Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #250 στις: Ιουλίου 21, 2009, 11:15:17 μμ »
1996 Αδριατικη Θαλασσα

Ο πολεμος στην πρωην Γιουγκοσλαβια, μαινεται.
Στην Αδριατικη, πλοια & αεροπλανα των "συμμαχικων" δυναμεων περιπολουν και δεν αφηνουν να περασει τιποτε χωρις ελεγχο....

Ετσι βρεθηκα και γω να ταξιδευω με πλοιο για Βενετια και να τραβηξω αυτη την φωτο που για πρωτη φορα ποσταρω δημοσιως.... ::icon_thumright::

Ειναι ενα S3 του USN το οποιο μας κανει αναγνωριση. Η φωτο αυτη ειναι μια απο μια σειρα διαδοχικων φωτο που τραβηξα σε συνεχομενα καρε.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #251 στις: Ιουλίου 21, 2009, 11:32:04 μμ »
@Γιάννης: δεν μπορώ να καταλάβω πως αποφάσισες να αφήσεις την ηλιόλουστη Ελλάδα και να τρέχεις να φωτογραφίζεις ..αεροπλάνα σε σχεδόν χειμερινά κλίματα!!!!! 8)  ::icon_thumright::

@Σπύρος: σπάνιο θέμα και θέαμα!.. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #252 στις: Ιουλίου 22, 2009, 08:32:57 πμ »
Γιώργο & Νίκο δεν ξέρω τι επεξεργασία (και αν έχει υπάρξει) έχετε κάνει στις φώτο σας που παραθέσατε αλλά ειλικρινά μετά απο χιλιάδες "κλίκ" που έχω κάνει & έχω δεί, μπορώ με άνεση να πώ οτι είναι απο τις καλύτερες φώτο αεροπλάνου που έχω δεί  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Και μόνο το "τρίγωνο" αεροσκ/φος - ήλιος - φακός, που δίνουν τέλεια εικόνα, αξίζει πολλά συγχαρητήρια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Τώρα περι "οδηγιών" του site που σας προτείνει, λυπάμαι αλλά άμα το ίδιο "οδηγεί" τους "φωτογράφους του" να χρησιμοποιούν "κόλπα του photoshop" τότε είναι μια πλήρη αποτυχία και φιάσκο (εννοώ τους masters του site και οχι εννοείται τους φωτογράφους  :!: :!: :!: )  Τότε δεν ζητά φωτογράφους αλλά "καλλιτέχνες του photoshop".......Αλήθεια θα ήθελα, έστω και με p.m. , να μάθω ποιοί είναι οι "κριτές" του ποιές φώτο "ανεβαίνουν" στο εν' λόγω site......και ιδιαίτερα αυτοί που "έκαψαν" αυτή τη φωτογραφία......
Παναγιώτη ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Η δική μου φωτό επειδή την έστειλα γρήγορα στην ουσία έχει μόνο λίγο cropping (είναι όρος ότι το αεροπλάνο πρέπει να φαίνεται ισορροπημένα στο κάδρο) και ένα ελαφρό unsharp mask (όπως το προτείνουν). Κάτι παρόμοιο πρέπει να έκανε και ο Νίκος, απλά ήταν πιο έντονο ίσως απ' ότι πρέπει το sharpening. Κοινώς οι φωτό είναι λίγο πολύ όπως βγήκαν. Για να πούμε την αλήθεια, δεν κάναμε τίποτε το ιδιαίτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες εκατοντάδες φωτό που τραβήξαμε εκείνη την ημέρα. Αν έχει κάτι το ιδιαίτερο η συγκεκριμένη είναι το φως, αλλά εκεί είμασταν εντελώς τυχεροί, επειδή σπογειώθηκε αντίθετα από τα υπόλοιπα.
Οι κριτές στο airliners είναι ένα θέμα από μόνο του και έχουν γραφτεί σελίδες και σελίδες σε φόρουμ από φωτογράφους σε απόγνωση. Για να μην τους αδικούμε όμως, αυτά που συνήθως προτείνουν είναι ελαφρές επεμβάσεις βελτίωσης. Οτιδήποτε υπερεπεξεργασμένο το απορρίπτουν ούτως ή άλλως. Και στη φωτό του Νίκου για παράδειγμα, οι λόγοι που του είπαν είναι στην ουσία πιο έντονο shaprening απ' ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να βγάλει και θόρυβο στον ουρανό και να έχει και τις γραμμές στα άκρα που αναφέρουν (προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου ενοχλητικό, αλλά έτσι όπως στο θέτουν δεν μπορείς να τους πεις ότι δεν έχουν και δίκιο). Βέβαια, αν τα διόρθωνε αυτά υπάρχει περίπτωση να του βρουν κάτι άλλο μετά. Αλλά είπαμε δεν βγάζεις εύκολα άκρη...
Εγώ δεν έχω στείλει πολλές. Η συγκεκριμένη είναι η τρίτη και οι άλλες δύο ήταν μια δεκτή και μια στον κουβά. Αλλά επειδή ξέρω τι έχει στείλει ο Νίκος, μπορώ να πω ότι αυτό που με πειράζει μερικές φορές είναι ότι αυτές που του έκαναν δεκτές δεν είναι (με τα δικά μου κριτήρια πάντα) οι καλύτερες που έστειλε!!! Και το ακόμη χειρότερο, ότι ρίχνοντας μια ματιά μετά από κάθε φωτό που σου απορρίπτουν, βρίσκεις αντίστοιχες φωτό με πολύ πιο έντονα τα προβλήματα που σου ανέφεραν, οι οποίες έχουν περάσει... Γι' αυτό μετά καταλήγεις στη φιλολογία περί ...παράγκας (δανείζομαι την χαρακτηριστική φράση του Νίκου).
Τέλος πάντων. Μικρό το κακό. Το σημαντικό είναι ότι εμείς πήγαμε, τραβήξαμε τις φωτογραφίες μας, το φχαριστηθήκαμε και αν αυτοί βρούνε σφάλματα στο "μικροσκόπιο" δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Κάθε φωτό, ανεξαρτήτως ποιότητας, συνοδεύεται και με αναμνήσεις. Και όσο και αν οι απογειώσεις των F-16 που ακολούθησαν έγιναν 10 λεπτά αργότερα απ' ότι έπρεπε (από άποψη φωτισμού) με αποτέλεσμα να έχει σκοτεινιάσει αρκετά, η εικόνα του F-16 να περνά με πλήρη μετάκαυση τόσο κοντά σου και να σε τραντάζει ολόκληρο, μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σου, άσχετα αν δεν αποτυπώθηκε σωστά στον σένσορα της μηχανής...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #253 στις: Ιουλίου 22, 2009, 11:26:15 πμ »
Από το φετινό επεισοδιακό για μια ακόμη φορά RIAT.

(Image removed from quote.)

(Image removed from quote.)

::proskino::

::proskino::  ::proskino::
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #254 στις: Ιουλίου 22, 2009, 03:28:55 μμ »
Παναγιώτη ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Η δική μου φωτό επειδή την έστειλα γρήγορα στην ουσία έχει μόνο λίγο cropping (είναι όρος ότι το αεροπλάνο πρέπει να φαίνεται ισορροπημένα στο κάδρο) και ένα ελαφρό unsharp mask (όπως το προτείνουν). Κάτι παρόμοιο πρέπει να έκανε και ο Νίκος, απλά ήταν πιο έντονο ίσως απ' ότι πρέπει το sharpening. Κοινώς οι φωτό είναι λίγο πολύ όπως βγήκαν. Για να πούμε την αλήθεια, δεν κάναμε τίποτε το ιδιαίτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες εκατοντάδες φωτό που τραβήξαμε εκείνη την ημέρα. Αν έχει κάτι το ιδιαίτερο η συγκεκριμένη είναι το φως, αλλά εκεί είμασταν εντελώς τυχεροί, επειδή σπογειώθηκε αντίθετα από τα υπόλοιπα.
Οι κριτές στο airliners είναι ένα θέμα από μόνο του και έχουν γραφτεί σελίδες και σελίδες σε φόρουμ από φωτογράφους σε απόγνωση. Για να μην τους αδικούμε όμως, αυτά που συνήθως προτείνουν είναι ελαφρές επεμβάσεις βελτίωσης. Οτιδήποτε υπερεπεξεργασμένο το απορρίπτουν ούτως ή άλλως. Και στη φωτό του Νίκου για παράδειγμα, οι λόγοι που του είπαν είναι στην ουσία πιο έντονο shaprening απ' ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να βγάλει και θόρυβο στον ουρανό και να έχει και τις γραμμές στα άκρα που αναφέρουν (προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου ενοχλητικό, αλλά έτσι όπως στο θέτουν δεν μπορείς να τους πεις ότι δεν έχουν και δίκιο). Βέβαια, αν τα διόρθωνε αυτά υπάρχει περίπτωση να του βρουν κάτι άλλο μετά. Αλλά είπαμε δεν βγάζεις εύκολα άκρη...
Εγώ δεν έχω στείλει πολλές. Η συγκεκριμένη είναι η τρίτη και οι άλλες δύο ήταν μια δεκτή και μια στον κουβά. Αλλά επειδή ξέρω τι έχει στείλει ο Νίκος, μπορώ να πω ότι αυτό που με πειράζει μερικές φορές είναι ότι αυτές που του έκαναν δεκτές δεν είναι (με τα δικά μου κριτήρια πάντα) οι καλύτερες που έστειλε!!! Και το ακόμη χειρότερο, ότι ρίχνοντας μια ματιά μετά από κάθε φωτό που σου απορρίπτουν, βρίσκεις αντίστοιχες φωτό με πολύ πιο έντονα τα προβλήματα που σου ανέφεραν, οι οποίες έχουν περάσει... Γι' αυτό μετά καταλήγεις στη φιλολογία περί ...παράγκας (δανείζομαι την χαρακτηριστική φράση του Νίκου).
Τέλος πάντων. Μικρό το κακό. Το σημαντικό είναι ότι εμείς πήγαμε, τραβήξαμε τις φωτογραφίες μας, το φχαριστηθήκαμε και αν αυτοί βρούνε σφάλματα στο "μικροσκόπιο" δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Κάθε φωτό, ανεξαρτήτως ποιότητας, συνοδεύεται και με αναμνήσεις. Και όσο και αν οι απογειώσεις των F-16 που ακολούθησαν έγιναν 10 λεπτά αργότερα απ' ότι έπρεπε (από άποψη φωτισμού) με αποτέλεσμα να έχει σκοτεινιάσει αρκετά, η εικόνα του F-16 να περνά με πλήρη μετάκαυση τόσο κοντά σου και να σε τραντάζει ολόκληρο, μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σου, άσχετα αν δεν αποτυπώθηκε σωστά στον σένσορα της μηχανής...
x2 ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #255 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 05:04:08 μμ »
Μια μικρή συνομωσία του σύμπαντος... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #256 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 06:50:20 μμ »
Πολύ όμορφη Νίκο!

Είδες τι σου είναι η συμπίεση του τηλεφακού;

::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #257 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 08:05:44 μμ »
Μπράβο καλλιτέχνες  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Εγω πρόσφατα έκανα τις πρώτες δοκιμές με τον τηλεφακό 75-300 της νέας μου SONY A200 (που λεφτά για κάτι άλλο...) και ανάλογα με τις καταστάσεις έμεινα αρκετά ικανοποιημένος...

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #258 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 08:49:15 μμ »
Μπράβο καλλιτέχνες  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Εγω πρόσφατα έκανα τις πρώτες δοκιμές με τον τηλεφακό 75-300 της νέας μου SONY A200 (που λεφτά για κάτι άλλο...) και ανάλογα με τις καταστάσεις έμεινα αρκετά ικανοποιημένος...

Mια χαρά είσαι...

Καλορίζικη... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #259 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2009, 11:31:52 μμ »
Θέλω να πάω σε αεροδρόμιο και να φωτογραφίζω όλη μέρα ΤΩΡΑ!!

Καταπληκτική η στιγμή που αποθανάτισες Νίκο! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #260 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 07:09:52 πμ »

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #261 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 03:37:25 μμ »
Με τη συνδρομή σας η παραπάνω φωτογραφία έπιασε κορυφή για σήμερα στο airfighters.com :

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για τα σχόλια... ::salut::

Το μόνο που πρόλαβα να κάνω γι αυτή τη φωτογραφία ήταν να κατεβάσω την ταχύτητα στο 250 και να τραβήξω μια ριπή γύρω στις δέκα φωτογραφίες. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η τύχη που φρόντισε να συνδιάσει το θέμα με τη στιγμή...

Θέλω να πάω σε αεροδρόμιο και να φωτογραφίζω όλη μέρα ΤΩΡΑ!!
Κάνε ένα πέρασμα από Ηράκλειο και κάτι θα κανονίσουμε... Διαθέτουμε και τη D300 για test drive... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #262 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 04:21:46 μμ »
Καταγράφεται ως πρόσκληση!! :D

Με την πρώτη ευκαιρία θα το κανονίσουμε Νίκο!

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #263 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 10:24:18 μμ »
Τύχη, όλα τα άλλα είναι ...φούμαρα και αρώματα. Πρώτα τύχη  :wink:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #264 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2009, 11:55:29 μμ »
Δεν νομίζω πως όλα είναι τύχη!

Μου κάθεται π.χ. ένα Α-7 μέσα στη χαράδρα την ώρα που κάνω ορειβασία και έχω κουμπωμένο τηλεφακό. Αν δεν χρησιμοποιήσω τις σωστές ρυθμίσεις η φωτό θα βγεί χάλια. Τι να το κάνω λοιπόν αν είναι μοναδική η φωτό από την στιγμή που θα είναι θολή;

Ο Νίκος έτυχε να είναι στο σωστο σημείο και ήξερε να τι να βάλει στην μηχανή για να του δώσει την όμορφη αυτή φωτό.

Γενικότερα πάντως πιστεύω πως ο καλός φωτογράφος "μυρίζεται" τι πρόκειται να συμβεί και βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο σωστο μέρος.   

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #265 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 08:05:05 πμ »
Σωστά τα λες Γιάννη. Την τύχη μας την φτιάχνουμε λίγο πολύ και εμείς. Ο Νίκος δεν ήταν για καφέ (εντελώς τυχαία) με τη μηχανή έτοιμη και ρυθμισμένη όταν έβγαλε τη συγκεκριμένη φωτό. Έχει περάσει ατελείωτες ώρες έξω από τους φράκτες του αεροδρομίου ή σκαρφαλώνοντας σε βράχια όλο το καλοκαίρι, κάτω από τον καυτό Κρητικό ήλιο μέχρι να του "κάτσει" η συγκεκριμένη φωτό. Τύχη μεν το ότι πέρασε το ΑΒ.205 τη συγκεκριμένη στιγμή σε ένα αεροδρόμιο με ελάχιστη (πλέον) κίνηση μη πολιτικών αεροσκαφών, αλλά το spotting είναι κυνήγι. Και στο κυνήγι απ' όσο ξέρω μέχρι να πετύχεις το καλό θήραμα θα γυρίσεις πολλές φορές με άδεια χέρια. Τύχη και μόνο τύχη θα είναι να βρεις ένα αγριογούρουνο στην αυλή σου την ώρα που όλως τυχαίως έχεις την καραμπίνα στα χέρια σου γεμισμένη με τα κατάλληλα φυσίγγια. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι συμβαίνει αρκετά συχνά... :D

@dsamba: Δημήτρη, το πρώτο δείγμα είναι μια χαρά. ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #266 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 10:08:17 πμ »
Σωστός Γιώργο!  ::salut::

Ένα ακόμη παράδειγμα. Η φωτό που είναι στην υπογραφή μου έχει τραβηχτεί στο νότιο τροχόδρομο της 111 ΠΜ. Τα αεροσκάφη της 341Μ πραγματοποιούν leak check στον τροχόδρομο. Εγώ στεκόμουν στον ειδικό χώρο του leak check περι τα 100 μέτρα παραπάνω από το σημείο της φωτό και τραβούσα τα εκεί αεροσκάφη. Ο χώρος ήταν ήδη πλήρης με μαχητικά και όταν είδα να τροχοδρομουν τα αεροσκάφη της 341 σκέφτηκα πως εφόσον ο χώρος του leak check είναι γεμάτος αυτά θα εκτελέσουν ζωτικές στον τροχόδρομο! Έτσι δεν είναι τυχαίο που βρέθηκα εκεί απλά είχα την σωστή σκέψη στην σωστή στιγμή και βγήκε μια μοναδική φωτό.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #267 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 02:51:22 μμ »
Μερικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες σε νυκτερινή ώρα από Airliners  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

[desc=Boeing 747-406M into the sun!][bgcolor=#c4c4c4]http://www.airliners.net/photo/KLM---Royal/Boeing-747-406M/1454985/L/[/bgcolor][/desc]

[desc=Canadair CL-600-2B19 Regional Jet CRJ-200ER landing in front of the full moon!][bgcolor=#7f7f7f]http://www.airliners.net/photo/Air-Nostrum-%28Iberia/Canadair-CL-600-2B19-Regional/1519134/L/[/bgcolor][/desc]
[desc=Boeing 777-206/ER on the moon!][bgcolor=#c4c4c4]http://www.airliners.net/photo/KLM---Royal/Boeing-777-206-ER/1555030/L/[/bgcolor][/desc]

[desc= McDonnell Douglas F-18C Hornet aircraft][bgcolor=#7f7f7f] http://www.airliners.net/photo/Finland---Air/McDonnell-Douglas-F-18C/1540126/L/[/bgcolor][/desc]
[desc=British Aerospace Harrier GR9 aircraft][bgcolor=#c4c4c4]http://www.airliners.net/photo/UK---Air/British-Aerospace-Harrier/1253277/L/[/desc]

[desc=Airbus A340-642 ][bgcolor=#7f7f7f]http://www.airliners.net/photo/Virgin-Atlantic-Airways/Airbus-A340-642/1425627/L/[/bgcolor][/desc]

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #268 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2009, 12:22:59 μμ »
Υπόσχομαι εξαρχής ότι δεν θα ξαναρχίσω την κουβέντα για τους κριτές του airliners, γιατί πραγματικά δεν βγάζεις άκρη. Όμως επειδή το θέμα είναι ελληνικό, είπα να το βάλω εδώ, γιατί πολλοί από εμάς έχουμε φωτογραφήσει το συγκεκριμένο αεροπλάνο, αλλά δεν ξέρω αν θα είχαμε την ίδια εύνοια από τους κριτές αν προσπαθούσαμε να ανεβάσουμε τις δικές μας φωτογραφίες. Πιο πολύ ως παράδειγμα προς αποφυγή παρά ως διαφήμιση λοιπόν:
http://www.airliners.net/photo/Greece---Air/McDonnell-Douglas-RF-4E/1578341/L/

Δεν ξέρω τι λέει σε εσάς, αλλά για εμένα έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αποφεύγουμε (ει δυνατόν) σε φωτογράφηση στατικών: κομμένα πόδια επισκεπτών, κομμένα αεροπλάνα στο background και τον ήλιο κάθετα και όχι από πίσω, με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος του αεροπλάνου να είναι σκοτεινό. Μόνο αξιοπερίεργο το ότι είχε λιακάδα στο RIAT :D, αλλά αυτό δε μετράει...
ΥΓ1: το σχόλιο του καλλιτέχνη είναι κορυφαίο: "είναι σίγουρα RF-4 γιατί μπορείς να δεις από την άλλη πλευρά του ρύγχους". Δηλαδή αν είχε τις φωτο-μηχανές και δυσκολευόταν στο "seethrough", μπορεί να το περνούσε και για F-4??? :D
ΥΓ2: Μέσα στα στραβά έχει και ένα καλό. Η φωτό είναι ότι πρέπει για διαφήμιση στον trellas!!! :D
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #269 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2009, 02:18:03 μμ »
Eγώ πάλι έχω να καταγγείλω τους κριτές του airfighters.com που μπέρδεψαν το "518" Mirage F1B με το δικό μας 52άρι "518" και σαν χρήστη του αναφέρουν την "Greece - Air Force"...

Mόλις τους έγραψα ένα σχόλιο για να το διορθώσουν...

