ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ, 54mm - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ, 54mm

Ακόμη μια ηρωική προσωπικότητα της Επανάστασης του 1821 κυκλοφόρησε στη γνωστή μοναδική σειρά " Από το Ρήγα στον Καποδίστρια" με φιγούρες των Ηρώων του 1821, όλων εκείνων που δημιούργησαν το ελληνικό κράτος

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ 54mm
Greek Heroes Models figure
Review

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ

Ακόμη μια ηρωική προσωπικότητα της Επανάστασης του 1821 κυκλοφόρησε στη γνωστή μοναδική σειρά " Από το Ρήγα στον Καποδίστρια" με φιγούρες των Ηρώων του 1821, όλων εκείνων που δημιούργησαν το ελληνικό κράτος .

Οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης, «λεόντειον έχων την όψιν, μακροκόμης και με μεγάλους μύστακας», σύμφωνα με διήγηση της εποχής του, γόνος της μανιάτικης οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων. από τις ηρωικότερες μορφές της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Γεννήθηκε στο Λιμένι της Μάνης, γιος του Πιέρρου Μαυρομιχάλη και της Αικατερίνης Κουτσογρηγοράκη και νεώτερος αδελφός του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Διέπρεψε επικεφαλής πολεμικού σώματος στους πολέμους του Αγώνα. Υπεύθυνος για την ευταξία της Μάνης στην προεπαναστατική περίοδο. Με το ξέσπασμα της Eπανάστασης συγκρότησε δικό του σώμα και διακρίθηκε στην απελευθέρωση της Καλαμάτας (23 Μαρτίου 1821). Στη συνέχεια ξεκαθάρισε την ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου από τους φοβερούς τουρκαλβανούς Μπαρδουνιώτες, που λυμαίνονταν την περιοχή. Με τον ανιψιό του Ηλία Μαυρομιχάλη (γιο του αδελφού του Πετρόμπεη), τον οποίο υπεραγαπούσε, έλαβε μέρος και διακρίθηκε για τον ηρωισμό του στις πολιορκίες Κορώνης και Μεθώνης, στη Μάχη του Βαλτετσίου , όπου ορίστηκε γενικός αρχηγός του ελληνικού στρατοπέδου και με ηρωισμό αντιστάθηκε στις εχθρικές επιθέσεις, συμβάλλοντας έτσι στη νίκη των Ελλήνων (12-13 Μαΐου 1821) και την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821).

Ύστερα από την κατάληψη της Τριπολιτσάς (Σεπτ. 1821), ο Κυριακούλης πέρασε στη Μεγαρίδα, τη Βοιωτία και την Αττική για να ενισχύσει τον Αγώνα της Ανατολικής Στερεάς και να βοηθήσει στην αναχαίτιση της προέλασης των Τούρκων στην Πελοπόννησο. Στις αρχές Ιανουαρίου 1822, διαπεραιώθηκε μαζί με τον Ηλία Μαυρομιχάλη από τον Κάλαμο της Αττικής στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Όταν ύστερα από λίγες ημέρες σκοτώθηκε ο ανιψιός του στα Στύρα, ο Κυριακούλης επέστρεψε στην Πελοπόννησο.

Το Μάιο του 1822, ύστερα από συνεννοήσεις του με τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης αποφάσισε να πάρει μέρος στην εκστρατεία εναντίον των Τούρκων στην Ήπειρο. Επικεφαλής μικρού σώματος Μανιατών, αποβιβάστηκε μαζί με τον Ιωάννη Ραζηκότσικα και Μεσολογγίτες στις ηπειρωτικές ακτές (μέσα Ιουνίου). Στοχεύοντας να βοηθήσει τους πολιορκημένους στην Κιάφα Σουλιώτες, προχώρησε προς το λιμάνι του Μούρτου, όπου χάρη στις αιφνιδιαστικές του ενέργειες, αιχμαλωτίστηκαν πολλοί Τούρκοι που στάλθηκαν στην Πελοπόννησο.

