Α πα πα! Δεν το ξανανοίγω το topic, με χαλάει στα νεύρα! Ασε που έχω και εγώ την απορία, πως ρε παιδί μου θα βάψεις-τοποθετήσεις-παλαιώσεις-ταλαιπωρήσεις τους κινητήρες με το ευαίσθητο Alclad ακριβώς δίπλα;
Προβλέτετε συναρπαστική συνέχεια...
gkontog, μην μου εξάπτεσαι, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα

... Η σκέψη μου είναι να αφήσω την δεξιά πτέρυγα άβαφη μέχρι το τέλος της κατασκευής. 1ον για να μπορώ να κρατάω το μοντέλο από εκεί χωρίς να το φθείρω και 2ον για να μπορέσω να δουλέψω τον κινητήρα. So simple. Έπειτα μασκάρω τον τελειωμένο (πρώτα ο Θεός) κινητήρα και κλείνω με το aileron και το χείλος προσβολής. Κάπως έτσι το φαντάζομαι, τώρα αν χρειαστεί αυτοσχεδιάζω στην πορεία.
Σχετικά με το Alclad το επέλεξα γιατι έιναι το μόνο χρώμα τέτοιου είδους που μπορείς να κάνεις wash χωρίς να φύγει. Σίγουρα πρέπει να γίνει προσεκτικά αλλά είναι κάτι που έκανα και στο Ρ-51 χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα.
Τέλος κάτι που ίσως να αναρωτηθήκατε, τα αλουμινένια Ρ-38 ήταν βαμμένα στα booms για το λόγο ότι τα θερμά αέρια από τα turbo προκαλούσαν διάβρωση στην ουρά. Το αλουμινόχρώμα έδινε λοιπόν μια εξτρα προστασία στο άβαφο αλουμίνιο στις επιφάνειες που κρινόταν αναγκαίο. Για αυτό λοιπόν στην αντίστοιχη κάτω τους πλευρά παρέμεναν άβαφα.. ενδιαφέρον ε?
Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και τους: Περικλή, Eagle, Jim-eta, Πέτρο και Θάνο για το ενδιαφέρον τους και τα καλά τους λόγια.