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #270 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2009, 03:53:13 μμ »
Χμμμμμ σχετικά με την φώτο του "RF"........συμφωνώ απόλυτα περι "κακού καδραρίσματος" (βλ. "κομμένα" αεροπλάνο + περιδιαβαίνοντες), ΑΛΛΑ  πρέπει να παραδεχτούμε οτι η αποτύπωση πίστας και ουρανού είναι εξαίρετη  :!: :!: :!: :!:  Σαφή και κορεσμένα χρώμματα (ok ίσως έχει "πέσει" κάποια photoshop-ιά  :roll: :roll: :roll:::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Καταπληκτική λεπτομέρεια η διαφάνεια των παραθύρων και η αποτύπωση του ατόμου απο πίσω  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Σίγουρα εάν ο τύπος χρησιμοποιούσε fill flash υπο γωνία θα υπήρχε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ως προς την φωτεινότητα του "πράσινου" στο "κάτω μέρος" του Phantom.
 100% η φωτογραφία είναι επεξεργασμένη σε p.c. μιας και λόγω του παραπάνω φαινομένου (σκοτεινές σκιές) είναι αδύνατο τόσο φωτεινό see through και μάλιστα με τόση λεπτομέρεια απο πίσω (φωτεινό κεφάλι πίσω απο τα τζάμια). Είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος οτι με "λάσο" επέλεξε τα "μέσα" των παραθύρων και με history απο το πίσω background το φώτισε  :wink: :wink: :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #271 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 08:48:08 πμ »
Παναγιώτη δεν διαφωνώ φυσικά με τα σχόλιά σου περι καλής αποτύπωσης ουρανού και πίστας. Η διαφωνία μου είναι ότι στο airliners αναφέρεται ότι για να κόψεις ένα αεροπλάνο,  πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος. Πρόκειται λοιπόν για ένα επετειακό αεροπλάνο, του οποίου έκοψε τον επετειακό διάκοσμο για να κρατήσει το μπροστινό μόνο μέρος με διάφορα "εμπόδια" στο background, με την λίγο παιδική δικαιολογία "α, βλέπω κάτι πρόσωπα μέσα από το τζάμι". Για μένα αυτό δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά είναι προσωπική άποψη. Ίσως επειδή εμείς έχουμε συνηθίσει τα RF-4, αλλά οι ʼγγλοι τα βλέπουν πλέον μόνο σε κανένα RIAT :D, τα φυσιολογικά για εμάς τους φαίνονται πρωτότυπα. Από την άλλη μπορεί απλά να ξέρει καλά τους κριτές και να έβαλε ένα δόλωμα για να τσιμπήσουν. Μαγκιά του... Πάντως άσχετα με το τι λέει, εμένα μου φαίνεται ότι το αεροπλάνο τραβούσε και μετά κοιτώντας τις φωτογραφίες ανακάλυψε ότι φαίνονται και άνθρωποι από πίσω. Στο μέγεθος που βλέπεις το σκηνικό μέσα από τον φακό την ώρα που τραβάς τη φωτογραφία δεν διακρίνεις τόσο μικρές λεπτομέρειες.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #272 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 09:03:10 πμ »
Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #273 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 10:16:33 πμ »
Κάποιες από τις φωτογραφίες μου που κόπηκαν από το airliners.net και πέρασαν με τη μία στο airfighters.com και στο "αδελφό" του site airlinerdb.com:

Τεχνικά όλο και κάποιο ψεγάδι μπορεί να έχουν αλλά με τίποτα δεν παραδέχομαι ότι είναι εντελώς για πέταμα...

Όσο για τη φωτό του Lofting που ανοίγει το τόπικ, απλώς δε θέλω να ανεβάσω δυο παρόμοιες που έχω... Κάποιοι από 'δω μέσα που τις έχουν δει μπορούν να το επιβεβαιώσουν...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #274 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2009, 10:52:10 πμ »
Καλή πάσα Νίκο!!! Σε σχέση λοιπόν με αυτές που κόβονται, δυστυχώς περνάνε κάποιες που δεν σου κάνουν κανένα κλικ, όπως η πιο πάνω που ανέφερα...
Γιώργος Ψαρράς

Tags: