Αποστολέας Θέμα: Revell 1/72 Challenger I Mk 2  (Αναγνώστηκε 29422 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: Revell 1/72 Challenger I Mk 2
« Απάντηση #200 στις: Μαΐου 12, 2008, 07:35:43 μμ »
              R.. Sh....er τον ξέρουνε στην Θεσσαλονίκη. ::glossa:: ::glossa::
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ "ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ" ΑΠΟ ΚΑΤΩ
Πλαστικό ήταν.........ΠΑΜΕ ΓΙ' ΑΛΛΟ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Revell 1/72 Challenger I Mk 2 - η επιστροφή!!!
« Απάντηση #201 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:46:45 μμ »
 ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::gift:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::
Λοιπόν πήρα και δώρο γενεθλίων και μάλιστα από τα ανεκτίμητα!

Κατά την επίθεση μητέρας-πεθεράς έγινε χρήση μία τεράστιας σκουπιδοσακούλας για να μαζευτούν άχρηστα χαρτιά-κουτιά. Φυσικά φταίω και εγώ που είχα αφήσει το κουτί εκτός DMZ (ήθελε να το δεί ένα φίλος και ξεχάστηκε :oops: ) οπότε μία εκ των δύο (αδιευκρίνιστο ποια αν και πίεσα για να μάθω  ::violent1:: ) το πήρε στα χέρια της, έσκισε το κάλυμα για να το χρησιμοποιήσει σε κάποια απροσδιόριστη εργασία, κοίταξε το γεμάτο τσαλακωμένα χαρτιά κουζίνας εσωτερικό και το πέταξε. Αυτό που γλύτωσε την κατάσταση ήταν η τεράστια χωρητικότητα της σακούλας η οποία δε γέμισε ούτε στο 10%, οπότε στο φεύγα η πεθερά μου αποφασίζει να ΜΗΝ την πετάξει αλλά να την αφήσει στον κήπο για να μαζέψει χόρτα κλπ μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα το πρωί η πεθερά μου φωνάζει τη μητέρα μου για να βοηθήσει στο πέταγμα της απίστευτα πλέον βαριάς σακούλας, η μητέρα μου η οποία τό έφερε βαρέως που πετάχτηκε το μοντέλο, αναγνωρίζει τη σακούλα, την αδειάζει πάραυτα, ανασύρει το κουτί και μου το παρουσιάζει θριαμβευτικά σήμερα στις 2130 που γύρισα από τη δουλειά!

Η τύχη εκ νέου το έφερε και ένα πακέτο εφημερίδες κάλυψαν το κουτί και το προφύλαξαν από το χαμό που ακολούθησε. Εγώ το παρέλαβα κάπως έτσι...

...με το άρμα και τον πύργο στην ίδια θέση ποπυ τα είχα τοποθετήσει

Η πίστη μου σε αυτόν τον τρόπο συσκευασίας ανανεώθηκε όταν επιβεβαίωσα τις ελάχιστες ζημιές που είχε το μοντέλο παρά την περιπέτειά του. Εχουμε και λέμε, ξεκόλλησε το πυροβόλο (ως ήταν αναμενόμενο)...

... ένα τμήμα ερπύστριας...

...η σημαία της Liverpool βρέθηκε ρέμπελη μέσα στο κουτί...

...και η δεξιά ποδιά ξεκόλλησε εν μέρει.

Εν ολίγοις πταίσματα! Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά το αρματάκι δεν κατέληξε στη χωματερή. Μπορεί να έχει τα χάλια του αλλά το είχα συμπαθήσει, άσχετα αν μερικές φορές το στόλισα κατά το δοκούν, ειδικά με τις γα$%#@ τις ερπύστριες. Και επειδή πιστεύω πως πολλές γορές κάποια γεγονότα σου δείχνουν το δρόμο, λέω έπειτα από τρίμηνη απουσία να ξαναπιάσω τα κοπίδια γιατί είναι κρίμα ο Λάζαρος (Mk 2 ::glossa:: ) να μείνει μετά από τέτοια περιπέτεια στο ράφι.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #202 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:53:26 μμ »
 :D :D :D :D :D
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ΟΡΜΑ ΦΙΛΕ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #203 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:56:32 μμ »
Ηθικό δίδαγμα   :wink::
η ανακύκλωση (λόγω των εφημερίδων - διασωστών)
και τα σπίτια με κήπο,
σώζουν το μοντελισμό.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #204 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:02:59 πμ »
Όχι ρε φίλε! Τι λες τώρα!  :shock: :shock: :shock:

:D :D :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #205 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:04:37 πμ »
Ηθικό δίδαγμα   :wink::
η ανακύκλωση (λόγω των εφημερίδων - διασωστών)
και τα σπίτια με κήπο,
σώζουν το μοντελισμό.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σ.Σ.
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Απίστευτος συνειρμός :shock:

Όχι ρε φίλε! Τι λες τώρα!  :shock: :shock: :shock:

:D :D :D :D :D :D
Ακόμα και τώρα δεν το πιστεύω και γυρνάω κάθε τόσο να βεβαιωθώ πως το άρμα είναι πάνω στον πάγκο!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #206 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:05:57 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ελληνας κωλόφαρδος μοντελιστής με 7 γράμματα...... Ποιός να΄ναι... Ποιός να΄ναι ....     :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #207 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:20:45 πμ »
Εγω στη θεση σου θα εγραφα 5 νουμερακια και 1 τζοκερ και θα περιμενα εξω απο το πρακτορειο πρωι πρωι να ανοιξει να το καταθεσω  :mrgreen:
Οποτε καλη συνεχεια Γιωργο  ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #208 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:53:29 πμ »
Μηπως η απαντηση στον πολεμο του ιρακ να ητανε ριχτε τις παιθερες στη μαχη και οχι τα Challenger??  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #209 στις: Μαΐου 16, 2008, 01:02:14 πμ »
Καλά ρε συ!!!!!!   :shock: :shock:  Καλά αναρωτιώμουνα τελικά ποιός ή τι φταίει;;;  ΕΣΥ φταις!!!!
Με τέτοιο κουτί ...

πως περίμενες να μην σου το "ericcson" εις τα απορρίματα;  :mrgreen:

ʼντε μπράβο, συμμάζεψέ το τώρα και συνέχα... κ..όφαρδε, ε κ..όφαρδε  ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #210 στις: Μαΐου 16, 2008, 02:06:02 πμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

νομίζω οτι οφείλεις στην μητέρα σου ενα μεγάλο  ::058love::  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #211 στις: Μαΐου 17, 2008, 03:40:31 μμ »
Πίσω ξανα! Λοιπόν η απόφαση συνδιασμού του Τ-55 της Ace και του Τ-64 της Italeri ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου και προτιμώ να το αφήσω πίσω μου... Ευτυχώς η Revell βγάζει ένα πολύ καλό Τ-72 το οποίο πολέμησε στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου με την προεδρική φρουρά και μάλιστα η Revell βγάζει τη σωστή έκδοση Τ-72 Μ1 και το μοντέλο είναι εξαιρετικό. Οπότε αλλαγή σχεδίων και νέο ξεκίνημα.

Για κάνω το Τ-72 καμένο έπρεπε να εξαφανίσω το ελαστικό δαχτυλίδι των εδαφιαίων τροχών το οποίο σε περίπτωση πυρκαγιάς καίγεται αφήνοντας άσπρες ( :shock: ) στάχτες. Ευτυχώς στο μοντέλο υπήρχαν spare τροχοί και έπειτα από δοκιμές κατέληξα στο παρακάτω εργαλείο του dremel

Υστερα από λίγη εξάσκηση κατάφερα να έχω αποδεκτό αποτέλεσμα...
Image Hosted by ImageShack.us

...με μέσο χρόνο 2min ανά τροχό. 24 τροχούς και αρκετές μυικές κράμπες αργότερα είχα τελειώσει...

...και μετά από ψιλοκαθάρισμα με ντουκόχαρτο είμαστε εδώ.

Σειρά έχει η ερπύστρια η οποία λόγω μείωσης της διαμέτρου των τροχών θα περισεύει οπότε πρέπει να την κάνω να κρεμάει στο πάνω μέρος. Καλή μου τύχη. Κανονικά θα έπρεπε να χαμηλώσω και την ανάρτηση αλλά είναι εντελώς εκτός των μοντελιστικών μου ικανοτήτων. Επεται συνέχεια, ελπίζω σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #212 στις: Μαΐου 17, 2008, 11:29:08 μμ »
Πειραματισμός σχετικά με την τοποθέτηση των ερπυστριών. Κόλλησα πάνω σε masking tape τα μήκη με τη σωστή σειρά...

και μετά τοποθέτησα την ερπύστρια πάνω στο άρμα χωρίς να έχω κολλήσει ακόμα τον κινητήριο τροχό. Στη συνέχεια με την ταινία ασφάλισα την ερπύστρια στη θέση της και κόλλησα τον κινητήριο τροχό φέρνοντας τα δόντια εμπλοκής στις σωστές θέσεις.

Η όλη διαδικασία ήταν απλή και μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω κόλλα για μοντέλα η οποία δίνει χρόνο για μικροδιορθώσεις. Μάλλον θα την ακολουθήσω και στο μέλλον μιας και η τοποθέτηση ήταν ένα τίποτα μπροστά στην κόλαση του Challenger. Και τώρα είμαστε εδώ, εν αναμονή της υπόλοιπης συναρμολόγησης.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο Τ-72 είναι πως οι ράβδοι στρέψης της ανάρτησης είναι πρακτικά εκτός πήγματος και εν μέρει εκτεθειμένοι (αν υποθέσουμε πως το μοντέλο τους αναπαραστά σωστά) :shock: Δε γνωρίζω την αντοχή των εν λόγω εξαρτημάτων, πάντως μου δείχνουν πολύ ευάλωτοι ειδικά σε πλήγματα από νάρκες. Από φωτογραφία ενός αναποδογυρισμένου Abrams έχω δει πως τίποτα δεν είναι ορατό στο κάτω μέρος όσον αφορά την ανάρτηση. Οι γνωρίζοντες περισσότεροι συνάδελφοι αρματολάτρες μήπως μπορούν να με διαφωτίσουν περισσότερο;

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #213 στις: Μαΐου 17, 2008, 11:48:32 μμ »
Ωπα! Γιατί να είναι ετσι οι ράβδοι στρέψης :?:
Κάποιος κατασκευαστικός λόγος θα πρέπει να υπάρχει. Μήπως επειδή είναι μακρύτερο ετσι το στέλεχος , αποδίδει περισσότερη αντίσταση στην στρέψη του εδαφικού φορτίζοντας λιγότερο το σκάφος :?: :?:
 ::dontknow:: ::dontknow:
Σχετικά με τις νάρκες Γιώργο, εαν τις πατήσει αρμα μάχης δεν θα πάρει φωτιά, αλλά θα ακινητοποιηθεί απο διαλυμενη ερπύστρια και εδαφικό. Οσο για τον οδηγό, με εξαιρεση το Merkava, θα αποδημήσει εις κυριον διαλυμενος από την δόνηση

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #214 στις: Μαΐου 18, 2008, 12:22:46 πμ »
Εγώ δεν ξέρω για τις ράβδους στρέψης  :oops: αλλά ξέρω ότι πιθανόν δεν θα σκεφτόμουνα να εξαφανίσω το λάστιχο από τους τροχούς σε κάποια ανάλογη κατασκευή μου...οπότε εκεί φαίνεται και η διαφορά μοντελιστή και κατασκευαστή. Παρακαλώ να απευθύνεστε σε μένα με τον δεύτερο όρο.
Συνέχα όμως...γιατί η υπομονή έχει και τα όριά της  :roll: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #215 στις: Μαΐου 18, 2008, 09:58:49 μμ »
...οπότε εκεί φαίνεται και η διαφορά μοντελιστή και κατασκευαστή. Παρακαλώ να απευθύνεστε σε μένα με τον δεύτερο όρο.
Εσύ Philippe τα είπαμε, είσαι καλλιτέχνης. Αλλη κατηγορία. Πολύ πιο ψηλά!

Ωπα! Γιατί να είναι ετσι οι ράβδοι στρέψης :?:
Ελα ντε :shock: μου έχει κάνει πολύ εντύπωση!

Σχετικά με τις νάρκες Γιώργο, εαν τις πατήσει αρμα μάχης δεν θα πάρει φωτιά, αλλά θα ακινητοποιηθεί απο διαλυμενη ερπύστρια και εδαφικό. Οσο για τον οδηγό, με εξαιρεση το Merkava, θα αποδημήσει εις κυριον διαλυμενος από την δόνηση
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη στο κάθισμα για αποσβεστήρες; Στο Merkava τι έχουν;

Λοιπόν και ολίγο μοντέλο. Το Τ-72 έχει δεκάδες απειροελάχιστα ανθυποκομματίδια που πρέπει να κολληθούν. Το σύνολο είναι εξαιρετικά εύθραστο και δύσκολο στο χειρισμό, απαιτεί τεράστια προσοχή και έπειτα από πολύ καιρό δούλεψα με 2 λαβίδες ταυτόχρονα :shock:.

Στην πορεία της κατασκευής σκέφτηκα πως σε ένα καμμένο άρμα ΟΛΑ τα φώτα θα πρέπει να είχαν σπάσει-λιώσει. Ετσι με κοπίδι, λίμες και dremel έφαγα το εσωτερικό του φωτός πορείας. Κάτι κατάφερα αλλά με περιμένου 2-3 προβολείς ακόμα...

Τέλος έφτιαξα και ένα βαρέλι από καπάκι Nescafe για να κάνω το ένα βαρέλι καυσίμων ανατιναγμένο. Το άλλο θα το έχει χάσει κάπου πριν καταστραφεί. Για πείτε τη γνώμη σας, 3 εγκεφαλικά έπαθα για το φιάξω...

Πρέπει να προσθέσω του ιμάντες πρόσδεσης από masking tape και να το βάψω μέσα μαύρο. Ξέρω-ξέρω, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να το είχα ήδη βάψει στο εσωτερικό, αλλά ου γαρ έρχεται μόνο!

Αυτά για σήμερα!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #216 στις: Μαΐου 18, 2008, 10:04:05 μμ »
Γιώργο το βαρελι μου αρέσει και σίγουρα το έκανες καλύτερο από ότι θα το έκανα εγώ. Έχεις όμως καμμιά σχετική φωτογραφία που να το δείχνει τρυπημένο :?: Γιατί εχω την εντύπωση οτι τσάμπα παιδεύτηκες. Αυτό έτσι και πάρει φωτιά...
Όσο για το mercava, εχει την ιδιομορφία οτι ο κινητήρας του είναι τοποθετημένος μποροστά απο τον οδηγό

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #217 στις: Μαΐου 18, 2008, 10:05:27 μμ »
Εξελίσσεσαι σε έναν πολύ καλό αρματά και αυτό δεν μ' αρέσει, με την έννοια ότι πιθανόν να κολλήσεις και να ξεχάσεις τα πετούμενα.  :)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #218 στις: Μαΐου 18, 2008, 10:11:12 μμ »
...οπότε εκεί φαίνεται και η διαφορά μοντελιστή και κατασκευαστή.

Αυτό θα πέσει στις πανελλήνιες σε λίγες μέρες...................Να δω τί θα γράψουνε τα έρμα............ :lol: :lol:

Gontogιε πολύ μου αρέσει το άρμα,αλλά πιό πολύ μου αρέσει η ιδέα............. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Βέβαια πιό πολύ απ΄όλα μου αρέσει το..........παστίτσιο (άσχετο)  :shock: :shock: αλλά να μην σου θυμίζω τέτοια πράγματα. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #219 στις: Μαΐου 18, 2008, 10:16:28 μμ »
Spoiler (hover to show)

Γιώργο το βαρελι μου αρέσει και σίγουρα το έκανες καλύτερο από ότι θα το έκανα εγώ. Έχεις όμως καμμιά σχετική φωτογραφία που να το δείχνει τρυπημένο :?: Γιατί εχω την εντύπωση οτι τσάμπα παιδεύτηκες. Αυτό έτσι και πάρει φωτιά...
Όσο για το mercava, εχει την ιδιομορφία οτι ο κινητήρας του είναι τοποθετημένος μποροστά απο τον οδηγό
Γιάννο φωτό δεν έχω :oops: Το πήγα λογικά, το βαρέλι είναι στεγνό, μόνο ατμοί πετρελαίου μέσα, ανάβουν οι ατμοί και εκτονώνεται στο πιο αδύνατο σημείο που είναι και η οπή πλήρωσης στο πάνω μέρος.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #220 στις: Μαΐου 18, 2008, 11:25:32 μμ »
Ολα τα σφάζω...όλα τ'  ανατινάζω, έτσι - έτσι πήρες φόρα πολλών g kontog...αποκτάμε και πάλι ενδιαφέροντα   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Ερώτηση για εδαφιαίους τροχούς και πλευρική θωράκιση Τ-72Μ1
« Απάντηση #221 στις: Μαΐου 19, 2008, 11:47:18 πμ »
Spoiler (hover to show)

Παίδες ερώτηση. Οι εδαφιαίοι τροχοί του Τ-72Μ1 έχουν 6 ή 8 ακτίνες; Osprey, Kagero και Concord επιμένουν στις 8, η Revell δίνει τροχούς με 6 ΜΟΝΟ για το ιρακινό. Εγώ ακολούθησα τη βιβλιογραφία και έβαλα αυτούς με τις 8 ακτίνες, μήπως κάποιος γνωρίζει περισσότερα να το μαζέψουμε αν γίνεται πρωτού πέσουν τα χρώματα...

Image Hosted by ImageShack.us

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία οι τροχοί με τις 6 ακτίνες είναι και αυτοί αλουμινένιοι και τοποθετήθηκαν σε λίγα Τ-72Μ1 προς το τέλος της σειράς παραγωγής. Εχω πάντως μπερδευτεί γιατί βρίσκω φωτογραφίες αρμάτων με 6 όπως το παρακάτω φιλανδικό...

...αλλά και με 8 όπως το πολωνικό.

Πάντως  έχω φωτό από ιρακινό που σαφώς έχει 8!

Τώρα πάμε στις πλαϊνές ποδιές που κάλυπταν μέρος των εδαφιαίων τροχών. Ξέρετε αν ήταν σκέτο λάστιχο ή υπήρχε κάποιο μεταλικό έλασμα πίσω τους; Γιατί αν ήταν σκέτο λάστιχο, σε καμένο όχημα πρέπει να έχουν λιώσει, οπότε πάμε για εγχείρηση.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #222 στις: Μαΐου 19, 2008, 12:13:48 μμ »
Τότε που έφτιαχνα το δικό μου (Zuzana) αντιμετώπισα το ίδιο θέμα με τους τροχούς... από έρευνες που έκανα στο ML κατέληξα στο ότι οι Ρώσσοι όσα Τ-72 έδωσαν είτε ως πώληση είτε ως στρατιωτική βοήθεια ήταν με της 8άρες ρόδες... Αυτοί με της 6 ακτίνες τοποθετήθηκαν σε λίγα Τ-72Μ1 προς το τέλος της παραγωγής όπως είπες και εσύ και μέχρι τώρα ήξερα ότι έμειναν σε Ρώσικα χέρια... Τώρα πως προέκυψε το Φιλανδικό...???? ::dontknow::

Αλλά σε τέτοια ερωτήματα η καλύτερη λύση και ενέργεια που μπορείς να κάνεις είναι να μην το ψάχνεις και πολύ γιατί θα σου πάρει απίστευτες ώρες με αμφίβολα αποτελέσματα... καλύτερα να φτιάξεις ένα συγκεκριμένο όχημα... π.χ. αυτό της φωτό και έτσι να καθαρίσεις!!!!!! :wink:

Υ/Γ: Εκεί που είναι καμένο το ελαστικό μέρος του τροχού θα πρέπει να έχει κάτι χαραγμένα αυλάκια κατά μήκος της ρόδας που απέτρεπαν το ελαστικό μέρος να φεύγει όταν το όχημα έπιανε μεγάλες ταχύτητες εκτός δρόμου.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #223 στις: Μαΐου 19, 2008, 12:14:55 μμ »
Spoiler (hover to show)
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #224 στις: Μαΐου 19, 2008, 12:19:00 μμ »
Γιώργο φίλε μου καλημέρα  :wink:  Καταπληκτική δουλειά  ::icon_thumright::  Ειδικά το τεπόζιτο πίσω είναι τέλειο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 Πράγματι τα τεπόζιτα δεν ανατινάζονται, όσο περίεργο και αν φαίνεται, λόγω του οτι έχουν μέσα ενα ειδικό υλικό σαν σφουγγάρι που αφήνει μόνο αναθυμιάσεις και οχι σε υγρή μορφή τα καύσιμα....τουλάχιστον έτσι μας είπαν στο πολεμικό μουσείο της Αγ. Πετρούπολης.....
 Τώρα σχετικά με τροχούς και λασπωτήρες......
ορίστε μια φώτο απο T-72 απο το εν' λόγω μουσείο που πήγα και πώς είναι οι λασπωτήρες (sorry γαι την ποιότητα αλλα είναι scan απο φίλμ και οχι ψηφιακή)

απ' όσο θυμάμαι που τους είχα πιάσει κιόλας, ήταν καουτσούκ σκληρό με μεταλλική "ραφή" επάνω στο μεταλλικό κάλλυμα της ερπύστριας και κάτι μεταλλικούς συνδέσμους (σαν μαντεσέδες) ανάμεσα στα καουτσουκένια φύλλα ώστε να μην "πετάν" σαν φουστανέλλες σε μαγάλη ταχύτητα....
 Δυστυχώς φώτο καθαρές με τροχούς δεν έχω αλλά έχω video αναλυτικό σε φορμά DV, που έχω όλα τα οχήματα και άλλα συστήματα του μουσείου...να δώ το video λίγο και θα σου πώ  :wink: :wink:

Tags: challenger