Στο μεταξύ όμως, ζητήθηκε από την αγγλική διοίκηση του Άγγλου αρμοστή της Επτανήσου, Θωμά Μαίτλαντ, να απομακρυνθεί από τη θαλάσσια εκείνη περιοχή. Αναγκάστηκε τότε να μετακινηθεί και να καταλάβει τη Σπλάντζα κοντά στο Φανάρι στις εκβολές του Καλαμά. Εκεί ενώθηκε με δύναμη Σουλιωτών υπό τους Λάμπρο Ζάρμπα, Βασίλειο Ζέρβα και Ζώη Πάνου. Οι Τούρκοι, ενοχλημένοι από την παρουσία της επαναστατικής αυτής εστίας και αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια ενίσχυσης των Σουλιωτών, απέστειλαν εναντίον των Ελλήνων δύναμη 3000 ανδρών με επικεφαλής τον κεχαγιάμπεη του Χουρσίτ πασά. Τη γενική τουρκική έφοδο (4 Ιουλίου) ακολούθησε σφοδρότατη και πεισματώδης μάχη ανάμεσα στις αντίπαλες δυνάμεις.

Σε μια από τις εξόδους του από τα περιχαρακωμένα οχυρώματα, όπου σύμφωνα με την παράδοση φέρεται να κατέσφαξε έξι αγάδες και στην προσπάθεια να αιχμαλωτίσει τον σερασκέρη τους, τραυματίστηκε βαριά και έπεσε. Γύρω του πραγματοποιήθηκε αιματηρή συμπλοκή, μέχρι τα παλικάρια του να καταφέρουν να τον τραβήξουν και πάλι μέσα. Οπότε και κάθε παραπέρα αντίσταση κρίθηκε αδύνατη. Γι' αυτό και ο Κυριακούλης, αφού μοίρασε τα όπλα του στους συντρόφους του και τους συμβούλεψε να φροντίσουν για τη σωτηρία και τη φυγή τους, την ώρα που άρχισε από τα τραύματα του να ψυχορραγεί, σύρθηκε μέχρι τη μεγάλη τάπια, για να πεθάνει απέναντι του εχθρού, ακριβώς τη στιγμή που οι Τούρκοι ετοιμάζονταν και πάλι να επιτεθούν. Έπεσε στις 4 Ιουλίου του 1822. Η σωρός του μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι, όπου και τάφηκε μέσα σε εκδηλώσεις βαρύτατου πένθους. Προς τιμήν του μια από τις ντάπιες (επάλξεις ) του Μεσολογγίου πήρε το όνομά του – Κανονιοστάσιο Κυριακούλη.

Η φιγούρα αποτελείται από οκτώ κομμάτια μαζί με τη βάση, δηλαδή:

1. το σώμα του αγωνιστή,
2. το κεφάλι ,
3. ο δεξιός βραχίονας με το καρυοφίλι,
4. ο αριστερός βραχίονας (χέρι) ,
5.το αριστερό μανίκι της Φέρμελης (Φέρμελη ή μεϊντάνι, ανδρικό, μανικωτό, κόκκινο τσόχινο ζακέτο, εξάρτημα της φορεσιάς του φουστανελά που φορέθηκε αρχικά από τους αρματολούς, τους κλέφτες και του αγωνιστές του 1821),
6.την πάλα ( σπαθί),
7. το ζωνάρι (που έβαζαν τις πιστόλες και το γιαταγάνι) και
8. η βάση

Η φιγούρα διατίθεται σε κουτί με βιογραφικό του Ήρωα, οδηγίες βαψίματος και μαζί με αυτοκόλλητο ταμπελάκι που εφαρμόζει σε βάση 4x4x4. Η φιγούρα διατίθεται από το κατάστημα LEGACY MINIATURES Ιπποκράτους 107, Αθήνα Τηλ. 6946093185.

Ο Χρίστος Παναγιώτου είναι αυτός που έβαψε και παρακάτω είναι το χρωματολόγιο που διάλεξε για να δώσει ζωή στην όντως πολύ καλή φιγούρα. ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΟ / PAINTING COLORS

ΣΑΡΚΑ / FLESH

ΒΑΣΗ (BASE) : SAND BROWN 876 + BEIGE BROWN 875 + ENGLISH UNIFORM 921 + VERMILLION 909 + BURNT CADMIUM RED 814
ΦΩΤΙΣΜΑΤΑ (LIGHTS) : ΒΑΣΗ(BASE) + SUNNY SKINTONE 845
ΣΚΙΕΣ (SHADOWS) : ΒΑΣΗ(BASE) + BEIGE BROWN 875 + ENLISH UNIFORM 921 + VERMILLION 909 + BURNT CADMIUM RED 814

ΚΟΚΚΙΝΑ / REDS

ΒΑΣΗ (BASE) : CARMINE RED 908 + BURNT CADMIUM RED 814 + FLAT BROWN 984
ΦΩΤΙΣΜΑΤΑ (LIGHTS) : ΒΑΣΗ(BASE) + CARMINE RED 908 + VERMILLION 909 + BRIGHT ORANGE 851 + λίγο SUNNY SKINTONE 845
ΣΚΙΕΣ (SHADOWS) : ΒΑΣΗ(BASE) + FLAT BROWN 984 + BURNT CADMIUM RED 814 + λίγο BLACK 950

ΧΡΥΣΟΚΛΩΣΤΕΣ/ GOLDEN THREAD

ΒΑΣΗ (BASE) : FLAT YELLOW 953 + GOLD 996 + ORANGE BROWN 981 + FLAT BROWN 984 + ENGLISH UNIFORM 921
ΦΩΤΙΣΜΑΤΑ (LIGHTS) : ΒΑΣΗ(BASE) : FLAT YELLOW 953 + GOLD 996 + λίγο (A LITTLE) WHITE 951
ΣΚΙΕΣ (SHADOWS) : ΒΑΣΗ(BASE) + ORANGE BROWN 981+ ENGLISH UNIFORM 921+ FLAT BROWN 984 + BURNT CADMIUM RED 814

ΛΕΥΚΑ / WHITES

ΒΑΣΗ (BASE) : WHITE 951 + SUNNY SKINTONE 845 + FLAT BROWN 984 + ENGLISH UNIFORM 921 + BLACK 950
ΦΩΤΙΣΜΑΤΑ (LIGHTS): ΒΑΣΗ(BASE) + WHITE 951 + SUNNY SKINTONE 845
ΣΚΙΕΣ (SHADOWS) : ΒΑΣΗ(BASE) + BLACK 950 + ENGLISH UNIFORM 921 + FLAT BROWN 984

ΔΕΡΜΑΤΑ / LEATHERS

ΒΑΣΗ (BASE) : FLAT BROWN 984
ΦΩΤΙΣΜΑΤΑ (LIGHTS): ΒΑΣΗ (BASE) + ORANGE BROWN 981+ λίγο (A LITTLE) BRIGHT ORANGE 851 + λίγο (A LITTLE) SUNNY SKINTONE 845
ΣΚΙΕΣ (SHADOWS) : ΒΑΣΗ(BASE) + BLACK 950

ΜΕΤΑΛΛΑ (ΧΡΥΣΑ) / METALS (GOLD)

ΒΑΣΗ (BASE) : OLD GOLD 878 + FLAT BROWN 984 + λίγο (A LITTLE) GLOSS BLACK 861+ λίγο (A LITTLE) DEEP GREEN 970
ΦΩΤΙΣΜΑΤΑ (LIGHTS): ΒΑΣΗ (BASE) + OLD GOLD 878 + λίγο (A LITTLE) OILY STEEL 865
ΣΚΙΕΣ (SHADOWS) : ΒΑΣΗ(BASE) + GLOSS BLACK 861

ΜΕΤΑΛΛΑ (ΑΣΗΜΕΝΙΑ / METALS (SILVER)

ΒΑΣΗ (BASE) : OILY STEEL 865 + FLAT BROWN 984 + GLOSS BLACK 861
ΦΩΤΙΣΜΑΤΑ (LIGHTS): ΒΑΣΗ (BASE) + OILY STEEL 865
ΣΚΙΕΣ (SHADOWS) : ΒΑΣΗ(BASE) + GLOSS BLACK 861

 

Ενημερωθείτε από το κατάστημα στατικού μοντελισμού που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα. Αναφέρετε ότι τους βρήκατε από το Modelclub.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
 Our website is protected by DMC Firewall!