Αποστολέας Θέμα: Revell 1/72 Challenger I Mk 2  (Αναγνώστηκε 29384 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Revell 1/72 Challenger I Mk 2
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:14:21 μμ »

Εχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να δαγκώσετε ωμή σάρκα; Να τρέξετε γυμνοί κάτω από το φεγγαρόφωτο; Εχετε ακούσει ποτέ το λάγνο κάλεσμα της σκοτεινής πλευράς να σας φιθυρίζει από τις σκιές του μυαλού σας; Για μένα τουλάχιστον η σκοτεινή πλευρά ακούει στο όνομα philio  ::077devil:: Εδώ και καιρό έβλεπα τις απίστευτες κατασκευές του και ένοιωθα όλο και πιο ισχυρή την ανάγκη να φτιάξω κάτι ανάλογο. Τελικά ενέδωσα και αποφάσισα να αφεθώ στην άβυσσο και να κυλιστώ στη λάσπη των πιο σκοτεινών λαβυρίνθων της άλλης πλευράς. Θα έφτιαχνα ένα άρμα...

Η πρώτη σκέψη ήταν να πάρω ένα ίδιο κιτ και να το φτιάξω για να δείξω στον γηραιό αυτό κύριο τι εστί μοντελισμός Ωριμότερη αντιμετώπιση της κατάστασης (σιγά μην το κάνω σαν του philio, τα χάλια μου θα κάνω!) και η χρόνια πλέον έλλειψη χρόνου με έκαναν να ξεθάψω από το στοκ ένα 1/72 Revell Challenger I Mk2. Φαινόταν ωραίο και ιδανικό για γρήγορη κατασκευή και γινόταν και ερημί γιατί έδρασε, με επιτυχία, στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991. Και έτσι, με τις πόρτες της λογικής να κλείνουν πίσω μου, ξεκίνησα.

Στα θετικά του κιτ η πολύ καλή ποιότητα χύτευσης και η εξαιρετική, για μένα τουλάχιστον λεπτομέρεια. Σε σύγκριση με όσες φωτό είχα στα χέρια μου τομοντέλο είναι ακριβέστατο πλην ελαχίστων λεπτομερειών από ότι μπόρεσα να διακρίνω. Επίσςη εντύπωση μου έκανε ο τρόπος προστασίας πάνω στο sprue των return rollers της ερπύστριας, μία σαφής ένδειξη του σεβασμού του κατασκευαστή προς τον πελάτη.

Στα προβλήματικά σημεία τώρα. Σε 4 τροχούς υπάρχει ένα εμφανέστατο sink mark. Λίγη κυανοακριλική, μία σταγόνα zip kicker και λίγο τρίψιμο διόρθωσαν το πρόβλημα. Στον πυργίσκο υπήρχε επίσεις ένα άσχημο sink mark στη θυρίδα του αρχηγού αλλά επειδή εκεί πρέπει να κολλήσετε ένα μικρό κομμάτι πλαστικού το οποίο αναπαραστά το καπάκι της θυρίδας διόπτευσης, δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης στη δεξιά πλευρά του πύργου το εμπρός μέρος της θωρακισμένης θήκης του συστήματος TOGS είναι εντελώς επίπεδο ενώ στο πραγματικό υπάρχει θωρακισμένη θυρίδα που ανοίγει προς την πλευρά του πύργου. Και αυτό διορθώνεται πολύ εύκολα.

Και ξεκίνησε η συναρμολόγηση. Σε ελάχιστο χρόνο, κάτω από μία ώρα, είχα φτάσει εδώ.

Πρόβλημα Νο 1. Εκατέρωθεν του πύργου υπάρχουν αρκετές θέσεις αποθήκευσης. Τα τοιχώματα των θέσεων αυτών είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός κλίμακας. Μία λύση ήταν να τα φτιάξω from scratch ( ::lol18:: ) αλλά ακόμα και η σκοτεινή πλευρά έχει τα όριά της. Ετσι αποφάσισα να τα σκεπάσω με καναβάτσο. Πήρα χαρτί κουζίνας και έκοψα κομμάτια στα μέτρα που ήθελα για να καλύψω τα πλαϊνά. Υστερα με ένα πινέλο τα έβρεξα με αιραιωμένη σε ατλακόλ και με προσοχή τους έδωσα τη μορφή που ήθελα κανονίζοντας να ακολουθούν τις γωνίες του άρματος και να θυμίζουν καναβάτσο. Η τεχνική είναι απλούσταση και αν και τη χρησιμοποιώ για πρώτη φορά, αρέσκομαι να πιστεύω οτι μάλλον τα κατάφερα.

Scratch build! Από αλουμινόφυλλο έφταξα ένα κάλυμα για το TOGS.

Αστάρι (hycote) και ιδού η Χιονάτη σε άρμα.

Preshading. Επειδή το τελικό χρώμα θα είναι αρκετό ανοικτόχρωμο, αποφάσισα οτι το μαύρο θα έδειχνε αφύσικο και έτσι χρησιμοποίησα Humbrol 113 rust...

...και βάψιμο με Humbrol 122 pale stone. Το χρώμα επιλέχτηκε αφού είδα μερικές φωτογραφίες από Challenger εν δράση το 1991. Αφού το ψέκασα μου φάνηκε πολύ ανοικτό αλλά με τα wash και την επικείμενη ταπαιπωρία θα σκουρήνει. Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω... Συνέχεια με τα καναβάτσα που περάστηκαν με ψιλό πινέλο, προσοχή και γαλλικά, ένα χέρι Humbrol 93 sand. Και πάλι το χρώμα είναι προσωπική επιλογή. Θα ακολουθήσουν στεγνό πινέλο με ξανοιγμένο χρώμα και σκόνισμα. Κάποια σημεία που το χαρτί δεν έχει κάτσει καλά θα διορθωθούν κε κυανοακρυλική.

Τελευταία εργασία μέχρι τώρα το βάψιμο των θωρακισμένων κρυστάλλων παρατήρησης στη θυρίδα του αρχηγού. Αρχικά περάστηκαν με Humbrol 27003 steel και στη συνέχεια με ένα παχύ στρώμα Humbrol 91325 clear green. Θα τα περάσω και μία παρκετίνη για να αποκτήσουν παραπάνω γυαλάδα.

Τοποθέτησα πρόχειρα τη θυρίδα στη θέση της και με χαρά ανακάλυψα οτι τα θωρακισμένα κρύσταλλα, που μου είχαν χυθεί τα μάτια για να βάψω, είναι πρακτικά αθέατα από τις φυσιολογικές γωνίες που κοιτάει κάποιος ένα μοντέλο. Αυτή είναι η χαρά του χόμπυ...

Αυτά μέχρι εδώ. Και δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ χωρίς την αμέριστη βοήθει του nino1969 ο οποίος έδειξε απίστευτη υπομονή απέναντι σε έναν σπαστικό τύπο με άπειρες ερωτήσεις. Ευχαριστώ Νίκο ::proskino::

Λοιπόν, οι γνώσεις μου περί αρμάτων, αν τις καταγράψω με courrier δεκάρια, δε γεμίζουν 2 σελίδες Α4. Τη γνώμη σας τώρα που είναι σχετικά νωρίς, μη μείνουν πολλές χοντράδες και κατεβάσω το μοντέλο στο καρναβάλι της Πάτρας αντί για την έκθεση.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
Απ: Revell 1/72 Challenger I Mk 2
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:25:07 μμ »
Μπραβο Γιωργο!!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:28:10 μμ »
Πολύ ωραίος.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::

Ο philio κάνει chiping σε 1/35. Να δω πως θα το κάνεις εσύ σε 1/72.  :shock:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:46:09 μμ »
Καλωσόρισες στην κόλαση των 72άρηδων αρματάδων!!! :twisted:
Καταρχήν,δεν σε φοβάμαι,μιας και είμαι σίγουρος για το πολύ καλό αποτέλεσμα!
Από κει και πέρα,το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο θέλεις να ασχοληθείς!
Θα πρότεινα στα περισκόπια,να ξαναβάψεις με sand να μασκάρεις τουλάχιστον την πάνω μεριά,και να ξαναβάψεις.
Θα δείξει πολυ καλύτερα αν είναι κοφτό και σε ευθεία.
Καλό είναι αυτό να το κάνεις τελευταίο και μετά απ όλα τα βρωμίσματα και ματ βερνίκια!
Επίσης θα μου άρεσε ένα σύννεφο σκόνης στα χαμηλά μέρη,ίσα να ξεχωρίζει απ το sand,όπως και μερικά ξανοίγματα στα πάνω μέρη του άρματος!
Επίσης πολύ προσοχή στο chipping,και λόγω κλίμακας και λόγω θεματος!
Αυτή η φωτό θα σε βοηθήσει λίγο στο πως δείχνει ένα απ τα Challengers
http://www.operations.mod.uk/telic/images/ops/cr2_breach_hr.jpg
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:47:14 μμ »

Εχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να δαγκώσετε ωμή σάρκα; Να τρέξετε γυμνοί κάτω από το φεγγαρόφωτο; Εχετε ακούσει ποτέ το λάγνο κάλεσμα της σκοτεινής πλευράς να σας φιθυρίζει από τις σκιές του μυαλού σας; Για μένα τουλάχιστον η σκοτεινή πλευρά ακούει στο όνομα philio  ::077devil:: Εδώ και καιρό έβλεπα τις απίστευτες κατασκευές του και ένοιωθα όλο και πιο ισχυρή την ανάγκη να φτιάξω κάτι ανάλογο. Τελικά ενέδωσα και αποφάσισα να αφεθώ στην άβυσσο και να κυλιστώ στη λάσπη των πιο σκοτεινών λαβυρίνθων της άλλης πλευράς. Θα έφτιαχνα ένα άρμα...

:roll: Πάει αυτός έφυγε ...

Αυτά μέχρι εδώ. Και δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ χωρίς την αμέριστη βοήθει του nino1969 ο οποίος έδειξε απίστευτη υπομονή απέναντι σε έναν σπαστικό τύπο με άπειρες ερωτήσεις. Ευχαριστώ Νίκο ::proskino::

Λοιπόν, οι γνώσεις μου περί αρμάτων, αν τις καταγράψω με courrier δεκάρια, δε γεμίζουν 2 σελίδες Α4. Τη γνώμη σας τώρα που είναι σχετικά νωρίς, μη μείνουν πολλές χοντράδες και κατεβάσω το μοντέλο στο καρναβάλι της Πάτρας αντί για την έκθεση.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!!! Ούτε σπαστικός είσαι ούτε άσχετος και δεν χρειάζεται να ευχαριστείς για τίποτα. Εγώ σου είπα κάποια πραγματάκια και αναμένω πλέον 35άρι από τα χεράκια σου.  8)
Μόνη ένσταση εκείνο το χρώμα που χρησιμοποίησες. Ήθελα να ήξερα ποιος μα....  ::glossa:: σου πρότεινε να παίξεις με τόσο ανοιχτούς τόνους  :lol: :lol:  :mrgreen:

Ολοκληρώνοντας, ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::proskino:: καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

ΥΓ Εκείνη την ιδέα με το διόραμα που είχες (το πλήρωμα να παίζει ποδόσφαιρο δίπλα του) την έβαλες μπροστά;  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:50:38 μμ »
Mαμάτη ιδέα για το ποδόσφαιρο!
Κόβεις απ την μέση και κάτω φιγούρες Αμερικανών που και καλά τρέχουν, και βάζεις από πάνω κομμένες φιγούρες από Subbuteo! :mrgreen:
Τώρα,τι μπάλλα θα παίζουν...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:55:44 μμ »
Μπράβο Γιώργο!!! Πολύ καλή προσπάθεια μέχρι εδώ! ::eusa_clap::

Έκανες και της πρέπουσες προσθήκες για την βελτίωσή του και αυτό είναι το Α και το Ω σε αυτή την κλίμακα... Η προσοχή στη λεπτομέρεια!!!

Μου αρέσει πολύ που έβαψες τα τζάμια από τα περισκόπια και μη σε νοιάζει στο τέλος θα φαίνονται.... σε αυτούς που θέλουν να τα δουν...

Πάμε τώρα στης παρατηρήσεις.... :mrgreen:

Θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 φίλτρα Dark Yellow και ίσως ένα με ανοιχτό γκρι πριν το wash για να έρθει ο τόνος του χρώματος σωστά... Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έκανες λάθος στο βασικό απλά ο τόνος που βλέπω τώρα θα πρέπει να υπάρχει στης ξεθωριασμένες από τον ήλιο επιφάνειες στο τέλος. Γενικά πρέπει να κιτρινίσει λιγουλάκι γιαυτό σου πρότεινα τα φιλτράκια με dark yellow. Ίσως να χρειαστεί και πολλά παραπάνω από 2 αλλά έτσι θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο της τονικότητας. Στο τέλος πέρνα του και ένα ανοιχτό γκρι φίλτρο για να σπάσει λίγο η κιτρινίλα... και μετά κατά τα γνωστά wash κλπ...

Φίλτρα = 1 μέρος χρώμα - 10 μέρη διαλυτικό (ίσως και παραπάνω) και γενικό πέρασμα... Καταλληλότερα χρώματα τα enamel.

Τα κουτιά αποθήκευσης του κιτ είναι ένα δράμα... Είναι τρομερά χοντροκομμένα και δυστυχώς αυτό φαίνεται ακόμα και μετά από τον έξυπνο τρόπο που προσπάθησες να τα κρύψεις.... Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα γεμίσεις με διάφορα παρελκόμενα και από πάνω στο τέλος να βάλεις ένα δίχτυ παραλλαγής τυλιγμένο???? :?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 12:59:09 μμ »
Ορίστε, κοίτα τώρα τι έκανες!!! Αφήνιασες όλους τους Braillerαδες  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 01:14:12 μμ »

Για μένα τουλάχιστον η σκοτεινή πλευρά ακούει στο όνομα philio  ::077devil:: Εδώ και καιρό έβλεπα τις απίστευτες κατασκευές του και ένοιωθα όλο και πιο ισχυρή την ανάγκη να φτιάξω κάτι ανάλογο. Τελικά ενέδωσα και αποφάσισα να αφεθώ στην άβυσσο και να κυλιστώ στη λάσπη των πιο σκοτεινών λαβυρίνθων της άλλης πλευράς. Θα έφτιαχνα ένα άρμα...

Η πρώτη σκέψη ήταν να πάρω ένα ίδιο κιτ και να το φτιάξω για να δείξω στον γηραιό αυτό κύριο τι εστί μοντελισμός Ωριμότερη αντιμετώπιση της κατάστασης (σιγά μην το κάνω σαν του philio, τα χάλια μου θα κάνω!) και η χρόνια πλέον έλλειψη χρόνου με έκαναν να ξεθάψω από το στοκ ένα 1/72 Revell Challenger I Mk2.

This is the voice of the dark side... :oops: :oops: :oops:
Προχώρα βρε και άσε αυτόν τον μικρό  ::glossa:: μοντελιστή που προσπαθεί... έχεις αναρωτηθεί τι σκ..τα θα έφτιαχνε στην 1/72... :?: Δεν έχεις...

Τώρα για το θέμα μας, στα είπαν καλύτερα οι έχοντες και τις κατάλληλες γνώσεις, εγώ θα σου πω ότι απλά κέντησες, (άσχετα από τις αδυναμίες του κιτ) και οι λύσεις σου δείχνουν ότι επιζητάς το καλύτερο. ΜΠΡΑΒΟ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πραγματικά θάθελα να σε δω στην 1/35, όπου με ευκολία θα δεις ότι το κέντημά σου στην 1/72 θα είναι κεντηματάρα, προσωπική μου άποψη η 1/35 βοηθάει από μόνη της πολύ.

περιμένω με χαρά να δω τη συνέχεια και που είσαι; βήμα-βήμα να ευχαριστιόμαστε.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 02:36:05 μμ »
Γιώργο καλα ξεμπερδέματα
καλή η ιδέα σου με το "καναβάτσο" και συμφωνώ με το Νίκο ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρον εαν είχα βάλει στο εσωτερικό "σαβούρα" για να δείχνει πιο γεμάτο. στο πλαί δυστυχώς είναι μεταλλικό δίχτυ (σίτα) το πραγματικό και θέλει προσπάθεια για να το κάνεις να δείξει έτσι.
Κατα τα άλλα, δεν μας είπες και το λόγο επιλογής του συγκεκριμένου άρματος.
για την κλίμακα... δεν θα σχολιάσω
(ψίθυρος μέσα απο τα δόντια: "μας έχετε πρηξει, όλοι με τα 72άρια σκατουλάκια σας")
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 03:03:25 μμ »
gkontog,
Η δεύτερη αμαρτία σου στην 1/72...
Go, go gkontog, go...  ::icon_thumright::
Παράθεση
Η τεχνική είναι απλούσταση και αν και τη χρησιμοποιώ για πρώτη φορά, αρέσκομαι να πιστεύω οτι μάλλον τα κατάφερα.
Μου έδωσες καλή ιδέα μια και απλούστερη από την ιδέα του Τσίτσου...
Και φτιάχνεται και σχετικά ευκολότερα...

Καλή και η ιδέα με τα περισκόπια, δεν το είχα σκεφτεί να το κάνω έτσι...

Παράθεση
(ψίθυρος μέσα απο τα δόντια: "μας έχετε πρηξει, όλοι με τα 72άρια σκατουλάκια σας")
Έλα βρε Σταύρο... :oops: :oops:
Αφού και γλυκούλια είναι και μπορείς να έχεις μπόλικα στο τέλος, άσε που τα φτιάχνεις και πολύ πιο γρήγορα...
(Τα υπέρ της 1/72 είναι πολύ περισσότερα από τα κατά....)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 03:25:24 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για την ενθάρρυνση και τις συμβουλές!

Θα πρότεινα στα περισκόπια,να ξαναβάψεις με sand να μασκάρεις τουλάχιστον την πάνω μεριά,και να ξαναβάψεις.
Θα δείξει πολυ καλύτερα αν είναι κοφτό και σε ευθεία.
Ωχ ωχ ωχ. Αντε να δω πως θα τα καταφέρω με ένα κομμάτι μικρότερο από το νόμισμα των 2 λεπτών...

Επίσης θα μου άρεσε ένα σύννεφο σκόνης στα χαμηλά μέρη,ίσα να ξεχωρίζει απ το sand,όπως και μερικά ξανοίγματα στα πάνω μέρη του άρματος!
Λέω να το κάνω με σκόνη της CMK, με την οποία θα λερώσω και τις ρόδες.

Αυτή η φωτό θα σε βοηθήσει λίγο στο πως δείχνει ένα απ τα Challengers
http://www.operations.mod.uk/telic/images/ops/cr2_breach_hr.jpg
Ωραία φωτό! Αν και αυτό είναι Challenger II, το χρώμα είναι το ίδιο, οπότε πρέπει να το σκουρύνω αρκετά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι ερπύστριες οι οποίες είναι (φαίνονται; ) μαύρες :shock: Εγώ τι χρώμα να τις κάνω τις ρημάδες :?: Επίσης εκείνη η φιδούκλα που έχουν δεμένη μπροστά πολύ μου αρέσει, ξέρει κανείς τι είναι; Οσο για το chipping, είναι τόσο λίγο που δεν ξέρω αν πρέπει να το διακυνδυνεύσω στην 1/72 :roll:

ΥΓ Εκείνη την ιδέα με το διόραμα που είχες (το πλήρωμα να παίζει ποδόσφαιρο δίπλα του) την έβαλες μπροστά;  :mrgreen:
Mαμάτη ιδέα για το ποδόσφαιρο!
Κόβεις απ την μέση και κάτω φιγούρες Αμερικανών που και καλά τρέχουν, και βάζεις από πάνω κομμένες φιγούρες από Subbuteo! :mrgreen:
Τώρα,τι μπάλλα θα παίζουν...
Είστε άρρωστοι! Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια ::glossa:: Η ιδέα μου είναι να το κάνω να προσπερνάει ένα καμμένο μέχρι τα κόκκαλα Τ-55, κάτι σαν αυτό

(Είμαι άρρωστος. Χρειάζομαι επαγγελματική βοήθεια...)

Θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 φίλτρα Dark Yellow και ίσως ένα με ανοιχτό γκρι πριν το wash για να έρθει ο τόνος του χρώματος σωστά... Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έκανες λάθος στο βασικό απλά ο τόνος που βλέπω τώρα θα πρέπει να υπάρχει στης ξεθωριασμένες από τον ήλιο επιφάνειες στο τέλος. Γενικά πρέπει να κιτρινίσει λιγουλάκι γιαυτό σου πρότεινα τα φιλτράκια με dark yellow. Ίσως να χρειαστεί και πολλά παραπάνω από 2 αλλά έτσι θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο της τονικότητας. Στο τέλος πέρνα του και ένα ανοιχτό γκρι φίλτρο για να σπάσει λίγο η κιτρινίλα... και μετά κατά τα γνωστά wash κλπ...

Φίλτρα = 1 μέρος χρώμα - 10 μέρη διαλυτικό (ίσως και παραπάνω) και γενικό πέρασμα... Καταλληλότερα χρώματα τα enamel.
ΟΚ! ::salut:: Αλλά γιατί νόμιζα οτι θα έπρεπε να τα κάνω μα λάδια; Οχι πως με χαλάνε τα enamel, έχω και πιο μεγάλη ποικιλία.

Τα κουτιά αποθήκευσης του κιτ είναι ένα δράμα... Είναι τρομερά χοντροκομμένα και δυστυχώς αυτό φαίνεται ακόμα και μετά από τον έξυπνο τρόπο που προσπάθησες να τα κρύψεις.... Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα γεμίσεις με διάφορα παρελκόμενα και από πάνω στο τέλος να βάλεις ένα δίχτυ παραλλαγής τυλιγμένο???? :?
Με τι να τα γεμίσω; Αφού τα πλαϊνά τοιχώματα είναι πιο χοντρά και από τη θωράκιση Chopbham που έχει στον πύργο, δεν πρέπει να τα κρύψω;

Ορίστε, κοίτα τώρα τι έκανες!!! Αφήνιασες όλους τους Braillerαδες  ::glossa::
Ναι, τους ακούω που χλιμιντράνε ::glossa::

...και που είσαι; βήμα-βήμα να ευχαριστιόμαστε.  ::salut::
Πάντα! Οσο μπορώ τουλάχιστον και όσο με αντέχεται!

Γιώργο καλα ξεμπερδέματα
Ωχ, για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις...

...στο πλαί δυστυχώς είναι μεταλλικό δίχτυ (σίτα) το πραγματικό και θέλει προσπάθεια για να το κάνεις να δείξει έτσι.
Αστα να πάνε... Θα κάνω μια προσπάθεια, έχω κάτι στα υπ' όψη, και ότι βγει. Αμα δε βγεί θα παραμείνει ως έχει.

Κατα τα άλλα, δεν μας είπες και το λόγο επιλογής του συγκεκριμένου άρματος.
Κανένας πέρα από το ότι ήταν το μόνο που είχα και μπορούσε να "ερημοποιηθεί" ευκόλως.

Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρό μπουκάλι ::glossa:: Δε βλέπεις εμένα :?: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

gkontog,
Η δεύτερη αμαρτία σου στην 1/72...
Go, go gkontog, go...  ::icon_thumright::
Μπα, η πρώτη είναι, το Α7V δεν το υπολογίζω σα μοντέλο, ούτε 20 κομμάτια δεν ήταν! Αλλωστε έχει κάτι πάνω του που δεν μπορώ να το πω άρμα. Βαγόνι ίσως...

Αφού και γλυκούλια είναι και μπορείς να έχεις μπόλικα στο τέλος, άσε που τα φτιάχνεις και πολύ πιο γρήγορα...
(Τα υπέρ της 1/72 είναι πολύ περισσότερα από τα κατά....)
Πες τα ρε παιδί μου ::eusa_clap::

Συνέχεια το βραδάκι, αν δεν πάθω εγκεφαλικό με τους στόκους του Gladiator...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 03:27:58 μμ »
εαν θελήσεις πολύ ψιλή σίτα,
δοκίμασε το... τσάι Lipton
δεν κάνω πλάκα, στην τελευταία συσκευασία τύπου "πυραμίδα", το "φακελλάκι" είναι απο μια εξαιρετική πάρα πολύ ψιλή σίτα.
έχω κρατημένα μερικά, θα βγάλω φωτό για να δείξω.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 03:32:44 μμ »
Για πάρε μια ιδέα...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 03:50:27 μμ »
Μα δεν παίζουν μπάλλα αυτοί...! ::sterb025::
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 04:03:03 μμ »
εαν θελήσεις πολύ ψιλή σίτα,
δοκίμασε το... τσάι Lipton
δεν κάνω πλάκα, στην τελευταία συσκευασία τύπου "πυραμίδα", το "φακελλάκι" είναι απο μια εξαιρετική πάρα πολύ ψιλή σίτα.
έχω κρατημένα μερικά, θα βγάλω φωτό για να δείξω.
Σ.Σ.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
To απόγευμα θα περάσω από το super market ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 04:18:32 μμ »
Είστε άρρωστοι! Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια ::glossa:: Η ιδέα μου είναι να το κάνω να προσπερνάει ένα καμμένο μέχρι τα κόκκαλα Τ-55, κάτι σαν αυτό

(Είμαι άρρωστος. Χρειάζομαι επαγγελματική βοήθεια...)

Τ55 εεεεε??? Θα το φέρεις από έξω Γιώργο???? (εκτός αν έχεις το Esci)
Το καλύτερο Τ55 στην 1/72 είναι της ACE αλλά εδώ δεν!!!!! :( :( :(

ΟΚ! ::salut:: Αλλά γιατί νόμιζα οτι θα έπρεπε να τα κάνω μα λάδια; Οχι πως με χαλάνε τα enamel, έχω και πιο μεγάλη ποικιλία.

... και με τα λάδια μια χαρά γίνεται απλά αργεί τρομερά να στεγνώσει σε σχέση με τα enamel. :wink:
 Τα λάδια θα έλεγα είναι ιδανικά για τρεξίματα και βέβαια για το επόμενο στάδιο το wash!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 04:25:36 μμ »
Τ55 εεεεε??? Θα το φέρεις από έξω Γιώργο???? (εκτός αν έχεις το Esci)
Εχω το Italeri (ίδιο καλούπι; ) το οποίο ούτε για καμμένο δεν κάνει...

Το καλύτερο Τ55 στην 1/72 είναι της ACE αλλά εδώ δεν!!!!! :( :( :(
Και αν σου πω πως έχω ένα; Αν το θέλεις το ανταλάσσω με άλλο ιρακινό όχημα που έδρασε το 1991 στην 1/72.

... και με τα λάδια μια χαρά γίνεται απλά αργεί τρομερά να στεγνώσει σε σχέση με τα enamel. :wink:
 Τα λάδια θα έλεγα είναι ιδανικά για τρεξίματα και βέβαια για το επόμενο στάδιο το wash!
OK, με έπεισες.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 05:05:39 μμ »
Τελικά δεν κρατήθηκες και έπεσες κι εσύ στον βούρκο της αμαρτίας.  :x :x :x

Αλλά επειδή "ουδείς αναμάρτητος" και ο "αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω" δεν θα πω τίποτα, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο (αφού είμαι και άσχετος με τα αρματικά άλλωστε), αλλά στο τέλος θα σου ψιθυρίσω μερικά πράγματα και θα σε ξαναφέρω στον σωστό δρόμο...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 06:19:02 μμ »
Μια χαρά τα πας :!:
Αναμένουμε φώτος από το τελειωμένο...
 ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 06:56:38 μμ »
Κάθε φορά που πάς να πιάσεις αρματάκι, δημιουργείς "θησαυρούς" ....

Είσαι μεγάλος μοντελιστής παλικάρι μου  ::icon_thumright::

::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 10:09:02 μμ »
Πάμε στα δύσκολα. Ολα τα Challenger που έδρασαν το 1991, αμφότερα Mk2 και Mk3, βελτιώθηκαν με την πρόσθεση θώρακα Chobham στα πλάγια και θώρακα ERA (Explosive Reactive Armour) στο εμπρός τμήμα. Επίσης πήραν και ένα σύστημα δημιουργία καπνού με έγχυση πετρελαίου πάνω στην εξάτμιση αλλά οι εξωτερικές διαφορές είναι αμελητέες. Στην παρακάτω εικόνα το κάτω άρμα φέρει τον πρόσθετο θώρακα.

Οσον αφορά το θώρακα από όσα ξέρω η μόνη λύση για την κλίμακα είναι το scratch build. Οπότε έξω τα evergreen και δουλειά. Κόψιμο και μεταβολή των πλαϊνών ποδιών που δίνει η Revell, κόψιμο πλαστικού για μπροστά (0.4mm) και κόψιμο πλαστικού για τον Chobham στα πλαϊνά (1mm)

Και τώρα η μεγάλη ερώτηση: Πως φτιάχνουμε μπουλόνια στην 1/72 :?: Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη...

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 10:41:53 μμ »
πάλι θα δούμε θαύματα από τα χεράκια σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 11:28:06 μμ »
Πάμε στα δύσκολα. Ολα τα Challenger που έδρασαν το 1991, αμφότερα Mk2 και Mk3, βελτιώθηκαν με την πρόσθεση θώρακα Chobham στα πλάγια και θώρακα ERA (Explosive Reactive Armour) στο εμπρός τμήμα. Επίσης πήραν και ένα σύστημα δημιουργία καπνού με έγχυση πετρελαίου πάνω στην εξάτμιση αλλά οι εξωτερικές διαφορές είναι αμελητέες. Στην παρακάτω εικόνα το κάτω άρμα φέρει τον πρόσθετο θώρακα.

Οσον αφορά το θώρακα από όσα ξέρω η μόνη λύση για την κλίμακα είναι το scratch build. Οπότε έξω τα evergreen και δουλειά. Κόψιμο και μεταβολή των πλαϊνών ποδιών που δίνει η Revell, κόψιμο πλαστικού για μπροστά (0.4mm) και κόψιμο πλαστικού για τον Chobham στα πλαϊνά (1mm)

Και τώρα η μεγάλη ερώτηση: Πως φτιάχνουμε μπουλόνια στην 1/72 :?: Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη...

Καλά δεν τον δίνει τον μπροστινό θώρακα σε αυτό το κιτ η Revell??? :evil: :evil: :evil:

Στο κιτ του Challenger 1 Mk.3 (KFOR) το δίνει!!!
http://www.ble-computer.com/shop/img/90002069.jpg

Όσο για τα μπουλόνια απλά πες μου πόσα περίπου θες...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(σοβαρά μπορώ να σου δώσω αρκετά για να μην μπλέκεις)
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=1601.msg25308#msg25308

Αν θες να μαζοχιστείς από μόνος σου η καλύτερη λύση είναι οι "γραναδόροι".... μικροί ζουμπάδες με διατομές από μπουλόνι στην 1/72 μέχρι και την 1/16!!!!
Τους βρίσκεις σε καταστήματα με εργαλεία αργυροχρυσοχοΐας.... Υπάρχουν αρκετά στα κάθετα στενά της Καραγεώργη Σερβίας νομίζω τα περισσότερα στην οδό Θησέως!

Για το τέλος σου άφησα το καλύτερο..... Challenger 1 Mk.3 της Revell "με τον θώρακα" φτιαγμένο πριν περίπου μια 10ετία και όλο πινελάτο... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 08, 2008, 02:03:02 πμ »
Το μοντέλο είναι όλα τα λεφτά!!!!
Αλλά όλα τα λεφτά είναι και η εισαγωγή σου!!!!!!!!!!!

Tags: challenger