Αποστολέας Θέμα: Eagle transporter απο "Διαστημα 1999"  (Αναγνώστηκε 40178 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eagle detailer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: γερμανια
  • Κεριμης Κωστας
Καμπινα επιβατων...πορτες...
« Απάντηση #150 στις: Μαρτίου 08, 2009, 09:55:20 μμ »
Γεια σας φιλοι μου και παλι και σας ευχαριστω για τα πολύ καλα σας λογια που μου γραφετε κάθε φορα που στελνω ένα καινουργιο αρθρο.Συνεχιζουμε λοιπον  την κατασκευη μας με το τμημα των πορτων που βρισκονται στην καμπινα επιβατων. Η πορτα αποτελειται από δυο διαφορετικα επιπεδα παχους.Ετσι θα τα ονομασω κατασκευη εσω πορτας και εξω πορτας. Ξεκιναμε με την εσω πορτα πρωτα. Με το μολυβι μου σχεδιαζω πανω σε φυλλο πλαστικου παχους 0,5 mm το σχημα της πορτας συμφωνα με τις διαστασεις και τα σχεδια από τα blueprints...

Εδώ μια κοντινοτερη ματια...

Μετα με το πριονακι μου και τον κοφτη μου αφαιρω με πολύ προσοχη την κάθε πορτα από το φυλλο πλαστικου και μετα με μια μικρη λιμιτσα και αργοτερα με ντουκοχαρτο τα τριβω δεοντως για να παρουν το σωστο σχημα .Στη φωτο κατω βλεπετε τα τμηματα της εσω πορτας ετοιμα...

Και συνεχιζουμε τωρα με την εξω πορτα. Ξανα η ιδια εργασια όπως επανω πρωτα με τα σχεδια...

Σχεδιαση ετοιμη...

Και τελικα τα κοβουμε παλι με πολύ προσοχη από το φυλλο πλαστικου...

Και εδώ τα τμηματα της εσω και εξω πορτας ετοιμα...

Μετα με πολύ προσοχη κολλαμε την εξω πορτα πανω στην εσω πορτα ακριβως στη μεση και....ετοιμο όπως βλεπετε στην παρακατω φωτο...

Και εδώ βλεπετε τις διαφορες μεταξυ των 2 πορτων...

Και εδώ στις τελικες τους θεσεις κολλημενες πλεον. Μετα κολλησα  στα δεξια και ένα μικρο τραπεζιο  κομματι από φυλλο πλαστικου σαν κλειδαρια πορτας συμφωνα με τα σχεδια παντα...

Και εδώ μια καλυτερη ματια...

Και στις φωτο παρακατω βλεπετε τις διαφορες που υπαρχουν μεταξυ των πλαινων τμηματων και πορτων της καμπινας επιβατων που φτιαξαμε με αυτή του κιτ...

Και συνεχιζουμε τωρα με ένα άλλο δυσκολο κομματι .Το ανω μερος των πλαινων τμηματων της καμπινας επιβατων...Ξερετε αυτό με τα παραθυρα...

Μεινετε συντονισμενοι φιλοι μου...

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
Απ: Eagle transporter απο "Διαστημα 1999"
« Απάντηση #151 στις: Μαρτίου 08, 2009, 10:15:14 μμ »
MAY THE FORCE BE WITH YOU MY FRIEND

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #152 στις: Μαρτίου 08, 2009, 11:50:47 μμ »
Πάρα πολύ ωραία δουλειά!
Κάθε σου άρθρο είναι τρομερά ενδιαφέρον!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #153 στις: Μαρτίου 09, 2009, 12:25:05 μμ »
πολυ καλη λεπτομέρια....... συνέχεια την όμορφη και προσεγμένη εργασία σου...... θελουμε και αλλο... ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #154 στις: Μαρτίου 31, 2009, 11:49:55 μμ »
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
Καμπινα επιβατων...ανω μερος και παραθυρα...
« Απάντηση #155 στις: Απριλίου 08, 2009, 01:18:19 πμ »
Γεια σας αγαπητοι μου φιλοι και παλι και συγνωμη παλι για την ανωτερας βιας καθυστερηση μου. Συνεχιζω τωρα την κατασκευη μου με το ανω μερος της καμπινας επιβατων εκεινο με τα παραθυρα...
Αρχικα κοβω 2 κομματια από φυλλο πλαστικου παχους 0.4mm και τα βαζω πανω στα blueprints  για να σχεδιασω τις γραμμωσεις και τα πανελ που υπαρχουν  πανω σε αυτά...

Και εδώ ετοιμα...

Η πρωτη μας δουλεια ηταν η κοπη και αφαιρεση του πλαστικου στα πλαισια των παραθυρων όπως βλεπετε στη φωτο...

Για να φτιαξω το εσωτερικο καναλι των παραθυρων εκανα την τεχνικη του παζλ εδώ (μικρα κομματια από φυλλο και λουριδες πλαστικου 0.25mm κολλημενα μεταξυ τους για πιο καλη σταθεροτητα ...

Από την μεσα πλευρα...

Μια καλυτερη ματια...

Και εδώ εξωτερικα...

Και εδώ μια καλυτερη ματια παλι.Οπως βλεπετε εχω στρογγυλεψει τις γωνιες των παραθυρων με στρογγυλη λιμα εξωτερικα για καλυτερα αποτελεσματα όπως είναι στα σχεδια...

Μετα και από αυτό κολλησα από πισω  άλλο ένα φυλλο πλαστικου 0.4mm όπως το πρωτο αλλα λιγο μικροτερο για να μεινουν 2 μικρα καναλια στις ακρες για την καλυτερη εφαρμογη των πλαγιων τμηματων της καμπινας επιβατων.  Εδώ τελειωνει και το πρωτο σταδιο των παραθυρων με αυτό το πλαστικο «σαντουιτς» όπως βλεπετε στις φωτο παρακατω...

Από μπροστα και από πισω.Φαινονται  και τα καναλια για τα πλαγια τμηματα...

Και εδώ μια καλυτερη ματια παλι...

Μετα σχεδιασα με το μολυβι τα χωρισματα του πλαισιου των παραθυρων...

Και τελος με πολύ προσοχη κολλησα τα χωρισματα των παραθυρων με λεπτη λουριδα πλαστικου 0.25mm...

Όταν στεγνωσαν πηρα ημικυκλια λουριδα πλαστικου ...

Την εκοψα σχεδον στο ιδιο μηκος...

Και τα κολλησα μεταξυ τους.

Και εδώ βλεπετε το σταδιο του στοκαρισματος...

Όταν τελειωσα με το σταδιο του στοκαρισματος και του τριψιματος χαραξα τις γραμμωσεις των πανελ που υπαρχουν  ενδιαμεσα στα παραθυρα. Μετα με πολλη προσοχη αφαιρεσα το μεσαιο παραλληλογραμμο πανελ μεταξυ των παραθυρων και συνεχισα με την κολληση των μικρων παραλληλογραμμων πανελ που υπαρχουν στις ακρες και στη μεση των παραθυρων όπως βλεπετε στη φωτο...

Εδώ το παλιο τμημα των παραθυρων σε συγκριση με το καινουργιο...

Και εδώ όλα τα κομματια μεχρι στιγμης που απαρτιζουν την καμπινα των επιβατων...

Μετα εκανα μια προσπαθεια να βγαλω το μεσαιο παραλληλογραμμο πανελ  με τις λεπτομερειες από το Gemini από το κομματι της amt/ertl...

Μια κοντινοτερη ματια...

Και εδώ τα κομματια ετοιμα...αλλα με το ιδιο προβλημα.Οι διαστασεις των λεπτομερειων παλι λαθος εκτος από το μεσαιο τμημα...

Πηρα ένα μικρο φυλλο πλαστικου της evergreen  με τον κωδικο  metal siding 1.0mm thick...spacing 0.75mm . Αυτή είναι και η σωστη αποσταση μεταξυ των γραμμωσεων...

Εκοψα από αυτό 4 κομματια...

Και εδώ ετοιμα μετα την κατεργασια κοπης και τριψιματος. Πανομοιοτυπα με τα σχεδια...

Αργοτερα εκοψα 4 μικροτερα κομματια από το ιδιο φυλλο πλαστικου...

Και τα ετριψα με πολλη προσοχη πανω στη λιμα για να τους φτιαξω τριγωνικη διατομη...

Και εδώ όλα ετοιμα...

Τελος εκοψα 4 ακομα μικροτερα κομματια για την μεσαια λεπτομερεια του Gemini...

Και εδώ όλα τα κομματια ετοιμα για την συναρμολογηση του μεσαιου πανελ μεταξυ των παραθυρων...

Εδώ ετοιμα σε σχεση με τα κομματια της amt/ertl...

Εδώ τα τμηματα των παραθυρων ετοιμα...

Και τελος το ανω μερος της καμπινας επιβατων ετοιμο...

Και εδώ βλεπετε την πρωτη φωτο της καμπινας επιβατων με τα πλαινα τμηματα κολλημενα μεταξυ τους...Ελπιζω να σας αρεσει η δουλεια μου ανεξαρτητα των καθυστερησεων που προκυπτουν  λογω ανωτερας βιας αναμεσα στα αρθρα.(παρατηρησεις και σχολια ευπροσδεκτα) Αλλωστε η καλη δουλεια θελει και χρονο.Αυτο είναι νομος...

Συνεχιζω τωρα με τα κατω τμηματα της καμπινας επιβατων και αυτό είναι το πατωμα και ο καγκελωτος σκελετος κατω από αυτό...

Εχετε υπομονη...

Μεινετε συντονισμενοι...

Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #156 στις: Απριλίου 08, 2009, 01:27:11 πμ »
Κώστα οτι και να πω θα είναι λίγο.
Συνέχισε φίλε την καταπληκτική δουλειά που κάνεις για να μπορούμε να σε θαυμάζουμε.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #157 στις: Απριλίου 08, 2009, 07:47:36 πμ »
Κοίτα, μοντελάριζε με το ρυθμό σου και κάνω όση υπομονή θέλεις, αρκεί να χαζεύω τα απίθανα πράγματα που φτιάχνεις... Είσαι άπιαστος! Δεν υπάρχει τετραγωνικό χιλιοστό που να μην το έχεις βελτιώσει θεαματικά. Συγχαρητήρια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #158 στις: Απριλίου 08, 2009, 08:24:10 πμ »
Δεν εχω να πω τιποτα παραπανω φιλε μου.....απλα καθομια και χαζευω!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #159 στις: Απριλίου 08, 2009, 09:19:24 πμ »
...το ίδιο και εγώ...απλά κάθομια και χαζεύω!!!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Συνέχισε με όποιους ρυθμούς μπορείς, έχουμε υπομονή για τέτοιες δουλειές  :!:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #160 στις: Απριλίου 08, 2009, 10:48:14 πμ »
πραγματικά υπεροχη δουλεια..... καθε φορά απλα δεν έχω λόγια να πω....... οτιδήποτε φαντάζει λιγο.....απλα ποστάρω τον θαυμασμο μου για την εργασία σου. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #161 στις: Απριλίου 08, 2009, 12:07:20 μμ »
 :wink: 

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::salut::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #162 στις: Απριλίου 08, 2009, 12:55:32 μμ »
Κώστα η δουλειά σου όπως πάντα είναι φοβερή οπότε take your time και όποτε τελειώσεις εμείς θα είμαστε εδώ να θαυμάσουμε το κομψοτέχνημά σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Απριλίου 08, 2009, 02:31:25 μμ »
indeed the Force is strong with you
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #164 στις: Απριλίου 21, 2009, 01:09:56 μμ »
Παρότι το ξαναβλέπω μετά από καιρό, η δουλειά που κάνεις συνολικά σε κατατάσει πολύ ψηλά στη μοντελιστική κλίμακα... Ότι και να λέμε είναι λίγο...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #165 στις: Μαΐου 07, 2009, 01:50:24 πμ »
περιμένοντας και εγώ πως και πως για το τελικό αποτέλεσμα είπα να ρίξω ένα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κώστα τα σχέδια στη καμπίνα σε βάζουν πλήρως στο κλίμα ενός διαστημικού σταθμού.

Και πάλι μπράβο για το θέμα σου.

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
καμπινα επιβατων..τελειωματα...
« Απάντηση #166 στις: Ιουνίου 06, 2009, 01:24:31 πμ »
Γεια σας φιλοι μου και παλι και συγνωμη για τις συνεχομενες καθυστερησεις. Συνεχιζουμε την κατασκευη της καμπινας των επιβατων όπως βλεπετε στις φωτο παρακατω...

Πρωτα κολλησαμε εσωτερικα της καμπινας στις γωνιες 4 χοντρες δοκους πλαστικου για καλυτερη δυναμη και σταθεροτητα των τοιχωματων...

Μετα κολλησαμε ένα παχυ πλαστικο σωληνα μεταξυ των απεναντι πλευρων ξανα για μεγαλυτερη σταθεροτητα και μετα στα σημεια που ειχα προβλημα στραβωματος της ρητινης κολλησα και εκει από ένα συμπληρωματικο  κομματι...

Και εδώ από διαφορετικη γωνια...

Και εδώ αφου εχει κολληθει ο πατος της καμπινας (από χοντρο φυλλο πλαστικου) . Όπως βλεπετε εχουμε κολλησει εσωτερικα της καμπινας δοκαρακια ¼ του κυκλου σαν κοντρες αναμεσα στα τοιχωματα και τον πατο...

Και εδώ μια κοντινοτερη...

Και συνεχιζουμε με την κατασκευη των καγκελωτων σωληνωσεων από κατω.

Πρωτα κοβουμε  τα πλαστικα σωληνακια συμφωνα με τις διαστασεις από τα σχεδια που εχουμε...

Μετα σχεδιαζω με το μολυβι το πλαισιο των καγκελων  στον πατο και κολλαμε εκει τις σωληνωσεις . Στις γωνιες εχω τοποθετησει πλαστικα ορθογωνια Γ τα οποια τα εχω προμηθευτει από πλακατζη .

Από κοντα...

Και εδώ το πλαισιο ετοιμο...

Την κάθε σωληνωση την εχω τριψει με την στρογγυλη μου λιμα για καλυτερη εφαρμογη...

Πρωτα ξεκιναμε με τα μακρια οριζοντια κομματια. Ξεκιναμε πρωτα από τη μεση...

Και παμε προς τις γωνιες...

Μετα σχεδιαζουμε τις καθετες σωληνωσεις...

Κοβουμε μικρα κομματια από τον ιδιο σωληνα...

Μετα τα τριβουμε για να ερθουν στο σωστο μεγεθος και αρχιζουμε και τα κολλαμε καθετα ενα-ένα .Εδω η πρωτη σειρα...

Εδώ η δευτερη ...

Εδώ τα μεσαια...

Εδώ οι διαγωνιες ...και ετοιμη η καγκελωτη σωληνωση...

Εδώ από άλλη γωνια...

Επομενη δουλεια η κατασκευη της γωνιας ακριβειας για τα τμηματα των παραθυρων...

Πρωτα κολλαμε 4 κομματια στο ανω μερος των τοιχωματων...

Και μετα μετρωντας την κλιση από τα σχεδια αρχιζουμε και τα τριβουμε μεχρι να ερθουν  οι γωνιες στις μοιρες που θελουμε για την σωστη τοποθετηση των παραθυρων...

Μετα τοποθετησαμε τις τελευταιες λεπτομερειες στις καγκελωτες σωληνωσεις. Τα πρωτα κομματια που τοποθετησα ηταν τα ρητινενια κομματια του Saturn v (64) και του gemini(25) από την δουλεια του φιλου μου Γιαννη Σαγιαδηνου. Τα αλλα κομματια (Gemini part 42 - Saturn v parts 77 and 8 ) κατασκευαστηκαν από σκρατς. Μπορειτε να δειτε τα αποτελεσματα στις φωτο παρακατω...

Επομενο βημα η κατασκευη του καναλιου στο κατω μερος της καμπινας...

Πρωτα κολλαμε 6 κομματια από μπρουντζο διατομης Γ με κυανοακρυλικη κολλα...

Από άλλη γωνια...

Μετα τριβουμε καταλληλα τα κατω σημεια δινοντας την μορφη του V...

Στη μεση ηταν λιγο δυσκολοτερα τα πραγματα...

Μετα κοψαμε 4 κομματια από λουριδα πλαστικου για την κατασκευη των κατω πανελ...

Εδώ ετοιμα και κολλημενα...

Εδώ μασκαρισμενα ετοιμα και στοκαρισμενα...

Εδώ περιμενοντας τον στοκο να στεγνωσει...

Και εδώ τα κατω πανελ ετοιμα μετα το τριψιμο...

Επομενη μας κινηση ηταν η αυξηση του παχους του πατου της καμπινας για λογους ασφαλειας για τις επερχομενες βιδες αργοτερα .

Κολλησα στην κάθε πλευρα απο 2 κομματια φυλλο πλαστικου παχους 2mm το καθενα...

Πιο κοντα...

Και το επομενο βημα ηταν να φτιαξω μια βαση στηριξης για την οροφη...

Πηρα ένα χοντρο κομματι ξυλου τετραγωνης διατομης και το κολλησα σαν κοντρα στα απεναντι τοιχωματα και πανω στον πλαστικο σωληνα (όπως περιγραφω πιο πανω) με κυανοακρυλικη κολλα gel .Αυτο εγινε για πιο σταθερη εφαρμογη και για πιο ελεγχομενο κολλημα ώστε να εχουμε ακριβη τοποθετηση της βασης που θα κολληθει η οροφη...

Μετα κολλησαμε εσωτερικα των ρητινενιων  τοιχωματων δευτερα προσθετικα τοιχωματα για μεγαλυτερη ασφαλεια σε περιπτωση που αποφασισουμε να βιδωσουμε την καμπινα επιβατων στους διαδρομους της καγκελωτης ατρακτου...

Και εδώ η κατασκευη ετοιμη...

Μετα κολλησα δυο λεπτες λουριδες χαλκου με διατομη L  για να δωσω την τελικη μορφη του καναλιου στο κατω μερος της καμπινας...

Και η τελευταια προσθηκη ενδυναμωσης εγινε στα τμηματα των παραθυρων.

Πηρα 2 κομματια χοντρου τετραγωνου διαμπερους  πλαστικου και το κολλησα εσωτερικα σε κάθε τμημα παραθυρου...

Και εδώ είναι τα τελευταια κομματια που απαρτιζουν την κατασκευη της καμπινας επιβατων. Τα παραθυρα και η οροφη...

Εδώ με τα τμηματα των παραθυρων κολλημενα...

Και εδώ κολλημενα και ετοιμα όλα τα τμηματα μαζι...

Εδώ η καμπινα ετοιμη μασκαρισμενη για την τοποθετηση του στοκου...

Εδώ με τον στοκο τοποθετημενο...

Και εδώ ετοιμη μετα την διαδικασια του τριψιματος...

Ελπιζω φιλοι μου να σας  εδωσα μια ευχαριστηση μετα την συνεχομενη καθυστερηση των post μου.
Εχετε υπομονη...

Ακολουθει άλλο ένα ποστ με τις τελικες λεπτομερειες της καμπινας επιβατων στα κατω μερη με την κατασκευη των 4 ποδιων στηριξης και την τοποθετηση των κινητηρων αλουμινιου...

Μεινετε συντονισμενοι...

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #167 στις: Ιουνίου 06, 2009, 08:19:39 πμ »
The Force is strong with you.
και πάλι συγχαρητήρια. Είχαμε καιρό να δούμε τη δουλειά σου αλλά κάθε φορά μας αποζημιώνεις ευχάριστα. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #168 στις: Ιουνίου 06, 2009, 11:26:30 πμ »
εργασια περαν απο οποιαδήποτε φαντασία...... εισαι απλα εκπληκτικος....εμενα μου αρεσει παρα πολυ και πραγματικα και ειμαι fun της τρομερής τεχνοτροπιας που κανεις οτιδήποτε.
μπραβο και παλι μπραβο...... ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #169 στις: Ιουνίου 06, 2009, 05:40:47 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #170 στις: Ιουνίου 06, 2009, 07:39:21 μμ »
 :shock: :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #171 στις: Ιουνίου 06, 2009, 08:04:07 μμ »
Τι έφτιαξες καμπίνα επιβατών χωρίς να φτιάξεις ΚΑΙ επιβάτες...... τσ τσ τσ τσ... απαράδεκτος....  ::glossa::

Στα σοβαρά τώρα. Στο έχω πει πολλές φορές, ακόμα και σε πμ, ότι σε θεωρώ έναν κορυφαίο μοντελιστή. Τέτοια δουλειά, με τόση λεπτομέρεια και κυρίως πλήρη γνώση της κατασκευής, πολύ δύσκολα να δει κάποιος.

Το μόνο ψεγάδι σου είναι ότι μας ανοίγεις την όρεξη αλλά αργείς ΠΟΛΥ να ξαναποστάρεις, με αποτέλεσμα να μένουμε μονίμως πεινασμένοι...

::eusa_clap::  (ένα μόνο, γιατί αν βάλω αυτά που πρέπει, θα πονάνε τα χέρια μου στο τέλος)  :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
« Απάντηση #172 στις: Ιουνίου 06, 2009, 08:25:15 μμ »
Φιλε μου LIVERPOOL και αλλοι συμφορουμιτες . Ευχαριστω πολυ για τα καλα  σας λογια. Σε λιγη ωρα μπαινει και το τελευταιο ποστ της καμπινας . Μην πατε πουθενα...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #173 στις: Ιουνίου 06, 2009, 08:26:45 μμ »
Πολύ ωραια δουλεια,κανεις οτι θες με το πλαστικο στο χερι σου.
Να σου κάνω μια δυο ερωτήσεις?

1.Το μασκαρισμα κατα το γεμισμα κενων με στοκο μπορει να γινει με οποιοδήποτε στόκο? πχ τον Μr dissolved putty (Ο άσπρος υγρός στόκος)

2.Μια καμπύλη σε ενα πλαστικό όπως  τα δοκαρακια που έχεις κολλήσει εσωτερικα της καμπινας πως πετυχαίνετε?

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
καμπινα επιβατων... τελος
« Απάντηση #174 στις: Ιουνίου 06, 2009, 09:50:09 μμ »
Γεια σας φιλοι μου και παλι.. Οπως σας υποσχεθηκα σας στελνω και το τελευταιο ποστ της καμπινας επιβατων για να φτιαχτειτε ακομα περισσοτερο εν οψη καλοκαιριου. Θα βαλουμε τωρα και τις τελευταιες λεπτομερειες για να τελειοποιησουμε  τον αετο μας και αυτες ειναι η κατασκευη των ποδιων και η τοποθετηση των αλουμινενιων κινητηρων. Και ξεκιναμε...

Ξεκιναμε παιρνοντας 2 σωληνακια  αλουμινιου συμφωνα με τις διαστασεις των blueprints ...

Με πολύ προσοχη κοβουμε από 4 κομματια από την κάθε διασταση. 4 μικρα δαχτυλιδια από την μεγαλη διασταση και 4 μεγαλα μηκη από την μικρη διασταση...

Τα κολλαμε μεταξυ τους με κυανοακρυλικη κολλα(τα δαχτυλιδια στις ακρες). Όταν στεγνωσουν κολλαμε εσωτερικα μια  πλαστικη ραβδο σε κάθε κολονακι ώστε να μπορει να μου κρατησει την βιδα συσφιξης αργοτερα...

Όταν στεγνωσαν πηραμε 4 μικρα πλαστικα κομματια σε σχημα Π και τα διαμορφωσαμε καταλληλα πριν τα κολλησουμε στα κολονακια..Οταν στεγνωσαν και αυτά βιδωσαμε από μια βιδα για συσφιγξη και περισσοτερη σταθεροτητα...

Εδώ από κοντα . Φαινεται και η μικρη βιδα εσωτερικα...

Επομενο βημα ηταν η κατασκευη των καθετων κομματιων των ποδιων. Πηραμε 4 κομματια από λουριδα πλαστικου όπως στη φωτο...

Και τους δωσαμε με πολλη προσοχη αυτό το σχημα...

Μετα φτιαξαμε τους αναγλυφους πατους των ποδιων με αυτή την τεχνικη. Πηραμε ένα φυλλο πλαστικου παχους 0,5 mm και κολλησαμε οριζοντια λεπτες λουριδες πλαστικου με τα σωστα κενα αναμεταξυ τους συμφωνα με τα σχεδια μας παντα...

Όταν στεγνωσαν κοψαμε προσεκτικα τα 4 κομματια που χρειαζομασταν...

Και εδώ τα τμηματα των ποδιων ετοιμα...

Επομενο βημα ηταν η κατασκευη των ψαλιδιων. Επειδη δεν θα κινουνται αποφασισα να τα φτιαξω από πλαστικα κομματια .Πηρα 4 κομματια από τετραγωνο στριπ και 4 κομματια με μορφη Π και το μονο που καναμε ηταν η στρογγυλοποιηση τους στις ακρες...

Και εδώ όλα τα τμηματα των ποδιων κολλημενα...

Μετα πηραμε ένα μικρο τρυπανακι και καναμε με προσοχη 4 μικρες τρυπουλες σε κάθε ποδι στα σημεια οπου θα υπηρχαν βιδες για την κινηση τους...

Και εδώ τα ποδια ετοιμα με τα παξιμαδακια τους, τα δαχτυλιδακια τους και τις καρφιτσες !!! για βιδες......

Εδώ από κοντα. Οι 2 πλευρες του κάθε ποδιου...

Και εδώ μια συγκριση μεγεθους με  20 λεπτα...

Και τελικως τα ποδια και οι αλουμινενιοι κινητηρες του James Small ετοιμοι για τοποθετηση...

Πρωτα σχεδιαζω με το μολυβι μου τα κεντρα των οπων που θα γινουν για την τοποθετηση τους...

Μετα κανω με προσοχη τις τρυπες...

Και στην αρχη κολλαω τους κινητηρες , και τους ασφαλιζω αργοτερα βιδωνοντας τους...

Και τελικως τοποθετω  τα ποδια στις θεσεις τους ...και τελος φιλοι μου. Η καμπινα επιβατων είναι ετοιμη πλεον μετα από 4 μηνες δουλεια περιπου...

Μπορειτε να δειτε στις παρακατω φωτο την καμπινα από διαφορες γωνιες...

Και εδώ βλεπετε τις διαφορες μεταξυ του κατω μερους που εχω φτιαξει και του κομματιου της AMT/ERTL...

Και παρακατω φιλοι μου μπορειτε να δειτε την συνολικη δουλεια που εχω κανει μεχρι στιγμης στον αετο και σας ευχαριστω που την εχω μοιραστει μαζι σας... Ελπιζω να σας αρεσει ...  Σχολια και κρισεις ευπροσδεκτες...

Θα συνεχισω τις επομενες μερες με την κατασκευη των διαδρομων και τις λεπτομερειες τους που υπαρχουν εσωτερικα στην καγκελωτη ατρακτο και που δενονται με τους κινητηρες και την καμπινα διακυβερνησης ...

Μεινετε μελλοντικα συντονισμενοι...

Κωστας

Υ.Γ :Φιλε μου Αmen ναι μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιον στοκο θες απλα να ξερεις οσο ποιο υγρος είναι ο στοκος τοσο πιο πολύ προσοχη θελει...
Για την άλλη ερωτηση τωρα εννοεις τα δοκαρακια που εχω βαλει στο κατω μερος μεταξυ των τοιχωματων και του πατωματος ; Αν ναι αυτό το δοκαρακι υπαρχει ετοιμο από την evergreen σε διαφορες διαστασεις και εχει μορφη διατομης ¼ του κυκλου...
Ελπιζω να σε βοηθησα...

Tags: