Αποστολέας Θέμα: 27η Έκθεση IPMS Ελλάδος (29/9/2008 εως 5/10/2008)  (Αναγνώστηκε 53942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
Απ: 27η Έκθεση IPMS Ελλάδος (29/9/2008 εως 5/10/2008)
« Απάντηση #500 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 11:24:29 πμ »
Παιδιά το θέμα έχει χιλιοματασυζητηθεί και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ η υφή του . Η κρίση είναι υποκειμενική, αδικίες και αστοχίες πάντα υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν. Σας πληροφορώ ότι σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς ακόμα και στους κορυφαίους, γίνονται απίστευτα πράματα.

Γιατί υπάρχουν έχθρες, ζήλιες, συμφέροντα, οικονομικά οφέλη, προηγούμενα και απωθημένα, σκοπιμότητες, εκβιασμοί και πάει λέγοντας . Όσο και αν σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά δυστυχώς έτσι είναι και το χω δει και το χω βιώσει ,οπότε δεν το διαπραγματεύομαι ως γεγονός .

Ετσι ως παράδειγμα ....πρίν δυο χρόνια όντας κριτής στην Κατάνια της Ιταλίας στην διεθνή έκθεση φιγούρας, ήρθε "μεγαλοπαράγοντας"  της Ιταλικής φιγούρας και μου έκανε "παρατήρηση" , γιατί στην ομάδα των κριτών που μετείχα, δεν δώσαμε χρυσό σε συγκεκριμένο "μεγάλο όνομα" του χώρου , αλλα αργυρό και αντίστοιχα δώσαμε χρυσό σε κάποιο μικρότερο όνομα. Όταν του εξήγησα το σκεπτικό ,ότι ο "χρυσός" είχε παρουσιάσει πολύ καλύτερη δουλειά στην συγκεκριμένη έκθεση και έτσι αξιολογήθηκε, μου αντέτεινε ότι "Ναι μεν αλλά.. αυτός που του δώσατε αργυρό, είναι ο τάδε και είναι επαγγελματίας και του χαλάτε το image και άλλα διάφορα τέτοια..."  . Το ίδιο βράδυ αυτός που πήρε το αργυρό (ο οποίος κατά διαολική σύμπτωση είναι απο τους καλύτερους μου φίλους  στην χώρα αυτή) μου έκανε το τραπέζι πριν την επιστροφή μου στην Ελλάδα , και έμεινε εμβρόντητος απο το γεγονός που του περιέγραψα, το οποίο και προφανώς ήταν εν αγνοία του .....

Τέτοια γίνονται πάρα πολλά και θα πρέπει να ξέρετε ότι για την εξυπηρέτηση δημοσίων σχέσεων και εγκεφαλικών ανωμαλιών υπάρχουν άτομα τα οποία είναι άσχετα με τον μοντελισμό , η μοντελλάρουν ελάχιστα, αλλά ασχολούνται κατά μέγιστο , με όλα τα υπόλοιπα, διοργανώσεις, μετάλλια, παρασκήνιο και λοιπά.

Όμως c'est la vie  και όποιος παίζει σ'αυτό το χώρο , θα πρέπει να υποστεί αυτές τις συνθήκες και αυτές τις καταστάσεις . Δυστυχώς όταν συνυπάρχουν διαγωνιζόμενοι ο στυγνός επαγγελματισμός και η ανάγκη επιβίωσης, με το χόμπυ και την αγνή επιθυμια για αναγνώριση , δεν είναι δυνατόν να επικρατήσει το δεύτερο.

Αυτή η συζήτηση σε μορφή φιλολογίας μπορεί να συνεχιστεί, επ άπειρον .....προφανώς 

Και φίλε Viper , επειδή αναρωτήθηκες, αν αυτό μπορεί να συμβεί οντως

Παράθεση
Εισαγωγή παράθεσης
Παράθεση από: Eagle στις Σήμερα στις 01:41:34
Α. Ρε συ αυτό καλό είναι!
Β. Ναι αλλά ποιος είναι τούτος τώρα και από που ηρθε για του βάλουμε ψήφο; ʼσε θα την ρίξουμε σε κανα δικό μας.
Α. Ναι μωρέ άστον αυτόν θα ρθει και του χρόνου πάλι, κάτι θα του δόσουμε.

φιλε Γιαννη αυτο ειναι σοβαρο! το ακουσες ο ιδιος ? μου φαινετε πραγματικα πολυ χοντρο κατι τετοιο για να ειπωθηκε φορα-παρτιδα Surprised Surprised Surprised

σε πληροφορώ ότι όχι μόνο μπορεί να έγινε αλλά ίσως ήταν και πολύ ...light...

Έχω υπάρξει παρόν σε σκηνικό, κατά  την οριστικοποίηση πινάκων μεταλλίων, Αρχικριτής (φωναζοντάς το κιόλα) υποβίβασε διαγωνιζόμενο με χρυσό μετάλλιο, στο ασημένιο, γιατί κατα δήλωση του , όταν ο τελευταίος μπήκε στον χώρο της Εκθεσης δεν του μίλησε με την δέουσα ευγένεια και προφανώς δεν επέδειξε τις οσφυοκαμπτικές και θωπευτικές του ιδιότητες προς τέρψιν των ορέξεων και απαιτήσεων του έχοντος την εξουσία των μεταλλίων εκείνου του τριημέρου.

Γι αυτό σας λέω....ας μην το κουράζουμε γιατί θα γίνουμε γραφικοί, πάμε στον πάγκο μας να τραβήξουμε καμμιά πινελία καιτα υπόλοιπα........του χρόνου !!!!!
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #501 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 11:29:19 πμ »
Το θέμα είναι του χρόνου θα βελτιωθεί η κατάσταση, θα αλλάξει κάτι ή πάλι τα ίδια θα λέμε :?:
Γιατί και πέρυσι πάλι τα ίδια λέγαμε........
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #502 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:01:22 μμ »
Το θέμα είναι του χρόνου θα βελτιωθεί η κατάσταση, θα αλλάξει κάτι ή πάλι τα ίδια θα λέμε :?:
Γιατί και πέρυσι πάλι τα ίδια λέγαμε........

Για να βελτιωθεί όμως η κατάσταση του χρόνου φίλε Φάνη και φίλοι Γιάννη, Κώστα , Λάμπρο, Αποστόλη και όσοι άλλοι παρακολουθείται το συγκεκριμένο θέμα,
θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και να μην μείνουμε στα λόγια.   ::pop::
Αυτό το λέω διότι, κάθε χρόνο, στο τέλος, εννοώ λίγο πριν απο την έκθεση, πάλι οι ίδιοι λιγοστοί είναι που πρέπει να "τρέξουν" τα πάντα, μεταξύ των οποίων και το θέμα της Κριτικής Επιτροπής.
Δεν λέω ότι σε αυτό οφείλονται τα λάθη ή οι "στραβοτιμονιές"    ::077devil::    που πάντα γίνονται αλλά εννοώ ότι αυτά που με καλή πρόθεση, όλοι επισημαίνουμε τώρα, να κάνουμε κάτι προς την έμπρακτη διόρθωση τους     ::bat::   και να μην μείνουμε μόνο στην επισήμανση ή το σχολιασμό τους.
Εν προκειμένω,
ας αναλάβει κάποιος απο όλους εμάς που γράψαμε και σχολιάσαμε παραπάνω, μια σοβαρή πρόσπαθεια σύστασης μιας κοινώς αποδεκτής Κριτικής Επιτροπής     ::1st:: ::2nd:: ::3rd::, η οποία να μην μείνει στα χαρτιά αλλά να δεσμευτεί με κάποιο τρόπο για την παρουσία της στην επόμενη έκθεση    ::director::  και υπόσχομαι να κάνω προσωπικά ότι περνά απο το χέρι μου για να επιτελέσει το έργο της σωστά και αποτελεσματικά (στην επόμενη έκθεση όποτε και αν γίνει).
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #503 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:08:23 μμ »
Η πρότασή μου είναι η ακόλουθη (την περιγράφω απλά και συνοπτικά):
Σχηματισμός κριτικών επιτροπών ανά κατηγορίες και ανά θέματα.
Παράδειγμα: Στην κατηγορία αρμάτων 1/35 σύσταση επιτροπής για σύγχρονα θέματα και σύσταση επιτροπής για θέματα Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Θεωρώ ότι μέσα στο φόρουμ υπάρχουν αρκετοί που έχουν "κάνει διατριβή" σε συγκεκριμένα θέματα οπότε θα μπορέσουν να βοηθήσουν και να κρίνουν αντικειμενικά και καλοπροαίρετα.
Μόνο έτσι θεωρώ ότι θα υπάρχει αντικειμενικότητα στην απονομή παντός είδους βραβείων & επαίνων.
Αυτή είναι η άποψη μου.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #504 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:19:32 μμ »
Μέχρι τώρα απέφυγα να πω την άποψή μου γιατί αισθάνομαι πως αν κάνω copy-paste το όποιο post από περασμένες εκθέσεις θα κολλάει μια χαρά και ας έχουν περάσει 2-3 χρόνια. Και αυτό δε νομίζω πως είναι συζήτηση αλλά κουραστική επανάλειψη...

Φέτος όμως, τουλάχιστον όσον αφορά τη δικιά μου συμμετοχή υπήρξε μια διαφορά, για αυτό και παίρνω το λόγο. Τις προηγούμενες 7 εκθέσεις, καλώς ή κακώς, έφευγα πάντα με ένα μετάλλιο, ενίοτε προς μεγάλη έκπληξη, ειδικά στην περσινή. Φέτος, λόγω κακής μοντελιστικής χρονιάς, τίποτα δεν ήταν έτοιμο, σε επίπεδο τουλάχιστον που να μπορεί να παρουσιαστεί στην έκθεση. Η απόφαση του να μην κατεβάσω τίποτα δεν ήταν εύκολη αλλά τελικά κατέληξα σε αυτή. Και μετά, μέσα από αυτό εδώ το topic πληροφορήθηκα πως γίνετε μια προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι 500 συμμετοχές. Αισθάνθηκα πως θα έπρεπε να συμμετέχω στην προσπάθεια και μετά από μία ολονύκτια μάχη με τη μαγειρική σόδα κατέβασα 3 μοντέλα, το Ρ-40Β, το υπόθετο υποβρύχιο και το χιονισμένο αίσχος. Απλά και μόνο για να συμβάλλω στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η 500άδα, οι πιθανότητες για κάποια διάκριση απλά δεν υπήρχαν, ειδικά από τη στιγμή που είδα τα άλλα μοντέλα στις ανάλογες κατηγορίες τα οποία ήταν ομολογουμένως σκάλες ανώτερα. Τελικά δεν έμαθα πόσα εκθέματα υπήρξαν φέτος, πάντως τα 500 δεν ξεπεράστηκαν, αλλά πάντα υπάρχει η επόμενη χρονιά.

Ως ήταν αναμενόμενο δε κέρδισα καμμία διάκριση, και ευτυχώς γιατί θα ήταν απλά παράλογο... Και όμως εγώ πέρασα απίθανα! Καλύτερα από κάθε άλλη φορά με μεγάλη διαφορά, ακόμα και από τη στιγμή που είδα πριν από 6 χρόνια πως είχα κερδίσει το χρυσό στην κατηγορία μου. Και δεν ήταν μόνο στην απονομή, ΟΛΕΣ τις μέρες που κατέβηκα (4 συνολικά) διασκέδασα αφάνταστα. Εν κατακλείδι δεν αλλάζω με τίποτα τη φάτσα του melpa όταν του είπα στις 0830 το πρωί πως δεν θέλω καφέ αλλά σάντουιτς ζαμπόν, τυρί, καπνιστό παττάτες, ούτε την τυχαία συνάντηση με τον DJ Anas λίγο πιο μετά, ούτε τα πειράγματα μέσα στην αίθουσα, ούτε το χαμό στο σουβλατζίδικο που η ιδιοκτήτρια ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ορδές του Αττίλα. Και δεν τα αλλάζω όλα αυτά ούτε με τα best of the show των επομένων 100 ετών! Και να πάει να κουρεύεται η όποια κριτική επιτροπή, αν είναι να ξαναμαζευτούμε σε ταβέρνα με το ίδιο κέφι τους επιστρέφω και αυτά που ήδη έχω και αν έχουν κάνει λάθη στην απονομή πρόβλημά τους, εγώ πέρασα ζάχαρη και γέμισα τις μπαταρίες μου για τη χρονιά που έρχεται.

Εν κατακλείδι, η έκθεση είναι μία χρυσή ευκαιρία να βρεθούμε δια ζώσης μέσα σε ένα χώρο τίγκα στα μοντέλα, ότι πιο κοντά μπορώ να φανταστώ στον μοντελιστικό παράδεισο, φίλοι και μοντέλα μαζύ! Αν έχετε πρόβλημα με τον τρόπο κρίσης κατεβάστε εκτός συμμετοχής, και εγώ έχω πρόβλημα για αυτό και δεν έχω ψηφίσει σε καμμία έκθεση. Και αν ακούσετε χοντράδες, τι να γίνει, κακεντρεχείς υπάρχουν παντού, κλίκες υπάρχουν παντού, προσπεράστε τους για να μην πω περιφρονήστε τους. Απλά σκεφτείτε τι αγωνία βιώνουν στην προσπάθεια να αναδειχθούν την ίδια ώρα που εσείς διασκεδάζετε!

Αυτά εν ολίγοις. Δεν θα πιάσω το θέμα του τρόπου κρίσης γιατί είναι ατέλειωτο και με κάνει και πεινάω ::glossa:: Κοιτάξτε να περνάμε καλά και ας δώσουν τα βραβεία σε όποιον τραβά η ψυχούλα τους. Αλλωστε δεν είναι και σωστό να κρίνουμε συνεχώς, πιο σωστό θα ήταν να μαζευτούμε και να οργανώσουμε μία έκθεση και να δώσουμςε μαθήματα τρόπου κρίσης και οργάνωσης.

Αλήθεια μια και το έφερε η κουβέντα, δεν κάνουμε μια έκθεση; Αντε για να δοκιμάσουμε και τους τρόπους κρίσης που σωρηδών προτείνουμε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #505 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:28:48 μμ »
Γιώργο αν σου πω ότι στην Έκθεση της Σύρου θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα 100 μοντέλα, θα μας στείλεις μερικά από τα δικά σου;  :wink:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #506 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:30:27 μμ »
Γιώργο αν σου πω ότι στην Έκθεση της Σύρου θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα 100 μοντέλα, θα μας στείλεις μερικά από τα δικά σου;  :wink:
Πόσα θες; Πάμε σε pm να μη σπαμάρουμε...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #507 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:46:28 μμ »

Με τι τρόπο Getsa?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #508 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:48:44 μμ »
Παράθεση
ούτε το χαμό στο σουβλατζίδικο
Παράθεση
είπα στις 0830 το πρωί πως δεν θέλω καφέ αλλά σάντουιτς ζαμπόν, τυρί, καπνιστό παττάτες,
Παράθεση
Και δεν τα αλλάζω όλα αυτά ούτε με τα best of the show των επομένων 100 ετών

Είσαι ένας και μοναδικός , είσαι ο Gkontog o Θεός !!!!! Προσκυνώ ταπεινά  ::salut::
Καιρός Γαρ Εγγύς !

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #509 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:50:26 μμ »
Εγώ πάντως για την Συριανή Έκθεση Μοντελιστικής Χαλβαδόπιτας παρέδωσα οβολό στον κο Getsa !!! :lol:
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #510 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 02:01:02 μμ »

Με τι τρόπο Getsa?

Μέσω πλοίου νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση. Δηλαδή συσκευάζεις καλά το μοντέλο και το τοποθετείς σε ένα σακιδιάκι.
Το κατεβάζεις στο πλοίο της γραμμής, και
α) το δίνεις στο λοστρόμο και του λες ότι το κόστος μεταφοράς θα πληρωθεί από τη Σύρο. Με ειδοποιείς τηλεφωνικά σε ποιο πλοίο το έβαλες και πηγαίνω το πληρώνω και το παίρνω.
β) το τοποθετείς σε καλό/εύκολα προσβάσιμο σημείο δεξιά στο γκαράζ του πλοίου (θα δεις πολλά σακίδια και κούτες) με χαρτί που να γράφεις το όνομα μου, ΣΥΡΟΣ και το κινητό μου, δεν πληρώνεις τίποτα και με ενημερώνεις πάλι για να πάνω να το πάρω

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #511 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 02:07:59 μμ »
Ξέχασα να προτείνω τον ιδανικό τρόπο μεταφοράς που είναι ο εξής:

- Ενημερώνετε το έταιρο ήμισυ ότι σκέφτεστε ένα τριήμερο ταξιδάκι στη Σύρο για την 28η Οκτώβρη.
- Κλείνετε τα εισητηριάκια σας για το πλοίο λίγο νωρίτερα γιατί θα έχει "λίγη" κίνηση εκείνες τις ημέρες.
- Μπαίνετε στο πλοίο και αφού έχει λύσει κάβους θυμάστε ότι έχει και μια μοντελιστική έκθεση στη Σύρο (οπότε καλά που πήρατε μαζί σας τα ωραία σας μοντελάκια -κοίτα τύχη ε; -)

:wink:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #512 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 03:18:09 μμ »
Ως φετινός βραβευμένος νομίζω είναι η καλύτερη στιγμή να πω κάποια πράγματα (για να μην θεωρηθεί ότι είμαι πικραμένος και βγάζω κακία)

@Raw Shooter... Παναγιώτη δεν νομίζω ότι υπάρχουν οι 4 κατηγορίες μοντελιστών (που κατεβαίνουν σε εκθέσεις) που είπες... Υπάρχουν μόνο οι 2 τελευταίες για να μην πω μόνο η τελευταία!!!
Από εμπειρία (περίπου 16η-17η έκθεση που παίρνω μέρος) να σου πω ότι το 99% των μοντελιστών (και εγώ μέσα) ανήκουν στην 4η κατηγορία και αυτό δεν είναι κακό...
Ο Έλληνας τον έχει στο αίμα του τον ανταγωνισμό άλλωστε... :?

Για το σύστημα αξιολόγησης να πάω ένα βήμα παρακάτω και να πω ότι προσωπικά εγώ ποτέ δεν ήμουν απόλυτα πεπεισμένος ότι γίνετε βάση ψηφοφορίας των διαγωνιζομένων
(με το σύστημα δηλαδή που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια) αλλά με το παλιό σύστημα της επιτροπής. Στην άποψή μου αυτή έχουν συντελέσει διάφορα γεγονότα...
Από τα πιο σημαντικά θεωρώ το γεγονός του ότι με εξαίρεση την φετινή έκθεση ποτέ δεν βραβευόταν με BOS το μοντέλο για το οποίο γινόταν ο μεγαλύτερος ντόρος όλη την εβδομάδα μέσα στην έκθεση
(θα θυμάστε πέρσι της μηχανές και το C130 του Γιάννη ή πρόπερσι την Λορένη του άλλου Γιάννη).

Ένας άλλος λόγος είναι ότι ποτέ εγώ και όλοι οι γνωστοί και φίλοι μου δεν έχουμε ψηφίσει στην ψηφοφορία και αυτό όχι λόγο αδιαφορίας αλλά λόγο του ότι δεν προλαβαίναμε της ημερομηνίες
(τελικά πόσοι από τους συμμετέχοντες προλαβαίνουν να ψηφίσουν?).

Ένας ακόμα λόγος που με κάνει δύσπιστο είναι ότι ποτέ δεν έχω δει ανθρώπους της οργανωτικής να συλλέγουν τα αποτελέσματα και να κάνουν αυτό που λέμε σούμα...
Θεωρώ ότι αν το να βγουν 200 περίπου φωτό των βραβευμένων θεμάτων είναι μια φορά δύσκολο και φέτος απέτυχε... το να μαζευτούν 400+ ψήφοι και να οργανωθούν - κατανεμηθούν είναι ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!

ʼρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν από επιτροπή... αυτό δηλαδή που έχω δει με τα μάτια μου να γίνετε όσο και αν γίνετε προσπάθεια να μην φανεί!!! 

Τέλος και sorry αν σας κούρασα θέλω να εξήρω τη στάση 3 μοντελιστών στην φετινή έκθεση για διαφορετικούς λόγους στον καθένα...

1ον Ο Απόστολος

Θέλω να σου βγάλω το καπέλο αδερφέ γιατί νομίζω ότι εσύ πραγματικά ανήκεις στο 1% που μένει μακριά από ανταγωνισμούς... έτσι απλά.. τα διοράματα σου φέτος ήταν κορυφαία... το διασκέδασες, το συζήτησες με άλλους, τα ευχαριστηθήκαμε όλοι, τα μάζεψες και πήγες σπίτι σου.... ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!! ::salut::

2ον Ο Αλέξης

Κατέβασε μια διμοιρία άρματα μερικά εκ των οποίων πάρα πολύ καλά και άξια βράβευσης... Δεν πήρε όμως κανένα βραβείο... Δεν θα πω ότι δεν στεναχωρήθηκε γιατί και αυτός όπως όλοι μας ανήκει στο 99%... όμως το ότι κατέβασε τόσα μοντέλα και το γεγονός ότι την επόμενη κιόλας μέρα (μέσα στην όποια ξενέρα του) αγόρασε μοντέλα για να προσπαθήσει ακόμα πιο σκληρά για την επόμενη έκθεση τον κάνουν άξιο συγχαρητηρίων! ::eusa_clap::

3ον Ο Γιάννης (Λέκκας)

Δεν έχω δει ξανά μοντελιστή να αντιμετωπίζει τόσο απλά και σωστά κατά την γνώμη μου μια καταφανέστατη και διαρκή αδικία εις βάρος του. Ο Γιάννης παραβρέθηκε σε όλη την διάρκεια της βράβευσης χειροκροτώντας όλα τα μοντέλα και τους βραβευθέντες ενώ ο καθένας θα του δικαιολογούσε το να πάρει τα μοντέλα του και να ρίξει μαύρη πέτρα!!! Θεωρώ ότι είναι ο πιο ταλαντούχος και συνάμα αδικημένος Έλληνας μοντελιστής τα τελευταία χρόνια... Το εξωτερικό φίλε Γιάννη είναι για εσένα μονόδρομος!!!  ::salut::

Και ένα link που πρέπει να θυμηθούμε όλοι...
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,6053.0.html

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #513 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 03:43:42 μμ »
Μια απορία

την έκθεση μόνο από δημοσιευμένες φωτο την "παρακολούθησα" και δεν ξέρω τι έγινε συνολικά με τα βραβεία

η αίσθηση σας είναι ότι γίνανε "γκέλες" σε μεγάλη έκταση;

γιατί, το να υπάρχουν παράπονα για ένα 10% "λάθος" κρίσεων, είναι απόλυτα φυσιολογικό, όποια επιτροπή και να έχεις

Υ.Γ. πάντως και μένα μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ψήφος κοινού δεν μετράει , με τις πολύ ειδικές εξηγήσεις που δόθηκαν για την μη βράβευση του Λέκκα

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #514 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 03:53:42 μμ »
Το θέμα της βράβευσης των μοντέλων φίλοι μου είναι πραγματικά ανεξάντλητο και δύσκολα θα βρεθεί μια΄λύση που θα αποδόσει ¨δικαιοσύνη¨στην κρίση των μοντέλων. Θα αναφέρω ένα περιστατικό που επιβαιβεαίωνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο λάθος είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας έναντι σε μια κριτική επιτροπή. Μέλη του Δ.Σ. της IPMS ενώ διενεργούσαν έλεγχο των μοντέλων για να βρούν δήθεν το καλύτερο στην κατηγορία αντάλλαξαν τις εξής κουβέντες:

Α. Ρε συ αυτό καλό είναι!
Β. Ναι αλλά ποιος είναι τούτος τώρα και από που ηρθε για του βάλουμε ψήφο; ʼσε θα την ρίξουμε σε κανα δικό μας.
Α. Ναι μωρέ άστον αυτόν θα ρθει και του χρόνου πάλι, κάτι θα του δόσουμε.

Πείτε μου εσείς φίλοι μου τώρα πόσο σοβαροί είναι αυτοί οι κύριοι για να κρίνουν την δουλειά μας, που μπορεί να έχουμε παιδευτεί μήνες και να έχουμε ξενυχτήσει για να την ολοκληρώσουμε; Πως περιμένετε να βγούν σωστά αποτελέσματα σε έναν διαγωνισμό που δεν υπάρχουν εξειδικευμένα μέλη κριτικής επιτροπής για την εκάστοτε κατηγορία;

Δεν μπορεί να ακούω κριτική για την βινιέτα μου του στυλ: ¨ξέρεις η δουλειά σου δεν βραβεύθηκε γιατι το αντιαεροπορικό δεν μπορεί να ρίξει κάτω από το δένδρο" όταν αγνούν πως στην μάχη που απεικονίζεται, το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σαν αντιαρματικό!!!! Επιτέλους, ο κόσμος κουράστηκε να ακούει σχόλια για την δουλειά του από άτομα που δεν έχουν εξειδίκευση σε κάποιο θέμα. Είσαι αεροπλανάς φίλε μου, μάλιστα μπράβο σου και γειά σου, αλλά αν δεν έχεις ανοίξεις ούτε ένα άρθρο για αρματικά θέματα μην μας λές ανέκδοτα!!! Εγώ προσωπικά δεν νομίζω να ξανασυμμετάσχω σε διαγωνισμό της IPMS όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατι κουράστηκα να ακούω βλακώδεις παρατηρήσεις για την δουλειά μου. Τα έργα μου εκτός συναγωνισμού και όλοι ευχαριστημένοι. Σαν το άλλον, από το Δ.Σ. πέρυσι που είπε για τις ¨Αρδέννες" πως ήταν πολυ αληθοφανές διόραμα και δεν βραβεύθηκε. Ε τότε φίλοι μου του χρόνου να κατεβάσω κανά καρτούν!!! :mrgreen:

Δεν είναι θέμα φίλοι μου αν κάποιος πάρει το βραβείο ή όχι είναι θέμα σοβαρότητας και σωστού παραδειγματισμού. Όταν βλέπει ο πιτσιρικάς, που γνωρίζει δυο τρια πράγματα για ένα θέμα, να βγαίνουν κάτι τρελά αποτελέσματα, και να βραβεύονται δουλειές που σε εκθέσεις του εξωτερικού δεν θα  έστεκαν, απογοτεύεται και τον χάνεις από μέλος.

Γιαυτο σου λέω και γώ, πήγαινε στην Αγγλία καλύτερα να πάρεις το βραβείο που σου αξίζει.! Ξέρεις Γιάννη στην Αγγλία είναι άσχετοι τελείως δεν είναι σαν τους δικούς μας που τα Ξέρουν όλα και σε όλες τις κατηγορίες.

ʼ και κάτι τελευταίο.... μερικοί κύριοι της IPMS επειδή είναι στο συμβούλειο νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα και τό άλλοθι  να πέρνουν τα εκθέματα στα χέρια τους και να τα επεξεργάζοντε.
Καλα έκανε λοιπόν ένα παλικάρι από κάποιο περίπτερο που την είπε σε κάποιον τετοιο Κύριο... και την επόμενη φορά που θα δώ και εγώ κάτι τέτοιο είμαι σύγουρος ότι θα αντιδράσω έντονα.

Κατα τα άλλα να συγχαρώ και εγώ τους ανθρώπους που κόποιασαν για την οργάνωση της έκθεσης και για όλους τους συμμετέχοντες και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΦΟΙΝΙΚΑ"!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #515 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 04:16:51 μμ »
Φαινόμενο 1 που παρατήρησα στη φετινή έκθεση:
Αρματικό έκθεμα με εντυπωσιακή κατασκευή και καταπληκτικό βάψιμο και φθορές πήρε έπαινο.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Προσωπικά το θαύμασα και το έβγαλα πολλές φωτογραφίες γιατί μου άρεσε η δουλειά.
Ωστόσο, οι τροχοί του οχήματος για άγνωστο λόγο είχαν αντικατασταθεί από τροχούς άλλου οχήματος που δεν είχαν καμία σχέση με τους τροχούς του πραγματικού οχήματος......
 :shock: :shock: :shock:
Η διαφορά δεν περνούσε απαρατήρητη και για τους γνώστες έβγαζε μάτια.........
Κοινώς έκανε μπαμ :!: :!: :!:
Επιστρέφοντας σπίτι ανέτρεξα στη βιβλιογραφία μου και δυστυχώς δε μπόρεσα να βρω ούτε μία φώτο του πραγματικού με αυτούς τους τροχούς που είχε το μοντέλο.

Φαινόμενο 2, ίδιο σχεδόν με το προηγούμενο:
Αρματικό μοντέλο εξαιρετικής κατασκευής, με απίστευτο βάψιμο και καταπληκτικές φιγούρες πήρε μετάλλιο.
Ωστόσο και πάλι εδώ έλειπαν κάποιες λεπτομέρειες που αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω άρματος.
Και πάλι ανατρέχοντας στη βιβλιογραφία όλες οι φώτος του πραγματικού άρματος το εμφανίζουν με τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από το μοντέλο.

Και ερωτώ λοιπόν:
Τα βραβεία και οι έπαινοι με ποιά κριτήρια τελικά δίνονται :?:
Απλά να είναι σωστά κατασκευασμένο το μοντέλο και με "σωστές" φθορές :?:
Ή να υπάρχει και κάποια σχέση με την πραγματικότητα :?:
Γιατί προσωπικά προτού φτιάξω ένα μοντέλο περνάω και κάποιες ώρες ψάχνοντας και διαβάζοντας για το πραγματικό όχημα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #516 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 07:05:20 μμ »
Μέχρι τώρα απέφυγα να πω την άποψή μου γιατί αισθάνομαι πως αν κάνω copy-paste το όποιο post από περασμένες εκθέσεις θα κολλάει μια χαρά και ας έχουν περάσει 2-3 χρόνια. Και αυτό δε νομίζω πως είναι συζήτηση αλλά κουραστική επανάλειψη...

Φέτος όμως, τουλάχιστον όσον αφορά τη δικιά μου συμμετοχή υπήρξε μια διαφορά, για αυτό και παίρνω το λόγο. Τις προηγούμενες 7 εκθέσεις, καλώς ή κακώς, έφευγα πάντα με ένα μετάλλιο, ενίοτε προς μεγάλη έκπληξη, ειδικά στην περσινή. Φέτος, λόγω κακής μοντελιστικής χρονιάς, τίποτα δεν ήταν έτοιμο, σε επίπεδο τουλάχιστον που να μπορεί να παρουσιαστεί στην έκθεση. Η απόφαση του να μην κατεβάσω τίποτα δεν ήταν εύκολη αλλά τελικά κατέληξα σε αυτή. Και μετά, μέσα από αυτό εδώ το topic πληροφορήθηκα πως γίνετε μια προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι 500 συμμετοχές. Αισθάνθηκα πως θα έπρεπε να συμμετέχω στην προσπάθεια και μετά από μία ολονύκτια μάχη με τη μαγειρική σόδα κατέβασα 3 μοντέλα, το Ρ-40Β, το υπόθετο υποβρύχιο και το χιονισμένο αίσχος. Απλά και μόνο για να συμβάλλω στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η 500άδα, οι πιθανότητες για κάποια διάκριση απλά δεν υπήρχαν, ειδικά από τη στιγμή που είδα τα άλλα μοντέλα στις ανάλογες κατηγορίες τα οποία ήταν ομολογουμένως σκάλες ανώτερα. Τελικά δεν έμαθα πόσα εκθέματα υπήρξαν φέτος, πάντως τα 500 δεν ξεπεράστηκαν, αλλά πάντα υπάρχει η επόμενη χρονιά.

Ως ήταν αναμενόμενο δε κέρδισα καμμία διάκριση, και ευτυχώς γιατί θα ήταν απλά παράλογο... Και όμως εγώ πέρασα απίθανα! Καλύτερα από κάθε άλλη φορά με μεγάλη διαφορά, ακόμα και από τη στιγμή που είδα πριν από 6 χρόνια πως είχα κερδίσει το χρυσό στην κατηγορία μου. Και δεν ήταν μόνο στην απονομή, ΟΛΕΣ τις μέρες που κατέβηκα (4 συνολικά) διασκέδασα αφάνταστα. Εν κατακλείδι δεν αλλάζω με τίποτα τη φάτσα του melpa όταν του είπα στις 0830 το πρωί πως δεν θέλω καφέ αλλά σάντουιτς ζαμπόν, τυρί, καπνιστό παττάτες, ούτε την τυχαία συνάντηση με τον DJ Anas λίγο πιο μετά, ούτε τα πειράγματα μέσα στην αίθουσα, ούτε το χαμό στο σουβλατζίδικο που η ιδιοκτήτρια ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ορδές του Αττίλα. Και δεν τα αλλάζω όλα αυτά ούτε με τα best of the show των επομένων 100 ετών! Και να πάει να κουρεύεται η όποια κριτική επιτροπή, αν είναι να ξαναμαζευτούμε σε ταβέρνα με το ίδιο κέφι τους επιστρέφω και αυτά που ήδη έχω και αν έχουν κάνει λάθη στην απονομή πρόβλημά τους, εγώ πέρασα ζάχαρη και γέμισα τις μπαταρίες μου για τη χρονιά που έρχεται.

Εν κατακλείδι, η έκθεση είναι μία χρυσή ευκαιρία να βρεθούμε δια ζώσης μέσα σε ένα χώρο τίγκα στα μοντέλα, ότι πιο κοντά μπορώ να φανταστώ στον μοντελιστικό παράδεισο, φίλοι και μοντέλα μαζύ! Αν έχετε πρόβλημα με τον τρόπο κρίσης κατεβάστε εκτός συμμετοχής, και εγώ έχω πρόβλημα για αυτό και δεν έχω ψηφίσει σε καμμία έκθεση. Και αν ακούσετε χοντράδες, τι να γίνει, κακεντρεχείς υπάρχουν παντού, κλίκες υπάρχουν παντού, προσπεράστε τους για να μην πω περιφρονήστε τους. Απλά σκεφτείτε τι αγωνία βιώνουν στην προσπάθεια να αναδειχθούν την ίδια ώρα που εσείς διασκεδάζετε!

Αυτά εν ολίγοις. Δεν θα πιάσω το θέμα του τρόπου κρίσης γιατί είναι ατέλειωτο και με κάνει και πεινάω ::glossa:: Κοιτάξτε να περνάμε καλά και ας δώσουν τα βραβεία σε όποιον τραβά η ψυχούλα τους. Αλλωστε δεν είναι και σωστό να κρίνουμε συνεχώς, πιο σωστό θα ήταν να μαζευτούμε και να οργανώσουμε μία έκθεση και να δώσουμςε μαθήματα τρόπου κρίσης και οργάνωσης.

Αλήθεια μια και το έφερε η κουβέντα, δεν κάνουμε μια έκθεση; Αντε για να δοκιμάσουμε και τους τρόπους κρίσης που σωρηδών προτείνουμε.

Γεια σου ρε Γιωργη  ::icon_thumright::, ::eusa_clap::, ::salut::
Ειμαι μαζι σου 1000/100,

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #517 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 07:08:13 μμ »
  Έστω και καθυστερημένα είπα να γράψω και εγώ για τη φετινή έκθεση. Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στην IPMS για την διοργάνωση.

Βλέπω ότι υπάρχουν και φέτος κάποια παράπονα σχετικά με τις βραβεύσεις, και θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.

Στα τόσα χρόνια συμμετοχής μου έχω δει και ακούσει κατά καιρούς μερικά "κανονίσματα" κρίσεων και βραβείων. Δυστηχώς αυτά συμβαίνουν αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό. Επίσης έχω δει άτομα που "ψοφάνε" για διάκριση, άσχετα αν δεν το λένε. Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα να μην ξαναπάω όπως λένε κάποια μέλη έδω να κάνουν.(δικαίωμά τους φυσικά).

Για μένα η έκθεση είναι συμμετοχή (πηγαίνω μοντέλα ανεξάρτητα αν είναι "καλά" ή έτσι και έτσι), ευκαιρία να δω μοντέλα άλλων μοντελιστών από κοντά (καλό το φόρουμ αλλά προτιμώ το "ζωντανό"), αλλά και επιθυμία για διάκριση που όποτε έρχεται δίνει πρόσθετη ικανοποίηση αλλά δεν σκάω κιόλας αν δεν πάρω τίποτα. ʼλλωστε από τη στιγμή που συμμετέχεις σε ένα διαγωνισμό νομίζω είναι αυτονόητο ότι αποδέχεσαι το σύστημα αξιολόγησης και του κριτές. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την γκρίνια ορισμένων κυρίως για ένα συγκεκριμένο έκθεμα. Ανεξάρτητα αν άξιζε ή όχι, ο δημιουργός του και κάθε άλλος συμετέχοντας αποδέχεται το σύστημα βαθμολόγησης αλλιώς μπορεί να μην συμμετέχει (διαγωνιστικά εννοώ). Πολλά είναι τα ωραία μοντέλα που βλέπω κάθε χρόνο και δεν διακρίνονται, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να τα θαυμάσω. Αντιθέτως αν οι δημιουργοί τους δεν τα φέρουν πως θα μπορέσω να τα δω;

Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι πρέπει να βραβεύονται "εξ ορισμού" ; ( δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο δημιουργό ). Γιατί άκουσα κάποιες ιστορίες από πρόσωπο που συμετείχε στην κριτική επιτροπή και ενισχύουν αυτή την εντύπωση μου. Και όσοι λένε ότι δεν θα ξαναέρθουν αφού "απογοητεύτηκαν" που δεν πήραν διάκριση, ενισχύουν αυτή την εντύπωσή μου ότι μοναδικό κίνητρο πολλών είναι το μετάλλιο.

επιτρέψτε μου να πω δύο προσωπικά παραδείγματα : από τα μοντέλα που πήγα φέτος και διακρίθηκαν, το Fw-190 F8 της Hasegawa στην 1/72 κέρδισε τη μικρότερη διάκριση (έπαινο). Ενώ εγώ με βάση τη δουλειά που έκανα στο μοντέλο και φυσικά την υποκειμενική μου κρίση πίστευα ότι ήταν το μόνο από τα μοντέλα μου που είχε σίγουρες πιθανότητες διάκρισης με κάποιο μετάλλιο. ʼρα με βάση τη λογική που επικρατεί θα πρέπει να σκεφτώ ότι "αδικήθηκα"; Όπως είπα, αυτή είναι η κρίση των κριτών, με τη συμμετοχή μου την αποδέχομαι και τελεία και παύλα.

Η γνώμη των κριτών και κάθε θεατή είναι προφανώς υποκειμενική. Πχ το διόραμα των Αρδεννών με το οκτάτροχο πέρυσι που άρεσε στους περισσότερους (όχι όλους), όταν το είδα πίστευα ότι άλλος έφτιαξε τις φιγούρες και τη βάση και άλλος το όχημα γιατί (υποκειμενικά φυσικά) μου φαινόταν ότι υπήρχε αρκετή διαφορά ποιότητας μεταξύ τους. Αν δεν μου έλεγαν τα μέλη της IPMS ποιος είναι ο δημιουργός του, θα ήμουνα και σήμερα με την ίδια εντύπωση.
 Το συγκεκριμένο έκθεμα το ανέφερα μόνο ως παράδειγμα για να ρωτήσω: γίνεται ή πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε με τον ίδιο τρόπο;

Και μια και είπα κριτική επιτροπή, η κρίση των μοντέλων βασικά γίνεται από τις ψήφους των συμμετεχόντων. Όπως ίσως (δεν) διαβάσαν πολλοί στους όρους του διαγωνισμού, αν σε κάποια κατηγορία δεν υπάρχουν αρκετές ψήφοι ή το αποτέλεσμα από τις ψήφους είναι φανερά λάθος τότε η κρίση γίνεται από κριτική επιτροπή. Την Παρασκευή η αίθουσα ήταν κλειστή ώστε να θαθμολογηθούν και ελεγθούν τα αποτελέσματα από τους κριτές. Το best of show νομίζω ότι πάντα βγαίνει από τις ψήφους. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι μαγειρεύεται;

αυτά και του χρόνου εύχομαι σε όλους να συμμετέχουν με πολλά και καλά μοντέλα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #518 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 08:37:54 μμ »
Εγώ το μόνο που θέλω πάντως να πω, το ξαναέγραψα και πέρασε λίγο στο "ντούκου", είναι η συμμετοχή μελών του Δ.Σ. με εκθέματα, ως διαγωνιζόμενοι. Γνώμη μου όπως και αρκετών άλλων είναι ότι θα έπρεπε να είναι στα ΕΣ. Γιατί η συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό μέρος κάπως "χτυπάει" από "κουλό" και "άκομψο" έως και "προκλητικό".

Για τα υπόλοιπα ο Γιώργος (Gkontog) τα είπε όλα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τα λόγια του πιστεύω ότι πρέπει να τυπωθούν σ'ένα μεγάλο ταμπλό με τεράστια γράμματα και να αναρτώνται στην είσοδο οποιασδήποτε εκθέσεως από δω και στο εξής, για να διαβάζονται από όλους, μικρούς και μεγάλους. 

Γειά σας και χαρά σας ...  ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #519 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 10:05:39 μμ »
Nα προσθέσω οτι συμφωνώ με τον gkontog σε όλα εκτός απο το λεπτό σημείο του φαγητού, καθότι ημουν με μία άλλη παρέα σε άλλο κατάστημα, όπου  δοκιμάσαμε ένα εξαιρετικο ...κοτομπέικον σουβλάκι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #520 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 10:16:26 μμ »
Nα προσθέσω οτι συμφωνώ με τον gkontog σε όλα εκτός απο το λεπτό σημείο του φαγητού, καθότι ημουν με μία άλλη παρέα σε άλλο κατάστημα, όπου  δοκιμάσαμε ένα εξαιρετικο ...κοτομπέικον σουβλάκι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Εχω πει χιλιες φορες οτι στα Καμινια καθαριζω εγω με φαι...οσοι με ακουσαν πιστευω κερδισαν (βλεπω τη φωτο με τους Αττιλες να πηγαινουν στην αλλη μερια της πειραιως οπου δεν εχει τιποτα ακομα γελαω....  :lol: :lol: :lol:... καλα τι βρηκατε εκει στο Μοσχατο που φτασατε?????

Προς Γιαννη Λεκκα : Να σε δω στην αγαπημενη μου ΕΣ μαζι μου και με το mastora και εκλεισα ως μοντελιστης....σου υποσχομαι οτι θα το ευχαριστηθεις αν μη τι   αλλο  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Προς Νικο Τσιτσο : αγορι μου το σχολιο το ΔΙΚΟ ΣΟΥ για τα διοραματα μου ισοδυναμει με χιλια βραβεια...τα αλλα μου περισευουν..:oops: :oops: :oops: 
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #521 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 05:18:41 μμ »
για να γυρισουμε on topic...τα θαυμασαμε στην εκθεση απο το Σπυρο ::arrowdown::

δειτε κι εδω  :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1142.msg200938.html#msg200938

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #522 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 06:46:45 μμ »
Νοιώθοντας πολύ "μόνος" και με πολλούς "αντιπάλους"  ::M16::θα συνεχίσω την υπεράσπιση της IPMS Ελλάδος και της Ετήσιας Εκθεσης  ::M249SAW::.
Θα απαντήσω και σχολιάσω βιαστικά και σκόρπια όσα θυμάμαι, αλλά ευχαρίστως να αναλύσω εδώ ή αλλού (σε άλλο τοπικ ή δια ζώσης) ότι χρειάζεται  :wink:

-  Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, υπάρχει κάλπη όπου κατατίθενται τα ειδικά επικυρωμένα ψηφοδέλτια των συμμετεχόντων. Γίνονται και κάποιες υπενθυμίσεις ιδίως την τελευταία ημέρα και αυτό είναι όλο. Μετά το πέρας αρχίζει η καταμέτρηση. Εύκολη υπόθεση  ::arrowred:: Στιγμιαίο τσεκάρισμα της εγκυρότητα και μετά υπαγόρευση και καταχώρηση των αριθμών συμμετοχής (των ψήφων και της αντίστοιχης κατηγορίας) σε ένα Excellόφυλλο. Στο τέλος ένα σορτάρισμα και έχεις τα αποτελέσματα άμεσα. Στη συνέχεια γίνεται ο έλεγχος των αποτελεσμάτων και "διόρθωση" όπου απαιτείται (με βάση τα προβλεπόμενα της προκήρυξης).
-  Παλαιότερα ως κίνητρο για να ψηφίσει κάποιος, υπήρχε η κλήρωση μεταξύ των ψηφοδελτίων που είχαν κατατεθεί, με δώρο-κράχτη. Φέτος αυτό δεν έγινε.  :cry:
-  Το περιστατικό που περιέγραψε ο Γιάννης θα έγινε όχι απο την Αριστίδην Κριτική Επιτροπή αλλά από "απλούς" συμμετέχοντες που εκείνη τη στιγμή θα ψήφιζαν. Αυτό διότι ο έλεγχος των  αποτελεσμάτων από την Αριστίδην Κριτική Επιτροπή έγινε την παρασκευή το μεσημέρι (16.00-17.00) κεκλεισμένων των θυρών.
-  Πιστεύωντας προσωπικά στην "καθαρότητα" της όλης διαδικασίας - τουλάχιστον θεωρητικά - δεν βρίσκω απαραίτητη την Εκτός Συναγωνισμού συμμετοχή των μελών του ΔΣ. Βέβαια εαν κάτι τέτοιο προβλεφθεί έγκαιρα, σαφώς θα το σεβαστώ, όπως και οποιαδήποτε άλλη ανάλογη "ειδική" ρύθμιση που θα έχει όμως προβλεφθεί έγκαιρα (πχ. στις ...μοναχικές συναντήσεις της οργανωτικής επιτροπής 5-10 μέρες πριν απο την έκθεση  :cry:)
-  Στεναχωρήθηκα που ο Αποστόλης συμμετείχε με τα υπέροχα έργα του ΕΣ. Αυτό τον ευχαριστούσε όμως. Ευτυχώς διότι θα με στεναχωρούσε περισσότερο αν ως προσωπική "στάση ζωής" επέλεγε τη μη συμμετοχή, όπως "πρότειναν" ή "απείλησαν" πολλοί για του χρόνου.
-  Οπως είπα κι αλλού, είμαι υπέρ της ύπαρξης Κριτικής Επιτροπής. Αρκεί κάποιος να καταφέρει να συστήσει μια τέτοια και να έχει αποτέλεσμα. Δύσκολο πάντως πιστέψτε με. Ελπίζω για του χρόνου, εαν υπάρξει ανάλογη κίνηση να υπάρξει ανταπόκριση (να πεισθούν κάποιοι να έρθουν γαι κριτές  8) και να συμμετάσχουν φυσικά ΕΣ στην έκθεση  :lol:)
Αυτά για την ώρα. Να είστε καλά
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #523 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 07:04:43 μμ »
Νοιώθοντας πολύ "μόνος" και με πολλούς "αντιπάλους"  ::M16::θα συνεχίσω την υπεράσπιση της IPMS Ελλάδος και της Ετήσιας Εκθεσης  ::M249SAW::.
Θα απαντήσω και σχολιάσω βιαστικά και σκόρπια όσα θυμάμαι, αλλά ευχαρίστως να αναλύσω εδώ ή αλλού (σε άλλο τοπικ ή δια ζώσης) ότι χρειάζεται  :wink:

-  Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, υπάρχει κάλπη όπου κατατίθενται τα ειδικά επικυρωμένα ψηφοδέλτια των συμμετεχόντων. Γίνονται και κάποιες υπενθυμίσεις ιδίως την τελευταία ημέρα και αυτό είναι όλο. Μετά το πέρας αρχίζει η καταμέτρηση. Εύκολη υπόθεση  ::arrowred:: Στιγμιαίο τσεκάρισμα της εγκυρότητα και μετά υπαγόρευση και καταχώρηση των αριθμών συμμετοχής (των ψήφων και της αντίστοιχης κατηγορίας) σε ένα Excellόφυλλο. Στο τέλος ένα σορτάρισμα και έχεις τα αποτελέσματα άμεσα. Στη συνέχεια γίνεται ο έλεγχος των αποτελεσμάτων και "διόρθωση" όπου απαιτείται (με βάση τα προβλεπόμενα της προκήρυξης).
-  Παλαιότερα ως κίνητρο για να ψηφίσει κάποιος, υπήρχε η κλήρωση μεταξύ των ψηφοδελτίων που είχαν κατατεθεί, με δώρο-κράχτη. Φέτος αυτό δεν έγινε.  :cry:
-  Το περιστατικό που περιέγραψε ο Γιάννης θα έγινε όχι απο την Αριστίδην Κριτική Επιτροπή αλλά από "απλούς" συμμετέχοντες που εκείνη τη στιγμή θα ψήφιζαν. Αυτό διότι ο έλεγχος των  αποτελεσμάτων από την Αριστίδην Κριτική Επιτροπή έγινε την παρασκευή το μεσημέρι (16.00-17.00) κεκλεισμένων των θυρών.
-  Πιστεύωντας προσωπικά στην "καθαρότητα" της όλης διαδικασίας - τουλάχιστον θεωρητικά - δεν βρίσκω απαραίτητη την Εκτός Συναγωνισμού συμμετοχή των μελών του ΔΣ. Βέβαια εαν κάτι τέτοιο προβλεφθεί έγκαιρα, σαφώς θα το σεβαστώ, όπως και οποιαδήποτε άλλη ανάλογη "ειδική" ρύθμιση που θα έχει όμως προβλεφθεί έγκαιρα (πχ. στις ...μοναχικές συναντήσεις της οργανωτικής επιτροπής 5-10 μέρες πριν απο την έκθεση  :cry:)
-  Στεναχωρήθηκα που ο Αποστόλης συμμετείχε με τα υπέροχα έργα του ΕΣ. Αυτό τον ευχαριστούσε όμως. Ευτυχώς διότι θα με στεναχωρούσε περισσότερο αν ως προσωπική "στάση ζωής" επέλεγε τη μη συμμετοχή, όπως "πρότειναν" ή "απείλησαν" πολλοί για του χρόνου.
-  Οπως είπα κι αλλού, είμαι υπέρ της ύπαρξης Κριτικής Επιτροπής. Αρκεί κάποιος να καταφέρει να συστήσει μια τέτοια και να έχει αποτέλεσμα. Δύσκολο πάντως πιστέψτε με. Ελπίζω για του χρόνου, εαν υπάρξει ανάλογη κίνηση να υπάρξει ανταπόκριση (να πεισθούν κάποιοι να έρθουν γαι κριτές  8) και να συμμετάσχουν φυσικά ΕΣ στην έκθεση  :lol:)
Αυτά για την ώρα. Να είστε καλά
Σ.Σ.

Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια όπως προανέφερα αλλά φίλε Σταύρο το περιστατικό έγινε την Παρασκευή εφόσον είχε λήξει η ψηφοφορία του κόσμου. ¨Ετυχε να είχα λίγο χρόνο και πετάχτηκα από την έκθεση να απόλαύσω τις δουλειές και φρίκαρα με αυτά που ακούστηκαν!
Και μην νομίζεις πως δεν είναι γνωστή η ¨σοβαρότητα¨των δυο αυτών κυρίων. ¨Εχουν προκαλέσει και στο παρελθόν πολλά παρατράγουδα.
Από κεί και πέρα κρίνε εσύ...

Αποσυνδεδεμένος israman

• Για να περνα ευχαριστα ο ελευθερος χρονος
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Χαιρομαι που ειμαι κοντα σας
« Απάντηση #524 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 08:28:09 μμ »
Θελω να συμφωνησω με τον Raw shooter για το ειδος των μοντελιστων που λαμβανουν μερος στις εκθεσεις θα αναφερω κατι που ετυχε σε μενα.Ετεροχρονισμενα σημερα διαπιστωσα οτι στην περσινη εκθεση τα μοντελα μου ειχαν βραβευτει χωρις να μου το πει καποιος μιας και στην απονομη δεν ειμουν εκει.Δεν ειναι για τα βραβεια αλλα για μια προχειροτητα που φαινεται στο τροπο της διοργανωσης. 

Tags: