβδομάδα επί 2,47 χρόνια για να τις γράψει...  :shock:

Αν τις έχει κάνει σε 10 χρόνια σημαίνει ότι πρέπει να βάζει 90ώρες τον χρόνο δηλαδή να βάζει 7,5 τον μήνα  :shock:, περισσότερες δηλαδή από όσες έβαζε ένας βούλγαρος πιλότος   :shock:(για 15 χρόνια δεν κάνει τις πράξεις γιατί τις «έχει» άνετα !!!  :wink:)

Και πως προλαβαίνει να πετάει αυτές τις ώρες όταν προχθές μάθαμε το βαρύ πρόγραμμά του «4 διαφορετικές χώρες (Κορέα, Ιταλία, Γερμανία και Βέλγιο)» (προς Θεού δεν αμφισβητώ ότι ήταν σε αυτές τις χώρες και ούτε φυσικά τον soka !!!)

Ας σκεφτούμε ότι για να γίνει μια τέτοια πτήση θέλει τουλάχιστον μια ημέρα προσωπική σοβαρής προετοιμασία από τον φωτογράφο (που πραγματικά πιστεύω ότι την κάνει   :!: :!: :!:  ), μια ημέρα να τα συζητήσει με τους χειριστές του σχηματισμού και φυσικά την ημέρα της πτήσης  :!:

Τώρα αν έχει το κουράγιο να το κάνει αυτό 2 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον, τι να πω, πρέπει να πάει στο ΓΑΠΕ της USAF

Και γιατί βάζει ώρες σε f/s  :?:

τί θα κερδίσει πχ το USN αν ο tοgun βάλει 100 ώρες στον f/s πχ του F18   :?:

Για να βγάλει ένα λεύκωμα 100 σελίδων  :?:

Είπαμε καλός είναι(πολύ καλός δηλαδή), αλλά νομίζω ότι ο φίλος μας ο γιαπωνέζος μας τα λέει  λίγο περίεργα ή καλύτερα ... φουσκωμένα... :!: :!: :!:

Είπαμε ... φύμη  :!:

[/u

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #322 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 03:26:31 μμ »
Δεν το λέω εγώ. Ο ίδιος το λέει στη συνέντευξη. Για την ακρίβεια 1400 ώρες σε μαχητικά, αρχής γενομένης το 1978,  σε 50 χώρες με 50-60 διαφορετικούς τύπους (φαντάζομαι ότι δεν εννοεί διαφορετικούς τύπους ακριβώς, αλλά και εκδόσεις του ίδιου τύπου). Δηλαδή μέσο όρο 45 ώρες το χρόνο, αν και είναι φυσικό να είναι λιγότερες τα πρώτα χρόνια και περισσότερες τώρα. Νομίζω για να το λέει θα έχει προφανώς και τον τρόπο να το αποδείξει (φωτογραφίες), τουλάχιστον για τους τύπους και τις χώρες. Στους όποιους υπολογισμούς κάνεις, υπολόγισε ότι κάθε επίσκεψη δεν είναι απαραίτητα μια πτήση μόνο, αλλά περισσότερες (βάλε 3 ώρες για να είσαι μέσα), άρα 15 επισκέψεις το χρόνο. Δεν μου ακούγεται τραγικό..
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #323 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 05:18:57 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο! Δεν είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας τέτοιου κύρους να μας δουλεύει!

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #324 στις: Οκτωβρίου 01, 2009, 06:08:11 μμ »
Ωραία... 1400 ώρες / 31 χρόνια =46 ώρες / χρόνο

46 /12 μήνες = 4 τον μήνα

4 ώρες κάθε μήνα για 31 χρόνια συνέχεια... τί να πω... τότε ο Γιάγκος πόσες πρέπει να έχει

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι άριστος επαγγελματία αλλά πρέπει παράλληλα να έχει χόμπι το ...ψάρεμα ή το κυνήγι ...sorry  :oops:

Επειδή οι ώρες δεν γράφονται εύκολα ας δούμε καιτ ους πραγματικούς επαγγελματίες... φυσικά στα μισά χρόνια...

http://www.f-16.net/index.php?module=f16pilots&func=view_pilots

[/u

Tags: