
Διαβαζοντας τα παραπανω, θα ηθελα (συγνωμη για την καταχρηση του χωρου) να πω και γω την αποψη μου.
Ξεκινω με κατι δεδομενο και αδιαπραγματευτο. Ο Κωστας (Μαστορας για ολους), θεωρω προσωπικα αλλα και πιστευω ολοι οσοι τον γνωριζουν, θεωρείται ανθρωπος και μοντελιστης εξαιρετικης βαρυτητας και σεβασμου απ'ολη την μοντελιστικη κοινοτητα. Επομενως η άποψη του επιβαλλεται να λαμβανεται σοβαρά υποψην. Οι γνωσεις του με εχουν βοηθησει αρκετες φορές και το ομολογω οτι εξαιτιας του εκανα την διαφορά σε καποια θεματα. (δεν σε γλειφω Κωστα, να εξηγουμαστε)
Και οι δυο αποψεις σας (DIO, Kωστας), ειναι λογικές και καθολου κατακριτεες. Δεν αντιλεγω οτι και η δικη μου φυση μοντελαρισματος ειναι να μοντελαρω οτι κυκλοφορει εντός των σωθηκων του μοντελου κι ας μη φαινεται στο τελος. Απλά μου αρεσει να ξερω οτι πισω απο ενα αψυχο πλαστικό υπάρχει κατι!!!! Αλλά και η αποψη του Κωστα σωστή ειναι αφου αντιπροσωπευει μια άλλη νοοτροπια λογικής που λεει μοντελαρουμε ο,τι ειναι χρησιμα ορατο, και το μοντελαρουμε σωστά.
Ο Κουκλος ειναι της κατηγοριας μοντελισμου αλλα άποψης Μαστορα. Αφου δεν θα φανει στο τελος, γιατί να δωσω προσοχη εκει και οχι σε άλλα θεματα οπως κινητηρας, βαψιμο κτλ.
Ειδικά σε αυτό το 48ρι, δεν κρυβω οτι ασχετα με οποιαδηποτε λογική, ΗΘΕΛΑ να προσπαθησει αρκετα περισσοτερο μονο για ενα λογο. Να δουλεψει τα δαχτυλα, τεχνικές και μυαλό. Ως μαθημα και οχι σαν αποτελεσμα.
Τις ικανοτητες του στα 32ρια (προσοχη: κατευθειαν απο το κουτι) τις εχει δειξει και μαλιστα με τον καλυτερο τροπο. Ειδικά στο βαψιμο τα πηγαινει περιφημα για ουτε 1 χρονο μοντελιστης.
Παμε τωρα στο άλλο ζητημα περι κλιμακας! Θα πω την αποψη μου με ολο το σεβασμο που με διακρινει προς τα προσωπα σας κι αν θελετε ας γινει σεβαστη.
Εχοντας ασχοληθει με ολες τις κλιμακες λιγο ή πολυ, θα πω τα εξης:
Οσο μεγαλωνει η κλιμακα και ο χώρος τοσο μεγαλυτερη απαιτηση υπαρχει. Και ποια ειναι αυτή?????
Να πλησιασεις και να το συγκρινεις με το πραγματικό στα ....ισα!
Δεν μπορεις να κλεψεις ουτε με το ματι ουτε με το φακό. Εξου και κατι που ειχε πει καποτε ο Θειο Νωντας οτι τα πολυ μεγάλα μοντελα σε κλιμακες βγαινουν αχαρα και ....ψευτικα! Ειδικά με τα σιχαμενα καλουπια τους και τα ηλιθια λαθη τους και την απουσια λεπτομερειας.
Οσο κατεβαινουμε, η πληθωρα των επιλογων σε κιτ, βελτιωτικων και δυνατοτητων κανει τα πραγματα πιο ενδιαφεροντα. Σε συνδυασμό με την ικανοτητα τα μοντελα αποδεδειγμενα γινονται .....ζωντανα και σπαρταρανε!!! Αλλα και αν το σκοπευτικο πχ δεν σου πετυχει δεν τρεχει και τιποτα αφου μονο με φακο ή αετησιο ματι θα βρει κανεις πιθανη τσαπατσουλια! Κι αν εισαι και ...μαιτρ στη κλιμακα, ε δε θες και πολυ να κατεβασεις σαγονια με το μικρομοντελισμο!!!! (να μην αναφερω ονοματα, διοτι ειναι παρα πολλα τα παιδια με ξεχωριστες ικανοτητες εδω μεσα στις μικρες κλιμακες)
Προσωπικά τασσομαι υπερ της προσεκτικής επιλογης μοντελου σε 1/32 η οποια αποτελει την χρυση τομη στα παντα. Επιλογες, νεα καλουπια, 3πλασια εως και 5πλασια κοματια με τις πιο μικρες ή πιο μεγαλες κλιμακες, λεπτομερεια, μεγαλη γκαμα βελτιωσεων και χαλκομανιων, converts, αρκετο χωρο να δουλεψεις ανετα κτλ κτλ.
Δεν επαρκουν ομως αυτα. Θελει και την ικανοτητα μας, το στυλ μας, το διαβασμα μας, τη μελετη μας και βασικοτερο για μενα ΥΠΟΜΟΝΗ & ΕΠΙΜΟΝΗ. Ειναι οι αρετες ενος μοντελιστη. Ολα τα άλλα αποκτουνται με το χρονο και με τη σκληρη δουλειά.
Τα παραπανω αποτελουν προσωπικη καθαρα εμπειρικη αποψη μου και μονο και ξαναζητω συγνωμη για το σπαμαρισμα και τον χρονο σας.
