Δοκιμάζοντας το Real Colors set "Arab Modern Desert Colors" - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Δοκιμάζοντας το Real Colors set "Arab Modern Desert Colors"

To Modelclub.gr σε συνεργασία με την AK Interactive παρουσιάζει στο Ελληνικό μοντελιστικό κοινό τα προϊόντα της ΑΚ καθώς και την νέα σειρά χρωμάτων της εταιρείας, χρησιμοποιώντας τα για το βάψιμο και την παλαίωση ενός Su-100 του Αιγυπτιακού Στρατού.

Σετ "Arab modern Desert Colors"
Real Colors set RCS020
Κατασκευαστικό άρθρο
Νίκος Μπρέστας

Πρόσφατα η ΑΚ Interactive μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την νέα σειρά χρωμάτων της. Επιλέξαμε να δοκιμάσουμε ένα σετ χρωμάτων που περιλαμβάνει χρώματα για Αραβικές χώρες, το σετ νο RCS020 Arab modern Desert Colors. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν και επιπλέον προϊόντα της ΑΚ για το σκόνισμα. Το μοντέλο που επιλέχτηκε ήταν ένα Su-100 του Αιγυπτιακού Στρατού κατά τον Πόλεμο των Έξη Ημερών .

Το μοντέλο ασταρώθηκε με γκρι αστάρι και έγινε προσκίαση με μαύρο.

Έπειτα ψεκάστηκε το βασικό χρώμα, διαλυμένο με lacquer thinner. Να τονίσω εδώ ότι δεν είχαμε διαθέσιμο το διαλυτικό της ΑΚ για τα νέα χρώματα και αποφασίστηκε να δοκιμάσουμε με διάφορα διαλυτικά.

Η πρώτη εντύπωση που μου άφησε το χρώμα είναι ότι το lacquer thinner δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Το χρώμα συμπεριφέρθηκε περίεργα θα έλεγα. Όσο «έχτιζαν» στρώματα άλλαζε η απόχρωση π.χ. στην κάνη που έριξα περισσότερο. Το είχα αραιώσει σχετικά λίγο, 65% χρώμα - 35% διαλυτικό. Ψεκάστηκε απλά, αλλά μερικές φορές μου έφτυσε ο αερογράφος σε χαμηλή πίεση (1 bar περίπου). Όταν ανέβασα πίεση ψέκασε καλύτερα. Αερογράγοι Velocity και Krome Badger. Έπειτα ψεκάστηκε ακρυλικό βερνίκι Modelmaster το οποίο δεν αντέδρασε καλά με το χρώμα, ουσιαστικά το ενεργοποίησε πάλι με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να ενωθεί το βερνίκι με το χρώμα ή με την παραμικρή επαφή να ξεφλουδίζει.

Για την επόμενη δοκιμή και με σκοπό την διόρθωση των χρωμάτων δοκίμασα το διαλυτικό της Vallejo Airbrush Thinner σε συνδυασμό με το Retarder της ΑΚ (το οποίο συνιστώ ενεπιφύλακτα και θα μπορέσετε να κάνετε θαύματα με χρώματα που σας δημιουργούσαν προβλήματα σε χαμηλές πιέσεις λόγω γρήγορου στεγνώματος και «μπουκώματος» του αερογράφου).

Το χρώμα συμπεριφέρθηκε πολύ καλύτερα, ψεκάστηκε ακόμα πιο εύκολα και δεν άλλαζε η απόχρωση όσο προσέθετα στρώματα. Με μερικές έξτρα δοκιμές σε άλλες επιφάνειες έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και μπορώ να πω ότι το χρώμα συμπεριφέρθηκε ιδανικά και μου επέτρεψε λεπτές δέσμες με καλή καλυπτικότητα.
Ξαναψεκάστηκε βερνίκι Model Master, χωρίς κανένα πρόβλημα και έγιναν wash με λάδια και το γκρι enamel wash AK noAK677 Neutral Grey.

Περάστηκε ματ βερνίκι και χρησιμοποιήθηκαν τα pigments της ΑΚ: AK040 Light Dust, AK041North Africa Dust και AK147 Middle East Soil.

Το τελειωμένο μοντέλο:

Σε γενικές γραμμές έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τα καινούργια χρώματα της AK, τα οποία και συνιστώ ανεπιφύλακτα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε το σωστό διαλυτικό. Στρώνουν πολύ καλά, έχουν καλή καλυπτικότητα και ωραίες αποχρώσεις. Σίγουρα θα συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ και σε άλλες κατασκευές, έχοντας ήδη προμηθευτεί τις αντίστοιχες αποχρώσεις για τον Ισραηλινό Στρατό και Γερμανικά Άρματα του Β΄ΠΠ.

Παρουσίαση, κατασκευή, επιμέλεια κειμένου και φωτογραφίες

- Νίκος Μπρέστας

Tο δείγμα ήταν μια ευγενική προσφορά από τη AK Interactive με σκοπό την παρουσίαση στα μέλη μας.

Ενημερωθείτε από το κατάστημα στατικού μοντελισμού που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα. Αναφέρετε ότι τους βρήκατε από το Modelclub.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
 Our website is protected by DMC Firewall!