Επιτέλους ξεκίνησε το βάψιμο!!!... Μόλις σήμερα συνειδητοποίησα οτι έχει περάσει κιόλας ένας μήνας από το τελευταίο μου post.
Ξεκίνησα με το ασημί στις φωλέες καθώς ήταν εμφανές από την βιβλιογραφία οτι ήταν άβαφες... Το δυσκολότερο κομμάτι έπειτα ήταν να αποφασίσω το χρώμα της κάτω πλευράς. Σύμφωνα με άρθρο του γνωστού επι του θέματος Dana Bell, η παραλαγή αποτελούταν από τα Dark Earth, Dark Green & Sky με την διαφορά οτι δεν ταίριαζαν απόλυτα με τα βρετανικά χρώματα καθώς βάφτηκαν στην Αμερική. Επομένως για να θεωρηθεί το μοντέλο πετυχημένο πρεπει να δίνει την αίσθηση αυτής της "διαφορετικότητας"... Πως γίνεται όμως αυτό????
Αφού προμηθεύτηκα τα αντίστοιχα χρώματα από Gunze, Humbrol, και Xtracolour, συνειδητοποίησα οτι δεν έχουν και πολλά κοινά μεταξύ τους. Επίσης σε σχέση με τις έγχρωμες φωτο (που ευτυχώς ...ή δυστυχώς) έχω, δεν μπορώ να πω οτι κάποιο χρώμα ταιριάζει ιδιαίτερα πλήν των Dark Earth & Dark Green της Gunze. Για το Sky όμως (αν και το έχω ήδη βάψει) έχω κάποιες αμφιβολίες. Βασίστηκα στο χρώμα της Gunze αλλά το άνοιξα αρκετά με κάποιο ανοιχτό γκρί αλλά ακόμα αφήνει μια πρασινίλα η οποία ναι μεν θυμίζει το sky της RAF αλλά από την άλλη όσο περισσότερο κοιτάζω τις φωτο, τόσο περισσότερο μου φαίνεται οτι το άφος ήταν βαμμένο με κάποιο light gray..
Έχει κανείς κάποια άποψη επί του θέματος??? Επίσης γνωρίζουμε από φωτο οτι τα P-38 mk I βάφτηκαν με τα ίδια χρώματα με κάποια Lockheed Hudson...
Σας παραθέτω τις φώτο όπως είναι το μοντέλο τώρα..

και μια τελευταία με το μοντέλο να στηρίζεται στα "πόδια" του

περιμώνω απόψεις....