Γεια σας φιλοι μου και παλι και συγνωμη για τις συνεχομενες καθυστερησεις. Συνεχιζουμε την κατασκευη της καμπινας των επιβατων όπως βλεπετε στις φωτο παρακατω...

Πρωτα κολλησαμε εσωτερικα της καμπινας στις γωνιες 4 χοντρες δοκους πλαστικου για καλυτερη δυναμη και σταθεροτητα των τοιχωματων...

Μετα κολλησαμε ένα παχυ πλαστικο σωληνα μεταξυ των απεναντι πλευρων ξανα για μεγαλυτερη σταθεροτητα και μετα στα σημεια που ειχα προβλημα στραβωματος της ρητινης κολλησα και εκει από ένα συμπληρωματικο κομματι...

Και εδώ από διαφορετικη γωνια...

Και εδώ αφου εχει κολληθει ο πατος της καμπινας (από χοντρο φυλλο πλαστικου) . Όπως βλεπετε εχουμε κολλησει εσωτερικα της καμπινας δοκαρακια ¼ του κυκλου σαν κοντρες αναμεσα στα τοιχωματα και τον πατο...

Και εδώ μια κοντινοτερη...
Και συνεχιζουμε με την κατασκευη των καγκελωτων σωληνωσεων από κατω.

Πρωτα κοβουμε τα πλαστικα σωληνακια συμφωνα με τις διαστασεις από τα σχεδια που εχουμε...

Μετα σχεδιαζω με το μολυβι το πλαισιο των καγκελων στον πατο και κολλαμε εκει τις σωληνωσεις . Στις γωνιες εχω τοποθετησει πλαστικα ορθογωνια Γ τα οποια τα εχω προμηθευτει από πλακατζη .

Από κοντα...

Και εδώ το πλαισιο ετοιμο...

Την κάθε σωληνωση την εχω τριψει με την στρογγυλη μου λιμα για καλυτερη εφαρμογη...

Πρωτα ξεκιναμε με τα μακρια οριζοντια κομματια. Ξεκιναμε πρωτα από τη μεση...

Και παμε προς τις γωνιες...

Μετα σχεδιαζουμε τις καθετες σωληνωσεις...

Κοβουμε μικρα κομματια από τον ιδιο σωληνα...

Μετα τα τριβουμε για να ερθουν στο σωστο μεγεθος και αρχιζουμε και τα κολλαμε καθετα ενα-ένα .Εδω η πρωτη σειρα...

Εδώ η δευτερη ...

Εδώ τα μεσαια...

Εδώ οι διαγωνιες ...και ετοιμη η καγκελωτη σωληνωση...

Εδώ από άλλη γωνια...
Επομενη δουλεια η κατασκευη της γωνιας ακριβειας για τα τμηματα των παραθυρων...

Πρωτα κολλαμε 4 κομματια στο ανω μερος των τοιχωματων...

Και μετα μετρωντας την κλιση από τα σχεδια αρχιζουμε και τα τριβουμε μεχρι να ερθουν οι γωνιες στις μοιρες που θελουμε για την σωστη τοποθετηση των παραθυρων...
Μετα τοποθετησαμε τις τελευταιες λεπτομερειες στις καγκελωτες σωληνωσεις. Τα πρωτα κομματια που τοποθετησα ηταν τα ρητινενια κομματια του Saturn v (64) και του gemini(25) από την δουλεια του φιλου μου Γιαννη Σαγιαδηνου. Τα αλλα κομματια (Gemini part 42 - Saturn v parts 77 and 8 ) κατασκευαστηκαν από σκρατς. Μπορειτε να δειτε τα αποτελεσματα στις φωτο παρακατω...

Επομενο βημα η κατασκευη του καναλιου στο κατω μερος της καμπινας...

Πρωτα κολλαμε 6 κομματια από μπρουντζο διατομης Γ με κυανοακρυλικη κολλα...

Από άλλη γωνια...

Μετα τριβουμε καταλληλα τα κατω σημεια δινοντας την μορφη του V...

Στη μεση ηταν λιγο δυσκολοτερα τα πραγματα...

Μετα κοψαμε 4 κομματια από λουριδα πλαστικου για την κατασκευη των κατω πανελ...

Εδώ ετοιμα και κολλημενα...

Εδώ μασκαρισμενα ετοιμα και στοκαρισμενα...

Εδώ περιμενοντας τον στοκο να στεγνωσει...

Και εδώ τα κατω πανελ ετοιμα μετα το τριψιμο...
Επομενη μας κινηση ηταν η αυξηση του παχους του πατου της καμπινας για λογους ασφαλειας για τις επερχομενες βιδες αργοτερα .

Κολλησα στην κάθε πλευρα απο 2 κομματια φυλλο πλαστικου παχους 2mm το καθενα...

Πιο κοντα...
Και το επομενο βημα ηταν να φτιαξω μια βαση στηριξης για την οροφη...

Πηρα ένα χοντρο κομματι ξυλου τετραγωνης διατομης και το κολλησα σαν κοντρα στα απεναντι τοιχωματα και πανω στον πλαστικο σωληνα (όπως περιγραφω πιο πανω) με κυανοακρυλικη κολλα gel .Αυτο εγινε για πιο σταθερη εφαρμογη και για πιο ελεγχομενο κολλημα ώστε να εχουμε ακριβη τοποθετηση της βασης που θα κολληθει η οροφη...

Μετα κολλησαμε εσωτερικα των ρητινενιων τοιχωματων δευτερα προσθετικα τοιχωματα για μεγαλυτερη ασφαλεια σε περιπτωση που αποφασισουμε να βιδωσουμε την καμπινα επιβατων στους διαδρομους της καγκελωτης ατρακτου...

Και εδώ η κατασκευη ετοιμη...

Μετα κολλησα δυο λεπτες λουριδες χαλκου με διατομη L για να δωσω την τελικη μορφη του καναλιου στο κατω μερος της καμπινας...
Και η τελευταια προσθηκη ενδυναμωσης εγινε στα τμηματα των παραθυρων.

Πηρα 2 κομματια χοντρου τετραγωνου διαμπερους πλαστικου και το κολλησα εσωτερικα σε κάθε τμημα παραθυρου...
Και εδώ είναι τα τελευταια κομματια που απαρτιζουν την κατασκευη της καμπινας επιβατων. Τα παραθυρα και η οροφη...

Εδώ με τα τμηματα των παραθυρων κολλημενα...

Και εδώ κολλημενα και ετοιμα όλα τα τμηματα μαζι...

Εδώ η καμπινα ετοιμη μασκαρισμενη για την τοποθετηση του στοκου...

Εδώ με τον στοκο τοποθετημενο...

Και εδώ ετοιμη μετα την διαδικασια του τριψιματος...
Ελπιζω φιλοι μου να σας εδωσα μια ευχαριστηση μετα την συνεχομενη καθυστερηση των post μου.
Εχετε υπομονη...
Ακολουθει άλλο ένα ποστ με τις τελικες λεπτομερειες της καμπινας επιβατων στα κατω μερη με την κατασκευη των 4 ποδιων στηριξης και την τοποθετηση των κινητηρων αλουμινιου...
Μεινετε συντονισμενοι...