Αποστολέας Θέμα: Τελωνειο....να την παρω την μολοτωφ...?  (Αναγνώστηκε 2606 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
Τελωνειο....να την παρω την μολοτωφ...?
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 09:24:15 πμ »
....την πρωτη φορα ειπα εγινε η πατατια δεν βαριεσαι...στο ταχυδρομειο μου ειπαν οτι γινεται που και που οποτε και πληρωσα
....μιλαω πιο συγκεκριμενα για το οτι με χρεωσαν για ενα πακετο 2 κιτ απο Hobbyeasy απο το τελωνειο 9e..... :evil: :evil:
......προχθες βλεπω στο γραφειο μου μια ειδιποιηση απο τα ΕΛΤΑ για παραλαβη κιτ απο Hobbyeasy παλι με χρεωση απο το τελωνειο 23e...... :shock: :shock:.... :evil: :evil: :evil: :evil:
......ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι........?

...η να παω με μολοτωφ στο τελωνειο...?
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: τελωνειο....να την παρω την μολοτωφ...?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 09:47:56 πμ »

ΚΑΨΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ !!!!  :evil: :evil:

Κι εγώ "έφαγα" τελωνείο στο κεφάλι προχτές, σε μια αγορά που έκανα από Αμερική. Μόλις η δεύτερη φορά εδώ και αρκετά χρόνια. Βρε μπας και είναι καμμιά καινούργια "οδηγία" και δεν περνάει τίποτα πλέον, ή τα είχαν πάρει τίποτα στο κρανίο οι τελωνειακοί που τους δημιουργούσαμε φόρτο εργασίας Αυγουστιάτικα και σου λέει βάρα τους όλους στο κεφάλι;  :evil:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 09:51:47 πμ »
Ή μήπως έχει "πέσει σύρμα" από κάποιους :?:
Εκφράζω ανοικτά τις σκέψεις μου, δε ξέρω κάτι.......

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 09:57:24 πμ »
......ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι........?
Δυστυχώς το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι πληρώσεις και να καταραστείς την ώρα και τη στιγμή που ζεις στην Ελλάδα. Και φυσικά μην κάνεις το λάθος να ζητήσεις κάποιον τιμοκατάλογο για μελλοντική χρήση, ζημιά στα νεύρα σου θα κάνεις...

Θα ήταν μία λύση αν γινόταν μαζικά. Αλλά πας να πειράξει έναν απόρθητο φρούριο διαφθοράς και μίζας, οπότε μάλλον ατομική βόμβα θες.

Εν κατακλείδι λύση δεν υπάρχει. Κρατούν προϊόντα που σε ενδιαφέρουν άρα έχουν το πάνω χέρι. Για φαντάσου επαγγελματίες που περιμένουν να δουλέψουν και τους τυχαίνουν τέτοια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 09:59:58 πμ »
..τι να πω ρε παιδες...στα ΕΛΤΑ παντως πριν 3 μηνες που ειχα το ιδιο προβλημα μου ειχαν πει οτι ειχα δικιο δεδομενου οτι ουτε και μεγαλης αξιας ηταν  το ''πακετο...(μαλιστα στο εγγραφο του τελωνειου αναγραφονταν η ενδειξη ''παιχνιδια ευτελους αξιας''...)...ουτε η ποσοτητα ηταν τετοια που να δικαιολογει εμπορικη χρηση.....το μονο που μου ειπαν να κανω ηταν... να αρνηθω την χρεωση....το δεμα θα γυρισει πισω στον αποστολεα...και αντε απο την αρχη παλι.... και αν...
.....κουλουβαχατα δηλαδη.....
....ωσπου να βρουν κανεναν καμια μετα σε κανενα πορτ μπαγκαζ μπουκωμενο με μυγες...πλακα κανω αλλα εχω ζοχαδιαστει απιστευτα....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:13:22 πμ »
..τι να πω ρε παιδες...στα ΕΛΤΑ παντως πριν 3 μηνες που ειχα το ιδιο προβλημα μου ειχαν πει οτι ειχα δικιο δεδομενου οτι ουτε και μεγαλης αξιας ηταν  το ''πακετο...(μαλιστα στο εγγραφο του τελωνειου αναγραφονταν η ενδειξη ''παιχνιδια ευτελους αξιας''...)...ουτε η ποσοτητα ηταν τετοια που να δικαιολογει εμπορικη χρηση.....
Και εδώ αρχίζει η παράνοια, αφού ισχύουν τα παραπάνω γιατί σε χρεώνουν; Δε βγαίνει άκρη, απλά ζήτα οπωσδήποτε απόδειξη όταν θα πληρώσεις γιατί εμένα μου έχει τύχει να ΜΗΝ μου δίνουν τα ΕΛΤΑ απόδειξη με το ποσό του τελωνείου γιατί δεν είναι αρμόδια να το κάνουν. Το ποσό ήταν γελοίο αλλά μου έκανε εντύπωση το όλο θέμα και μετά από τρελλή φασαρία μου έδωσαν τελικά απόδειξη και για το ποσό του τελωνείου.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:15:59 πμ »
Ο επίσημος κανόνας είναι πάντως, οτι μπαίνει τελωνείο σε οποιαδήποτε εισαγωγή απο τρίτη χωρα η οποία έχει αξία πάνω από 45 ευρώ.
Αλλά και αυτό είναι υποκειμενικό, γιατί μπορεί να σου πουν στο τελωνείο, οτι ναι μεν εσυ αγόρασες καποια αγαθά απο Κινα ή Αμερικη πχ που εκει κοστίζουν 40 ευρώ, αλλα τα ίδια πραγματα εδω στην Ελλάδα μπορεί να κοστίζουν πχ 70 Ευρώ. 
Οπότε "φαε" το τελωνείο στο κεφάλι και πες κι ευχαριστώ.!!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: Τελωνειο....να την παρω την μολοτωφ...?
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 07:26:22 μμ »
Φίλε μου καλησπέρα  :wink: 
 Είμαι "σε θέση" να γνωρίζω οτι γενικά "έχει πέσει σύρμα" περί "εξωτικών αγορών" με λίστα μάλιστα  :evil: ......Τέσπα......Η καλύτερη λύση είναι πιστεύω αυτή που εφαρμόζω εδώ και καιρό....τ' αγοράζει ο βαφτησιμιός μου, τα εξ' Αμερικής, και μου τα στέλνει σαν ιδιώτης προς ιδιώτη....κάτι ανάλογο και για τα εκ' Απω Ανατολής που μου στέλνουν οι καταστηματάρχες ως ιδιώτες, χωρίς κανένα διακριτικό καταστήματος  :wink: :wink: :wink:
 Προσοχή όμως πάντα "μιλώ" για μικρά κουτιά και οχι κούτες  :wink: :wink:  Τα μεγάλα ογκώδη κουτιά (π.χ. σαν 4 κουτιά Dragon) τα υποψιάζονται και τ' ανοίγουν  :evil: :evil:  Τι σε πειράζει αν αντί 1 παραγγελίας με 4 κιτ κάνεις 2 παραγγελίες των 2  ::icon_thumright:: :wink: :wink: 
 Και ας κάτσουν οι "φίλοι" που "ρίξαν σύρμα" να "δώσουν" όλα τα ονόματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων και κυρίως να δικαιολογήσουν την αίτηση φορολόγησης των δεμάτων απο ιδιώτες........

Αποσυνδεδεμένος Jim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗELLAS
  • Εεε πειρατηηηηηηηηη...
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:26:11 μμ »
Τι σε πειράζει αν αντί 1 παραγγελίας με 4 κιτ κάνεις 2 παραγγελίες των 2  ::icon_thumright:: :wink: :wink: 

Τα μεταφορικα ισως.
Η φορολογηση ποσο ''αυθαιρετη'' ειναι ?
Το 25% επι της αξιας δεν ισχυει ?
Πως φτανει το δεμα στο ταχυδρομιο ?
Εγω ξερω οτι αν το εκαστοτε δεμα φορολογηθει πας στο κεντρικο τελωνειο στο αεροδρομιο και πληρωνεις-παραλαμβανεις απο εκει.
Που μπλεκει το ταχυδρομιο ?

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:32:49 μμ »
..τι να πω ρε παιδες...στα ΕΛΤΑ παντως πριν 3 μηνες που ειχα το ιδιο προβλημα μου ειχαν πει οτι ειχα δικιο δεδομενου οτι ουτε και μεγαλης αξιας ηταν  το ''πακετο...(μαλιστα στο εγγραφο του τελωνειου αναγραφονταν η ενδειξη ''παιχνιδια ευτελους αξιας''...)...ουτε η ποσοτητα ηταν τετοια που να δικαιολογει εμπορικη χρηση.....το μονο που μου ειπαν να κανω ηταν... να αρνηθω την χρεωση....το δεμα θα γυρισει πισω στον αποστολεα...και αντε απο την αρχη παλι.... και αν...
.....κουλουβαχατα δηλαδη.....
....ωσπου να βρουν κανεναν καμια μετα σε κανενα πορτ μπαγκαζ μπουκωμενο με μυγες...πλακα κανω αλλα εχω ζοχαδιαστει απιστευτα....
:evil: :evil: :evil:
Αν θες σου δανειζω ενα ΗΚ-11 για να κανονισεις την υποθεση ,η ενα 45αρι ,ετσι διεκπαιρεωνουμε την γραφειοκρατια στο χωριο μου

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2008, 02:35:19 μμ »
Ενα Mini Gun ή όπως αλλιως λεγεται θα ήταν οτι καλυτερο..... για να αντιμετοπισεις την κστασταση....
Παντως σοβαρα αυτό με τα τελωνέια εχει παραγινει....παντως εγω με το hobby link japan δεν αντιμετοπισα προβλημα που ειχα παραγγειλει κατι περιπου τα 80EUR.
παντως  πειτε μου ενα δημοσιο τομεα που ασχολειτε με παροχή υπηρεσιων στον πολίτη που δεν ειναι προβληματικη (αλλου λιγοτερο αλλου περισσοτερο) ......ολα τα εχουν τσακισει....

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:03:36 πμ »
λοιπόν ας γράψω και εγώ μία φρέσκια ιστορία από τη σημερινή μου επίσκεψη στα ΕΛ.ΤΑ. για την παραλαβή ενός κίτ από TAIWAN για  γνωστό συνφορουμίτη  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

πήρα λοιπόν το δεύτερο (  :!: :!: :!: ) ειδοποιητήριο στο χέρι, αφού το πρώτο δεν το είδα ποτέ, παρέλαβα το κίτ αλλά για να το παραλάβω πλήρωσα το (αστρονομικό) ποσό των 3 ευρώ , για πρώτη φορά. Όπως μου είπε η κοπέλα το ποσό αυτό οφείλεται στους νέους δασμούς που ισχύουν πλέον, βέβαια στην απόδειξη μου έγραψε ως περιγαφή είδους πώλησης ταχ. υπηρεσιών ......''ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ''

άντε να δούμε τί άλλο θα μας βάλουν να πληρώσουμε στη συνέχεια..........::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow:: ::violent1:: ::violent1:: ::violent1::

τέλος .......
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:08:17 πμ »
Και πάλι πάντως το κιτ στοίχισε φθηνότερα (μεταφορικά included) απ' ότι αν το αγοράζαμε από την Ευρώπη.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 02:22:03 μμ »
λοιπόν ας γράψω και εγώ μία φρέσκια ιστορία από τη σημερινή μου επίσκεψη στα ΕΛ.ΤΑ. για την παραλαβή ενός κίτ από TAIWAN για  γνωστό συνφορουμίτη  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

πήρα λοιπόν το δεύτερο (  :!: :!: :!: ) ειδοποιητήριο στο χέρι, αφού το πρώτο δεν το είδα ποτέ, παρέλαβα το κίτ αλλά για να το παραλάβω πλήρωσα το (αστρονομικό) ποσό των 3 ευρώ , για πρώτη φορά. Όπως μου είπε η κοπέλα το ποσό αυτό οφείλεται στους νέους δασμούς που ισχύουν πλέον, βέβαια στην απόδειξη μου έγραψε ως περιγαφή είδους πώλησης ταχ. υπηρεσιών ......''ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ''

αυτο συμβαινει εδω κι ενα μηνα περιπου :? τα ιδια ειπαν κι εμενα :evil: :evil: :evil: :evil: μονο κωλο μη μας ζητησουν να στησουμε στο τελος :!: :x :x :x

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 02:26:47 μμ »
μονο κωλο μη μας ζητησουν να στησουμε στο τελος :!: :x :x :x
Σσσσσσσσσσσσ! Μην τους βάζεις ιδέες ρε Λάμπρο, για ΟΛΑ τους έχω ικανούς!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 02:39:16 μμ »

...και ξέρετε όποιος είναι σε απόγνωση, εφαρμόζει το ρητό "ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΕΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ"  :evil:  :x

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 02:43:16 μμ »

...και ξέρετε όποιος είναι σε απόγνωση, εφαρμόζει το ρητό "ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΕΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ"  :evil:  :x
Και κάποιοι άλλοι λένε "ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λ@ς μας"
 :mrgreen:
Να δω τί άλλο θα σκαρφιστούν για να μας αρμέγουν κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος Jim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗELLAS
  • Εεε πειρατηηηηηηηηη...
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 03:51:22 μμ »
Αν σας το εστελναν με κουριερ αραγε θα πληρωματε τιποτα ?
Επισης οι αποδειξεις REPLACEMENT παιζουν δυνατα  :wink:

Tags: