Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στην έκθεση της IPMS, τα 4 χρόνια του Modelclub και τα τόσα ωραία που έχω δεί απο όλους σας, το μυαλό μου πήγε πίσω αρκετά χρόνια είναι αλήθεια.
Δεκαετία 60 και 70. Τα πρώτα βήματα του μοντελισμού στην Ελλάδα, χωρίς πολλές επιλογές, χωρίς ιδιαίτερα βελτιωτικά αλλά με την λαχτάρα να φτιάξουμε το αεροπλανάκι μας (ή οτι άλλο), κάτι μεταξύ παιχνιδιού και δημιουργίας. Τότε που προσπαθούσα να "ψήσω" τα γειτονόπουλα να αρχίσουν και αυτά οτι είχα αρχίσει, για να τους φτιάξω εγώ τα πρώτα τους μοντέλα (τάχαμου τάχαμου) μιας και τα λεφτά δεν έτρεχαν και απο τα πατζάκια...
Χαιϊδεύοντας πάλι το "απόθεμά" μου και λέγοντας οτι παρ'όλη την κούραση και τις λοιπές δικαιολογίες (πραγματικές ή όχι) πρέπει να ξαναμπώ στο κατασκευαστικό, έπεσα και στο αρχείο των σχεδίων των μοντέλων που έφτιαξα τότε... Τότε που Airfix, Revell, Frog μεσουρανούσαν ακολουθόυμενες απο Aurora, Lindberg, Starfix, heller και άλλες
Σας παραθέτω λοιπόν μερικά απο αυτά για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμηθούν τα "Νιάτα τους" οι πρεσβύτεροι

Πάμε λοιπόν....
Σακκουλάκια Airfix :

αλλά και η Frog στο ίδιο μήκος κύματος...

122 δρχ γράφει στο Dewoitine D520...