Αποστολέας Θέμα: Project P-38 Lightning X2 - 1/48  (Αναγνώστηκε 30466 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Απ: Project P-38 Lightning X2 - 1/48
« Απάντηση #200 στις: Απριλίου 09, 2009, 01:20:44 πμ »

:shock: :shock: :shock:

::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

:shock: :shock: :shock:

Υγ. ʼντε τώρα να κλείσεις μάτι.......

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
« Απάντηση #201 στις: Απριλίου 09, 2009, 02:14:37 πμ »
Με τη σειρά μου κι εγώ "υποκλίνομαι"  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή δουλειά Μιχάλη! Ειδικά στην τεχνική με το αλουμινόχαρτο!!!
Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Μιχάλης Παπαδάκης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • IPMS 784
« Απάντηση #202 στις: Απριλίου 27, 2009, 06:41:00 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ Panos, Θάνο, CoBra, gkontog.. Χαίρομαι που σας αρέσει..

Συνεχίζω με το βάψιμο του Alclad. Μετά από κάποιες δοκιμές κατέληξα να χρησιμοποιήσω το White aluminium για να αναπαραστήσω τις βαμμένες επιφάνειες του α/φους. Παραθέτω επίσης και το σχήμα που χρησιμοποίησα ως οδηγο. Πιστεύω πάντως οτι όλο το οπτικό εφε θα "δέσει" μετα τα γυαλίσματα και ιδιαίτερα μετά το wash.   

Οι σκιαγραφημένες επιφάνειες είναι οι βαμμένες επιφάνειες ενώ τα χείλη προσβολής ήταν και στοκαρισμένα...

Αυτά τα λίγα για σήμερα, για άλλη μία φορά κάποιος κλαίει δίπλα μου και μου τραβάει το χέρι..

Τα ξαναλέμε

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #203 στις: Απριλίου 27, 2009, 09:48:06 μμ »

Μιχάλη φοβερό  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Μας πήρες και τα ρέστα.... ::cry2:: ::cry2::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #204 στις: Απριλίου 27, 2009, 10:39:22 μμ »

το επίπεδο έχει πάει ...στον ουρανό   :shock: :shock: :shock:

ούτε μπορώ να σκεφτώ τέτοιες δουλειές

speechless

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #205 στις: Απριλίου 28, 2009, 06:52:13 πμ »
Απίστευτα πράγματα έχεις κάνει Μιχάλη,μπράβο σου.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #206 στις: Απριλίου 28, 2009, 08:08:57 πμ »
Δεδομένου των συνθηκών κάτω από τις οποίες μοντελάρεις (βλέπε Βίκτωρ!) μπορώ να πω πως έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά!

Η απορία μου είναι η εξής: Πως θα δουλέψεις τον κινητήρα και τα υπόλοιπα ανοικτά πανελς μετά το βάψιμο; Να μαθαίνουμε και εμείς.

Καλή συνέχεια μας έχεις αφήσει άφωνους με την υπέροχη και μεθοδική σου εργασία!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: 

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #207 στις: Απριλίου 28, 2009, 08:13:06 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολυ ομορφη δουλεια!
Αλλα οπως ειπε και ο Γιαννης τι θα κανεις με τα ανοιχτα πανελ?
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #208 στις: Απριλίου 28, 2009, 10:38:34 πμ »
Α πα πα! Δεν το ξανανοίγω το topic, με χαλάει στα νεύρα! Ασε που έχω και εγώ την απορία, πως ρε παιδί μου θα βάψεις-τοποθετήσεις-παλαιώσεις-ταλαιπωρήσεις τους κινητήρες με το ευαίσθητο Alclad ακριβώς δίπλα;

Προβλέτετε συναρπαστική συνέχεια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #209 στις: Απριλίου 28, 2009, 01:28:51 μμ »
Α πα πα! Δεν το ξανανοίγω το topic, με χαλάει στα νεύρα! Ασε που έχω και εγώ την απορία, πως ρε παιδί μου θα βάψεις-τοποθετήσεις-παλαιώσεις-ταλαιπωρήσεις τους κινητήρες με το ευαίσθητο Alclad ακριβώς δίπλα;

Προβλέτετε συναρπαστική συνέχεια...

gkontog, μην μου εξάπτεσαι, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα :)... Η σκέψη μου είναι να αφήσω την δεξιά πτέρυγα άβαφη μέχρι το τέλος της κατασκευής. 1ον για να μπορώ να κρατάω το μοντέλο από εκεί χωρίς να το φθείρω και 2ον για να μπορέσω να δουλέψω τον κινητήρα. So simple. Έπειτα μασκάρω τον τελειωμένο (πρώτα ο Θεός) κινητήρα και κλείνω με το aileron και το χείλος προσβολής. Κάπως έτσι το φαντάζομαι, τώρα αν χρειαστεί αυτοσχεδιάζω στην πορεία.

Σχετικά με το Alclad το επέλεξα γιατι έιναι το μόνο χρώμα τέτοιου είδους  που μπορείς να κάνεις wash χωρίς να φύγει. Σίγουρα πρέπει να γίνει προσεκτικά αλλά είναι κάτι που έκανα και στο Ρ-51 χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα.

Τέλος κάτι που ίσως να αναρωτηθήκατε, τα αλουμινένια Ρ-38 ήταν βαμμένα στα booms για το λόγο ότι τα θερμά αέρια από τα turbo προκαλούσαν διάβρωση στην ουρά. Το αλουμινόχρώμα έδινε λοιπόν μια εξτρα προστασία στο άβαφο αλουμίνιο στις επιφάνειες που κρινόταν αναγκαίο. Για αυτό λοιπόν στην αντίστοιχη κάτω τους πλευρά παρέμεναν άβαφα.. ενδιαφέρον ε?

Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά και τους: Περικλή, Eagle, Jim-eta, Πέτρο και Θάνο για το ενδιαφέρον τους και τα καλά τους λόγια.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #210 στις: Απριλίου 30, 2009, 11:22:53 πμ »
καλά.....υπέροχη εφαρμογή το αλουμινόχαρτα...τρομερή εργασία με το πριτσινομα.
Φιλε μου.....ανυπομωνω να δω την συνεχεια.

μια ερωτηση...... η κόλα της microscale για να κολησει το αλουμινόχαρτο να υποθεσω την αρεώνεις για να τη ψεκάζεις.... αν ναι σε τι αναλογιες και με τι ;;
Την εφαρμογή του αλουμινόχαρτου όταν ψεκάσεις.....την κάνεις με πινελο΄η κάποιο αλλο τρόπο;;;;

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #211 στις: Απριλίου 30, 2009, 03:58:20 μμ »
καλά.....υπέροχη εφαρμογή το αλουμινόχαρτα...τρομερή εργασία με το πριτσινομα.
Φιλε μου.....ανυπομωνω να δω την συνεχεια.

μια ερωτηση...... η κόλα της microscale για να κολησει το αλουμινόχαρτο να υποθεσω την αρεώνεις για να τη ψεκάζεις.... αν ναι σε τι αναλογιες και με τι ;;
Την εφαρμογή του αλουμινόχαρτου όταν ψεκάσεις.....την κάνεις με πινελο΄η κάποιο αλλο τρόπο;;;;

...Ας γίνω λοιπόν λίγο πιο αναλυτικός... Η κόλα της Microscale αραιώνεται με νερό και θυμίζει αραιωμένη ξυλόκολα. Την αραίωση την έκανα με το μάτι κάνοντας δοκιμές σε μια άλλη επιφάνεια. Σε γενικές γραμμές πάντως την αραίωσα αρκετά. Σκοπός πάντως έιναι να αφήσει μία πάχνη πάνω στο μοντέλο...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Tο πρώτο βήμα είναι το μασκάρισμα του πάνελ. Καλό θα ήταν τα πάνελς που έχουν ήδη περαστεί με αλουμινόχαρτο να μασκάρονται με βρεγμένη ταινία για να μην σκώσουν το αλουμινόχαρτο. Ακολουθεί ψέκασμα της κόλας με φτηνό αερογράφο και σε ποσότητα τόση ώστε να κάνει ένα ανεπαίσθητο φίλμ στην επιφάνεια. Περιμένουμε να στεγώσει η κόλα (παύει να γυαλίζει) και ακουμπάμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στο μοντέλο (αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τις ταινίες μασκαρίσματος). Με μια μπατονέτα απλώνουμε το αλουμινόχαρτο στην επιφάνεια πιέζοντας αρκετά. Με μία οδοντογλυφίδα πιέζουμε μέσα στις γραμμώσεις για να ορίσουμε το πάνελ αλλά και για να αποκαλύψουμε και τις λεπτομέρεις που μπορεί να βρίσκονται μέσα σε αυτό. Κόβουμε προσεκτικά το πάνελ με μια καινούρια λεπίδα και μετά κάνουμε πολύ προσεκτικά το πριτσίνωμα βάση φωτογραφιών κατα προτίμηση.

Ευχομαι να ήμουν κατατοπιστικός. Όταν θα βάλω κάποιο ακόμα πάνελ σκέφτομαι να το φωτογραφίσω αναλυτικά για να φανεί η διαδικασία..

Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #212 στις: Μαΐου 01, 2009, 02:38:12 μμ »
Μιχαλη εξαιρετικος και παρα πολυ κατατοπιστικα οσα γραφεις για τη δουλεια σου. ::icon_thumright::
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #213 στις: Μαΐου 04, 2009, 12:00:42 πμ »
Σε ευχαριστώ Geokid...

Αφού τελέιωσα με τις κυρίως επιφάνειες του αεροσκάφους, είπα να κάνω μια δοκιμή να δώ πως θα φαίνεται το horizontal stabilizer μετά από γυάλισμα και wash... Μπορώ να πώ οτι έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και φαντάζομαι οτι κάπως έτσι θα γίνει και το υπόλοιπο. Και μια και είχα χρόνο και όρεξη έβαψα και τα κόκκινα στα booms και το anti-glare με olive drab. Επίσης έβαψα και μέσα στις φωλέες με zinc chromate...μια αρκετά παραγωγική Κυριακή...

Καλή εβδομάδα σε όλους

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #214 στις: Μαΐου 04, 2009, 12:16:55 πμ »
Μιχάλη το project πάει πολύ καλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα ::icon_thumright::.
Πολύ όμορφη, καθαρή και ρεαλιστική εμφάνιση της μεταλλικής επιφάνειας της ατράκτου 8) :wink:.
Η συνέχεια βέβαια θα είναι ποιο εντυπωσιακή με τις λεπτομέρειες του κινητήρα και των πυροβόλων σε ανοικτή θέα :D!
Καλή συνέχεια... ::salut::   

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #215 στις: Μαΐου 04, 2009, 09:37:42 πμ »
Μιχάλη,πολύ όμορφο,μπράβο σου!
Αυτή η τεχνική με το αλουμινόχαρτο πολύ με ιντριγκάρει!
Με τι μέσο γυάλισες το οριζόντιο σταθερό? Να υποθέσω οτι θα είναι εύκολο να γρατζουνιστεί στη διαδικασία?

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #216 στις: Μαΐου 05, 2009, 07:16:54 μμ »
ʼψογη η δουλειά σου φίλε μιχάλη,τρομερή αληθοφάνεια του αλουμινίου.
Γενικώς μερακλίδικη δουλειά,Master class!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #217 στις: Μαΐου 05, 2009, 09:02:08 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Κι εγώ ανυπομονώ να δω πως θα φαίνεται με κινητήρα και θυρίδα πυροβόλων.. Λευτέρη σε ευχαριστώ επίσης!

Μιχάλη,πολύ όμορφο,μπράβο σου!
Αυτή η τεχνική με το αλουμινόχαρτο πολύ με ιντριγκάρει!
Με τι μέσο γυάλισες το οριζόντιο σταθερό? Να υποθέσω οτι θα είναι εύκολο να γρατζουνιστεί στη διαδικασία?

Γεια σου Κώστα! Χαίρομαι που σε "ιντριγκάρει" η τεχνική, πράγματι είναι κάπως ιντριγκαδόρικη... Σχετικά με το γυαλιστικό είναι ένα αεροπορικό προιόν με το όνομα "mirror image"... Τι να κάνουμε, προσπαθούμε με κάθε μέσο να επιτύχουμε την υψηλότερη δυνατή αληθοφάνεια.
Όσο για τις γρατζουνιές, ναι είναι πολύ ευπαθές και θέλει μεγάλη προσοχή. Σύντομα το handling του μοντέλου θα γίνεται μόνο με γάντια γιατί μένουν και δαχτυλιές..

Τα ξαναλέμε

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #218 στις: Μαΐου 05, 2009, 09:02:20 μμ »
Πολυ ομορφη δουλεια!!
το αποτελεσμα θα ειναι θεαματικο!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #219 στις: Μαΐου 05, 2009, 09:24:24 μμ »
Φίλε Μιχάλη...... Απλά καταπληκτικό το μοντέλο απ'όλες τις απόψεις. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Την τεχνική του αλουμινόχαρτου την είχα πριν μερικά χρόνια δει στην πράξη στο Β17 του Μέγα Τσώνου και με
εντυπωσίασε.Είναι μια καλή τεχνική για όσους δεν μπορούν να βάψουν με χρώματα alclad,όπως εγώ.
Η γνώμη σου ποια είναι?
Και πάλι μπάβο για την δουλειά σου. ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #220 στις: Μαΐου 05, 2009, 09:56:24 μμ »
Περικλή, Ορέστη ευχαριστώ πολύ!

Φίλε Μιχάλη...... Απλά καταπληκτικό το μοντέλο απ'όλες τις απόψεις. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Την τεχνική του αλουμινόχαρτου την είχα πριν μερικά χρόνια δει στην πράξη στο Β17 του Μέγα Τσώνου και με
εντυπωσίασε.Είναι μια καλή τεχνική για όσους δεν μπορούν να βάψουν με χρώματα alclad,όπως εγώ.
Η γνώμη σου ποια είναι?
Και πάλι μπάβο για την δουλειά σου. ::salut::

Νομίζω οτι η τεχνική αυτή είναι δυσκολότερη από το Alclad άρα δεν θα έλεγα οτι αποτελεί εναλλακτική λύση. Μάλλον λειτουργεί σε συνδιασμό. Ο κυριότερος λόγος είναι το ότι το αλουμινόχαρτο έχει περιορισμένο εύρος χρήσης ιδιαίτερα όταν έχουμε περίεργες καμπύλες. Επομένως σε αυτές τις επιφάνειες χρησιμοποιούμε Alclad για να συμπληρώσουμε τα κενά μιας και είναι το καλύτερο μεταλλικό χρώμα της αγοράς. Το Ρ-38 έχει μία ιδιαιτερότητα όμως, το ότι οι περισσότερες επίπεδες επιφάνειες ήταν άβαφες ενώ οι "δύσκολες" επιφάνειες με πολλές καμπύλες ήταν βαμμένες. Επομένως με βόλεψε να εφαρμόσω αυτό το συνδιασμό τεχνικών για να δείξω την αντίθεση ανάμεσα στο φυσικό μέταλλο και στο χρώμα. Σε κάποιο άλλο αεροσκάφος σίγουρα θα ισχύουν άλλα πράγματα και εξαρτάται από το τί θέλεις να δείξεις και πόσο δύσκολο θέλεις να είναι αυτό που θα φτιάξεις. Εγώ πάντως θα πρότεινα να κάνεις μια προσπάθεια με τα Alclad, πιστέυω οτι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία σε σχέση με τα άλλα μεταλλικά χρώματα. Στην δική μου πάντως περίπτωση είναι το το τρίτο αεροσκάφος που προσπάθησα με αυτή την τεχνική και μόλις το πρώτο που θα μπορούσα να πώ οτι πέτυχε.

Practice makes perfect...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #221 στις: Μαΐου 05, 2009, 10:14:02 μμ »
Μιχάλη είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό και ρεαλιστικό το αποτέλεσμα!
Το mirror image από που το πήρες?

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #222 στις: Μαΐου 05, 2009, 10:25:28 μμ »
ʼλεξ, δυστυχώς το προιόν είναι αεροπορικό και δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο απο όσο ξέρω...και 'γω τυχαία το βρήκα...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #223 στις: Μαΐου 05, 2009, 10:52:45 μμ »
Οκ, σε ευχαριστώ!

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #224 στις: Μαΐου 25, 2009, 01:36:31 μμ »
Γειά σας και πάλι με κάτι καινούριο... Η τοποθέτηση του κινητήρα πάνω στο αεροπλάνο.

Για να μην γίνει λάθος και πάει η συμμετρία περίπατο έφτιαξα αυτή τη βάση σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα σχέδια. Έπειτα έβαλα τις περίφημες βίδες και κόλησα τα στηρίγματα προκειμένου να μείνει ο κινητήρας στη σωστή θέση. Μάλιστα λέω να κρατήσω τη βάση λίγο ακόμα για να μου προστατεύει τον κινητήρα από πιθανές πιέσεις που μπορεί να ασκήσω κατα την διάρκεια της κατασκευής. Σειρά έχουν οι σωλήνες και πιο συγκεκριμένα το fuel & hydraulic system.

Αυτά για σήμερα, τα ξαναλέμε

Tags: p-38