LM Decals: Από το 2011 «ντύνει» τα μοντέλα μας - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

LM Decals: Από το 2011 «ντύνει» τα μοντέλα μας

decals, modelismos, μοντελισμός, χαλκομανίες ελληνικές

Εδώ και κάποια χρόνια, (από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2011), το ερώτημα πολλών μοντελιστών που φτιάχνουν ελληνικά θέματα (είτε οχήματα/ άρματα, ή αεροσκάφη/ ελικόπτερα), σχετικά με το που θα βρουν τις απαραίτητες χαλκομανίες, έχει μία και μόνο απάντηση: LM Decals.

Ο άνθρωπος πίσω από την LM Decals, είναι ο Τριαντάφυλλος Μετσοβίτης ο οποίος από πολλά χρόνια ασχολείται με τα χρώματα και των σήματα των οχημάτων που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου και έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα στα περιοδικά «ΝΕΑ από την IPMS Ελλάδος» και «Tankette» της MAFVA καθώς και στο έντυπο «Το Στρατιωτικό Όχημα» του Σ.Δ.Ι.Ο.

Η LM Decals σκοπεύει να παράσχει στους μοντελιστές χαλκομανίες οι οποίες μέχρι τώρα σε γενικές γραμμές δεν ήταν διαθέσιμες, ούτε μαζί με κάποιο κιτ ούτε και από άλλους κατασκευαστές. Οι χαλκομανίες της LM Decals, τυπώνονται με την μέθοδο της μεταξοτυπίας, διασφαλίζοντας τα υψηλά στάνταρ, τόσο σε αντοχές των χαλκομανιών, όσο και σε πιστότητα χρωμάτων και διαστάσεων.

Και αν και ξεκίνησε ως παραγωγός χαλκομανιών που αφορούν οχήματα και άρματα του ελληνικού στρατού, η LM Decals, έχει επεκτείνει την γκάμα της, τόσο στα ελικόπτερα (Alouette III, UH-1H/AB205, AB205 SAR, Apache AH-64A & Apache Longbow AH-64DHA κ.λ.π.), όσο και σε αεροσκάφη (Spitfire MkV, Canadair CL-215, Bombardier CL-415), σε όλες τις κλίμακες (1/35. 1/48, 1/72, αλλά και στην 1/87)

Η σχέση της LM Decals με τους Έλληνες (και όχι μόνο) μοντελιστές, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί «διαδραστική»: Ο Τριαντάφυλος Μετσοβίτης, είναι ανοικτός σε προτάσεις για νέα σετ χαλκομανιών. Αν κάποιος μοντελιστής, θέλει να φτιάξει ένα συγκεκριμένο μοντέλο (οχήματος ή αεροσκάφους), για το οποίο όμως δεν υπάρχουν χαλκομανίες, το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτογραφία και το e-mail της LM Decals! Η σειρά «X- Series», αποτελείται από σήματα τα οποία προέρχονται από ειδικές παραγγελίες και εκτυπώνονται κατά παραγγελία. Τα σήματα αυτά μπορούν να εκτυπωθούν σε οποιαδήποτε κλίματα αναλόγως των αναγκών του μοντελιστή και υπόκεινται μόνο σε περιορισμούς της μεθόδου εκτύπωσης.

Αντί της μεταξοτυπίας η οποία χρησιμοποιείται για τα άλλα σετ, η X-series εκτυπώνεται χρησιμοποιώντας ψηφιακή εκτύπωση sol-Ink, και το κόστος του κάθε σετ εξαρτάται από το μέγεθος του και την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού του. Ωστόσο, θα υπάρχουν όλα τα σήματα που θα βλέπετε, με την προϋπόθεση ότι είναι δυνατό να εκτυπωθούν στην επιθυμητή κλίμακα.

Γενικά, τα σετ της X-series δεν θα είναι ετοιμοπαράδοτα. Εκτυπώνονται κατά παραγγελία και κατά συνέπεια οι χρόνοι παράδοσης είναι κατ 'ανάγκη μεγαλύτεροι από ότι για τα άλλα μας σετ σημάτων. Περιστασιακά μερικά σετ μπορεί να τυπωθούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό. Η διαθεσιμότητά τους θα επισημαίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σήματα που υπάρχουν στα σετ στις άλλες σειρές μπορούν να εκτυπωθούν σε άλλες κλίμακες αναλόγως των αναγκών, στα πλαίσια της X-series.

Μερικά από τα σετ της LM Decals:

 • LM 35024 Panhard VBL (κοντό μεταξόνιο) (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35023 Οχήματα Εθνικής Φρουράς 1976 – 2015 (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35022 Ελληνικό Πυροβολικό εικόνισμα Αγ. Βαρβάρας (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35020 Αυτοκινούμενο πυροβόλο PzH2000GR (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35011 Άρματα Leopard 1 στον Ελληνικό Στρατό (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35012 Άρματα M48, M48A3, M48A5 & M48A5 MOLF και άρμα περισυλλογής M88A1 σε ελληνική και κυπριακή υπηρεσία (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35015 Leopard 2A4 σε ελληνική υπηρεσία & Leopard 2HEL (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35006 Τζιπ Willys MB 1/4 τόνου, φορτηγό Dodge WC 51/52 3/4 τόνου «Καναδέζα», ασθενοφόρο Dodge WC 54 σε ελληνική υπηρεσία (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 35009 Γενικής χρήσης σήματα Ελληνικού Στρατού (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 72012 Πολεμική Αεροπορία Canadair CL-215 (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 72013 Πολεμική Αεροπορία Bombardier CL-415 (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 72017 ΕΒΑ Spitfire MkV (Δείτε αναλυτικά εδώ)
 • LM 72018 Αεροπορία Στρατού Επιθετικά Ελικόπτερα Apache AH-64A & Apache Longbow AH-64DHA (Δείτε αναλυτικά εδώ)

INFO: Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της LM Decals για περισσότερες πληροφορίες.

Ενημερωθείτε από το κατάστημα στατικού μοντελισμού που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

 

Δείτε και αυτά

DMC Firewall is a Joomla Security extension!