Αποστολέας Θέμα: Israeli Air Force F-16? Barak από Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 12528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Israeli Air Force F-16? Barak από Hasegawa 1/48
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:34:32 πμ »
Νάσο συμφωνώ με τις μάσκες, το Blu-Tack είναι ωραία τεχνική αλλά όχι για τόσο κοφτή παραλλαγή σε αυτή την κλίμακα :wink:
Όσο για τα "ακατέργαστα" κομμάτια, διορθώνονται με ΚΟΠΙΔΙ και ΝΤΟΥΚΟΧΑΡΤΟ (όχι με κάβουρα...) ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
Καλή συνέχεια ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:43:12 πμ »
Κοπίδι; Χοχο... Εγώ πήρα ένα σκαρπέλο και ματρακά, τα χτύπησα κάθετα στη βάση ώστε να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των... πασσάλων και μετά με προσοχή έφαγα τα υπόλοιπα. Λίγο στοκαρισματάκι και τρίψιμο και στο τέλος ελπίζω ότι με την τεχνική με το χρώμα τοίχου δεν θα φαίνονται σημάδια.

Εν τω μεταξύ, μια ερώτηση προς όσους έχουν κατασκευάσει κιτ της kinetic: Όπως γνωρίζετε, οι οδηγίες λένε κατασκευή του τμήματος του αεραγωγού με τις πίσω φωλεές του ΣΠ, τοποθέτησή του και αργότερα κατασκευή και τοποθέτηση του εμπρός τμήματος του αεραγωγού. Εγώ, για λόγους εσωτερικής εφαρμογής και όσο το δυνατό καλύτερης κάλυψης των εσωτερικών ενώσεων, έχω αποφασίσει να ενώσω εμπρός και πίσω τμήμα του αεραγωγού, να εφαρμόσω την τεχνική με το πλαστικό τοίχου και μετά να προσπαθήσω να τοποθετήσω όλο μαζί τον αεραγωγό στην άτρακτο. Θα τα καταφέρω λέτε ή να μην επιχειρώ extreme sports στην ηλικία μου;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 29, 2010, 09:49:35 μμ »
Απελπισία η μέθοδος βαψίματος του αεραγωγού με γέμισμα με χρώμα τοίχου......... Ακόμα και σ' αυτό κάνω λάθος ρε γμτ;;;

Θα δοκιμάσω και ένα 2ο χέρι αύριο βέβαια, αλλά μάλλον πάμε για μουσαμά στην εισαγωγή... :(

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:35:12 μμ »
Νάσο μια χαρά είναι η ηλικία μας φίλε  :mrgreen:

Σε περίπτωση που κάνεις πατάτα σου στέλνω αεραγωγό εγώ  :wink: :twisted: :twisted:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:47:13 μμ »
:)
Thanks φίλε μου, αλλά και με τον καινούριο αεραγωγό, κάτι ανάλογο θα συμβεί. Ενώ με τον μουσαμά.......  ::icon_thumright:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:54:52 μμ »
Κάποιος μου είπε...... ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: πως τελικά θα το κάνεις χωρίς μουσαμά.........

και θα βγεί πρώτο  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 29, 2010, 10:59:14 μμ »
Ένα θα σου πω: Οι αεραγωγοί των jet είναι ένας απ' τους λόγους για τους οποίους προτιμώ τις προπέλες.
Αυτό το κόλπο με το χρώμα τοίχου έδειχνε να μοιάζει καλό, εύκολο και αποτελεσματικό. Παρόλο όμως που ο Κώστας (Heater) το εφάρμοσε μια χαρά, σε εμένα έγιναν πάλι οι 7 πληγές του Φαραώ. Ε τι να λέμε τώρα; :P

Και άλλωστε, γιατί όχι μουσαμάς; Μια χαρά είναι και έτσι. :)

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:24:53 μμ »
Ότι και να επιλέξεις .....
Spoiler (hover to show)
θα βγεί μπόμπα  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 30, 2010, 05:59:13 μμ »
Όσοι φίλοι φτιάχνουν F-16 και σκέφτονται τη λύση του μουσαμά, ίσως βρουν τις παρακάτω φωτογραφίες ενδιαφέρουσες.

http://s683.photobucket.com/albums/vv198/nasos79_2/modelling/F-16pics/

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 10, 2010, 08:19:23 μμ »
Και επίσης όσοι φτιάχνουν το Kinetic, να γνωρίζουν ότι τα καθίσματα της Aires ΔΕΝ χωράνε στη μπανιέρα της Kinetic/Italeri. Περαστικά μας!!!  :? :(

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:13:07 μμ »
Αν λεπτύνεις τα πλαϊνά της μπανιέρας;  :roll:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 11, 2010, 09:53:53 πμ »
Το σκέφτηκα κι αυτό, αλλά είναι επικίνδυνη δουλειά, γιατί πρέπει να στενέψω μετά και τις πλαϊνές κονσόλες και επίσης δεν έχω εργαλεία για τέτοια δουλειά σε αυτή τη θέση, θα το κάνω χάλια. Επίσης σήμερα διαπίστωσα ότι είναι και ικανά ψηλότερα τα της Aires...

Αυτό που σκέφτομαι ως λύση λοιπόν είναι να "φάω" τα καθίσματα της Aires όσο χρειάζεται και στα σημεία που έτσι κι αλλιώς η λεπτομέρειά τους θα κρυφτεί απ' τη μπανιέρα.

Διότι συναρμολόγησα τα καθίσματα του κιτ και η σύγκριση είναι τραγική!!! Δεν θέλω να τα χρησιμοποιήσωωωωωω!!!!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:49:02 πμ »
Και επίσης όσοι φτιάχνουν το Kinetic, να γνωρίζουν ότι τα καθίσματα της Aires ΔΕΝ χωράνε στη μπανιέρα της Kinetic/Italeri. Περαστικά μας!!!  :? :(
Οπως δεν χωραει σχεδον κανενα ρητινενιο καθισμα σε μπανιερα κιτ! :evil:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:59:33 πμ »
Κάτι της true details που είχα πάρει παλιότερα, χωρούσαν μια χαρά. Δυστυχώς τα χρησιμοποίησα και τα 2 σε παλιότερα α/φ, πιθανότατα το ένα έχει πεταχτεί και το άλλο, τι να το κάνω μόνο του;;;

btw, εκείνα τα καθίσματα μου άρεσαν περισσότερο γιατί είχαν τις ζώνες ανάγλυφες σε ρητίνη και κατά τη γνώμη μου έδειχναν πιο φυσικές απ' ότι οι φωτοχαραγμένες. Το κακό τους ήταν ότι ήταν ακριβώς ίδιες, οπότε στο ίδιο αεροπλάνο θα έδειχναν ψεύτικες. Αλλά τι παπαριές κάθομαι και λέω τώρα, τη θέση των ζωνών θα κοιτάμε; :P Εδώ δεν μπαίνει καν το κάθισμα στη θέση του...... Έχει να πέσει τρίψιμο.......  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:11:30 μμ »
Υπάρχει καμμία φωτογραφία απ' τον σωλήνα παροχής αέρα με το καλώδιο του ασύρματου που φεύγει από δεξιά στην κονσόλα του χειριστή; Τι μήκος έχει το τμήμα που μένει στο α/φ και πού περίπου "αναπαύεται" όταν δεν είναι συνδεδεμένη στο κράνος;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 11, 2010, 03:24:59 μμ »
Τρίψιμο, φάγωμα, κόψιμο, σπάσιμο (κατά λάθος), είχαμε και μερικές απώλειες (δεν σας λέω τι ακριβώς), τελικά τα aires κάθισαν στη μπανιέρα της italeri/kinetic. Όχι θα τους περνούσε!!!!! "Δανείστηκα" επίσης τις ράγες εκτίναξης του κιτ και τις κόλλησα στα καθίσματα της aires, με λίιιιιιιιιιιγο αυθαίρετη θέση. Μπορείτε να τις δείτε και να μη δώσετε σημασία, σας το επιτρέπω. :P

Έφτιαξα λίγο και το σωλήνα παροχής αέρα, δεν τον έχω τοποθετήσει βέβαια και δεν έχει το οριστικό μήκος του, πριν δω φωτογραφίες. Μου φαίνετα όμως λίιιιιιιγο εκτός κλίμακας... Τι λέτε κι εσείς;;;;

Από τι μπορώ να τον φτιάξω λεπτότερο άραγε; Τονίζω το ΜΠΟΡΩ!!! Μη μου πείτε με πιο λεπτό σύρμα, τα δάχτυλά μου μέχρι αυτό μπορούν να χειριστούν. :P

Μπορείτε επίσης να δείτε τις συγκρίσεις μεταξύ καθισμάτων του κιτ και της aires.

Αυτά τα ολίγα so far... Πολύ λίγα όμως!!! Και δεν βιάζομαι καθόλου (αν και θα έπρεπε!).

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 11, 2010, 03:33:07 μμ »
Nάσο πάρε καλώδιο ηχείου και κατόπιν τύλιξε σύρμα γύρω του ή γύρω από ζεστ κ τεντ πλαστικό ........

Μην βιάζεσαι μόνο κ θα βγεί αστέρι. Το aires τα σπάει .... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Καλή συνέχεια φίλε κ για ότι θες εδώ είμαστε..........

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 11, 2010, 04:53:37 μμ »
Το τεντωμένο sprue το δοκίμασα στην αρχή. Βγήκε καλό, αλλά όταν τσάκιζε, έσπαγε και έκανε γωνίες. Όταν λέμε καλώδιο ηχείου τι εννοούμε; Το δικάναλο με τις πολλές ίνες μέσα; Πολύ λεπτό δεν είναι αυτό για να τυλίξω οτιδήποτε γύρω του;

Το aires είναι πολύ καλό όντως. Ειδικά μετά τα p.e. και το (ελπίζω καλό) βάψιμο, θα δείχνει σούπερ. Θα δούμε.  :wink:

edit: Τύλιξα το εξωτερικό (μπλε) σε ένα μήκος του ίδιου, αντί για πιο χοντρό χαλκόσυρμα. Βγήκε αρκετά μικρότερο, το μισό περίπου και πολύ πιο εύκαμπτο, χωρίς να χωρίζουν οι σπείρες ακόμα και όταν κάνει πολύ μικρές γωνίες. Πολύ καλό αυτό. Το κακό είναι ότι πλέον πολύ δύσκολα θα καταφέρω να κολλήσω πάνω του ένα ακόμα μήκος του ίδιου, για να αναπαραστήσω το communications cable που διατρέχει τον σωλήνα... ʼμα το κάνω χωρίς αυτό πειράζει;  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 11, 2010, 05:31:22 μμ »
εμένα προσωπικά καθόλου (είναι αμελητέο στα 48άρια κατ' εμέ)

ναι αυτό είναι το καλώδιο (μπορείς να βάλεις 2-3 μαζί για να παχύνεις την τελική διάμετρο)

ότι σου πάει στο μάτι

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:03:36 μμ »
Έτσι τα έφτιαξα:

και με κούρασαν, λέω να τα αφήσω όπως είναι (θα κολλήσω το sprue πάνω τους βέβαια, για να μοιάζει με καλώδιο, ξεκόλλησε στο... στρούφιγμα. :P ).

Πώς σας φαίνονται τώρα;

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:11:16 μμ »
Νάσο πρίν προχωρήσεις βάλε λίγη λεπτομέρεια πίσω από τα καθίσματα (στη μπανιέρα εννοώ).....

Ας μας διαφωτίσουν και οι συνάδελφοι......

Εμένα ως τώρα μ' αρέσει πολύ  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:20:24 μμ »
Νασο καλησπερα.Επειδη και εγω φτιαχνω το f16 της  ITALERI [και εγω Ισραιλιτικο], θελω να σου πω, [προλαβω]  οτι η eduard εχει βγαλει photoetched,και ετοιμα βαμμενα ολο το cocpit και [c και d]. Στο αναφερω γιατι λες οτι εχεις πρβλημα με τα καθησματα. Ενω με τα βελτιωτικα που εναι για το KINETIC, τα ντηνεις και εισαι ο.κ.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:32:57 μμ »
Νασο καλησπερα.Επειδη και εγω φτιαχνω το f16 της  ITALERI [και εγω Ισραιλιτικο], θελω να σου πω, [προλαβω]  οτι η eduard εχει βγαλει photoetched,και ετοιμα βαμμενα ολο το cocpit και [c και d]. Στο αναφερω γιατι λες οτι εχεις πρβλημα με τα καθησματα. Ενω με τα βελτιωτικα που εναι για το KINETIC, τα ντηνεις και εισαι ο.κ.

Ασ' τον ρε Μιχάλη τώρα που πήρε φόρα για σκρατσιές .......... :twisted: :twisted:(χωρίς παρεξήγηση βέβαια)

Εμπαινε Νάσο.............. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:38:35 μμ »
Θανάση, ναι... λίγη λεπτομέρεια. ΤΙ λεπτομέρεια όμως; :P Και από τι, το σημαντικότερο... Διότι δεν διαθέτω και πολλά υλικά για τέτοια κόλπα.

Μιχάλη, οι πληροφορίες σου είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Ομολογώ ότι για μια στιγμή μου πέρασε απ' το μυαλό η λύση που προτείνεις. Όμως:

α) 33 EUR το κιτ συν 7-8 EUR τα καθίσματα πάμε στα 40. Χωρίς να υπολογίσω τα ισραηλινά σήματα που είχα αγοράσει πριν από άπειρα χρόνια (που ακόμα δεν τα έχω καν δοκιμάσει να δω αν δουλεύουν) και τις ρητίνες για το κιτ της Hasegawa και το ίδιο το κιτ που διαλύθηκε (από μόνο του, μη νομίζετε ) ώστε να φτάσω να φτιάχνω το κιτ της italeri/kinetic. Το κόστος έχει φτάσει στα ύψη για τα δεδομένα μου, που σχεδόν ποτέ δεν φτιάχνω τόσο ακριβά μοντέλα.

β) Τα έτοιμα pre-painted p.e. cockpits δεν μου πολυαρέσουν. Όσες φορές τα βρήκα έτοιμα μπροστά μου (Me-262 και P-39) τα έφτιαξα και ήταν και μια χαρά, δεν λέω... Αλλά δεν ψήνομαι να αγοράσω ΚΙ ΑΛΛΟ βελτιωτικό για να φτιάξω ένα κιτ. ʼσε που με τόσα λεφτά, το λυπάσαι να το πετάξεις απ' το παράθυρο αν σου κάνει νούμερα και εγώ θέλω ανά πάσα στιγμή να την έχω αυτή την πολυτέλεια, είναι ψυχολογικό το θέμα, με φτιάχνει μερικές φορές να πατάω κάτω ένα κιτάκι...  :mrgreen:

(Τώρα θα έρθει ο Δημήτρης πάλι να με κράξει και δεν θα έχω και να του πω τίποτα, μ' αυτά που δείχνω!!! :P )

Και τέλος ας μην ξεχνάμε το σημαντικότερο....... Το κιτ που φτιάχνω δεν προορίζεται για Ισραηλινό, δεν έχει τη ράχη ηλεκτρονικών ούτε τις σύμμορφες δεξαμενές (αν λέγονται έτσι) και εγώ το πάω για Ισραηλινό με σήματα που προορίζονται είτε για μονοθέσιο είτε για διθέσιο με τη ράχη. Επειδή έχω αποφασίσει να το φτιάξω έτσι, παρά τις όποιες ανακρίβειες έχει (το κάνω για την πλάκα μου and for old time's sake), εφόσον πάντα οι χαλκομανίες μου κάνουν τη χάρη, δεν θέλω να ασχοληθώ πάρα πολύ μαζί του.

Θα μου πείτε, τότε ρε μάγκα, τα καθίσματα και τα σωληνάκια κτλ που μας έχεις πρήξει τα συκώτια τόσες ώρες τι είναι; Εχμ, είπαμε, δεν θέλω να ασχοληθώ πάρα πολύ μαζί του..... Όχι και καθόλου όμως.  :oops: :roll:

Θανάση, η παρεξήγηση από ποιον είναι; Από εμένα; Ναι, εγώ παρεξηγήθηκα τώρα, δεν με βλέπεις; Μέσα στην παρεξήγηση είμαι!!! Δεν σου ξαναμιλάω!!!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 11, 2010, 06:51:39 μμ »
Ο.Κ. φιλε μου. Μια απορια εχω. στη φωτο που ανεβασες διχνεις F16 που το εχουν καταρηψει??? :lol:

Tags: f-16 iaf barak f-16c