Θα ηθελα να θειξω ενα ζητημα που αφορα την ημερομηνια διεξαγωγης του διαγωνισμου.....λεει οτι εχουμε 6 μηνες μπροστα μας για να ετοιμασουμε τα μοντελα μας...
και συνεχιζω..ποιος μοντελαρει μεσα στο νταλακαλοκαιρο....η ενα μηνα μετα την εκθεση.....παντως εγω αυτα που θα φερω τα εχω ξεκινησει πριν 1 με 2 χρονια....
8α προτειμουσα να γινοταν φλεβαρη ,μαρτη ,απριλη, πιστευω οτι ετσι κερδιζουμε χρονο και μπορουμε να προετοιμαστουμε καλυτερα..
πιστευω οτι ετσι πειραματικα πρεπει να γινει μια τετοια κινηση ετσι ωστε ολοι μας να μπορουμε να φτιαξουμε τα μοντελα μας με την ανεση μας και οχι να ιδρωνουμε πανω στους παγκους αγχωμενοι αν θα προλαβουμε...
Θα συμφωνήσω με το φίλο zimmerman ότι ο μήνας Σεπτέμβριος δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για τη δiεξαγωγή της έκθεσης. Το μήνα αυτό υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν άδεια για διακοπές, φοιτητές που έχουν εξετάσεις, ενώ αποτελεί και μία μεταβατική περίοδο για πολλές οικογένειες από το καλοκαίρι προς το χειμώνα. Παλαιότερα πιστεύω ότι η έκθεση ήταν καλύτερα από πλευράς χρονικής τοποθέτησης.
...και κάτι άλλο: Έχω παρατηρήσει ότι αρκετοί συνάδελφοι μοντελιστές αγχώνονται (

) σχετικά με το αν θα προλάβουν να τελειώσουν τα μοντέλα τους έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην έκθεση. Επίσης αρκετοί κατασκευάζουν ένα μοντέλο βιαστικά και τελευταία στιγμή μόνο και μόνο για να το παρουσιάσουν στη διοργάνωση. Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τους όποιους συμ-forum-ίτες ακολουθούν τα παραπάνω, θα ήθελα να πω ότι ο μοντελισμός είναι ένα hobby που στόχο έχει να μας χαλαρώσει και να γεμίσει δημιουργικά τον ελέυθερο χρόνο μας.
Όταν ο μοντελιστής αρχίζει να προγραμματίζει και να μετράει τις μέρες σχετικά το πότε θα τελειώσει τη κατασκευή και το φινίρισμα του μοντέλου, τότε το hobby γίνεται έννοια, άγχος και πονοκέφαλος, στοιχεία της κλασσικής καθημερινότητας του μέσου Έλληνα.
Επίσης, ας μη ξεχνάμε ότι τα μοντέλα που κερδίζουν βραβεία και επαίνους δε φτιάχτηκαν μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, και κυρίως με άγχος!
Καλύτερα να απολάυσει ο μοντελιστής τη κατασκευή του μοντέλου χαλαρά και ήρεμα (και ας μη προλάβει το μοντέλο για την έκθεση) , παρά να μπει στη παραπάνω διαδικασία, που μόνο όφελος για τον ίδιο δε θα έχει.
Τα παραπάνω δεν αφορούν κάποιο συγκεκριμένο συνάδελφο, ούτε κρύβουν υπονοοούμενα για την IPMS, την οποία πιστέυω ότι όλοι οι μοντελιστές στηρίζουμε .